Pretty pretty pretty gloves

pulsvarmeralong20081205318722

Denne måneden var det tre par å velge mellom. Jeg startet med disse: http://knitonthenet.com/issue2/patterns/prettyprettyprettygloves/

001

Utgangspunktet var denne haugen med rosa restegarn i ymse kvaliteter. Det ujevne bomullsgarnet (det lyserosa runde nøstet øverst i bildet) fungerte dårlig, så det ble ekskludert fra det gode selskap. Ellers ble rubb og stubb brukt opp. Trenger jeg nevne at alt kom fra restegarn-arveposen min?

Pulsvarmerne ble søøøte de, og veldig rosa. (Ingen bombe  akkurat med det utgangspunktet.)  Strømpepinnene ble ikke brukt, for en gangs skyld valgte jeg å strikke fram og tilbake. Gjett om jeg angret på det valget da jeg skulle sy dem sammen og feste ørten tråder? Det ER en grunn til at de var ferdigstrikket i begynnelsen av måneden og ble blogget først i dag ja....

Uansett, her er de:

001

Lurer på hvem som kommer til å bruke disse. Tror kanskje de skal få en veldig ung eier. Hun som eier rekvisittene her ville i alle fall IKKE ha dem. Hun vet ikke at jeg har lånt parfymen hennes heller, men jeg blir nok avslørt, hihi!

Landskamp Norge mot Danmark

Denne måtte jeg bare melde meg på:Point system :

1 poeng : luer - pulsvarmere
2 poeng :20x150 cm til skjerf - votter - strømper str 38 til 41
3 poeng: sokker str. 42 til 46 -Vi samler point - kun ved indlagte billeder
Vi starter den 1 september
billederne skal være lagt ind den 3o september kl 18 for at tælle med

Læs på rokken.dk om udfordringen
http://www.rokken3.dk/forum/showthread.php?t=9321
Læs mere her på siden
http://hobbyforum.no/tavle/index.php?topic=18274.0


Vinder landet får pokalen til at lægge på deres side. Hjerter

 Strikke Kom og vær med   Hekle


Jadda Der udloves en gevinst imellem alle der har lagt noget ind i begge forum
ikke mindre end


  Jadda 4 par Addi rundpinde  JaddaHekling uten Noa

Man må jo variere litt da, selv om jeg faktisk har planer om flere Noe Noa-skjerf.   :o)

Damen som designet Cherry Red Handwarmers hekler også. Og hun legger ut mønstrene sine gratis! Vel, å kalle det mønstre er  kanskje å ta litt hardt i, det er mer tips om hvordan man kan lage noe lignende selv. - "Hekl en blomst og sy på"  krever litt egeninnsats og improvisasjon. Men det er slik jeg liker, det er jo perfekt for oss som aldri følger oppskriften til punkt og prikke uansett.

Her er link til siden hennes: http://creativeyarn.blogspot.com/search/label/my%20free%20patterns

Dette hårbåndet falt jeg helt for:

headbandbow3

(Bildet er lånt fra designerens blogg)

Dermed fant jeg fram noen smånøster rødt og blått garn type hel- eller halvsyntetisk + heklenål og satte i gang. Det tok ca en time å lage to pannebånd. De er jo kjempeenkle, perfekt for en nybegynner. De ser ikke  så fikse ut der de ligger, men jeg fant ingen villig modell denne gangen. Herr Mus var for tykk i hodet desverre. Jeg spurte frk Tenåring om hva hun syntes, vet ikke helt hvordan jeg skal tolke svaret. -"Du har absolutt laget verre ting enn de der!"  ???

004

Fikk litt Snehvit-assosiasjoner av disse sløyfene.  :o)

002                       001

Man kan lure mye rart på en liten gutt som er oppslukt av tegnefilm, men det finnes grenser! Pynten ble fjernet fortere enn mor rakk å fotografere.

003

Byggmester Bob skyldte meg en tjeneste etter redningsoperasjonen fra microen. Derfor stilte han opp under tvil mens han smilte tappert. Vel, vel....

Uansett: Flere hekleprosjekter fra samme side er underveis, disse var kjempegøye og helt perfekte til å bli kvitt alle de små garnrestene mine.

TAKK!

Jeg har fått TAKK-gave fra AnnetteK på hobbyforum!   :o)

002

Strikkepinnene skal nok komme i bruk snart. Sommerfugl-såpen ble nesten spist før jeg fikk sukk for meg. Små klumper har raske fingre....

Tusen TAKK AnnetteK!

Og der kom høsten

Værmeldingen stemte den, i går våknet vi til vind og regn. Bra vi fikk utnyttet den siste solskinnsdagen godt! 

001

I tillegg våknet vi med en hes og snørrete liten gutt. Siden han vanligvis er klissvåt to minutter etter at vi har lukket gatedøren (sølepytter er til å bade i!) valgte vi å holde ham hjemme fra parken.

Klumpen ELSKER kamillete med honning, så starten på dagen var grei. Helst ville han nok spist all den søte, klissete honninge med skei. Vi satte på film med Byggmester Bob og alt var riktig så fredelig. En stund i alle fall. For det viste seg raskt at den lille pasienten slett ikke var særlig syk, så etter et par timer var mor utslitt og huset bombet.

Her fant vi igjen stakkars Bob:

001

Heldigvis har lignende erfaringer gjort at støpselet til microen ikke står i. Da hadde vi nok fått grillet byggmester til lunch.

I dag er bøllefrøet i parken igjen. Han er utstyrt med to sett regnklær, det trengs! Men nå titter faktisk solen fram her, så kanskje dagen ikke blir så verst likevel.  :o)


Motvillig modell og samarbeidsvillig stand-in

Klumpen insisterer på at det fortsatt er sommer og at T-skjorte, bleie & gummistøvler er helt kurant påkledning. Å bli iført en tykk strikkejakke bare for at mamma skulle ta bilde var IKKE aktuelt. Dermed måtte Herr Mus trå til igjen. Han er heldigvis ikke vanskelig å be.

006

Herr Mus har ikke-eksisterende skuldre, tønnemage og tyrenakke. Jakken sitter forhåpentligvis bedre på den riktige mottakeren. Hvis jeg noensinne får den på ham da....

008

Jakken mangler knapper. De eneste jeg fant i riktig  størrelse og antall var brune. Tror jeg må en tur på Fretex.

009

Detalj av ryggen.

Jeg hadde ca 2 cm garn igjen da jakken var ferdig og trådene festet. Den siste lille trådenden brukte jeg til å hekle en rad fm rundt halsringningen. Dette garnet var ikke noe godt å strikke med, det var veldig trått og seigt på pinnene. Men det ferdige resultatet tror jeg blir en gjenganger under regntøyet i parken framover. Så da sier jeg meg fornøyd og går i gang med nye og mer spennende prosjekter neste UFO.

Helt på tampen

luer20081199190335

Jeg har hatt planer om flere Lina'er helt siden den første ble ferdig. Av erfaring vet jeg at ting som blir utsatt som oftest blir glemt.  Og snart kommer september med nye mønstre og nye fristelser. Så i gårkveld fant jeg fram garn til Lina II. Hun ble skikkelig signalrød, strikket av et ukjent garn (fra arveposen selvsagt) og på pinne # 4,5. Jeg fant nemlig igjen den pinnen også da jeg ryddet.  :o)

Jeg TROR garnet er akryl og viscose, det er i alle fall det fingerfølelsen min sier. Har hatt en del garn mellom fingrene etterhvert.... I alle fall var det mykt, kløfritt og helt OK å strikke med.

004

Vridd vrangbord er tungt å strikke, ellers hadde det nok blitt flere slike luer. Kjenner det i armene at jeg bør finne en annen teknikk.

005


Selv om jeg droppet en mønsterrepetisjon ble luen mer enn lang nok. Her ser den visst veldig smal ut, men det er billedvinkelen. Den er videre enn den forrige jeg strikket. Og så har jeg vasket klær i dag også. Det er så deilig med den lukten de får når de får tørke utendørs. Tusen ganger bedre enn tøymykner!

Ellers er det visst flere ting som er helt på tampen nå. I dag er visstnok siste dag med sol før Det Store Høstregnet setter inn. Huff! Det er jo meningsløst å sitte inne med pc-en hvis det stemmer, så nå går jeg ut en tur!

Nye oppdrag!

Manne Hobbyboden har startet med å gi oss nye oppdrag hver uke. Denne uken passet både ukesoppdraget og temaet helt supert. Jeg er nemlig godt i gang med begge deler! Jeg begynte å rydde loftsstuen, der garnet mitt bor, på lørdag. Siden det ble nydelig være-ute-vær hele helgen kom jeg ikke så langt, men i dag regner det...


Ukesoppdrag: finn frem ufo'ene
Ganske mange av oss har skjeletter i skapene i form av bortgjemte poser med påbegynte prosjekter...være seg de er strikket, sydd, scrappet osv.

Nå er det på tide å finne frem det meste og finne ut om det skal FULLFØRES eller KASTES.


Uke #2: tema HOBBYSAKER
Denne uken er det hobbysakene som skal få stå i fokus. Gå gjennom garn, pinner, stoff, mønster, bøker, papir, ull og stash - og få oversikt over hva du har.

Bilder i bloggen underveis... for de som tør!  :o)Først ut her ble park-jakken Store Claus. Sånn ser han ut per i dag:

009

Som dere ser er han ivrig etter å komme i bruk. Men han må nok vente bittelitt til, TO ermer hadde nok gjort seg bedre.

Grunnen til at jakken heter Store Claus?

010

Jeg fant 7 nøster Store Claus-garn i en av arveposene mine. Gammelt Hjertegarn fra Danmark, 80 % akryl og 20% ull. Med bare 65  meter per nøste var garnet ikke særlig drøyt, men jeg satset på at det var nok til en jakke til Klumpen. Jeg fant ikke noe passende mønster, så da ble det "standardløsningen" - raglan strikket ovenfra og ned. Jeg laget bærestykket i rillestrikk og bol og ermer i broken rib. Jakken blir relativt lang og smal, samme som eieren. Det burde passe fint under regntøyet i parken.

Claus har lagt på vent såpass lenge at han hadde opparbeidet seg UFO-status. Jeg fant nemlig ikke ermepinne # 5,5 noe sted. Men ryddingen på loftet bragte både pinnen og mye annet fram i lyset igjen. Faktisk satt  pinnen fast i en annen UFO....

Nå gjenstår bare det siste ermet + rillekant nederst, og så må jeg på knappejakt. Just in time, for i dag regner det, og verre skal det visst bli i løpet av uken.
Sensommer

Vi har hatt en helg med helt fantastisk vær. Faktisk har det vært alt for fint til å sitte inne, så dette blir ikke noe skryteinnlegg med nye strikkesaker. Man må utnytte slike dager maksimalt, for plutselig er høsten her for fullt. Bladene begynner å bli gule på trærne, og det er et kjølig drag i luften om morgenen.

001

På full fart ut fikk jeg øye på dette motivet: Ullklumpens plaskebasseng innrammet av greiner fra plommetre og syrin. Den gule badegakken lå og duppet fredelig inni bøtten vi bærer vann i.

Klumpen fikk et kort bad (eller plask) i bassenget da vi kom hjem fra tur. Sesongens siste?

002

Vi var innom en barnehage på søndagsturen. Utsikten fra dissen var disse flotte rognene fulle av røde bær. Men høyt hang de og sure var de..... Like greit kanskje. Vi har fortsatt mer av både rips og røde stikkelsbær i hagen. Blåbærene vi hadde tenkt å plukke hadde visst noen andre spist, der var vi for sent ute.

Men NÅ er det kveld og strikketid!  :o)

Peppermint Peekers

pulsvarmeralong20081205318722

Nytt heklet pulsvarmerpar  til -alongen. Her er oppskriften: http://crochetme.com/patterns/peppermint-peekers

002

Disse var superraske å hekle, bare en firkant i fastmasker. Til slutt ble den heklet sammen til et rør. Jeg hadde tenkt å lage dem med tomler slik som i oppskriften, men det ble ikke fint. Derfor rekket jeg opp igjen den øverste delen og nøyde meg med picotkanter både oppe og nede.

Garnet er halvsyntetisk pusegarn fra arveposen. De ble lodne, myke og gode. Tror faktisk jeg skal lage flere par.

001

Originalene ser ut som polkagriser i rødt og hvitt. Det ble ikke så mye sukkertøyaktig over mine blå-og hvitstripete pulsvarmere. Derfor måtte de søtes opp litt med Smarties.  :o)

Fargerikt

Opalnøstet mitt har blitt et Noe Noa skjerf. Det også. Eller rettere sagt halvparten av det . Drøyt garn det der!

006

Gullklumpen kom hjem med denne vesken uten å ane hvem Nelson Mandela var. Nå vet hun det!  Synes han og skjerfet kledde hverandre.  :o)

Plommetret er et rotskudd av vårt gamle Victoriaplommetre. Ikke en eneste plomme fikk vi i år, men jeg håper på bedre tider. Verdens beste plommer som smaker av barndomsminner! Sukk.....

Helt etter mitt hjerte

Jeg har arvet mer garn. Og denne gangen fant jeg massevis av bittesmå raggegarnnøster i den ene posen. Her har vi tydeligvis en sjelsfrende - ALT garn kan bli til noe. Det man ikke har bruk for nå kan bli til noe senere. Eller så kan det doneres til noen som har samme innstilling og litt yngre og friskere strikkearmer.

Merkelig nok hadde jeg også en liten samling av raggegarnrester.....

009

Man sorterer etter farger, funderer litt, finner fram to sett strømpepinner og paralellstrikker for å få to like sokker. Et voila - 3 par nye barnesokker! Garnrestene er redusert til noen småstumper som er puttet tilbake i posen. De kan jo også komme til nytte en dag. Nemlig!

Å feste sjuhundreogfjørten tråder føles  faktisk ikke så ille når man egentlig er nokså fornøyd med å ha forvandlet garnhaugen til noe brukbart.

Ny "hobby" og nye hverdager

Første ladning er ferdig!

004

Å legge bind på bøker er selvsagt en mamma-oppgave. Og å gi beskjed om at ALLE bøkene skulle ha bind på innen utgangen av uken er det jo ikke nødvendig å informere om før leggetid torsdag kveld. 13-åringer har da annet å tenke på!  

Det er faktisk første gang jeg legger bind på Gullklumpens skolebøker. På barneskolen hadde de ikke nok bøker til at alle fikk hver sin, så de brukte bøkene på omgang. (Skal ikke skrive noe om skolesystem og satsning på utdanning i ett av verdens rikeste land nei, hmf) 

Dette har vært en travel uke for både store og små, men nå merker jeg at ting begynner å falle på plas og nye rutiner er på vei til å bli etablert. Egentlig er det veldig godt med hverdag igjen. Minsteklumpen sovner med tannkosten i munnen og sover som en stein hele natten. Fire timer i park gjør virkelig susen! Deilig med rolige kvelder uten barn. Når alle bøkene har fått bind på seg kan mor finne fram strikketøyet igjen også.  :o)

Ha en fin helg!

Rebell med strikkepinner, sportsvogn & månedskort

Da datteren min var liten var jeg enslig mor og student. Hun gikk i barnehage, men hun hadde korte dager og mye fri. Jeg hentet henne på veien hjem, oftest i tretiden. Da hadde vi god tid til oppdagelser på rusleturen hjem. Lesing og oppgaveskriving gjorde jeg om kveldene når hun hadde lagt seg og når hun var hos pappaen. Vi kunne stort sett gjøre det vi ville når vi ville.

Attpåklatten min kom for 2 1/2 år siden. Plutselig var vi en familie på 4, dobbelt så mange som forrige gang jeg hadde baby. Tidskabalen som skulle gå opp var MYE mer enn fordoblet! Det første året gikk jo greit, da hadde jeg  fødselsperm og "lov" til å være hjemme. Men så begynte Klumpen å nærme seg året....

Kort fortalt - jeg er fortsatt hjemme. Og det har jeg tenkt å bli en stund til. Kontantstøtte og barnepark får hverdagen til å gå rundt; vi har råd til smør på brødet og sukker i teen + at Klumpen får leke med andre barn noen timer hver dag. De timene kan mor gjøre noe i huset. (Hvis hun ikke ender opp foran pc-en da...) Og når storesøster kommer hjem er det noen som venter på henne. Egentlig synes jeg vi har innrettet oss riktig så bra jeg.

At kontantstøtte er fy-fy har vi jo blitt fortalt lenge, helst skal hele ordningen avskaffes fortere enn svint. Og nå skal alle barneparkene vekk også. I løpet av sommerferien fikk vi beskjed om at kommunen skal avvikle ordningen med barneparker. Så per i da vet vi ikke hvor lenge vi har dette tilbudet. 


                                     534182284717

Parken vår er full, det er max antall barn der nå. Mange er nye nå i høst, og flere småsøsken venter på å bli gamle nok til å få begynne. Så hvem er da disse foreldrene som velger å være hjemme og la ungene sine gå i park? Hvem er alle de mammaene - og overraskende mange pappaene - som har tid til å sitte på kanten av sandkassen og prate eller til å gi fart på dissen før de tusler hjem igjen? De virker jo svært så normale og oppegående alle sammen. Ikke det at jeg kjenner alle personlig, men så langt er det ikke en eneste jeg har noen som helst grunn til å mistenke for å være noen rusmisbrukende uføretrygdet sosialklient med dårlige norskkunnskaper. Her er det studenter, folk med hjemmekontor og flexitid, mammaer (og pappaer) i barselpermisjon med yngre søsken osv. Og noen av oss er rett og slett bare så egoistiske at vi velger å tilbringe dagene hjemme med avkommet i stedenfor å sende dem i barnehage. Familier er ulike, de har forskjellige behov og ønsker. Så hvorfor skal det være så umulig å velge annerledes?

Jeg snakket med en annen mamma som også hadde innkjøring på sin lille sønn. Hun kunne fortelle at hun hadde begynt i jobb igjen og sønnen var hos dagmamma. Dagmammaen var kjempehyggelig og flink med barn, og gutten stortrivdes. Men hun så ham jo ikke hele dagen, og om kveldene når de kom hjem var begge trøtte og uopplagte. Det ble veldig lite tid sammen, og det var dagmammaen som fikk oppleve alle de nye milepælene gutten nådde. Til slutt fant hun ut at slik ville hun ikke ha det. Småbarnsårene går så fort, det skjer så mye hele tiden. Og dette ville hun ta del i selv, ikke bare stå på sidelinjen. Så hun sa opp jobben og søkte gutten inn i park. Den beste avgjørelsen hun noensinne hadde gjort, hun var strålende fornøyd med at hun hadde våget det!

Selvsagt er ikke dette den perfekte ordningen for alle. Ikke alle drømmer om å være hjemmemamma/pappa og bake boller og sylte plommer. Mange har heller ikke muligheten til å velge slik. Og det er det som provoserer meg: At vi ikke skal kunne velge. For oss, og sikkert mange andre, er kontantstøtten det som gjør at økonomien går opp. Forsvinner den blir det rett og slett for dyrt å velge å være hjemme. Og blir alle parkene borte mister hjemme-barna muligheten til lek og sosial omgang med andre barn. Da er barnehage det eneste alternativet.

Det er ikke noe galt med barnehager og utearbeidende foreldre, det er ikke det jeg vl si. Men det er rimelig ille at det ikke skal finnes andre tilbud eller muligheter. For en familie med flere barn tett i alder er jo en park et supert tilbud. Barnehageplasser koster, og skal man levere flere unger på forskjellige avdelinger pluss gjerne også ett eller to barn på SFO, rekke jobben og så hente alle sammen igjen kan det lønne seg både økonomisk og tidsmessig at en av foreldrene er hjemme. Og nå som stadig flere jobber hjemmefra kan man jo få gjort mye de 4 timene parken er åpen + på kveldstid.

Parkene forsvinner nok. Det gjør sikkert kontantstøtten også. Men enn så lenge er jeg en rebelsk hjemmemamma med månedskort på bussen, ungen i sportsvogn og strikkepinner i sekken. Pass deg, de st(r)ikker! 

                                                       es


Et luksusproblem

Noe ganger bare MÅ jeg prøve spennende garn, selv om jeg nok stort sett holder meg til trauste garntyper. Dermed blir det en del enslige nøster som bare blir liggende.  Men nå har jeg bestemt meg for å bruke dem. Alpakkanøstet mitt har blitt skjerf, og det er alt i bruk. Så nå er det Opal-hespen min sin tur.  :o)

Garnet har veldig korte fargerapporter, så det meste ser rotete ut. Men fargene er jo fine da. Å strikke strømper på pinne # 2 eller 2,5 er IKKE aktuelt, det er forsåvidt ikke å strikke noe annet med den pinnestørrelsen heller. Så da har jeg funnet fram heklenålen igjen.

001

Det må være noe helt feil med heklefastheten min, for det går så det suser med nål # 4,5. Fargene er mye finere en et flatt blitzbilde klarer å formidle. Noen som kan gjette hva jeg hekler? (Ikke så vanskelig kanskje.....)

Nå skal jeg prøve å spore opp nøstet mitt med råsilkegarn.

Feil farge

Jeg har strikket klut #2 til konkurransen på Hobbyboden.  :o)

001

Syntes den ble søt jeg, men Gullklumpen var helt opgitt over fargevalget. - "Mamma da, firkløvere er GRØNNE!"

Vet det, men jeg hadde ikke grønt bomullsgarn. Den gjør nok nytten uansett.

Her er oppskriften: http://www.knitsbyrachel.com/page14.html

Jeg bare MÅ ha jevne kanter, så denne har også fått en rad fastmasker hele veien rundt. Hempe må også til.

Strikk-en-klut-konkurranse

ManneHobbyboden har laget en liten konkurranse: Strikk en vaskeklut!

Hvordan du strikker den er helt opp til deg... vanskelig mønster, enkelt mønster, eget design eller andres... ingen regler annet enn at DEN MÅ VÆRE STRIKKET DENNE UKEN!

Innen søndagskvelden kl.18.00 må den være ferdig og vist bilde av i tråden på HB.
Vinneren blir trukket ut klokken 20.00.

Konkurranser må man jo være med på! Så her er min lille klut:

002

Den er strikket i dobbelt heklegarn fra Gjesdal og jeg har brukt pinne # 3,5. I oppskriften stod det pinne # 4,5, så min ble en del mindre. Men jeg har strikket 3 ekstra mønsterrapporter og i tillegg heklet en kant rundt slik at størrelsen ble OK likevel.

Link til oppskriften fikk jeg av Tittei for en kvart evighet siden: http://www.knittingatknoon.com/piecepatt.html

For de som lurer: Mønsteret består av mange små hjerter. Ikke så lett å se på bildet, jeg vet det....

Det var link til flere fine kluter i visningstråden. Tror jeg må lage noen av dem også.  :o)

Minner

Jeg har mimret litt i det siste. Opprydning i huset bringer fram mange ting det knytter seg minner til.

006

Fatet med Snehvit og dvergene på var min faste middagstallerken på hytten. Min søster hadde en med små bamser på. Det fører tankene tilbake til den gangen sommerferien var en hel liten evighet, det regnet aldri og det bugnet av store, søte bringebær og blåbær like utenfor hageporten...

I en skuff fant jeg et lite album med gamle sort/hvitt-bilder. Husker fortsatt den dukken og vognen. Jeg var vel akkurat et år gammel da bildet ble tatt.

Mamma har sortert klær etter pappa. Noen går til Romaniahjelpen, men mye er for slitt og umoderne til å gis bort. Før det går i bosset spretter mamma av knapper og annet brukbart. (Tro hvem jeg slekter på?) Jeg har forsynt meg i knappeskuffen hennes og sydd mange små minner på mitt eget Noe Noa-skjerf. De hvite og lilla knappene er favorittene mine. Jeg trodde  tidligere at de skulle være slik, men de er faktisk så slitte at det hvite skinner gjennom. Foreldrene mine brukte de samme klærne lenge, det var alltid vi ungene som ble prioritert og fikk nye ting. Det føles som en evighet siden, nå er det jo kjøp og kast med alt. Fint at gjenbruk er  i ferd med å komme "på moten" igjen, selv om det var en dyd av nødvendighet tidligere.

Skjerfet mitt er strikket i Drops Alpakka, mitt første og foreløpig eneste alpakkanøste. Mykt og godt å strikke med, men det klør! Får prøve med litt hårbalsam når jeg vasker det. Jeg brukte akkurat ett nøste, det ble bare et par meter igjen.


Lykken er.....

Det har vært en spesiell sommer i år. De som har lest litt her inne vet at det har skjedd mye trist. Men i dag er plutselig solen tilbake og det er fortsatt en hel uke til skolen og barneparken begynner . Storesøsters bestevenninne er endelig tilbake fra en laaang ferie, så  frøkna forsvant kjapt i morges. Og minsten har funnet en skatt i mammas knappeskuff:

002

Han elsker slikt småplukk, studerer og sorterer.

Nå skal vi ta en tur ut, det er masse rød rips bak i hagen. Og etterpå skal vi inn og bake kake med litt av bærene, for i kveld får vi besøk.

Ønsker alle som er innom en fin dag og en god helg!

Utfordrende votter og lett skepsis

bokadi

Noen som har erfaringer med Nora Gaughans mønstre? Jeg har kjøpt boken Knitting Nature og begynte pent og forsiktig med Target Wave Mittens. De så flotte ut i boken og så helt teite ut når jeg strikket dem. (Scroll litt så finner du et innlegg med bilde av "ballongvottene" mine.)

knittingnature  targetsm

En runde på Google avslørte at jeg absolutt ikke var den eneste som fikk rare votter, og jeg fant heldigvis en lur løsning på problemet i en engelsk blogg. Jeg måtte omarbeide mønsteret temmelig mye for å få brukbare votter.

Nå er jeg litt skeptisk til å gi meg i kast med større prosjekter av denne designeren. Det var forsåvidt OK med litt hjernetrim, selv om jeg rekket opp igjen votten tre ganger før jeg kom i mål. Og fortsatt synes jeg tommelen er for lang og bråtet for kort. Har ikke lyst til å måtte gjøre det samme med en hel genser liksom.... Trodde jeg var "trygg" når jeg brukte mønster fra en såpass kjent designer, men nå vet jeg ikke helt mer. Noen andre med erfaringer?

Her er i alle fall de ferdige vottene:

003

De er og blir rare, selv om de ble mye bedre etter omarbeidelsen. Jeg har faktisk endret det meste bortsett fra selve buen som tommelen skal strikkes inn i. Og så har jeg (selvsagt) brukt strømpepinner. Man syr ikke mer enn høyst nødvendig! Vott # 2 gikk radig å strikke når jeg først hadde funnet ut hvordan det kunne gjøres. Egentlig er jeg litt imponert over at ikke hele spøtet gikk veggimellom før jeg kom så langt. Jeg må visst ha utviklet selvbeherskelse....

Jeg lurte litt på om jeg skulle strikke et nytt par. Konklusjonen ble nei. Disse var morsomme men lite praktiske. Jeg kunne selvsagt ha laget lengre bråt og fikset et par småting til. Men det finnes mange andre gode votteoppskrifter der ute, så jeg avslutter bekjentskapet med disse nå. Dessuten syntes mamma de var uanstendige.  *flau*

001
 
Jeg har brukt boka mi og garn fra loftet. Så da er jeg fornøyd tross alt!  :o)

               €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Jeg fant nettopp en blogg der det er en grei forklaring på tommelen. Hun gjorde nesten det samme som meg, men hun hadde funnet en lur løsning for å få tommelen til å peke oppover. Her: http://veganknitter.blogspot.com/2007/07/my-first-target-wave.html


Hekta på hekling

...eller noe sånt. I alle fall produseres det Noe Noa-er på løpende bånd i varmen. Nå har jeg testet ut enda flere garntyper også.

Gullklumpen ville ha svart sjal med neonrosa blomster. Mamma fikset det! Heklenål # 5,5, Safirgarn til skjerfet og Ullteppegarn til blomstene.

004

De jeg opprinnelig hadde tenkt å hekle skjerf til har fortsatt ikke fått, disse forsvinner nesten før trådene er festet. Så det grønne i Cotton Silk Look skal min søster få. (Hun leser ikke bloggen min, tror jeg i alle fall....)

Det rødrosa i Babyull fra Gjesdal er foreløpig eierløst. Det gikk med knapt et nøste på heklenål # 4,5.

Jeg tror faktisk at jeg foretrekker ullgarn; skjerfene blir elastiske og det er mye letter å feste trådene pent. Men bomullsgarn-lageret mitt har krympet voldsomt, nesten så jeg vurderer om det trengs påfyll..... 

Target Wave Mittens

bokadi   Jeg har startet på Target Wave Mittens av Nora Gaughan. (fra Knitting Nature) Disse vottene har jeg planlagt lenge. Er de ikke tøffe?

targetsm

Jeg strikker den største størrelsen i dobbel Babyull, men jeg bruker pinne # 3,5 og 4,5.

Nå har jeg rekket opp og strikket tommelen to ganger og den ser fortsatt rimelig snål ut. Et raskt søk på Google avdekket at jeg absolutt ikke var den eneste med dette problemet. Jeg fant votter som var tovet, kjempehardt blokket, forkortet, rekket opp og destruert. Mye frustrasjon til et så lite strikkeprosjekt.

002

Skikkelige ballongvotter.  :o(

Nå har jeg IKKE tenkt å gi meg så fort, så jeg skal prøve litt til. *sta*

Her fant jeg en løsning jeg skal prøve: http://whimseywoman.blogspot.com/2008/02/new-mitten.html

Bruk boka di-along

bokadi

Mange av oss strikkedamer hamstrer inn store mengde av spennende strikkebøker. Jeg leser dem (samme som kokebøkene mine, hihi) og setter dem i bokhyllen til senere. Og der blir de stående. For det er så mye spennende å finne å nettet, og det som er i bøkene kan jeg jo strikke en annen gang.

Printeren vår virker når det passer den, dessuten er det lite blekk igjen. En vanlig samtale i heimen er derfor:

- "Kan jeg bruke pc-en nå?"
- "HVA, jeg strikker jo!"
- "Ja??? Da trenger du jo ikke dataen??"
- "Jammen jeg må jo se på oppskriften!!!"

Tror flere blir glade over å se meg med nesen i en bok ja.  *flau*

Erica på Hobbyboden har startet en Bruk boka di-along for oss samlere. Her er reglene:

1. Mønsteret må være fra en BOK. Paperback og tynne hefter fra feks amazon godkjennes, men et garnprodusent-hefte godkjennes ikke. Dvs at et hefte med babyteppemønster godkjennes så lenge det ikke er fra feks Dale

2. Stashet skal helst være fra lageret ditt, men det er forståelig om man må kjøpe inn for å suplementere

3. Det er ingen tidsfrist på dette, men hva om vi prøver å holde oss til ett bokmekk pr 3 mnd? Da blir det 4 prosjekter i løpet av et år, det er vel overkommelig?

4. Ingen påmelding, bare sleng deg på og vis fram etterhvert som du er ferdig. Vi oppretter egen visningstråd, og der skal det være spesifisert hvilket mønster i hvilken bok og hvilket stash

5. Alongen gjelder alle materialer og teknikker, være seg garn, søm, tre osv.

Vepsetalje

Denne kjolen ligger det gratismønster til her: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=109&d_id=39&lang=no

003

Kjolen ser unektelig litt smal ut, men den passer! Jeg har prøvd den på, og den er faktisk litt stor. Ribben er heldigvis veldig elastisk!

Jeg strikket vrangbord nederst på skørtet også, der brukte jeg den tykkeste pinnen. Og så heklet jeg krepsemasker rundt alle kantene. Vrangborden rundt halsen er litt kortere enn i oppskriften, jeg ville ikke ha den så tett. På siste omgang strikket jeg de 3 vrange m sammen til 1. Jeg er ikke fornøyd med kanten rundt ermene, så den skal jeg fikse på. Kanskje kommer det bilde med innhold etterpå. Kanskje.

004

Det er en "Garnstudiokjole-along " på Hobbyboden, men jeg er ikke med. Oppdaget brått og plutselig at denne kjolen i grunnen var fin og visste at jeg hadde et kilo mørk skifergrå Heilo på loftet. Da var det bare å sette i gang.

Jeg strikket den minste størrelsen med dobbel tråd på pinne # 4,5 og # 6,5.

001

Jeg var litt usikker på om jeg hadde nok garn; Heilo har bare 100 meter på nøstet mens alpakkagarnet i oppskriften har 180 meter. Derfor laget jeg et provisorisk opplegg med tykt bomullsgarn og strikket overdelen først.

002

Her har spøtet fått en rundpinne i hver ende. Det ligner ikke mye på en kjole så langt.

 Hele kjolen tok bare 3 dager å strikke - jeg begynte søndag morgen og var ferdig tirsdag ettermiddag. Jeg holdt på å feste trådene da vi fikk beskjed om at svigerfar var død. Da var plutselig ikke strikking så viktig mer....

Det er litt rart hvordan man assosierer ting med hendelser. Jeg strikket Garnmysteriet i dagene etter at pappa døde. Det var god terapi å holde på med det, men nå orker jeg knapt å se på vesken. Den blir nok aldri brukt. Har et litt ambivalent forhold til denne kjolen akkurat nå, men vi får se. Den passet jo fint og er perfekt til Fru Frysepinne utover høsten og vinteren.

En liten korreksjon

Ullklumpen fikk ikke ny lue likevel. Den endte opp på et annet hode.  :o)

006

Ingen av ungene mine har direkte få luer da.......

005

Den nye eieren måtte selvsagt stille som luemodell. Lillebror tar IKKE slike oppdrag.

Disse bildene ble bedre, selv om fargen fortsatt blir feil. Ellers synes jeg luen ble litt lang, for det passer ikke med oppbrett. Og til til minsten måtte den brettes, ellers rakk den ham til haken. Tror jeg kutter en mønsterrapport på neste lue.

Augustlue

luer20081199190335

Augustluen ble Lina: http://tilkku.blogspot.com/2008/03/lina-yarn-bbb-new-master-82-merino-wool.html

Kjempefint mønster som var enkelt å strikke. Det blir nok minst en til, men noen masseproduksjon blir det neppe her i huset. Vridd ribb er så usigelig kjeeedelig å strikke, det går  fryktelig treigt i forhold til vanlig vrangbord. Med fletting bare på hver 11. omgang ble det ikke særlig spennende heller. Men igjen - mønsteret er jo nydelig da!

002


Kjempedårlig bilde tatt i lampelys. Det er vått & grått ute i dag.

Jeg brukte en bunt militærgrønt ullgarn fra loftet, aner ikke hva det er. Det er omtrent like tykt som Mor Aase & co tenker jeg. Det gikk med litt over halvparten av garnet. Jeg strikket på pinne # 3,5 og det ble passe til Klumpen. Han har en vinterjakke i omtrent samme farge.

Jumbo-nøstet mitt kan jeg visst ikke kvitte meg med, det er jo perfekt som utstillingshode.  :o)

Tilbake til start igjen

Vi begynte akkurat å komme i gang igjen med hverdagen etter at pappa døde. Alt det vonde var kommet litt på avstand, det var sommer og ferie. Så ringte telefonen. Svigerfar var død.

005

Jeg holdt på å feste tråder på et nytt prosjekt og hadde store planer om utendørs fotografering i rosebedet. Her er sommerens siste rose, strikketøyet mitt ligger fortsatt i sofaen med løse tråder.

Det kommer nok muntrere blogginnlegg  igjen etterhvert.

hits