Forglemmelse

Glemte å blogge dette. Klumpen var i bursdagsbesøk i forrige uke.

 

 

 

 

Same procedure as... eh....last week. Bursdagene står i kø for tiden. 

 

  

Og mer var det vel ikke å si om DEN saken, hehe.

 

 

 

 

Ha en fin ny uke! 

 

 

 


Restestriper

Sjalet er blokket og venter på fotografering. *stolt* Og jeg har fullført "bestillingen" fra gemalen. Luer og sokker som skal gis bort i høstferien.  (Høstferien er om en uke her på Vestlandet.) Garn fra rotekassen ble kjapt og greit til tre nye luer. Jeg brukte kjøkkenvekten og samlet sammen en haug på drøyt 50 gram av garn type 100 meter/50 gram. Så var det bare å strikke i vei. 

 

 

Her har et påbegynt nøste i marineblått fått følge av tre smånøster i lysere blå nyanser. Strikker striper på bare en omgang for å få utnyttet alt. Det mørkeste nøstet nederst.

 

 
 

104 masker, pinne #3.5 på bråtet og #4 på selve luen. 51 gram.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/striped-beanie-2

 

 

 

 

Her har jeg lekt meg litt mer med farger og teksturer.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrapyarn-beanie

 

 
 

Samme masketall, men hele luen er strikket på pinne #3.5. Vekt 54 gram. Denne tenkte jeg at kanskje ble litt for fargerik for mottakeren, så jeg la opp tl en tredje.

 

 
 

Striper i marine. lyseblått og brunt. 54 gram.

 

 


 

Alle tre har vanlig rund felling. Og disse ble visst passe store. Og - under over alle undre - alle ble godkjente. 

 

Før jeg startet på raggsokkene tok jeg en titt i kassene på loftet. Og der fant jeg faktisk hele 4 par ferdigstrikkete. Så da er jeg i mål jo! *glad* Nå strikker jeg heller videre på creeper-en (siden Klumpen er den som MASER mest) og så blir det nok tovavotter over helgen.

 

 

God søndag! 


Redningsvest-oransje!

Da er de oransje pulsvarmerne endelig ferdige! Ravelry er avslørende, der står det at de ble påbegynt 20. mai. *kremt* Men på mandag skal de avleveres. 

 

  

Mamma er håndmodell.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cafe-au-lait-mitts-3

 

 

 

 

Hun som skal ha pulsvarmerne ville ha dem "redningsvest-oransje". Safir finnes i en skikkelig knall oransje,  dessverre helt umulig å fotografere. Jeg brukte 64 gram garn, så da er restene nok til et pannebånd. Veldig greit.  :o)

 

Meeeen - ingen nye prosjekter i dag. Nå skal sjalet fra forrige innlegg strikkes ferdig. Og så skal jeg ta for meg haugen med andre halvferdige saker. Ordnung muss sein! 

 

 

Ha en god helg. 

 

 


Avsløringer på en fredag

Sånn er ståa EGENTLIG i mimouna-heimen:

 

  

Et nesten ferdig sjal som jeg har lovet designeren bilder av. De siste radene ble så utrolig seige, og så hadde jeg plutselig ørten andre ting som skulle vært ferdige.

 

  

Stilleben fra spisebordet. Her var det visst jammen også et halvferdig sjal. *kremt* 

 

 

 

 

- Mammaaaa, eg vil ha en sånn creeper-figur som N har. Kan du strikke en?

 

- Mamma holder på med noe nå, vennen. Og så må jeg kjøpe grønt garn. 

 

Ti minutter senere kom sjuåringen ned fra loftet med tre nøster Ullteppegarn.

 

- Du HADDE jo grønt garn mamma! Det var det eg visste!

 

Knotete oppskrift OG maskesting. Sukk. Men den ungen har visst god greie på garn, og det er i alle fall positivt. Trur eg?

 

 

 

 

Pulsvarmere som jeg lovet å strikke i juni. Da var det jo leeenge til høsten. Tror disse bør bli ferdig i helgen ja. Nattefrosten er her alt. 

 

  

Og så klarte selvsagt Klumpen å rive i stykker ullgenseren som han "bor" i. Og jeg har fortsatt ikke stoppet hullet på albuen på den andre ullgenseren hans. Satser på at han ikke fryser ihjel på skolen i fleece i dag da. 

 

Tror det holder nå, hehe. Selv om det ligger flere spøt rundt omkring. Får ta en grundig opprydning i helgen tenker jeg. Ser at jeg nok kan bli litt mer strukturert. Her må det ferdigstilles, rekkes opp og ryddes i rekkene. Jeg må vel kalles en lyststrikker - jeg hopper på nye prosjekter som ser morsomme ut og glemmer dem som ligger halvferdige. Men nå skal det bli andre boller! (Og kanskje noen lavkarbo-polarbrød også, hihi :)

 

 

Ha en fin fredag! 


Viiru - ment to be

Et hardt nøste godt slitt og opprekket Triplex, nøyaktig 50 gram på kjøkkenvekten. Hva gjør man med det tro?

 

Joda. Man prøver seg på en lue som egentlig krever mye tykkere garn og nesten dobbelt så mange løpemeter. Det må jo gå bra?  *optimist* Legger opp 96 masker på pinne #3.5 og strikker etter mønsteret. Innover i nøstet blir garnet verre og verre, med flere brudd. Tvilen kommer snikende. Skal jeg bare gi meg?

 

Nei! Jeg skjøter ender og fortsetter. Og med litt kreativ felling blir det akkurat nok garn. En ny barnelue er født. Men det er ikke så mye som en trådstump igjen til dusken.

 

 

 

 

Litt stor til Dukkeba, den passer nok best til en 4-5-åring. 

 

Luen får seg en runde med MILO, og utrolig nok retter garnet seg fint ut. Den litt rufsete overflaten tover lett og går over til å bli lodden. Dette ble jo en brukbar lue det. Og mens den tørker leter jeg etter garn til neste prosjekt. Og finner to bittesmå nøster ubrukt Triplex i samme farge på bunnen av kassen. Akkurat nok til dusk. 

 

 

  

 

12 gram. Nesten trist å klippe opp garnet, det er ingen nyere garnsorter som kan måle seg med gode, gamle Triplex eller Perlekrepp. Men luen trenger dusk, og det er vel begrenset hva disse smånøstene ellers kan brukes til. 

 

 
 

Work in progress!  :o)

 

 


 

 

 

Og der var vi i mål! http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viiru 

 

Ment to be!  :o)

 

 

Kanskje finere og mer praktisk med oppbrett til Dukkeba:

 

 
 

Mønsteret er elastisk, så luen passer til mange hodestørrelser. Her på ballongen jeg brukte til herreluen i forige innlegg:

 

 

 

 

Det fikk bare med 7 gram til dusken, fant ut at jeg ikke kunne lage den større på denne luen. Så da har jeg fortsatt 5 gram igjen. Nesten litt irriterende. Det får gå i rolleren på loftet sammen med artsfrender, kanskje det blir en stripe på ett eller annet en gang. 
 

 

 

Her skinner jammen solen, selv om det er skarp og kald høstluft ute.

 

 

Ha en fin dag!  :o)

 

 

 

 

 

 

 

 


Gjensyn

Turn a Square har jeg strikket bøttevis av. Super restegarnslue. Så da gemalen bestilte to luer (- Det haster ikke, jeg trenger dem ikke før neste uke.) grep jeg til den gamle traveren og kassen med arvegarn.

 

 
 

Striper i blått og svart, 104 masker og pinne #3.5 til bråtet. Økte så til 112 og byttet til pinne #4. Resultatet ble en romslig herrelue og et litt tvilende - tjaaa... fra han som bestilte den. Så denne ender nok opp på messe etterhvert. 

 

 

 

 

Luen veier 55 gram.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/turn-a-square-4

 

 
 

Nytt dypdykk i kassen, og neste lue er alt på pinnene. Og så ville han visst ha to par raggsokker størrelse 40 også. Bra man har motor på pinnene, hihi!

 

 

Ha en fin mandag og en god ny uke!  :o)


Resirkulert lykke

Jeg har tømt alle smånøster fra både Greta og Hobbyvenn opp i en kasse, så jeg har ikke helt kontroll på hva som kommer hvorfra mer. Men jeg TROR at de to harde opprekksnøstene i brunt og hvitt kommer fra Hobbyvenn. 

 

 
 

Ved nærmere ettersyn lignet garnet mistenkelig på gode, gamle Triplex. Og det er et garn som absolutt tåler å bli både brukt og resirkulert. Så da måtte det jo bare på pinnene. 

 

  

- Hmmmm...?

 


 

 

- Hva skjedde her da tro?


 

Joda. Det ble et nytt pannebånd med smilefjes. Denne gangen la jeg opp 110 masker, ellers er det likt det forrige. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/smileys-chart-2

 

  

 

 

Vekt  34 gram, og etter vask ble det mykt og fint. Klart til å varme høstkalde ører. Og best av alt - det er mer igjen! Da må jeg bare finne ut hva neste prosjekt skal bli.  :o)

 

 

God søndag! 


Det måtte bli to

Mønsteret var så morsomt og hadde så mange variasjonsmuligheter. Så da kom den neste på pinnene rimelig kjapt.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dd-eisbar-micha-hat-2

 

 

 

 

Fortsatt "arvegarn" fra Hobbyvenn - et halvt nøste flaskegrønt + en liten rest skarpt gul. Det hvite er Mor Aase fra loftet. Jeg gikk tom for hvitt på siste mønsteromgang og måtte på jakt etter et erstatningsgarn. Diverse smånøster fra resteposen ble studert nøye i lampelyset, og til slutt fant jeg et som var tilnærmet likt. Uansett er det nok bare jeg som ser nyanseforskjellen, den forsvinner i rynkene under dusken. Sier meg fornøyd med den løsningen.  :o)

 

 

 

 

Ingen frivillig luemodell i dag. Ikke utebilder med ballong en gang. Det er skikkelig øs-pøs og bergensvær. Jaja. Frøken Dings godkjente luen, selv om  - Du VET at eg hatar gult!

 

 

 

 

Vinduskarmen får duge som bakgrunn en gang til. Har ideer til enda flere fargekombinasjoner, men nå får jeg vel fullføre et par andre prosjekter først. *kremt*

  

 

 

  

Nesten litt bløtekake dette her.  :o)

 

 

Ha en fin torsdag!

 

 

 


dD Eisbar Micha Hat

Denne luen likte jeg! 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dd-eisbar-micha-hat

 

 
 

Lyseblått restegarn fra Hobbyvenn, smårester i hvitt og blått fra samme kilde.  :o)

 

Jeg brukte pinne #3.5 og 4, så jeg la opp 104 masker og strikket 20 omganger ribb. Strikket en ekstra mønsterrepetisjon for å få luen stor nok. Endret litt på fellingen også. Luen veier 92 gram med dusk og 76 gram uten. 

 

 
 

Diger dusk av et lite nøste fra loftet. Det er neeesten samme nyanse som det hvite i mønsteret. 

 

I dag øs-pøser det ute, så da blir det vinduskarm-bilder. Men vi rakk et kjapt mellom-bygene-bilde da Klumpen kom hjem fra skolen igår:

 

 

 

 

 

Litt stor til ham, men jeg synes den er kul som baggy-lue også. Vrangomgangene gjør at den er enkel å forme og "style". Nytt favorittmønster!  :o)

 

 

Ha en super onsdag!  


Pannebånd i lange baner

Det begynner å bli noen av disse nå: http://www.ravelry.com/patterns/library/ahimsa-cabeza-band

 

Jeg bruker opp smånøster i fine farger, og den digitale kjøkkenvekten er min beste venn for tiden. Sånn gjør jeg det:

 

Jeg veier nøstet før jeg starter å strikke. Så strikker jeg den vridde vrangborden. Veier resten av nøstet igjen. La oss si at det veide 30 gram, og nå veier det 25. Da vet jeg at jeg må ha 5 gram igjen til den andre vrangborden. Jeg veier nøstet flere ganger underveis så jeg ikke strikker for langt. Dermed får jeg utnyttet alt garnet. 

 

 
 

Dette pannebåndet er strikket av flerfarget sokkegarn(?) fra Hobbyvenn. Striper av et hvitt restenøste. Vekt 29 gram. 104 masker på pinne #3.5. 

 

 
 

Her har jeg brukt et nøste regnbuefarget strømpegarn + en liten rest i skarp grønt. Det lille grønne nøstet delte jeg i to slik at jeg fikk like mange stripeomganger oppe og nede. 112 masker på pinne #3, og det veier 24 gram. Garnet laget mønsteret helt av seg selv, pooling er gøy noen ganger. 

 

 

 

 

Fargene skar seg visst litt mot bakgrunnen. Jaja.

 

 

Det blir nok flere slike pannebånd, dette er supre smågaver og kjappe restegarnsprosjekter. Bedre blir det ikke!  :o)

 

 

Ønsker deg en fin ny uke!  


Bergensvær og restefest

Sitter og ser på alle de vakre naturbildene som blogges for tiden. Glødende høstløv, soppsanking, fjellturer, krystallklar og skarp høstluft. Forstår godt at dette er manges favorittårstid.

 

Sånn ser høst i Bergen ut:

 

 

http://www.bilderfrabergen.no/regnvaer-bergen-hosten-2012/

 

 

Dag ut og dag inn. Trenger jeg å ai at høsten IKKE er min favoritt? Kjenner det er tungt å våkne til regnet som trommer mot ruten og vite at det blir støvler og fullt regntøy i dag også. Paraply er av åpenbare grunner ingen god idè. 

 

 

Men så hender det at det kommer små lysgløtt. Bokstavelig talt. Et par timers opphold, nok til å redde inn en bøtte plommer som fortsatt er spiselige.

 

 

 

 

Victoriaplommer, verdens beste. Selv om de nok kunne ha trengt litt ekstra sol. 

 

 

 

 

Nam!  :o)

 

 

Jeg rakk jammen å ta noen bilder av strikkesaker også.

 

 

 

 

Ny lue til Klumpen. *kremt*

 

Jeg samlet sammen alle smårester av blå Babyull og tynt strømpegarn fra både Greta og Hobbyvenn. Måtte finne noen smårester på loftet også for å få nok. Men det ble en lue til slutt!  Skikkelig restefest!  :o)

 

 
 

Thorpe er en kjapp & lettstrikket øreklafflue på pinne #5.5. Jeg brukte en tråd Silja + to tråder Babyull og/eller strømpegarn i ulike farger sammen. Det ble mange tråder å feste, og jeg er i grunnen ikke så fryktelig glad i tykke prosjekter i superwash. Men sluttresultatet ble sånn noenlunde OK. Ikke helt fornøyd med øreklaffene, maskene som tas løst av ble litt for store. 

 

Klumpen ville ikke ha knyttebånd, så det droppet jeg. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/thorpe

 

 

Det var sølt stearin på det ene nøstet. Såpass mye at jeg fant ut at det ikke gikk å klippe det bort, da hadde det bare blitt småtråder igjen. Skrapte bort mesteparten og satset på at resten forsvant i vask. Og det gjorde det. Jeg laget skikkelig varmt MILO-vann og klemte og krystet godt. 

 

  

 

Nyvasket lue til tørk i kjøkkenvinduet. Vi er storforbrukere av pæreformete ballonger her i huset, hihi. 

 

 

Jeg rakk faktisk å henge ut en klesvask også. Mot bedre vitende. Fem minutter etter at siste sokk kom opp på tørkesnoren åpnet alle himmelens sluser seg. Sånn er det bare. Men nå kan jeg i alle fall blogge blitz-frie bilder mens jeg spiser plommer. Ikke verst bare det!

 

 

God søndag! 

 

 


Stripete tuppe

Hvem kom først, høna eller egget?

I dette tilfellet var det nok dessverre MØLLEN, men, men... Ny tuppe ble det uansett. Begynner å bli rutinert på spit felting nå. 

 

 

 

 

Først ble det striper for å få nok garn. Så gikk jeg tom for det brune og måtte ut på jakt etter noe mer. Denne gangen ble jeg reddet av mamma. Sandra ullgarn, kjøpt på tilbud på DOMUS en gang på 70-tallet. 3 kroner nøstet. Holdt dobbelt funket det som erstatning for det møllspiste garnet. Så var det bare å håpe at det tovet noenlunde likt. Litt spenning i livet må man jo ha. 

 

 

(Tror nok det er jeg som hadde startet å hekle en duk i brun ull. Jeg var nok en "man tager hvad man haver-type" alt på barneskolen, hihi. Nå ble den rekket opp igjen og resirkulert.)

 

 

 

 

Med striper synes det veldig godt at det felles bare 4 steder; tuppen blir kantete. På de jeg strikket uten mønster felte jeg sjeldnere og 8 masker per pinne. Det blir penere synes jeg.

 

 


Pussig nok ser disse tippehønene nesten helt like ut som de jeg strikket tidligere. Det har nok mye med toving og blokking å gjøre. Hvis noen lurer på hvordan jeg gjør det finnes forklaringen her: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1292595945_mimounas_tippehneopps.html

 

 

 

 

 

Blid og fornøyd tuppe.  :o)

 

  

 

Noen ganger kan det være lurt å se det hele fra fugleperspektiv. *knis*  Da får man i alle fall vist fram den fine røde kammen. 

 

 

 

 

 

Klare til avmarsj! En tuppe skal til Totland, den andre til Sverige. Men enn så lenge kakler de muntert i lag på mammas spisestuestol.

 

 

 

Ha en fin lørdagskveld! 


Pom Pom It!

Stephen West er en strikkedesigner som har mange kule ting, men også en del rart. Han liker tydeligvis å eksperimentere med teknikker og å utfordre grenser. Derfor er en del av modellene hans i overkant kreative (kunstneriske?) og kanskje ikke så brukervennlige. Dessuten er de fleste kjøpemønstre, og jeg holder meg fortsatt til slikt som ligger gratis på nettet. 

 

Men denne luen er gratis, og den var i grunnen litt morsom: 

http://www.ravelry.com/patterns/library/pom-pom-it 

En sånn ting som jeg fint strikker uten oppskrift, men når man FÅR den så er det jo bare å si takk.  :o)

 

Samtlige masker vridd, både rette og vrange, tar litt tid. Tungt å strikke er det også. Men effekten blir fin. Og med 80 masker på pinne #5.5 går det relativt kjapt unna også.

 

 
 

Garnet (heisann, Greta!  ;o)  heter Lanas Margarita RHONEL, og består av 55% triacetat og 45% akryl. Det er nok gammelt, for jeg finner det ikke verken på Ravelry eller andre steder på nettet. Men triacetat hørtes spennende ut. Og Google er fortsatt min venn. Sakset fra Store Norske

 

Triacetat, derivatfiber fremstilt av celluloseacetat hvor minst 92 % av hydroksylgruppene er acetylert. Triacetat har høyere smeltepunkt enn acetatfibrene og kan varmefikseres. Tekstiler av triacetat er formstabile og krøller lite. De har mer til felles med stoff av syntetiske fibrer enn av regenererte cellulosefibrer.

Dette er faktisk ikke syntetisk da, men et cellulosestoff. Interessssant! Så da må jo noen overtales til å bruke luen så jeg får se bruksegenskapene. Her  er det absolutt mulig at fortsettelse følger! 
Og bare sånn i tilfelle noen ikke har fortstått at strikking er avanserte greier:Kanskje jeg skulle legge ved et bilde av luen også. *kremt*


Diiiger dusk, hadde heldigvis tatt vare på pappskivene fra forrige gang. Her ble jeg kviitt en liten mosegrønn rest fra akrylrolleren, og restene fra de to grå halsene. Toppen av luen er i SommergarnLuen passer meg, men den er trang. Vridd ribb trekker seg sammen og er ikke særlig elastisk. Så jeg burde kanskje ha lagt opp 88 masker istedenfor 80. Men så strikker jeg stramt også da. Eller egentlig passer vel denne modellen best som barnelue, så da er det like greit at den ikke ble så stor. 
Ha en fortsatt fin fredagskveld!

En god plan

Mens Klumpen var i bursdagsbesøk i går gikk mor på jakt etter garn til neste pannebånd. Ikke alltid det passer å strikke gaven kvelden før. Da er det greit å ha noen på lager. (Jeg har hamstret LEGO-figurer også, men det er hemmelig. Ellers kan de lett falle i feile hender, hehe...)

 

Jeg fant en fin smily på Ravelry + litt brunt og hvitt restegarn fra Hobbyvenn. La opp 100 masker på pinne #3.5. (mønsteret går opp i 10)

 

 
 

Da Klumpen returnerte til hjemmebasen var neste gave alt i boks. Trodde jeg. 

- "Det var kult!" erklærte avkommet. Dermed adopterte han det straks og øyeblikkelig. Og han har jo så få hodeplagg fra før. *sukk*

 

 

 

 

Fikk ikke vasket eller blokket det en gang. Jaja. Det er mer garn der det kommer fra. Og nå har jeg et nytt alternativ når jeg går tom for sinte fugler. 

 

 

Fin fredag!  :o)


Happy birthday!

Så var det tid for bursdagsbesøk igjen.  

 

 

 

 

Et lite mørkeblått restenøste fra Hobbyvenn og et strykemerke fra H&M. Pluss den obligatoriske LEGO-figuren.

 

  

Da er i alle fall gaven klar. :o)

 

 

Ha en fin torsdag! 


To halser av ett nøste!

Dette mønsteret forelsket jeg meg i: http://www.ravelry.com/patterns/library/cables-and-lace-cowl-2

 

Måtte jo bare prøve meg, og så lå resten av det grå akryllnøstet så greit til. Et par timer sener var denne ferdig:

 

 
 

Jeg brukte pinne #5.5 og 6, og la derfor bare opp 100 masker. Strikket den ikke så veldig høy, det hadde blitt klumpete siden den er såpass tykk. 

 

 
 

Da er det bare noen smårester igjen av det grå garnet. Har planer for dem også.

 

Tilbake på akryl-kjøret, ser det ut som. Jaja. Har det gøy uansett jeg.  :o)

 

 

 

God onsdag! 

 


En kjapp make-over

Tippehøne viser her fram dagens outfit:

 

 

 

 

Den lille brune høna skal nemlig bo hos noen som liker lilla. Så nå har hun fått nye knapper (beint og fint sydd på denne gangen) og et kledelig sjal. 

 

 

 

 

Støffet med avispapir for anledningen. 

 

 

 

 

Sjalet heter Scallo-Pie og finnes her: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scallo-pie-2

 

 
 

I dag har jeg jammen vært en flink rosablogger. Dagens outfit,  make-over og et snev av gjenbruk. Snart er jeg nok inne på 10 på topp-listen altså. *fnis*

 

 

God tirsdag! 

 


Little Waffles i Kauni

Nytt sjal etter samme mønster som det blå. Dette ble en mye lettere variant i Kauni effektgarn ( farge EJ ) med lange fargeskift. Jeg startet med rosa og avsluttet etter den andre rosa rapporten. Sjalet veier 88 gram, og jeg brukte pinne #4. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/little-waffles-3

 

 

(Må bare si at dette er et innimellom-prosjekt som jeg har brukt litt tid på. Så jeg HAR sovet i natt, ikke bare strikket. Siden jeg ikke gadd å nøste opp 250 gram Kauni for hånd har hespen hengt rundt en spisestuestol mens jeg strikket. Og dermed begrenset bevegelsesradiusen seg ganske så kraftig. )

 

 

 

 

 

Nabokatten var meeeget enteressert.  :o)

 

 

 

 

I plommetreet. Ser ut som om det samme skjer i år som tidligere - alt regnet får plommenme til å sprekke og råtne før de blir modne.  :o(

 

 

 

 

Traktor!

 

 

 

 

Regnvåt hagemur.

 

  

Bakfra.

 

  

Detalj av vrangsiden. Fin den også.  :o)

 

 

Håper alle får en fin ny uke!  :o)


As You Like It

Endelig fant jeg den rette!  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/as-you-like-it

 

Ja, hals-oppskriften altså. Jeg liker ikke så godt sånne som snurres flere ganger rundt halsen. Og jeg vil gjerne ha dem tettsittende uten å få kvelningsfornemmelser. Samtidig skal de være pene, enkle og kjappe å strikke, og gjerne unisex. Det burde jo være en smal sak å finne?

 

I gårkveld surfet jeg nok en gang på Ravelry. (bittelitt lei av valg på TV...) 34 sider med gratisoppskrifter på halser i tykt garn. Noen fine, noen fæle og noen jeg alt hadde i favoritter. Men ingen som var perfekte. På side 29 begynte jeg å vurdere om jeg heller skulle ta en tidlig kveld. Men man gir seg ikke rett før mål, så jeg bladde halvhjertet videre. Og der var den!!! Knall oransje og perfekt i all sin enkelhet. Jeg fant et nøste tykt akrylgarn i en av Greta-posene, og da jeg endelig krøp til køys var halsen ferdig. Den tok omtrent èn episode med Miss Marple å strikke. 

 

 
 

Garnet var nok for tykt, men passformen ble supert. Så da må jeg bare finne et passende garn til den neste. Vil tro den jeg strikket er i herrestørrelse. Den kan dras opp over ørene eller brettes ned alt etter behov. 

 

 

 

 

Et intetanende offer kom spaserende forbi midt i fotograferingen.

 

- Det tar bare tooo sekunder, stå i ro der borte med plommetreet.

 

 

 

 

Ikke helt optimalt med tykk jakke med krage under halsen, den burde nok vært inni jakken. Men det er grenser for hva man får en sliten mann til å gjøre i duskregnet. ( Han kom hjem fra tidligvakt og hadde nok sett for seg en litt annen mottakelse, hehe. )

 

  

Mønsteret består av bare rett- og vrangmasker. Men det er veldig effektfullt!

 

 

 

 

 

Det er ingen forskjell på rette og vrange, foran og bak. Og 5 rette, 5 vrange øverst gjør at den ligger tett inntil halsen, men uten å stramme. Superenkel å ta av og på, så nestemann ut blir nok en hals i Klumpen-størrelse. Men først har jeg visst en høne å plukke, hehe. Eller egentlig det stikk motsatte, siden tuppa skal pyntes og få på seg øyne, nebb, bein og knapper. 

 

God søndag!


Flere pannebånd

Restene av det blå "pusegarnet" holdt til et  nytt pannebånd, men det ble for smalt til strykemerket. Derfor fikk det en heklet rose. Jenter liker vel også blått. 

 

 


 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/ahimsa-cabeza-band

 

 

 

 

Blått er det nye rosa!  (håper jeg, hehe...)

 

  

Det blå/hvite garnet kommer fra Hobbyvenn. Akkurat nok til et pannebånd, det veier 35 gram. 

 

 

Her strikkes det på flere prosjekter samtidig nå, så vi får se hva det neste blir.  :o)

 

 

God helg til alle som titter innom!


Ferdig tippehøne!

Tippehøne er  ferdigpyntet og klar til avmarsj. :o)

 

 
 

Knapper fra min søsters gamle gardiner og føtter av et restenøste fra Hobbyvenn. Ser jeg må flytte på den øverste knappen. Det jeg liker minst med disse tuppene er monteringen. Det er litt styr å få sydd alt beint på. 

 

 

 

 

Traktorer er visst populært for tiden. 

 

 

 

 

Jeg heklet kammen på før toving denne gangen. Det gikk bra det, og var i grunnen enklere. 

 

 

 

 

Brune gjenbruksknapper i ryggen. 

 

 

 

 

Mens jeg var på loftet og lette etter sytråd til øynene og nebbet hadde Klumpen det morsomt. Klovn med fletter, hihi.

 

 

Neste tuppe er fortsatt under produksjon. Garnet støver og loer voldsomt, så nå har jeg såre øyne og tett nese. Og kost og feiebrett er fast stasjonert under bordet der jeg sitter. Har kostet opp blå og brune hybelkaniner to ganger hittil i dag. Så jeg må muligens ta en liten pause og finne noe litt mindre fiberrikt, hihi.

 

Og hvis noen ble bekymret: Det går bra med Mulle. Han slikker sårene sine mens vurderer nye karriæremuligheter. Livet som kongelig var nok ikke tingen for ham uansett.

 

 

Ha en fin fredag!  :o)

 

 


Kort regjeringstid

Dette innlegget trenger vel knapt noen forklaring. 

 

 

 

 

 

 

 

Kongen har abdisert. Rabbit power!!!


Kongen på haugen

 

Jeg har jo vært så heldig å "arve" masse garn fra både Hobbyvenn og Greta. Kurante nøster med magebelter har flyttet inn til artsfrender i rollerne på loftet. Men det er fortsatt masse gøy igjen! Her troner Mulle på en haug godsaker fra Hobbyvenn. 

 

 

 

 

Der fant han seg et lite nøste gullgult garn, og bestilte sporenstreks en krone. Kongen på haugen!

 

  

 

Men jeg tror han skal passe seg litt, regjeringstiden kan bli kort.  

 

 

 

 

Damen i bakgrunnen ser ikke helt god ut. Best å være forsiktig, Mulle! Man utfordrer ikke Kiweke ustraffet. 

 

 

Da får vi bare håpe på at dette likevel blir en relativt god torsdag. Og kanskje finne fram førstehjelpsskrinet. 

 


Tippehøne!

Artig at jeg får flere kommentarer på innlegg om møllspist garn enn på innleggene med sjal i luksusgarn. Men det bekrefter vel bare at jeg har funnet nisjen min, hihi. Damen med det rare garnet. Og helt ærlig - det er det jeg koser meg mest med. Ingenting er så kjekt som å se garn som egentlig var modent for søppelkassen bli til noe bruktbart. Og det brune, møllspiste garnet viste seg å ha skjulte kvaliteter.

 

Det er lenge siden jeg hadde storproduksjon av tippehøner. Men plutselig fikk jeg ønske om to nye. Og da passet jo det brune garnet perfekt. :o)

 

Siden sist har Sandnesgarn sin oppskrift blitt lagt ut gratis på nettet: http://www.sandnesgarn.no/ShowFile.ashx?FileInstanceId=2cb3f080-ecaf-4e76-8c03-64696268e719 

Så da bestemte jeg meg for å teste den ut, greit å sammenligne med min egen. Dessuten passet pinne # 5.5 bedre til garnet mitt. 

 

 
 

Jeg klarte selvsagt ikke å la være å endre noe. Siden jeg tover mine tippehøner hardere enn det ser ut til at Sandnes sine toves, så la jeg opp 8 masker ekstra. Jeg rundet også av hodet for å ikke få det så spisst. Dessuten strikket jeg vingene litt større. (økte til 35 masker)

 

 

 

 

- I believe I can fly...

 

(Vel, tuppa fikk seg i alle fall en svømmetur i vaskemaskinen, hehe. )

 

 

 

 

Heklete hemper i ryggen.

 

Jeg startet friskt med alle smånøstene. Selv om det ble mye spleising gikk det rimelig greit. Men da jeg kom til bunnen var det bare småstumper igjen. Det var ikke fullt så morsomt, men da var jeg jo uansett snart ferdig. Og dessuten var det greiest at eventuelle klumper kom der de ikke syntes. 

 

Etter en runde på 40 grader sammen med diverse skitne dongeribukser kom tuppa ut helt perfekt! Tykk, lodden og helt jevnt filtet uten antydning til klumper. Jeg trengte faktisk ikke å stuffe henne med plastposer en gang,  Det holdt med det obligatoriske fatet i bunnen, tennisballen i hodet og en drikkeflaske som "ryggrad" Nå skal hun få tørke til i morgen, så er det tid for pynting og fjas. 

 

  

Med en så smekker hals må hun kanskje få et perlekjede istedenfor knapper? Vi får se.

 

 

 

I samme pose lå en blå hespe i samme kvalitet. HELT samme kvalitet.  Bortsett fra at denne var enda mer møllspist. Og litt mindre. 

 

 

 

 

Ferdig "oppnøstet".

 

  

Tro hva dette garnet kan bli?  

 

 

Fortsettelse følger!  :o)


Tungen beint i munnen!

Arvegarnet fra Gretas nabo inneholdt mye spennende, blant annet en del ren ull i nesten antikvariske kvaliteter. Tar vare magebåndene, synes slikt er gøy å samle på. 

En flokete, sauebrun hespe med litt stivt og tykt garn fenget min interessse. Det burde jo fungere bra til toving.

 

Flokete hesper har man vunnet over før. Men her hadde noen andre kommet meg i forkjøpet og riktig kost seg. Da jeg begynte å nøste røk garnet til stadighet. Noen hadde spist på det, sikkert en gjeng sultne møll. (Jeg sjekker ALLTID gammel garn for levende insekter/egg når det kommer i hus. Heldigvis ingenting i denne ladningen. )  

 

Gi opp og bare kaste elendigheten? Absolutt ikke! En liten time senere satt jeg igjen med en haug smånøster + en haug stumper på alt fra 1/2  til flere meter. 

 

 
 

Da var det bare å finne seg et glass vann, hehe.

 

 
 

Spit felting er en genial måte å spleise tovbart garn på. Man flusser opp garnendene, væter dem, legger dem i håndflaten så endene overlapper og ruller hardt fram og tilbake til det begynner å bli varmt. Og vips! sitter man igjen med en sammenhengende tråd 

 

 

  

 

Den spleisete tråden blir litt tykkere enn resten av garnet, men til toving gjør ikke det noe. Alternativet - å feste ørtenogfjørti tråder - er i alle fall ikke aktuelt. 

 

 
 

Det skumle er å drive med dette når man samtidig drikker te. Fort gjort å få en munnfull lunket vann fullt av garnfibre. Det smaker IKKE noe godt. 

 

 

 

 

Det gjelder å dyppe i riktig glass! Tungen beint i munnen med andre ord, hihi.

Og hva alt det brune skal bli kommer i en annen episode.  ;o)
God onsdag!

Koreansk såpe

Da var det nye luer i alongen på Uformelt: 

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=18116&highlight=luer+2013

 

Den ene modellen var inspirert av en lue fra en koreansk såpeserie. Og siden det var et kjøpemønster valgte jeg også å la meg "inspirere". 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/korean-soap-hat

 

 
 

Min versjon er strikket av et nøste tykk, mørkeblå ull fra Gretas nabo. Pinne # 5.5, og jeg brukte opp nesten alt garnet. Sparte bare litt til dusken. Der blandet jeg inn en haug smårester i lignende blåfarger, slik at den ble melert. 

 

 
 

I oppskriften skal det flettes på vrangen, siden luen skal brettes opp. Jeg valgte heller å vrenge luen til slutt. Det var jo bare to rette, to vrange hele veien. Passet bare på å tenke motsatt på fellingen øverst. Jeg flettet hver 4. omgang, men det ser ut til å være flettet tettere på originalluen.

 

 
 

Her finner du en grei veiledning til å lage store dusker:

http://www.homemade-gifts-made-easy.com/how-to-make-pom-poms.html

 

 

Luen veier 120 gram, og hespen veide 100. Så da er dusken 20 gram+. Det merkes, den er tung! Men det er vel litt av poenget, ellers hadde toppen av luen stått rett opp. 

 

Luen brukte en kvart evighet på å tørke etter vask. Jeg valgte å brette den opp og la den tørke på en ballong. Den massive dusken tørket senest. Men med "årgangsgarn" vasker jeg alltid det ferdige plagget. Og både luen, og spesielt dusken, blir jo mye jevnere og finere etter en runde med såpe og vann. 

 

 

Her er det solgløtt midt i regnet nå, så da løper jeg ut i hagen med flere ting som skal fotograferes.

 

Ha en flott tirsdag!  :o)


Blå vafler

Jeg har teststrikket et sjal for designeren  av Quaker Yarn Stretcher. Dette heter Little Waffles, og mønsteret er nå publisert her: http://www.ravelry.com/patterns/library/little-waffles

 

 

 

 

Jeg brukte dobbel tråd silke-tweed på pinne #6. Sjalet veier 175 gram og er nokså stort. 

 

 

 

 

Her ble fargen mer riktig. Og vaffelmønsteret synes godt. Det er fint på vrangen også, et stort pluss. 

 

 

 

 

 

Samme boomerangform som på de to andre sjalene. Og jeg liker måten kantene lages på, de blir både stødige og pene. Har sansen for oppskrifter som har slike små lure finesser, finishen gjør jo mye av et plagg. 

 

 

 

 

Bladene i bakgrunnen levner ingen tvil om at høsten har kommet., Jaja, høst er jo strikketid. Og årstiden for lune sjal. Så det kunne ha vært verre. 

 

 

 

Ha en fin ny uke!


Høststorm

Mens resten av landet nyter de siste sommerdagene har høsten meldt sitt inntog på vestlandet. Og her i Bergen betyr det regn. Masse regn. 24/7 i en uendelighet av dager. Sånn er det bare.

 

Jeg elsket FARGENE høsten byr på. Og drømmer om et litt tørrere klima. Men nå har jeg sannelig strikket min egen høststorm:

 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/storms-eye-hat

 

 

 

 

Mønsteret var så morsomt å strikke at jeg hadde kommet langt avgårde før jeg oppdaget at jeg hadde byttet om på fargene. Pyttsann. Synes i grunnen det ble like bra med svart bunnfarge. 

 

 

 

 

Det økes og felles for å få de runde kurvene. Resultatet ble en fryktelig bulkete lue som måtte blokkes grundig. Men man har da ballonger i hus, så det gikk helt greit.  :o)

 

 

 

 

Tøff stjerne i toppen!

 

Jeg brukte pinne # 3.5 og 4, og garnet er flerfarget Safir og svart Ullteppegarn. Det gikk med noen få meter mer enn ett nøste av det svarte. Og hele luen veier 76 gram. 

La opp 104 masker og økte til 112 etter vrangborden, noe som gav 7 mønsterrepetisjoner. 

 

 

 

Her blir der nok mer striking i dag, for det øs-pøser ute. 

 

God søndag! 


hits