Moya Cowl

skerfalong  http://www.ravelry.com/patterns/library/moya-cowl

September går raskt mot slutten, og jeg henger som vanlig litt etter med et par -alonger. Kastet meg over Moya Cowl, det ene alternativet i hals- og skjerfalongen. Mønstert er fint det, men jeg er litt usikker på garnvalgt mitt. Synes det ble litt for mykt og slapt, og halsen ble veldig vid. En avslørende tråd viser vel at jeg ikke helt har bestemt meg for hva jeg skal gjøre med denne. Den skal få modne litt før jeg enten prøver å lage en litt strammere felling eller rekker hele greien opp igjen.

009

Har egentlig mest lyst til å strikke den på nytt igjen i et annet garn. Vi får se.

Klarte det!

52parsokker

Superdårlige bilder, men 6 par på to uker er ferdige. (sjekk forrige innlegg hvis du lurer på hvorfor) Nå er de på vei til nye eiere og jeg kan strikke akkurat hva jeg vil.

004

Tre av parene er riktignok ikke vanlige sokker men tøfler.  Himalaya-tøfler til og med. :o)http://www.ravelry.com/patterns/library/dzonba---the-himalayan-slipper# 
Synes dette mønsteret er helt genialt: De er superraske og enkle å strikke, sitter godt på foten og varmer der det trengs. Tror et slikt par skal få bo i vesken min. Men da må jeg visst strikke dem først. Jaja.

006

Jeg strikket dem rundt på strømpepinner og liten rundpinne # 3.5. Fulgte oppskriften til punkt og prikke ellers. Det gikk bittelitt mer enn ett nøste Mor Aase raggegarn til et par, litt irriterende. Mor Aase har bare 90 m på nøstet, et 100-meters-nøste ville nok ha vært akkurat nok. De stripete er litt mindre, der droppet jeg siste økeomgang. Vil tro de minste er størrelse 38 og de to andre parene er 38/39.

007

Det siste sokkparet er Kerttu, også i Mor Aase. http://uhoavagnu.blogspot.com/2007/03/kerttu-sukat-kerttu-socks.html

002

Tøflene teller ikke i sokkealongen, men pyttsann. Jeg er i rute likevel. Kerttu'ene over her er par # 19, og neste par er alt på pinnne.

Nå prøver jeg å bli venner med Labbetuss. rosasmil

Almost Devine Socks og litt havskum

52parsokker

-"Kan du strikke 5-6 par sokker for meg?"
spurte min verre halvdel.
-"Men det haster ikke, jeg trenger dem ikke før om to uker. "

Akkurat ja.

Nå er de to ukene nesten over, og jeg har strikket to par. Det første er havskumsokker etter ToneM sin oppskrift. http://tonem.net/  Fint og enkelt mønster, de hadde nok vært ferdige mye tidligere hvis det ikke hadde vært for garnet. Aldri mer SparKjøp sitt raggegarn, blæh! Har gått over til Mor Aase, og det føles jo som den reneste luksus etter å ha strikket med piggtåd full av kvist og kvast.  

Her er havskum m/rekved:

007

Størrelse 39, forhåpentligvis akkurat passe til svigermor.

006

Jeg gidder ikke å strikke 4 par til på en knapp uke, SÅ glad i raggsokker er jeg ikke. Og det er jo greit å ha tid til andre ting innimellom også da. (mat og søvn for eks, hehe...) Heldigvis har man lager av ferdige sokker. Men noen par til skal det vel bli. For å ikke gå altfor lei lager jeg raggsokker med små variasjoner. Disse har jeg kalt Almost Devine fordi de ligner litt på Simply Devine-strømpene jeg strikket en tid tilbake. http://www.ravelry.com/patterns/library/simply-devine-socks-english#  Min variant er en del enklere da, og dessuten har jeg valgt å strikke dem i vrangbord hele veien. Her kommer en liten forklaring på hvordan jeg har gjort det:

005

Mimouna's Almost Devine Socks
Legg opp 52 m på strømpepinner # 3,5. (Det blir 14 + 12 + 12 + 14 m på pinnene. Eventuelt kan du bruke to rundpinner med 26 m på hver) Strikk vrangbord 2 vr 2 r i 10 omganger. Husk å starte 1. pinne med 2 vr! Deretter strikkes det 2 vr, 6 r, 2 vr, r over r og vr over vr ut omg. Gjenta dette i 3 omg. Det blir altså et felt med 6 rette masker ett sted i vrangborden. På neste omg strikkes det en flette over disse 6 m slik: Sett de 3 første m på en hjelpepinne foran arb. Strikk de neste 3 m, strikk så de 3 m fra hjelpepinnen. Strikk vrangbord ut omg. Dette gjentas med 6 omg mellom hver fletteomgang.

Når vrangborden er passe lang (avslutt med en flette så husker du hvor du er i mønsteret) strikkes der hæl over pinne # 3 og 4. Strikk den hælen du selv ønsker. Er du ikke trygg på hælfelling kan jeg anbefale den i havskumoppskriften. (link over her) Det er samme maskeantall i oppskriftene. Jeg har 6 fletter på bråtet på mine sokker.

Fortsett med flettemønster på oversiden av foten og glattstrikk på undersiden. Når sokken dekker ytterste ledd av lilletåen starter du tåfellingen. Prøv å få det til slik at du avslutter flettemønsteret tre omg etter siste fletting. Jeg har brukt samme felling som på ToneM sine sokker, men rundfelling blir også bra. Jeg har 7 flettinger på fotdelen på mine sokker størrelse 38/39.

Hvis du ikke liker å maske sammen tåen kan du gjøre som jeg pleier: Fortsett å felle på hver omg til det er 8 m igjen, trekk tråden gjennom og stram til. Da får du en rundere tå uten "tutter" på siden. Men dette er smak og behag og kommer også an på hva som passer best på din fot.

003

Neste sokk strikkes likt den første, men fletten strikkes over de to siste rette ribbene (+ vrangmaskene mellom dem) på slutten av pinne # 2. Hvis du vil kan du vri fletten motsatt vei. Da holder du de 3 maskene på hjelpepinnen BAK arbeidet mens du strikker de 3 neste.

004

Dette er ikke en komplett oppskrift men mer en forklaring på hvordan jeg har gjort det. Er det noe du ikke får til eller lurer på så gi en lyd.

002

Dette blir det 17. og 18.paret mitt i -alongen. rosasmil


Konkurranse hos Quiltespesialisten

bgtoplogo

Nå skal jeg ikke prøve å skryte på meg at jeg quilter, for det gjør jeg absolutt ikke. Men av og til får jeg ånden over meg og finner ut at jeg vil sy noe. Og da hadde det jo vært kjekt å ha noen fine stoffer. Lageret mitt per i dag består stort sett av gardinstoffer og rester jeg har arvet fra min søster.

Quiltespesialisten på Lillehammer ligger midt i sentrum av byen, i MESNASENTERET rett opp for Lilletorget. Her finner du innspirasjon til mange forskjellige syprosjekter. De er forhandlere av JANOME symaskiner og OTT-LITE dagslyslamper. Nettbutikk har de også: http://www.quiltespesialisten.no/

unniveska5

Bildene er lånt fra Quiltespesialisten sin hjemmside. Likte veldig godt denne vesken!

Vil du også være med på konkurransen finner du den her: http://quiltespesialisten.blogspot.com/2009/09/konkuransen.html#comments Frist 11. oktober.  

veggteppebilde3

Jeg HAR faktisk planer om et syprosjekt snart! Bittelitt lei av raggsokker...

Appelsinlue

Nytt bidrag til luealongen på HobbyBoden. rosasmil

014

Egentlig heter den Tripp Trapp Lue da.

Denne hadde jeg faktisk ikke tenkt å strikke, syntes den så litt traust og kjedelig ut. Jeg tok feil! Luen har supergod passform og mønsteret får en veldig stilig 3D-effekt. Ser ikke bort i fra at det kommer flere slike. Men ikke i september, jeg har alt for mye annet som skal bli ferdig. Puh!

013

Garnet er en tråd tynt bomullsgarn + en tråd knalloransje Mam'sell. Jepp, ekte akryl. *glis* Denne blandingen liker jeg faktisk veldig godt, det holder formen mye bedre enn ren bomull. En grei høstlue, ull blir for varmt nå.

Pinner #5.

015

Klumpen har alt tatt luen i bruk, han elsker oransje. Og med denne på hodet trenger jeg ikke å lete etter ham blandt alle de regntøykledde ungene i barneparken. Den er nesten selvlysende, hihi!

016

Det var visst flere som så seg nytte i luen. Vi får se hvordan dette går...

Her finner du oppskriften: http://www.webedit.no/webedit_files/128/tripp,%20trapp%20lue%20og%20votter.pdf.1.pdf
Og her ligger luen min på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tripp-trapp-lue

Da ønsker jeg alle som titter innom en god helg!  :o)

Tusen takk!

For en stund siden luftet jeg min frustrasjon over at REMA1000 ikke fikk inn mer raggegarn før til høsten. Det ligger et halvferdig par grønne ragger i dvale i en pose et sted nå.

Cecilie/Frk. Chili hadde noe sokkegarn hun ikke hadde planer for og lurte på om jeg ville ha det? Det ville jeg jo gjerne, og i dag hentet jeg en pakke på posten. Det var MYE garn jo, masse fint. Det ble haug på den store fruktskålen min. Her kan det bli både sokker og annet. Bare se:

004

Tusen, tusen takk, dette var en veldig kjekk pakke å få!  *klem*

001

Her finner du Cecilies blogg: http://www.frkchillisblogg.blogspot.com/ Hun lager mye fint!

REMA har foresten fått inn raggegarn nå, og på bildet i reklamen var det grønt garn. I butikken hadde de bare grått, brunt og blått. :o(  Får prøve å mixe det til med en av de andre fargene da, det går nok bra.

Soulafas suppe

Frosk har en spennende konkurranse på bloggen sin: http://norwayveggie.blogspot.com/2009/08/konkurranse-dagens-middag-med-flott.html Hun har foresten en flott blogg ellers også: http://norwayveggie.blogspot.com Har vært innom og kikket der mange ganger. Jeg er ikke vegetarianer men spiser en god del vegetarmat. Og med unger som nekter å spise kjøtt (de spiser heldigvis fisk) er gode oppskrifter gull verd.)
 
Denne suppen lager jeg sånn ca en gang i uken. Den ser ikke så spennende ut kanskje men den SMAKER godt! Og så er den stappfull av både proteiner og vitaminer. Jeg fikk opprinnelig oppskriften fra en venninne, så derfor er den oppkalt etter henne.  :o)

Soulafas suppe:

1 liter grønnsaksbuljong (vann + terninger går bra)
1 stor eller 2 små løk, grovhakket
2-3 fedd hvitløk eller etter smak, grovhakket
2 kopper RØDE linser (det MÅ være de røde, de grønne går ikke i oppløsning på samme måte)
en skvett god olivenolje
frisk persille og koriander, grovhakket (du kan eventuelt bruke tørket)
1/2 ts spisskumin
1 ts rød paprika
1/2 ts gurkemeie

Fres løk og hvitløk raskt i oljen. Olivenolje liker ikke høy temperatur, så ta det pent. ;o)
Skyll linsene godt i kaldt vann og fjern eventuelt rusk og rask. Deretter går de og resten av ingrediensene i gryten. Bruker du friske urter kan du spare dem til slutten av koketiden, bruker du tørkete putter du dem oppi nå. Kok til løken er myk og linsene har løst seg opp, knapt en halv time.

002

Nå finner du fram tryllestaven - stavmixeren. Ta gryten av varmen og mix til en jevn suppe. Sett den tilbake på komfyren, gi den et lite oppkok og du er ferdig. 

003

Resultatet er en jevn og fin suppe med små grønne prikker. Ingen ekle klumper for kresne unger, treåringen min slurper denne i seg uten protester. Du kan eventult servere den med grovt brød. Min suppe ble spist opp før jeg rakk å ta bilde. Og siden det er siste frist for konkurransen i dag og vi skal bort til middag får dere visst bare bruke fantasien. Den smaker uansett bedre enn den ser ut, hihi!

Denne passer for alle fra veganere til biffelskere, den er uten både melk og hvete så de med slike allergier/intoleranser tåler den også. Supert for fattige studenter og folk på slankekur.

Noen små tips til slutt: Du kan i grunnen lage suppen med bare buljong, løk og linser. Smak den gjerne til med det du selv liker - litt chili, selleri, andre urter... Du kan bruke de litt grove stilkene på urtene, bare pass på at det ikke blir seige trevler i suppen. Spisskumin bør du IKKE droppe. I tillegg til å være et krydder reduserer det gass i magen når du spiser linser, bønner, kål og slikt. Lurt å ha i kjøkkenskapet. ;o)

001

Smakelig måltid!  :o)

Septemberpuls

puls2   Ferdig med begge parene!  :o)

Jeg har (selvfølgelig) gjort noen endringer her og der:

Belled Arm Warmers ( http://www.ravelry.com/patterns/library/belled-arm-warmers eller  http://nocturnalknitter.blogspot.com/2008_02_01_archive.html ) hadde utrolig mange feil til å være en så kort og enkel oppskrift. For det første: Det går ikke å strikke 2r 2 vr-ribb over 42 masker. Jeg felte 2 m etter rullekanten slik at jeg hadde 40 masker til vrangborden. Syntes den ble for trang til å gå langt oppover underarmen, så jeg forkortet vrangborden med 10 omganger.

008

Strømpepinner # 3,5 og en tråd av hver av Paton Madella (akryl/ull) og noe tynt heklegarn i bomull.

På rysjen nederst strikkes det *8 m, øk 1* rundt hele. På neste økeomg må det bli 9 m mellom økingene, deretter 10 osv. I oppskriften står det 8 m mellom økingene på alle omgangene. Jeg droppet de to siste økeomgangene og strikket bare 4 omg rett før jeg felte av. Da ble det en fin liten rullekant nederst.

009

Første forsøk så ut som en trompet. Jeg prøvde å lage en heklekant for i hindre den i å rulle seg, men det fungerte ikke noe særlig. Kanskje det hadde blitt fint med veldig vid rysje i et mykere/tynnere garn, men min ble bare stiv og uformelig. Så da ble den rekket opp igjen og redigert.  :o)

006

Her finner du dem på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/belled-arm-warmers

Så var det fiskebeina, FishTail Wrist Warmers.  
http://lisabeedesigns.blogspot.com/2008/09/fishtail-wrist-warmers.html 
Veldig enkle å strikke og minst like søte.  Jeg la til en picotavfelling for egen regning. Siden tommelåpningen ble litt vel stor plukket jeg opp 24 m og strikket en picot-avfelling der også. Det samme gjorde jeg nederst på vrangborden.

006

Det eneste jeg ikke ble helt fornøyd med var hvordan vrangborden passet til selve fiskebeinsmønsteret. Det ble ulikt på høyre og venstre pulsvarmer, og picotavfellingen framhevet denne ulikheten. Hvis jeg strikker flere par kommer jeg til å tilpasse det slik at mønsteret blir likt på begge.

004

Knapt ett nøste Safir og strømpepinner # 4. Pulsvarmerne r alt i bruk, utrolig deilig og varmt nå i blåsbortværet. På Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fishtail-wrist-warmers

Et lite høstbilde. tatt av min faste fotograf Gullklumpen, til slutt:

077

Ha en god tirsdag!

Septemberluer

Da er jeg godt i gang med septemberbidragene i alle -alongene mine.  :o)

569631244732165134n500

Først ut var La Push Hat. http://www.ravelry.com/patterns/library/twilight-angela-webers-la-push-hat-2-versions# Veldig enkelt mønster, og jeg benyttet meg av sjansen til å bruke opp noen Mam'sell-rester. Dermed ble det en liten stripete lue. Pinner # 3,5 og 112 masker, akkurat passe til Dukkba.

004

003


HobbyBoden var månedens lue Road Tripping Hat. http://stitchinmyside.livejournal.com/22664.html Første forsøk ble ikke bra - garnet hadde korte fargeskift som fullstendig spiste opp flettemønsteret. Pinnestørrelsen (# 5.5) og garntykkelsen var derimot perfekt, men sånn er det nå bare. Denne ble rekket opp igjen.

004

Noen gode forslag til hva dette garnet kan bli?

011

På jakt etter et mer passende alternativ fant jeg noen nøster Mystic Stretchgarn fra Gjesdal. På pinne # 6 ble det en helt grei lue. Den er kjempeelastisk og burde passe til de fleste. Men mønsteret er alt for kort, jeg strikket 6 repetisjoner av mønsterrapporten før fellingen. Ser andre som har strikket den har gjort det samme. Det gikk med knapt ett nøste.

012

Nå har jeg kastet meg over pulsvarmeroppskriftene. Deretter gjenstår hals- og skjerfalongen, og så må jeg jo strikke minst 4 par sokker. Jeg har visst meldt meg på en vest-along på HobbyForum også....

puls2     skerfalong

Kanskje like greit at det er høst og styggavær ute da. rosasmil

Rapport i regnvær

Det ØSER ned utenfor, non-stop regn i bøtter og spann. Klumpen er hjemme fra barneparken, han hadde nok blitt gjennomvåt og kald i løpet av 5 minutter, sukk. Så da sparer vi oss forhåpentligvis for en forkjølelse. Hurra for NRK Super, her går det i tegnefilm nå.

Men vi har i alle fall hatt en fin helg, det har vært sol og relativt mildt, så da har vi kommet oss ut på tur. Og Gullklumpen hadde fotoapparatet med. Her kommer en liten påminnelse (mest til meg selv kanskje) om at høsten KAN være fin:

066

068

064

069

072

073

074

084

080

087

076

Ha en god uke!  :o)

hits