Heder og verdighet

Det finnes mye rart i garnkassene på loftet mitt. Og jeg må innrømme at det er et par av dem jeg skjelden forsyner meg av. Blandingsgarn med bomul i for eks. Men plutselig sent en kveld fikk jeg en idè. *lyspære* Dorthe-genser med en tråd knudrete effektgarn og en tråd ren ull måtte jo gå an?

 

Da var det bare å grave straks dagslyset kom. Pompei fra Sandnes (40% bomull, 40% ull og 20% lin, 100 meter per 50 gram) og pure botany fra JAEGER, (100% ull, 110 meter per 25 gram) begge gamle og utgåtte av produksjon. Litt snodige farger kanskje, men de gikk greit sammen.

 

 

Litt mer mot brunt og litt mindre rødskjær enn på bildet.

 

 

Så langt kom jeg første kvelden.Herlig blitzbilde på et gulv fullt av hybelkaniner. Rart at de samler seg akkurat der jeg sitter og strikker.  (???)

 

 

Og sånn ble genseren. Korte Dorthe.  :o) Dette kan vel ikke kalles et actionbilde, stillingen tatt i betraktning. Lettere laid back i mammas sofa.

 

 

Den er tung, så jeg regner med at den vokser litt.

 

 

Jeg laget halsutringningen mye mindre. Strikket forkortete rekker med W&T istedenfor å felle av. En rille rundt det hele til avslutning og krepsemasker langs avfellingen. Det ser pent ut i tillegg til at kanten blir stødigere. Genseren er alt i bruk! Nå har jeg visst nok grovstrikkete gensre for en stund, hehe... 

Ellers klarte jeg visst å utløse en lang diskusjons -og mimretråd inne på Uformelt da jeg lurte på hva man kunne ha utenpå en Dorthe-genser: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14714&highlight=yttert%F8y+dorthe  Blanke dunjakker, frakker med skulderputer og dressjakker med silkefor og oppbrett på ermene. *grøss* Men jeg endte faktisk opp med å kjøpe en ny jakke til genseren min jeg.

 

 

Skikkelig stiv, uforet plastregnfrakk uten hette. Sikker iskald i bruk, men den hindrer i alle fall at genseren suger til seg 10 liter vann på turen ned til postkassen.

 

 

Mikke Mus-trykk og knallrøde knapper. Stort bedre blir det vel ikke? Dessuten er den jo dekorativ der den henger i gangen.

 

God lørdagskveld!


 

 


Ikke for sarte sjeler!

Dagens innlegg er av det skumle slaget, så vær advart!  *mohaha*

 

Jeg falt pladask for et nytt mønster på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/the-skullkerchief Og som vanlig når jeg pladasker kastet jeg alt annet jeg har mellom hendene. Dermed ble Klumpen stolt eier av nytt skummelt halstørkle et par timer senere:

 

 

Meget fornøyd ung mann da han våknet i dagmorges og fikk dette overlevert. :o)

 

 

Blokking i gyngestolen. Litt imponert over at det ble pent på vrangen også, selv om jeg måtte tvinne tråden hele tiden pga lange sprang.

 

 

Tadaaa! Ferdig, til og med påsydd knapp. Hele greien veier 41 gram.

 

 

Garnet var nydelig å strikke med og ble veldig jevnt og pent. Det grå er Schachenmayr nomotta Extra Merino, det hvite er Drops Merino Extra Fine. Pinne #4. Min utgave ble en del mindre enn originalen, men det var også meningen siden den var tilseksåringen min.

 

 

Jeg fikk ikke picot-brettekanten til å bli pen, så da byttet jeg den ut ved en omgang vrangt. Det funket helt greit.

 

 

Men så kommer det virkelig skumle:

Klumpen lot halsen bli igjen hjemme siden det regnet da han skulle gå på skolen. Og dermed ble den liggende slik at en viss monsterkanin fikk øye på den.

 - MIN!!! sa Kiweke. Og der var det ikke rom for noen diskusjon. Så hva i all verden gjør jeg da?

 

 

Dere andre får ha en fin fredag. Jeg er visst ute i hardt vær nå. Hulk.
 


Innimellomstrikk

Jeg kjøpte et nøste Crazy Sauberball i Lübeck i sommerferien, og det har vært innimellom-strikketøyet mitt i en drøy måned nå. Jeg la opp til et nytt Sonnensegel Tuch-sjal i begynnelsen av august, og siden ble det liggende på stuebordet. Strikket noen pinner nå og da hvis jeg ikke hadde noe annet for hånden. Og så en dag var det plutselig ferdig.  :o)

 

 

Det ble ikke så stort da, men passe som et lite pyntesjal.

 

 

Liker så godt det lille tinnhjertet. 

 

Jeg slet litt med å ta bilder av dette sjalet. Så det var deilig at solen endelig dukket fram! Men her kommer et dårlig innendørs-i regnet egenfotografert action-blitzbilde:

 

 

Jeg er glad for at vi har pene tak, hihi. For de ender ofte opp på slike bilder. Og så ønsker jeg meg lange og ekstra fleksible armer.

 

 

Her synes både fargene og hjertet godt. Tatt med det gamle fotoapparatet mitt. Får visst grave det fram igjen, for det tar faktisk mye bedre bilder enn det nye. Så får jeg heller leve med at det sluker batterier og bare har plass til noen få bilder om gangen.

 

Fredag og helg i morgen jo!  :o) 

 Baby Ruffles

Nytt sjal fra sjaldilla 2012 Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14631&highlight=baby+ruffles

 

Gratissjalet denne måneden var nydelig men tidkrevende. Så da gjorde jeg det jeg visst pleier å gjøre: Jeg strikket et av kjøpemønsterne etter bildene.

http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-ruffles-2

 

 

Garnet er alle smånøstene mine i blåtoner av Babyull og tynt strømpegarn. Mixet dem sammen og syntes det ble ganske bra. Brukte dobbel tråd. Kontrastene er ikke så store i virkeligheten som på bildene. Blondekanten er lånt fra boken Myk Strikk. Den er strikket av pt5, opprekksgarn etter en genser som aldri ble ferdig. Pinne # 5.5 på det hele.

 

 

Veldig fornøyd med hvordan det så ut før blokking.  :o)

 

 

Jeg glemte selvsagt å tenke på at glattstrikk ikke vokser noe særlig sammenlignet med blondestrikk. Så etter blokkingen overlappet blondene hverandre.

 

 

Pyttsann. Liker fortsatt sjalet jeg. Og - under over alle under - tenåringen syntes det var fint. WOW!

 

 

Det ble faktisk nokså stort også.

 

 

Hadde jeg bare fått fram fargene sånn noenlunde riktig...

 

 

En kjapp tur ut på trappen mellom to regnbyger. Ser du forskjellen? Ikke helt sikker på om det kommer fram, men fargene glir mer over i hverandre uten harde overganger i rl.

 

196 gram reste- og opprekksgarn er brukt opp. Gøy når det blir noe brukbart. (Og ja, jeg har fått ny digital vekt.  ;o)

 

Fin tirsdag! Og i morgen skal solen komme tilbake!  :o)
Kusinen til Dorthe

Dorthe-genseren min er midlertidig pakket vekk. Den får ikke plass under noen av ytterjakkene mine, og det er for mye stress å skifte genser hver gang jeg skal utenfor døren. Dessuten strikker jeg laaaange pusehår inn i alt annet jeg holder på med. For ikke å snakke om hår i maten og i teen...I tillegg har damen vokst til enorme dimensjoner i bade lengde og bredde, sukk. Rillestrikk siger, det er vel ingen bombe.

 

Men jeg likte konseptet enkel rillestrikket genser på tykke pinner. Så da fikk Dorthe en kusine:

 

 

En tråd Kauni og en tråd tynn sort ull av ukjent merke. Jeg strikket ermene først for å få dem make. Deretter er genseren strikket ovenfra og ned. Jeg strikket rundt etter ermehullene, enklest når jeg ville ha rygg og forstykke like. Ermene er også strikket rundt. Pinne # 7 på hele genseren. Dette ble lett og luftig, og etter vask ble genseren akkurat passe myk og pusete. Den måtte uansett skylles opp siden den er strikket av opprekksgarn. En jakke som var ferdig men ikke passet måtte bøte med livet.

 

Genseren har ribbestrikket båthals og er lik på begge sider. Jeg droppet splitten nederst, avsluttet bare med en bred vrangbord. Og vips var alt garnet borte-vekk.  :o)

 

Bilder av meg i gatedøren med boss-spann i bakgrunnen er visst ingen slager på Ravelry, hihi. Men da jeg fikk frøkna til å posere i samme genser fikk jeg plutselig hjerter.

 

 

Hun er en del mindre enn meg, så det ble tunika på henne.

 

 

I kjent - Bli no fæææærdig mamma!-positur. *fnis*

 

Genseren er i daglig bruk, og den har holdt fasongen relativt bra. Det er god spenst i garnet, så den trekker seg sammen igjen etter vask også. Trodde jeg hadde fått ny kjole da den kom ut av vaskemaskinen første gangen, men jeg kunne formelig se at den krympet mens den lå til tørk.

 

Og jeg strikker ikke 24/7 for tiden hvis noe tror det altså. Jeg har bare en haug med ting som ble ferdige i regntiden. Nå kan jeg endelig ta skikkelige bilder!

 

Ha en fin ny uke!  


To halser og en lue

Jeg har en stor boks der jeg putter smårester av rent ullgarn type 100 meter/50 gram. Når den begynner å bli full strikker jeg stripete luer. Boksen er super til barnevotter og andre småting også. Gøy å ha en slik stor pallett å jobbe med, det blir mange spennende fargesammensetninger.

 

Denne gangen  har jeg strikket halser. Fant dette mønsteret og tenkte at det kunne være gøy å prøve: http://www.cyn.ca/knit/patterns/nom-nom-nom-cowl/

 

Først brukte jeg opp alt i gult og oransje + rødt. Det røde tar visst aldri slutt da.

 

 

Klumpen ville være modell. Eller egentlig ikke, han ville være bankrøver. *fnis*

 

 

Fine høstfarger.  :o)

 

Halsen veier akkurat 80 gram, og bortsett fra at jeg laget en I-cord-avfelling nederst fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Pinne # 4,5 gjorde den myk og luftig. Men jeg kunne tenkt meg at den var smalere oppe og litt videre nede.

 

 

Nytt forsøk i blått, hvitt og turkis med kontraststriper i lime og skarp rosa. Denne gangen la jeg opp 84 masker og økte i alle feltene hver gang. Det ble 120 masker før avfelling. Bedre fasong på denne, men jeg kunne fortsatt tenkt meg at den ble videre nederst. 73 gram tilsammen.

 
Nytt bankran!  :o)

 

Det ble en |iten haug med småtråder igjen etter hver hals, det som ble for lite til en hel stripe. Og sammen med litt andre smårester i samme farger ble dette nok til en stor dusk. Litt morsomt å strikke lue til dusken og ikke omvendt, hehe. Men jeg har hatt Vegamot i køen min lenge, og nå fikk jeg endelig strikket den. http://hespetre.blogspot.com/2010/02/free-pattern-vegamot.html

 

 

Garnvalget var ikke helt vellykket, den koksgrå ullen spiste opp mønsteret så det nesten ikke synes. Lurer på om jeg skal strikke en i hvitt og bruke opp de blå/turkise restene til dusk.

 Luen er strikket av ca 60 gram Safir og veier 84 gram med dusk. Jeg strikket på en rød I-cord nederst for å ta opp igjen fargen.

 

Ha en deilig søndag i solen!


Monster-alarm!

Luestrikking kan være skikkelig skummelt altså! Folk flest vet nok ikke hva vi strikkere daglig utsetter oss for.

 

Det begynte pent og pyntelig med septemberluen fra Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14629&highlight=dove

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/dove-3

Fint og enkelt mønster, men det hadde jo gjort seg med et hode inni da. Luer som ligger flatt på et bord ser litt sånn kjedelige ut. Tro hvor Dukkeba har gjort av seg?

  

Ah, der var hun jo! Men hva er det hun har på hodet???

   

Iiiiik, luen SPISTE hodet hennes!

  

Den glefset jammen etter meg også, holdt på å miste en hånd i kampens hete. Det verste er at dette monsteret er flinkt til å lure folk. Mamma trodde det var en søt babykyse med blonder. Tenk hva som kunne skjedd hvis et barn fikk denne saken tredd ned over hodet.  *grøss*

 Hvis du er av det modige slaget finner du oppskrift på brainmonsters her: http://www.cyn.ca/knit/patterns/brainmonster/ Men du er advart, det kan gå skikkelig ille!

 

 

 

Dukkeba er midlertidig sykemeldt etter den skremmende opplevelsen. Men heldigvis fant jeg en annen som sa seg villig til å posere. Litt usikker på om det blir noe videre samarbeid, vi får se. Litt store ører for en luemodell kanskje...

 

Uansettt - det er jammen SOL i dag også. Så da får vi komme oss ut og nyte det.

 

God lørdag!

  

 


Regnet bort. Nesten.

Jeg har ikke druknet, selv om jeg ikke har blogget på en stund. Men jeg er i ferd med å utvikle gjeller og svømmehud mellom tærne.  ;o)

Denne høsten er jammen våt, selv for en herdet bergenser. Men i dag er det faktisk opplett og noe rart gult noe oppe på himmelen. Sol tror jeg det heter?

 

Regnvær er strikkevær. Så får man bare slutte å ergre seg over garasjeporter som skulle hatt et ekstra strøk maling og de nye murene som skulle ha vært slemmet. Til våren ein gong...

 

Høst er luetid. (Sier hun som strikker luer hele året.) Så det har blitt noen nye.

 

 

 

Dette er en av septemberluene i alongen på Hobbyboden http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79117

 

 

 

 

Luen var så søt og lettstrikket at jeg like godt laget to.  :o)

 

Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/cupcake-hat-archive

 

Og jeg har brukt ekte akrylgarn denne gangen. Rolleren med syntetisk blir visst aldri tom.

 

 

Jeg baker aldri cupcakes. Jålete muffins med haug på - ellers takk. Men en god, gammeldags eplekake liker jeg. Og forrige helg plukket jeg og Klumpen villepler på tur. Både vi og eplene var klissvåte da vi kom hjem, så da fristet det med noe varmt. Dermed ble det eplekake fra skolekjøkkenet.

 

 

 

Bittesmå og VELDIG sure. Det var litt av en jobb å skrelle dem og å fjerne kjernehusene. De minste bestod nesten bare av kjernehus og skall jo. Planen om å gå tilbake og plukke flere ble raskt skrinlagt. Men kake skulle det nå bli uansett.

 

 

Klar til å gå i ovnen.  :o)

 

 

Sånn så kaken ut da jeg skulle ta bilde. Noen hadde forsynt seg av den mens den fortsatt var rykende varm. Ikke tid til noen matstyling her i gården, den ble borte på et blunk.

 

 

Og her er oppskriften hvis noen vil smake:

 

100 gram margarin og 2 dl sukker røres hvitt. Rør i 1 egg. 4 dl hvetemel og 2 ts bakepulver blandes og siktes i. Tilsett til slutt 1 1/2 dl melk og bland alt godt. Helles i smurt form.

 

3 epler i båter, 1/2 ss kanel og 2 ss sukker på toppen. Stekes på 200 grader til eplene er møre og kaken gjennomstekt. Serveres lunken med krem eller vaniljeis.

 

 

Ha en super lørdagskveld! 

 

 

 

 

 

 

 


Mysteriestrikk

Strikkemysterier er gøy! Spesielt underholdende er det å se ansiktsuttrykkene til diverse familiemedlemmer når de spør - Hva strikker du NÅ da? og jeg kan svare - Vet ikke!  *fnis* 

Denne runden er akkurat ferdig: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79026&highlight=mysteriestrikk

 

Jeg valgte knallgrønn bomull, så jeg ble litt bekymret da strikketøyet begynte å minne om et slags dyr med snute, bein og ører. Men jeg fortsatte nå uansett. Og til slutt endte jeg opp med denne her:

 

 

 

 

Som du ser - ET MARSSVIN!  Alle vet jo at de er GRØNNE på Mars, ikke sant?

 

Fra siden ser det slett ikke så verst ut. Men det meste har jo flere sider.

 

 

 

 

Holdt på å dø på meg da den var ferdig montert og jeg så hvordan den egentlig ble. Vridd snute og ører på halv åtte i forhold til beina. Ingenting stemte. Og da hadde jeg alt amputert det 5. beinet som var med i oppskriften. *fnis* Denne ble rett og slett så stygg at den ble sjarmerende.

 

 

 

 

Alle får plass i Klumpen sin seng, denne nykommeren også. Den er ikke så diger som det kan se ut til her, det er bare vinkelen på bildet. Det er en relativt beskjeden liten sak, strikket av ca 50 meter garn på pinne # 3.5.  Og jeg har slaktet den siste klumpete stolputen min til fyll.

 

Her finner du flere bilder + link til originaloppskriften på engelsk: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/petunia-phlying-piglet-peep

 

Ser at de fleste har hatt utfordringer med plasseringen av diverse kroppsdeler, så det er nok litt smårusk i mønsteret. Men det burde være enkelt å fikse. Tror jeg ville ha strikket en rund snute på neste, da spiller det ingen rolle hvordan beina og ørene plasseres. Bare de er sånn noenlunde plassert i forhold til hverandre da.

 

 

Dette her bekymrer meg litt:

 

 

 

 

Liker ikke de beundrende blikkene han sender Kiweke. Ser ut som om det er fort gjort å komme i dårlig selskap når man er ny og grønn, huff.

 

 

 

 

Såååå uskyldige liksom. De lurer ikke meg. Klok av skade osv.

 

Jaja, vi får håpe at det går seg til. Ha en fin tirsdag!  :o)

  

  

 

  


Ajour del II :o)

Jeg hang skikkelig etter i VÅTT-alongen på Uformelt, men nå er jeg visst i rute igjen.  :o)

 

Juni-VÅTTer: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13721

 

Jeg strikket disse: http://www.ravelry.com/patterns/library/leafy-fingerless-mittens

Mor Aase ullgarn, ca 1 1/2 nøste

 

 

 

 

Juli-VÅTTer: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13995

 

 http://www.purlbee.com/colorblock-hand-warmers/

 

Her brukte jeg 4 smårester av strømpegarn og Babyull. Delte nøstene i to og strikket til garnet tok slutt. Det stemte faktisk rimelig bra med lengden på de ulike feltene også. *fornøyd*

 

Jeg laget tommelkiler istedenfor bare en åpning, liker det bedre. Strømpepinner # 2.5 og 3.

 

 

August-VÅTTer: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14256

 

Her kunne vi velge mellom to mønster fra Frøken Badegakk. Siden jeg startet 30. august gjorde jeg det enkelt for meg selv. Jeg strikket en mini-utgave av disse til Klumpen: http://badegakk.wordpress.com/2012/04/25/olavavotter/

 

 

 

 

Rester av Rauma tretrådsgarn i rødt og grønt, strømpepinner # 3.5.

 

 

Da mangler jeg bare to sjal i sjalalongen, så er jeg klar for september.  :o)

 

 


Ajour! Nesten i alle fall...

Jeg datt av lasset med alle alongene mine i sommer. Så nå har jeg tatt en liten runde og fullført det som manglet. Nesten ajour igjen!

 

 

Her er juli-luene fra Øverst- og Nederst-alongenUformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14027

 

En liten rest av noe tynt turkis restegarn endte opp som en ny djevellue: http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/

 

 

 

 

Dukken i gresset.  :o)

 

Garnet var fettete å ta i, og det var sølt noe på det så det var litt flekkete også. Så jeg lurte på om dette egentlig var verd å bruke tid og krefter på. Men nøstet holdt akkurat til en lue i den minste størrelsen, og etter vask ble det mykt og deilig. Tror kanskje det er lanolingarn fra Nøstebarn? Fargen minner i alle fall om det garnet jeg brukte til tøybleie-babyen min for *kremt* 17 år siden.

 

  

Snorene ble litt tynne siden jeg bare hadde noen trådstumper igjen. Vurderer å bytte dem ut med silkebånd, vi får se.

 

 

Disse luene er avhengighetsskapende. Jeg klarer aldri å bare strikke èn. Så da ble det en ny variant av mange smårester i rødt, burgunder og lilla. Her er det visst både ubehandlet ull og superwash i skjønn forening. Jeg tok bare smånøster som passet sammen.

 

  

Heklekant og snorer i rødt. Brukte opp rubb og stubb av alle nøstene.  *fornøyd*

 

Samme størrelse som den forrige, men denne luen ble større. Den er faktisk for stor til Dukkeba. Litt snodig, siden jeg alltid synes disse luene blir små i størrelsen. Men det er ikke så farlig, de ender i en kasse på loftet så lenge uansett.

 

 

Strikket denne også: http://www.ravelry.com/patterns/library/rambled

 

 

 

 

Det nye kameraet mitt er dessverre VERRE enn det gamle på fargegjengivelse.  :o( 

Veggen i bakrunnen er lys caffelatte, og luen har varme, nesten glødende høstfarger. Denne likte til og med frøken Tenåring, som vanlivis ikke er nådig mot kreasjonene mine.

 

 

 

 

Klumpen adopterte straks luen. :o)

 

Garnet her er mange smårester i ren ull. Brukte opp rubbel og bit av alle. Likte veldig godt både form og tekstur på denne luen, den var perfekt til å leke seg med restegarn. Og den firkantete toppen var artig.

 

 

 

 

Måtte prøve meg på et utendørsbilde også. Men her ble jo det røde og oransje rosa og p-gult, grrr... Bladet puttet jeg på som en ekstra pynt, det er ikke med i oppskriften.

 

 

Så var det augustluen i luealongen på Hobbyboden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=78757

 

Jeg valgte denne: http://www.ravelry.com/patterns/library/obley-hat

 

 

 

Jeg brukte nesten 100 gram Safir på pinne #4. Strikket 9 repetisjoner med hver farge. Syntes det var vanskelig å få toppen fin, så jeg kamuflerte hullet med en dusk. Plukket opp masker og strikket I-cord nederst også.Luen kom seg veldig med de brune detaljene, og nå fikk jeg lyst på is. Jordbær, vanilje og sjokolade...

 

 

Dette ble visst langt, så jeg får ta resten i neste innlegg.  :o)

 

Ha en fin ny uke!

 


 

 

  

  


hits