Along-lue #5 er ferdig

Her er den siste along-luen min. Strikket i et tykt melert boucle-garn fra restekurven min: Wendy Amigo, 55% acryl og 45% ull.

Luen ble tykk og varm, deilig å ha på seg.

                   

Nesten litt trist at dette var den siste along-luen. Men det er flere andre luer under produksjon! 
  
                                 

Lue #4

Lue #4

Jeg hadde jo glemt å legge inn bilde av lue #4! Men her kommer den.
Strikket i Fabel fra Dale.


Flettelue #2

flettelue 2

Det ble nesten en hel lue til av det blå Soft-nøstet. Denne fikk lysegrå striper av samme garn. Jeg strikket den litt smalere, 84 masker.

Tror det blir flere fletteluer, denne modellen er jeg fornøyd med!


Flettelue

Flettelue

Denne har jeg strikket til mannen min. Han ville ha en kløfri lue, og et nøste Soft (40% ull 40% acryl 20% mohair) ble klemt på og godkjent.

Jeg la opp 90 masker på pinne #5 1/2 og strikket 4r 2vr. Snodde de 4 rette maskene på hver 4. omgang.

Garnet var veldig drøyt, det er fortsatt en god del igjen av nøstet.


Luer, luer og luer

Lueproduksjonen fortsetter!

Her er alveluen min, strikket i dobbel Babyull på pinne #5. Den ble passe til en toåring.Jeg måtte prøve meg på det multifargede Fritidsgarnet, og et par nøster flerfarget Safirgarn endte også opp som luer.Dukkeba har lue i Safirgarn, glattstrikket med bred vrangbord nederst.
Luen med 5 knuter er strikket i Babyull med glittertråd.Den blå luen er strikket i Safir, den andre i Fritidsgarn.

Jeg likte godt disse garntypene, men min mann, som fikk to av luene, påstår at de klør. Så da er jeg litt usikker på om det blir flere. Synd hvis de ikke blir brukt.

Alvelue med dusk

Denne har jeg tenkt å strikke i kveld. Har ikke oppskrift, men det skal nok gå bra likevel. Skal grave fram litt Babyull og strikke den i dobbelt garn.

                              


Ferdig!

saueskinnshatt

Luen er ferdig, og den BLE faktisk damestørrelse! Det hadde jeg nesten ikke trodd, så enorm som den var i utgangspunktet.

Luen ser ut som om den er sydd i saueskinn, og frynsene ser ut som ubehandlet ull. Det brune og hvite garnet har håret av på hverandre, slik at begge fargene nå er svakt melerte. Det ble faktisk fint!

Denne luen har krevd mye av både garn (200 gram) og arbeid. Men resultatet var verd det!


Ferdig brodert!

brodert

Etter 2. gangs toving har luen blitt mye mindre. Så nå har jeg brodert pynten. Det var fryktelig tungt å brodere på tykk, fuktig, tovet ull, spesielt høyre tommel er sår og øm nå. Skulle nok ha forstørret mønsteret og brodert det tidligere...

Nå skal luen få tredje og forhåpentligvis siste runde i vaskemaskinen.


Etter første toving

sauelue

Sånn så luen ut etter første toving. Den krympet litt, men den trenger nok noen runder til i vaskemaskinen før den får rett størrelse.

Frynsene tovet nydelig, de ser ut som "ordentlig" saueull. Kommer ikke så godt fram på bildet kanskje.

Det er for sent å sette på en ny maskin nå, så det får bli i morgen. Tror den skal få en runde til før jeg begynner å brodere.

Fortsettelse følger!


Romvesen?

romvesen?

En alien??!!

Neida, bare niåringen min iført ny lue. Det tok nesten en hel dag bare å knytte på frynsene. Nå skal "romdrakten" en tur i vaskemaskinen på 60 grader. Tipper den trenger flere runder for å bli tovet til rett størrelse.

Jeg har ikke brodert på "krussedullene", de ble fryktelig små på kjempeluen. Skal brodere dem etter en runde eller to i vaskemaskinen. Dersom luen ender opp som herrestørrelse tror jeg at jeg dropper dem helt. De passer nok best på en dame/jente-lue.

Spent på hvordan tovingen går!


Barneponchoen er ferdig!

Datteren min har fått poncho med lue til. Bamse er som vanlig velvillig fotomodell:Det er helt umulig å få rett fargeangivelse i lampelys med kameraet mitt. *sukk* Fargen er egentlig varm rødorange, nesten blodappelsin.

Luen er strikket som jordbærluene, men uten lus. Pelsgarn øverst og SnowFlake til selve luen.

Dette settet ble godt mottatt, frøkna har nesten bodd i det siden fredag!

Lass med luer #3

Her er den 3. luen i knit-alongen:
 

Luen min er ferdigstrikket, og den ble SVÆR! Spennende å se om dette monsteret krymper ned til damestørrelse. Strikefastheten og målene stemmer i alle fall...

Kanskje det blir tevarmer av den istedenfor?Synes denne luemodellen var artig, det blir jo nesten saueskinnspels!

Frynsene mangler fortsatt; jeg har bare bleket hvitt garn, og det tover ikke. Skal kjøpe ubleket garn i morgen. Så da blir det spennende å se hva som kommer ut igjen av vaskemaskinen!

Ny poncho i knit-alongenDa er jeg i gang med neste poncho, denne gangen til datteren min. Hun ønsket seg rød-orange SnowFlake med grønn "pelskant". Tror det blir lue og muffe i samme garn som tilbehør.Fargene ble ikke så gode i lampelys; pelsgarnet er mosegrønt og SnowFlake-en er varmere og klarere rød enn dette.

Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i å strikke med SnowFlake. Garnet "lugger" og er tungt å strikke med, og jeg liker heller ikke å ta på det. Men arbeidet går relativt greit, håper å bli ferdig i løpet av uken.

Etter flere måneder med bare småprosjekter er det kjekt å strikke store ting igjen!

Ny poncho

Det ser ut som det blir ny poncho her med en gang. Datteren min prøvde å stikke av med den brune, men innså etterhvert at det var upraktisk med en poncho hun snublet i....

Nå har jeg begynt på en ny, og hun fikk velge garn selv. Jeg er ikke så lykkelig over at det ble SnowFlake, for jeg utstår ikke å ta i det garnet. *Grøss! * Men fargen er nydelig, og arbeidet går relativt greit. Bilde kommer etterhver.


Ponchoen er ferdig!

ferdigstrikket poncho

Til tross for en rundpinne som røk er ponchoen min endelig ferdig!

Jeg prøvde å lime pinnen med superlim, det holdt akkurat til jeg hadde fått alle maskene innpå igjen... :-(
Heldigvis strikket jeg meeeget forsiktig, så jeg mistet ikke så mange masker denne gangen.

Det gjenstod bare noen cm før ponchoen var ferdig, og nå var jeg litt lei av hele spetakkelet. Så ved hjelp av 3 ermepinner #7 og en haug hårstrikk(!) kom jeg i mål: Jeg festet et hårstrikk på ene enden av pinnen, strikket så mange masker jeg fikk plass til og festet et nytt strikk på den andre enden. Gjentok prosessen med neste pinne. Og med litt hjelp av den ødelagte pinnen fikk jeg strikket de resterende omgangene. Det tok hele ettermiddagen og kvelden, men det gikk!

Nå gjenstår bare å feste tråder og å dampe ponchoen. Dvs dampingen kan det være jeg dropper. Synes faktisk det ble litt fint med rullekant nederst.

Ponchoen er deilig å ha på, lun og god. Og den ble akkurat sånn som jeg håpet! Det var ikke så lett å se hvordan den kom til å bli mens den var på den trange pinnen, så det var jo litt spennende. Ponchoen er varm sjokoladebrun med glitrende kobbertråd i. Fargen kom ikke så godt fram på bildet, og kobbertråden synes ikke i det hele tatt.

Datteren min vil også ha poncho, så det blir nok en til snart. Heldigvis ikke like stor!
Marit i nye klær!

Da har dukken Marit fått litt klær på kroppen. Jeg strikket ponchoen i gårkveld og luen i dag. Gult og grønt restegarn med glittertråd i. Skikkelig 70-talls!

                                        

Skattejekt på loftet

Jeg og mamma hadde en liten skattejakt på loftet i går. Dermed kom jeg hjem med flere poser fulle av gamle leker og andre minner.

Her er litt av fangsten: tre dukker og UFO-genser i knllrosa Shiny-wool fra Gjesdal. Genseren blir nok rekket opp igjen, og de stakkars dukkene er jo helt nakne! Her må noe gjøres!

                              

Tjorven-dukkene er delvis skalperte og i dårlig stand. Men "Marit", den brunhårete dukken som jeg fikk av min tante i Sverige, er like fin.

Lue nummer 2 i "Et lass med luer"Da var nummer 2 ferdig. Også denne er strikket i Sportsgarn, ubleket hvit med grå heklekant. Den ble nokså stor, så det ble nok en herrelue.

Dette blir nok ikke yndlingsluen min, jeg likte ikke fasongen. Men det er forhåpentligvis noen andre som vil ha den.
En liten strikketragedie

Jeg hadde bare igjen ca 5 cm på rysjen nederst på ponchoen da rundpinnen min røk, og plutselig satt jeg med 800 masker i løs vekt i fanget! Panikk!!!!

Nå har jeg plukket opp alle maskene på en annen pinne, og i morgen får jeg ta en tur til garnbutikken for å kjøpe en ny. Tror jeg skal klage litt; rundpinnen var jo nesten ikke brukt. Grrr....


Nå ja, da fikk jeg jo i alle fall en unskyldning for å begynne på lue nummer 2 i

Jeg strikker den i ubleket hvitt, har ennå ikke helt bestemt meg for hvilken farge jeg vil ha på heklekanten. Tror kanskje det blir brunt.


Tovete tøfler

Jeg måtte også prøve meg på å tove tøfler.

Her er de utovet:Og her er de ferdigtovet:


Tøflene er strikket i rødt og grått Sportsgarn fra Europris. De ble litt for lange for meg, de passer sikkert skostørrelse 39/40. Så disse blir nok gitt vekk. Skal strikke noen kortere til meg selv.

Poncho-along på HobbyforumDa starter vi opp med en poncho-along på Hobbyforum. Noen strikker og noen hekler.

Jeg skal strikke denne:Og jeg har valgt dette garnet:Ponchoen er grei å strikke med dobbelt garn på pinne #7, men det blr fryktelig mange masker etterhvert....
Et lass med luer!Da var vi i gang med ny knit-along på Hobbyboden.

Først ut var en lue med fletter og knuter:

                             

Jeg strikket min med tykkere garn og pinner enn i oppskriften så da gikk det raskt unna! Lenge siden jeg har strikket fletter & knuter, men dette mønsteret var enkelt og greit å få til. Synes dusken var morsom, den var en liten overraskelse siden den ikke syntes på bildet i oppskriften.

Tror kanskje det blir flere slike luer senere, men nå har jeg andre prosjekter på gang. Vi starter opp med en poncho-along på Hobbyforum snart. Og så kommer det ny lueoppskrift på fredag!


hits