Hals med krage

Jeg har alltid mange planer for hva jeg skal strikke. Og så er jeg visst veldig lett å avspore, hehe. For midt i lue/sjal-produksjonen min fant jeg dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/shawl-collared-cowl Ikke så ulik ting jeg har strikket tidligere, men jeg likte den lille kragen i rillestrikk. Så da måtte jeg jo bare prøve meg.

 

Dette er et kjøpemønster, og jeg har fortsatt ikke brutt barriæren for å kjøpe ting fra Ytlandet på nettet. (Heldigvis, egentlig...) Men en kjapp gjennomgang av prosjektene som lå på Ravelry gav meg all info jeg trengte.Jeg kunne faktisk telle maskene på noen bilder. Så da ble dette en uautorisert kopi da. Tror den ble nokså lik originalen.

 

 

 

Garnet jeg brukte kom fra Norgespakken jeg fikk i posten. To nøster relativt tynt, melert garn i kjølige brun-beige toner. Vekt ca 65 gram.

  

Det ene nøstet er SIKINA fra Jakobsdal, 100% orlon (= akryl)  Det umerkete garnet tror jeg er viscose/bomull. Det støvet noe grusomt, jeg hadde bomullsdotter i nesen da jeg var ferdig. Men garnene smeltet fint sammen, og kragen ble lett, myk og passe varm. Den er alt i bruk. :o)

 

Nå strikker jeg sjal igjen. Jeg falt nemlig pladask for et nytt mønster. Så da får vi se hvordan DET går.  :o)

 

Ha en god dag du også! 


Dogwood Hat

Mimounas lille luemaraton snubler videre.  :o)

  

Dette luemønsteret likte jeg veldig godt: http://www.ravelry.com/patterns/library/dogwood-hat Og så fant jeg noen passende nøster i pakken fra min hemmelige uformelle venn.

 

 

Cavalér er Triplex-wannabe i ekte akryl. Samme tykkelse og tvinning. Fargen er fin synes jeg, mørk mosegrønn. Pinne # 3,5 og to ekstra repetisjoner av pinne 2-9. Passer til Klumpen. Luen veier ca 35 gram.

 

 

Mini Butterfly er forgjengeren til Kitten Mohair, de er bortimot identiske. Bare at sommerfugl-garnet er fra det glade 80-tallet. Her har jeg strikket med dobbelt garn på pinne # 4.5. Vekt ca 55 gram.

 

Dårlig bilde, men jeg ville vise fellingen. Jeg er nemlig mer enn gjennomsnittlig opptatt av luefellinger tror jeg. Denne var gjennomført, logisk og pen. Så får det heller stå sin prøve at luen er i korteste laget. Det fikses lett med en ekstra mønsterrapport.

 

Fortsatt ikke noe utstillingshode.  :o(  Jeg er stadig innom Panduro med den intensjon å kjøpe et. Og hver gang rygger jeg grøssende tilbake etter å ha tatt på isoporen.  *frysningerpåryggen*  Får jakte videre på et hode i glass tror jeg. Har funnet noen i plast på nettet, men de ser så skumle ut, rare øyne og masse sminke.

 

 

Jaja. Fant et litt rart hode med briller på ute på kjøkkenet. Det får gjøre nytten for denne gangen.  *fnis*


Hobbyrosa

Da nærmer det seg oktober dere. Og oktober er jo ROSA.

 http://hobbyrosa.blogspot.com/

 

Hobbyrosa er et initiativ som startet på HobbyForum, men det er åpent for alle andre som også vil være med.  Vi lager ulike håndarbeider som blir lagt ut på en salgsblogg, og det vi får inn går til Rosa Sløyfe-aksjonen som arrangeres i oktober. Pengene vil altså gå til brystkreftsaken.

 

Hvis du har lyst til å bidra, eller hvis har du vil kjøpe noe av det som alt ligger ute, så er du hjertelig velkommen til det.  Fint hvis du vil "spre ryktet" om Hobbyrosa også, gjerne skrive om det på din egen blogg. Jo mer vi får inn jo mer kan vi hjelpe!

 

All praktisk info finner du på Hobbyrosa-bloggen, eventuelt kan du kontakte Marit, som arrangerer det hele. Jeg kan også formidle kontakt hvis det trengs.

 

Hobbyrosa-gruppe på Ravelry: http://www.ravelry.com/groups/hobbyrosa

 

Ha en god tirsdag i finværet! Jeg skal kose meg med te og ristet brød med nylaget plommesyltetøy. Deilig!

 

 


Dame i vinden

 

Det ble jammen et lite sjal midt i all luestrikkingen og plommesyltingen.  :o)

http://www.ravelry.com/patterns/library/traveling-woman

  

Dette sjalet har Beate http://strikkebol.blogspot.com/ strikket mange av, og lettpåvirkelig som jeg er måtte jeg jo prøve meg på et jeg også. Enkelt og greit mønster og relativt kjapp strikking. Jeg brukte 1 1/2 nøste turkist Ullteppegarn fra Gjestal. Pinne # 5, altså tykkere enn i oppskriften. Likevel synes jeg at sjalet ble lite. Det fungerer nok best som skjerf rundt halsen.

 

 

Fargen er mørk turkis, ikke blå.

 

Lurer på om jeg skal strikke flere, jeg pleier jo ikke å nøye meg med et av hver. *kremt* Men først blir det nok noen nye luer.

 

I dag er det fortsatt sol. Det er meldt fint vær en hel uke framover, det hadde vært utrolig deilig hvis det stemte. Og da kan jeg sikkert få bruk for et sjal eller to også. For flere timer utendørs i går uten ytterjakke (jeg ble litt overmodig av solstrålene) har resultert i en rennende nese og groggy hals. Pyttsann, sånn får vi ta med.

 

Ha en nydelig solskinns-søndag! 


Høst

I dag har vi høstet plommer. De rakk nesten å bli modne, en to ukers Indian Summer gjorde underverker etter en heller traurig sommer. Men så kom regnet. Det bøttet ned, dag ut og dag inn. Lenge. Vi kikket på de halvmodne plommene og håpet.

 

 

I går kom solen tilbake på visitt, og det var tørt nok til at vi våget oss ned i frukthagen. Synet som møtte oss var deprimerende. Store mengder sprukken, halvråtten frukt, halvt om halvt på treet og på bakken. Vi måtte lete for å finne en og annen spiselig plomme innimellom. Trist, for det var MYE plommer i år.

 

 

Men i dag fant jeg ut at det var for gale å bare la dem henge der. Så nå har jeg og mamma plukket, sortert, skjært bort flekker og renset. Resultatet ble en liten skål med "spiseplommer" og en stor panne med "greie nok til sylting-plommer". Mer enn halvparten av plommene var uspiselige, men alt tatt i betraktning er jeg fornøyd likevel. Vi fikk i alle fall litt ut av dem.

 

 

Plommesyltetøy var min barndoms pålegg. Vi hadde nesten aldri "kjøpesyltetøy", det gikk i rips, stikkelsebær, solbær, litt blåbær og bringebær, og så plommene da. Mamma syltet bøtte etter bøtte etter bøtte hver eneste høst. For sånn gjorde man jo. Hjemmelaget var billigst, og frukt og bær var en ressurs man tok vare på. Høst betydde safting og sylting, og så ble alt båret ned i kjelleren der det stod kjølig til det skulle brukes. Nå er det vel knapt noen som gjør slik, bortsett kanskje for moro skyld. Jenten i kassen på KIWI så forvirret på meg da jeg spurte om hvor de hadde plassert Certoen. Hun ropte på en gutt som heller ikke ante hva det var. Til slutt fikk jeg tak i noen poser syltepulver på REMA1000. Jaja...

 Safting og sylting var husmorsysler. Tungt og slitsomt mens det stod på, men kjekt å gjøre sammen likevel. Og kunnskapen, den man ikke kan lese seg til i kokebøkene, gikk i arv. Sånn laget mormor også syltetøy. Familiehistorier, tilhørighet...  Det var i grunnen veldig kjekt. Vi satt i solveggen ute, skar bort flekker og ut plommestener mens praten gikk. Etterhvert kommer man inn i en rytme, kniven går av seg selv og tiden opphører. Og så er bøtten tom.

 

 

13 glass ble det til slutt, kokt i to omganger. Nå står de til avkjøling. Noen blir nok gitt bort, min barndoms hverdagspålegg har blitt eksklusiv vare.

  

Jeg fikk visst en ekstra souvenir fra syltetøykokingen: Hender og fingre så brune som om jeg hadde røykt rulletobakk i en mannsalder. - "Bruk hansker!" sa mamma. -"Jeg liker ikke gummihansker." sa jeg. Og nå kan jeg angre, for verken såpe, neglebørste eller sitron tok brunfargen. Den må nok slites bort. En ny erfaring og mer kvinnekunnskap overbragt til en ny generasjon. Selv om denne generasjonens syltetøykoker nok var like overmoden som plommene, hehe.

 

Ha en god høstdag du også!


Luemaraton - de første skrittene

Da er de første to luene ferdige.  :o)

 

 

Isoporhodet er fortsatt i butikken, så da blir det improviserte bilder denne gangen også. Men det er i alle fall SOL! Etter to uker sammenhengende regn var det ubeskrivelig deilig. Bergenshøst er vel noe av det mest deprimerende som finnes, øs-pøs dag ut og natt inn.

Så vi trenger virkelig slike pusterom!

 

 

Dette er "jukseflette-luen" min. Mønsteret består bare av rette og vrange masker, men det ser jo ut som fletter som vrir seg på skrå oppover.
 

 

Oppskriften finnes her: http://knit-happens.blogstream.com/  Anbefaler IKKE å bruke den, tungvindt forklaring og masse feil.  Mønsteret består ganske enkelt av 5 vrange + 4 rette masker i 4 omganger. Strikk så to runder rett. Deretter forskyves mønsteret to masker mot høyre. Gjenta hver 6. omgang.

 

Mønsteret blir penest når det er fast strikket. Luen min har 117 masker på pinne # 3,5.

(116 m på bråtet) Den passer både Dukkeba, ca størrelse 9 mndr, og meg, så den er veldig elastisk. Det blir finest med oppbrett, men jeg hadde ikke nok garn.

 

 

Og så var det Vivonne Bat Hat. http://www.ravelry.com/patterns/library/vivonne-bay-hat Også et relativt enkelt mønster, men veldig effektfullt. Her har jeg brukt Mystic Stretchgarn fra Gjestal, pinne # 6.5 og 7.

 

 

Garnet er blankt og vanskelig å fotografere, men mønsteret er faktisk veldig pent. Denne luen ble også kjempeelastisk.

 

50 gram på jukseflettene og 55 gram på hullmønster-luen. Der skulle bli 105 gram tilsammen. Da er jeg oppe i 1505 gram. :o)

 

Nå skal jeg nyte resten av dagen i solen. Ha en super helg! 


Kulturhistorie

Jeg har fått garn i posten!!!
En hel SMART-eske faktisk. Og avsenderen er "en uformell bloggvenn som liker farger." Så da går jo mistankene i retning et visst forum som jeg er medlem av.  


Litt akryl, litt blandingsgarn og ganske mye tynn ull i 25-gramsnøster. 'Jada, jeg hopper og spretter litt jeg. For selv om jeg er på slanker'n så er jo garn bortimot det besteste jeg vet. Og dette er jo helt uforskyldt også. Dessuten var flere av nøstene så små og tynne at de umulig kan veie noe og i alle fall ikke være fetende.

Far i heimen, som var med på postkontoret, ble grum i hu straks han kjente vekten på pakken. Han gadd ikke engang å spekulere i hva annet som muligens kunne være oppi. Stakkars. Men jeg HAR faktisk ryddet forrige garnladning bort fra sofaen og stuebordet. I alle fall mesteparten...

TUSEN takk uformelle venn, garnet skal nok få bli til noe etterhvert. Har alt et par ideer.
Og SE posen noe av garnet var oppi:
Dette er KULTURHISTORIE folkens!
Jeg "arver" stadig vekk garn fra både kjente og mindre kjente. Til og med gamle tanter langt ute i venninneflokken har visst hørt om "hun som tar imot alt og bruker det". Og det er jo sant da. Jeg ELSKER spennende garn, og da snakker vi ikke om dyr silkecashmere og andre eksklusiviteter som kun kan skaffes dersom man er kjapp nok på nettet annenhver tirdag klokken tre om natten ved fullmåne. Jeg synes det er kjempegøy å tømme en pose fra det innerste kottet på noens loft, kjenne duften av møllkuler og svunne år, lese magebelter og strikkeshistorier. For jeg finner ofte påbegynte strikkeprosjekter, opprekksgarn, deler av oppskrifter mm i posene mine. Og noen ganger finner jeg bittesmå nøster som kanskje ble spart på som stoppegarn. Tro hva som skjedde med plagget de hørte til?
Jeg har garn fra mange tiår i kassene mine. Og noen ganger føles det nesten litt vemodig å bruke opp noe som har ligget pent i hesper med  bandolær på helt fra 50-tallet. Burde jeg heller bevare det slik det er?
Jeg har kommet fram til at nei, jeg bruker det. Garnet er laget for å bli strikket (eller heklet) med, og det skal det få lov til. Akkurat nå ligger noen bunter fint kamgarn fra Svandal på bordet her ved pc-en. Det stammer fra en gammel tante av en venninne, og garnet er virkelig mykt med fin glans. Så det skal få et nytt liv som et plagg til en av ungene. Eller nå ble jeg litt satt ut av haugen på kjøkkenbordet da, så vi får se hva jeg strikker først. Plutselig hadde jeg hodet fullt av nye ideer! 
Ha en kreativ onsdag du også!
 
 
 
(SprayBlogg tuller seg i dag, jeg får ikke til å lage avsnitt. Så beklager kompakt tekst, det går ikke å fikse det akkurat nå. Skal prøve igjen senere.)

Kan noen ta oppvasken

... for det fikk visst ikke jeg tid til.... *kremt*

 

MEN - den dumme rullehalsen fra dagen da alt gikk galt har fått en lite make over. Den gikk fra sånn

 

 

til sånn.

 

Her ser den visst fortsatt litt skakk ut, men den ble faktisk rimelig bra. Jeg rekket opp igjen rullekanten, strikket en kort 2 r, 2 vr-ribb og avsluttet med en rille i rødt.  Plukket opp masker langs halskanten og laget en tilsvarende rød rillekant der. Synes det samlet fargene litt slik at inntrykket ble litt mindre rotete. Denne passer nok best til et barn, selv om jeg fint får den på meg.

 

Vanligvis ville et slikt prosjekt ha endt opp i en pose i en krok. Men man kan jo ikke sløse bort mange gram ferdig strikk, så jeg tok meg sammen og fikset den. Så da er 85 nye gram slanket bort. Tilsammen 1400 gram!  :o)


Jeg har en plan

Er ikke denne babyluen rett og slett nydelig i all sin enkelhet?

 

 

http://www.gsheller.com/2009/08/story-of-hat.html

 

Anbefaler i samme slengen bloggen oppskriften ligger i. Jeg ble sittende LENGE og lese, og ikke bare om strikking...

 

Jeg fant ut at jeg skulle strikke en større lue, for egentlig var jeg på jakt etter et mønster som passet sammen med Little Shells Shawlette. Man bruker da opp restegarnet! Så da la jeg opp 117 masker på pinne # 3 og strikket i vei. Jeg laget noen ekstra mønsteromganger siden luen min er større og garnet tynnere. Fellingen er som i oppskriften.

 

 

Og sånn ble resultatet. De siste garnstumpene holdt akkurat til en liten hekleblomst.

 

Luen rullet seg forøvrig veldig. Det ble en tjukk pølse nederst, ikke en sånn fiks liten vippekant som på bildet i oppskriften. Ser at de fleste andre som har strikket den også fikk en slik rull. Dermed ble det blokking, vi får se hvor lenge det holder.

 Forsøket på å fotografere luen på eget hode gikk som det pleier. Skitten oppvask, taklamper, naboer og annet  uvedkomment er bortredigert etter verste beste evne.

 

Og så var det slankekuren min da. For den pågår fortsatt, til tross for at jeg har glemt å skrive opp vekt her på bloggen.  Her kan du se hva både jeg og de andre deltakerne har produsert: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=62075  Luer her veier 35 gram, så da er jeg faktisk oppe i 1250 gram. Jippi!

 

Og så var det planen jeg skrøt på meg å ha. Jeg har tenkt å starte mitt eget lille luemaraton! Nå har jeg bladd meg gjennom 160 sider med gratis lueoppskrifter på Ravelry og plukket ut alle jeg kunne tenke meg å strikke. Og så strikker jeg dem. En etter en. Jeg henter garn fra lageret på loftet og finner ut hvilken av lueoppskriftene det kan passe til. Ganske enkelt og faktisk ganske gøy.  :o)

 

Dessuten har jeg endelig bestemt meg for å kjøpe et utstillingshode. Det blir vel det i isopor (grøss) fra Panduro, jeg har ikke funnet noen andre. Vet du om noen (ikke utenlandske nettbutikker, det fikser jeg ikke) som selger fine hoder så gi en lyd!

 

Da ønsker jeg alle en fortsatt fin søndag!


Dachs opp og dachs i mente

Husker du musetøflene som ble for lange og smale i forrige innlegg? De ligger fortsatt på vent for å bli barnetøfler. Men formen på det mislykkete paret gav meg en ny ide. For de som ønsker seg musetøfler har nemlig et ovnsrør. En laaang dachsefrøken som er "babyen" i familien. Så det de EGENTLIG ønsker seg (de vet det bare ikke selv ennå) er DACHSE-tøfler, ikke musetøfler.

 

Siden ingen, så vidt jeg vet i alle fall, har laget en slik oppskrift var det bare å sette i gang selv.

 


 

Jeg likte i grunnen ikke så godt passformen på musetøflene. De får en rar "tutt" bak og har ingen ordentlig hæl. Dessuten er det skifergulv i kjellerstuen der jeg har en mistanke om at de ender opp. Da lever nok ikke tovatøfler i ren ull lenge. Dermed ble det dobbelt Mor Aase raggegarn og strømpepinner # 7. Jeg la opp 32 masker og strikket 4 runder rullekant før jeg laget en vanlig sokkehæl. Deretter fulgte jeg bare sokkeoppskriften min helt fram til spissen av tåen, hvor jeg byttet til svart og strikket en liten kule til snute.  MYE bedre på foten, og at jeg slapp å strikke glattstrikk fram og tilbake ble jo en ekstra bonus. :o)

 Ørene er strikket rundt på strømpepinner # 3.5 med enkelt garn. Gjett om det siste øret var seeeeigt å strikke?

 Brune knappeøyne (De fra Fretex, jeg SA jo at de ville komme til nytte!) et voilà, Lille My-tøflene er i boks! Håper de faller i smak da. :o)

 

Surfing på nettet resulterte i mere dachs-tilbehør. Denne var jo bedårende:

 

 

http://heklehuldra.blogspot.com/2010/01/kropp-1.html  Bildet er lånt fra Heklehuldras blogg. Vi får se hvordan det går med meg og hekling etter oppskrift.

 

Og så var det denne kluten da, den har ligget i Ravelry-køen min en god stund nå: http://gimpykatkpatterns.blogspot.com/2010/08/dashing-dachshund.html

 Jeg startet sent i gårkveld og fullførte under frokost-barneTV i dag. Ponne # 3,5 og hvit Muskat fra Garnstudio. Heklet en rad fastmasker rundt som avslutning. Synes den ble litt liten, men det er jo hunden også da. *fnis*

 

Til min store skrekk oppdaget jeg at garnet var litt skjoldete. Det syntes godt i daglys, men jeg merket det ikke i gult lampelys. Heldigvis hjalp det med en vask, puh! Ikke noe gøy å gi bort en vaskeklut som alt ser brukt ut. Men nå skal den bare tørke, så blir det innpakning og overlevering. Tror det blir gøy! *dobbeltfnis*

 

Ha en flott lørdag i øs-pøs-regnet. Voff!


En dårlig strikkedag

I dag gikk det meste galt. Jeg strikket ferdig denne halsen: http://www.ravelry.com/patterns/library/basic-neckwarmer Siden jeg vet at glattstrikk ruller seg opp (man har da strikket i noen år) tenkte jeg at jeg skulle være lur. Så istedenfor å avslutte med to riller (=  dømt til å rulle seg) vrengte jeg arbeidet, wrappet & tørnet og strikket så en rullekant med vrangen ut. Funket supert det, helt til jeg hadde felt av. Da rullet den seg oppover med HELE den %#&"! kanten inni. Jippi! Her blir det opprekking og utprøving av andre alternativer ja. :o(

 

Så var det neste prosjekt. Min søster og svoger ønsker seg musetøfler. Og et så søtt ønske må jo oppfylles, fnis. Fant oppskriften hos Mauds garn, (http://web.archive.org/web/20080430040022/http://www.maudsgarn.no/gratis.php) hentet garn og pinner på loftet og strikket i vei.

 

38 masker i vidden på tovete herretøfler strikket på pinne # 5.5  i enkel Mor Aase???!!! Ja, det MÅ jo bli bra. Not.

 

To ferdigstrikkete, men heldigvis ikke tovete, musetøfler blir forkortet kraftig i morgen og omgjort til størrelse Klumpen.

 

Men jeg har en plan. Det BLIR tøfler, men en variant de ikke visste at de ønsket seg. Vent og se! *lurt smil*

 

 Hvis du synes det var dårlig med bilder i dette innlegget: Kameraet mitt og jeg har noe felles. Vi ser like dårlig i mørket. *mumle*  Men i morgen...

  Da ønsker jeg alle en god natt! 

 

 

 

 


Prematur-teppe

Vibbedille samler inn tepper, luer og sokker til prematuravdelingen ved SUS. http://vibbedille.blogdrive.com/archive/690.html Det er flere nyere innlegg i bloggen hennes angående dette prosjektet, så det kan være lurt å lese de andre også for å finne ut mer om mønstre, størrelser osv.  

 Jeg hadde funnet fram en liten hespe dyplilla lace-garn med planer om nok et sjal. Men dette garnet ville visst heller bli til et teppe. Det er strikket som en dominorute: Legg opp 3 masker, *1 rett, kast, 1 rett, kast, 1 rett* Strikk alle maskene rett på tilbakeveien. Deretter økes det en maske på hver side av midtmasken på annenhver pinne til teppet er stort nok. Hvis du ikke vil ha hull strikker du kastene vridd.

 Ublokket målte teppet nokså nøyaktig 50 X 50 cm, akkurat de målene som er oppgitt som en grei størrelse til premature. Så det må vel være skjebnen, hehe. For jeg hadde ca 20 cm garn igjen da jeg hadde felt av.  Heklet picotkant i grønt + et lite  strikket blad for liv og håp.

Vekten er 70 gram, så sammen med de 975 grammene jeg alt har slanket bort er jeg oppe i 1045  gram nå. Synes dette var et fint prosjekt å runde et kilo med.

 Jeg er ikke helt sikker på hvor dette teppet ender opp, for vi bor jo faktisk bare 10 minutter fra Haukeland Sykehus der de også har en prematuravdeling. Har tenkt å høre med dem om de ønsker småstrikk til de aller minste nye verdensborgerne. Hvis ikke sender jeg det avgårde til Stavanger. Har tenkt å lage flere tepper og noen luer og sokker også.

 

Jeg brukte en av maskemarkørene fra Mono for å markere midtmasken, og pussig nok hadde den akkurat samme farge som garnet. Så dette er altså ametystfarget garn.  :o)

 Har DU lyst til å strikke noe kan du enten kontakte nærmeste sykehus med prematuravdeling eller Vibbedille. Vet også at noen samler inn og sender til Tanzania, men der mangler jeg adressen.

 

Dukken på bildet er ca 43 cm lang. Rart å tenke på at mange av babyene er mye MINDRE enn henne...

 


Dagens rett: Skjell i karri

Little Shells Shawlette nummer 7!  *trommevirvel*Jeg brukte opp resten av spolen med garn fra Multnomah-sjalet. Utrolig mye garn på slike spoler/koner, det tar jo aldri slutt. Men de er jo mye fastere nøstet opp enn vanlige nøster da.

Strikket på pinne # 6.5. 125 masker på glattstrikkdelen og 10 mønsterrepetisjoner. Hele herligheten veier 120 gram. Så da er vi oppe i 975 gram slanket bort.Ikke noe tørkesnorbilde i dag, vi er godt i gang med minst 2 uker sammenhengende regn og gråvær. Så da blir det kjøkkenstolbilder.Jeg strikket en enkel blomst som fikk nål på baksiden. Gøy å dandere sjalet litt, det ble i grunnen fint.

Blomsten strikkes slik: Legg opp 140 masker, strikk 3 pinner glattstrikk. Deretter strikkes 2 og 2 masker sammen på hver pinne til det bare er 9 masker igjen. Det felles på både rett- og vrangpinnene. Trekk tråden gjennom de siste maskene, dander blomsten slik du vil ha den og fest med noen sting på baksiden. Denne blomsten fikk en pen knapp som dekor.Siden jeg kan strikke dette sjalet bak ryggen i søvne snart måtte jeg finne på NOE som fikk pulsen til å slå litt raskere. Dermed hev jeg både sjal og blomsterbrosje på 40 graders ullvask i vaskemaskinen.

Det gikk veldig bra det! *puh!* Det grove garnet ble litt pusete og mye mykere. 

Fargen på sjalet minner meg om karri, derav navnet.  ;o)  Synes det er en flott høstfarge.(Bildet er lånt herfra: http://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.penzeys.com/scstore/images/curries3.gif&imgrefurl=http://www.penzeys.com/cgi-bin/penzeys/p-penzeyscurrypowder.html&usg=__ODSHKJYQlavY9QCDt8Zfmh8-Sl4=&h=393&w=395&sz=69&hl=ar&start=6&zoom=1&itbs=1&tbnid=MjKUllQTR1y06M:&tbnh=123&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dcurry%26hl%3Dar%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1  Ojda, laaang link! )

Lurer på om vi snart må ha en karri-rett til middag? Bortsett fra karri-fargete ullhår i maten da. Det serverer jeg stadig vekk, hehe.

Ha en god ny uke!

300 yards of Purgatory

Mitt første 198 yards of Heaven-sjal ble fint synes jeg. Raskt å strikke og veldig flott mønster. Så da skulle suksessen selvsagt gjentas. Denne gangen med to nøster Mimosa fra Dale, ca 300 yards/ 274 meter garn tilsammen. Jeg strikket en ekstra mønsterrapport for å få brukt opp alt garnet.

Tittelen på dette innlegget sier vel at ikke ALT gikk på skinner. *sur*

Jeg brukte ca dobbel så lang tid på å rekke opp som på å strikke.  Ikke før var den ene feilen fikset så fant jeg den neste. Og da jeg var halvveis i kantborden gikk det opp for meg at jeg hadde strikket den i GLATTSTRIKK og ikke i riller. Blæh!Kiweke, hjelpsom og oppmuntrende som alltid, viser fram elendigheten.

Sjalet med pinne i har ligget slengt rundt omkring i heimen ( til opptil flere familie-medlemmers frustrasjon) i noen måneder. I dag bestemte jeg meg for å bite i det sure eplet og gjøre noe med det. Resultatet ble at jeg beholdt den glattstrikkete kanten. Kan ikke se noen grunn til at det ikke skal fungere, og å rekke opp igjen enda en gang fristet ikke akkurat. Jeg fikk selvsagt for lite garn til de siste pinnene, men pyttsann. Sånne bagateller bryr vi oss ikke om. Sjalet ble ferdig okke som det. Og det ble jo ikke så aller verst?Har du lyst til å strikke 198 eller flere yards of Heaven finner du gratis oppskrift her:
http://www.ravelry.com/patterns/library/198-yds-of-heavenPs: Dette blir et LITE sjal, så jeg anbefaler å strikke flere mønsterrepetisjoner.

Showy Pink Primrose Shawl

Eller OENOTHERA SPECIOSA på fint. :o)Dagens botanikkleksjon, sakset fra google:
A Texas wildflower with fragrant shell-pink 4 petalled flowers.

Hmmm, rosa og skjell...For jada. Det rosa garnet fra forrige innlegg har blitt til nok et Little Shells Shawlette. Nummer seks i rekken visstnok. *kremt*

I mangel av riktig blomst fikk orkideen min gjøre nytten.  :o)I dagslys har garnet en fin, sart gammelrosa farge. I gult lampelys blir det skittenbeige. Så dette blir visst et formiddagssjal, hihi. Snodig det der med farger. Mamma har en genser som er GUL om kvelden og ROSA om dagen. Rett og slett fascinerende.

Sjalet er strikket på pinne # 5, har 167 masker på glattstrikkdelen og 11 skjellmønster-repetisjoner. Vekt 90 gram, men jeg holder dette unna slankekurer siden garnet er nyinnkjøpt. Fortsatt litt igjen på konen. Synes det er vanskelig å vite akkurat hvor mye garn det er på en slik, jeg er jo vant til bunter eller nøster. Går ikke å veie det heller, siden jeg ikke vet hvor tung pappkonen er. Tro om det er standardvekt på slike? Det hadde jo vært greit da.Jeg kunne i grunnen ha tenkt meg et enda større sjal, men da blir snippene så lange. Det vokser 12 masker i bredden for hver 4. pinne i høyden. Lurer på om jeg må prøve å strikke det som et vanlig trekantsjal der det bare økes i midten og i sidene på annenhver pinne.

Garnet ble mye mykere etter vask. Det minner nokså mye om PT-garnet jeg brukte til Haruni, men jeg vet jo fortsatt ikke sikkert hva det er.

Vi har skikkelig Indian Summer her nå, deilig! Nyt det hvis du er like heldig!

Den som leter skal finne

Jeg strikket et jakke av arvet opprekksgarn til Klumpen for flere måneder siden. Men så ble den liggende uten knapper. Fargen var såpass spesiell at ingen blå knapper jeg fant passet.I dag stakk jeg innom Fretex, og der fant jeg noen mørkebrune knapper. Ikke førstevalget men greie nok. Så nå har jakken fått knapper og ender opp som under-regntøyet-jakke i barnehagen.

Jeg liker slagordet til Fretex. Den som leter skal finne. Jeg fant nemlig en kone med sart rosa ullgarn. Den stod der helt alene like ved knappene, og den kostet bare 10 kroner. Jeg fant den, så nå er den min. Sammen med en håndfull brune knapper som jeg sikkert får bruk for en dag.Og enda bedre: Jakken veier 225 gram, og siden den er oppgradert fra UFO til brukbart plagg teller den vel på slankekuren. Ble jammen både lett og mett i dag jeg!  :o)

Lykke! :o)

Jeg har "vunnet" igjen, denne gangen inne på bloggen til Mona Mono: http://monamono.blogspot.com/2010/08/two-years-that-disappeared-lol.html Hun lager verdens fineste maskemarkører, og så er hun fantastisk flink til å ta bilder. Jeg er stadig inne for å beundre både fotokunst og håndarbeid, spesielt blomsterbildene med dråper på synes jeg er vakre. Og nå har jeg fått to stykker! Se så fine!Maskemarkører har jeg også fått, to sett, og et smykke de kan henges i. Pent og praktisk. Og så noe som var nesten like gøy: Jeg klarte å skremme vannet av tenåringen. *knegg* Hun stirret vantro på maskemarkørene på bordet: - "MAMMA!!! Skal du ta PIERCING???!!!"

Ja kanskje det, kanskje? En strategisk plassert maskemarkør hadde vel ikke vært så dumt, eller hva?

Nei, jeg tror de får henge i strikketøyet jeg. Det er nok det tryggeste. Eller rundt halsen.Hey, i dag har jeg visst gjort NOE riktig med fotograferingen. Jippi! Ellers er det mye finere bilder på Mona Monos egen blogg da, anbefaler virkelig å titte innom den! http://monamono.blogspot.com/

Tusen takk Mona, dette ble jeg glad for!

To luer på 4 timer

eller noe i den duren. Jeg startet på den første sent i gårkveld (måtte strikke meg ned etter å ha felt av Multnomah, hehe...) og strikket den andre  dagmorges. Så dette er kjappe prosjekter!Det fargete garnet er smårester av Fritidsgarn, akkumulert litt her og litt der. Det naturfargete var i tante-arveposene mine. Det er nok ikke samme garn, men det har omtrent lik tykkelse og tvinning. Så da satte jeg i gang med dette gratismønsteret: http://stashamassed.com/pdfs/SolsticeHat.pdf  Luen med mønsterbord ble til først. Etter en tur på vekten ble det klart at jeg hadde akkurat nok garn til en lue nummer to. Det blå og det lilla er borte-vekk nå, det ble knapt en trådstump igjen å feste. De to andre fargene har jeg noen bittesmå rester igjen av.   :o)Disse ender i haugen med eierløse ull-luer enn så lenge. 105 gram slanket bort!

Og så var det fotoferdighetene mine da. Dagens leksjon:Å ta bilde av seg selv i speilet MED BLITZ går ikke særlig bra.

Ha en fotogen onsdagskveld!

Halfway through Multnomah

Litt rar jeg visst, som skriver at et sjal er kjedelig å strikke for så straks å starte på et nytt i samme mønster...Nuvel. Et nytt Multnomah er ferdig. Jeg hadde to nøster Milk & Honey fra Vikinggarn liggende, det ene flerfarget og det andre lyst grått. Jeg startet først på et annet sjal, men garnet ble for slapt. Så da ble det en ny runde med endeløs rillestrikk.

I følge oppskriften trengs det 412 yards, mine to nøster målte skarve 260 meter tilsammen. Så da tenkte jeg at jeg fikk strikke så langt garnet rakk. Milk & Honey er deilig som skjerf, så da gjorde det jo ikke noe om det ikke ble så stort.Det flerfargete garnet holdt akkurat til rillestrikkdelen. Supert! Da ble det lysegrå bølgekant som avslutning. Jeg gjorde en liten endring etter inspirasjon fra dette prosjektet:  http://www.ravelry.com/projects/dawn9163/multnomah Hun tok nye masker med i mønsteret etterhvert, det ble finere synes jeg.

Jeg måtte jo google Multnomah, hadde ikke hørt om stedet før. Det er altså et county i Oregon, og denne broen er tydeligvis berømt. Den er i alle fall med på så godt som alle bilder.Jeg traff visst ikke så aller verst med fargene mine da.  :o)

hits