Familiegjenforening

familiegjenforening

Snelle savnet familien sin, s n har to nre slektninger sluttet seg til ham i Danmark. Her er de lykkelig gjenforent!


Merkevarer

Dukkeba & Bamse tester ut de nye merkevarene:

Det ble usynlig på bildet, men det er vaskeanvisning på baksiden av etikettene.

LOGO

Logo

Jeg har klippet og limt de siste dagene. S n er alle tingene jeg har laget utstyrt med etikett med Mimouna-logo og vaskeanvisning p baksiden.

Greit ha hvis jeg skal selge noe, og ellers s kan jo tanter, kusiner og andre som fr hjemmelaget gave gjre store yne! Hihi...


VarmeputerDette skal visstnok gi lindring til vonde skuldre. Det blå er innerposer som skal fylles med ris og det mønstrete er putetrekk. Og så skal det hele varmes i stekeovn eller micro.

Hadde jeg bare hatt ris så!


Tre luer og et par sokkerSkulderen min har ikke vært snill i det siste, men jeg klarer ikke helt å legge bort strikkepinnene likevel. Så dette ble til i løpet av de siste to dagene...


Hilsen fra lesund

bortadoptert snegl

Denne lille fyren hadde visst klart komme seg helt til lesund. Der har han planer om starte opp en ny sneglebestand, og er n p vill leting etter en st lesundsk sneglefrken.


Bortadoptert

Noen av sneglebarna mine har ftt gode hjem andre steder. To av dem har vrt s snille at de har sendt hilsen og bilde nr de var kommet fram:Denne bor n p Hnefoss.Og Snelle reiste helt til Danmark!

Helt ute av kontroll

invasjon i stuen

Et skremmende syn mtte meg i dagmorges! Smkryp overalt. Og s den gnafselyden... Grss!!!
Tatt p fersken

invasjon

N forstr jeg hvorfor maten i kjleskapet forsvinner s fort!


To gode venner

To gode venner

har ftt nye luer. Bamse har ftt ny alvelue, mens Dukkeba har ftt rullelue.

Restegarn-lageret mitt krymper stadig!
Nesten Tilda-humleDatteren min ville sy Tilda-humle. Men den ble ikke helt lik originalen.
For det første valgte jeg å klippe den i filt, i den naive tro at hun faktisk hadde tenkt å sy den selv. Vi hadde bare grå filt, men pyttsann. Ikke verdens meste naturtro humle uansett.

Frøkna ville ha detaljer i gull, så det ble det. Dessuten elsker hun hjerter, så denne krabaten fikk mange! Hun ble helt indignert over at det var armer på mønsteret, for det har nemlig ikke humler. Så jeg måtte pent klippe den ut armløs. Og så ville hun ha ordentlige vinger og ikke slike av bøyd ståltråd. Egentlig har ikke humler føtter heller, fant hun ut. Men da var den alt klippet.

Da humlen var ferdig klippet og tråklet slik hun ville ha den var den unge damen alt gått lei. Hun sydde et lite stykke med knapphullsting på kroppen, og så fikk mamma gjøre resten.
Humle sett bakfraHumle måtte selvsagt få ordentlige vinger. Disse er sydd av grå filt, spraylakkert (!) med gullmaling og fylt med litt vatt. Gullhjertene er limt og sydd på.


Ferdig tovetSlik ser vesken ut etter en runde på 60 grader. Nå har den tovet, men ikke så mye som jeg hadde ventet. Veldig rart, siden det er samme garn som i jordbærluen. Faktisk er det grønne garnet fra samme nøste.


VamseveskeDenne er strikket av siste rest av Vamsegarnet mitt. Jeg vasket den først på 40 grader, men den kom ut igjen av maskinen akkurat som den var da jeg puttet den inni. Så da blir det en runde til på 60 grader.


Orkideen minJeg måtte vise fram denne!

Orkideen har stått med bare grønne blader i to år, men nå blomstrer den som bare det! To grener har blomster og to andre er fulle av knopper.


3 hndmalte sneglerJada, jeg vet hva jeg har sagt. Men de tvang meg til å ta bilde.

Sneglen med skjerf og halevarmer har datteren min malt. Hun tok den med på skolen, og nå har lærerinnen hennes bedt om mønster. De sprer seg raskt, disse småkrypene!

Disse 3 er sydd av et falmet lysegrått bomullstoff!


Slik gikk det

Tovet jordbrhatt

Etter en runde på 60 grader ble den store luen til en barnehatt størrelse ett år.
Den krympet til ca 1/3!

Luen ble for tykk til å kalles lue, så det er vel egentlig en hatt. Utrolig hvor forskjellig garn tover! Denne er laget av Vamsegarn, og man skal ha god fantasi for å se at den er strikket.

Noen jenter i klassen til datteren min var veldig opptatt av den store luen jeg hadde strikket. De tvilte veldig på om noen kunne bruke den. Tror de får seg en liten overraskelse hvis de ser den igjen!Bommet p strrelsen?Nok en jordbærlue, denne gangen i størrelse extra large. Hmm...


Ferdig tovetDa var vesken ferdig etter to runder på 60 grader. Den ble ikke så mye mindre, men den "trutnet" og ble tettere i teksturen. Garnet var i utgangspunktet litt stivt og hardt, men nå er overflaten myk og lodden. Vesken henger til tørk fylt opp med plastposer. En veldig grei måte å forme vesker på.

Veldig fornøyd med denne! :-)


Veske av restegarnDenne ligger i vaskemaskinen nå. Det blir spennende, for jeg aner ikke hva slags garn det er. Stoler på magefølelsen og fingrene mine som sier meg at dette er ubehandlet ullgarn. Jeg strikket vesken for sikkerhets skyld såpass fast at den i verste fall kan brukes selv om den ikke tover.

Vesken er strikket av restegarn i blått, rosa, lyse- og mørke-grått. Første forsøk ble en altfor grunn veske, så jeg måtte rekke den opp igjen og strikke den smalere. Hadde ikke så mye garn.
Skatelue i MoskusDenne er strikket i Moskus fra idena. Pytongarn å strikke med, nå har jeg vondt i skulderen! :-( Men, men, luen ble veldig varm og god.

Lurer på om det går an å tove dette garnet? Det ser ut som uspunnet ull holdt sammen av en tynn syntetisk tråd. Må visst lage en prøvelapp.


3 nye luerMed pinne #5 går det unna!

Disse luene strikket jeg i går. To barne-jordbærluer og en herre-rullelue.
Snart må jeg vel ut for å kjøpe mer garn! :-)


Utstoppet snegl

Utstoppet snegl

Denne krabaten var egentlig en feilproduksjon. Frst da jeg vrengte sneglehuset oppdaget jeg at den ene halvdelen var p vrangen. Siden jeg av prinsipp ikke kaster hobbyting (bare i veggen av og til...) mtte jeg tenke litt p hva jeg skulle gjre med den. Resultatet ble et 3D-bilde. Sneglen er stappet med vatt, men ikke s mye som de andre. Derettter sydde jeg den fast p et stykke blomstret stoff og monterte den i en ramme uten glass. Jeg puttet vatt mellom papp-platen og stoffet for jevne det ut og gi et mykere inntrykk. 

Jeg har tenkt male rammen, synes at trehvitt ble litt for kjedelig. 


Neste generasjon snegler......har alt sett dagens lys. Denne kom krypende over tastaturet mitt. Kanskje kjente han igjen sin far på skjermen?


Klippet & klarRegner med at jeg er kurert for snegledilla når alle disse er ferdige...


Genseren som ble pulsvanter

Pulsvanter

Dette skulle egentlig bli en genser, men tlmodigheten tok slutt. Babyull, pinne #3 og tell-deg-i-hjel-mnster over de hele....

Etter noen r som UFO p boden min bestemte jeg meg for rekke den opp igjen og bruke garnet til noe annet. Underveis fant jeg ut at nederste del p ermene kunne bli pulsvanter. S her er de!

Jeg starter alltid med ermene nr jeg strikker gensere/jakker. S jeg hadde ikke strikket s veldig mye. Derfor var det like godt rekke opp igjen. Hndarbeid skal vre morsomt, ellers kan det vre det samme!
Heklede bamsefjes

Heklede bamsefjes

Jeg s noen fine bamsefjes p et par sokker i en butikk og brukte et par timer hjemme p lage noe tilsvarende. Jeg trodde alt var heklet, men ved nrmere ettersyn var det svarte brodert p. S da har jeg visst laget en ny oppskrift...

Oppskriften ligger litt lenger nede p siden.


Oppskrift p bamsefjes

Slik heklet jeg bamsene:
Legg opp to kjm med sort garn, hekl 8 fm i 2. lkjm fra nlen. 1 lm i frst fm.

Alle omg starter med 1 lm i stedenfor 1. fm.

Neste omg hekles med brunt garn. La det sorte garnet henge p baksiden. Hekl 2 fm i hver fm. Avslutt med 1 lm i 1. fm.

3. omg: *2 fm i frste fm, 1 fm i neste fm* Hekl 2 sorte yne med en *-* mellom. Hvert ye er 2 fm. La den sorte trden henge lst p baksiden.

4. omgang: Hekles i bare brunt garn slik: *2 fm i frste fm, 1 fm i hver av de 2 neste fm*. La den brune trden henge lst.

rer: Hekl 1 lm, 2 hst, 1 st, 2 hs, 1 lm i fm rett over det ene yet. Trekk trden over p baksiden og gjr det samme over det andre yet. Klipp av den sorte trden. Hekl lm med brunt garn rundt hele hodet, bortsett fra rene. Der hekles fm. La den brune trden vre lang nok til sy bamsehodet fast til sokken.

Hper dette var forstelig, jeg er ikke s vant til skrive hekleoppskrifter.

nei!

Hagesnegler

N er det TO snegler i hagen min! Etter alt dmme er den blyde svarte nykommeren en hunnsnegl. Og med de blikkene de sender hverandre gr det vel ikke lenge fr hele hagen yrer av sm stripete sneglemonstre...

Hva har jeg gjort! Og hva kommer naboene til si??!!!


Tilda-sneglEndelig har jeg fått fylt denne krabaten!

Et rart valg av kosedyr, kanskje, siden jeg har brukt mesteparten av sommeren til å jakte på brunsnegler i hagen... Det må være noe med det skjeve blikket!

HndarbeidsveskeI denne vesken skal håndarbeidstingene mine få bo. (ikke bamse!)

Den har mange små og store rom. To av utenpå-lommene forvinner ned under bunnen, det var ikke helt meningen...
Ja, ja, så vet jeg hvordan det skal være på neste veske. Artig å sy!


Bamse i veskenJeg har sydd veske, inspirert av et bilde jeg så på Hobbyforum. Den ble ikke 100% vellykket, men jeg lærte en del underveis. Og vesken er absolutt brukbar til det jeg laget den for: oppbevaring av garn, pinner & tilbehør.
 
Bamse ville også være med på bildet1


To nye luerSå ble det flere luer likevel...

Dukkens lue er strikket av en tråd hvit Babyull og en tråd melert, ujevnt bomullsgarn i hvitt, lys rosa og lys blå.

Pagodeluen er heklet av restegarn i alle regnbuens farger og har fått biser og kanter av hvitt effektgarn. Den ble nok mer morsom enn fin, men datteren min likte den i alle fall! Jeg ble kvitt smårester som bare var noen meter lange, nesten alt restegarnet i regnbuefargene gikk med. Nå har jeg bare brunt, hvitt, grått og svart igjen. Det blir nok noe av det også!


Grsdagens produksjonI går strikket jeg sokker til pappa. Og jammen ble det ikke en ny skatelue også...

Vesken sydde jeg i dag. Den er foret, men kjemperask å sy. Skal lage flere slike!

I dag har jeg sykt barn, så det er video & håndarbeidsdag her hjemme. Blir nok en lue til før jeg ar kvelden!


Bamse i SaharaBamse har fått ny alvelue i Sahara-garn & Babyull. Da var det slutt på det gråmelerte garnet! Denne har rett maskeantall etter oppskriften, og er nok en barnelue. Greit med en modell med mykt og formbart hode!


Bamse med ny alvelue
Bamse har ftt nye luerJeg har etterhvert fjernet meg såpass fra oppskriften at luene mine neppe kan kalles "hotte huer" mer, men varme er de i alle fall!

Alle 3 er strikket med 88 m på pinne #5 i mellomtykt ullgarn. To av dem er rulleluer, den tredje har en liten vrangbord nederst og er avsluttet med italiensk avfelling. Den er til mannen min som ikke likte rullekant. Luene er strikket ovenfra og ned. Veldig greit for å få utnyttet alt garnet. Jeg har brukt ca 50 gram per lue.


hits