Dagens utfordring 31.10

Ta bildet av været/himmelen hos deg i dag. Håper det er vakkert for alle før helgen.  cool Prosjektet ditt kan veldig gjerne være med på bildet.

I dag har det vært skikkelig kaldt og sol. Flott vær, herlig å være ute. Vi har hatt foreldrekaffe i barneparken, det ble en adskillig større suksess enn det ville ha blitt forrige uke med øs-pøs-regnvær. I parken serveres nemlig kaffen utendørs!  :o)

002

Utsikt fra loftsvinduet mitt. Solen forsvant selvsagt da jeg fant fram kameraet, men himmelen er i alle fall blå.

003

Fortsatt flammende høstfarger selv om mange trær har sluppet lauet nå.


Skumle greier!

Og da tenker jeg ikke på gresskaret, det er bare med fordi det passet til fargene.

005

Dette innlegget burde vel komme med en advarsel: Høyt akrylinnhold, ikke egnet lesning for sarte sjeler. :o)

Jeg har rett og slett brukt opp alle restene mine av ullgarn. Det er bare igjen noen smånøster av diverse merker i hvitt + noen farger som ikke passer sammen. De får ligge på vent til det kommer nye rester. I mellomtiden kaster jeg meg over de andre garnkvalitetene. Jeg har en full roller med akryl, for det meste Mam'sell. Et helt OK garn å strikke med, og det finnes i mange fine farger.

Vel, noe av akrylgarnet har altså endt opp som luer. Skikkelige retroluer, og da  må jo akryl være helt riktig! Husker gensre som slo gnister når jeg dro dem over hodet og fikk håret til å stå rett opp, hehe!

Har prøvd disse luene på, og det gikk greit. 90-talls-akryl er nok et par hakk bedre enn den fra 70-tallet. Ingen hårreisende opplevelse med andre ord.


006

Jeg har brukt vanlig rund felling på disse luene siden akryl er fullstendig ublokkbart. Så da måtte jeg forlate Turn-a-Square for en stund. Luen med oransje i fikk en liten tutt på toppen, lett inspirert av gresskaret. Begge luene er litt vide og posete.

Har du sett alle de rare luene som vandrer rundt (vel, med folk inni da) i gatene for tiden? Jeg har fått luestudering som ny hobby, ganske så fascinerende. Mye rart, mye stygt og veldig lite håndstrikk. Det er LANGT mellom hver gang jeg ser en hjemmelaget lue. Akryl, og da snakker vi om kvaliteter som får Mam'sellen min til å framstå som luksusgarn, er desidert den mest utbredte fiberen. Jeg gremmes!

Det er år og dag siden disse nøstene havnet i mitt eie, og jeg kjøper ikke syntetisk garn mer. Men jeg kommer nok til å bruke opp det jeg har. Akryl og bomull synes jeg er en god blanding, det holder formen mye bedre og er mykere enn ren bomull. Så faren er absolutt til stede for flere innlegg med skummelt innhold. Pass opp!

Dagens utfordring 30.10

Hvilken hobbybok er favoritten av de du har i hylla di? Gjerne link til bilde/nettbokhandel, eller ta bilde av den.  :o)

Min desiderte favoritt er denne:


001

Den er så gammel at den ikke finnes i salg mer, og denne vokter jeg som gull! Den begynner å bli godt slitt etter flittig bruk.

Her finnes gode forklaringer på all verdens strikketeknikker, illustrert med fargebilder. For meg, som  aldri klarer å holde meg til ferdige oppskrifter, har den vært helt super å ha. Selv etter at jeg begynte å bruke internett, og til og med etter at jeg oppdaget Ravelry, er denne yndlingsboken min.


Dagens utfordring 29.10.

Finn frem noe du har laget for lenge siden, gjerne før bloggingens tid, slik at du aldri har vist det frem til oss her på nett før og ta bilde av det!  Jadda


Disse er fra den gangen jeg trodde at mannen min ble glad for hjemmestrikkete gensre.

002

Kelimgenser og Nordlandsgenser.

Disse to har i alle fall blitt LITT brukt. Mariusgenseren, som han absolutt skulle ha rund hals på, ligger god som ny på loftet. Og den er ikke alene, snufs. (De KLØØØØR og er alt for varme sier han. Og kjøper plagg i bomull og akryl i butikken.  :o(

Pappa brukte ullgensrene jeg strikket til de var utslitte han....

001

Nærbilde av mønstrene. Store, tunge plagg dette her, de er fra før den tiden at gensre skulle være tettsittende.

Dagens utfordring - dagen etter

Jeg endte opp som lekse-hjeper til laangt over leggetid (må diskutere studieteknikk og arbeidsvaner med en viss tenåring) og da hun endelig var i seng var pc-en opptatt.  :o(  Det tok litt lengre tid å sende mannen i seng, så da ble det utfordring på overtid, hehe....

Tirsdagen utfordring var:

Hva har du lyst til/drømmer du om å lage etter at du er ferdig med det prosjektet du holder på med nå (evt. når du er ferdig med årets julepresanger? wink)? Legg ut en lenke, beskrivelse, bilde eller hva du måtte ha tilgjengelig...


Jeg har så lyst på et Raspberry Chewron, og den ble ikke mindre etter å ha sett Virtuellas utrolig flotte utgave. Det ligger flere innlegg med bilder av det nedover på bloggen hennes: http://virtuella.blogdrive.com/  Jeg så først teppet her: http://dolci.wordpress.com/  Hun har strikket mange! *imponert*

Mønsteret ligger her: http://web.archive.org/web/20050308114919/http://www.thesmartyarns.com/patterns/April00/RaspberryChevron.html


Med min tålmodighet blir det nok ikke noe teppe tenker jeg.
Men det er jo lov å drømme..... Flau


winter leavesDagens utfordring på HobbyForum

Vi får en ny utfordring (nesten) hver dag, alle kan delta hvis og når de vil.

Første utfordring kommer her:
Ta bilde av det prosjektet du holder på med akkurat nå fra en litt uvanlig vinkel.


Rakk det såvidt, puh!

008

Fin rosett, ikke sant?   :o)  Sikkert ingen som gjetter hva jeg lager!

Knappesanker med konkurranseinstinkt

i forrige uke fant jeg masse flotte knapper på posesalg hos Knapphuset. Etter å ha satt i gang jungeltelegrafen har mange av Bryggen-damene vært innom og plukket, og det er utrolig hva enkelte klarte å stappe ned i de små posene. Mine 55 knapper ble bare for blåbær å regne.

Gullklumpen liker også knapper, og hun liker å følge med. Så da hun skulle til by'n på lørdag sendte jeg med henne 40 kroner med beskjed om å kjøpe flere knapper. Senere på kvelden ringte hun (hun skulle på overnattingsbesøk) og fortalte om fangsten: 99 knapper og 1 perle i EN pose, og det hadde vært plass til et par til. -"Men då GADD eg ikkje mer, mamma! Sant ingen av damene klarte SÅ mange?" Utvelgelsesprosessen hadde tatt en time, og frøkna med følge kom nesten for sent på kino etterpå.

Jeg så for meg bittesmå knapper som måtte sys på under mikroskop og var rimelig spent da hun kom hjem med fangsten.  Men dette var jo ikke så verst? Fikk 20 kroner tilbake også.  :o)

001

Noen knapper mangler visst, frøkna sikret seg de hun syntes var finest og Klumpen stakk av med alt han klarte å få tak i...


Samme unge dame har prøvd seg som glassblåser. Fargen heter champagne for dem som ikke er bevandret i slikt. Dumme mamma trodde den var gul....

004

Det er små røde spetter i glasset. De syntes visst ikke her, men de ER der altså!

Synes frøken Dings er flink jeg. Og til neste innlegg må jeg visst produsere noe selv. *fnis*


Telefonbestilling eller mammaen som kunne målbindes

Det er søndag formiddag, øs-pøs-regn ute og en sløv strikke-foran-TV-dag inne. Strikke-foran-gamle-Disneyfilmer-man-har-sett-100-ganger-før-dag egentlig, Klumpen bestemmer nemlig hva som skal vises på skjermen. Storeklumpen er på overnattingsbesøk.

Så ringer telefonen.

telefon0706070805jp38461e

-"Mamma, er PC-en på?"
-"Øh, ja?"  (
Den er ALLTID på, er dette et lurespørsmål?)
-"Det er noe jeg vil du skal se. Kan du gå inn på noe?"

Mamma setter seg lydig ved PC-en.

-"Gå inn på Hobbyboden.com" 
(Så rart, den siden var visst oppe alt....)
- "Og så går du inn på den øverste bloggen, Anna Maria sin". 
(???????)
- "Gå litt ned på siden. Ser du de pulsvarmerne?
- "Eh, ja?"  (Dette er visst dagen for intelligente enstavelsytringer.)
-
"SÅNNE skal jeg ha."
-"Å"
-"Hade mamma!
  

Så var vi brutt.


shocked


13-åringen min surfer altså på hobbyblogger når hun er på overnattingsbesøk. Og hun fant et mønster jeg ikke hadde sett før.

Tror jeg tusler en tur på loftet etter garn & pinner jeg. Etter litt strikketerapi får jeg sikkert underkjeven på plass igjen. Og så kan jeg øve på å formulere ord på mer enn to bokstaver....

Her er foresten pulsvarmerne jeg fikk bestilling på. De er fine de!  :o)
http://stickfrossa.blogspot.com/2008/06/presentmuddar.html

Utmerkelser og en avskjed

Jeg har visst fått flere utmerkelser jeg!  *glad*  (Vi snakker norsk i dag, ingen awarder eller andre norwinglishe ord da, hehe!)

Den første her fikk jeg fra mormor, tusen takk! Hun avslutter bloggen sin nå, så de som vil kikke innom henne må gjøre det i løpet av helgen. http://rotekasse.blogspot.com/ Den er absolutt verd et besøk!


a                         koseligblogg2


Og så har jeg fått koselig blogg-award fra Hobbyugla, tusen takk til henne også.  :o)
Hobbyuglas blogg finner du her: http://husmorstrikk.blogspot.com/

Blonde

pulsvarmeralong200812053187221214567937   Oktoberpulsvarmere fra Pinneguri: http://pinnehobby.blogspot.com/2007_11_01_archive.html#9113042093033163954

011

Disse var kjappe og greie å strikke. Jeg brukte Babyull og pinne #3, da holdt det med 5 repetisjoner av mønsteret. Hvis jeg lager flere går jeg ned et halvt nummer til #2,5, slik det står i oppskriften. Mine pulsvarmere krøller seg i spissene, det hadde nok blitt bedre hvis de var litt fastere strikket. Skal vaske & blokke dem, så får vi se om det ordner seg.

012

Fargen er dyp burgunder, og kameraet mitt gir fortsatt alt et kaldt blåskjær....
 
Tror faktisk jeg beholder disse selv, jeg liker fargen og de var varme og gode å ha på.  :o)

Snikfotografering på en fredagskveld

Mammarazzi har ligget i bakhold og snikfotografert avkommet i ny-vesten.  :o)

008


009

Å tre den på Herr Mus var visst ingen genistrek, den ble veldig utvidet både i halsen og ermeringningene. Får satse på at den trekker seg sammen igjen i vask. Men den var jammen ikke lenger enn den trengte å være, selv om jeg la til ca 3 cm på størrelse 3 år.

Til de som måtte bekymre seg for Herr Mus: Han skal få nye, varme klær til vinteren han også. Spesialdesignet for hans noe utradisjonelle kroppsfasong.

Ønsker alle som er innom her en god helg!  :o)

Ullklump-trøyebokadi1218022898 

Noen som husker flyplass-strikkeprosjektet mitt som måtte rekkes opp igjen fordi jeg ikke fant mer garn? Vel, jeg fant et annet garn, så da ble det trøye likevel.  :o)

004

CRAZY fra Almedahls og pinne #4. Jeg brukte masketallet fra den minste størrelsen og målene fra den største. Dvs jeg strikket noen cm ekstra fordi Klumpen er laaang i ryggen. Dette gikk MYE kjappere enn den i Babyull ja! Noen ganger er jeg lur!  *fornøyd*

002

Klumpen er i parken nå, så jeg har ikke fått prøvd trøyen på ham. Men siden den gikk over herr Mus' tyrenakke, store snute, ører og tønnemage bør den vel passe til en lang og tynn 2 1/2-åring også.

Herr Mus har for øvrig fått hybel på loftet, her sitter han i farmors 50-talls-stol med tidsriktig åkle for å dekke over slitasjen. Loftsrommet er beboelig nå, og møblert  etter man-tager-hvad-man-haver-prinsippet. Ikke noe for sarte interiørfolk med andre ord, hehe! Det blåblomstrete tapetet er fra da jeg bodde her på midten av 80-tallet.


Men så var det trøyen da.

005

Fargen er riktigst på "musebildet" over her. Mønsteret er det samme som på den hullmønstrete jentetrøyen, men uten nevnte hullmønster. Jeg synes fortsatt at fellingene er helt geniale på disse plaggene, de blir veldig jevne og fine. Selv jeg, som er en nesten manisk må-hekle-en-rad-fastmasker-for-å-få-jevne-kanter-type klarte å la være å gjøre noe med denne. Jeg festet bare trådene og det var det.

Boken jeg har brukt er Sødt & blødt av Lene Holme Samsøe. 

Grown-up Booties

Gratismønster fra Ysolda. Dvs mønsteret er gratis ut måneden, fra november av må det kjøpes.

http://ysolda.com/wordpress/2008/10/09/grown-up-booties-pattern/

Jeg brukte en tråd raggegarn + en tråd av mitt stadig minkende kjempenøste i akryl (Babyull-tykkelse) til prøveparet. Pinne #5.

Det jeg likte var hælen, den var buet slik at det ikke ble en "tutt" nederst etter at den var sydd sammen.

Garnmengden var helt på jordet. 110 meter stod det, men det ble alt for lite. Dessuten skulle det strikkes til arbeidet ustrukket målte 5 cm mindre enn foten. Vel, føtter har nå ulik lengde da.... Resultatet ble at jeg selvsagt fikk for lite garn, jeg som skulle bruke opp rester. Og siden butikken var utsolgt for raggegarn ble arbeidet liggende helt til i gårkveld.

Her er endelig den første tøffelen sydd sammen. O skuffelse!  :o(

002

Den ble jo megastor! Ustrukket passer den sånn noenlunde, men rillestrikk er faktisk elastisk, og disse MÅ være litt stramme for å ikke falle av foten. Vil tro den passer bedre til en størrelse 42 enn til mine føtter størrelse 38. Jeg heklet en  rad fastmasker rundt for å se om det hjalp, men den var og ble for stor. Snufs.

Gikk sur og irritert til sengs fast bestemt på å rekke opp igjen hele skitten. Nå er jeg ikke så sikker på at jeg gjør det likevel. Jeg kjenner faktisk en som bruker størrelse 42, tror jammen hun skal få nye tøfler. Og formen er ikke så verst, med litt endringer kan de bli riktig bra tror jeg. De som følger med får se, skal prøve å gjøre dem helt ferdige og kanskje pynte dem litt. I verste fall blir de rekket opp igjen og garnet ender som vanlige ragger. Ikke så ille det heller, selv om det ikke var planen denne gangen.

Lure ting jeg gjorde:
* Strikke sammen hælen. Jeg brukte strikket opplegg, plukket opp igjen maskeløkkene og strikket hælen sammen fra vrangen. Provisorisk opplegg blir sikkert enda bedre, bare pass på at trådenden er lang nok til sammenstrikkingen.
* Stramme tråden godt ved sammensyingen av tåen. Da ble den bittelitt rundere.

Lure ting jeg skal gjøre neste gang:
* Bruke litt mykere og tynnere garn, da former de seg nok bedre. Raggegarn ble en smule for hardt.
* Strikke dem kortere før fellingen, de er veldig elastiske!
 
 

Liv i leiren - posesalg, vanrett regn og litt strikking

Alt og alle er på plass igjen her i heimen og hverdagen er tilbake. Det vil si at mine lange dager med pc og strikkepinner definitivt er over. Og det blir nok lenge til neste gang jeg "får fri", for den stolte far gjentok sånn ca 100 ganger i løpet av første dagen hjemme at -"Jeg reiser ALDRI alene med ham mer."  Kan ikke skjønne det? Klumpen er jo snill og grei han?  Hehe....

LITT strikking har jeg da fått tid til disse dagene. I siste liten fant jeg ut at jeg trengte et i-tilfelle-flyet-er-forsinket-strikketøy. Valget falt på en ny ullundertrøye til Klumpen i CRAZY fra Almedahls / Knapphuset. Jeg røsket med meg et nøste og en liten rundpinne rett før jeg for ut døren. I løpet av helgen vokste det jevnt og trutt, helt til jeg trengte mer garn. Det hadde jeg selvsagt ikke. Det var det grønn/beige/brune garnet jeg hadde mange nøster av, ikke det blå/hvite. Sukk.

003

Neste prosjekt var et par restegarnstøfler. Fikk jammen for lite garn der også, selv om jeg hadde mer enn det som stod i oppskriften. Sukk igjen.

I dag hadde Klumpen sin første dag i parken etter ferien, og jeg dro til by'n etter mer garn. Bomtur hos Knapphuset, der fantes det ikke et eneste nøste CRAZY. Derimot hadde de posesalg på knapper! Hopp og sprett, jeg klarte å stappe 55 knapper i den lille posen. 20 kroner kostet herligheten.  :o)  Da får det være at SparKjøp var utsolgt for Raggegarn også. Blir nok ny bytur snart da.

005

Nå er jeg & Klumpen trygt hjemme igjen etter en særdeles fuktig dag, regnet vi har nå for tiden er ekstremt selv til å være i Bergen. Det føles som å gå gjennom en foss, og når det i tillegg blåser så vannet kommer vannrett mot oss da er det ikke gøy mer. Men nå er vi varme og tørre, vi har funnet fram Mummi-film og strikketøy og freden har senket seg. 

Angående luksusgarn: Jeg har sett på både babyalpakka, nydelig mohair, cashmere og diverse annet i dag, holdt det i hendene også til og med. Og selv om noe av det faktisk var på tilbud la jeg det pent tilbake. Det er liksom bare ikke meg, jeg er nok en traust ullgarntype. Eller dishcloth cotton, som jeg ble da jeg tok en slik test. Garnet hadde nok blitt spart på og spart på og spart på og aldri blitt til noe. Så gi meg heller en pose restegarn, DA blir det fart på pinnene!  Jeg er nok litt rar....

En varmere vinter

norgevsdanmarkha51220739433

Da har nesten alt vi strikket kommet fram til Miramar ( http://maibj.blogspot.com/ ) som har vært så snill å samle sammen og overlevere tingene til krisesenteret. Hun har tatt disse bildene av bidragene våre.

haugen

Finner du mine saker? Jeg ser dem!   :o)

haugen2

Håper dette kan gjøre vinteren litt varmere for noen som er i en tøff  og vanskelig livssituasjon.

Neste år slår vi danskene, ikke sant?    ;o) 


Hvilken dag er det i dag, hvilken dag er det i dag?

Det er TORSDAG! Og jeg skal på flyplassen og hente guttene mine!  *hopp og sprett*

11052317img1052299

Å få dem hjem igjen kommer nok til å gå kraftig ut over kvalitetstiden jeg har tilbragt sammen med pc-en og strikkepinnene mine. Men akkurat nå er jeg litt mettet og helt klar for travelt familieliv med småbarn igjen.

Jeg forsvinner nok ikke helt, er man avhengig så er man avhengig. Men litt nedtrapping blir det nok. En stund i alle fall.  :o)

Nå virrer jeg litt planløst rundt her, smårydder og venter på at klokken skal gå...

Heia Brann! Eller kanskje ikke?

- "Er dette ditt?" spurte mamma og tømte et halvferdig rødt og hvitt skjerf ut av en pose.

002


Nei, for en gangs skyld er jeg uskyldig mistenkt, dette er ikke mitt verk. Og en knapp halvmeter skjerf uten mer garn var ikke mye å rope hurra for. Men det ble liggende på stuebordet mitt, og jeg var for øyeblikket arbeidsledig. Helt OK ullgarn så det ut til å være også. Hmmmmm.....

Sånn kan det gå:

003

Og sånn ser innsiden ut. Like mange tråder på siden ned mot bordet også.

Gullklumpen studerte skjerfrestene som lå i sofaen og konstaterte at -"det der ser ikke ut sånn som du strikker mamma. Tusen takk vennen min!  :o)


005


NÅ kan det ropes hurra! Eller kanskje heia Brann?  :o)

Nei, det var HELT feil rødfarge i følge min faste fargekonsulent. Jaja.....

008

Pinne #3,5, 120 masker og 4 r 4 vr. Mønsteret er lånt fra Lise: http://www.lises.net/hobby/strikk/skaterlue_rund.html  Luen trengte defintitivt en vask. Å strikke med nyopprekket garn, som i tillegg hadde vært superstramt strikket, gir ikke en direkte jevn og fin overflate. Men nå er den bra!


Sant jeg fortjener å få gå berserk i en garnbutikk snart? Og da snakker jeg ikke om Nille eller SparKjøp. Jeg vil ha silke og cashmere og babyalpakka og.....og......


Vi får vente på lønnspålegg tror jeg. Eller selge noen kilo luer, hehe!


Blogger i hjertet mitt

Disse to awardene fikk jeg fra Hobbyvenn.

koseligblogg2               awardmyheart20081008

Jeg ble veldig glad for dem og vil gjerne gi dem tilbake til henne også, for hun fortjener virkelig begge to!  I tillegg til at hun er superflink til å sy, strikke, hekle, bake - ja til det meste - skriver hun veldig fint om hvordan det oppleves å få en alvorlig diagnose. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli GLAD av å lese i bloggen til en som har så mye sykdom å slite med, men det blir jeg faktisk. Har skjelden møtt på noen med så mye optimisme, styrke og livsglede, og i tillegg klarer hun å vise omsorg for andre midt oppi alt det vanskelige hun går gjennom. Har du ikke besøkt bloggen hennes før så gjør det nå! http://hobbyvenn.blogspot.com/


En annen jeg vil gi disse to til er Randi. Henne "kjenner" jeg fra lang tid tilbake og har fulgt henne selv etter at bloggen hennes gikk over fra å være hobbyblogg til å handle mest om interiør og foto. Randi har også evnen til å se det gode og vakre rundt seg selv om en vond rygg setter kraftige begrensninger for aktiviteten hennes. Dette er en blogg det er godt å stikke innom. http://randisverden.blogspot.com/

Begge disse to jentene evner å dele av seg og sitt uten å vippe over den fine grensen som går mellom å være personlig og å være for  privat og utleverende. Ønsker begge alt godt videre!


Høstblader

Nytt restegarnsskjerf, denne gangen i helt andre farger.  :o)

003

Har gitt opp å kjempe mot blåtonen i kameraet mitt, dette er varme høstfarger. Og det hvite er ubleket. Gullklumpen var fargekonsulent, hun fjernet noen av nøstene jeg hadde funnet fram. Egentlig ville jeg ha brunt og ikke hvitt, men det brune var visst brukt opp. Jeg likte resultatet likevel, kanten rundt bandt det fint sammen.

004

Utrolig hva folk tok vare på før i tiden, garnet jeg brukte til picotene var opprekksgarn fra farmors syskrin. Godt slitt var det også, enkelte steder var tråden så tynn at jeg måtte ryke den og lage en skjøt. Men en tur i vaskemaskinen gjør underverker, nå er det lett tovet og mykt.

006

Frøken Fargekonsulent har også bestemt hvem som skal ha skjerfet. Det passer nemlig perfekt til hennes farger. Siden hun vanligvis er treffsikker på slikt så får det vel bli som hun vil da, så nå drar det snart avgårde til sin nye eier.

Hva jeg skal gjøre nå? Rydde videre på loftet selvsagt! Det kan jo finnes mer garn der oppe som jeg ikke vet om! 

Ferdige Mitered Mittens!

bokadi1218022898

Endelig, disse har vært UFO en stund nå. Jeg ble liksom aldri helt fornøyd med tommelen. Å klippe opp var litt skummelt, så jeg strikket inn en tråd. *pyse* Men det ble ikke helt riktig likevel. Denne siden ble redningen: http://kathrynivy.com/news/180/52/  Hun strikket vottene med tommelkile. Jeg ville egentlig ha blå tomler men fant ut at dette nok var den beste løsningen likevel. Jeg plukket opp 2 ekstra masker slik at jeg fikk 18 masker på tomlene.

002

Hvordan det gikk med første forsøk på ny tommelvariant kan dere lese om nedforbi her. Men jeg VILLE ha votter, så da startet jeg på ny frisk nok en gang. Og denne gangen ble det riktig.

Vottene ble lange og smale men passer akkurat til min hånd. Jeg felte på hver omgang på toppen for at de ikke skulle bli så spisse. Startet med dette da det var 6 masker igjen på hver pinne. Tuppen ble rund og fin den.  :o)

Pinne #3,5, Litt Peer Gynt (det blå) og resten Mor Aase og Safir. Hvis jeg skal strikke flere blir det nok med litt tykkere garn og pinne #4. Dessuten ble mansjetten i lengste laget. Og kanten nederst bretter seg opp, vrangbord hadde vært bedre. Skal vaske og dampe dem og se om det hjelper litt.

OK, så er jeg ikke helt fornøyd da. Men de blir nok brukt likevel. Kanskje.....

Glad!

Jeg rydder fortsatt, så jeg har egentlig ikke tid til å blogge. Men jeg måtte bare vise fram hva mamma fant:

001

Søljen min!

Jeg har vært veldig lei meg fordi jeg trodde denne var borte, men jammen hadde mamma den også på loftet. Den har vært min oldemor sin, og hun hadde også arvet den i sin tid. Oldemor døde på 50-tallet en gang. Da var hun godt over 90 år, så denne er gammel! Nå skal den plasseres på et trygt sted så den ikke blir borte igjen.

Jeg klarte ikke å ta tydeligere bilde, men hele søljen er fint mønstret. Gullklumpen lurte på om det var en ekte rubin, jeg tror nok heller det er ekte glass.  :o) Fin er den uansett!

Awarder

Jeg har fått flere awarder i det siste, tusen takk for det!  Kjekt at noen setter pris på bloggen min.

aa938158c5affcbfa302fc4e9e3cc3d9          koseligblogg2

kreativblogger             brilliante1217140864

Tusen takk til Shygirl, Mirrevirre, Toril og alle andre som legger igjen koselige kommentarer. Det er mange jeg har lyst til å sende dem videre til, for det er så utrolig mange kreative, morsomme, koselige og spennende blogger der ute. Gir dem videre til deg som kikker innom i dag jeg!   :o)

Tilbake til hverdagen

18 dager virket veldig lenge da jeg vinket farvel til guttene mine. Nå er 15 av dem borte-vekk og jeg har ikke gjort halvparten av alt jeg hadde tenkt. Hva tiden min gikk med til er vel tydelig her inne...... *flau*

I alle fall, jeg er nok typen som jobber best under press. Så i dag har jeg ryddet loftsstuen, sortert garn, støvsugd og ordnet slik at rommet faktisk ser ut som et sted man kan oppholde seg.  :o)  Desssuten har jeg tømt klesskapet mitt, sortert, omorganisert, brettet og ryddet. En stor pose endte på loftet, noe ble kastet og noe skal gis bort. Gullklumpen har hjulpet meg med å rydde og vaske på badet, mye rart der også som kunne kastes.

I morgen skal jeg gå løs på alle posene som står rundt omkring, rydde og organisere koffertloftet ++. Det er rikelig med oppgaver å ta av. Så kanskje huset ser litt bedre ut på torsdag når langveisfarerne mine kommer hjem.

Men en hel helg uten strikking går jo ikke. Denne ble til i diverse pauser foran TV-en:

003

3 små blå restenøster + litt hvitt ble til  nok en lue. Garnet ved siden av er det som var igjen, ikke nok til en eneste omgang med noen av fargene. Litt flaks må man ha!

Mønsteret begynner vel å bli rimelig kjent, hvis ikke får du scrolle. Garnet er fra den  siste arveposen min, den er nesten tom nå. Mener det er akryl og viscose. Jeg la opp 112 masker på pinne #3,5.

Alle smånøstene mine ligger pent sortert  i en roller slik at det bare er å forsyne seg. Gullklumpen er selvutnevnt fargekonsulent, så det dukker nok snart opp nye restegarnsprosjekter. :o)

Snill oktoberlue

luer200811991903351217770559   http://www.kittyville.com/knit/devil_hat.html

Lil' Devil Baby Hat  

devilhatDenne var jeg litt i tvil om jeg skulle strikke. Ser at det ikke har kommet noen slike luer i visningstråden, bare  "snille" utgaver uten horn.

Vel, jeg er visst snill jeg også. Etter litt diskusjon med meg selv fant jeg ut at nei, små barn skal ikke ha ildrøde luer med horn på. Selv om Klumpen min fikk hodeskallelue da han var knapt året får det være grenser. Så sånn ble min lue:


001

 Angorina Lyx fra Jakobsdal,  (35% mohair, 55% akryl, 10% polyamid) funnet i en arvepose. Dobbel tråd på luen, enkel på heklekanten. Strikkepinner #5.


Formen på selve luen ble fin, jeg likte fellingen i toppen. Ingen horn!  :o)

003


Det jeg ikke likte så godt var plasseringen av øreklaffene. De var midt på luen, de burde nok ha vært lengre bak. Men garnet var håpløst å rekke opp igjen, så da fikk det bare være sånn. Endrer det nok på eventuelle framtidige luer.

002

Lurer du på hvorfor bringebærbusken i vase er med på bildene? Den hadde en sånn intens rødfarge som jeg prøvde å fange. Haha, her ser den falmet rødbrun ut. Dere får bruke fantasien.


 
 


Rosa sløyfe

Oktober er tid for Rosa Sløyfe. Ta gjerne visittkortet med deg inn på din egen blogg!
Jeg fant det inne hos Virtuella: http://virtuella.blogdrive.com/

rosasloyfe01


http://www.kreftforeningen.no/stoett_kreftsaken/aksjoner_og_kampanjer/rosa_sloyfe


I år ble det ingen Oktober Rosa, men det finnes mange måter å støtte saken på likevel. Alle monner drar!

Du kan lese mer på bloggen til ~merete: http://mreteveian.blogspot.com/2008/10/rosa-donasjon-pink-donation.html  eller her: http://www.craftstylish.com/item/11268/the-make-it-pink-challenge

Litt restegarn, noen perler og en smykkelås på baksiden ble min egen lille rosa sløyfe. Strikket på langs på pinne #3 med en rad fm rundt. Jeg økte i den ene siden og felte i den andre på hver pinne for å få skrå kanter. 60 m og 5 riller.

005


  Oktober er ROSA!


Fredagsfrosk

Og det er Jared sin feil.  *sur*

001

Etter all heklingen fant jeg fram gamle halvferdige UFO-er. Denne votten var grei TV-strikk tenkte jeg. Haha. Ser du hva jeg har gjort?


Jepp. Jeg har byttet ut EZ sin felling med Jared Flood sin midt på votten.

002

-"Rippit rippit" said the frog.


Egenprodusert!

 Hekleskjerf #2 er ferdig!  *stolt*

Disse skjerfene er noe av det jeg er mest fornøyd med av min ikke helt lille produksjon. De er eget design, og alt garnet er smårester fra rundt omkring. MANGE smårester, det gikk med over et nøste bare til heklekanten rundt.

007

I min iver heklet jeg nesten for langt denne gangen også. Men jeg klarte såvidt å stoppe i tide.  :o)

Litt av garnet ble lue, en posete utgave av Turn a Square. Samme heklekant nederst som rundt skjerfet.

008

Settet ble øyeblikkelig tatt i bruk, jeg fikk såvidt knipset noen bilder før hun for avgårde.

Fargene passer perfekt til Storeklumpen min. Ganske fornøyd med henne også, men ikke si det så hun hører det!

Jeg fant fram posen med votter og luer fra i fjor, og der lå  jammen Newsboy Cap. (forrige garnmysterium) Det grønne garnet i skjerfet er rester etter den, så da passer jo de sammen også.

011

Da er luen fra forrige innlegg avlevert. Fikk tatt et dagslysbilde av den først, her er fargene litt riktigere.

Link til Turn a Square: http://brooklyntweed.blogspot.com/2008/07/turn-square-pattern-now-available.html

På norsk: http://gratisoppskrifter.poppyfield.net/


Hva ER det med disse luene?

Turn a Square-luene i maskuline farger forsvinner nesten før jeg har festet trådene. Denne "bor" her fortsatt fordi den er fuktig etter en runde i vaskemaskinen, men den drar nok sin vei i løpet av dagen.

005

Luene er kjempeenkle å strikke, kjappe prosjekter er de også. Så sånn sett er det greit. Men hva er det med dem som gjør dem så populære? Gav en til en gutt på 10 år som ble kjempeglad men også bekymret for at storebroren kom til å stikke av med den. (Høres ut som storebror også må få en lue.) Jeg har strikket en del luer i min tid, men jeg har aldri før opplevd at de omtrent blir nappet av pinnene  straks de blir ferdige. Et lite mysterium det der.

Velvel, de er supre restegarnsposjekter da. Her har jeg brukt "aargangs-Peer Gynt" fra en av arveposene. Og restene fra luen endte opp i skjerfet jeg hekler.

Egentlig tror jeg at Jared Flood er helten min. Litt i alle fall.  :o)

Torsdagsgjenbruk

Ullklumpens jakke har endelig fått knapper!  :o)

003

Mamma fant disse i en skuff da hun ryddet, de var klippet av en gammel kofte. Det hang faktisk biter av koften igjen på dem. Min første reaksjon var tja..... Men de passet perfekt i størrelse og antall (en reserveknapp også faktisk) og de så ikke så verst ut på jakken likevel.

Knappene er kjempelette, laget i aliminium og hule inni. Noen av dem er sjarmerende bulkete også, hihi. Husker at jeg hadde kofte med slike knapper på da jeg var liten.

Etter nesten 3 uker med sommertemperaturer får nok Klumpen et lite klimasjokk når han kommer hjem. Men nå har han i alle fall en ny jakke MED knapper til å holde varmen i. Arvegarn og gjenbruksknapper, bedre blir det vel ikke?  ;o)

Heklesmykker

Husker du hårsløyfene jeg heklet? Samme damen som laget mønsteret på dem har laget masse annet morsomt også. Her kommer min versjon av blomstersmykkene.

005

Frøken Dings er modell.  :o)

003

Garnet er noe tweedaktig som jeg tror inneholder mest bomull, en liten rest jeg fant på loftet. Begge smykkene lukkes med knapp & hempe, samme knapp som midt i blomsten.

Link til "hekledamen": http://creativeyarn.blogspot.com/search/label/my%20free%20patterns

Onsdagsjobbing

Det ferdige resultatet henger til tørk og blir blogget i morgen. Men her kommer en veldig diffus smakebit:

006

Det SKAL være slik altså, litt sånn tåkete og hemmelighetsfull. For det er IKKE på grunn av dårlig lys i stuen og elendig kamera. Slett ikke!  *overbevisende*

Regnværshekling

Det plaskregner ute, skikkelig surt og blåsete høstvær. Brrrr! Hva kan da være bedre enn å krølle seg opp i go'stolen med ullgarn og heklenål mellom hendene?

Gullklumpen min var raskt ute og sikret seg restegarnsskjerfet jeg laget i helgen. Men 3 meter tykk ull ble litt voldsomt rundt halsen på en ikke så veldig høy 13-åring. Hun knyttet og danderte, men enten ble det en fryktelig stor tull rundt halsen eller så slepte endene i gulvet.

-"Mamma, kan du strikke (Ja, hun sa STRIKKE! Her har jeg visst feilet grovt et sted!) et nytt i akkurat samme farger, bare en meter kortere?"

Og jeg som var så lykkelig over å være kvitt alle smånøstene. Men hva gjør man ikke for ungene. Så nå hekles det atter i heimen.

002

Her synes visst litt ruskevær i bakgrunnen også. Eneste stedet i huset med i alle fall LITT dagslys dette her.

Det er utrolig hva som finnes av garn rundtomkring i huset. Det dukket jammen opp noen nøster i noenlunde riktige farger, men jeg måtte sprette et par nye nøster også. Her er det garn som er 20 år ++ og som ble funnet i farmors syskrin. Opprekksgarn fra 50- og 60-tallet må da gi et ultrakult skjerf?  :o)

Halvveis

De som leser bloggen min husker kanskje at både jeg og mannen min mistet fedrene våre med en måneds mellomrom i sommer. Pappa døde her hjemme med hele familien rundt seg. Svigerforeldrene mine bor ikke i Norge, og mannen min kom seg ikke ned til begravelsen. Akkurat det gjorde det ekstra vondt.

Nå har han og Klumpen reist for å besøke svigermor. 18 dager skal de være borte. I går var vi halvveis. Jeg teller nedover.....

003

Gangen vår er trang, overfylt og trenger sårt opp-pussing. (lys rosa fiskebeinstapet!) Da jeg prøvde å få litt orden der fant jeg dette lille stillebenet. To par godt slitte sommersko. Og to som mangler....

Jeg er heldig. Jeg har noen å savne. Og om 9 dager kommer de tilbake.

Tirsdagslue

luer200811991903351217770559  http://knitty.com/ISSUEwinter07/PATTtoasty.html

Vel, egentlig er det en mandagskveld-lue da. Men da var det for sent å blogge.  :o)


001


Luen er Toasty Topper fra www.knitty.com  Jeg har sett på den tidligere men uten å falle helt for mønsteret. Jeg falt ikke mer i gårkveld for å si det sånn. Den SER klumpete ut og den ER klumpete på. Det mini-skjerfet under halsen er mer plagsomt enn varmt og behagelig. Derfor har jeg heller ikke festet trådene. Dette er en opprekks-kanidat nemlig.

Luen er strikket på oppgitt pinnestørrelse og av ett helt nøste + en rest av pt3.  Den er for liten til toåringen min, vil tippe den passer opp til ca størrelse ett år.

Tror det er en feil i oppskriften, de forkortede rekkene burde nok vært omvendt. Fant en rettelse på akkurat det inne på Ravelry faktisk; skal man kunne plukke opp "wrap'ene" må man STARTE med 21 m, så 14 og til slutt 7. Følger man oppskriften (som jeg gjorde) blir de nevnte "wrap'ene" liggende som løkker rundt maskene og får rettmaskene til å se vrange ut.

Gadd jeg å rekke opp igjen og fikse det? Nix.

Nuvel. Selve luen er OK, det er "skjerfet" under haken som irriterer. Lurer på å rekke det opp igjen, legge opp flere masker og omarbeide det til et smalere knyttebånd. Vi får sjå. Det var i alle fall et kjapt strikkeprosjekt.

Mandagsnøste

Neida, ikke noe galt med nøstet. Men det ER mandag i dag.  :o)

001

Garnet er den flerfargete hespen jeg fikk fra Sipusa. Og garnet er TYNT! Jeg brukte en time på å nøste det opp, inkludert et par pauser fordi jeg fikk vondt i armen. Gjett hva jeg ønsker meg?

Lurer på om jeg kan bruke dette til Nøstebarnoppskrifter? Får ta en tur på loftet etter Nøstebarn-garnet mitt og sammenligne tykkelsen. Tror kanskje det her er litt tynnere.

Legg merke til at bildet mitt har ren og ryddig hvit bakgrunn og SKYGGE!  *stolt* Jeg har ikke redigert det en gang.

(Litt flaks må man jo ha av og til, hehe!)

Transportetapper

bokadi1218022898

Jeg tar buss 4 ganger om dagen for tiden. Ikke lange turene, men det blir jo litt tid tilsammen. Da er det kjekt med et greit lite spøt i vesken. Ribbestrikk, tynt garn og en godt innstrikket ermepinne er jo balsam for sjelen. Fingrene går av seg selv,  jeg trenger hverken se eller tenke.


004

Undertrøyen fra Sødt og blødt har tilbragt noen fredelige uker i vesken min. Men plutselig måtte den bli ferdig! Så da var det bare å finne fram tålmodigheten, for tynt garn er ikke min favoritt når jeg har det travelt.

003

Det tok noen kvelder, innimellom andre, kjappere prosjekter, å fullføre. Men den ble jo riktig søt til slutt. Og passformen er kjempebra! Etter å ha strikket MANGE Nøstebarntrøyer var dette en positiv overraskelse.  Mønsteret var veldig gjennomtenkt, og både hals- og ermeringningene ble veldig fine. Enkel å strikke var den også.

002

Denne skal varme en liten frøken i vinter.  :o)

Det gikk med drøyt to nøster Dale Babyull til en trøye i størrelse 3 år. Jeg strikket den noen cm lenger enn i oppskriften, ellers hadde nok to nøster holdt. Fargen er lys lilla, ikke lyseblå som kameraet mitt insisterer på.

001

Lille vest på veggen der, orker jeg å strikke en til tro? Ullklumpens Nøstebarntrøyer fra i fjor er navlekorte, og jeg har noen nøster Fabel på loftet.

Går i tenkeboksen.

Lørdag ettermiddag

Noen som husker fredagskvelden min?

En liten oppfriskning: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1223047003_fredag.html#comment

Restegarnsprosjektet mitt er ferdig nå. Det ble stort og langt, akkurat nå svømmer det i vaskemaskinen med Milo og tøymykner.

009

Her finner du alle smårestene mine av ullgarn, den observante leser kjenner kanskje igjen noen? ;o)

Heklenål #4,5 og 25 staver i bredden.

012

Her ble fargene bortimot riktige, selv om de nok har en litt varmere tone i virkeligheten.

013

Jeg ble fornøyd med fargesammensetningen - brunt, grått, blått, ubleket hvitt, grønt og lilla. De minste nøstene heklet jeg bare i vei med til de tok slutt, de litt større delte jeg opp og fordelte dem i hele skjerfets lengde.

014

Jeg byttet farge når nøstet tok slutt, oftest midt i en rad. Trådendene heklet jeg inn etterhvert. Rundt hele skjerfet heklet jeg en runde fm + en runde med picoter.

010

M for Mimouna!  :o)

Dette var gøy, jeg fikk brukt opp masse  garnrester som egentlig var for små til å bli noe som helst. Og skjerfet passer til det meste jeg har laget i det siste, her er garn fra de fleste prosjektene mine.

Fortsatt har jeg mange smånøster igjen, kanskje jeg får samle de som passer  sammen og lage flere skjerf.

Spiderman

Klumpen har ikke oppdaget Spiderman enda, men det kommer vel. Nå har han i alle fall fått en tøff ny lue.  :o)
(For det hadde han jo veldig bruk for.....*flau*)

006

Jeg fant jammen noen garnrester i riktige farger jeg, og da var det bare å sette i gang. De dovne bruker vottemønsteret og pinne # 4,5. http://kathleen-dakotadreams.blogspot.com/2007/12/freebie-friday-we-call-him-spidey.html  De mer tålmodige kan strikke den "ordentlige" luen: http://pumpkinknits.blogspot.com/2007/10/spidey-chart.html  Gjett hva jeg valgte?

007

Jeg liker så godt fellingene på denne luemodellen. Synes den blir veldig fin.

Luen er litt stor til Klumpen, men det er egentlig like greit. Har har rikelig med luer som passer akkurat. Størsteklumpen likte mønsteret men fikk åndenød av fargene. (Jammen det er jo de riktige Spidermanfargene jo!) Lurer på om jeg skal strikke en i sort og hvitt også? Det kan jo bli fint det også. Vi får se. Jeg har visst noen andre prosjekter på vent først. *kremt*

008

Fredag!

001

Varm ovn til kalde tær, et restegarns-hekleprosjekt på fanget, te i koppen, Star Trek på TV og ikke en unge (eller mann) i sikte. Helg!  (Så lenge det varer......)

Pusete Hello Kitty-luer

Se nøye på disse, for du får ALDRI se flere her på denne bloggen!

004

Å lage ansikt på denne gjengen hadde veldig lite med hobby og kos å gjøre, det var skikkelig pytonarbeid. Jeg prøvde å strikke delene, å hekle dem og å brodere dem. Det endelige resultatet er heklet og sydd på. Jeg er langt ifra 100% fornøyd, men de får være som de ble.

Hvis du lurer på hvor den 3. luen er så er den og Gullklumpen ute på tur og lufter hundene. Frøken Trettenåring bare MÅTTE ha en slik lue nemlig, hun som har kastet ut halve garderoben sin fordi klærne var for barnslige. Forstå det den som kan.....

De to andre luene skal til to småfrøkner. Hun ene skal få matchende sjal også. 

003


Knyttebånd er praktisk til småjenter. Og så måtte jo sjalet også få en sløyfe.  :o)

Luene er strikket uten oppskrift, men her finnes det en for de som måtte ha lyst til å lage sin egen: http://beadwhore.blogspot.com/2007/10/hello-kitty-hat.html

Garnet er siste rest av Jumbo-mohair-nøstet mitt.  (85% akryl og 15% mohair) På sjalet strikket jeg til garnet tok slutt, deretter la jeg opp lm til det ene knyttebåndet, felte av sjalmaskene med samme garn, la opp like mange lm på andre siden og heklet staver hele veien tilbake. Det fungerer med alle sjaloppskrifter som strikkes fra spissen og opp.

Høst og luetid

Jammen var det flere hoder som trengte nye luer.

005

Mønstrene kjenner vel de fleste etterhvert, hehe....

"Svart og hvit var hans hoppende hund"

Da var Fantasialong 7 over.

Utgangspunktet denne gangen var rett og slett bare overskriften her: "Svart og hvit var hans hoppende hund."

Det ble en litt enklere variant på meg denne gangen, jeg styrte veldig med saueflokken jeg strikket i forrige runde. Ideen fikk jeg fra BarneTV faktisk. Klumpen så en film med Hello Kitty og vennene hennes, og der var det jammen en svart og hvit hund også. Han ble tegnet av og omformet til luemønster.

013

En annen TV-kjendis, inkognito for anledningen, stod modell.

012

Litt misfornøyd uttrykk på denne vovsen......

014

Her er skissen jeg hadde som utgangspunkt. Garnet er fra resteposen, det ble litt for lite av det hvite. Dermed fikk han rosa halsbånd med fin gullknapp.  :o)

Hoppingen får luens nye eier stå for tenker jeg!

Da var det over!

norgevsdanmarkha5

Ikke overraskende vant danskene, men vi kom i alle fall over 100 poeng! 

005

Da er mine bidrag vasket, merket og klare for avsendelse. Synes det er greit med en lapp med fiberinnhold og vaskeanvisning.

hits