Ull & gull fra Løve Garn

Jeg MÅ rote i restekassen når jeg går forbi en garnbutikk. Og sist fant jeg noen nøster Washington fra Løve Garn, nerdsatt fra 49,- til 15,- kroner.  Tre av dem ble med meg hjem, ett i hver farge.  :o)

image291

Garnet er tykt og "halvsyntetisk" ; det består av en polyamidtråd omspunnet med ull og gulltråder. Med bare 45 meter per 50 gram er det ikke spesielt drøyt, men ett nøste holder akkurat til et par pulsvarmere. Og det er nemlig det de skal bli. Solgte masse slike pulsvarmere på messene jeg var med på de to siste årene, så lageret er tomt. Da må det strikkes nye!

Egentlig kjøper jeg ikke garn for tiden. Men selv med et par slike små sprekker minker det fort i rollerne. Sjalene mine sluker garn, og dem begynner det jo å bli noen av, hehe. Målet er å bruke opp alt ukurant garn som har ligget lenge,  så det gjelder bare å finne prosjekter det passer til. Har mye fint garn som er for lite til gensre og andre større prosjekter, lurer på hva jeg tenkte på da jeg kjøpte det. Det var vel helst at jeg bare MÅTTE ha et par nøster. Og så ble de liggende. Men jeg har funnet noen fine mønstre på bloggrundene mine, så vi får se hva det blir til.

Lei av Mimounasjal nå?

Det var lenge siden sist jeg strikket disse sjalene, men de siste ukene har jeg visst produsert en hel kolleksjon. Skal bare strikke et par til, så gir jeg meg i kast med nye utfordringer. Men mønsteret er veldig kjapt & greit å strikke, det passer til alle slags garntyper og pinnestørrelser, og så er det jo faktisk veldig pent også. :o)

image290

Disse to skal bli gaver. Det burgunder er strikket i Rondane fra Idena på pinne # 7, det syrinfargede er strikket av en tråd Impression fra Strikk Innom og en tynn tråd Madella fra Patons på pinne # 12,5. Sistnevnte garn ble brukt dobbel til sjalet i forrige innlegg, men det ble mer tyngde og varme i det sammen med en tråd ullgarn. Og nå er jo høsten her for alvor, så da er ikke sjalene bare til pynt mer. Brrrrr.......

Jeg har klaget før over at det er vanskelig å fotografere store sjal. Siden de fleste vel etterhvert vet hvordan Mimounasjalet ser ut legger jeg bare inn en liten "smakebit" av disse to. De som IKKE vet får scrolle. *smil*

Helt oppe på loftet der nøstene bor

ble disse to + 8 andre brune nøster funnet nederst i en roller. Gullklumpen ville strikke bamse, og dette så ut som bra bamsegarn.

Det var det ikke. Det lugget så fælt at hun gav opp etter første pinne. Så nå blir det sjal av hele herligheten. De skal nok få være med på messe etterhvert.

image289

Fabel heter garnet. Mistenkelig kjent. For jeg, og sikkert mange andre, har hamstret villt av det lekre nye strømpegarnet fra Garnstudio. Så da er jeg stolt eier av to helt ulike garn som heter det samme. Dette garnet kommer fra Dale og er nok gått ut av produksjon. Men likevel er det jo litt rart?

Jaja, garnet blir fint som sjal det. Det ligner veldig på Puddel fra Garnstudio og har samme tekstur og løpelengde. Men Dale-utgaven inneholder halvparten akryl, så det er ikke like eksklusivt.

Sjal i friluft

Her er endelig de to siste plategarnsjalene pluss et nytt "Mimounasjal"  i  bouclegarn. De fikk sole seg på hagebenken en liten stund.  :o)

image286

image288

Jeg har så smått begynt å planlegge messesalg til vinteren, så da får jeg vel strikke opp noen sjal. Greit med tykke pinner, da går det raskt unna. Og jeg bruker garn fra lageret, skal ikke kjøpe noe mer på en stund.

Liten, men med ambisjoner

Mamma MÅ ha litt solbær til å blande med ripsen. Og siden de vokste på hytten og hytten er solgt så det dårlig ut for årets syltetøyproduksjon. Så gjett hvem som gikk på slang i en park og plukket solbær? :o)


image284


Men til neste år satser vi på at denne lille saken vokser seg stor og sterk. Den ble kjøpt inn på Plantasjen for et par uker siden, og den hadde masse store svarte bær der den stod i plastpotten sin. Satser på at det blir enda større avling nå som den har fått deilig fet kompostjord rundt røttene.


image285

Måtte bare sette inn et ripsbilde til. Rips & solbær hører jo liksom sammen.....
Sol ute, sol inne...

Etter uendelige tider med regn, regn og regn er det SOL i Bergen!!!  

Utrolig så mye lysere og lettere livet straks blir. Jeg gikk og kjente på at det ble tungt å møte høst og vinter uten å ha  hatt ordentlig sommer, (Mai og juni er fryyyktelig lenge siden, nemlig!) så dette trengte vi. Disse dagene skal nytes!

image282

Bak i hagen har vi to ripsbærtrær. Ikke busker, TRÆR. For de er så enorme at flere voksne fint kan gjemme seg inni dem, og når jeg står på tå når jeg likevel ikke opp til de øverste bærene. (Jeg er 170 cm høy, bare sånn til opplysning.)

Disse to gigantene produserer enorme mengder bær, og mye er alt spist opp, syltet, puttet i fryseren og gitt bort. Men det var fortsatt masse igjen da "regntiden" startet. I går var jeg nede for å sjekke hvordan det stod til, og det var fortsatt mye bær på undersiden av buskene. Så da ble det vaniljeis med rips til kvelds. Nam!


image283

Her er litt av fangsten, noen har visst alt forsynt seg godt. Orkideen er Ullklumpens verk, han kastet den fine planten min i gulvet, snufs. Jeg spjelket blomsten med sugerør i mangel på blomsterpinne, men den ser rimelig pjusk ut likevel.


image281

En liten sniktitt inn i buskene. Her under kommer verken regn eller glupske fugler så lett til.

Brunt sjal

image280

Dette sjalet er strikket av grått plategarn og ullgarn i ulike brune nyanser. Det har en hullrad i kanten, men den ble litt usynlig på bildet. Her har jeg startet i nakken og økt en maske i hver side og på begge sider av midtmasken på annenhver pinne. Liker i grunnen denne formen best, da blir det gode, lange snipper på sjalet.

Jeg har brukt pinne # 12,5 på alt jeg har strikket av plategarnet. Nå strikker jeg et sjal på pinne # 7, og det kjennes fryktelig tynt ut....

Hele sjalbunken var med ut i hagen, men dette var det jeg rakk å fotografere før regnet kom. Sukk.

Først og sist

Det brune sjalet har jeg visst vist litt av tidligere. Jeg brukte opp alt det brune plategarnet og fikk et stort og godt   sjal. Fargen er varmere enn den ser ut her.

Skjerfet er strikket av siste rest av det lyse garnet + en tynn tråd rosamelert ullgarn. Heklekanten rundt er lysebrun.

image279

Her får plommetreet gjøre nytten som utstillingsmonter. Vi fikk ikke en eneste plomme i år, håper på bedre avling neste høst.

Baby booties

Jeg har meldt meg som prøvestrikker på disse søte små babyskoene. Det tok litt tid å få dem ferdige siden vi har hatt, og har, trøbbel med dataen. Men nå er de i alle fall klare. Veldig raske og greie å strikke, og jeg liker ting som ikke trenger montering. Strikker gjerne på 4 pinner for å slippe sømmen under og bak.

image278

Disse er strikket i multifarget Safir. Tror det blir flere par, fin oppskrift til restegarn.  :o)

Bamse, bamse

image277

Disse har Gullklumpen klippet & dekorert. Søte dansebamser!

(Og siden jeg ikke får redigert foto på denne PC-en får dere beundre treverket i stuebordet vårt også, hihi!)

Ferdig med plategarnet!

Denne lille haugen utgjør alt jeg fikk strikket av plategarnet mitt.  Det lyse sjalet  midt i bunken er strikket av dobbelt plategarn, de andre er  strikket med  en tråd  plategarn og en tråd  "vanlig" garn. Alle har hatt seg en tur i vaskemaskinen, og det gjorde dem mykere og tettere. Heldigvis krympet de ikke noe særlig.


image276

Jeg hadde tenkt å ta noen fine bilder av sjalene ute i hagen, men paraplyen min var ikke stor nok.....

Får se om jeg klarer å finne på noe lurt, synes store trekantsjal er vanskelige å fotografere innendørs. Skal bare lade batteriene, så kommer snart skrytebilder.

Har faktisk litt lyst på mer plategarn jeg.  :o)

Jeg er visst nominert...

....av to stykker til og med!

Både Hobbyvenn ( www.hobbyvenn.blogspot.com )
og LilleBlå ( www.blogg.hobbyboden.com/illebla ) har nominert bloggen min som en av 5 blogger de liker å kikke i. Kjempehyggelig!

image275

Da er jeg altså en Rockin' Girl Blogger. *fnis*

Så var det 5 blogger JEG liker da. Ser at mange alt er nominert flere ganger, så dette var litt vanskelig. Her kommer i alle fall noen jeg trives hos:

www.frkbadegakk.blogspot.com fordi hun skriver veldig morsomt.

ww.maya-b.com har en fin blogg som handler om mye forskjellig.

www.roterommet.blogg.no er bloggen til Elin, som ikke gir seg så lett!

www.isdronninga.blogspot.com har en kald jobb og masse deilig garn.

www.hobbydagbok.poppyfield.net er bloggen til Marit som driver Hobbyforum.

Som vanlig (sukk) fungerer ikke linkene, så da blir det klipp & lim. Må jo aktivisere dere litt, hehe....


Bedre enn sitt rykte

En kjapp undersøkelse avslørte at flere enn meg hadde kastet plategarn i både veggen og verre steder. Dette så ikke bra ut, nei.

image273

Men jeg er for gjerrig til å kaste garn. Kanskje en god egenskap, for plutselig løsnet det. Eller, det var vel det det IKKE gjorde. Tråden røk sjeldnere og sjeldnere, og plutselig var det brune sjalet mitt ferdig. Nå er det vasket (veldig nødvendig etter en tur i søppelspannet *flau*) og blokket og klart til bruk. Det ble stort og fint, jo.  :o)

Garnet tovet eller krympet ikke noe særlig på 30 grader ullvask, men det ble litt mykere. Det er kjempelett, luftig og varmt. På bildet over er jeg godt i gang med sjal nummer tre!!!! Dette er i dobbel tråd plategarn, altså ingen forsterkninger. Og det går helt greit, jeg har til og med rekket opp igjen uten store problemer. Jubidu!  *kvitre*


image274

Her er et nærbilde av to av platene. Garnet er "sauefarget", og jeg har kjøpt grått, brunt og naturhvitt. Det brune garnet røk veldig ofte, sikkert  også på grunn av misshandlingen det ble utsatt for av en nysgjerrig Ullklump. Jeg har en fin liten ball av ullfibre som han rev av. Det lyse garnet var litt tykkere og sterkere enn de to andre fargene. Jeg trodde jeg hadde blitt ekspert siden det plutselig gikk så bra da jeg begynte med det, men det grå garnet røk like lett som det brune.  

Nå er det snart slutt på plategarnet, og nei, jeg har ingen planer om å kjøpe mer. Men det var altså ikke så ille likevel.

Skal ta bilder av sjalene når de er ferdig vasket og blokket. Og så vil jeg gjerne ha litt dagslys til fotograferingen.

Sol, sol, kom til meg, regn, regn, gå din vei.........

Når det regner ute

må man jo finne på noe kjekt innendørs. Det har blitt bakt mange små (egentlig STORE) kaloribomber på kjøkkenet vårt den siste måneden. Her er en langpannekake med rabarbra og Gullklumpens skoleboller. De uten krem er til Ullklumpen som ikke tåler melken i vaniljefyllet.

image272

Jeg plukket rabarbra i fullt regntøy. Stikkelsbær & rips råtner på buskene,  det er umulig å plukke dem i slikt vær, snufs. Vi har høstet inn litt, men det meste blir nok ødelagt. Stikkelsbærene sprekker og er kjempeekle å ta i.

Ellers har vi både fyrt i ovnen, brukt ullsokker og sjal innendørs og drukket masse varm kakao i JULI. Sommer, jada....

TAKK-hilsen fra Lillefix

image271

Denne fine pakken fikk jeg fra Lillefix på www.hobbyforum.no

Herlig garn, ullbånd og en søt liten raggsokk. Pusur-stripen passet perfekt til været.
I første rute sier han -"Ah, nature!"  I den siste spør han hvem som glemte å betale natur-regningen....

Og så var det visst en liten sjokolade med i pakken. Den ble borte.  :o)

Tusen takk for en flott gave!

hits