Rydding på Mimouna-måten

Noen er superflinke til å rydde i garnlagerne sine. Jeg sukker henført over blogger med lekre bilder av pent sorterte, gjerne farge-koordinerte, garnkurver, skuffer og hyller. Og innser at slik kommer det aldri til å bli her hos meg. Jeg har rett og slett for mye garn, og mesteparten av det er nok slikt andre ville kalt rester/ukurante nøster, og stappet i sekker til Fretex eller SFO.  Men som kjent klarer jeg ikke å skille meg av med så mye som en meter ferskenfarget akryl. 

 

Likevel har jeg gjort en innsats jeg også: Jeg har RYDDET i garnet i sofaen. Restene etter de to blå A tisket A Tasket-luene har blitt pannebånd! To smårester er borte-vekk, og noen kan få varmet ørene sine med nye hodeplagg. 

 

  

Her har jeg 96 masker på pinne #4. Pannebåndet veier akkurat 20 gram. Har ca 1 1/2 meter igjen av nøstet. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tora-headband-4

 

  

Til det minste pannebåndet la jeg opp 80 masker på pinne #4.5. Det veier ca 18 gram, og jeg fikk knapt en meter garn igjen. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tora-headband-3 

 

  

Med snor i veier det akkurat 20 gram, dette også. Tråden er tvunnet av siste rest av garnet fra et prosjekt jeg teststrikker. (Prosjektet kommer senere, mønsteret er ikke publisert ennå.)

 

Jeg hadde litt flaks, for jeg fikk akkurat nok til 5 mønsterrepetisjoner på begge pannebåndene. Så da kunne jeg trekke snoren gjennom den midterste. Snoren skal egentlig strikkes som I-cord, men det er jeg for lat til. Å tvinne går mye fortere.

 

 

Mønsteret finnes i boken Klumpelumpe. Jeg har jukset og kopiert det etter bildene. Mimouna-måten, det også. *fnis*

 

 

Ha en fin tirsdag!


A Tisket A Tasket

Nytt teststrikk-prosjekt, denne gangen en lue. Her er første forsøk:

 

  

Resten av det brune Cascade 220-garnet fra halsen holdt akkurat. Artig strukturmønster! 

 

  

Pinne #4.5 og 61 gram. Men luen ble alt for stor!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-tisket-a-tasket 

 

  

Forsøk nummer to ble strikket i et italiensk garn uten oppgitt løpelengde. Samme pinne, og 37 gram. Nå ble Dukkeba litt mer fornøyd.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-tisket-a-tasket-4 

 

 

Tredje og siste lue er også i italiensk garn. Her brukte jeg nøyaktig 50 gram på pinne #4. 

 

  

Fellingen følger mønsteret fint. I oppskriften er det valgfri dusk, men den droppet jeg.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-tisket-a-tasket-5 

 

 

Mønsteret er publisert nå, og finnes her: http://www.ravelry.com/patterns/library/a-tisket-a-tasket-6 

 

 

 

Her er det en rolig søndag. Klumpen har en klassekamerat på besøk, så da går det (sukk) i dataspill. Tro om jeg skal foreslå et strikkekurs for de unge håpefulle? 

 

Jaja. God søndag!


Daphne Cowl

Endelig et garantert luefritt blogginnlegg!  :o)

  

Her kommer nemlig et av de "hemmelige" teststrikkings-prosjektene mine. Daphne Cowl er strikket i brun Cascade 220 på pinne #4.5. Jeg brukte 94 gram. Eller, EGENTLIG brukte jeg dobbelt så mye, for jeg strikket hele halsen feil. Men den ble OK likevel, så jeg beholdt den og striket en ny. 

 

  

Artig mønster, og enkelt å strikke. Jeg likte effekten det fikk. Her er halsen blokket, men den bølger seg fortsatt litt. 

 

  

Og her fant jeg endelig en modell som ville posere. Luen drar kanskje noen kjensel på også? 

 

(Eh, ups. Der snek der seg jammen en lue med likevel. Det var en glipp, hehe.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/daphne-cowl

 

 

Lørdag, fotballturnering, (nå igjen) og regnvær. Satser på at det klarner opp litt før avspark.

 

 

Ha en god helg!  :o)

 


Nummer seks 

Da tar jeg en pause fra disse luene. Men jeg måtte prøve en i Bomull Sport også. Det gikk helt greit det, men jeg måtte opp i pinnestørrelse og ned i maskeantall. Her har jeg 112 masker på pinne #3 og 3.5. Litt annen felling i toppen, siden masketallet ikke stemte med oppskriften. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions-6 

 

   

Luen veier 65 gram. Både denne og den forrige er strikket av arvet restegarn. 

 

 

Da er det jammen helg igjen. Fin fredag!

 

(Og neste blogginnlegg heter IKKE "Nummer sju". Det kommer noe HELT nytt!  *fnis*)

 

 

 


Nummer fem

Jeg  har visst aldri lært meg begrensningens kunst. Og noen ganger finner jeg en oppskrift som bare strikkes omatt og omatt og omatt og omatt att. Inversions er en av de oppskriftene. Så her kommer lue nummer fem.

 

  

Her har jeg brukt svart Cotton Lux pluss noe aubergine-farget i samme kvalitet. Sistnevnte hadde ikke magebelte, og nøstene så ikke like ut som Cotton Lux'en. Men garnet var bortimot identisk i tykkelse og kvalitet. Jeg brukte 70 gram tilsammen. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions-5

 

 
 

Blomsternålen min, som har prydet mange sjal i sin tid, passet perfekt. Men den som får luen må nok klare sg uten pynten, for nålen beholder jeg.  :o)

 

 

En grå og regnfull dag i dag, men vi skal visst få sol igjen til helgen. Så da får vi få unna innendørssysler mens vi venter. 

 

 

Ha en fin torsdag! 

 


Ny bolero

Arvegarn i grått har blitt til en ny bolero. Dette er 50% bomull/50% dunova. Sistnevnte er en akrylfiber som visstnok skal ha fukttransporterende egenskaper. Mye brukt i treningstøy, i alle fall i følge Google.

 

  

Garnet bestod av mange smånøster, flere av dem så ut som opprekksgarn. Jeg brukte tilsammen 180 gram, da er det fortsatt noen smårester igjen. Pinne #3.5 og 4.5. Jeg la opp til størrelse XS og økte ut til S. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sweet-little-nothing-2 

 

  

Fant ut at en rød knapp livet litt opp. Den synes i alle fall godt! Så får vi se om boleroen får en eier etterhvert. 

 

  

Her er gråfargen riktigere, men bildet ellers ble så som så. (Den som kikker ut er en elefant med ballettskjørt, hihi.)

 

 

Har hatt studenten på besøk noen dager, og i tillegg går det i teststrikking som ikke kan blogges ennå. Men jeg har en pen haug med nye prosjekter liggende, så det kommer snart mer!

 

 

Ha en fin onsdag!


Kjerringa mot strømmen

Høsten er her, og de fleste pakker bort sommerens bomullsgarn til fordel for varm og god ull. De fleste.

 

Kjerringa mot strømmen tømmer ut alle arve-bomullsnøstene i sofaen.

 

  

Fire små nøster på tilsammen 111 gram. Kjennes litt ut som Mandarin Petit. Nye kjøkkenkluter?

 

   

Nix. Jeg får vondt i magen hver gang klutene jeg strikket i sommer får en ny flekk. Så de søte små nøstene ble til en LUE!

 

  

Denne har dere sett før, men da med striper og i Silja. Den ble minst like fin uten stripene, synes jeg. Og bomullsgarnet gav veldig god passform, den la seg i fine folder. Pinne #2.5 og 3, og jeg la opp til den minste størrelsen. Den ble omtrent like stor som de tre andre likevel, siden dette garnet er tykkere. Luen veier 67 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions-4 

 

  

Ellers teststrikker jeg for tiden. Gøy og litt skummelt. For det er mange krav som stilles, og man må være nøye med å sjekke strikkefasthet og regne ut antall meter garn man bruker, og så skal det fotograferes, dokumenteres og rapporteres gjennom hele prosessen. Foreløpig har jeg bare våget meg på småprosjekter. Og jeg har lært meg å lese grundig FØR jeg melder meg på. Er det krav til et spesifikt garn, veldig kort tidsfrist, dårlig engelsk i forespørselen osv styrer jeg unna. Har sett noen mønstre der man må gjette hva designeren mener, og annenhvert ord er feilstavet. Virker som om enkelte lar Google Translate oversette mønsteret deres, og det går dessverre aldri særlig bra. 

 

Har vært heldig med prosjektene hittil, da. Dukkene (til tross for pinne #2) var morsomme, og nå holder jeg på med en lue, en hals og noe jeg ikke helt tør å si hva er.  ;o) Ikke alle designerne vil at man skal legge ut bilder på blogg/sosiale medier før mønsteret er ferdig og publisert, så da må jeg jo bare vente med det. Heldigvis har jeg jo noen luer å vise fram innimellom, fnis. 

 

Her var det meldt regn i dag, men det ble visst opplett likevel. Satser på at huset er ferdigmalt før helgen da. Sitter i "akvarium" med folk klatrende i stillaset, og ikke kan jeg gå noe sted heller, siden dørene må stå åpne. Jaja. Sju år til neste gang.

 

 

Ha en fin torsdag!


Striper i Heilo 

Da har jeg brukt opp litt flere Heilo-rester fra arveposen.  :o)

 

www.ravelry.com/projects/mimouna/heilo-hat 

 

  

 

Resten av det brune fra Dalius-luen, et lite nøste grønt, et lite nøste svart, pluss en rest hvitt i en annen nyanse. ALLE de små hvite nøstene i posen er i helt ulike nyanser, for sikkerhets skyld. 

 

  

Det brune holdt akkurat, jeg fikk såvidt nok tråd igjen til at jeg kunne feste den. Siste rest av det svarte ble dusk. Nå har jeg igjen 49 gram, bittesmå nøster i mange farger som ikke passer sammen. Får se hva jeg klarer å koke ihop av det.  :o)

 

Denne luen ble også nokså stor. Jeg la opp 112 masker og brukte pinne #3 og 3.5. Den veide 58 gram uten dusk og 65 med. 

 

Her er det skikkelig høst nå, mørkt om morgenene, vind og regn. Jaja. Man har jo garn og pinner. ;o)

 

 

Ha en fin tirsdag!


Dalius 

Ble fristet av dette luemønsteret med dala-hest på. Og siden jeg var på jakt etter et nytt prosjekt, kom luen på pinnene nokså kjapt.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dalius-lue 

 

  

Garnet er Heilo. Arvet, selvsagt. :o)

 

Fargevalget var enkelt - jeg tok de fargene det var nok av. Jeg ville egentlig ha ensfarget blå dusk, men det var for lite garn igjen. Så da måtte jeg mixe inn litt hvitt. Ble ikke så verst likevel. 

 

  

Luen veide 71 gram uten dusk. Strikket på pinne #3 og 3.5. Den ble nokså stor, så det ble vel helst en herrelue. 

 

  

En ballong er grei til blokking. Men jeg blir mer pg mer glad i styroform-hodene. Det ser mye bedre ut med dem som modeller.

 

Jeg har funnet ut at det er gøy å teststrikke! Så nå er jeg innom her flere ganger hver dag: http://www.ravelry.com/groups/the-testing-pool 

Et nytt prosjekt derfra er alt på pinnene, så det kommer snart på bloggen. Og det er IKKE en lue!  :o)

 

 

 

Ha en fin ny uke!


Vondt i tålmodigheten

Jeg rotet meg inn på en gruppe på Ravelry der designere kan legge ut oppskrifter de vil ha teststrikket. Jeg og Klumpen leser bøkene om Laura og Mary for tiden, så da jeg fant oppskrifter på to små Huset på prærien-dukker måtte jeg jo melde meg frivillig. 

 

Først da mønsteret kom, oppdaget jeg at de skulle strikkes på pinne #2! Jeg har faktisk ikke så tynne strømpepinner, men jeg klarte å spore opp to rundpinner. Det gikk jo greit, men for et pirkearbeid! Bare det å ikke dele tråden med de tynne, spisse pinnene krevde full konsentrasjon. Men jeg kom i mål til slutt. Så hils på Laura og Mary:

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/little-house-on-the-prairie 

 

  

Lauras kjole er strikket av siste rest Knit Picks Essentials. Hadde ca en meter igjen til slutt. Kjolen veier 7 gram. 

 

Marys kjole er strikket av dyprød Sisu. Den veier 8 gram. Selve dukkene strikket jeg i Sisu-rester fra IKEA-esken. 

 

  

Pirkearbeid de luxe, med 9 masker til armer og 13 til bein, fordelt på 2 rundpinner. 

 

 

 

 

Håret gav MEG noen nye grå hår. Styrte veldig med å få flettene til å se sånn noenlunde OK ut. 

 

  

Men nå er de ferdige, og jeg slikker sårene mine. (Synål i tillegg til spisse pinner, au!) Pinne #2 blir nok ikke noen ny favoritt, men jeg overlevde!  Og plutselig kjennes Heilo på pinne #3.5 som å strikke med hesjestaur. Rart hvor fort man venner seg til ting.

 

Nydelig vær i dag også, så da blir det nok ikke så mye tid til nettsurfing. Nå må vi ut i solen!

 

God helg! 

 

 

 

 


Fnugglett lue 

132 masker på pinne #2.5 og 3. Luen veier 24 gram. Dermed har jeg fortsatt 6 gram igjen av lacegarnet. Lurer på hva det skal bli? Genser, kanskje? For uansett hvor mye jeg strikker tar det jo aldri slutt. 

 

  

Luen ble fnugglett og myk, og den ble tettere og litt pusete etter vask. Deilig!

 

Her er det nesten sommer igjen, og vi holder på med å male huset. Perfekt timing, så det var veldig kjekt. Det blir mindre tid til strikking og blogging for tiden, men jeg vil tro at akkurat det ordner seg. Det blir nok rikelig med muligheter for slikt utover høsten og vinteren.

 

 

Ønsker alle en god helg! 


Nummer tre 

Jada, samme mønster igjen. Men nå er det snart slutt på det koksgrå Silja-garnet.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions-3 

 

  

Det blå-lilla er arvet. Jeg fikk ca 1/2 nøste. Mykt og godt, men det hadde faktisk tovet seg på nøstet! Jeg måtte dra tråden løs. Og dette skal liksom være superwash strømpegarn. Tror det egner seg bedre til lue, og går for håndvask. Fargene ble veldig klare og fine mot koksgrå bunn. 

 

 

For de som er på Ravelry anbefaler jeg å sjekke ut kommentarer når du bruker et garn du ikke kjenner til fra før. Her er siden for garnet jeg brukte: 

http://www.ravelry.com/yarns/library/knit-picks-essential-multi Flere skriver at det tover i vask, og at sokkene fort blir slitte. Så da er det greit å strikke noe med mindre slitasje. Jeg bruker denne funksjonen FØR jeg kjøper garn også. Får det dårlige vurderinger, velger jeg heller noe annet. Garn som nupper mye er for eks skikkelig turn off. 

 

  

Knit Picks-garnet funket helt fint til lue. En litt uventet "bonus-effekt": Det er mykere enn Silja, så luen legger seg i fine folder.

 

  

Her venter vi på malere, huset skal få seg to nye strøk. Så nå bor vi i "akvarium", med stillas utenfor alle vinduene. Jaja. De kan jo få seg en strikkeleksjon mens de maler, da.  

 

 

Ha en fin dag! 


Nesten lik 

Samme mønster og garn som sist, men en litt friskere farge. Jeg har massevis av smårester av Silja på lager, både egenproduserte og arvete. Spesielt koksgrå smånøster har jeg en hel velsignelse av, alle med ulike partinummer. Men fargeforskjellene forsvinner jo i stripene. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions-2 

 

  

Pussig nok veier denne 52 gram, litt mer enn den forrige. Men de er like store. 

 

 

Da var det jammen mandag igjen. Ha en fin ny uke! 

 

 

 


Lue i ull og alpakka 

Etter å ha strikket mange luer på pinne #2.5 og 3 gikk jo dette superfort! Her har jeg brukt #3.5 til kanten og #4 til selve luen. Enkel modell, der det rillestrikkete partiet er dekoren. 

 

Garnet vant jeg i en konkurranse for flere år siden. Det er 50% ull/50% alpakka fra et lite hjemmespinneri.

 

  

Mykt, luftig og litt melert i en lekker farge som heter Hibiscus. Jeg brukte 43 gram, 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/excess 

 

  

Tror dette garnet "blomstrer" i vask, men så langt har jeg ikke kommet ennå. Samler opp prosjekter som skal håndvaskes og blokkes. Så jeg er litt spent på hvordan den blir. Kanskje kommer det en oppdatering.  :o)

 

 

Ha en fin søndag!  :o)


Ny luemodell 

 

Da er vi i gang med september-luene i alongen på Ravelry.  :o)

 

Jeg startet med enkel luemodell med brettekant nederst istedenfor vrangbord. Hele luen skulle egentlig strikkes på pinne #2.75, men det har jeg ikke. Så da brukte jeg #2.5 til kanten og #3 til resten. Valgte størrelse M, dvs 132 masker. Luen ble akkurat passe stor, og litt posete på toppen.

 

  

Garnet er Silja, og nok en påbegynt sokk (Tror det var en sokk?) fra Greta har blitt lue. Nesten litt trist å rekke opp igjen det fine spiralmønsteret. Men jeg ble fornøyd med luen. Den er litt tykkere enn strømpegarnluene mine, så den varmer nok godt. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/inversions 

 

  

Jeg brukte akkurat 50 gram, så i teorien burde to nøster holde til to luer med motsatte farger. 

 

Det er lørdag, og vi var tidlig oppe for å følge Klumpen på fotballturnering. De vant, så da var det en fornøyd ung mann som kom hjem igjen. Nå er det pannekaker som står på menyen her. 

 

God helg! 

 

 


Lett som en fjær 

Ny lue, denne gangen i dobbel tråd lacegarn. Aner ikke hvilket merke, det er arvegarn som har ligget lenge på loftet. Det grå hadde jeg begynt å strikke en pulsvarmer av, men den ble rekket opp igjen.

 

  

 

Mønsteret er det samme som til duskeluen. Jeg hadde bare to farger, så da ble luen delt inn i tre felter. Grått nederst, en tråd av hver midt på, og turkis på toppen. Dette ble en skikkelig lettvekter, bare 36 gram. Ikke verdens varmeste lue, men myk og god. Grei nå til høsten, før det blir skikkelig kaldt. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/horizons-hat-2 

 

Fargene er riktigst på det øverste bildet - koksgrå + blågrønn med litt grått i.

 

 

Da er vi midt i uken alt, og rutiner og hverdag begynner å falle på plass. Det er definitivt høst nå, så lueseongen starter nok snart. Tror jeg er klar, hihi.  ;o)

 

 

Ha en fin onsdag!


hits