Sweet Little Nothing

I IKEA-kassen lå det 4 nøster pistasjgrønn PETUNIA. Visstnok et supert garn til kluter. Men så mange nøster kunne jo også bli til et større prosjekt. Dermed ble de lagt til side for å modnes litt. 

 

For noen dager siden var jeg på jakt etter garn til en lett bolero. Og gjett hva jeg fant?  ;o)

 

 

Etter litt leting på Ravelry endte jeg opp med en enkel modell med raglanøknining, strikket ovenfra og ned. Den skulle strikkes på pinne #4.5, mens PETUNIA er bereget på pinne #3.5. Det løste jeg ved å legge opp til størrelse S og øke ut til L. Originalen er veldig utringet, så det ble helt perfekt. Prøvde den på underveis, og var veldig fornøyd helt til jeg skulle begynne på nøste nummer tre. De to siste nøstene hadde forskjellige partinummer!

 

Først ble jeg irritert på meg selv som ikke hadde sjekket noe så selvfølgelig. Tre like nøster, ett som var en tanke varmere i fargen. På ensfarget glattstrikk ville det synes veldig godt. Grrr!!!

 

  

Løsningen ble å strikke vrangbordene i det "feile" nøstet. Da ble det nesten umulig å oppdage fargeforskjellen. Så jeg strikket ferdig ermene først, og så var det bare å bruke resten av garnet til bolen. Jeg la opp 3 masker under ermene, og strikket 8 runder glattstrikk før ribbekanten. Til bolen plukket jeg opp 5 masker under ermene. Heklet i tillegg en rad picoter langs kantene. Vrangbordene er strikket på pinne #3.

 

 

 

 

Jeg fant fram en fin, blomstrete treknapp som passet perfekt, men så kom jeg til å tenke på at dette er bomull. Og treknapper tåler ikke 60-gradersvask. Så da måtte jeg lete gjennom lageret igjen. Fant en fargerik plastknapp som gjorde nytten. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sweet-little-nothing

 

  

 

PETUNIA er et behagelig og mykt garn, men jeg kjenner at bomull ikke er min greie. Får sjelden vondt når jeg strikker, men de lange vrangpinnene var tunge. Og garnet var et mareritt å hekle med, det delte seg veldig lett. Det ble ikke så jevnt som jeg gjerne ville hatt det heller. Men, men. Boleroen er ferdig, og den ble slett ikke verst. Med sine 196 gram gjorde den innspurten spennende også, jeg var litt bekymret for å gå tom på slutten av heklekanten. Men det ble jo flere METER tilovers, hehe. 

 

  

Ny uke, nye muligheter. Ha en fin dag!  


Skal, skal ikke?

Jeg fikk nettopp boken Strikk med raske pinner i hus. Har siklet litt på Retrokoften, men hadde ikke oversikt over hva mer som fantes av oppskrifter i den. Det var i grunnen ikke så mye som fristet, men så fant jeg denne:

 

  

Strikket genser med ermer av buksebein! Og jeg skulle akkurat til å kaste datterens bukse som var ødelagt. Beina er jo like hele. Og buksen er stretch og myk og god. Hmmm...

 

  

Jeg finner ingen som har strikket den genseren, verken på Ravelry eller når jeg googler. Så da ble jeg bittelitt skeptisk.

 

Noen som har prøvd oppskriften? Tenker dette kan bli veldig kult, men også skikkelig rart. Så jeg er litt i tvil om jeg gidder å strikke hele bolen før jeg eventuelt finner ut at det ikke funker. Litt redd for en søm som blir klumpete og bølger seg, eller ikke blir elastisk nok. Men jeg er fortsatt fristet til å prøve. At INGEN har lagt ut bilder av et slikt plagg får varselkokkene til å blinke. Men samtidig klør jeg litt etter å prøve.

 

Hmmm? Ikke lett, dette her.

 

(Det er denne boken: http://www.gyldendal.no/Fakta-og-dokumentar/Hobby/Strikki... )

 

 

Skal, skal ikke?


Fargerikt sjal

Jeg har hatt et fargerikt  nøste Cotton Lux i lageret mitt i årevis. Kjempekorte fargeskift, og uansett hva jeg prøvde å lage av det så ble det klovnespy. Til slutt ble det liggende som en UFO, tror det skulle bli en lue. Garnet er mercerisert, og egner seg ikke til kluter heller. 

 

Så arvet jeg et helt og et påbegynt nøste av samme garn. Hmmm...

 

Etter litt funderinger la jeg opp til en Quaker Yarn Stretcher Boomerang. Pinne #5.5 gav et passe løst resultat.  

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quaker-yarn-stretcher-boomerang 

 

Det ble absolutt klovnespy, dette også. Men jeg synes det ble litt morsomt likevel. Det fikk litt sånn kelim-effekt. En skikkelig fargeklatt rundt halsen!

 

  

Sjalet veier 139 gram, og det er bare 3 små trådstumper igjen. Hele UFO-en gikk også med. Jeg skjøtet tråden i kantene, siden dette garnet er omtrent umulig å feste pent ellers. 

 

Fikk en overraskelse i det største arvenøstet: En diger stoppenål midt inni! Stakk meg heldigvis ikke, og nå bor den på nåleputen min. Det følger ofte med litt "ekstra" i arvegarn, så noen ganger kan det være riktig morsomt å pakke opp. Og andre ganger skummelt, som da jeg kjøpte en garnpose fra Fretex. Der kravlet og krøp det av insekter! 

 

  

Liker fasongen på disse sjalene. Og de er greie å strikke, det er bare å fortsette til garnet tar slutt. 

 

  

 

Og - surprise, surprise! - bildet mitt kom jammen på mønstersiden til sjalet også. Ser at det er stadige utskiftninger av bildene, men nå ligger altså sjalet mitt der. Litt morsomt. Og veldig uventet. 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/quaker-yarn-stretcher-boomerang 

 

 

Da går denne uken også mot slutten. Fin fredag!  :o)


Duskelue 

Ny restegarnslue. Denne veier 45 gram, og er strikket på pinne #2.5 og 3.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/horizons-hat

 

  

Garnet er (selvsagt) arvet, og av ukjent merke. Litt ujevnt spunnet tweed, bittelitt tynnere enn Finull. Jeg hadde bare 39 gram, så jeg spedde på med litt av Finull-restene etter stripegenseren. Ikke verdens mykeste garn, men det ble bedre etter vask. 

 

  

Til og med dusken er arvegods!  :o)

 

(Det er juksepels, altså.)

 

  

Gul og fin! Jeg hadde tenkt å prøve å feste den med en knapp slik at den kunne tas av ved vask, men det ble ikke fint. Så da dro jeg hempen gjennom toppen av luen med en heklenål og sydde den fast.

 

Enkel og grei oppskrift, og den er gratis ut august. Så full fart inn på Ravelry hvis du også vil strikke en slik lue. Og så fikk jeg nettopp vite at tweedgarnet er dette her: 

http://www.ravelry.com/yarns/library/jamiesons-shetland-spindrift 

  

 

Ny dag, nye muligheter. Ha en fin torsdag! 


Grønnmelert lue 

På min skjerm blir denne turkis, men den er altså skikkelig knallgrønn i flere nyanser. Pinne #2.5 og 3. Luen veier 35 gram.

 

  

Samme oppskrift som de andre, men bittelitt kortere. Den er strikket av et nøste arvet strømpegarn, og jeg var redd for å få for lite til fellingen. Istedenfor fikk jeg en liten rest. Jaja. 

 

  

Denne ble jeg veldig fornøyd med, garnet er helt nydelig. Det går fra ertegrønn til en skarp blågrønn. Absolutt ikke lys turkis, som kameraet mitt påstår.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/green-again

 

 

Her våknet vi til plaskregn, men nå klarner det opp. (Burde bloggen skifte navn til hobby- og værblogg snart, tro? *fnis*)

 

 

Uansett vær - ha en strålende dag! 

 


Flerbruks-strikk

Et bittelite nøste strømpegarn i kalde grønn-nyanser, bare 14 gram. Hva kunne det bli?

 

Jeg strikket to korte pulsvarmere med juksefletter, 52 masker på pinne #3. Deretter felte jeg av, og heklet en liten skjellbord med en annen rest i grått. De ble søte, om enn litt korte. Mer mansjetter enn pulsvarmere. 

 

  

Ikke mye garn igjen! Siste rest av det grønne ble snor i to merkelapper. Det grå gikk tilbake i restekassen.

 

  

De ser blå ut her, dårlig fotolys i dag. 

 

  

Her ble det visst litt bedre. De passer akkurat til kjøkkenglassene mine jo!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/multipurpose-cuffs 

 

  

Grei måte å frakte med seg koppvarmerne på. Her er det rom for flerbruk!  ;o)

 

Da dykker jeg ned i kassen på jakt etter flere godbiter. Det greie med smårester er at man blir fort ferdig. Og da er det bare å starte på noe nytt. Gøy!

 

 

Ha en fin dag!


Blå lue 

Sorry, disse luene bare popper opp.  *fnis*

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/blue-slouch 

 

  

Nok et arvegarn, jeg fikk to små nøster i melert blått. Jeg gjettet på viscose, siden det var blank og glatt. Men det viste seg å være en ull/bambus-mix. Mykt og godt, i alle fall. Og kløfritt.  :o)

 

  

Fornøyd med denne, den skal nok få seg et nytt hjem etterhvert.

 

 

Ønsker alle en fin ny uke! 

 

 

 

 

 


Grønn poselue 

Dette skulle bli en ny lue etter sokkegarn-oppskriften min, men jeg glemte å felle etter vrangborden. Så da ble det 136 masker hele veien.

 

  

Garnet kom fra "Erica-esken", og det var et nesten fullt nøste. (48 gram) Det manglet merkelapp, så jeg visste ikke hva det var. En liten fugl hvisket noe om Knit Picks, og det kan se ut som om det er Knit Picks Palette. Men jeg er ikke 100% sikker. Tynn, myk og luftig ull, i alle fall. Jeg brukte 35 gram til luen.

 

  

 

Fornøyd med denne! Fargen er enda skarpere enn

på bildene. så luen synes i terrenget.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/green-slouch

 

 

 

Her regner det i dag, men det er fortsatt varmt. Litt greit med en "fridag", for nå har jeg vondt i muskler jeg ikke visste at jeg hadde. Det ble mange tunge tak i hagen, men nå ser den litt bedre ut. Får fortsette over helgen hvis været blir bra igjen. (Og det skal det jo!)

 

God helg til alle som titter innom!  


To nye halser

Disse to ble til av garn arvet fra Greta. Vet ikke hva det er, men det får jeg kanskje svar på? ;o)

 

  

Jeg brukte pinne #5 til begge. Den første er størst, den veier 48 gram. Den minste er strikket etter oppskriften, men jeg kortet ned litt på den øverste kanten. Da fikk jeg akkurat nok garn igjen til to hekleblomster. De har dobbel funksjon; pynt og ekstra vekt for å unngå at spissen bretter seg opp. 

 

  

Fotografering er ikke så lett. Pus har radar, plutselig bare er han der.  Og til de som måtte lure på om slankekuren hans virket: Et bilde sier mer enn 1000 ord, ikke sant?  ;o)

 

(La oss si at han er en SOLID katt.)

 

  

 - Nei, det er IKKE et nytt sitteundelag, Pus! Flytt deg!

 

  

Her ble det en enkel blomst med hjerteknapp. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bandana-cowl-3

 

  

Og denne halsen fikk en liten rose med treperle. Vekt 43 gram. De aller siste trådstumpene ble snorer i merkelappene. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bandana-cowl-4

 

 

 

Da er det ut for å nyte finværet, må bare ha litt frokost først. Sommer i Norge!  :o)

 


Hummer & kanari

Et lite nøste hvitt ullgarn fra Greta + et halvt nøste grå tweed fra Erica Hva blir så det?

 

  

Riktig svar: En lue!

 

Jeg la opp 102 masker på pinne #3.5, og strikker vrangbord med 3 rette, 3 vrange. Deretter økte jeg ut til 112 masker og strikket striper i glattstrikk. Begynte fellingen da luen målte 17 cm. Den er nokså lik strømpegarnsluene, bare med tykkere pinner/garn og dermed færre masker. 

 

  

Fotograferingen bød på visse problemer. Det er litt mye drama i heimen for tiden, synes jeg. Mange som sloss om oppmerksomheten!

 

www.ravelry.com/projects/mimouna/slouchy-hat 

 

  

Luen ble lett og luftig, den veier bare 43 gram. Nå skal den få seg et Milo-bad sammen med noen andre ferdige prosjekter, og så er den klar for et nytt hode. 

 

Har samlet smårester fra flere "arveposer" i IKEA-kassen, så nå blir det spennende mixer framover. Gøy! 

 

 

Fortsatt varmt i Bergen, men i dag er det overskyet. Blir nok en fin dag uansett.  :o)


Minecraft-lue

 Nytt skoleår, ny runde med bursdagsbesøk. :o)

 

Mottakeren av denne luen er like opphengt i Minecraft som Klumpen. Så da jeg spurte hva han skulle få, var det liten tvil. Lue med Steve på!

 

  

Jeg fant et diagram på Ravelry, og så plukket vi ut farger i fellesskap. Svart lue, en rad grønne creepere, og en runde med Steve'r. 

 

Jeg brukte svart Safir, og fant noen smånøster med lysegrønt, hudfarget, kongeblått og brunt. Det ble godkjent. La opp 100 masker på pinne #3.5, og økte ut til 110 etter vrangborden. 

 

  

Ikke fryktelig glad i å strikke med mer enn to farger på omgangen, men det gikk jo greit. Steve'ne ble godkjent. Så da ligger luen klar til innpakking. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-hat 

 

  

To som måtte titte litt på luen. I følge Klumpen skal jeg visst strikke flere slike. 

 

 

I dag er det SOMMER i Bergen! Vi jobber i hagen, utrolig mye å ta tak i. Men det føles godt å få unna litt. Og alt som blir gjort før vinteren kommer slipper vi å ta til våren. Jeg fant et lite pinnsvin da vi raket sammen gammelt  løv bak huset, det hadde gravd seg ned og lå helt stille. Etter en kjapp inspeksjon ble det sluppet fri i en overgrodd del av bakhagen. Så forhåpentligvis finner det seg et nytt tilholdssted der. Flaks at vi ikke trakket på det, ble litt bekymret da det ikke rørte på seg. Men det hadde gått bra, det var uskadd, om enn litt forvirret.

 

 

Nyt solen du også!  :o)


Sjalet som skiftet eier

Diverse bittesmå garnrester har ligget på bordet og irritert meg. Men nå er nesten alle borte. Harry har nemlig fått seg et nytt sjal:

 

  

Stumpene som var igjen av det tyske strømpegarnet fikk følge med litt Regia Hand-dye Effect. Sistnevnte ble til heklet picotkant. Pinne #3.5.

 

  

Ikke så mye som en cm igjen av strømpegarnet, fortsatt en liten rest igjen av Regia'en. Men den skal jeg nok også få has på. 

 

Harry var ikke helt fornøyd. Han likte best det gamle sjalet sitt. Så da donerte han det nye til en venn. 

 

  

Akkurat rette farger til Scrat. Han kledde det MYE bedre. 

 

  

Slapp av, ingen skal ta nøtten din. Jeg skal bare knipse noen bilder. 

 

 

Da har jeg tatt straffen min, alt akrylgarnet er oppstrikket. I grunnen var det ikke så ille, jeg fikk mye brukbart ut av det. Men heretter skal jeg holde meg til ull.

 

Trur eg.  ;o)

 

 

Første skoledag, og finværet vi skulle få denne uken lar visst vente på seg. Men det kan jo fortsatt klarne opp. Ha en god ny uke! 


Bandana Cowl

Jeg strikker av arve-garn for tiden. Har en lett blanding av nøster fra Erica, Greta og Strikkepanja liggende framme. Satser på å bruke det opp, istedenfor å legge det på loftet. For det er når jeg ser garnet at ideene popper opp. Ligger det pent lagret skal det mer til for at jeg plukker det fram igjen. 

 

Jeg fikk et helt nøste + en liten rest Pickles Tweedy i fargen "Værbitt!" fra Greta. Og da valgte jeg å strikke en ny Bandana Cowl. Har brukt dette mønsteret før, men denne gangen valgte jeg å kopiere en annen raveler som hadde forlenget forstykket. Det ble i grunnen bra, halsen ble stor og god. Brukte pinne #5.5 og 76 gram.

 

  

Skal skylle den opp og blokke den litt, for spissen vil hele tiden vippe oppover. Eventuelt lager jeg en liten dusk for å tynge den ned. Ser at noen har felt på annenhver omgang for at den ikke skal få den "tutten" nederst, det tror jeg er smart. 

 

  

Bankraner-selfie.  ;o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bandana-cowl-2 

 

  

Sånn ser den ut bakfra. Garnet er entrådet og litt sånn tykt/tynt i spinningen. Men egentlig godt å strikke med.  Og det klør ikke, i alle fall ikke på meg. Men det er jo ren ull, så noen vil nok sikkert synes at det blir for grovt. Kan gi en liten oppdatering når jeg har vasket halsen, spent på om den blir mykere da. Så langt liker jeg i alle fall garnet. 

 

Det er søndag og varmt, men fuktig ute. Vi får se hva dagen bringer. :o)


Sjalusidrama! 

Da var moroa over, og Mariusputen er ikke lenger på toppen av Ravelry-framsiden. (Du finner den fortsatt hvis du scroller.) Antall nye treff stoppet brått opp da bildet rykket nedover, men jeg fikk altså 179 hjerter og over 2200 besøk på et par hektiske dager. Helt sprøtt og litt surrealistisk. Men absolutt gøy!

 

Den grå Mariusputen, som jeg selv synes er finere, fikk 2 hjerter. Eller, de hadde den faktisk fra før. Jaja. Eksponering er tydeligvis Alfa og Omega. Her kan jeg ikke skylde på fotograferingen heller, siden bildene er så godt som identiske. Harry Sjiraff pryder begge. 

 

  

Og når vi snakker om Harry: Den kjepphøye sjiraffen mente jo at det var HAN som var blikkfanget. Og det ser ut til å stemme. Fikk flere kommentarer av type: -"Fin pute. Jeg ELSKER sjiraffen!!!"

 

 

Ser at oppskriften har fått seg en liten oppsving også, det var plutselig mange som la den i køen sin. Og da snakker vi fortsatt sjiraff og ikke pute. 

 

Slikt går ikke upåaktet hen. Noen ble mektig provosert av at en nykommer våget å utfordre hennes autoritet og rolle som frontfigur. Så Kiweke krevde straks og øyeblikkelig en ny fotorunde. 

 

  

 

Tja, hva skal man si? Minst mulig er kanskje det klokeste. Harry slapp fra det med helsen i behold, selv om han føler seg litt trakket på. Man utfordrer ikke Kiweke ustraffet! Heldigvis ser det ut til å ha roet seg nå. 

 

 

God helg! 

 

 

 


Skikkelig "sockhead"-lue :o) 

Resten av Delight-nøstet ble starten på lue #2. Deretter rekket jeg opp den ferdige sokken.

 

  

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/enkel-lue-v 

 

  

Harry var som vanlig med på prosessen.

 

  

Begge luene mine fikk litt fra det "varme" og litt fra det "kalde" nøstet. Sokken gikk i gråbrune nyanser, mens nøstet var mer rødbrunt. Så et sokkepar hadde ikke sett ut som et par, med mindre man klippet og limte masse. Til luer er ikke det noe problem, heldigvis. De fleste trenger bare EN.  ;o)

 

  

Inspeksjon!

 

  

Denne luen veier 41 gram. 16 gram igjen på sokken. Tro hva det skal bli?

 

  

Her ser det ut som om vi får en smak av sommer i dag. Så da er det full fart ut, til helgen er det meldt regn.

 

Fin fredag!


Endelig ull!
 

Jeg måtte jo prøve ut lueoppskriften min med garn uten akryl også. Og da jeg "arvet" litt DROPS Delight fra Greta, ble det et enkelt valg. 

 

Jeg fikk en ferdig sokk, et påbegynt bråt og et nøste i full oppløsning. De to nøstene fra samme parti var så ulike at det var umulig å få sokkene til å se ut som et par, uansett hvor mye man nøstet bort. Det ene var dessuten mye varmere i fargetonene enn det andre. 

 

  

Harry er en grei hjelper! Strikker uten å se på arbeidet, til og med.

 

Dette garnet har jeg også vært borti før. Og om ikke helt på høyde med Regia Hand-dye Effect så ligger det tett opptil. Omtrent like mange negative omtaler på Ravelryhttp://www.ravelry.com/yarns/library/garnstudio-drops-delight/comments I følge de fleste er det håpløst å strikke på tynner pinner, og umulg å rekke opp. 

 

Hah! Jeg fant fram pinne #2.5, og skred til verket. Startet med å rekke opp bråtet, det gikk jo greit. Og så nøstet jeg om resten av nøstet. Den ferdige sokken sparer jeg til slutt. Nesten litt trist å rekke den opp igjen, men uten partner er den liksom litt ubrukelig. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/enkel-lue-iv 

 

Denne gangen ble inne-bildene best. Men linsepusen ville visst være med i dag. Tendenser til konkurranse mellom ham og Harry. Pus prøvde faktisk å BITE den stakkars sjiraffen. Slem katt!

 

  

Hodet hadde et lite uhell da jeg prøvde å sette det opp på hagemuren. Det falt ned og endte opp-ned i brennesler og bringebærbusker på baksiden. Heldgvis fikk det ingen nye skader. Og nå har han visst fått seg en liten venninne også. Hun dukker opp i neste innlegg.  ;o)

 

 

 

Ser ut som om vi får en fin dag i dag, det er SOL! Temperaturen minner vel mer om høst enn om sommer, men det regner i alle fall ikke. Lykke!  :)


Eye Candy! 

Plutselig var Harry på forsiden av Ravelry som Eye Candy! Eller egentlig er det vel som linselus. For denne uken viser de fram puter, og da kom jammen Mariusputen min med. Kjempegøy! Og litt rart å være på forsiden av et forum med godt over en million medlemmer. Puten min er midt på øverste rekke, og dermed noe av det første de ser når de logger inn. 

 

  

Tror jeg har lyst på sånn revepute også, den har jeg tittet på flere ganger. Puter er i grunnen gøy! Mange fine her. 

 

Hvis du vil se alle så finner du dem her: http://www.ravelry.com/ Men vær kjapp, de bytter tema hver uke. 


Turkis Mariuspute 

Ny Mariuspute i Sisu. Denne veier 209 gram. Pinne #5 og dobbel tråd.

 

  

Brune treknapper fra ebay. Og innerpute fra IKEA. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marius-pute-5 

 

  

Garnet har jeg fått fra Erica. Skulle tro det var ferdig oppmålt, for nøstene tar slutt i det jeg er ferdig med dem. Det brune var jo helt ekstremt, bare såvidt jeg fikk festet tråden. De andre har jeg i alle fall hatt noen få gram igjen av. Restegarn er gøy! (Det har jeg muligens sagt før også?  ;)

 

 

Da er vi halvveis i den siste sommerferieuken. Tiden flyr! Men det skal bli litt godt med skole og hverdag igjen også. 

 

 

Ha en fin dag!


Yes! 

Jeg vant over Regia Hand-dye Effect-garnet! På pinne #4.5 klarte ikke bindetråden å lage noe særlig trøbbel. Så da ble det et nytt Nurmilintu i grønn-turkise nyanser. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nurmilintu-2 

 

 


 

 

Sjalet veier 93 gram, og jeg hadde ikke nok garn til den siste mønsterborden. Derfor er det avsluttet med et parti riller og picotavfelling. Det ble i grunnen like fint, og sjalet har en grei størrelse. Veide sjalet og restegarnet, og det var bare 96 gram tilsammen. Så da var nøstet litt for lett. Det gjør i grunnen ikke noe, for jeg hadde uansett måttet avslutte der jeg gjorde. En halv mønsterbord hadde ikke blitt fint. 

 

  

Har strikket noen prosjekter med dette garnet tidligere, og har funnet ut at det funker best på tykke pinner (= sjal) eller dobbelt sammen med et annet garn. Totalt ubrukelig til sokker. På Ravelry er det mange som har skrevet kommentarer om det, og hovedtyngden er veldig negativ. De fleste hater bindetråden, men mange klager også over at garnet flusser seg opp og ryker lett, at det er mange knuter/store floker i nøstet, og at det ferdige prosjektet blir plastaktig, hardt og slipper fargen i vask. Bortsett fra bindetråden har jeg ikke noe negativt å si. Og fargene er jo nydelige! Så jeg tror kanskje jeg slutter fred med min gamle nemesis. Og skulle våre veier krysse igjen så skal nok det også gå bra.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/yarns/library/regia-hand-dye-effect/comments 

 

  

Etter vask og lett blokking ble sjalet riktig så deilig. Maskene jevnet seg ut, og det vokste litt. Liker så godt formen på Nurmilintu. Jeg blokker ikke kantene rette, men drar det i fasong uten å bruke nåler.

 

Fargene var vanskelige å fange, de er vel mest korrekte på dette siste bildet. Og de falmet ikke i vask, ingen avfarging i det hele tatt. Det føles i grunnen veldig godt å ha fått til et bra resultat med garn som gir litt motstand. Så dette var kjekt, det. 

 

 

Da var det videre til nye utfordringer!  :o)


Koselig besøk

Jeg og Harry Sjiraff fikk besøk rett før helgen, av en bloggvenninne som vel har gått over til å bli "ordentlig" venninne også. Kjempekoselig!  :o)

 

Garnnøstet som ikke ville bli tatt bilde av har fått ny eier. Det var nemlig ikke til meg. Da vi hadde pakket alle koffertene og bare skulle slå ihjel litt tid før vi dro til flyplassen, fant jeg selvfølgelig en butikk med bedre garnutvalg. Eller bedre og bedre, de hadde strømpegarn i tre farger. 75% ull og 25% polyamid, nokså standard blanding. Det blå og det grå fikk bli der det var, og et nøste i bruntoner fikk akkurat plass i vesken min. 

 

  

I dag startet Klumpen på SFO igjen, og jeg har store planer om å få gjort mye i heimen. Så da er det vel bare å brette opp ermene. 

 

Vil du vite mer om besøket mitt så ta en tur innom her:

http://gretashobby.blogg.no/1439189705_p_besk__hos_ei_gavmil.html#comment

 

 

Ha en god ny uke! 


En liten oppskrift

 

 

Etter fire enkle strømpegarnsluer har jeg funnet "min" måte å strikke dem på. Alle er litt ulike, men her er det jeg syntets funket best:

 

Legg opp 136 masker på pinne #2.5. Strikk 20 omganger med 2 rette, 2 vrange. Bytt til pinne #3, og fell 8 masker på første omgang. (*15 rette, 2 sammen*) Du har nå 128 masker. Strikk glattstrikk til luen måler ca 16-17 cm fra oppleggskanten. 

 

Felling:

*14 rette, 2 sammen* ut omgangen. En omgang uten å felle.

*13 rette, 2 sammen* ut omgangen, En omgang uten å felle. 

 

Fortsett å felle slik på annenhver omgang til det er 4 masker mellom fellingene. Deretter feller du på hver runde. Bytt til strømpepinner når det blir for trangt på rundpinnen. Klipp av tråden og trekk den gjennom de siste 8 maskene. 

 

 

Luen med spiralmønster er litt annerledes:

  

Legg opp 144 masker, strikk 20 omganger vrangbord. Jeg strikket de første omgangene ensfarget, deretter begynte jeg med spiralmønsteret. Jeg delte omganger i tre med maskemarkører, 48 masker i hvert felt. Etter vrangborden felles 12 masker (*10 rette, 2 masker sammen*) Fortsett med spiralmønsteret i glattstrikk. Du har nå 132 masker,  44 i hvert felt. 

 

For å få fellingene til å stemme med mønsteret, felte jeg på 6 punkter på denne luen. Strikk *20 rette, 2 sammen* ut omgangen. En omgang rett. Etter 4 fellinger gikk jeg over til å felle på hver omgang. 

 

Spiralmønsteret finner du her: http://www.ravelry.com/patterns/library/stash-buster-spiral-socks 

 

 

Søndag og regn, men vi hadde en fin dag i går. Og onsdag skal visstnok solen titte fram igjen. Vi får håpe på det beste! :o)

 

 

 


Stash Buster Spiral Hat 

Tre nøster i nokså ulike farger. Kan restene brukes sammen, tro?

 

Vi prøver!

 

  

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve sokkemønsteret Stash Buster Spiral Socks. Så da ble det en Stash Buster Spiral LUE istedenfor. 

 

Morsomt mønster å strikke, men det blir veldig mye snurring for å unngå at nøstene ender opp som en stor floke. Så sokkene er herved avlyst. Men det funker faktisk fint å blande helt ulike farger når det bare er en omgang med hver. Og så er det litt gøy at det ikke blir noen "søm" der man bytter farge, men at alt glir jevnt og pent over i hverandre. 

 

  

Dette er i alle fallklovnespy! Ikke sikker på om luen ble skikkelig stygg eller skikkelig kul. Kanskje litt begge deler?

 

  

 Jeg klarte ikke å bruke opp alt, denne veier bare 41 gram. Fortsatt 4 gram igjen.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/stash-buster-spiral-hat

 

  

Er jeg ferdig da, tro? Strkker i alle fall videre på Mariusputen min mens jeg funderer på om de små restene kan bli til noe. Skal det være så skal det være! Men nå er det SOL, nesten så man ikke kan tro det. Det begynner vel å regne to minutter etter at vi har gått ut, men vi får ta sjansen likevel. 

 

 

Ha en god helg!

 


Litt lei?

Lue #3, nøste #3. Og jeg er fortsatt ikke ferdig. Restene veier 45 gram, så da blir den en stor lue til. 

 

  

Denne veier bare 37 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/enkel-lue-iii 

 

  

Likte i grunnen disse fargene best. 

 

Nå KLØR jeg etter å strikke noe annet, så jeg nistrikker på stripeluen av restene. Vi får holde ut EN lue til, så er vi i mål.  :o)

 

 

Fin fredag!


Det går unna!

Lue nummer to i syntetisk strømpegarn. Denne veier 39 gram. 

 

  

Det stakkars kræsjete modellhodet kan visst brukes likevel. De verste skadene forsvinner under luen, og den svarte fargen kamuflerer mye. Så da får han nok noen flere oppdrag framover. 

 

  

Liker i grunnen fargene. Det blir et slags mønster, ikke totalt klovnespy, slik som garn med korte fargeskift ofte blir. Nå holder jeg på med en i gul/brun/oransje, det siste nøstet. Restene skal få bli en stripete barnelue. Satser på at det går greit, bare stripene er smale nok. Vi får se. 

 

I dag får jeg besøk av en god strikkevenninne, gleder meg!  

 

 

Ha en fin dag du også!


Noen inntrykk fra Berlin

Da tror jeg vi avslutter ferien for i år. Her kommer en siste billedserie fra Berlin.

 

Vi bodde i Brünnen Straße, like ved der Berlinermuren gikk. Og det var mange daglige påminnelser om at muren fortsatt preger byen. Rett bak oss lå Gedenkstätte berliner mauer.

 

  

Bildene er STORE, noe Klumpen illustrerer. (Og det er IKKE meg som tar bilder uten hode, dette har jeg lånt fra gemalen.)

 

  

Samme soldat prydet en av husveggene like bortenfor. Og fortauet hadde mange runde minneplaketter med datoer for folk som hadde prøvd å rømme over muren. Noen hadde klart det, andre ikke. Det var mye bedre å rusle rundt her enn for eks ved Checkpoint Charlie, der det var tett mellom turister og souvenirselgere. Her var det rom for ettertanke og ro. 

 

  

Vi måtte jo besøke de mer berømte stedene også.

 

  

Checkpoint Charlie, med McDonalds og souvenirsjappe som nærmeste naboer. 

 

  

Ellers var det en genistrek å leie en leilighet istedenfor å bo på hotell. Bedre plass, og et kjøkken der vi kunne lage maten selv. Klumpen forelsket seg i veganske "chicken nuggets", og ville helst ha det hver dag. Jaja, bedre enn McDonalds, i alle fall.

 

  

Utleierne drev vegansk cafe + hadde yogaklasser. Noe som gjenspeilte seg i mangt og meget. Kunsten var malt direkte på veggene, og det var store grønne planter overalt. Litt uvant å måtte huske å vanne blomstene på ferie, men disse var tørste. 

 

  

Vi hadde et eget lite "husbibliotek", med bøker på flere språk. (Gjenglemt av tidligere beboere?) Jeg fant en ny og ulest engelsk krim som fenget interesse. Artig og litt spesiell. 

 

  

Harry ville også lese, men slet litt med å bla om. 

 

  

Mye reising med bade U-bahn, tog og buss. Harry var med overalt! Men etter en stund NEKTET resten av reisefølget å gå sammen med meg hvis han skulle titte opp av vesken hele tiden. Det var nemlig FLAUT med en mamma som dro rundt på en sjiraff. Så da måtte stakkaren sitte igjen i sofaen i leiligheten. 

 

  

Helt alene. 

 

 

Noe som gjorde stort inntrykk på Klumpen var disse etterlysnings-plakatene som hang overalt: 

 

  

6 år gamle Elias forsvant fra lekeplassen rett utenfor huset der han bodde. Han er fortsatt ikke funnet. 

 

 

Snart en uke siden vi kom hjem, og vi begynner å få fordøyd det meste av inntrykk. Plutselig er det norske sommerværet hovedtema igjen, hehe. Hverdagene er tilbake. 

 

 

Ha en fin dag! 


En passende straff 

Så var det akryl-souvenirene fra Berlin, da. 190 meter per nøste. De ligger i sofaen og ler av meg. Men den som ler sist ler best. Trur eg. For jeg har bestemt meg for at de skal strikkes opp før jeg starter på noe annet nytt. 

 

  

En lue er alt ferdig. Posete og stor, og kun 38 gram. Superdrøyt garn! Brukte pinne #2.5 og 3, og 128 masker. Nummer to er alt under produksjon. Garnet er i grunnen godt å strikke med, det glir lett, blir jevnt og pent, og knirker ikke. Så luene blir absolutt brukbare. Tenker de får være med på messe i vinter, det er alltid noen som ikke liker/tåler ull. Kanskje jeg skal variere størrelsene litt, så jeg har til både barn og voksne. 

 

  

Ingen vits i å prøve å blokke akryl, så den får fortsette å være litt rynkete i toppen. 

 

Da jeg tok bildene oppdaget jeg at dette hodet også har en skade, et dypt hakk under det ene øyet. Hadde ikke lagt merke til det før, den svarte velouren skjuler i grunnen mye. Selgeren som sendte herre-hodet uten polstring lovet å sende et nytt, men det kom aldri. Så jeg tror jeg fraråder andre å kjøpe styroform-hoder fra ebay. Ting som lett går i stykker under transporten er nok lurt å styre unna. 

 

På en bloggsurferunde (eller på Ravelry, husker ikke helt), så jeg en som hadde tapetsert slike hoder med opprevet avispapir. Det så i grunnen litt stilig ut, og er en super måte å fikse skader på. Får se om inspirasjonen slår til en dag. Det er jo litt arbeid, de bør nok lakkes til slutt også for å bli holdbare. 

 

Her plasker regnet så hardt mot tak og vindu at jeg knapt hører hva jeg selv skriver, hehe. Hagen ser ut som en urskog, helt gjengrodd. Men det blir nok innedag i dag også. Tror jeg gir opp prosjekt hage i år, de få dagene været er OK er det greit å gjøre  noe annet enn å luke og beskjære. 

 

 

Ha en fin tirsdag!

 


I dyrehagen 

Zoologischer Garten Berlin

 

  

- Flytt deg, Harry! Det er DEN ANDRE sjiraffen jeg prøver å ta bilde av.

 

  

Nå ja, litt bedre, i alle fall. 

 

  

Skummel fugl!

 

  

Ikke lett å ta bilder når noen dytter i kameraet hele tiden. Her har vi en sulten dromedar. 

 

  

Klumpen ble venner med en liten geit.

 

  

Familiebilde! (Gemalens føtter, halve Klumpen, og min skygge.) Noen klarte selvsagt å plassere seg midt i rampelyset. 

 

  

Harry er litt forvirret nå, for han synes at han ligner mer på en tiger enn på en sjiraff. Han er jo stripete! Kanskje han er en mix? Ikke godt å si. 

 

 

Nye uke, samme "sommervær". Så da blir det nok tid til litt strikking framover også. 


Keine Schafe für Sie

Garnjakt er en obligatorisk ferie-aktivitet. I år var den litt halvhjertet, siden loftsryddingen avslørte at jeg alt har garn så det rekker i lange tider. Men det er jo alltid kjekt med en liten myk souvenir som kan bli med hjem. Og tenk om man snubler over en uimotståelig godbit?

 

Fangsten ble mager. Glemmer alltid at garn utenfor Norge stort sett er syntetisk. I alle fall garn beregnet på "folk flest".  Kvalitetsgarn i naturfibre er visst forbeholdt eksklusive utsalg med priser som får meg til å tviholde på lommeboken. 

 

Mange av de store varehusene hadde garnavdelinger. Der var det akryl, akryl, akryl og akryl. Gleden var stor da jeg fant firepakninger bomullsgarn som så passende ut til flere kluter. Men akk, "bomullen" var 100% polyester.  :o(

 

I en annen hylle fant jeg strømpegarn i fine farger. Lykke! Det kjentes helt OK å ta på, men bestod altså av 75% akryl og 75% polyamid. 

 

  

Fordomsfri som jeg er, puttet jeg likevel noen nøster i handlekurven. De blir nok ikke sokker, men kanskje tynne luer til noen som ikke tåler ull. Spent på hvordan garnet er å strikke med, og hvordan det oppfører seg i bruk. Det kjennes ikke syntetisk ut, men mer som ull/bomullsblanding. Interessant å prøve ut, i alle fall. 

 

Den som leter finner gjerne, og plutselig stod vi rett utenfor en ORDENTLIG garnbutikk! Tovete tøfler i en kurv, sitteunderlag og ullsmykker. Spennende!

 

  

Og så var butikken STAPPET med DROPS-garn og intet annet. Jeg hadde klart å snuble over den ene av to butikker som selger DROPS i Berlin. Heldige meg, hehe. Sånn ca dobbelt så dyrt som her hjemme også, for sikkerhets skyld. 

 

Butikken var fin den, altså. Jeg fikk bare litt lang nese av utvalget. Så det ble ingen handel, selv om innehaveren skrøt uhemmet av alpakkagarnet. DROPS alpakka er  jo det verste kløøøgarnet jeg vet om! De hadde spinne-og strikketreff, og strikkekurs for barn også. Så det var jo kjempepositivt.

 

  

Kort oppsummert: Jeg ble plutselig veldig glad i alle billigbutikkene her hjemme som selger ULL til snille priser. Hurra for Mor Aase, Safir, Østlandsgarn og tilsvarende trauste. greie garnsorter.  Nå skal jeg kose litt på noen av de fine nøstene mine, og så får vi se om syntet-sokkegarnet også blir til noe etterhvert. Nå ligger det i sofaen og skuler på meg, sammen med en halvferdig Marius-pute i Sisu

 

Jeg FANT et nøste "ordentlig" strømpegarn til slutt også. Men det ville ikke bli tatt bilde av. ;o)

 

 

God søndag!


LEGO-land

Her sorteres både skittentøy og bilder, mye som skal på plass når man kommer hjem etter ferie. Boken min ligger halvlest, og jeg har knapt strikket en maske. Men nå begynner det meste å komme i orden. Så da deler jeg litt bilder, redigerte og riktig vei.  :o)

 

Både Klumpen og Harry var veldig klare for en tur til LEGO-land.

 

   

Harry ble i fyr og flamme alt ved inngangen, hehe. 

 

 

Harry Sjiraff møter Harry Potter.

 

  

Og er ikke dette Harryson Ford, tro?

 

  

Han er god til å posere, det skal han ha. Store uskyldige øyne, og hodet litt på skakke. Luringen.

 

 

 

 

Imponerende byggverk. Glad jeg slipper å hjelpe til med å montere disse! 

 

 

 

 

Sånn i tilfelle ikke alle har fått med seg hvor vi var.  ;o)

 

 

Man MÅ gå gjennom souvenir-butikken for å komme ut igjen. Det blir fort dyrt! Men det gav i alle fall noen fredelige timer mens av avkommet bygget.  

 

LEGO-huset måtte demonteres for å få plass i esken da vi pakket. Så da ble det ny konstruksjonslek da vi kom hjem. I grunnen veldig greit. 

 

 

Her er det lørdag og regn. Tørkestativet troner midt i stuen, og tomme kofferter står stablet i gangen. Egentlig godt med hverdag, og det er fortsatt to uker igjen av skoleferien. Det er Klumpen lykkelig for!

 

 

God helg til alle som titter innom!

 


hits