Fire gram!

Dagens prosjekt er ikke så stort, det veier bare 4 gram.

 

  

Garnet kommer fra Fretex-posen: Siste rest av det grå fra pannebåndet + noen stumper av det hvite møllspiste. Det grå er brukt dobbelt. Pinner #3.5.

 

 

 

 

Kjappe å strikke, og de kan brukes på en nøkkelring, som bokmerke, veskepynt osv. Tror det blir flere par av smårester.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tiny-lacy-mittens

 

 

 

God søndag!  :o)


For spesielt interesserte ;o)

I dag blir det et *gisp* interiørinnlegg fra meg. (Alt rotet jeg fjernet er behendig plassert utenfor billedkanten, hehe. Stuegulvet er fullt av poser og kasser som skal på loftet. )

 

 
 

Ny-sofaen troner midt i stuen, og noen har alt tatt den i bruk. 

 

 

 

 

Marius-puten har fått hedersplassen, og Mulle prøvekjører nyervervelsen.

 

 

 

 

Mulle prøvekjører visst alle putene. Han sover jo mye på dagtid, mens Klumpen er på skolen. Da er det viktig å ligge godt!

 

  

 

Jeg plukket med meg en pelspute som matchet fargen på Marius-puten. Men muldvarpfarget pels var kanskje ikke det smarteste valget likevel. Mulle henger som limt fast på den. Han ser jo ikke så godt, så jeg mistenker at han tror det er en frodig muldvarp-dame han har fått tak i. Jaja, så er i alle fall han fornøyd. 

 

  

Ingen blogginnlegg uten håndarbeid, og her snek visst et spøt seg med. Det må fjernes før Klumpen kommer hjem, for jeg har alt fått kjeft. Når HAN ikke får lov til å sette seg i sofaen før han har skiftet bukse (Han har vanligvis med seg sånn ca et halvt kilo sand, kunstgress og små svarte gummiknotter fra fotballbanen i klærne etter SFO.) så får ikke JEG legge strikketøy og garn der. Fair enough. 

 

De småblomstrete gardinene skal vekk, må finne fram stoff og symaskin. Og så har jeg faktisk ryddet kjøkkenet også, fjernet ting som strengt tatt ikke trenger å stå framme. Og noen avleggere som har stått i vann i månedsvis har endelig fått seg en blomsterpotte. Kanskje jeg må interiør-blogge flere ganger, hehe. 

 

Men det får være nok for i dag. Nå skal plommene reddes, for det er meldt regn til kvelden. 

 

Ha en fin fredag! 

 


Hvis du eier tusen plommer

kan du leve hele året.

Har du hull i dine lommer

kan du klø deg selv på låret. 

 

 

 

 

Kanskje ikke tusen plommer her, men det er rikelig der de kommer fra. Vi plukker litt hver dag, men jeg må nok finne på noe lurt for å få brukt opp alle før de blir ødelagt. Har fortsatt mange glass syltetøy i kjelleren, så det trenger vi i alle fall ikke mer av. Mulig det går an å fryse dem og lage paier utover høsten og vinteren? Vi får prøve og se. 

 

Lommer med hull i har vi også en del av. Og bukseknær med hull. Så da synger jeg videre mens jeg lapper og reparerer.  :o)

 

 
http://www.learnlearn.net/sanger/Tusenplommer.htm

 

 

 

De flotte sommerdagene vi ble lovet denne uken forsvant bokstavelig talt i skodden. Den har ligget tjukk som graut over Bergen de siste dagene, og i går var det helt ekstremt. Nabohuset hadde forsvunnet da vi våknet, det var bare en grå vegg utenfor vinduet. Og vi kjente bittesmå, kalde dråper mot ansiktet på vei til skolen. Heldigvis klarnet det opp utover dagen, men noen sommer ble det ikke. 

 

Men vi så noe annet utenfor vinduet, Petter Edderkopp hadde visst jobbet hele natten:

 

  

 

Dette er "foto-vinduet" mitt, og det var ikke noe spindelvev der da jeg la meg kvelden før. Så han har nok hatt det travelt, for nettet er DIGERT! Trådene ser tykke ut her, men det er fordi de er dekket av bittesmå dråper tett i tett. Det glitret i dem da vi slo på lyset på kjøkkenet. Flott og litt nifst. En liten flue hadde blitt dagens første offer, den hang der sammen med alle frøene fra geitramsen. 

 

 
 

I dag er ikke tåken like tett, så kanskje solen finner veien gjennom skylaget etterhvert. Man kan jo håpe.  :o)

 

Uansett blir det inne-formiddag i dag, selv om jeg må flere turer ut senere. Den nye sofaen er endelig på plass, og slike utskiftninger generere mye rot! Blir småkvalm ved tanken på alt vi fant i sofakløftene da vi demonterte den gamle, selv om Klumpen jublet over både blyanter og masse LEGO. Nå er den nye impregnert, og sofaputene er på plass. De gamle flytter på loftet, og Marius troner midt i den nyinnkjøpte. Måtte en tur på Jysk etter innerputer, men nå er alt klart til bruk. (Selv om jeg driver klappjakt på Klumper og andre med skitne buksebaker, sure sokker og potensielle smule-/sølekilder. De blir henvist til den gamle lenestolen i skinn.)

 

Det kommer nok noen bilder med ny-sofaen som bakgrunn etterhvert. De fleste har vel sett mer enn nok av den gamle i okseblodfarget skinn. Den oksen var grundig utslitt etter 18 års trofast tjeneste. ;o)

 

Da får jeg jobbe videre her. Det litt skumle med å bytte ut noe er jo at alt det andre i stuen plutselig ser feil ut. Gardinene er falmet midt på, og lenestolen passer ikke helt inn mer... Vi får ta det pø om pø, i dag blir det nok rydding og litt ommøblering. 

 

 

Ha en flott torsdag! 

 


Sock Monkey. Eller...?
 

Sock Monkey-flaskeposer er visst tingen. Dette er i alle fall den tredje jeg strikker, og de forsvinner fort. Denne har niesen min bestilt.

 

  

Mulle begynner å bli en skikkelig linselus han også. 

 

Denne gangen har jeg brukt brun Tukan fra Dale som hovedfarge. Dobbel tråd og pinne #3.5. 

 

 

 

 

Mamma kastet ett blikk på ham og konstatere at jeg hadde strikket et reinsdyr med rød nese.

 

 

- Den der ligner jo ikke på noen ape. Det er RUDOLF!. 

 

 

Jaja. Navnet skjemmer ingen. Og nå er han ferdig og klar til avlevering. 

 

 

 

 

Vi våknet til tett tåke i dag, men nå begynner det å letne. Kanskje det faktisk blir noen fine høstdager framover? Plommene er snart modne, og for første år på veldig lenge er de ikke ødelagt av regn. Håper å kunne fråtse i søte, saftige Victoria-plommer igjen, de smaker barndom!

 

Ha en flott dag du også.  :o)

 

 

 


Sesongstart

 

 

Det nye skoleårets første bursdagsbesøk. Trenger jeg si mer?  :o)

 

 
 

Dobbel babyull, det grå er fra den berømte posen min. Pinne #4 og 99 masker. (98 på vrangbordene)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-headband

 

 

Ha en fin ny uke!  


Baby Converse 

Bestilling fra niesen min. Ellers pleier jeg å styre lang unna slike plundrete småprosjekter som skal monteres. Ørten tråder å feste i tillegg til sammensyingen. Men de ble jo litt søte da.  :o)

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/converse-booties

 

  

Skoene er strikket i Rubin på pinne #3 og 3.5. Merkene er heklet, brodert og sydd på med babyull. De veier akkurat 30 gram. Det som tok lengst tid var å lese gjennom en haug ulike oppskrifter og plukke ut den som så mest gjennomførbar ut. Det finnes mye rart der ute! 

 

Da var det helg igjen, og dagen startet med sol. Får se hva mer den bringer.  :o)


En liten utfordring

Jeg strikker/hekler mye rart, og stort har jeg i alle fall en formening om hva det skal bli. Men noen ganger blir veien til mens man kjører, hehe. I alle fall tok jeg med med et nøste Fretex-garn og en heklenål i bilen da vi skulle på IKEA. Har dårlig erfaring med endeløse, seige køer, og da må man ha noe å underholde seg med så lenge. (Det er IKKE jeg som kjører altså!)

 

 
 

Det ble en stor bestemorrute, og denne gangen husket jeg å snu. Eller stor og stor, fru Blom, den vokste sakte med tynt ullgarn og heklenål 3 mm. Dessuten røk tråden stadig vekk, så det ble mange ender å feste. Mot slutten av nøstet datt det nærmest fra hverandre, så da måtte jeg bare gi opp. Og innerst fant jeg forklaringen - insektsegg! Noen hadde spist og kost seg midt inne i nøstet. De var borte nå, det var ingen tegn til liv i garnet. Men rimelig guffent likevel! Ruten jeg hadde heklet fikk seg en runde på 60 grader, og den så mange hakk bedre ut etterpå. Den tovet ikke så mye, men den ble i alle fall ren. 

 

For liten til sitteunderlag eller pute, for hullete og tynn til grytelapp/bordskåner. Hva i all verden hadde jeg laget nå da???

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/granny-something

 

 

 

 

Etter å ha modnet et par dager fikk ruten heklekant av et annet tynt ullgarn. Den er litt bulkete, for jeg planlegger en ny runde med toving. Og jeg tror ikke selve ruten tover særlig mye mer, så da blir den forhåpentligvis flat og jevn. Fortsatt ikke sikker på hva den blir til slutt, vi får se om det dukker opp noen lure ideer.  :o)

 

 

 

 

Her er det jeg har fullført av Fretex-garnet så langt. Rimelig fornøyd med denne produksjonen. Og mer skal det bli!

 

  

Mulle synes det er alt for mange bilder av pus på bloggen for tiden, og for få av ham selv. Dessuten ønsker han seg en ny lue. Vi får se hva som kan ordnes.  ;o)

 

 

Fin fredag!  


Babymützen

Det går visst i babyting for tiden. Kjekt når det dukker opp noen nye små å strikke til. :o)

 

 
 

Disse luene har ingen mottaker ennå, jeg måtte bare prøve oppskriften. Og da tok jeg det garnet som lå nærmest, nemlig Cotton Sport som var igjen fra kosekluten. På pinne #4 ble det nyfødtstørrelse. Luen veier bare 22 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baby-mutze-baby-hat

 

 

 

 

Jeg har ingen dukke i rett størrelse, så den er alt for stor til modellen her. 

 

 

Neste lue er strikket på pinne #4.5 i restene etter Cordell/Flakse. Den ble vel sånn ca 3-6 mndr. Litt trang til Dukkeba, men hun klager ikke. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baby-mutze-baby-hat-2  

 

Denne veier 42 gram.

 

 
 

Jeg likte denne luen. Kjapp å strikke, og god passform. Den blir nok finere i et litt annet garn, jeg brukte bare rester for å teste den ut. Greit med en jente-versjon av djevleluen uten spissen midt i pannen. Selv om den nok passer like godt til en gutt. Det jeg savner er flere størrelser. Å bruke tykkere garn for å få en større lue funker ikke så bra når utgangspunktet er strikket på pinne #4.5. Da blir det fort veldig tykt. 

 

 

Måtte se etter larven da vi gikk til skolen i morges, og den var borte-vekk. Satser på at den har gravd seg ned og ikke blitt fuglemat. Kanskje vi får se en stor, rosa sommerfugl neste sommer?  

 

 

Ha en flott torsdag! 


Dagens fangst! 

Denne krabaten lå midt på den asfalterte gang- og sykkelveien vi bruker til og fra skolen. Der hadde den nok ikke blitt så gammel, så dermed ble en liten redningsaksjon iverksatt. Larven var omringet av en flokk småbarn med tilhørende mammaer, men ingen våget å røre den. Siden jeg nettopp hadde lest om disse kjempelarvene i avisen, tok jeg sjansen på å plukke den opp. Og så fikk jeg mine 15 sekunder i rampelyset, hihi. I alle fall fikk hånden min det. Alle andre enn meg har visst kamera på mobilene sine. Knips, knips. 

 

 
 

Fruen selv måtte hjem etter kamera, og larve-liten ble plassert på et tefat sammen med noen blader fra plommetreet. Deretter måtte jeg på nett for å finne igjen det jeg hadde lest. Fangsten er altså en stor snabelsvermer, også kalt geitramssvermer. 

http://no.wikipedia.org/wiki/Stor_snabelsvermer   Da var det jo en smal sak å finne ut hvor jeg skulle slippe den løs, vi har fullt av geitrams ned ved garasjen. 

 

 
 

Nå blir det spennende å se om det dukker opp en sommerfugl til våren igjen. For den skal visst grave seg ned og forpuppe seg nå i august. 

 

Klumpen syntes larven var skummel, pus ville gjerne smake på den. Og med våre heller dårlige erfaringer med åme-oppdrett er jeg i grunnen glad for at våre veier skiltes såpass raskt. (For de som ikke husker det, endte forrige pleiebarn opp som et nattflygende, hårete monster som terroriserte tenåringen i flere netter. Helt til hun fikk inn en fulltreffer med psykologiboken.)

 

Her er det full fart med skole og aktiviteter igjen, absolutt ingen myk start. Klumpen surmuler over lekser og å måtte tidlig til sengs. Mammaen synes i grunnen begge deler er helt supert. :o)

 

Ha en fin onsdag!  


Kosedukke 

Oppskriften er egentlig på en hund, men jeg laget en dukke med lue. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/puppy-lovey

 

 

 

 

Garnet er arvet Cotton Sport fra IDENA. Det rosa er opprekksgarn. 

 

 

 

 

 Linse-pusen var raskt på pletten. 

 

 

 

 

Hodet er strikket som i oppskriften, men uten ører. Istedenfor strikker jeg en lue og sydde den fast. 

 

Kjapp og grei liten koseklut, og i dette garnet kan den gå rett i vaskemaskinen ved behov. Det eneste jeg ikke helt likte var at man starter med mange masker og feller innover. Siden jeg bruker mye restegarn ville jeg nok heller strikket den motsatt vei, slik at jeg fikk utnyttet alt garnet. Men det er en grei sak å starte med hodet og ta alt i motsatt rekkefølge. 

 

Her er det første skoledag, regn og kaldt. Klumpen frøs og ville ha ullgenser og dynejakke på seg. Så sommeren er nok definitivt forbi for denne gangen. Men det var kjekt å møte igjen alle vennene, og snart starter fotballtreningen opp også. Godt å komme inn i rutiner igjen. 

 

Ha en fin ny uke du også!  :)


Grytekluter i Paris

Jeg befinner meg fortsatt i Bergen, og det gjør gryteklutene også. Men GARNET er Paris.  ;o)

 

Frøken Dings klager over at jeg lager så puslete grytekluter. Hun er redd for å brenne fingrene. 

 

Høh. Jeg kan vel lage solide grytekluter jeg vel. Bare se her:

 

 


 

 

 

27 X 27 cm, strikket rundt på pinne #4. De veier 209 gram tilsammen. Kan alternativt brukes som sofaputer hvis de støffes. 

 

 

 

 

Og så et par i litt mer normal størrelse. Dominoruter på pinne #4.

 

 

 

 

Disse veier bare 82 gram. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/domino-square-potholders

 

  

Her er der høst nå, vått og surt. Men jeg gleder meg over at jeg rakk å ta bilder av det meste av sommer-produksjonen før regnet kom. Og høsten er en fin tid for strikking. (og te!) Nå er planen storopprydning etter en lang sommer. Har startet så smått, med å sortere bort fravokste klær, ødelagte leker, ting og tang som kanskje kunne være kjekke å ha, men som ingen bruker... 

 

 

Ha en flott søndag! 


Kvitebjørn Kong Valemon

Nytt pulsvarmerpar til eventyr-alongen. Denne gangen ble det Kvitebjørn kong Valemon som var inspirasjonskilde. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pulsvarmere-3

 

De veier 40 gram. Fikk ett gram igjen av nøstet.Det greie med dette mønsteret er at man kan strikke dem akkurat så lange som man vil eller har garn til. Supert til restegarn.

 

 
 

Diagrammet er litt dårlig, men det er lett å forstå hva man skal gjøre. For å få mønsteret sentrert så må diagram 2 starte med en vrang, ikke to. Det forskyves altså med en maske. 

 

Jeg brukte pinne # 3.5, og de ble litt smale. Så jeg strikket et nytt par på pinne #4, og de passer perfekt. Her brukte jeg opp absolutt alt garnet, 42 gram. 

 

 
 

På det andre paret strikket jeg en ekstra omgang mellom diagram 1 og diagram 2: *1 rett, kast, 2 vridd rett sammen (SSK), 1 rett, 2 rett sammen, kast, 2 rette* 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pulsvarmere-4

 

 
 

Lørdag og helg! Ha en flott dag!  :o) 


Nytt Marius-seleskjørt

Størrelse ett år denne gangen, og jeg gjorde en del endringer: Wrap & turn istedenfor å felle av maskene til ermeringningene + I-cord istedenfor riller. Det la seg fint og ble mye penere. Dessuten laget jeg knapphull på forstykket, og sydde knapper på selene. Dermed kunne jeg lage lengre seler, slik at knappene kan flyttes etterhvert som babyen vokser. Det ser faktisk bedre ut også. 

 

 
 

At kanten nede bretter seg opp er et velkjent fenomen. Det løste jeg med å hekle på en liten skjellkant. Fornøyd med den løsningen.  :o)

 

 
 

Kleshengeren er fra da jeg var liten. Et koselig minne. 
 

Garnet er Smart, og jeg brukte ca 200 gram tilsammen.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nr-16-marius-seleskjrt-2

 

  

 

Da ønsker jeg alle som titter innom en god helg! 


Skinnet kan bedra

Han ser jo søt og troskyldig ut, ikke sant?

 

 


 

 

 

Men uglen Cordell (raskt omdøpt til Flakse av Klumpen, som øyeblikkelig innlemmet ham i flokken sin) ble født midt under en heftig tordenbyge, mens lyn etter lyn flerret himmelen og haglet trommet mot vindusrutene. 

 

  

 

Vips hadde en stakkars uskyldig mus måttet bøte med livet. En ugle er nok en ugle uansett. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cordell-the-owl

 

 

 

 

Vel, vel. Vi har flere musejegere som sniker omkring her. Og det er jo greit å få ha ost og poteter i fred for de små gnagerne. 

 

 

 

 

Han ER jo søt da! Og rund og god. *smelt*

 

 

 

 

Uglen ble til av noe snodig båndgarn arvet fra Tittei. Lurte leeenge på hva i all verden jeg kunne bruke det til. Nebb, føtter og øyne er strikket/heklet av diverse restegarn i mer eller mindre ren bomull, og fyllet er fra en av de gamle stolputene mine. Hver gang jeg tror de er oppbrukt finner jeg en ny. Tror jeg hadde 8 en gang i tiden. 

 

 

Fin fredag!

 


Restegarns-pulsvarmere 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrappy-mitts

 

 
 

Aner ikke hvilket garn dette er, men det er superwash-ull. Fant 5 små nøster i en arvepose. Fikk brukt opp 4 av dem, det lyseblå ble til overs. De veier 34 gram tilsammen. 

 

 

 

 

Her startet dagen med full sommer, for å gå over i skikkelig øs-pøs rundt middagstider. Da blir det strikking istedenfor hagearbeid. *fornøyd*

 

Har fått tatt bilder av det meste i ferdig-haugen min nå, så da kommer innleggene som perler på en snor en stund framover. 

 

 

Ha en flott torsdagskveld! 


Tykke og rosa

Ukjent arvegarn type ull/bomull-mix. Pinne #4.5. Det ble et par veldig tykke og veldig rosa pulsvarmere i barnestørrelse.

 

Brukte dette mønsteret som utgangspunkt: 

http://www.ravelry.com/projects/SpeedRacer70/kureyon-handwarmers

 

  

 

Jeg strikket 3 omganger ribb på både tomlene og øverst på hånden. Ellers fulgte jeg oppskriften. De er trange til meg, så da er de nok sånn ca størrelse 10 - 12 år. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/thick--simple

 

Da nærmer 13. august seg slutten, ønsker en god natt!  :o)


Stripe-luer

Lenge siden jeg sist strikket luer! (Tenk at JEG skulle skrive noe slikt, hehe...)

 

Noen smårester fra Karaoke-sjalene har ligget på stuebordet og skult på meg lenge. Det var biter som var klippet bort for å få fargeovergangene til å stemme på sjalene, 39 gram tilsammen. Så da begynte jeg å klippe & lime for å få det til å passe sånn noenlunde. Garnet er nesten skremmende lett å tove, så dette må nok vaskes forsiktig. Men det er en grei egenskap når man sitter med ørtenogfjørti tråder som skal festes sammen. En liten dråpe vann, litt rulling mellom håndflatene, og vips! en sammenhengende tråd. 

 

 
 

Først ut ble en stripete lue med svart Safir som bunnfarge. Pinne # 3.5 og 4, og 104 masker. Den ble passe til Frøken Dings, og straks adoptert. 52 gram.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/karaoke-beanie

 

 
 

Resten bestod hovedsaklig av lilla/beige, og jeg la opp 96 masker til en litt mindre lue. Det holdt på centimeteren det, hehe. Akkurat en liten stump igjen til å feste. 47 gram.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/karaoke-beanie-ii

 

 

Her er det skikkelig høst nå. så det er nesten fristende å ta luene i bruk jo. Satser på at det kommer noen fine dager fortsatt.


Pulsvarmere til Askepott

Jeg er med på august-alongen på pulsvarmerforumet på Ravelry, og månedens tema er eventyr. Så da ble det pulsvarmere til Askepott. Eller Cinderella's Mitts, som det heter på utenlandsk.  ;o)

 

http://www.ravelry.com/discuss/fingerless-glove-fanatics/2986971/1-25

 

Et lite nøste (ca 25 gram) grå superwash-ull fra Fretex-posen fikk følge med et enda mindre nøste turkis "puse-garn" fra en arvepose. 30 gram tilsammen.

 

 

 

Jeg strikket fra begge ender av nøstet, og fikk bare en liten stump igjen.

 

 
 

Ditto med det turkise. Askepott sløser ikke med ressursene! 

 

 

 

 

Gode hjelpere er viktig. Her får Toerag opplæring av en proff. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cinderellas-cuffs

 

  

 

Da gjelder det bare å passe tiden!

 

 

Ha en eventyrlig aften!  :o)

 

 


Verdens beste votter!

Da er vottene også ferdige. Litt morsomt med modell i T-skjorte da, men pytt-pytt. *fnis*

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-12

 

 

 

 

Jeg bruker visst alltid samme mønster til tovavotter. Disse lever virkelig opp til navnet sitt: http://www.ravelry.com/patterns/library/best-felted-mitten  

 

 
 

De veier 76 gram, så da har jeg 5 gram igjen. Tok ikke sjansen på å strikke dem lengre, men de fikk en perfekt størrelse etter toving. Har lært meg at slikt hardt, gammelt opprekksgarn tover dårlig, så en runde på 60 grader måtte til for å få dem lett tovet og passe pusete. Egentlig litt imponert over at dette garnet ble så fint som det ble, for det var både flekkete og slitt. Måtte ryke tråden og skjøte flere ganger på den siste votten. Men når noen først har tatt seg bryet med å rekke opp et gammelt plagg og lage nøster av det føles det litt godt å faktisk bruke det til noe fornuftig. 

 

 

 

 

 

To fine, brukbare prosjekter av Fretex-garnet. Og det kommer mer!  :o)

 

 

Jeg har ikke strikket og tovet i natt, altså. Men det ble plutselig stille og rolig her, og da benytter jeg sjansen til litt blogging. Det er skikkelig høststorm ute, både trær og regn ligger vannrett. Så da er "innevær-sesongen" offesielt åpnet. Klumpen nyter den siste dovne ferieuken, og frøken Dings er trygt plassert i bartebyen. (Snufs, akkurat det kjennes litt rart.) Blir nok litt godt med hverdager igjen også, selv om døgnrytmen nok må jobbes litt med, hehe. Drikker frokost-teen min mens jeg skriver akkurat nå. Kremt...

 

 

Ha en flott tirsdag! 

 

 


Åttekantet sitteunderlag

Jeg koser meg med Fretex-garnet mitt. Skal se hvor mye jeg klarer å få laget av det. 

 

 
 

Vottene ble lagt litt på vent, for jeg fant ut at det tykkeste garnet kanskje kunne bli et sitteunderlag. Det var stivt, stikkete og grovt, så noe annet en toving var ikke aktuelt. La opp 8 masker på pinne #7 og strikket en åttekant. To omganger av hver farge til det brune tok slutt. Fortsatte litt med det grå, og avsluttet med en i-cordkant. Ble fettete på fingrene mens jeg strikket, omtrent som med lanolin-garn. 

 

 
 

Det var spennende å se hvordan det kom til å tove. Tok sjansen på 60 grader sammen med noen håndklær. 

 

 
 

Sitteunderlaget tovet greit, men det krympet ikke så mye. Glad jeg ikke brukte opp alt garnet, da hadde det blitt alt for stort. Dessverre var det fullt av hvite nupper fra håndklærne jeg vasket det sammen med, så det så litt shabby ut. Men etter en runde med en stiv klesbørste da det var tørt + en kjapp frisering med broderisaksen, så ble det pusete og fint. 

 

  

 

Klart til bruk!  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/attekantet-sitteunderlag


Samme mønster, helt ulikt resultat

Jeg er her fortsatt altså. Men det har blitt liten nettaktivitet i sommer. STRIKKE gjør jeg visst uansett, så nå har jeg en fin haug å vise fram. Det kommer litt etter litt.  :o)

 

  

Først på catwalken er som vanlig mamma, iført nok et nytt sjal. Her har jeg brukt Safir og pinne #7 til samme mønster som i forrige innlegg. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/3-3-1-mystery-kal-2

 

 
 

Siden jeg nå visste hvordan formen på sjalet ville bli kunne jeg leke meg litt med farger. Koksgrått går igjen hele veien, men ellers er det en gul og en grønn "vinge". I midten møtes de, og der har jeg brukt et lite arvenøste i lemon & lime-farger. 

 

 

 

 

Sjalet ble diiigert til slutt. Fint til vinteren igjen.  :o)

 

 


Veldig fornøyd med effekten jeg fikk. Blandet inn noen rene gule og grønne striper for å få fargene til å henge bedre sammen. 

 

 

 

 

Dette var gøy! Anbefaler å ta en titt på alle prosjektene som er strikket etter dette mønsteret. Utrolig mange flotte! 

 

 

Ha en fin ny uke!  

 


Mysterie-strikk

Stitchnerd har mange flotte sjal, og i sommer har hun hatt en mysterie- knitalong som var kjempekjekk å delta i. 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/3-3-1-mystery-kal

 

Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til å starte på store prosjekter der jeg ikke vet hva jeg ender opp med til slutt. Men siden jeg fikk spørsmål om jeg ville være med, så hengte jeg meg på. Og det har jeg IKKE angret et sekund! Kjempegøy, og sjalet har en helt unik konstruksjon. Her var det spenning helt til siste clue var ferdigstrikket. 

 

 

 

 

Jeg strikket mitt sjal i ensfarget Regia Cotton på pinne #4. Brukte rett under 2 nøster à 50 gram. 

 

 
 

 Nålen med rosa stein var forlovelsesgave fra morfar til mormor tidlig på 30-tallet. 

 

   

Sommer!  

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/3-3-1-mystery-kal

 

  

Her ligger det til blokking.

 

 

 

 

Detalj. Her ser man sammenstrikkingen i midten.

 

 

 

 

Veldig spesiell måte å strikke sjal på. Gøy!

 

  

Jeg måtte selvsagt strikke to når jeg først var i gang. Så fortsettelse følger.  :o)

 

 

Fin fredag!


hits