En liten forbedring

pulsvarmeralong200812053187221214567937  Jeg har fått nye pulsvarmere!  :o)

http://www.kurrajonghandcrafts.com/Patterns/Bronte%27s%20Mitts.pdf

Siden jeg fortsatt bare har to hender er Gullklumpen modell her. De passer bedre til meg.

002

Joda, det ble absolutt bedre uten den picot-avfellingen. Nå ligger de pent uten å rulle.
Fargen får jeg ikke riktig uansett hva jeg gjør, den er litt varmere enn på bildet.

003

Her så de helt tragisk ut, og jeg trodde hele prosjektet ble en gedigen fiasko. Blitz og lampelys hjalp jo IKKE på inntrykket heller....

Å gi opp ligger ikke helt for meg. Og jeg likte både fargen og hullmønsteret. Derfor pillet jeg opp picotfellingene. Jeg felte av på nytt igjen nokså stramt, de ble mer enn vide nok likevel. Vurderte å hekle en liten picotkant rundt men droppet det. Nå ser de ut som noe jeg faktisk kan finne på å bruke!  :o)

De ligner ikke så mye på pulsvarmerne i oppskriften, selv om den eneste endringen jeg har gjort er å felle annerledes. Jaja, jeg er fornøyd likevel jeg.

Her finner du alle bidragene til -alongen: http://pulsvarmeralong.blogspot.com/

Bronte's Mitts

pulsvarmeralong200812053187221214567937    Nytt par i pulsvarmeralongen!

Jeg har strikket begge to, men jeg er litt i tvil om jeg er fornøyd.

001

Garnet er jeg veldig fornøyd med, det er en tråd Ullteppegarn og en tråd av noe tynt jeg tror er silkeull. Fargen er nydelig melert, det kommer desverre ikke fram på bildet.

Det jeg ikke liker er at kantene ruller seg. Pulsvarmerne er ettersittende, men den siste blonden både oppe og nede har litt trompetform. Dessuten er den øverste blonden såpass lang at den uansett blir brettet når man bøyer  fingrene. Tommelen ble også for vid ytterst.

Jeg tror jeg tar opp igjen picotfellingene og feller av vanlig, gjerne litt stramt. Håper de blir mer brukervennlige da.

Hjææææælp!

Vil noen vennligst komme hit og sy på de dumme øynene og værhårene før jeg blir sprø!

004

Tråkletråder til tross - det blir skeivt! Vræl!

Hvem sin idiotiske ide var det å strikke TRE Hello Kitty-luer tro?  Min???  Ups.....De bør helst bli ferdige i dag også. Mumle......

Badegakkens kabelvanter

pulsvarmeralong200812053187221214567937

http://frkbadegakk.blogspot.com/2008/01/kabelvanteoppskriftmock-cable.html

Seint ute denne måneden, men her er de altså!

001

Egentlig var det bortkastet å strikke fletter med dette garnet, for de ble nesten usynlige. *mumle* Men de ER der altså!

Ellers har jeg som vanlig jukset litt. Jeg hadde ett nøste + litt rester, så jeg startet fra toppen og strikket nedover. Strikket begge vantene samtidig og laget tomler med den andre enden av det hele nøstet før jeg strikket videre. Dermed ble de like lange, og jeg fikk ca 1/2 cm garn igjen etter at trådene var festet.

Siden jeg strikket feil vei gikk det ikke å sette maskene på et tråd og legge opp nye, da hadde jo opp-plukkingen av nye masker kommet på framsiden av tommelen. Derfor strikket jeg heller inn en tråd. Siden maskene på forsiden ble en halv maske forskjøvet valgte jeg å strikke hele tommelen i ribbestrikk.

002

Jeg er flink til å lage ekstraarbeid for meg selv, ikke sant?  :o)

Uansett, jeg fikk brukt opp alt garnet mitt, de ble varme og gode og de skal snart flytte til en som trenger et par sånne.

Mission acomplished!

Noe mer Noa

Da har mitt foreløpig siste Noe Noa-skjerf endelig fått blomster. Det er heklet av Cotton Silk Look fra Idena.

001

Denne pusen har heldigvis ikke klør, for det var fryktelig lett å dra ut den blanke viscosetråden.

Skjerfet får ny eier i løpet av dagen regner jeg med.  :o)

Firkanta luer

luer20081199190335

Noen som har sett denne luemodellen før?

002

Tenkte meg det ja. Men fargene er i alle fall litt mer maskuline denne gangen. Det er Gullklumpen som har valgt dem ut etter at jeg hadde strikket to helt FEILE luer (i følge henne) til mottakeren. DISSE fargene skulle han ha. Javel da. Mamma hører og adlyder.

Jeg skal ikke klage mer fordi jeg har dårlig kamera og ikke noe utstilingshode for luene mine. Man får gjøre det beste ut av det man har. Dessuten har jeg sett mange  spennende og lekre bilder tatt av bloggere med noenlunde samme utgangspunkt. Kreativ tenkning er tingen! 

Man tager altså det man haver: Et noenlunde ryddig kjøkkenbord med vindu over = dagslys.

003

Luen danderes nonchalant på bordet men med den morsomme fellingen i fokus. Et voila!  (eller tja?)

Vel, her ble i alle fall fargen noenlunde riktig da. Så får jeg øve mer på fotograferingen. Men nå må jeg strikke!

Ha en fortreffelig fin helg!

Om å ha en god dag

Jeg var på handletur med Gullklumpen i går. Frøkna trengte nye klær, (igjen!) ikke akkurat det morsomste å shoppe med mor på slep. Men fortsatt er det min lommebok som tømmes, så da krever jeg medbestemmelsesrett!

shopping

Vi fant en fin jakke på H&M, dagstilbud til halv pris til og med. Lykken varte til vi kom til kassen - laaang kø, kun en ekspeditør til å betjene den og ingen andre ansatte i sikte. For sikkerhets skyld var den enslige ekspeditøren type hankjønn, en ung mann med trang T-skjorte og svulmende biceps. Min erfaring (å ja, jeg har fordommer også!) er at jo bedre slike ekspeditør-spirer  tar seg ut jo mindre effektive er de. Her tok jeg skammelig feil! Han fikk køen unna  i rekordfart uten å virke der minste stresset eller hektisk og hadde vennlige smil på lager både til den han ekspederte og til oss lengre bak i køen. Vips var vi utenfor butikken igjen med jakken pent brettet i en pose og litt forvirrede smil rundt munnen. 
- "Mamma, HAN var flink!" utbrøt Gullklumpen. -"SÅ du hvordan  han brettet den jakken?"  Ja, jeg så. Imponert, virkelig imponert.

I dag var jeg på handletur igjen. Utenfor blomsterbutikken stod en palle med kjempefine og kjempeSTORE Erica-lyng til 3 for 50 kroner. Slikt plukker økonomiske husmødre selvsagt med seg.

Jeg satte fangsten pent på disken og smilte til den unge damen som stod der.

- "Fant du de der på pallen?

- "Ja, det var de til 50 kroner for 3". Jeg smiler fortsatt fornøyd.

Hun måler meg med blikket før hun gauler til en annen "blomsterdame" på andre siden av lokalet: -"Sant det e'kje disse så koster 50 kroner?"

Svaret er et blidt -"Joda, er de ikke store og fine denne gangen?"

Uten å verdige meg et blikk stapper hun de tre lyngplantene i en pose. 50-lappen jeg rekker fram stirrer hun derimot på.

-"Det koster ENogfemti kroner. Posen koster en krone!"

Jeg må sette fra meg alle varene mine for å rote fram lommeboken igjen fra min temmelig innholdsrike veske. Hun tar imot de ENogfemti kronene uten et smil.

Det er mulig hun hadde en dårlig dag. Hun gjorde i alle fall ikke min dag bedre. Skal ikke si hva jeg et øyeblikk vurderte å gjøre med de fine lyngplantene....

Utrolig hvordan slike små møter med andre mennesker påvirker oss selv lenge etter at de er over. Kjenner fortsatt jeg er irritert og tenker på hva jeg kunne ha sagt eller gjort for å sette dumme damen litt på plass. Vel, det toget er gått. Men det blir ikke den butikken jeg går i neste gang jeg skal ha blomster som kanskje til og med koster mer enn 50 kroner.

Men kanskje kan jeg spandere et smil på noen jeg møter eller åpne døren for noen med tunge poser. Det skal jo så lite til for å gi noen en litt bedre dag.

Håper DU får en fin dag i dag! 

lyng

Bytting er gøy!

Sipusa er en utrolig kreativ dame med en kjempespennende og underholdende blogg. Se bare her: http://sipusa.neuro.no/  Hun hadde funnet noen nøster Flamingo fra Solberg Garn  på Fretex og forelsket seg i garnet. Bare synd at det gikk ut av produksjon for 15 år siden....

Vel, her i huset finnes det mye rart på loftet. Så nå har mine flamingoer flydd videre til et nytt og bedre hjem der de forhåpentligvis endelig får bli til noe mer enn bare nøster.  Foreløpig har de blitt til et tårn:

flamingo

(Jeg lånte bildet fra bloggen din, Sipusa.)

Og disse kjekke nøstene dumpet ned i min postkasse i dag:

004

Ull og alpakka, kjempedeilig!

002

Mønstre fikk jeg jammen også med. De må studeres litt senere, nå er jeg egentlig husmor mens Klumpen er i parken.....

Dette var kjekt, omplassering av nøster er veldig morsomt. Tusen takk Sipusa!Nå løper jeg for å finne støvsuger og mopp, pliktene kaller! 

Noe helt nytt - luer!

norgevsdanmarkha5

Ingen som trodde på den? Hmmm.....

To nye bidrag til landskampen i alle fall.  :o)

001

Helt enkle i Cotton Big Sport, tykt bomull/akrylgarn som strikkes på pinne #7.

Skatter fra fortiden

Mamma rydder. Det er helt utrolig hva som skjuler seg i kasser og poser rundt omkring i kriker og kroker i et gammelt hus. En del av tingene hun finner ble lagret av besteforeldrene mine før foreldrene mine overtok huset i 1966.  Den gangen var jeg bare en kul på mammas mage....

Noe er litt trist, slik som når alle pappas klær blir vasket og pakket ned for å sendes avgårde. Men forhåpentligvis ender de hos noen som trenger dem. Og så er det kjekke oppdagelser, for noen ganger finner man ting man hadde glemt eller trodde at var blitt borte.  

Denne genseren hadde forlengst gått i glemmeboken. Jeg strikket den vel på 80-tallet en gang.  :o)

006 

Sort og lilla er vel moderne igjen? Men fy så stramt jeg strikket! Den gangen hadde jeg visst ikke lært at det er lurt å bruke tykkere pinner enn oppgitt når man ikke klarer å få riktig strikkefasthet.

Genseren er kjempetykk, kort og vid i bolen. Den fungerer for tiden som sofakrok-genser for fru Frysepinne.  *fnis*Neste gjensyn ble veldig gledelig. Mamma hadde fisken min! *hopp & sprett!*

005

Denne er i sølv og ble til da jeg gikk på gullsmedlinjen en gang for frytktelig lenge siden. Masse arbeid og småplukk, den er leddet slik at den kan "svømme".

003

Inni er den hul, fisken er nemlig en saltbøsse. Hodet kan skrus av. Saltet kommer ut av neseborene. Fiffig, ikke sant?  *fnis*

002

Lille, blåøyde fisken min og detaljer fra genseren. Den trenger visst en omgang pussing ja.

001

Dette var virkelig kjekt, for jeg trodde denne var borte-vekk for lenge siden. Hadde nemlig en ex som fant stor glede i å gi bort mine ting uten å spørre meg, så nesten alt jeg laget forsvant. Hurra for mamma som reddet fisken!

Spent på om det dukker opp flere ting. Rene skattejakten jo!

Lørdagskvelden

En rask oppsummering:

006007

Da var det tid for loppekassen.  :o)   Håper du har hatt en fin lørdagskveld også!

Ny bok og nye votter

bokadi

Jeg har flere bøker jeg!  :o)

Passformen på forrige vottepar er heller dårlig. Det kan man faktisk se på bildet i boken også. *etterpåklok* Det blir en liten "tutt" mellom tommelen og hånden dersom man ikke går med tommelen stikkende rett ut da. De ser kun OK ut når man poserer slik som jenten på bildet i oppskriften.  Klumpen min river dem av seg og kaster dem, og han liker vanligvis votter.

targetsm                        003

Mistet litt lysten til å strikke mer av Norah Gaughan siden første prosjekt var såpass mislykket. Tingene hennes ser flotte ut på bilder, men de skal jo kunne brukes også. Nå har jeg funnet fram Knitter's Almanac i stedenfor, Zimmermann lager i alle fall gode modeller. (Selv om hun ikke akkurat overillustrere bøkene sine)

510w18ezdcl

Heldigvis har man internett og Ravelry slik at man kan se hva man lager før det blir ferdig. Nå strikker jeg Mitred Mitts. De som ikke har Ravelry får google. ;o)

Gutteluer

Det har blitt mange feminine luer i det siste, så nå var det guttenes tur. Først ut var en gave til en jeg ikke kjenner så veldig godt. Derfor kjørte jeg safe og valgte nøytrale farger og kløfritt garn: Tychus fra www.knitty.com og Siljagarn fra lageret. Dvs det blå er Silja, det grå er noe tysk strømpegarn i samme tykkelse. Begge nøstene var påbegynt, men jeg satset på at det ble nok likevel.

Tychus blir veldig stor hvis den strikkes etter oppskriften. Jeg gikk ned en hel pinnestørrelse og strikket den på pinne #4,5 med dobbelt garn. Resultatet ble en litt for liten lue, både i vidde og i lengde. En hel ekstra rapport hadde blitt for stort, og det rakk uansett ikke garnet mitt til. Dermed ble det (sukk) nok en lue til Klumpen. Den ble spisslue på ham, neste år eller året etter blir den nok vanlig lue. Denne kan han vokse i.

Jeg synes ikke kanten nede blir fin, den ser liksom litt uferdig ut. Derfor heklet jeg en rad fastmasker i grått.

004

Da var vi tilbake til start. Men heldigvis har man mere garn! Det beige garnet er resten av nøstet fra forrige innlegg, i tillegg fant jeg et lite koksgrått og et bittelite brunmelert ullnøste. Ribbestrikk 3 rette 2 vrange på pinne #3,5 til garnet tok slutt. :o)

002

Denne ble kjempeelastisk og passe både til et barne- og voksenhode. Satser på at den faller i smak hos mottakeren.

Jeg irriterer meg litt over Tychus-luen, må prøve en gang til for å få riktig størrelse. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal gå opp i pinnestørrelse og strikke 4 mønsterrrepetisjoner eller gå ned og strikke 5 repetisjoner. Synes egentlig 5 blir finest, da blir den ikke så spiss. Men da må jeg enten legge opp flere masker eller strikke kant nede etterpå. Hmmm, her må det tenkes......


Fikk garn tilovers.....

Jeg hadde lyst til å strikke en Hedvig-beret av det lilla-spraglete garnnøstet fra paren. (Du finner bilde av det i forrige innlegg) Uten å veie det gjettet jeg på at det var sånn ca 50 gram, og i oppskriften stod det ett nøste Noro. Garnnøstet mitt var bittelitt større det som var nøstet opp av 50 gram blått ullgarn, og det var ikke spesielt fast nøstet heller. Dessuten var garnet nokså tykt. Vel vel, jeg er vant til å jukse ting til, så jeg kunne jo lage noen striper eller noe på toppen skulle det knipe. Dermed fant jeg fram liten rundpinne #5 og satte i gang.

Her er bereten:

006

Modellen min ble foret med Non Stop for å sitte i ro mens jeg tok bilde. Haha. Han rakk både å sluke sjokoladen og rive av seg luen raskere enn jeg fikk stilt inn og trykket av.

Bereten ser veldig liten ut her, men den ble for stor til Klumpen og for liten til meg. Dvs den så ut som en rastalue på ham og en vanlig lue på mitt kålhode. Så den passer vel best til noen midtimellom tenker jeg.

Fargene ble veldig rotete på vrangen, så jeg valgte å ha den med rettsiden ut.  Den var kjapp og grei å strikke, skal prøve å lage en til som blir litt større.

Å ja, vil du ha link? Her: http://blogg.hobbyboden.com/hedvig/index.php/2006/07/06/p9083

Det var fortsatt litt igjen av nøstet mitt, så da satset jeg på at det ble nok til en mini-turn-a-square. Jeg fant et påbegynt nøste sort ullgarn på loftet. Denne brukte jeg pinne #4,5 på.

004

Luen ble litt kort, så da heklet jeg kant nederst av siste rest av det sorte. Denne passer Klumpen perfekt i størrelse.

Jammen var det fortsatt mer garn igjen. Jeg fant fram beige ullgarn og satte i gang med en voksen-lue.

005

Denne ble litt artig, for det beige i stripe-garnet var nesten identisk med bunnfargen. Dermed ble stripene ujevne.

Jammen ble det en liten trådstump igjen nå også. Den ble hekleblomst på den sorte luen. Og snipp, snapp, snute.....


Dette garnet må ha blitt gitt med et godt hjerte, for det varte og varte og varte. Og jeg har fått Europris-reklamen på hjernen - "fikk penger til overs....." Bortsett fra at det var garn i mitt tilfelle da. *fnis*

Gullklumpen, min største kritiker, likte faktisk disse luene. Og hun ville at jeg skule strikke noe til henne av garnet. Så da må jeg bare finne ut hva det faktisk er. Likte det jeg også, det var kjempemykt, fargene var fine og det var superdrøyt. Stort bedre blir det vel ikke. :o)


003

002

001

Jeg MÅ skaffe meg et utstillingshode eller to. Luer ser rimelig uformelige ut når de ligger flatt. Sukk.


Lørdagskveld

Lyst på litt kake?

001

Fruen har bakt - krydderkake med ostekrem og selvplukket rips. Værsågod!

Det er den reneste sommeren her nå,  så vi har vært masse ute i dag. Bak i hagen vokser en stor ripsbusk, og inne i den er det fortsatt masse bær. Nå er de helt røde og modne, så de bør nok høstes kjapt skal vi kunne bruke dem. Har alt plukket i bøtter og spann men det er visst uendelige mengder bær der. Jaja, fulglene får kose seg litt de også. Men ikke med disse!Og så har jeg fått garn!

003

ParenHB hadde masse garn hun ikke trengte, og i løpet av noen hektiske kvelds- og nattetimer ble det fordelt mellom noen heldige mottakere. Disse nøstene endte hos meg.  :o)

Bortsett fra "100%" forstod jeg ikke bæret av hva som stod på det blåspraglete garnet. Kinesisk er ikke min sterkeste side. Men bilde av en sau tyder vel på at det er ull. Det lilla garnet er tykk entrådet et-eller-annet, tipper på ull der også. Kanskje det kan bli en lue? Vi får se. Uansett, tusen takk paren!  *klem*

Lykken er.....

002

En kopp såpeskum fra oppvaskkummen. Kjenne, klappe, forme, klaske.....

Hei, hvor ble det av?  Bare en våt flekk igjen på bordet. - "MAMMA! Vil ha mele kum! "

001

Ha en fin mandag!

Bye bye Miss Kitty

norgevsdanmarkha5

Dette skulle egentlig bli en Hello Miss Kitty-lue til en meget ung dame. Men like før jeg skulle felle av (jeg strikket ovenfra og ned) oppdaget jeg at de to halve nøstene mine hadde fargeforskjell. I stuen, der jeg satt og strikket, var de kliss like. På kjøkkenet var det ene litt gyldnere enn det andre. Ikke noen enorm forskjell, men stor nok til å være veldig synlig på en ensfarget, glattstrikket lue. Grrrr!

Jeg dro ut pinnen og gikk på jakt etter et nytt nøste som passet i fargen. Veldig lett når alle manglet magebånd, men sånn er det når man bruker restegarn. Men da luen uten pinne i viste seg å være alt for vid også var det like før hele spøtet endte opp som opprekksgarn.

Fruen har vært ute en vinternatt før, og det meste kan fikses. Etter litt grubling fant jeg et lite nøste brunt ullgarn i samme tykkelse. Jeg rekket opp det som var strikket etter skjøten og strikket en brun stripe med hullrad før og etter. Deretter fullførte jeg luen med det andre hvite nøstet. Med brun stripe mellom ble nyanseforskjellen helt umulig å oppdage. Heklekant nederst, en liten hekleblomst av de siste garnrestene et voila: en ny damelue til landskampen. Til og med Gullklumpen syntes den ble fin.

005

Jeg hadde tenkt å dampe luen, men det ble egenlig en fin effekt med de små "taggene" i hullradene. Så da får den være som den er. Nå ligger den i haugen som venter på å bli vasket og merket før avreise.  :o)

Luen er strikket i diverse ganrester i ull på pinne # 4,5, oppskrift etter eget hode. DA starter jeg på en ny Kitty-lue.

Varme føtter

norgevsdanmarkha5    Vi har fått knapp til landskampen vår!  :o)

Det er nok litt ulike behov hos et krisesenter enn hos en varmestue for hjemløse. Jeg har satset på å strikke tykke sokker som kan brukes som tøfler. Til denne gjengen brukte jeg en tråd raggegarn + en tråd 80-tallsmohair. Pinne # 5,5. Resultatet ble deilige varme kosesokker. De er for tykke til å brukes i sko eller støvler, så dette er tøffel- erstatninger.  :o)  Og så tåler de nok en runde eller 5 i vaskemaskinen også.

004

Raggegarnet er fra lageret på loftet, mohairen er fra arveposene. Nå begynner jeg snart å se bunnen i dem....

003

Sokkene ble nok litt for store til denne karen. De er størrelse 38/39.

Turn a square

luer20081199190335  http://brooklyntweed.blogspot.com/2008/07/turn-square-pattern-now-available.html

Augustluen er ferdig! Tre av den til og med! Og denne måneden er det et litt "eksklusivt" mønster, det er nemlig designet av selveste Jared Flood/Brooklyn Tweed. Man kan si hva man vil om strikkende menn som får mye oppmerksomhet, men akkurat han her er jo utrolig dyktig da. Luen er kjempefin også selv om den er enkel.

001

Grunnen til at den heter det den heter synes kanskje bedre her: Med 4 raglanfelliger på toppen blir de øverste stripene kvadratiske og ikke runde. Fiffig!


003

Luene skal vaskes og blokkes, og så skal de ut på reise. De er nemlig bidrag i landskampen i strikking mot Danmark, så disse skal til Krisesenteret i Oslo. Her kan du se andre bidrag: http://hobbyforum.no/tavle/index.php?topic=19266.0

Disse var kjappe å strikke og midt i blinken akkurat nå. Garnet er diverse rester fra arveposene. (hvor mange ganger har jeg skrevet den setningen nå tro?) Så får den godeste herr Flood tilgi at jeg har laget dameluer av oppskriften hans. De unnslapp såvidt å bli pyntet med hekleblomster, det kan de takke Gullklumpen for. Hun rynket på nesen. *fnis*

hits