Luer til liten og luer til stor

Det ble visst mye brunt denne gangen.

Image Hosted by ImageShack.us


Den minste luen er den fra settet i forrige innlegg. Den ved siden av var første forsøk på lage babylue. Jeg så raskt at den ble alt for stor, men gadd ikke å rekke opp igjen. Så nå har Gullklumpen på 10 år fått nok en ny lue. Jaja.... Verre var det at det var slutt på det multifargete garnet. Men jeg fant noen rester i blått og hvitt, og de gjorde nytten.  :o)

Den store luen var det egentlig min mann som skulle strikke. Han mente nemlig at det ikke kunne være så vanskelig. Etter to omganger ble den liggende. Så til slutt forbarmet jeg meg over den og gjorde den ferdig. Den er strikket av tykt bomullsgarn (arvet restegarn uten magebelte) på pinne # 5. Og den er alt kommet i bruk. Den klør nemlig ikke! Og noen er visst veldig stolt over de to omgangene sine!  *hehe*

Til lillebror

Hva gjør man når man dyrt og hellig har erklært at det blir LENGE til neste ullbukse på tynne pinner?

Image Hosted by ImageShack.us


Jo, da finner man fram det tynne bomullsgarnet. Og de tynne pinnene.....

Settet her er i størrelse 6 mndr. Jakken er vel etterhvert velkjent, denne versjonen er strikket i Tucan fra Dale (90% bomull og 10% alpakka) på pinne # 3,5. Buksen er i multifarget Mandarin Petit (100% bomull) og luen er strikket av restegarner.  :o)

Opprekks-smily

Denne har jeg også "lånt " fra Virtuella. Jeg trengte en opprekks-smily. Stakkars liten! Kjenner følelsen. *snufs*

Image Hosted by ImageShack.us

What type of sock are you?

Denne quiz-en fant jeg link til inne hos Virtuella (  http://virtuella.blogdrive.com/ ) Og så måtte jeg jo bare se hva jeg selv endte opp som.  :o)
Super long sock
Wow! You would have been a pair of socks as long
as it's possible for socks to be before they're
tights - and all multi-coloured with pretty
patterns and detail all over the place - then
you could stand and admire your sock-self all
day!

What type of sock are you?
brought to you by Quizilla

Jippi!

Ullbuksen er endelig ferdig!  :o)

             Image Hosted by ImageShack.us


Og den har fått følge av en mega-utgave av Bånsulljakken. Jakken er lik den vinrøde jeg strikket en tid tilbake, bortsett fra at denne har fått perlemorsknapper med gullkant.

Det blir LENGE til jeg strikker ullbukser igjen. Men det er flere Bånsulljakker under produksjon. Yndlingsmønsteret mitt!  :o)

Barbie

ville nok ha likt disse grønnsakene. Personlig foretrekker jeg LITT større blomkål og gulrøtter. *fortsatt sulten*


Image Hosted by ImageShack.usOverflod

For noen uker siden kjedet jeg meg og lurte på hva jeg skulle strikke. Var tom for ideer. 


                                    Image Hosted by ImageShack.us

Nå sitter jeg her med nok en inspirerende bok: "Skønne sjaler" av Lena Blidell
og lurer på hvordan jeg skal få tid til å strikke alt jeg har lyst til....

I denne boken er det både historikk og oppskrifter. Alt fra det superenkle på pinne # 20 til sirlige kniplingssjal med perler og paljetter. Det er både strikke- og hekleoppskrifter, alt hva hjertet måtte begjære.

Bare et halvt bein igjen på ullbuksen min nå, og SÅ....!!!

Lurer p hvem sin gode ide det var

...å strikke ullbukse at det tynne fine strømpegarnet jeg fant på Fretex. Det må ha vært en som liker å plage folk, for dette var både langdrygt og kjedelig på tynne pinner.  :o(

               Image Hosted by ImageShack.us

Buksen er i ribbestrikk og superelastisk. Den ser unektelig litt komisk ut uten innhold, for linningen oppe ble veldig vid i forhold til resten. Men den blir nok bra med unge inni.

Så langt kom jeg med en 100-gramsbunt. Måtte bare ta bilde av den siste bunten før jeg nøstet den opp. Nesten et klenodie med det eldgamle hollandske(!) bandolæret. Men buksen trenger to bein, så da kan man ikke være altfor nostalgisk.

Dette er et typisk TV-strikketøy, må ha litt underholdning for å orke å gjøre den ferdig. Skal legge den i sofaen så den ikke blir UFO.    *dagens selvinnsikt*

Heldigvis har jeg god tid på meg. Buksen er i størrelse ett år, og ungen er ikke født ennå. Så det er i alle fall håp. Hehe!

Snop

Da har 4 gamle ulltrøyer fått nytt liv og ny farge. Og hele huset dufter syntetisk snop.

Image Hosted by ImageShack.us


Det gikk med en pose Kool Aid per plagg. De to røde og den lyseblå ble farget i en stor panne på komfyren. Jeg startet med kaldt vann og saftpulver og beveget forsiktig på plaggene under hele oppvarmingsprosessen.

Den grønne ble farget i en stor glassbolle i microen. Det ble ikke fult så vellykket; den ble skjoldete.  :o(
Tror nok at plagget ble for stort i forhold til bollen. Jaja, den kan vel brukes likevel. Kanskje jeg kan farge den en gang til med en annen farge og få et slags batikk-mønster. Vi får se.

Sømmene på 3 av trøyene var nok sydd med syntetisk tråd, for de tok ikke farge.

Fra biblioteket

Denne boken hentet jeg på biblioteket i dag. :o)

               Image Hosted by ImageShack.us

Med skuffelsen fra forrige biblioteksbok friskt i minne (Skyggestrikk) var jeg behersket optimist da jeg begynte å bla i den. Men dette var nok mer i min gate! Masse greie mønstre som jeg kan lage min egen vri på. Inspirerende!


Nok en UFO har landet

Denne gangen på hodet til stakkars Dukkeba.

      Image Hosted by ImageShack.us


Denne fant jeg i en pose med diverse rot & rusk i. Den manglet bare en kant nederst, så nå er den ferdig! :o)

Da var det rett opp i kassen med alle de andre luene....

Mer fra innerst i skapet

Jeg har ryddet grundig i dag. Flere bæreposer med fravokste barneklær mm står i gangen klare for et nytt liv et annet sted. Men noen ting vil jeg ta vare på. Slik som dette.

Image Hosted by ImageShack.us

Dette er altså vognposen og vognteppet mitt anno 1966. (noen som håpet på gutt? ) Mamma har tatt vare på det, og til slutt endte det altså bakerst i klesskapet mitt.

Vognposen er i ekte nylon. I følge mamma er den så glatt at hun til stadighet måtte grave langt ned i vognen for å finne meg igjen. Spesielt etter oppoverbakker.....

Tror kanskje dette er minner mer enn bruksgjenstander. Unner ingen baby å bli puttet i en klam og glatt nylonpose. Så tilbake i klesskapet!

En ny sjanse

Denne sørgelige forsamlingen av gulnete og flekkete ulltrøyer fant jeg innerst i et skap. Gullklumpen brukte dem flittig da hun gikk i barnehagen, men siden har de lagt og samlet støv. Noen av dem er arvet i tillegg. Ikke så fristende å la dem gå videre slik de nå ser ut.


Image Hosted by ImageShack.us


Men jeg har en plan! I morgen er det klart for en oppfriskningsoperasjon !

Varmekilder

Frysepinne som jeg er trengte jeg noe å varme meg på. Så da så disse dagens lys.


Image Hosted by ImageShack.us


Det gikk med ett nøste Gedifra-garn fra Fretex-kuppet mitt (jeg gikk visst innom igjen en gang til etter at skrytebildet ble tatt, hehe...) + 2 napper fra samme sted. Deilige og varme i vrangbordstrikk på pinne # 8. Det tok ikke mange timene å lage dem. Det er heklet picotkant nederst + heklet blomst med pynteknapp.

Ufrivillig bonzai

Her er litt av årets gulrotavling. Tok bare med de største på bildet....


                      Image Hosted by ImageShack.us

Tror noen bør skifte hobby til bonzai.  *fnis*

Forsvunnet jakttrof

Av en eller annen mystisk grunn ble bildet av jaktutbyttet mitt til et permanent rødt kryss. Så da legger jeg det inn igjen her. Fikk det ikke til i det opprinnelige innlegget. Og jeg er jo fortsatt litt stolt av trofèene mine!  :o)


          Image Hosted by ImageShack.us

Babyteppe

Dette teppet er strikket etter Nøstebarnoppskriften, men jeg brukte noe Monthy-garn fra Dale som jeg hadde liggende. Siden garnet er tykkere ble teppet mye større også. Nesten litt FOR stort faktisk. Det ble ganske tungt også. Så det blir nok sportsvognteppe til et litt større barn tenker jeg.           Image Hosted by ImageShack.us

Jaja, varmt og godt ble det i alle fall. Og jeg heklet kant rundt til slutt: En rad fm og en rad krepsemasker.


Dukkesjal

Dette sjalet lå i samme pose som den rosa jakken. Det skulle egentlig bli mye større, men så oppdaget jeg at nøste # 2 selvsagt ikke var fra samme innfarging. Det så jeg ikke i lampelys, så jeg fikk en ubehagelig overraskelse dagen etter.


Image Hosted by ImageShack.us


Vel vel, nå har jeg rekket opp igjen det som hadde en annen nyanse og laget et dukkesjal av elendigheten. Tipper det passer til en Babyborndukke. Så da kommer det kanskje til nytte likevel.


Nok en UFO er borte, deilig!  :o)

hits