Hmpf

Det gikk IKKE. *sur*  Det fungerte jo ikke å trykke på thumbnailen for å få stort bilde.

Image Hosted by ImageShack.us

Jaja, her er i alle fall sokkene. Fortsatt i lite format. Hmpf igjen.

Dobbelt eksperiment

Eskimosokkene fra Garnstudio svømmer rundt i vaskemaskinen nå. Jeg strikket den største størrelsen (44) og håper at de blir tette og fine i tillegg til å krympe ned til størrelse 39. De skal nemlig bli en gave, denne gangen til en som ikke vet om bloggen min. Så da er det trygt å legge ut bilde.  :o) 
Går det helt galt bruker Gullklumpen størrelse 36 og Ullklumpen størrelse 20...

Sokkene ble myke og deilige, men jeg er litt skeptisk til å bruke ren ull. Får sende med stoppegarn tenker jeg. Det var så fristende å strikke på pinne # 8, de ble jo ferdig på null komma svisj.Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Neste eksperiment er å legge ut thumbnail-bilde. Får se hvordan det fungerer, jeg er så lei av bittesmå bilder der alle detaljene forsvinner.

Da trykker jeg Lagre + publiser, så får vi se....

Kafstrikk

Jeg & Klumpen har vært på strikkekafè igjen. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå siden Junior er høyt og lavt for tiden. Men han oppførte seg faktisk eksemplarisk, og jeg fikk til og med strikket litt.   :o)

Image Hosted by ImageShack.us

En ny hals ble ferdig, så da var det bare å hekle rundt + å lage blomst da jeg kom hjem. Dobbel finull (en rosa og en hvit tråd) denne gangen. Jeg fortsetter med baby cables, synes de passer fint til denne modellen. Og så er jeg kjempefasinert over at det kan være SÅ enkelt å strikke fletter, helt uten hjelpepinner eller kluss.

Hvis noen har lyst til å komme på strikkekafè så er det altså hver mandsag og onsdag formiddag på Garnhuset på Nesttun. Kjempekoselig!

En bortkastet natt

Image Hosted by ImageShack.us 

Jeg sydde Tilda-figurer for harde livet i natt. Men alt var borte da jeg våknet.....   Fullstendig bortkastet arbeid.  Furten

Sånn går det når det siste man gjør før man bysse-laller er å lese i "Tildas hus" og drikke kakao.

Vel, jeg har plukket blåbær om natten også. MYE kjedeligere, og de blir også borte om morgenen. Merkelige greier det der. 

Egentlig er Tilda-stilen total kræsj med min stil. Og boken fikk jeg fordi jeg glemte å avbestile den. Vi får se om jeg likevel klarer å lage noe i våken tilstand, det er jo mye fint i boken. Greie gaver.

Den perfekte gave

...fikk jeg av Gulklumpen. *rørt*

Image Hosted by ImageShack.us

Scrappesett-strikkepinner & garn, her vist i bortimot riktig størrelse.

De henger alt på veggen på håndarbeidsrommet jeg holder på å innrede på loftet. Posen skal få forbli uåpnet, selv om jeg har litt lyst til å bruke blyantspisseren på "strikkepinnene".  :o)

Min flinke Gullklump!

Med litt hjelp fikk hun jammen ferdig pulsvarmerne! De er gitt bort til en liten prinsesse.

Image Hosted by ImageShack.us

De to veske/mobilsmykkene har hun laget helt alene.  *stolt mamma*

Prinsesseutgaven

Denne er jeg fornøyd med! Med litt ekstra "dill" ble den veldig jentete og søt. Bølgekanten oppe + blomstene er heklet. Jeg trædde blomstene inn på snoren før jeg sydde fast bladene.

Image Hosted by ImageShack.us

Ullklumpens lue er i daglig bruk, men til små barn som sitter/ligger i vogn er det nok lurt med knyttebånd slik at den holder seg på plass.

Baby-cableshals

Her kommer en voksenutgave av halsen med baby-cables.
(Hva i all verden heter det på norsk da? "Baby-fletter høres litt teit ut liksom.)

Image Hosted by ImageShack.us

Kremhvit med sjokoladebrun heklekant. (Jada, jeg er litt godtesyk i dag, hihi!)

I følge Gullklumpen den fineste halsen så langt. Vi får nå se, neste er alt på pinnene.  I hvitt & "josa".  :o)

Sett p maken!

Halsen har fått baby-cables fra luemønsteret, og luen har fått heklekanten fra halsoppskriften. Og vips har man et nytt sett!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Bildet ble visst ikke så bra, men settet har alt skiftet eier. Det skal forhåpentligvis varme en liten frøken som liker å pynte seg.

Det er strikket i ren ull, et tysk garn som er veldig likt Perlekrepp. (Etiketten ble borte-vekk..)

Nr man kjenner lusa p gangen

..legger man ut bildet av gaven ETTER at den er overlevert! 
*ædda-bædda!*

Image Hosted by ImageShack.us

Gjestetøflene har blitt omdøpt til ballerinatøfler, for det er det de ser ut som!
Disse er strikket i flerfarget Siljagarn.

Snn kan det g!

Jeg & Gullklumpen har lånt boken "Ull på nytt" fra biblioteket. Fulle av inspirasjon satte vi kursen mot Fretex på jakt etter tovbart materiale. Fangsten ble heller dårlig. Men det skyldtes nok ikke utvalget deres.

Gullklumpen fant det ene plagget etter det andre, men bomull og akryl tover heller dårlig...
Jeg saumfor et stativ med hjemmestrikkete ullgensre, og der var det litt av hvert. Blant annet en flott eskimogenser som ikke hadde så mye som en eneste nuppe. Pent strikket og så ikke ut som om den hadde vært brukt i det hele tatt. Og bare 20 kroner. En fin liten barnekofte i flotte høstfarger og med tinnknapper kostet det samme. Gjett om vi kjøpte dem?

NIX! Jeg fikk helt vondt ved tanken på å tove og klippe i stykker noe som var brukbart og som noen hadde nedlagt så mye arbeid i. Så begge to fikk bli der de var. Vi får vente til neste gang tanten kokvasker ullgenserne sine. Da kan jeg klippe med god samvittighet. 


Er jeg litt rar eller?  Image Hosted by ImageShack.us

Ikke helt som planlagt

Denne skulle egentlig bli en bursdagsgave, men oppleggskanten nederst ble for stram og selve halsen for vid.  :o(  Heldigvis hadde jeg noe annet på lur, så gave ble det uansett.

Image Hosted by ImageShack.us

Halsen er strikket i dobbel Trofè med heklekant nederst. Jeg brukte italiensk avfelling oppe, så der ble den ble fin og elastisk.

Min smalskuldrete Gullklump har adoptert den, så da blir den i alle fall brukt. For dette garnet er håpløst å rekke opp igjen.

Endelig!

Da var Ullklumpens votter ferdige. Strikket etter mål og uten oppskrift.

Image Hosted by ImageShack.us

Nå må jeg bare finne ut hva jeg skal gjøre med restegarnet....  Et helt og et nesten helt nyinnkjøpt nøste. *flau*

N er det spennende!

...for nå er auksjonen i full gang! Og det ser ut til å gå kjempebra, vi har fått inn bud på mange tusen alt.

Image Hosted by ImageShack.us  Her er link til auksjonen: http://auksjon.qxl.no/Oktober+Rosa+2006

...og da hadde jeg visst meldt meg p en ny -along

Image Hosted by ImageShack.us

Det er nemlig en veske-along på Hobbyboden. Lenge siden sist jeg strikket vesker. Og det er jo en grei måte å få brukt opp litt garn på.

Oppstart i morgen!  :o)

En ny utfordring

Dette holder jeg på med nå.

En snodig sak som krever litt konsentrasjon og tålmodighet. Plundret litt før jeg forstod hva jeg skulle gjøre, men så løsnet det plutselig.

Image Hosted by ImageShack.us

Som vanlig med min egen vri. Bokstavelig talt denne gangen!  *fnis*

Vognsko

Egentlig er dette bare et nytt par Madam Møllers babysokker da. Men jeg har strikket dem av dobbelt ullgarn på pinne # 4,5 og laget dem åpne i skaftet. De ble kjempetykke og kompakte, helt perfekte til å brukes som sko i bilen og i vognen. Vi har alt testet dem ut!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg er veldig fornøyd med disse. De er mye bedre en stive, "ordentlige" sko på små føtter som ennå ikke har lært å gå. Men jeg satt og strikket dem i tidlige morgentimer mens jeg fulgte med på nyhetssendingene om flyet som brente på Stord.  Fikk ikke sove pga sår hals og dett nese, så jeg slo på TV-en da frokost-TV startet.

Nå tenker jeg på flyulykken hver gang jeg ser på sokkene. Rart hvordan slike assosiasjoner fester seg.

En liten redningsoperasjon

Denne luen arvet Gullklumpen etter fetteren sin. Den var ikke brukt, sikkert fordi passformen var så dårlig, kort og vid. Den ble bare liggende her også og endte til slutt på loftet.

Image Hosted by ImageShack.us

Luen ble gjenoppdaget nå nylig. Men den passet jo fortsatt like dårlig. Jeg vurderte å rekke den opp og gjenvinne garnet, men fant ut at jeg kunne prøve å strikke en smal kant og øreklaffer i perlestrikk nederst.

Det ble Ikke verdens floteste lue, men nå kan den i alle fall brukes. Så Ullklumpen er 3. eier og 1. bruker!  :o)

Nattarbeid

Jeg MÅTTE bare få denne ferdig.


Image Hosted by ImageShack.us

Ullklumpen sover, så da ble eggkokeren fotomodell igjen.  :o)

Luen passer akkurat, og jeg er veldig fornyd med grønnfargen på "bladverket". Mange grønne nøster ble dradd fram, vurdert og forkastet før jeg fant det rette. Bladene var foresten enkle å strikke, de skal nok bli brukt i andre sammenhenger også. Det eneste pirket var å sy dem pent sammen.

Gjett hva Ullkumpen skal ha på seg når vi går tur i morgen? 

Cafe au lait

Her kommer min versjon: Kaffe med melk. Eller egentlig omvendt. For fargen på dette garnet minner meg mest om "barneutgaven" med varm melk, masse sukker og bittelitt kaffe.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg måtte grave dypt i rollerne mine for å finne et passende garn. Det skulle ha noenlunde riktig farge, være mykt, "kløfritt" og ha en tvinning som framhevet flettemønsteret. Til slutt endte jeg opp med dette, en enslig hespe hollandsk ullgarn av ukjent opphav. Det var egentlig for tynt, for i oppskriften brukes pinne # 5,5, og dette passet til # 4. Men jeg la opp noen ekstra masker og strikket i vei. Luen blir veldig elastisk, så den passer forhåpentligvis til neste år også.

Nå råstrikker jeg for å få ferdig selve luen. For det er snoren med blader som er gøy!

Og nei, jeg har ikke nøstet opp garnet. Jeg sitter og strikker med hespen rundt knærne. Har ikke tid....

Sugar on snow

Denne oppskriften kommer fra siste utgave av www.knitty.com

Jeg har alt testet ut baby-cables, og de var enkle og morsomme å strikke. Og Ullklumpen får jo aldri nok luer.....

Image Hosted by ImageShack.us

Det jeg likte minst ved luen var navnet. "Snow" i kombinasjon med nougattbrunt får meg til å tenke på sur nedbør og luftforurensning. Så det er meget mulig at min versjon får et aldri så lite navnebytte.  :o)

Hvorfor tenkte jeg ikke p det fr?

Det finnes kjempemange flotte sokkemønstre. Men jeg strikker dem ikke av to grunner:
- Jeg gidder ikke å nedlegge dyrt garn og/eller mye arbeid i noe som blir utslitt på 1-2-3.
-Jeg liker ikke å strikke to like av noe.

Image Hosted by ImageShack.us

Det var før jeg oppdaget MOBILSOKKEN. :o)

Her er et lite nøste ullgarn i ferd med å bli forvandlet til 2 mobilsokker. Den i Odessa-mønster er lett tovet, det vet jeg ikke om var så lurt, for mønsteret forsvant litt. Den som fortsatt er på pinnene har "Baby-cables" fra en kombinert hals og lue i siste utgave av www.knitty.com En grei prøvelapp!

Nå går alle smånøstene mine unna! Det røde over var et "kløgarn" (som ble mykt etter toving) som jeg ikke visste hva jeg kunne bruke til.

Dette var jo gøy jo! Raske, garnslankende prosjekter som til og med er nyttige! Jubidu!

Litt reklame:

Image Hosted by ImageShack.us

Nå nærmer det seg!

Her finner du en "reklameblogg" for Oktober Rosa-aksjonen: http://www.vgb.no/14323/

Tatt p fersken!

Ullklumpen får stadig større bevegelsesradius. Nå kryper han til og med over dørstokker.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg trodde at garnet mitt var trygt på soverommet, men den gang ei! Dette synet møtte meg etter en kjapp tur på kjøkkenet. Posen var tømt og det var garn overalt !

Passende nok lå han og smattet på merkelappen fra et nøste Trofè!  :o)


Tyrkiske tfler

Her er tøflene i bruk. Vanligvis bruker jeg to like da!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Kanten rundt er heklet.

Forut for min tid?

Ser det er populært å strikke tyrkiske tøfler for tiden. Det gjorde jeg for flere år siden!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Oppskriften fant jeg i en bok fra biblioteket. Det skulle være et lite motiv oppe på vristen også, men det hoppet jeg glatt over.

Tøflene er strikket i tynt ullgarn på tynne pinner. Og man starter med tåen og strikker oppover. Veldig knotete på de første omgangene, men så går det greit.

Bildet er litt lite, men tøflene er godt brukt og slitte. Det er grunnen til at jeg ikke strikker så mye sokker mer. Det er for mye arbeid for noe som blir utslitt på kort tid. I min familie sliter alle sokker!

En SMART lsning!

Det blir babyvotter likevel. Jeg gikk på Garnhuset... 
To nye nøster for å fullføre et restegarnsprosjekt. *rødme*

Image Hosted by ImageShack.us

Men nå kan jeg jo strikke lue også.  :o)

Auda!

Jeg skulle strikke votter til Gullklumpen av restegarnert fra genseren. Så langt kom jeg: 

Image Hosted by ImageShack.us

Det mangler noen cm + avfelling på begge vottene.

Hva gjør vi nå da? *klør meg i hodet*

hits