Hva har skjedd her da?

Hei, denne var da virkelig fotsid da den var ny. Hva har skjedd nå da? 

                                 Image Hosted by ImageShack.us


Ser ut som om Gullklumper vokser fortere enn ullklumper. Det blir nok siste gang denne er i bruk. I alle fall av denne unge damen.

Kåpen ble strikket av tykt ullgarn + rødt pelsgarn for ca 2 år siden. Ermene og bærestykket er strikket i ett på tvers og så har jeg plukket opp masker og strikket nedover. Brukte ikke mønster.

En UFO har landet

Jeg ryddet litt i strikkesakene mine i dag. Og da fant jeg noen UFO-er jeg visst hadde fortrengt....  *rødme*

Denne babyjakken manglet bare ermer. Nå har en fått det!  :o)


Image Hosted by ImageShack.us


Jakken er i størrelse 6 måneder. Det er det lenge siden hun som egentlig skulle få den var. Unger vokser så fort. Sukk. Men det finnes vel en annen liten frøken som kan bruke den.

Gammelrosa ullgarn, naturhvit heklekant og tinnknapper. Og uten oppskrift.

Hstjakten fortsetter

Dette er gøyere enn parabol!  :O)


            Image Hosted by ImageShack.us


Jeg har "raidet" to Fretexbutikker de siste dagene. Og her er fangsten: 38 nøster/hesper til den nette samlede sum av 330 kroner. Jubidu!

Fretex har visstnok "arvet" en hel garnbutikk. Og slike rykter sprer seg raskt. Det har vært kamp om godbitene. Men med slike mengder ble det nok til mange. Dessuten har de porsjonert ut garnet over mange dager. Noen luringer (som meg) går da selvsagt innom flere ganger. Litt her og litt der....

Fargene ble ikke så gode i lampelys, men dette er helt kurante nøster fra kjente produsenter. Dale Babyull eller multifarget Mandarin Petit til 5 kroner, Kitten Mohair til 15, alpakka fra Phildar til 10....

Lurer på hva jeg skal kjøpe for alle pengene jeg har spart??!!!

Hstprakt

Denne nydelige høstbuketten fikk jeg av en god venninne.


             Image Hosted by ImageShack.us


Aner ikke hva blomstene heter, og det nye kameraet mitt gikk selvfølgelig tomt for batteri. Derfor måtte jeg finne fram det "gode" gamle Binders-kameraet. Ikke verdens skarpeste foto med andre ord, men, men...

Jeg blir så glad av slike flotte høstfarger!  :-)

Byttehandel

Byttehandel er gøy!


          Image Hosted by ImageShack.us


Dette fikk jeg fra Lene i Danmark i bytte mot et strikket sjal i mohair.

Vet ikke helt hva garnet skal bli, men har en liten plan. Kjenner en som er veldig fin i orange....

Gryteklutene var så tykke og store at de kom i bruk samme dag som de kom i postkassen. Helt perfekte!

Trstepremie

Da var tøffelkonkurransen avgjort, og vinneren ble Grethemor!  :o)Image Hosted by ImageShack.usSolsikkekonkurransen er IKKE avsluttet, men jeg hadde uansett ikke den høyeste solsikken. Ikke den korteste eller minste heller. Så da blir det nok uansett ikke noen premie på meg der heller.

Jaja, jeg har laget min egen lille trøstepremie jeg: Solsikke-jakke.
Det er en Bånsulljakke strikket i Dale Babyull og med solsikkeknapp og blomsterpotteknapp. Stilk og blader har jeg  brodert på. Synes selv at den ble søt.  :O)


Hvem som skal få den? Nei, det er en hemmelighet!


Mens vi venter...

...på hvem som vinner tøffel-alongen kan dere jo få beundre mitt bidrag. *fnis*
Det er IKKE mine føtter altså! Det er den vanlige motvillige modellen min. (Herr Mus har klumpfot)Image Hosted by ImageShack.us


Sokkene er strikket i Mor Aase på pinne # 7. Tovet to ganger på 60 grader.


Jeg kommer nok til å bruke min egen oppskrift til framtidige tøfler. Den har bedre passform. Var ikke helt fornøyd med verken hælen eller tåfellingen på disse. Og så liker jeg best at de har splitt øverst. Da er det lettere å få dem av og på.

Men etter to runder i vaskemaskinen og grundig forming ble disse ikke så ille.


Tffel-alongen

 Her er bilder av alle tøflene våre:

http://www.madebymanne.com/toffelalong/bilder/bilder.html


Rapport fra hstjakten

I går hadde vi ikke parabol. I dag har vi!   :o)


                       Image Hosted by ImageShack.us


LIDL hadde nemlig et godt (håper jeg) tilbud på parabol med tilbehør. Butikken åpner klokken 9.00, så vi dro avgårde i god tid. Trodde vi. I farten glemte vi nemlig at vi bor i et flomrammet område, og flere veier er fortsatt stengt. Men vi rakk det. 5 minutter før dørene ble åpnet gled vi inn på parkeringsplassen.

Vi var visst ikke de eneste. Det stod alt en laang kø foran inngangsdøren. Hovedsaklig unge utenlandske menn med handlevogner og målrettede blikk. Hjelp!

Etter en lett febrilsk leting måtte vi innse at ingen av oss hadde en tier til handlevogn. Jaja, da fikk vi klare oss uten. Jaktinnstinktet var våknet; tidlig opp for å stå i kø til ingen nytte? Såvisst ikke! Pulsen steg.

Så gikk dørene opp. Å være de eneste uten vogn var faktisk ikke så dumt. Det gikk i slalåm mellom trege vogndyttere. En stakkars forvirret dame holdt på å bli nedrent av køen da hun stoppet i fruktavdelingen. Alle andre skulle videre innover. Fangsten ble sikret og slept til kassen. 5 minutter over 9 var det tomt. Dessuten viste det seg at halve køen ikke slett ikke skulle ha paraboler men billige kaffetrakere. 

Vel ute i bilen fant vi ut at vi kanskje trengte litt mat også. Så da bar det inn igjen, i litt roligere tempo denne gangen. Ble nesten litt skuffet over å se at de fylte på med flere parabolpakker. Men disse var også borte før vi hadde kommet oss ut.

Det var årets høstjakt, ganske ublodig men spennende! Nå skal vi bare vente et halvt års tid til vi får en vegg å henge opp fangsten på. Jaja....


Finn feilen

Blåfjellsvottene mine er ferdige. De kom nettopp ut av vaskemaskinen etter en runde på 60 grader.. Men noe stemmer ikke. Finner du feilen?Image Hosted by ImageShack.usDe ER faktisk like store. Bildet lyver visst litt akkurat der. Prøv igjen.Fargen? Skulle de være BLÅ????

Hadde nesten glemt...

Image Hosted by ImageShack.us


....at første vottepar i Hobbyforums vottealong skulle være ferdig til den 15. september.
Så nå har pinnene mine gått varme. Og resultatet kommer straks!  :o)

Ny pixielue

Da har jeg "gjenoppdaget" pixieluen. Den sitter godt på hodet i tillegg til å se morsom ut. En veldig god babyluemodell faktisk!                Image Hosted by ImageShack.usMarit-dukken måtte finne seg i å sitte modell for en altfor stor lue som attpåtil hadde lyseblått silkebånd. Herr Mus har gått i dekning. Eller muligens rømt med nabokatten.

For dem som kjenner denne oppskriften: Jada, jeg har jukset. Det var så kjeeedelig å strikke knyttebånd. Så da ble det hullrad i vrangborden + silkebånd. Såpass mye enklere at det kanskje blir flere luer.  :o)

Lur som jeg er tenkte jeg at dette var en god mulighet til å få brukt opp oddenøster i tynt bomullsgarn. Det var pyton å strikke med, så jeg vender nok tilbake til babyullen. Får hekle noe av resten av bomullsgarnet tror jeg.

Krokodilleegget har klekket!

Neida, det ER ikke et krokodilleegg! Selv om sebraen ser litt bekymret ut.       Image Hosted by ImageShack.usFaktisk er det den nye -alongen på Hobbyboden: Avacado-along.
Hva skjer når en gjeng hobbydamer planter avacadokjerner om høsten? Det gjenstår å se. *fnis*


Etter en knapp uke slo det brune skallet sprekker, så nå er kjernen satt i vann. Den skal bare dekkes halvveis, så jeg har plassert den i et eggeglass av ståltråd som står oppi et plastbeger.


Da gjenstår det bare å vente. Og å vente. Å dyrke avacadoer tar visstnok sin tid. Må bare huske på å etterfylle vann sånn innimellom.

Litt ymse

Siden jeg holder på med så mye "hemmelig" for tiden blir det dårlig med bilder å legge ut. Jaja.


Her kommer i alle fall bilde av et lite u-hemmelig prosjekt: 


Image Hosted by ImageShack.us


Denne lille dingsen ligger nå til tørk i påvente av at skallet skal sprekke. Da skal den settes i vann. Det er IKKE et krokodille-egg nei!Og så har jeg fått korreks av mamma: Det var IKKE Victoriaplommer Gullklumpen kom hjem med. Victoria er nemlig en sen sort som ikke er modne før ut i oktober. Så da så. Plommene er i alle fall spist opp nå.  :o)


En liten trst

Vi laget åker i våres og plantet masse forskjellig. Med den "flotte" sommeren vi hadde ble det dårlig med avling. Det meste visnet eller druknet.  :o(


Image Hosted by ImageShack.usMen squashen klarte seg! Denne var blitt riktig stor og fin, og det er flere andre som fortsatt ikke er ferdigvokste.


Lurer på hva kiloprisen ble til slutt?

Victoriaplommer

Gullklumpen og en venninne har plukket plommer i naboens hage. Med tillatelse!  :o)


Image Hosted by ImageShack.usPlommene var ganske små men søte & gode. Og det var enorme mengder av dem!

hits