Minions-lue 

Det var fortsatt litt garn igjen på konen fra Oleanna, og Klumpen trengte en gave til helgens bursdagsbesøk. (Har sagt det før, men jeg tror virkelig at noen av de ungene må ha bursdag flere ganger i året, hehe.) Sammen med en tråd Labbetuss ble det en enkel og grei blåmelert lue. Og så fikk jeg brukt en minions-knapp også. Fortsatt superfornøyd med den Ebay-fangsten, ser ut som om knappene bokstavelig talt får bein å gå på.  :o)

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-beanie

 

"Medaljen" knappen er festet på er heklet i tredobbelt Oleanna-garn + enkel tråd gul Babyull på krok 3 mm. 

 

  

- MIN!!! sa Klumpen. Så nå er lue nummer to på pinnene. Jaja, garn har jeg i alle fall nok av. Knapper også. 

 

Ha en fin mandagskveld!  :o)


Minions-jakke

Det startet med en pose knapper fra Ebay:

 

 

 

 

Minions er visst tingen for tiden.

 

 

 

 

Noen nøster Nissgarn loftet, og en kone tynt ullgarn som jeg tror kommer fra utsalget til Oleanna.

 

  

 

Det ensfargete garnet er kjempetynt, men det gjorde mye av seg. Nissegarnet er 130 meter/50 gram, men sammen funket de perfekt til pinne #4.5. 

 

 

 

 

Jakken strikkes ovenfra og ned, og bortsett fra kragen strikkes alt i ett stykke. Knappestolpene er i perlestrikk, og det er et parti med ribbestrikk i fronten. Det gjør at jakken blir litt tettsittende, og mer behagelig under yttertøyet. Jeg strikket den største størrelsen, og beregnet lengden så den passet til Klumpen. 

 

 

 

 

Oppskriften har korte ermer, men jeg strikket dem lange.  Og så byttet jeg side på knapphullene, siden det er til en gutt. 

 

  

Jakken er klar blå, fortsatt imponert over hvor dominerende den tynne tråden ble. Men fargen ble jo fin da. 

 

 

 

 

 

Mulle syntes at dette var fryktelig urettferdig!  Han ville også ha ny jakke, og prøvde å stikke av med Klumpen sin. 

 

 
 

Det ble et kompromiss - han fikk minions-knapp på genseren sin. Og så var alle vel fornøyde. 

 

Mønsteret er gratis på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tomboy-cardigan

 

Anbefales, det har en god passform og er enkelt å strikke. Og så har det en fiks måte å lage skuldre og "isydde" ermer på. Alt strikkes i ett, uten sømmer. 

 

 

 

Det har vært en travel uke, avsluttet med fotballturnering klokken grytidlig i dag. Nesten godt med en helt vanlig skoledag igjen i morgen, hehe. Skal se om jeg rekker en liten bloggsurferunde når Klumpen er trygt ekspedert til drømmeland. Hvis jeg ikke sovner selv også. :o)

 

 

Fortsatt fin søndagskveld! 


Vinnere i gi-borten

Tadadadaaa: trekningen er fortatt på www.random.org  Det ble 30 deltakerere og 31 lodd, så da trakk jeg to premier. 

 

1. premie går til Solfrid, og 2. premie går til Kirsti. Send meg adressene deres på mail, så kommer en overraskelse i posten.  :o)

 

 

 

 

Takk til alle som deltok, og gratulerer til vinnerne! 


Og så lenge varte det

Ett stykk åtteåring sendt på skolen med nylappet bukse. 

 

 

 

 

Samme åtteåring og samme bukse, hentet på SFO senere på dagen:

 

 


 

 

Oppslått kne med et gedigent skrubbsår. Og århundredets hull i buksen. Selvsagt landet han på det kneet som IKKE var lappet, sukk. Ellers hadde vel både buksen og kneet holdt. 

 

 


 

 

SFO-lederen kunne fortelle at såret var renset og plastret.

 

- Og så sa han at det ikke var så farlig med buksen, for mamma kan fikse ALT! Hun bare syr den sammen igjen.

 

Vel, vel. Den utfordringen måtte jeg jo bare ta. Det ble en avlang lapp denne gangen, for å passe til alle hullene.

 

 
 

Fant en bitteliten rest av det grønne, akkurat nok til midten av lappen. Kjekt at de matcher. 

I tillegg er buksen stoppet på innsiden, siden den var helt fillete.  

 

 
 

 Kult, synes Mulle.

 

 

 

 

Buksen er alt i bruk igjen. Og nå satser jeg på at den varer en stund.  :o)

 

 

Ha en god torsdagskveld! 

 


Skadedyrkontroll!

Vi hadde hørt rare lyder fra loftet i et par dager, og så en morgen møtte dette synet oss da vi kom inn i stuen:

 

 

 

 

Flakse hadde vært på jakt om natten, og fangsten ble en diger hvit rotte.

 

  

Dau som en sild! Men ren og pen i pelsen. Hmmm...

 

 

 

 

Ferdig utstoppet ble nattens offer til et kjekt og praktisk bokmerke. Og sammen med et par pulsvarmere endte han som premie i gi-borten min. Forhåpentligvis går Flakse snart på jakt igjen, for Klumpen var IKKE fornøyd med at den hvite rotten forsvant som luftpost. Han vil også ha en sånn! 

 

Det er fortsatt mulig å henge seg på gi-borten, da må du bare scrolle nedover noen innlegg. Trekning søndag 21. september.

 

 
 

Og har du ikke noen dressert jakt-ugle kan du STRIKKE din egen flate rotte: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/squashed-rat-knitted-bookmark-2

 

 

Ha en flott onsdag i solen!  :o)

 

 


Fotballhelg

Fotballtrening, fotball-bursdag og fotball-turnering kom på rekke og rad i forrige uke. Og med fint vær i tillegg ble det lite tid til blogging og strikking. Eller, GAVEN måtte jo strikkes da.  :o)

 

 

 

  

Fotball-pulsvarmere i lagets farger. Selvsagt.

 

36 masker på pinne #3.5, rødt Vestlandsgarn og hvit Safir

 

 

 

 

Å våkne av en pipende alarm klokken 7 en søndagsmorgen var ikke så morsomt. Men vi fikk jo mye ut av dagen da, og de vant faktisk en kamp også. 

 

 
 

Da var en ny uke i gang, nesten i alle fall. For i dag var det planleggingsdag på skolen. Og med full sommer måtte vi ut i hagen. Fikk til og med luket litt, og reddet ned de siste plommene. Fikk en god og råtten en rett i hodet da jeg filleristet treet, grrr. Men fangsten ble brukbar, og nå er treet helt tomt. Ikke engang mamma klarte å finne flere. 

 

Ha en fin uke!  :o)
 

 

 


- Mamma, kan du fikse...?

Klumpen elsker å tegne, og helst skal han ha ALLE fargeblyantene sine med i pennalet. Det resulterte selvsagt i at glidelåsen revnet i sømmen. Mammaen fant fram tråd i rett farge og sydde glidelåsen fast igjen. Etter litt utsortering av ting han KANSKJE kunne leve uten var pennalet klar for en ny skoledag. 

 

 
 

I  tillegg til å fikse pennalet måtte jeg hekle lapp til et hullete bukse-kne. De har vi en del av. Begge ungene, i tillegg til gemalen, er vant til at jeg fikser ting. Mamma kommer med rundtangen og reparerer smykkekjeder som har røket, bytter ut slitte skolisser og pusser sko, syr på lapper, stopper og strikker nye sokkehæler. Utslitte dongeribukser blir spart på for å bli lapper. Kule lommer, merkelapper, knapper, brukbare glidelåser og hekter blir sprettet av for å brukes på nytt. Men jeg begynner å føle meg litt som en kuriositet. For ingen andre gjør visst sånt mer? Har oppdaget at det ikke skal mye til for å imponere - mange voksne, oppegående mennesker kan jo knapt sy i en løs knapp jo. Og hva i all verden er rutestopp??? 

 

 
 

Jaja, jeg får være litt sær da. Ikke det man får mest applaus for kanskje, men det forlenger jo levetiden til ellers brukbare plagg og ting, og det er både økonomisk og miljøvennlig. Og så er det kjekt med en åtteåring som ønsker seg MONSTERLAPPER på buksen, i trygg forvissning om at mamma kan ordne alt.  Enn så lenge fikser hun vel det meste.  ;o)

 

 


 

 

Klar til bruk igjen!  :o)

 

 

Ha en fin fredagskveld! 


Ananke V

Jeg fant jammen et sjal jeg hadde GLEMT å ta bilde av! Ananke V var ferdigstrikket 22. juni, og ble lagt til side fordi det ikke var foto-vær akkurat da. På ett eller annet vis gikk det fullstendig i glemmeboken. Og der hadde det nok forblitt, hadde det ikke vært for at jeg lette etter noe annet på prosjektsiden min på Ravelry. Der var det et ferdig prosjekt helt uten bilder, skrekk og gru!

 

  

Solskinn i hagen, og mamma i en nøytral gensere. Perfekt! 

 

  

Eller nesten perfekt.

 

- Sa du ikke at du hadde plukket ALLE plommene? Jeg ser noen stooore røde der oppe!

 

  

Nix mer plommeplukking i år. Noe må fuglene ha å spise også. 

 

  

 

Sjalet er strikket av siste rest Karaoke på pinne #7. Her har jeg brukt 3 ulike farger, jeg startet med en rest etter bølgesjalet. Midtpartiet er i grønn-turkis/lilla, og så brukte jeg resten fra pulsvarmerne til avslutning. Fikk overgangene til å passe med å klippe & mixe litt. Det ble bare noen smårester igjen, farger som ikke passet i dette sjalet. De endte som stripeluer, blogget for lenge siden. :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ananke-6

 

Pinne #7 og175 gram tilsammen.

 

 

Da ønsker jeg alle som er innom en god torsdagskveld.

 

Og har du ikke vært innom gi-borten i forrige innlegg er det fortsatt tid igjen.  ;)


10-årsjubileum og gi-bort!

 

 

Bloggen min fylte nettopp 10 år sånn i all stillhet. Men slikt bør man vel feire med brask og bram. Så derfor blir det en aldri så liten gi-bort her hos meg. 

 

 

10 år har gått utrolig fort, veldig rart å lese de eldste blogginnleggene mine om igjen nå. Mye har skjedd på disse årene, både på godt og vondt. Og fryktelig mange meter garn har glidd over strikkepinnene mine. 

 

 

 

                                           

 

 

I anledning jubileet tenkte jeg at jeg ville gi bort noen gaver til dere som leser bloggen min og legger igjen hilsener. Det hadde jo vært litt stusselig å bare skrive uten å få en eneste kommentar tilbake. Noen av dere "kjenner" jeg kun på nett, andre har jeg møtt i virkeligheten også. Mange flotte, kreative og hyggelige damer! 

 

Førstemann (eller mer sannsynlig førsteKVINNE) som forteller hva det var bilde av i det aller første blogginnlegget mitt får en overraskelse i posten. Og så trekker jeg noen overraskelser blant dem som legger igjen en kommentar under dette innlegget. Ett "lodd" per kommentar, to lodd hvis du skriver om gi-borten på din egen blogg. (Jeg bruker ikke facebook eller andre slike medier, og dessuten synes jeg det er koselig å få besøk av folk som faktisk liker å lese hobbyblogger.)

 

 

                                   

Skriv hva du liker best av det jeg har laget, og hva som er favoritt-fargene dine. Og legg igjen mailadresse eller noe annet som gjør at jeg kan kontakte deg hvis du vinner. Jeg trekker både små og store gevinster, antallet bestemmes av hvor mange kommentarer jeg får. 

 

Trekning søndag 21. september.

 

 

Ha en flott ny høstuke!  :o)


Og sånn går no dagan...

Egentlig trenger vel dagens innlegg ingen forklaring. Men dere skal få et stikkord: PLOMMER!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Og siden jeg sliter med å ikke si noe: Jeg spiser plommer, jeg vasker og renser plommer, jeg skjærer ut plommesteiner, jeg fryser ned plommer, jeg baker plommepaier, jeg GIR BORT plommer, også til folk som ikke vil ha. Jeg har tørre, brune hender, omtrent som om jeg skulle ha brukt rulletobakk i et halt århundrede, (og så gammel er jeg ikke en gang) og jeg DRØMMER om plommer. Og treet blir visst aldri tomt.

 

På kjøkkenbenken står to bøtter fulle og venter på å bli renset. Men de skal få stå der en stund. For nå vil jeg STRIKKE!

 

Ha en fin lørdagskveld. :o)


hits