Litt fremgang

Sånn ser kluten min ut nå:

image366

Husene har blitt høyere og har fått "vinduer". "Speilet" i midten er strikket i rillestrikk, mens den store flaten rundt har fått vrangstrikkede lus. Skal prøve å få tatt et bedre bilde senere.

Neste utfordring blir å få en fin spiss øverst på "speilet", er ikke fornøyd med den. Får rekke opp igjen og tenke ut noe lurt.

Utrolig mye tankevirksomhet for en kjøkkenklut dette her!  image367 Men blir den bra ender nok akkurat denne kluten i glass & ramme.

En liten utfordring!

Isolde HobbyForum gav meg en lur ide: I en kommentar til innlegget med bilde av "Little Houses Dishcloth" skrev hun at den lignet på avataren min. Det hadde jeg jo forsåvidt sett selv også, men jeg hadde ikke tenkt noe videre over det. Men så slo ideen ned i hodet mitt: (der den kjemper om plass med mange andre ideer) Jeg kunne jo videreutvikle mønsteret til en "avatar-klut"!

Panikken var stor da linken til oppskriften var død! Trodde jeg hadde skrevet feil, men neida. Den var rett og slett borte-vekk. Heldigvis kom jeg på at jeg hadde lagret en del oppskrifter som jeg kunne tenke meg å strikke, og der fant jeg den jammen igjen. Puh! Og så lærte jeg nok en gang at internett er farlig å stole på. Det som er der i dag kan være borte i morgen. Heretter lagres oppskrifter, ikke bare linker!

Sent i gårkveld startet prosjektet. Jeg måtte utvide med ett hus, slik at det ble 4. Brukte det ublekete kjempenøstet mitt, dobbel tråd og pinne #3,5. Behagelig å strikke med og passe tykt. Så langt kom jeg før jeg måtte krype til køys:

Husene blir for lave, det må jeg gjøre noe med. Og så trenger jeg en annen løsning på "hullet" i midten. Må ha ulik struktur på alle flatene også....

image365

Dette blir nok en prøveklut, får lage en ny etterpå når jeg er fornøyd med løsningene. Første gang jeg skal utarbeide noe med både hull- og flatemønster helt alene. Gøy og utfordrende!

Må visst innom butikken etter en frossenpizza igjen. Men jeg kan jo skylde på håndtverkere på kjøkkenet. Hehe...

Mimouna blogger interiør

Sjelden vare på min blogg, jeg prøver så godt jeg kan å unngå å få for mye av rotet mitt med på bildene. Det er lite krystallvaser med ranukler i her i heimen, Ullklumpen gjør reint bord nokså kjapt hvis jeg prøver meg på pynt og dill-dall. Han er en liten klåfinger som finner og demonterer alt som kan finnes og demonteres. Kjapp som lynet og  med en rekkevidde som er intet mindre enn imponerende. Stoler kan dyttes rundt så man når opp, snart skrur han vel ned taklampen.....

Dette har han IKKE gjort, altså! Vi har håndtverkere i huset.  :o)  Men gjett om det var en som gjorde store øyne da de gikk løs på listverket med et digert kubein! Tror muligens yrkesvalget hans ble avgjort der og da.  *hehe*

image363

25 år gamle Husmorvinduer byttes ut i nye med sprosser. Deilig, huset har fått tilbake sjelen sin. De store, tomme vindusrutene passet utrolig dårlig til et hus fra 1927, men den gangen de opprinnelige vinduene ble skiftet tenkte ingen på slikt. Dette var moderne, varmeisolerende og praktisk! Jeg husker fortsatt isrosene på innsiden av de gamle, smårutete ettlagsvinduene da jeg var liten. Vakre, men huff så kaldt det var om morgenen før vi fikk fyr i ovnen. (Nå følte jeg meg plutselig veldig antikvarisk......)

image364

Utsikten fra kjøkkenbenken.  :o)

Da vi flyttet inn i huset var alt kaos. Ingenting var ferdig, og vi ble ufrivillig "samboere" med foreldrene mine siden deres leilighet i 1. etasje heller ikke var ferdig. Vi overtok rom etter rom, skap etter skap. Å rydde skikkelig eller å få vasket ut kunne vi bare glemme, og det er fortsatt mye rusk og rask rundt omkring som vi bare måtte lukke øynene for. Ting ble plassert der det var plass, vi fikk omorganisere det siden.

Vel, Ullklumpen ble født 4 dager etter at vi flyttet inn. Og "siden" kom aldri. Det var så mye annet å ordne. Men jeg har irritert meg over dårlige løsninger og halvferdige arbeider rundt omkring. Nå når vinduene blir skiftet måtte vi rydde unna veldig mye, og da var det jo tåpelig å sette alt tilbake slik som det var. Så nå reorganiseres det her. Slitsomt men kjekt. Tror faktisk kjøkkenet kan bli riktig trivelig når det er ferdig.

Kanskje det kommer flere interiørinnslag her senere. Vi får se!

Shopping med bismak

Jeg har kjøpt masse hobbysaker den siste tiden, og jeg har faktisk ikke brukt noen formue likevel. Grunnen? To av mine favorittbutikker har stengt dørene for godt. *snufs*

Garnhuset
på Nesttun har vært "min" garnbutikk siden tenårene. Og Perlehuset under Smørsbroen har vært fast stoppested på alle byturer. Gullklumpen min elsket den butikken. På lørdag var vi der for siste gang. 200 kroner kiloet for både perler og tilbehør var jo kjempebillig, men det var litt trist likevel. Svaret på -"Mamma, kan jeg få noen sånne?" 
ble - "Ta alt du vil ha, dette er siste sjanse."  Nå har vi en full bærepose som sikkert kan bli til mye fint. 


                                        image362


Vi får nok tak i både perler og garn andre steder, så sånn sett er det jo ingen krise. Dessuten har vi visst opparbeidet oss et lite lager, hehe. Men litt vemodig er det nå uansett.

Glad-kopper

image360

Disse to skal få flytte inn hos en som liker turkis!  :o)

Muligens får de følge av en bitteliten dishcloth.....

Så galt gikk det!

Vi skulle bare innom SparKjøp for å kjøpe en ny vinterdyne......

image359

De små bomullsnøstene var merceriserte, så da måtte jeg jo bare kjøpe disse kjempene på 200 gram hver. Det positive er jo at jeg har klutegarn i lange tider nå. Og tross alt er det en billig hobby. *overbevisende".

Det var vel ingen som trodde at jeg skulle hekle? Tenker vi går for dobbelt eller tredobbelt garn og strikkepinne # 4.  :o)

Grandmothers Favorite With Hearth

Nok en klut, selvsagt.

image358

http://anewtwistondishcloths.blogspot.com/2005/08/grandmothers-favorite-with-heart.html

Grei klut i rillestrikk med glattstrikket hjerte. Men den ble litt liten, og jeg orker ikke å hekle flere picoter. Hjertet kan nok brukes til andre ting, har noen planer alt......

Harry Potters vaskeklut

image357

Vanskelig å fotografere disse klutene i rett- og vrangstrikk slik at mønsteret kommer tydelig fram. Men denne ble faktisk skikkelig stilig, og jeg er ikke engang spesielt HP-frelst. Tror gul er noenlunde "riktig" farge, er det ikke gult og rødt som er hans farger tro?

I alle fulle fall, oppskriften finnes her hvis noen andre vil ha:

Golden Snitch Dishcloth Pattern: http://insanknitty.wordpress.com/2007/06/16/harry-potter-dishcloth-design/ 

Bildet var så lite og utydelig at det var spennende å se hva jeg egentlig strikket. *hehe*
Og jeg ANER ikke hva en "Golden Snitch" er. Noen som kan opplyse meg???

Flere kluter - og en sjelsfrende

Den optiske illusjonskluten min (akkurat det hørtes mye bedre ut på engelsk) er ferdig. Grei å strikke, men jeg tror ikke at den lurer noen. Den ser like flat ut som den er. Pyttsann.

image355

Neste klut er jeg litt stolt av. Den er strikket av noen smårester som selv jeg aldri hadde trodd at kunne bli til noe. Helt enkel i riller, men nokså søt, ikke sant? Denne klarte jeg uten oppskrift!  *hehe*

image356

Nå strikker jeg på en ny klut, men det går mot slutten av garnet mitt. Har masse mercerisert bomullsgarn, må teste hvordan det fungerer. Surt å strikke kluter som ikke "virker".

Og så har jeg funnet en sjelsfrende, i alle fall på dette området: http://clementineshoes.blogspot.com/2007/09/things-ive-discovered-about-dishcloths.html

"Things I've discovered about dishcloths" var interessant lesning for en som er bitt av samme basillen.


Optical Illusion Cloth

Enda en ny måte å strikke kluter på! Bare fantasien setter grenser. Og jeg har lagret maaange flere mønstre som jeg bare MÅ teste ut. Dette er jo så gøy!

image354

Her er oppskriften på denne: http://www.knittingonthenet.com/patterns/clothillusion.htm

Jeg styrer litt med å plukke opp masker slik at det blir pent på baksiden også. Og så er  det vanskelig å feste trådene slik at de ikke synes. Bomull er ikke noen "snill" fiber i så måte, endene arbeider seg ofte løs etter en stund. Tror jeg skal hekle en rad fastmasker rundt hele kluten og hekle alle trådendene inn i den.

Hvis noen lurer på hvorfor laptopen er med på nesten alle bildene så er det fordi den og jeg er uadskillelige for tiden. Printeren har tatt ferie! Med så små strikkeprosjekter går det greit å bare ha oppskrift på skjermen. Og heldigvis har vi en ekstra PC til andre desperate familiemedlemmer.

Little Houses Cloth

Ny dishcloth. Hvilken bombe!

image353

Her finnes oppskriften: http://www.jimsyldesign.com/~dishbout/kpatterns/littlehouses.html

Jeg måtte ha litt variasjon, og dette hullmønsteret var enkelt og greit å strikke.

Sunny Days Dishcloth

Denne passet så godt til været i dag. Det PLASKREGNER ute, og vinden uler. Da trenger man litt sol!

image351

link til oppskriften: http://thingsstitched3.blogspot.com/2006/08/sunny-days-dishcloth.html

Har fått spørsmål om link til de andre klutene også, så her er de:

Ugleklut: http://www.knittingonthenet.com/patterns/clothowl.htm
Prinsesseklut: http://madebylindy.blogspot.com/2007/03/princess-crown-pattern.html

Og så har jeg strikket et par ekstra kluter. (Søvn er nemlig oppskrytt....)

image352

Dette blir nok den siste prinsesse-kluten på en stund. Begynner å bli litt lei av den nå. Men jeg måtte jo ha en selv siden de andre forsvant. Uglekluten blir det nok flere av, men ikke med en gang. Nå er det så mange andre mønstre som må prøves.

Tro hvor de selger billig bomullsgarn for tiden?   *shoppingmodus*

Dishcloth heaven!

Et kjapt søk på Google, og her sitter jeg med minst en halv dillion dishcloth-mønstre! 
Må visst kjøpe mer bomullsgarn, for nå krymper lageret raskt. Og jeg som egentlig hater å strikke med bomull da.

Alle klutene jeg har strikket så langt har reist sin vei. Så det er visst bare å strikke flere. Fine "prøvelapper"; noen mønstre kan sikkert overføres til andre ting. Gullklumpen vil for eksempel gjerne ha en  pute med prinsessekroner på. Og mønsteret har jo alt blitt brukt til lomme på en genser. Her er mulighetene mange.

Artig å se alle de ulike dishcloth-ene som finnes. Noen er virkelig amatørmessige bli-kvitt-restegarn-prosjekter mens andre er de reneste kunstverk. Ser ut som om dette er stort ute i verden, de fleste jeg fant var amerikanske.

Her er en ugle-variant:

image350

Samme garn & pinner som de foregående, men denne ble litt liten. Med tykkere garn blir den en grei gryteklut, siden rillestrikken gjør den tykkere. Jeg savner perleøynene, men det er vel ikke så lurt til en vaskeklut. Så den får klare seg uten. Den HAR jo strikkete øyne da.

Oktober er orange

Det er visst lov å skrive "oransj", men det får det bare til å klø i rødblyanten min.....

Her kommer uansett mitt oktoberbidrag til fargealongen.

image349

Disse ble myke og deilige. Og ekstra kongelige med en liten picotkant rund, ikke sant?

Bitt av en ny dille!

(Eller biter diller egentlig? hmmm.......KROKOdiller biter i alle fall. )

I alle fall, her strikkes det "kopptuer" så det gnistrer. Alle enslige bomullsnøster lever utrygt, jeg kaster meg over dem der de ligger intetanende i rolleren sin. Tornerosesøvnen er over!   :o)

image348

Dette mønsteret brukte jeg i lett omarbeidet utgave til prinsessegenseren. Nå har jeg strikket dem slik de egentlig skal være. De har fått heklekant og hempe i tillegg, og jeg tror disse skal få bli dusj-vaskekluter til noen fine prinsesser. Gullklumpen fikk nesten anfall ved tanken på å bruke dem til å tørke opp søl på kjøkkenet med. Den multifargede er alt gitt bort sammen med en god dusjsåpe. :0)

Klutene er strikket på pinne #4, og det gikk med ca 30-40 gram til hver.

Ugledilla!

Uglefletten er kjempemorsom og enkel å strikke, så nå tar det litt av her. *hehe*

image346

Jeg VET at jeg nylig skrev at Lillegull hadde nok gensre. Men nå har han enda en.  :o)

Garnet var bare perfekt til motivet, og så hadde jeg kjøpt det inn til et prosjekt som ikke ble noe av. Da var det jo bedre at det ble til en uglegenser, ikke sant? *nikker ivrig*

SuperNova fra SIRDAR, mix av akryl, ull og nylon. Litt ujevnt og spennende i teksturen. Genseren ble veldig myk og lett, bare litt over 200 gram. Og den er ekstra lang siden lillegutten også er ekstra lang. Den sitter perfekt på ham og blir god under ytterjakken nå framover. Tror ikke garnet er det mest slitesterke, men han vokser jo så fort at ingenting varer mer en noen måneder uansett. Har laget oppbrett på ermene, så kanskje den holder helt til våren igjen? Vi får se.

image347

Disse uglene har fått avlange grønne øyne. De lyser litt i mørket!

Genseren er strikket ovenfra og ned med raglanøking. Pinne # 7. Hvis jeg skal strikke flere hadde jeg plassert ugleborden helt nede ved vrangborden uten det glattstrikkete feltet mellom. Ellers er jeg fornøyd med verket!

Å ja, glemte å si at uglene er strikket opp-ned. Da måtte jeg strikke fletten motsatt vei også, og det gikk greit. Men vridningene ble motsatt. Litt snodig! (prøv hvis du lurer på hvorfor!)

Endelig!

Da er Garnmysteriet mitt ferdig!  :o)

image344

Jeg ble nesten ferdig fredag kveld jeg, hadde bare litt igjen på hanken. Men lørdag morgen var det blå Mor Aasegarnet mitt plutselig SVART! Lurt av lampelyset! Og siden jeg hadde "lånt" garn fra et annet nesten ferdig prosjekt måtte jeg prøve å få tak i mer. Lettere sagt enn gjort, siden det var lenge siden REMA 1000 hadde kampanje på dette garnet.

Etter å ha besøkt alle REMA-ene i nærheten var det bare å gå hjem og rekke opp igjen.  :o( 
Men jeg hadde heldigvis mer av mohairgarnet, så da ble det ny hank. (+ vannblemme på fingeren! ) Og forhåpentligvis er det nok opprekksgarn til å fullføre det andre prosjektet mitt også.

Snoren min ble litt vel lang, og jeg tror egentlig ikke at jeg liker den. Litt vel glorete, synes jeg. Kanskje den blir skiftet ut med tid og stunder. Hjertet ble fint, men det så litt tomt ut på den andre enden av snorer. Derfor laget jeg en dusk av pelsgarn. Nå har jeg små, glitrende hvite tråder overalt i huset etter oppklippingen.

image345

Baksiden fikk en liten lapp av de siste små garnrestene. ALT måtte jo brukes opp!

Dette får bli strikkekafe-posen min. Satser på å bruke den som den er nå, eventuelt får jeg sy for hvis den hårer veldig. Knallblå mohairhår strikket inn i alle prosjektene mine frister ikke så mye. Og tynne strikkepinner i strikkede vesker blir fort "pinnsvin". Men jeg kan jo gjøre det enkelt for meg selv med å putte spøtet i en plastpose først da. Tror jeg går for den enkleste løsningen.

Nok en gang tusen takk til Liv-Toril, og så kommer det visst et nytt mysttrium på nyåret. Jippi!!!

Oktober er nesten ajour jo!

I oktober er det meste i rute. I alle fall på strikkefronten. Kjekt med litt mestringsfølelse! *hehe*

OKTOBERLUEN er forlengst ferdig og i daglig bruk. (At det skyldes at den nye eieren har rotet bort hodeskalleluen sin er en annen sak....)

image342

GARNMYSTERIET er nesten ferdig, må se om jeg får tak i et ekstra nøste blå Mor Aase i dag. Ellers må jeg strikke ny hank. Men det er jo et raskt og greit prosjekt.

image340

FARGEALONGEN har jeg forsømt en stund. Men noe orange er på vei!  :o)

image343

Og så har jeg meldt meg på FANTASIALONGEN, runde 5. Er godt i gang med den også.

image339

FISKETEPPET vokser sakte men sikkert. Det skal riktignok ikke være ferdig før 10. desember, men her bør jeg nok gire opp litt.

image341

Fredagskvelden er i boks!

Et delikat, omsorgsfullt tilberedt gourmetmåltid til familien og et strikketøy til petit moa. Siste del av Garnmysteriet er kommet!

image338

I say no more......

Så rart!

Her er Ullklumpens sko. Disse tre parene passer akkurat for tiden.

image337

Støvlettene er i størrelse 24. Skoene er i størrelse 23. Og sandalene? Størrelse 25, selvsagt.

Sandalene i størrelse 23 er alt for små, og tøflene i størrelse 24 er alt for store. Det samme er joggeskoene i størrelse 25. Å kjøpe sko er noe styr!

Nytt husdyr!

image336

Det måtte jo selvsagt bli en alpakka!

Tipper ullen fra denne ikke er noe særlig å strikke med. Men man kan jo ikke få alt her i verden.

Gullklumpen er mesteren bak verket, og Ullklumpen vil gjerne ha tilbake klossene sine......

Ugler i mosen

...eller i alle fall på luen. *fnis*

image333

Luemønsteret er egenkomponert av restegarn, mens uglene er "lånt" fra en annen oppskrift.

Pinne #3,5 til vrangbordene, den nederste er i tofarget spiralstrikk. Pinne #4 på ugleborden. Garnet er Finse Kamgarn fra Sandnes, utgått for maaange år siden. Men jeg syntes disse fargene var perfekte til ugler, og dessuten var det greit å få brukt dem opp. Nå har jeg akkurat nok igjen av den lyseste til en fisk. (!!) Teppet mitt må jo også bli ferdig en gang. *hehe*

image334

Litt uklart bilde, men uglene har fått svarte perleøyne.

image335

Dette var visst enda mer uklart. Jaja. Dessuten insisterer kameraet mitt på at alt skal gå i blåtoner for tiden.

Poenget her er i alle fall å vise at den siste lille halvmeteren med sennepsfarget garn ble nok til en liten rille på toppen. Liker sånne små detaljer. Og Klumpen er kjempesøt med luen på. Den passer akkurat.

En lur ide! Eller: Brødet er i boks! Eller noe sånt....

Jeg er IKKE fornøyd med min dyre Tupperware brødboks. Alt mugner jo superraskt i den, og brødet blir fuktig og ekkelt. *sur* Vurderer sterkt å la den bli lekebilgarasje til Ullklumpens kjøretøy.

Men brødet må jo bo et sted. Og plastposer på kjøkkenbenken er ikke spesielt vakkert. Foreløpig har jeg derfor de plastpose-kledde brødene i den forhatte boksen. Men den tar jo mye plass og er i tillegg blitt et rimelig stort irritasjonsmoment. Nå skal den ut!

Merete på Hobbyboden gav meg en strålende ide: Brødposer! De tar lite plass, er fine å se på, og så har hun i tillegg laget mønster og lagt det ut på bloggen sin. Da er det håp om at selv jeg kan klare å sy meg en pose eller tre. Fine gaver også, og jeg kan få brukt opp litt av stofflageret mitt. Må bare finne ut hvor symaskinen min er først.....
Link til Meretes blogg med syveiledning: http://mreteveian.blogspot.com/2007/10/brdpose-bread-bag.html

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på stitchery,  og her kan jo teknikken prøves ut på etikettene. Snakk om å få i både pose og sekk.

                                                 image327


Tusen takk til Merete for at hun deler den gode ideen!

Fortsatt mystisk!

Del 4 er strikket og montert.  :o)

image332

Bare en del igjen, og jeg er fortsatt ikke sikker på hva dette skal bli. Skikkelig mystisk!
Tipper det blir en slags oppbevaringssak, veske eller noe slikt. Vi får se om noen dager.

Jeg har brukt opp rubbel og bit av både pelsgarn, effektgarn og det ene ullgarnet. Satser på å komme i havn med ett ullgarn + mohair. Jeg måtte strikke noen ekstra striper for å få bakstykket langt nok, men ellers har alt stemt så langt. Jeg heklet en rad fastmasker rundt delene og heklet dem så sammen. Synes det ble finere enn å vrengsy siden det var såpass tykt og stivt. Får håpe det ikke var et dumt valg, det ser i alle fall greit ut.

Jeg glemte hjertene på forrige bilde, så de fikk være med her. Lurer på hva de skal brukes til?

Dette garnmysteriet har jammen vært tid- og arbeidskrevende men gøy! Kjempeflott av Liv-Toril at hun orker å styre med alt dette og i tillegg svare på tusen spørsmål fra alle oss strikkedamer. Her finner dere bloggen hennes: http://blogg.hobbyboden.com/livtoril/ 
Hvorfor ungene mine IKKE får flere nye strikkegensere

Vi var på SparKjøp på lørdag. Masse ting & tang til 10, 20 og 30 kroner. Så nå har Gullklumpen fått to nye høyhalsede gensre med flettestrikk, en marineblå og en offwhite. 80% ull og 20% polyamid. Og prisen? 10 kroner stykket, takk! Mindre enn det et vanlig garnnøste koster, og helt greie gensre. Sprøtt!

Jeg hadde funnet fram mønster og tenkte å strikke en ny genser til minstklumpen. Men så fant jeg jammen to ullgensre etter storesøsteren på loftet. Hun var mye eldre da jeg strikket dem, men de var bare akkurat passe til min lange ettåring. Trengte ikke oppbrett på ermene en gang jo.

Da kan jeg faktisk strikke noe helt annet da. Ikke flere barnegensre i år. Hvilke muligheter!

image331

Vov-vov-genser fra loftet. Og en spenndende film på TV.....

Knappene er kjempestilige; små blyantspissere.
(Lurer på hvem som sydde på det røde ermet med blå tråd? Kan umulig ha vært meg vel?)

Det går framover!

Garnmysteriet mitt er nesten ajour nå. Egentlig litt utrolig.

Del 2 var grei: "pølsestrikking". Litt tungt å strikke med dobbel mohair og tykt ullgarn på relativt tynne pinner, men det var jo små, overkommelige strikkesaker. Del 3 var mer av det samme, greit det også. Helt til alt skulle flettes og sys sammen. Jeg er IKKE glad i å sy. Finner vanligvis på de mest utrolige og kreative løsninger for å slippe å montere. Og her skulle det sys MASSE. Striper som rullet seg, festet sammen med skarpe og blodtørste knappenåler. Jeg hadde ord som vanligvis ikke tilhører mitt vokabular på tungen opptil mange ganger....  %€&()?=)!!!

Jeg var nesten ferdig med å sy alle kantene da mamma kom innom og påpekte det jeg selvsagt burde ha sett selv: Jeg hadde flettet feil! To striper midt på var tredd likt. VRÆL!!!! Men i stedet for å slenge hele greien (fortsatt full av morderiske nåler) i femte veggen la jeg det pent til side og sprettet opp igjen neste dag. Selvbeherskelse! *stolt*

image330

Nå mangler det bare et par små sømmer, de tar jeg i morgen i dagslys. Litt skakt og skeivt her og der, men egentlig nokså sjarmerende. Og klokken 19.00 kommer neste del av mysteriet. Spennende! Tror mannen min også venter.....  :o)

En scene fra hverdagslivet i familien

Jeg sitter i sofaen og nistrikker, omgitt av strikkete "pølser" i alle slags garn og farger. Etter en stund kommer det uunngåelige spørsmålet fra gemalen:

-"Hva strikker du NÅ da?"

- "Eh, vet ikke. "

Han bruker et par sekunder på å heve opp igjen underkjeven og gjenvinne fatningen.

- "VET DU IKKE???!!! Jammen hva skal det bli da?

- "Vet ikke, det er et garnmysterium fra internett. Vi skal strikke noe som skal bli til noe, men vi får ikke vite hva det er før på slutten. Det er veldig spennende altså."

Lang pause.

- "Vi er over 200 damer som strikker dette, altså."

Ny pause. 

- "Og ingen vet hva det skal bli?"

- "Nei."
 
Ansiktsutrykkene hans i løpet av denne samtalen var ubetalelige. Og jeg tror jeg skal pakke ned strikkerøyet mitt i en bag i tilfelle vi får besøk av snille menn i hvite frakker. Sånn just in case. Jeg må jo få strikket ferdig! 


                                                                           image329

Jeg har vært flink!

Jeg har gitt opp å veie garnet mitt, men jeg kan faktisk se veldig tydelig at det minker. image327 
Selv om jeg har kjøpt et nøste her og et nøste der så har lageret krympet betraktelig. Jeg opplevde faktisk å lete etter garn til et prosjekt uten å finne noe som kunne brukes. Jeg er nesten helt tom for "vanlig" glatt ullgarn. Det lille jeg har igjen ligger i fisketeppe-posen min.

Nå leter jeg etter prosjekter som passer til garnet jeg har i stedenfor å lete etter garn til prosjekter jeg har lyst til å strikke. Garnmysteriet er jo supert til å bli kvitt smårester i ulike kvaliteter. Og så har jeg planer om noen store sjal med striper, tror det kan bli bra.

Hvis jeg nå bare får solgt litt av produksjonen på messer framover er det vel på tide med en liten belønning til meg selv. Garnshopping kanskje?  *fnis*

image328Eva-luen

Denne luen strikker visst mange hobbybod-damer for tiden. Og Eva er så snill at hun deler oppskriften med oss: http://evasunivers.blogspot.com/2007/08/made-by-eva-nr-1.html

Jeg måtte jo bare prøve jeg også, så nå har jeg en og en halv lue ferdig. Grei å strikke, bortsett fra at jeg alltid strikker for langt med vrangbord og må rekke opp igjen. Glemmer de glattstrikkete stripene hele tiden, spesielt når skravla går paralelt med strikkepinnene....

image326

Den ferdige luen er strikket av ett av de enslige nøstene mine som ligger i et innlegg litt tilbake. Har gitt opp å få fram fargen, men det er altså ikke grått. Det har alle slags sjatteringer i gråblått, turkis, beige, sennep mm.

Det andre garnet lå i en roller på loftet, aner ikke hva det er. Men det var morsomt med alle de små fargesterke spettene. Jeg har tatt opp dette enslige nøstet mange ganger og lurt på hva det kunne brukes til. Da er det problemet også løst!  :o)

I kveld skal jeg strikke ferdig begynnelsen på Garnmysteriet, for neste del kommer alt i morgen. Sprøtt at så mange damer rundt i Norges land driver å strikker på noe de ikke aner hva skal bli. Sier en av dem.....  *hehe*

Prinsessegenser

Da har jeg også strikket prinsessegenser. Egenkomponert sådan.

Små prinsesser liker rosa. Og gull, selvsagt. Og kroner. Denne genseren har alt.  :o)

image325

Fornuftige tanter legger vekk pusete garn og strikker i maskinvaskbar ull. Genseren skal tross alt brukes av en aktiv toåring. Raglanfelling ovenfra og ned gir god passform og mulighet for å forlenge både bol og ermer. Dessuten er det monteringsfritt!  *yesss!*

Det lekre gullgarnet var ikke særlig mykt, så derfor droppet jeg å bruke det der det kan komme i kontakt med hud. Den store gullknappen har veldig spennende, porøs overflate. Selvsagt var den umulig å fotografere, blitsen reflekterte i den. Så dere får bruke fantasien.

image324

Små prinsesser har gjerne ting & tang de vil ha med seg. Så da er det praktisk med en stor lomme på magen. Genseren skal gis bort, og akkurat nå sover en liten bamse i lommen.

Mønsteret til lommen er lett omarbeidet etter en oppvaskduk(!) jeg fant her: http://madebylindy.blogspot.com/2007/03/princess-crown-pattern.html  Lindy er en kreativ, strikkende 16-åring som har designet flere oppskrifter. Bloggen hennes er verd et besøk.

Oktoberluen min

Tadaaa: Oktoberluen er ferdig!!!

image323

Jeg har jukset litt, da. Å strikke lue på pinne # supertynn er ikke noe jeg gjør frivillig, så her er mønsteret omarbeidet til pinne # 4,5. Da la jeg opp 100 masker og ikke 160. Mye bedre!

Jeg måtte bearbeide oppskriften litt for å få det til, eller hadde luen blitt veldig lang. Så vrangborden nederst mangler. I stedenfor laget jeg brettekant og belegg. Og så ble det bare 5 spisser på toppen. Litt annet "småjuks" ellers også, men luen ble fin den, synes jeg.

Da får vi se om det ikke blir septemberlue etterhvert også.

PC-en min er ikke venner i kveld, jeg får ikke lov til å redigere og beskjære bildene mine. Det skal visst alltid være noe. Sukk.

Gutten og dragen, eller høst i Bergen

Det har vært noen utrolige dager. Plutselig forstod jeg hvorfor mange setter slik pris på høsten. For den trenger jo ikke å være ensbetydende med regn og vind og regn og vind....

Vi har våknet til SOL og milde temperaturer i mange dager nå. Ullklumpen har bevegd seg utendørs uten gummistøvler og regnjakke, og vi har vært på lange turer uten å bli klissvåte og kalde. Herlig!

image319

Den Snille Dragen var Gullklumpens favorittsted i sentrum da hun var liten. Fortsatt vil hun gjerne besøke den når vi er på bytur. Og nå har lillebror også blitt introdusert for denne sjarmerende skapningen. Selv om han hadde både hodet og armen helt inni gapet på den bet den ikke. Den ER snill, nemlig!

image320

- "Hei, drage!"

image321

Duene og måkene i Byparken fikk smake  Ullklumpens bolle. En svett liten kar hadde da forlengst kastet av seg den varme ull-luen.

Nå regner det ute. Men vi lever på disse dagene en stund!  :o)

Garnmysteriet II

Da er vi i gang igjen!  *hoppe og sprette*

image318


Forrige gang strikket og tovet vi garnkurver. Synes de ble flotte, og min er stadig i bruk. Tar seg mye bedre ut i sofaen enn en REMA 1000-pose liksom.....

Denne gangen skal vi ikke tove, så her øyner jeg muligheten til å bruke opp både pelsgarn, mohair og kanskje litt akryl også. Har rikelig med smårester som kan brukes. Dette blir spennende!

Første del av oppskriften kommer i morgen klokken 19.00, så da sitter over 200 strikkeglade damer klare med garn og pinner.

Får vel strikke ferdig noen av de mange prosjektene jeg alt har på pinnene først, tenker jeg. Det rekker jeg sikkert til i morgen kveld. Jada.


Luealongen

image317

Det har dabbet litt av med luealongen, men jeg har ikke tenkt å gi meg helt. Septemberluen rakk jeg aldri å strikke, hvor ble det av den måneden tro? Jaja, nå er oktober her, og vi har fått en ny oppskrift.

Her er nettsiden til alongen: http://pic6.piczo.com/Luer2007/

og her er altså oktoberluen: http://crossroadknits.blogspot.com/2007/02/anemoi-hat-pattern.html

Fint mønster, men jeg tror jeg kommer til å endre den litt. Skal bare strikke noen fisker først.  :0)

I motsatt rekkefølge

En tid tilbake strikket jeg Charlie's Car Cap fra www.magknits.com av restegarn. Nå har luen fått selskap av en genser. Også av restegarn. Litt snodig å strikke genser til luen og ikke lue til genseren kanskje.

image315

image316

Her er luen også. Begge deler er pyntet med figurknapper. Etter mye leting fant jeg den brune traktoren, men den siste grønne er sporløst forsvunnet. Det blir vel plass til den også dersom den dukker opp igjen. Ellers har jeg funnet plass til en seilbåt og en liten flygefisk!

Vi får se hvordan Klumpen liker dekoren, det er en viss fare for at han prøver å plukke dem av. Jaja, da har han jo jobb en stund.

Genseren er strikket ovenfra og ned med raglanøkning i diverse garntyper (Mor Aase, Safir, Norsk Ullgarn) på pinne # 4. Og det er fortsatt mer garn igjen!

Dagens lille handlerunde

resulterte i at disse søte små flyttet inn hos meg. :o)

image314

3 enslige hesper lå og ropte på meg, men de ville ikke fortelle hva de skulle bli. Foreløpig har de blitt forvandlet til store nøster, så nå har jeg vondt i armene. Vil ha en sånn nøstemaskin, da ser jo resultatet straks mer proft ut også.  Får skrive det på ønskelisten.

De to bakerste er tweedgarn, nydelige farger som ikke synes her. Men garnet var litt hardt, håper det mykner i vask. Det grønne er tynnere og mykere, og Gullklumpen har alt bestilt det. Yndlingsfargen hennes, må vite!

Den lille bunten i midten er ull og gull, den skal bli pynt på en prinsessegenser hvis alt går etter planen.

My so called scarf

Nok en dille som "alle" strikker.  :o)

Oppskrift her: http://www.sheepinthecity.prettyposies.com/archives/000079.html

Jeg MÅTTE bare prøve mønsteret, og denne videoen gjorde det hele mye enklere. Utrolig mye bedre å se noe demonstrert enn å bare lese en oppskrift.

Her finner du instruksjonen: http://www.youtube.com/watch?v=PKpuUxVbQtc  Hurra for youtube!

image313

Jeg la opp 30 m på pinne # 7 og strikket i vei. Det var ikke vanskelig, men det gikk litt seint. Det kommer seg nok etterhvert. Mønsteret ble fint det, bare litt skuffende at det ser (nesten) ut som helt vanlig glattstrikk på vrangen. Jeg liker best skjerf som er make på begge sider.

Tror dette blir rekket opp igjen, det ble litt kompakt og egentlig litt i smaleste laget også. Får lete etter et bedre egnet garn på lageret mitt, der er det mye å velge mellom.

Ellers har jeg sett en lue strikket i dette mønsteret, det kan det hende at jeg også må prøve. Jeg er nok mer en luestrikker enn en skjerfstrikker. Utprøving pågår!  :0)

hits