Rosa i oktober

image312

Mange bloggere har valgt rosa som bakgrunnsfarge denne måneden. Min er jo alltid rosa, men akkurat nå ble det veldig riktig.

Her finner du link til noen fantastiske damer som også i år har laget auksjon til inntekt for Kreftforeningen og brystkreftaksjonen: http://www.oktoberrosa.com/

Ta turen innom, det er mange flotte bidrag å by på!

Nøstebarn møter Regia Crazy Color

Ullklumpen har fått ny ullundertrøye.  :o)

Jeg oppdaget nemlig at alt ulltøyet han hadde fra før var blitt for lite, så da måtte jeg bare slippe alt annet og strikke nytt. Regiagarnet fikk jeg i TAKK gave, og det ble litt igjen av de 100 grammene.

image310

Garnet lever opp til navnet sitt, fargene er helsprø! Det at jeg strikket fram og tilbake og ikke rundt gav også nye effekter.

image311

Jeg strikket på pinne # 4.5 og laget den 5 cm lengre enn i oppskriften. Likevel ble den akkurat passe stor. En laaang gutt dette her, neste trøye må visst bli i størrelse 4 år.

Jeg er blitt tagget!

Heldigvis ikke av noen med spraybokser da, men av en annen hobbydame.  :o)

De som blir tagget får en liten oppgave de må utføre. Reglene er som følger:

1. Link til den som har tagget deg.
2. Fortell 7 sannheter om deg selv, litt forskjellig og litt rart.
3. Tagg 7 andre bloggere i slutten av blogginnlegget.
4. Legg en melding i bloggene om at de er tagget.

1. Her finner dere "taggeren": http://gud75.sprayblogg.no/  Gudrun, som hun heter, lager mange fine kort. Og hun har visst gjort samme erfaring som meg med Bainbridge Scarf. Koselig blogg som er verd et besøk!

2. *Jeg har to barn født i hvert sitt årtusen!
    * Jeg driver avl av hybelkaniner. *rødme*
    * Jeg strikker lusekofter fram og tilbake for å slippe å klippe opp. Det er skummelt!!! 
    * Jeg har ikke lappen og kommer nok aldri til å få det heller.
       (Det kan dere andre være glade for!)
    * Jeg spiser veldig skjelden kjøtt.
    * Jeg kaster aldri garn, har en stor pose med smårester på loftet. Alt kan brukes til noe!

    * Jeg drømmer om å bli venner med symaskinen. I så fall har jeg rikelig med stoff til å
       sy av på lager....


3. Det ser ut som om de fleste bloggene jeg er innom alt har blitt tagget både en og flere
    ganger. Så da gir jeg meg her.

 


Når telefonen ringer

løper mor. Og da nyttet avkommet høvet til å dele frokostblandingen med laptopen.

Han tømte ut hele posen, faktisk. 

image309

Heldigvis vat det ikke melk på, så etter litt panisk risting & støvsuging var maskinen like god.

Dette tror jeg IKKE vi skal fortelle pappaen når han kommer hjem, nei. *riste på hodet*

"Kalde spor mot en varm framtid"

Egentlig var det vel VÅTE spor vi satte i dag da, for det øse-pøse-regnet hele tiden. Men vi har altså vært med  på Forskningsdagene 2007 i Bergen.

Vi startet med skiløp utenfor Naturhistorisk Museum, treski på våt asfalt. Gullklumpen kom i mål, Ullklumpen løp ut av både skibindinger, gummistøvler og oljebukse og datt så lang han var. Men det gikk bra. Premien var sjokoladegullmynter og postkort av Nansen.  :o)

Utenfor Kulturhistorisk Museum var det til minsteklumpens store begeistring mange store, lodne vov-vover type polarhund. Det ble en kjøretur med hundeslede (med hjul) i regnet, stor stas. Og inne var det barneutstilling med masse spennende å kle seg ut i, båter med drager, lekehus med forheng og myke puter, butikk, beduintelt , store billedøker og mye annet gøy. Her satte vi oss også ned med tegnesaker. Her er litt av resultatet, noen som kan se hva det er?

image308

Ferden sluttet på Sjøfartsmuseeet, og her var det også mye kjekt. Ungene fikk sy punger av selskinn, men Ullklumpen var mest interessert i å spise alle de fine perlene. Mamma sydde for livet samtidig som hun prøvde å holde styr på en liten kar som var høyt og lavt og alle steder på en gang. *puh!* Vi var også på kino og så Amundsen og den lille isbjørnungen.

Det var lapper med ord på gjemt rundt på alle museene, og disse skulle settes sammen til en setning. Vi fant det siste oppe i 2. etasje, og løsningen ble: KLIMA I ENDRING. Premien var is, rimelig populært!

image307

Så bar det ut i regnet igjen i retning Bystasjonen, og en våt, klissete og trøtt lilleklump sovnet på bussen.

En kjekk, om enn våt utflukt. Det var ikke så mye folk, sikkert på grunn av regnet. Men vi koste oss vi!  Og det blir flere aktiviteter i høstferien, så da drar vi nok til by'n igjen.

Denne var litt flau.....

Are you a knitter?

You may not be a granny, but you've got the mentality. Hard work and artistic vision lead to your beautiful knitted results.
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

*tusler tilbake til gyngestolen med strømpepinnene mine*

Bæbæ, tippa-tipp og muuu

Vi har vært på Bergen Strutsefarm, og Ullklumpen fant til sin store glede nesten alle favorittdyrene sine der.

image305

- "Kom-kom bæ-bæ!"   (Noen som kjenner igjen luen?)

Disse to var litt skeptiske, men ellers ble vi fotfulgt av noen innpåslitne eksemplarer som ville ha mat. Skikkelig nærgående ulldotter!

image306

Dette var nok de største tippa-tippene Klumpen noensinne hadde sett. Glupske de også, og helt ville etter druer! Jeg var litt bekymret for dingel-dangelet på luen hans, for de hadde fryktelig laange og bøyelige halser.

Kyrne i bakgrunnen var også av det sosiale slaget; Klumpen ble rundslikket og vi måtte ta en rask retrett uten å få tatt noe bilde. Dessuten hadde de spist opp de fleste postene i rebusløpet....

Det var mange andre dyr der også, og de fleste hadde visst unger. Kattemor med kullet på slep smatt unna da Gullklumpen ville klappe dem, men kaninene, strutsekyllingene og en svær purke med mange smågriser var stengt inne og kom seg ingen vei.

Morsomt gårdsbesøk, selv om det var fryktelig vått! og gjørmete. Heldigvis var vi godt kledd og skodd, de som trippet rundt i småsko angret nok på det valget. Det var ikke så mye folk der, men det var egentlig like greit. (I alle fall for oss! De som eide gården kunne nok ha tenkt seg litt mer penger i kassen.)

Plask, plask!

image302

Ullklumpen fikk noen rare, fargerike bønner av tanten sin. I dag fikk den blå en liten svømmetur.  :o)

image303

Her er noe i ferd med å skje!

image304

...og plutselig svømte det en HVAL rundt i bakebollen!

Det hele endte med masse vannsøl (ingen bombe akkurat) så seansen ble raskt avsluttet. Nå ligger både hvalen og Ullklumpen til tørk....

Mousebridge Scarf

image301

Neida, det ER Bainbridge Scarf, det som "alle" strikker for tiden. Men så fornøyd som Herr Mus er over nyervervelsen hadde jeg ikke hjerte til å rette opp feilen. Så da så.

Her ligger oppskriften: http://www.pepperknit.com/patterns/BainbridgeScarfPattern.pdf

Jeg er en av dem som kastet meg over Bainbridge Scarf-oppskriften. Kjempeenkel å strikke, og jeg brukte nøyaktig ett nøste til den første utgaven. Dette burde ligge an til videre masseproduksjon. Man kan jo i grunnen bruke hvilket som helst garn og mønster bare man overholder målene på prototypen. Jeg brukte Soft Mohair og pinner # 5,5 og la opp 100 masker til skjerfet på bildet.

Men så stoppet  jeg litt opp. Verken min mor eller Gullklumpen var overvettes begeistret for kreasjonen. De syntes det så rart ut. Og etter å ha brukt skjerfet en hel dag (sår hals!) var konklusjonen at det ikke var særlig praktisk i bruk heller. Det hang ikke pent sånn som på bildet særlig lenge, så jeg måtte stadig knytte det på nytt igjen. Og stroppene ble leeengre for hver gang. Nå ser det rimelig slaskete ut.

Kanskje jeg kan strikke et nytt med litt morsommere mønster og i et fastere garn. Eller kanskje ikke. Ser at andre har gjort samme erfaring. Synd, for ideen var god.

Jaja, jeg får gå i gang med ulltøy til Ullklumpen da. Det trenger vi nok snart uansett.

En gammel kjenning

Uten internettilgang må man finne fram strikkebøkene igjen. Og dette er en gammel favoritt som jeg strikket flere av da jeg gikk gravid. Denne gangen droppet jeg heklekanten som jeg styrte slik med forrige gang.  Varemerket til Lena Blidell er jo minst en feil i hver oppskrift....

image296

Garnet er Rondane fra Garnstudio, et deilig garn i 80% ull og 20 % mohair. De siste nøstene mine gikk med til sjalet, som er strikket på pinne #9.

image297

Et lite nærbilde av mønsteret. Enkelt å strikke og veldig pent.

Augustluen

 ble Fake Isle fra www.magknits.com

image295

Dette var egentlig en veldig enkel og grei oppskrift som jeg likevel styrte litt med å få fin.

Jeg strikket den største størrelsen i Safirgarn fra Gjesdal. Den ble passe vid men alt for lang. Dessuten likte jeg ikke vrangborden. 3 r, 1 vr på samme pinnetykkelse som selve mønsterstrikket gav et lite elegant "vippeskjørt" nederst. Jeg løste det med å sy halve vrangborden over på vrangen, men luen så fortsatt litt snål ut.  Dermed fikk den seg en runde med håndtoving og blokking. Nå passer den fint på mitt hode, men det var jo ikke jeg som skulle ha den da.

Jaja, den finner seg vel et  hode den også. Foreløpig får den bo på loftet.

Hva gjør man når man ikke har internett?

Jo, da strikker man. Masse. Og ser på tullete program på TV. *flau*  Utrolig mange rare amerikanske talkshows som sendes på formiddagene.  Når Ullklumpen i tillegg er forkjølet og det regner ute, ja da går strikkepinnene varme. Her er litt av resultatet:

image298

Disse to sjalene ble til av Fabelgarnet mitt. Tykke og varme.  :o)


image299

3 par pulsvarmere av Løvegarnet. De fikk matchende heklekanter av restegarn.


image300

Svart  hullsjal i tykt ullgarn + et  lyselilla sjal i et nytt mønster. Trengte litt variasjon nå!

Det sorte sjalet er strikket på pinne # 12,5, det lilla på # 9. Da går det raskt unna. De fleste garnene jeg hadde 4 eller 5 nøster av er oppbrukt nå. Da er neste prosjekt å bruke dem jeg har 2 eller 3 av. De får bli mindre ting enn sjal. Har et par ideer under utprøving alt.

Ser at sjalene blir litt feilproposjonert på bildene, ikke så lett å fotografere dem fint. Jaja.

hits