En ny landeplage med høy mimrefaktor

80-tallet er tilbake! I alle fall de kjempedigre pusegensrene. I litt andre farger og materialer da, syntetgarnet er gjerne byttet ut med alpakka.

 

For noen uker siden hadde jeg aldri hørt om "Dorthe-genseren". Nå strikker visst hele Norge den. Det tok helt av da Maria Skappel la ut oppskriften på bloggen sin: http://www.mariaskappel.no/2012/06/05/mammas-hjemmestrikkede-genser/

 

Jeg masseproduserte gensre i de glade 80-årene, gjerne i neonfarger og med høyt akrylinnhold. *mimre*  Båthals, brede skuldre og skikkelig overzised. Sukk. Det var tider det! Men i grunnen liker jeg fortsatt store gensre, og for en kronisk hutrende frysepinne er dette et skikkelig drømmeplagg.

 

En gammel UFO fra loftet ble rekket opp igjen og garnet resirkulert sammen med en tråd tynt svart ullgarn.

 

 

 

 

Garnet kostet i sin tid den svimlende sum av 50 kroner på Fretex. Ull, akryl og nylon-mix. Hvem skulle tro at det kom til heder og verdighet igjen?

 

 

 

Her ser fargene noenlunde riktige ut. Og sånn ble det ferdige resultatet:

 

 

 

 

Jeg brukte opp alt garnet, så det ble vel mer en tunika/kjole enn genser. Perfekt til joggebukser med knær i, hihi. Og siden jeg ikke er av de største her i verden la jeg bare opp 70 masker. Det ble mer enn stort nok. På ermene la jeg opp 30 masker og økte på hver 4. rille til 50. Strikket forkortete rekker istedenfor å felle i halsen og heklet en rad fastmasker rundt til slutt.

 

Jeg tok 1. maske vrangt løst av på alle pinnene slik at det ble en kjedemaskekant. Da var det enkelt å hekle delene sammen fra vrangen til slutt.

 

 

 

 

Fascinerende å se hvor sterke meninger mange har om denne genseren, det er tydeligvis et plagg man enten elsker eller hater. For min del er det definitivt et nytt yndlingsplagg. Den er myk, varm og superbehagelig å ha på. Men jeg ser at den legger til 10 kilo på vekten. Selv jeg, som har former som en spekefjøl, ser gravid ut. Pyttsann. Dette er et koseplagg, og så får folk heller få noe noe å lure på. *fnis* Og det er jo gøy at dette har tatt sånn av, jenter som knapt har tatt i en strikkepinne står plutselig i kø i garnbutikken. http://www.klikk.no/mote/detnye/shopping/article781027.ece

 

Jeg løp rett fra middagslaging til foreldremøte på skolen i går, så da ble antrekket Dorthe-genser og joggebukser. Jeg har brukt "feilt" garn i forhold til oppskriften, likevel ble genseren gjenkjent av folk jeg vet at IKKE strikker. Noe slikt har jeg aldri opplevd før, og jeg har vel vært med på de fleste store strikkedillene de siste årene. Helt sprøtt at omtrent "alle" kjenner den igjen.Nå har jeg funnet fram garn til en ny slik genser. Når jeg for en gangs skyld er på moten må jeg jo følge opp. Ikke ofte fjortisser er misunnelige på klærne mine.

 

 

Fin fredag alle sammen! 

 

 
 

 

 


Tvillingsett

Disse har reist til Hamburg der de skal varme to søte småjenter.  :o)

 

  

Halsene er disse, som jeg har strikket flere av tidligere: http://www.ravelry.com/patterns/library/another-neckwarmer

 

  

Jeg brukte Falk fra Dalegarn og pinne # 3.5. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg avsluttet med en I-cord. Neste gang kommer jeg til å droppe de siste økingene og bare strikke vrangt over kilemaskene. Da blir den litt mindre bølgete.

 

  

Siste rest av garnet ble to luer. Jeg felte på hver 6. omgang for å få dem litt spisse. Brukte opp rubbel og bit av to nøster beige, to nøster brunt og ett nøste burgunder.

 

Håper disse ble passe store, og at de ikke må tas i bruk helt med det første.  :o)


Knubbelchen

Disse bare MÅTTE jeg strikke straks jeg fant mønsteret på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/knubbelchen

 

 

 

Etter å ha strikket Sonnensegel Tuch fant jeg ut at tyske oppskrifter i grunnen ikke var så vanskelige. Og to uker i Hamburg uten å måtte ty til engelsk en eneste gang gjorde meg litt modigere. Denne oppskriften var dessuten veldig enkel. (Hvis du ikke kan tysk holder designeren på med å oversette den til engelsk.)

 

 

 

 

Her har jeg brukt ca 1/2 nøste Regia Design Line Kaffe Fasset. Måtte klippe og nøste litt for å få armer og bein noenlunde like. Hodet er strikket i Babyull.  

 

Klumpen adopterte straks dukken og forkynte at - Han heter Ole Petter!

 

 

 

 

Siste rest av Regia-garnet ble til lue og noen runder på bærestykket på neste figur. Resten er smårester av Babyull og diverse strømpegarn. Her brukte jeg opp småstumper på bare et par meter. Helt perfekt restegarnsprosjekt! *fornøyd*

 

 

 

 

Tvillinger deler jo, så her ligger altså Ole og Petter sammen med diverse andre små venner i Klumpens seng.

 

Tenker at slike smådukker blir greie barselgaver framover. De er myke, vaskbare og uten deler som kan løsne. Men jeg må nok smugstrikke dem, for ellers vet jeg hvor de ender opp.

 

Må visst ta en alvorsprat med den katten, mus i sengen er ikke bra...

 

 

Ha en god onsdag! 

 


Long time no see

Ble visst plutselig borte jeg. Ferie, nybakt førsteklassing +++ Og tiden flyr fort! Men nå er jeg her igjen.  :o)

 

Vi var to uker i Hamburg, og jeg hadde selvsagt garn med. Det ble to nye sjal. Og så endte litt nytt garn med i kofferten hjem igjen også.

 

Hamburg er i grunnen en kjedelig shoppe-by, men en dagstur til Lübeck sikret påfyll i skap og skuffer. Jeg fant en diiiger garnbutikk med alt hjertet kunne begjære + litt til. Og etter å ha klemt og snust en liten times tid gikk jeg igjen. TOMHENDT. Det ble rett og slett for mye. (Gjett om jeg angrer???!!!) Garnet var ikke så mye billigere enn her hjemme da. Men jeg fant en litt mindre butikk der jeg blant annet plukket med meg et nøste Crazy Sauberball:

 

 

   

  

Dette skal bli et nytt Sonnensegel Tuch. Fant det lille hjertet i en Kina-butikk. Det fikk bli erstatning for dusk denne gangen. :o)

 

 

Så var det sjalene da. Et nytt Hitchhiker av to nøster Soft Mohair fra Sandnes Garn på pinne # 6.5. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hitchhiker-10

 

 

    

 

 

 

Verdens mest innpåslitne nabokatt. Vet ikke hvor mange ganger jeg har snublet i den. En skikkelig linselus også, hihi.

 

 

Og så har jeg strikket opp det hvite nøstet fra den mystiske Tunis-pakken. Veldig løst spunnet, støvete garn som gjorde at jeg nøs i ett sett. Men etter vask virker det som om garnet satt seg og ble mye tettere og jevnere.

 

 

 

 

Pyro-testen sier ull/akryl i ukjent blandingsforhold. Veldig mykt og lett sjal, strikket uten mønster.

 

 

 

 

 

Har mye mer ferdig, så det kommer nok litt hulter til bulter framover. Men uansett - I'm baaaack!  :o)

   


hits