Garden of Zinn


 

Ny testrikket lue. Her har jeg brukt grått Østlandsgarn og smårester etter Vivid-teppet. Tre omganger med hver farge. Pinne #3-5

 

  

 

- Hmmmm?

 

 


 

Dytte litt.

 

  

- Merkelige greier.

 

  

 

Ikke helt fornøyd, noen av fargene var så mørke at det ble for liten kontrast. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garden-of-zinn

 

  

 

Artig effekt på fellingen.

 

 

En rolig søndag i heimen, merker at det er skikkelig høst nå. Det blåser godt ute, og gule blader fyker forbi vinduene. Da er det vel bare å sette på tevannet og finne roen i sofaen, hehe.


Who Could Tell

Klumpen trenger en ny ullgenser, og vi har surfet gjennom aktuelle oppskrifter på Ravelry. Startet på en islandsgenser som skulle strikkes i Lopi, men den syntes han ble for tykk. Så fant jeg denne: Willhelm Tell.

 

  

http://www.ravelry.com/patterns/library/wilhelm-tell-icelandic-yoke-sweater

 

 

Perfekt til alt Østlandsgarnet mitt. Og - lykke over all lykke:

 

 

- JA, den vil eg ha! Men uten di pilene. 

 

- Jammen? Det e jo di så e fine. Vil du ha en a'en farge? Her e en så har strikket han i blått...

 

- NEI! Ikkje pilar!

 

- Men... men... ska eg strikke et a'ent mønstar då?

 

- IKKJE MØNSTAR!!! DÅ GÅR EG IKKJE ME'AN!!! HAN SKA VERE GRÅ!!! HELT GRÅ!!!

 

  

 

Og sånn endte den soga. Ingen piler til Willhelm Tell. 

 

(Når sant skal sies, er dette en grei fra-toppen-og-ned-oppskrift, den har til og med forkortede rekker, så halsen blir høyere bak. Men den er kjeeedelig å strikke.)

 

 

 


Pokèhat II 

 

Den første luen ble litt lang, så jeg strikket en til. Her byttet jeg om på teksten og pokèmon-ballene, og kuttet ut de 5 ensfargete omgangene før fellingen. Denne sitter som et skudd!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-pokehat-2

 

 

 

 

Syntes det ble finere at teksten ble litt kantete pga fellingen enn at mønsterborden ble det. 

 

  

 

Klumpen var rask til å bytte om, så jeg fikk den første luen i retur. Takket være det fine været er den fortsatt like ubrukt, så da får den vel en ny eier etterhvert. 

 

 

Vi nyter fortsatt fine høstdager, har vært på tur i nydelig sol nå. Deilig!  

 


Tøfler

  

 

Man trenger noe varmt på beina når høsten kommer. Og restegarnstøfler er kjappe og greie små varmekilder. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/updated-parkspin-slippers-5

 

 

 

 

Har brukt denne oppskriften før, og tøflene får god passform. Men de blir litt små. Jeg må opp i pinnestørrelse #6 for å få dem brukbart store. Så disse er litt trange til meg, og alt for små til den som egentlig skulle få dem. 

 

Ja, ja. Man får strikke flere par. :o)

 
 

 

Eneste endringen jeg gjør, er å strikke delen i vrangbord rundt på strømpepinner. Da må jeg strikke første og siste maske sammen for å få masketallet til å å opp. 

 

Det begynner å bli skikkelige høstfarger her nå, og tropeheten er over. Nyter at det ikke regner, det er luksus. 

 

 

God tirsdag! 


Den som bare visste

hva som foregår inne i hodene til våre firbente venner. Noen ganger kan man virkelig lure.

 

  

 

Eksemplaret som bor hos oss, liker åpenbart å forvirre. Vi gav ham en leke fylt med kattemynte, og stod forventningsfulle og ventet på at at dyret skulle bli spinnvilt. Han snuste litt på den, dasket lett til den med poten, og gikk. Og det var det. Leken ble liggende ubrukt, helt til min søsters hund glefset den i seg noen uker senere. 

 

Mannen i huset liker å plante ting. Og i et lyst øyeblikk sådde han kiwi-frø. DA ble det fart i kattekreket! Han ELSKET kiwiplantene, og mumset i seg nesten alle før vi oppdaget hva han holdt på med. Heldigvis ble noen reddet og pottet om, og de største flyttet ut i hagen. Etterhvert som nedbørsrekordene kom som perler på en snor, endte de opp under hagebordet. Til og med plantene trengte paraply, sukk.

 

  


En ikke helt fornøyd gubbe avslørte at pus fortsatt koste seg med plantene hans. Her hadde han jammen krøllet seg sammen oppi den største potten. Og nektet å rikke på seg. Alle forsøk på både lokking og truing ble møtt med et nedlatende blikk. 

 

Vi trodde plantene var most, men neida. De overlevde å bli brukt som katte-madrass. Men han hadde spist et par blader. Katter er jammen rare! 

 

(Jeg googlet "cats and kiwi plants", og fikk faktisk flere treff. Det ser ut som om de inneholder et stoff katter blir tussete av. Så vet vi det.)

 

 

 

Ny uke. og fortsatt mildt. Nå titter faktisk solen inn vinduet her jeg sitter. 

 

 

Ha en fin mandag!

 


Inne i en stim

Sauen Sheila lever fortsatt i beste velgående, Og hun satser visst på en modellkarriære også.  :o)

 

 

 

 

Her viser hun frem et par lekre raggsokker i nesten kløfritt restegarn. Mor Aase + noe fra en arve-pose. 

 

  

 

To smårester i blått ble delt på midten. Det holdt til et par i størrelse 42-43. Sånne raggsokker kommer visst alltid i stim, for det er så enkelt å legge opp til et nytt par med restene fra det forrige. 


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-18

 

 

  -

 

 

- Ikke glem hvem dette innlegget EGENTLIG handler om! formaner Sheila. 

 

Neida. Sauer er smakfulle - jeg mener ålreite - dyr, de. Og uten ullen deres ble det dårlig med raggsokker. 

 

  

 

Hvor la jeg den posen med hele pepperkorn, tro? Hmmm....

 

 

God søndag!


Sweet Baby Dress

Jeg har teststrikket igjen. Denne gangen ble det en liten babykjole.

 

 

 

 

Dukkeba stiller som modell. Hun blunker alltid lurt på bilder, takket være Klumpen, som ikke akkurat lekte pent med dukker da han var mindre. Det ene øyet sitter bom fast.

 

 


 

 

Oppskriften var veldig enkel, og det gikk raskt på pinne #4. Den skulle passe til en baby på 3-6 måneder, men er mer enn stor nok til dukken min, som trekker størrelse 9 måneder. Brukte 117 gram Smart.

 


 

 

Rødt er en vanskelig farge å fotografere! Det hadde jeg selvsagt glemt i farten, så det var lett panikk i leiren da alle bildene ble rosa-lilla og uskarpe. Måtte prøve meg fram med ulik belysning, både ute og inne, før jeg endelig fikk noen som ble rimelig brukbare. Ekstra dumt når det er testrikking, og noen venter på gode bilder. 

 


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sweet-baby-dress

 

  

 

Modellen min sovnet visst av strabasene, hehe. 

 

 

Så var det helg igjen, og varmt! Etter alle nedbørrekordene i sommer, var det godt med en varmerekord også. I går var den varmeste septemberdagen som noensinne er målt i Bergen. Da ble det hagearbeid, og lite strikking. Hagen ser jo ut som rene regnskogen nå, så det er litt å ta tak i. 

 

 

Nyt disse fine dagene!  :o)


Ranga på retten 

 

Denne genseren ble påbegynt tidlig i juli, før jeg fikk garn til Vivid-teppet. Etter det ble den liggende lenge før jeg endelig fikk fullført den. 

 

 


 

Genseren måtte vente lenge på å bli fotografert også. Men her er den!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ranga

 

  

 

Ikke så kledelige bretter, den endte nederst i en bunke med ferdige strikkeplagg. Men den glatter seg nok ut igjen i bruk. 

 

Det går fortsatt i Østlandsgarn (Jeg kjøpte MASSE!) og pinne #3,5 og 4. Hele herligheten veier 570 gram.

 

Jeg tok utgangspunkt i masketallet til Aftur, og brukte mønsterborden til Ranga. Nesten alle islandsgensrerene har masketall som går opp i 8, så det er enkelt å mikse. Veldig greit. Genseren heter faktisk Ranga, ikke Ragna. Grunnen er nok at mønsterborden skal strikkes med hovedsaklig vrangmasker. Det likte jeg ikke så godt, så min versjon ble i glattstrikk. 

 

 

Det er sommer i HELE Norge denne uken. Bortsett fra hos oss. Vi har "kost oss" med tordenvær og regn. Men i morgen skal det visst bli flott. Vel, den som lever får postei. Eller noe i den duren. Det er i alle fall mildt ute. 

 

Ha en fin onsdag!

 


Elle melle 

 

Jeg har strikket flere Non Stop-trøyer i min tid, men det begynner å bli noen år siden. I går fant jeg ut at oppskriften passet perfekt til et nøste katia darling jeg hadde liggende. Så da la jeg opp til den minste størrelsen, 0-2 år.

 

 


 

Husker at trøyene var små i størrelsene, men hallo? Eneste toåringen som kan bruke denne må vel være Harry.

 

  

 

Harry må nok kalles en relativt LITEN toåring, til tross for at han er en sjiraff. Mulle er ivrig medhjelper.

 

  

 

Den satt jo som et skudd!  :o)

 

  

 

Akkurat passe lang til at halen går fri.

 

 


 

Men så dukket det det opp en til som ville prøve. Og den satt jo unektelig litt bedre på hennes figur. 

 

Hmmm...

 

  

 

Flere kom til, og plutselig var det KØ av frosne sjeler som ville ha ulltrøye.

 

  

 

Hva hva gjør jeg nå, da? Elle-meller? 


Plommepai!

Det fantes visst mer i plommetreet enn raggsokker. I går hadde vi en fin, varm dag med sol, og da ble det jammen oppdaget noen gjenglemte plommer helt i toppen. Noen av dem rakk vi med en stokk, deretter ble det stakkars treet filleristet(!) så resten datt ned. De fleste var sprukne og halvråtne, men litt fangst ble det likevel.

 

  

 

En toliters isboks med sure plommer. Lite sol og mye regn er IKKE oppskriften på god frukt. Men de måtte jo brukes. Så da ble det pai!

http://www.godt.no/#!/oppskrift/7681/Galette+med+nektariner%2C+plommer+og+bl%C3%A5b%C3%A6r&xtor=CS1-2-7681%5BGalette+med+nektariner%2C+plommer+og+bl%C3%A5b%C3%A6r%5D

 

  

 

Mørdeig, noen epleskiver, alle plommene og et dryss perlesukker.

 

  

 

Ikke fullt så lekker som på bildet i oppskriften, jeg blir nok ikke matblogger med det første. Men den smakte bra likevel.  :o)

 

Til tross for et lag potetmel under plommene, ble det et hav av plommesaft på stekebrettet. Neste gang blir det paiform, og forhåpentligvis mindre søl. 

 

  

 

Og selvfølgelig ble det mørkt før jeg rakk å ta det siste bildet. Men jeg tok ikke sjansen på at det ble rester å fotografere neste morgen. Lunken, syrlig pai med søt is til forsvinner fort. :o)

 

Da var det visst slutt på finværet for denne gangen. Men det er godt å ta med seg sånne dager. 

 

 

Ha en herlig fredag!  

 

 


Høyt henger de 

 

...og sure er de. 

 

  

 

Da snakker jeg om PLOMMENE, altså. For sokkene mine er nystrikkete og helt rene. (Hvordan de dufter etter en tur eller fem i klamme gummistøvler er en annen sak.) 

 

Her har jeg brukt gråmelert Mor Aase Raggegarn, pluss et enslig grønt nøste av Fagstrikk sitt sokkegarn. Pinne # 3.5, og 125 gram. 

 

 

Her skinner solen, så da er det vel bare å komme seg ut. 

 

 

Ha en fin torsdag!


Pokèhat

Da var jeg på lue-kjøret igjen. Ny teststrikk.  :o)

 

  

 

Dette må vel være den nye lue-dillen for høsten og vinteren. Men merkelig nok *kremt* er det visst slutt på masseproduksjonen av luer til barnebursdager. Nå er det konvolutt med penger i som gjelder. Litt rart, for jeg har jo strikket de aller fleste gavene så langt. Men alt tar en slutt. Og det blir sikkert noen flere av disse luene uansett. 

 

 

 

 

Hvis jeg oppfattet det rett, blir dette et gratismønster. Men det er noen uker igjen før teststrikkingen er ferdig, jeg er som vanlig først, hehe. 


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-pokehat

 

 


 

Ballonger er fortsatt tingen når det kommer til blokking av luer. Og Tippehøne arvet denne, hun hadde flatet ut i løpet av sommeren. Nå er hun rund og god igjen. 

 

 

Vi er tilbake til plisk-plask, øs-pøs regnvær igjen etter to flotte dager. Fikk en liten smak av hvordan høsten kan være når ikke alt er vått og grått. Kjenner det er ekstra tungt å gå en regnfull høst i møte etter denne traurige sommeren. Men sånn er det bare. Det finnes verre ting her i verden en litt (enorme mengder med) nedbør. Og så starter jo strikkesesongen for fullt nå, hehe. 

 

 

Ha en fin tirsdag uansett vær.  :o)


Lenge siden sist!

Jeg har ikke (gisp!) strikket en eneste lue siden i vår. Men så fikk jeg spørsmål om å prøvestrikke av en designer jeg har strikket for tidligere. Og luen så kjapp og grei ut, så da takket jeg ja. 

 

  

 

Det ble visst to luer da jeg først var i gang. Samme garn, men ulik pinnestykkelse. De to trådene på bildet er alt som ble igjen, så jeg måtte på leting i restegarnsposen etter noe som kunne brukes til dusker. 

 

 

 

 

Den første luen er i størrelse "toddler", som vel sånn ca tilsvarer "smårolling". Dukkeba fikk det ærefulle oppdraget å vise den fram.

 

 

 

 

Hvit dusk, restene etter sauen Sheila.  :o) 

 

 

Og her har jeg brukt et bittelite nøste Triplex fra en arvepose. Akkurat nok til en dusk.

 


 

 

Jeg lot være å blokke luene, liker teksturen slik den er. Ellers "jukset" jeg og strikket lue #2 på vrangen. Da slapp jeg alle vrangmaskene, det var jo enkelt å bare bytte om, og så vrenge luen til slutt. Jeg strikket en pinne før jeg fortsatte rundt, slik at oppleggskanten fikk den "pene" siden ut. 

 

 

Her våknet vi til nydelig sol, så da må jeg ut en tur. Skjelden vare på våre trakter, så slike dager må utnyttes!

 

 

Ha en fin ny uke!
 


Sheila

Jeg har vært med på en ny mysterie-KAL hos Stanahttp://www.ravelry.com/groups/stanas-critters-etc

 

Navnet på mysteriet starter alltid med riktig forbokstav. Og denne gagnen skulle vi strikke Sheila.

 

 

 

 

Første del. Et egg? 

 

  

 

Eller kanskje ikke. 

 

 


 

 

Sheila er en sau! (Eller sheep, siden alongen er på engelsk.)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sheila

 

  

 

Her stirrer hun drømmende ut i det grønne bak huset. Men hun får holde seg innendørs til det slutter å regne. 

 

  

 

Heldigvis ser det ut som om hun raskt fikk seg venner. Det begynner å bli trangt i sofaen vår!

 

 

Merkelig vær her i dag: strålende sol og plaskregn - samtidig. Får se hvordan det utvikler seg, vi har planer om en tur ut etterhvert. 

 

 

God helg!  :o)


Buff i Frøya

Buffer er greie å strikke, og gode i bruk. Og en av de få tingene jeg ikke har strikket bøttevis av fra før. Så da fikk et nøste Viking Frøya endelig sjansen til å bli noe.

 

  

 

Jeg la opp 120 masker på pinne #3.5, og strikket 10 omganger ribb. Deretter strikket jeg opp resten nøstet i glattstrikk. Brukte litt fra et nytt nøste til den andre ribbekanten. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/buff-3

 

Noen selvstripende garn er finest på nøstet. Dette var type klovnespy - veldig korte fargeskift. Men jeg var heldig og fikk en fin pooling. Nokså dramatisk sikksakk-mønster på denne her. 

 

Jeg hadde nesten glemt hvorfor jeg sluttet å kjøpe Viking-garn. Men da jeg begynte på nøste #2 fikk jeg en kjapp påminnelse. Samme fargenummer og parti, veldig ulike farger. Den nye nøstet hadde sitrongult istedenfor oransje, og skarp rosa istedenfor lilla. Dessuten var fargene generelt mye blassere enn på det første nøstet. Heldigvis gjorde det ikke så mye, siden det bare var de siste omgangene med ribbestrikk. Men jeg har tidligere rekket opp et par sokker som ble helt forskjellige. Den ene var i skarpe farger, den andre i pastell. To nøster fra samme parti, kjøpt samtidig. 

 

Lurer på om det fortsatt er slik? Det er noen år siden sist jeg kjøpte garn derfra. 

 

 

Ikke la deg lure av bildene, det regner fortsatt 24/7 her. Og jeg har fått noen rare hudfolder mellom tærne. Det neste blir vel gjeller, hehe. 

 

 

Fin fredag!


hits