Vivid pute

Hvorfor gi seg mens leken er god? Det var gøy å strikke Vivid-rutene, spesielt etter at mønsteret satt i fingrene uten at jeg trengte å se på oppskriften. Så da ble det en pute også. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vivid-7

 

Jeg brukte rester fra teppet, til sammen 211 gram. Heklet dem sammen med svart garn, og laget hemper til 3 svarte kokos-knapper. 

 

 


 

I mangel av en passende innerpute, stappet jeg inni en velbrukt sofapute i brun juksepels. Litt for liten, men den fikk gjøre nytten. 

 

  

 

Fortsatt mer rester igjen. Tro hva de kan bli?

 

  

Ikke godt å si, hva tror du?  ;o)


Gatetkunst i Roma

Ny dag med plaskregn, så da kommer flere bilder fra ferien. :o)

 

Jeg fant ingen garnbutikker i Roma. De finnes jo, men de få stedene jeg så noen nøster, var det kun akryl. Dessuten var reisefølget (merkelig nok) ikke så veeeldig interesssert i å gå på garnjakt.

 

Men se hva jeg fant:

 

  

 

Selveste Pikachu, heklet og montert på et nettinggjerde ikke så langt fra Colosseum. Og jeg som ikke jakter på Pokèmons engang, hehe.

(Teningen på gjerdet var da særdeles Skrik-inspirert også?)

 

 

Denne fant jeg like ved Spansketrappen:

 

  

 

Heklet i diverse "HUV-garn", kanskje en ide til etterfølgelse?  ;o)

 

 

 

 

Nærbilde. 

 

Jeg lette ikke etter disse, jeg nærmest snublet over dem. Litt gøy, da, at det finnes slikt overalt.

 

 


 

 

Og her er det eneste jeg kjøpte med meg hjem: Et fingerbøl med Colosseum på. Alt for stort til mine små fingre, så det fungerer ikke spesielt godt i bruk. Ja, ja. 

 

 

 

Fin fredag! 
 


En siste smak av sommer

Og da var det på'an igjen: OBS-varsel fra meteorologisisk institutt på Vestlandet pga ekstremt store nedbørsmengder. Styrtregn fra tre ulike fronter traff Vestlandet samtidig tidlig onsdag ettermiddag. Så da er det bare å krype opp i sofaen med te og garn, og mimre om de fine dagene vi tross alt fikk.

 

 

 

 

Et enslig jordbær, nesten helt rødt. Forrige gang jeg ventet, tok sneglene det. Så dette ble plukket og spist omgående. 

 

 
 

 

Jeg og mamma klippet ned et villniss av bringebærbusker for noen dager siden. Og samtidig ble de bærene som var spiselige plukket. Mange var overmodne og mugne, men det ble hver sin skål til dessert, sammen med vaniljeis. Jeg fikk skålen bærene ble renset i, så den så ikke så lekker ut. Men det smakte godt likevel.  :o)

 

Torsdagen starter grå, men det er i alle fall opplett.Så får vi se hva som skjer videre. 

 

 

Ha en fin dag!  :o)

 


Vivid

Ferdig for snart en måned siden, men så var det å få tatt bilder, da. Tror ikke jeg skal skriver mer om været på vestlandet, men du skjønner tegningen. 

 

Plutselig oppdaget fruen at det var SOL! Full fart ut i hagen, men hvordan skulle dette organiseres, tro?

 

  

Ikke helt optimalt å henge det over rekkverket. Her trengtes det en medhjelper.

 

- MAMMAAA!!!! Du må holde teppet for meg!

 

 


 

Pus kommer løpende hver gang han ser kameraet.  :o)

 

  

Mamma ordner opp.  

 

  

Se der, ja!

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vivid-6

 

 

Teppet har 6 X 9 ruter, og veier 1314 gram. Akkurat passe stort. Det gikk veldig greit å sy sammen de ferdig blokkete rutene, og så var teppet fiks ferdig. Ikke noe behov for noe mer etterarbeid. 

 

 

Ha en fin tirsdag!


Roma

I desperasjon over den ene nedbørsrekorden etter den andre, endte vi med Italiatur på sparket den siste uken av skoleferien. Turen gikk til Roma. Der var det varmt, dårlig luft, innpåslitne tiggere og selgere, og turister med selfiestenger overalt. Vi spiste gelati og pizza, stod og gikk i kø på diverse severdigheter, shoppet souvenier som sikkert er made in China, og Klumpen ble VELDIG klar for skole og venner igjen. Han savnet til og med regnet! (Akkurat det varte i en hel dag etter at vi kom hjem. Nå HAAATER han skolen igjen, hihi.)

 

 


 

Jeg forelsket meg i noen rare blomster i en park like ved der vi bodde. Det er bare en luftig "barberkost" med en liten grønn knopp i midten. Noen som vet hva dette er?

 

  

 

Og den som bare kunne huske hva alt het, eller hvor vi var. *kremt* En trapp med en hest på toppen. Veldig kjent.

 

  

 

Dette er i alle fall Colosseum.  :o)

 

 


 

 

Fontana di Trevi.

 

  

 

Øøøøh...

 

  

Kremt...

 

  

 

Spansketrappen. Den var selvfølgelig stengt for vedlikehold. 

 

 

Selv i en by der gamle ruiner er hovedatraksjonen, var det ikke mulig å unngå å se at mange nyere bygninger var preget av forfall og dårlig vedlikehold. Og til og med på typiske turistfeller, som Colosseum, var områdene rundt fulle av søppel som fløt overalt. Påfallende mange butikklokaler var tomme og nedtaggete, og du skulle ikke gå langt fra den vanlige lysløypa før du fant bakgater og parker som var tatt over av narkolangere, hjemløse og illegale innvandrere. Det lå folk og  sov på fortauene overalt, og tiggerne var mye mer aggressive enn vi er vant til her hjemme. Vi ble faktisk forsøkt ranet, midt på dagen, i en travel handlegate. Skummelt!

 

  

 

Lekkert, halvveis nedrevet knallrødt plastgjerde rundt en gammel ruin. :o)

 

  

 

Og jammen støtte vi på en pyramide også!

 

  

 

Greit med navnelapp på, hihi. Museo della Via Ostiense.

 

  

Dette var litt uhyggelig, men jeg fant ikke ut hva det skulle symbolisere. Minnesmerke over noen som ble henrettet? Det ser ut som om figurene har en skyteskive i ryggen. 

 

(Aner ikke hvem personere som kom med på bildet er. Det var nesten umulig å fotografere noe uten å få med noen ukjente.) 

 

 


 

 

Et sterkt uttrykk, uansett hvem eller hva det skal representere. 

 

 

Da var det mandag igjen, og starten på en ny uke. Jobb for mannen, skole for Klumpen. Og jeg har store planer om å få ryddet og vasket litt i huset. Men først må jeg ha litt kvalitetstid helt for meg selv, med pc, te og håndarbeid. Både hybelkaniner og oppvask klarer nok å vente.  :o)

 

 

God ny uke til deg som titter innom!  

 

 

 


Søndagsfrokost

Vi bor ca 10 minutter til fots fra nærmeste dagligvarebutikk. Vanligvis en grei liten spasertur, men denne sommeren har det enten betydd fullt regntøy, eller å bli klissvåt. 27 regnværsdager i juli gjorde at det ble mye innendørsaktiviteter. Og hun som aldri har fått til grov gjærbakst, oppdaget grove scones. Lykke!

 

Det startet med tom brødboks. Og en vegg av vann utenfor vinduet. Verken knekkebrød eller corn flakes til frokost fristet, men så snublet jeg over denne artikkelen på Dagbladet sine nettsider: http://www.dagbladet.no/2015/07/30/tema/mat/matsiden/mat_og_drikke/oppskrift/40031558/

 

Tilfeldigvis hadde vi en skvett surmelk som akkurat hadde gått ut på dato. Og det kunne jo ikke skade å prøve?

 

Sconesene ble saftige og gode, og forsvant før de rakk å bli kalde. Det måtte bakes en ny ladning til kvelds. Og da var vi hektet! Det tar like langt tid å lage dem som å steke halvstekte brød/baguetter, men ellers kan det ikke sammenlignes. Disse er jo GODE!

 

Deigen gir 8 scones, og det er akkurat passe. For de er best nystekte. Selv om de er helt spiselige senere på dagen også. Da deler jeg dem i to og varmer dem litt i brødristeren. 

 

  

 

Jeg har brukt man tager hvad man haver- prinsippet. Og jo grovere jo bedre. Havregryn og/eller havrekli er obligatorisk. Ellers har jeg brukt det jeg fant i kjøkkenskuffene. Ferdig grovbakstmel er helt supert. Og jeg har ikke brukt fint hvetemel i det hele tatt. Det jeg har endt opp med er: drøyt 1 dl havregryn/havrekli, 4 dl grovt mel av ymse slag, 1/2 dl appelsinjuice, 2.5 dl melk, 1/2 ts salt. Bruker jeg søt melk, blander jeg i 2 ts bakepulver istedenfor 1 ts natron. Det tørre blandes godt før væsken røres kjapt inn. Jeg bruker en slikkepott.

 

Prøvde med müsli i en ladning, det ble IKKE noe godt. For mye fint mel ble heller ikke bra, da ble sconesene tunge og tørre. Jo grovere jo bedre!

 

 

God frokost!  :o)

 

 

 


Travel lørdag 

 

Denne buffen la jeg opp til dagen før vi dro på ferie til Roma, og hadde den med i kofferten. Der lå den trygt, jeg strikket ikke en eneste maske før jeg kom hjem igjen. Men nå er den ferdig. 

 

  

 

Garnet er Katia Darling, og jeg brukte 42 gram. Stoppet slik at den ble lik i begge ender, så jeg har fortsatt et lite nøste igjen.

 

Pinne #3, og jeg la opp 128 masker. 10 omganger ribb med 2 rette, 2 vrange i begge ender. 

 

Lørdagen startet med sol, så det ble både klesvask og hagearbeid. Nå venter jeg på regnet som er meldt, ser det mørkner fort ute. Så da må jeg løpe og redde klærne. Satser på å rekke å blogge litt og drikke opp teen min først.  :o)

 

 

God lørdag!  


En ny start

Da er det august, og skolen har startet igjen. Tilbake til hverdagen. Det har vært en regnfull sommer her vest, men heldigvis med fine dager innimellom også. 

 

En fast oppgave på denne tiden av året er å legge bind på nye skolebøker. Og da boblet visst krativiteten litt over, hehe. Kanskje jeg er klar for å finne tilbake til både blogging og strikkepinner nå. Regner med at det blir nok av dager med innevær framover. Selv om det vel ikke finnes flere nedbørsrekorder å slå. 

 

  

 

En kort uke, og så var det jammen fredag.

 

 

God helg, vi sees!  :o)

 

 


hits