Siste dag i oktober

Her har det blitt strikket så pinnene har glødet de siste dagene. For jammen tok oktober slutt også, og jeg hadde opptil flere alongprosjekter igjen som måtte fullføres.

puls2  http://cocosknitting.blogspot.com/2008/01/improvisation-pattern.html

Disse synes jeg ble nydelige! Og jammen fant jeg høstens siste blomster i hagen også. De måtte jo også foreviges.  :o)

005

Enkelt og greit mønster, men jeg liker å ha "ordentlige" tomler. Så da laget jeg min egen variant: Etter vrangborden øverst la jeg opp 14 nye masker mellom de to rettmaskene i siden. Jeg strikket rundt hele veien, ikke fram og tilbake. Tommelmaskene strikket jeg i ribbestrikk, *2 vr, 2 r* 2 vr til slutt. På annenhver omgang strikket jeg den ytterste av tommelmaskene sammen med den rette masken på hver side. SSK i begynnelsen og 2 r sammen på slutten. Synes det ble ganske bra.  :o) Til slutt var det bare de to rette maskene igjen.

010

Frk. Gullklump måtte litt motvillig være modell slik at jeg fikk tatt bilde av begge. Men slikt er farlig, for hun likte dem. Og jeg som ville ha dem selv, sukk.

Garnet var i pakken jeg vant inne hos Pillen. ( http://mimounashobby.sprayblogg.no/1248989813_se_s_heldig_jeg_var.html ) Det var veldig mykt og godt å strikke med. Og å begynne på toppen av pulsvarmerne gjorde at jeg bare kunne strikke til garnet tok slutt. Det ble mindre enn en meter igjen. Lykke!  (Jeg strikket begge samtidig og brukte begge endene av nøstet.)

Det som var veldig greit med å strikke pulsvarmerne denne veien var at jeg fikk brukt opp alt garnet. Jeg strikket begge to samtidig på strømpepinner # 4. Da var det bare å felle av når garnet tok slutt. (Jeg strikket med begge ender fra samme nøste.)

569631244732165134n500  http://innfall.wordpress.com/gratis-strikkeoppskrifter/boblehuen/

Oktoberluen i Luer for Huerwww.uformelt.no var enkel og grei. Men så var det å komme i gang da....

005

En tråd melert Babyull fra Gjesdal + en tråd rødrosa Kid Mohair har jeg brukt til luer før også. Litt tynt kanskje, men det ble ikke så verst likevel. Pinne # 5 og damestørrelse.  


52parsokker


Til slutt et par sokker til sokkealongen på Ravelry. Disse begynte jeg på for lenge siden, men det grønne raggegarnet tok slutt. Nå nylig fant jeg et par nøster på REMA, så de ble de endelig ferdige. Kjappe og greie på pinne # 5,5. Det hvite garnet er noe tynn akryl jeg har hatt liggende, 200 gram og 1000 meter. Nå har jeg bare et bittelite nøste igjen.  :o)

002

Ha en fin lørdag!  :o)

Vesken som ble et slips. Eller noe sånt...

Gullklumpen skal sy veske på skolen. Lise-veske faktisk. Og hun har kjøpt stoff selv siden skolens utvalg ikke var alt for spennende. Dyrt stoff. Derfor fant vi ut at det kanskje var best å tørrtrene litt.  Så forrige søndag sendte vi minsteklumpen og pappaen på tur og lånte mormors symaskin. God gammel SINGER med sveiv, hehe.

190

Vi trente ikke med det dyre veskestoffet. Heldigvis. Vi fant en gardin med Bamse på loftet. Pefekt til Klumpens skiftetøy i barneparken.

184

Mønster ble tegnet og klippet ut. Og snart lå 4 nyklippede stoffdeler klare til søm.
Dette gikk jo greit!

182  Vel, nesten greit. Knappenåler er spisse!

Hanker ble vrengt og sydd sammen, og de ble akkurat som de skulle. Til og med pyntestikningene ble beine og fine. Fransk søm gikk også som en drøm. Fruen begynte å bli varm i trøyen. Å sy var jo ingen sak!

Så gjenstod bare å sy og klippe av hjørnene nederst for å lage bunn. På dette tidspunktet var gutta forlengst hjemme igjen og storesøster hadde begynt å miste interessen for hele prosjektet.

Sy, klipp, vreng, sy. Ferdig! Stolt viste jeg fram vidunderet.

183

Haha. Slipsveske. Jeg tabbet meg på den eneste lille filletingen som ikke var reversibel. Klippet bort er klippet bort. Og som man så tydelig ser klippet jeg hjørnene feil vei.  *snufs*

Det kunne ha vært verre. Frøknas stoffstykke ligger fortsatt trygt på rommet hennes med alle muligheter til å bli en fin veske. Og Klumpen protesterer ikke på å få skifttøyet sitt i den noe snodig utseende vesken.

189

Moralen burde vel bli skomaker bli ved din lest. Eller ved dine strikkepinner i mitt tilfelle. Men nei! Vi planlegger en ny sydag vi. Og DA skal det bli veske med bunn.  Av en ny gardin. For sikkerhets skyld.

Her finner du en veldig god og grunding forklaring på hvordan vesken egentlig skal sys: http://www.lises.net/blogg/?page_id=600  Lise syr skikkelig fine vesker, så ta gjerne en titt på bloggen hennes. :o)Bare blåbær

Nytt par Blueberry Waffles av uvenngarn. Denne gangen sjekket jeg at de grå nøstene var fra samme innfarging. Jeg fikk to lysegrå nøster Mor Aase raggegarn og ett nøste blått og svart Gjesdal raggegarn. 90 meter/50 gram på de førstnevnte og 80 meter på det blå/svarte. Tror det siste må være gammelt?

001

Jeg la opp 52 masker på pinne # 3.5. Sokkene er størrelse 40/41 og som man kan se litt for store til meg. Det fine strukturmønsterert blir helt flatet ut av blitzen, sukk.

002

Det ble noen meter tilovers av Gjesdal-garnet og to smårester av Mor Aaase. De går tilbake i posen for å spares til nye prosjekter. :o)

femtilapp

Disse går jo rett inn i 50-kronersalongen også. Mor Aase koster 5 kroner nøstet, det andre vet jeg ikke hva koster. Men Gjesdal har jo billig-garn, så hvis vi sier 10 kroner så blir det 20 tilsammen.

Arribasokker - en kombiløsning

femtilapp

Margrethe http://blomsterpiken.blogspot.com/ har startet opp en ny along på HobbyBoden: med en femtilapp i lommen... Det er en inspirasjonsalong der man kan vise fram hvor mye fint det faktisk går an å lage med garnkostnader på max 50 kroner. Mer detaljerte regler finner du her: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=49194 Midt i blinken for meg da, jeg strikker jo stort sett småprosjekter i billig garn. Så her kommer det som skulle bli neste bidrag til uvennkonkurransen. Det passer jo faktisk inn begge steder da. Og siden de i tillegg er en gave ble jo dette det rene Kinderegget, tre ting på en gang.  *fnis*

Det var to nøster hvitt raggegarn i uvennpakken min. To nøster pleier å bli akkurat litt for lite til et par damesokker, så jeg funderte en stundt på hva jeg kunne finne på med disse. Bestemte meg til slutt for å prøve meg på et par Arribasokker, et enkelt tå-opp-mønster. Da kunne jeg jo spe på med noe annet garn øverst eller kanskje lage ankelsokker.

007

Kiweke ønsket seg ny hatt, gjerne med spiss og skarp dekor. Synes denne framhevet personligheten hennes. Men det skulle jo bli sokker da, så gleden ble kortvarig.

009

Sokkene VAR virkelig enkle å strikke, så nå er jeg offesielt medlem av tå-opp-gjengen jeg også.  :o) Litt uvant riktignok, men det gikk jo helt greit. Det eneste jeg ikke er helt sikker på om jeg liker er at det ikke er noe hælkile. Dermed blir sokkene litt smale over vristen. Mønsteret jeg valgte er såpass elastisk at det hjelper en del, men likevel... Dette må nok testet ut i bruk tenker jeg.

004

Det ble jammen nok garn til helt greie bråt også. Jeg strikket størrelse 8-10 år, og de passer faktisk på min fot. Litt korte kanskje, de er nok mer størrelse 37 enn 38. Men de er mer enn vide nok.
006

Det må ha vært mer garn på det ene nøste enn på det andre, for jeg måtte "låne" litt garn fra den første sokken for å fullføre den andre.  Veldig greit å bare strikke til garnet tar slutt uten tanke på om det blir for lite. Det blir nok flere tå-opp'er ja!  :o)

005

Her finner du mønsteret: http://iloapp.spinnstrikk.no/blog/www?ShowFile&doc=1252842547.pdf

Jeg valgte et enkelt hullmønster på forsiden:

pinne 1: *1 vr, 2 r, 1 vr*
pinne 2: *1 vr, kast, 2 r sammen, 1 vr*
pinne 3: *1 vr, 2 r, 1 vr*
pinne 4: *1 vr, 2 r vridd sammen, kast, 1 vr*
  (maskene tas først vridd av, en om gangen, settes tilbake på venstre pinne og strikkes sammen gjennom BAKRE maskeledd, samme som SSK i engelske mønstre
)

001

Her finner du sokkene på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arribasokk

Garnkostnad: 10 kroner (butikkpris for to nøster raggegarn på EuroPris)

Ha en fin lørdag alle sammen!

Mer uvennlig enn forventet

Jeg har altså meldt meg på en ny runde med Hemmelig Uvenn. Garnet jeg fikk var i grunnen ikke så ille, og jeg har alt begynt å strikke. Men ting har ikke gått HELT etter oppskriften så langt kan man vel trygt si.  :o(

013

4 nøster grått raggegarn fra EuroPris fikk starte ballet. Jeg parkerte meg foran TV'en og strikket to sokker samtidig. Valget falt på Blueberry Waffles, et enkelt og fint mønster som passer like godt til begge kjønn. En gave i boks!

Trodde jeg. For neste morgen avslørte det ubarmhjertige dagslyset at det var STORE nyanseforskjeller på nøstene mine. Den ene sokken var mye varmere i fargen enn den andre. For å gjøre det hele komplett hadde de to siste nøstene også ulike innfargninger. INGEN av dem var like. Så nå har begge to en tupp i en tredje grånyanse. Hulk!

004

For en gangs skyld er visst kameraet mitt snilt. Her ser de jo nesten helt like ut. Det er de absolutt ikke!

003

Gullklumpen så det med en gang. Min mann så et par grå sokker. Etter å ha studert dem lenge fant han ut at det måtte være noe feil med hælen på den ene. Frekkingen! Hælene er både helt like og akkurat som de skal være. Men uansett, gemalen er nå eier av et par nye sokker størrelse 40. For selv om den de egentlig var tiltenkt er mann og sansynligvis ikke hadde registrert fargeforskjellene så bor han sammen med min søster. Og HUN har falkeblikk! Så det blir nok nye sokker i et annet garn, sukk.

Så var det Rosarios-garnet. Tykt, ujevnt og løst spunnet ullgarn i litt tamme farger. Men sammen med spolen med tynn kobber-effekttråd ble det veldig fint. Jeg startet først på en lue, men det ble rett og slett for klumpete. Gullklumpen foreslo leggvarmere, så da ble luen rekket opp igjen. 

oktoberlue

(Grusomt bilde tatt i lampelys. Men jeg trengte garnet og ville ikke vente til neste morgen med å rekke opp. )

008

Dette så bra ut, og arnbeidet vokste raskt. Men så kom neste sjokk: Halvveis på leggvarmer nummer to var det slutt på glittertråden. Skrik! Da er det vel bare å rekke opp igjen litt av den første da, og lage et kortere par. Det får bli dagens prosjekt. Litt kjedelig, men pyttsann. De passer sikkert til et barn.

009

Her er fargen litt mer riktig.

Nå kjenner jeg at jeg er betraktelig mye mer skeptisk når jeg kikker ned i posen på jakt etter neste prosjekt. For dette garnet er både slemt og utspekulert. Det ser så uskyldig ut der det ligger, men nå er det krig! Fortsettelse følger!

Et lite hverdagsdrama

Fruen hadde storrengjøring under sofaen i går. Og der fantes det visst mer enn kjekssmuler og bortkomne LEGO-klosser...

hallo

jeg er rusketrollet

hva bosset

du kan ikke kaste meg jeg bestar av 95 prosent ga

neeei ikke borsten

Og snipp snapp snute så lå han i bosset.


Styling, foto & redigering: Gullkumpen.

Fornøyd!

REMA1000 har fått inn raggegarn igjen, og denne gangen hadde de en veldig fin brunfarge. Mørk sjokoladebrun/svart fikk meg til å tenke på lakris med sjokoladetrekk.  En kilopakke til den nette sum av 100 kroner fikk bli med hjem sammen med melk, brød og kaffe. :o)

Klumpen går jo i barnepark, og med minst 4 timer utendørs hver dag i all slags regn vær trenger han godt ulltøy.  Han er ikke så glad i tykke gensre, så jeg snuste litt rundt på Ravelry og endte opp med denne jakken: http://www.ravelry.com/patterns/library/scrap-cardigan (sorry, kun Ravelrylink) Min versjon er jo i tynnere garn og på pinne # 4, men masketallet (som egentlig bare er for kragen) til den største størrelsen funket fint. Vil tro denne er størrelse 3 år i vidde og 5-6 år i lengde. Jeg forlenget knappestolpen slik at den går helt opp, likte ikke den åpne halsen.  

008

Knapper fra fyll-en-pose-for-20-kroner-salget på Knapphuset i fjor. Tror de er laget av kokosnøttskall? De tålte i alle fall ullvask. En liten rest fra forrige sesongs raggegarn ble kontrastrstripe på bærestykket.

Klumpen har en bukse strikket av grønt Mor Aase raggegarn. Etter en påstrikking i fjor er den nå inne i sin tredje sesong. Supergod, varm og slitesterk ullbukse! Derfor satte jeg i gang med en ny i brunt. Husket ikke hvor jeg hadde funnet oppskrift forrige gang. Tror faktisk den ble strikket UTEN oppskrift. For å gjøre det enkelt for meg selv valgte jeg å ta utgangspunkt i en oppskrift fra DROPS:  http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=29&lang=no  Den var også strikket ovenfra og ned, perfekt når man planlegger å forlenge beina senere. Garnet er såpass tykt at store oppbretter blir klumpete.

004

Vet ikke helt hva jeg synes om passformen på denne. Jeg vil nok gå tilbake til tradisjonell forhøyning bak på neste bukse.( Men først må jeg glemme hvor kjeeedelig det er å strikke to lange bein på strømpepinner.) Klumpen elsker disse buksene! Denne ble tatt i bruk mens jeg var på loftet for å hente strikk til linningen. Eneste grunn til at jeg fikk den tilbake var at han sølte yoghurt utover hele fronten. Så nå har buksen hatt sin første runde i vaskemaskinen. 40-gradersvask med en påfølgende runde med MILO tøymykner gjør underverker, buksen blir deilig lodden og tett.

009

Jakken kostet meg den svimlende sum av 30 kroner i garn, buksen 25. Regner med at dette settet kan brukes i flere år siden det har gode oppbretter og dessuten er enkelt å forlenge. Særdeles fornøyd med det! *stort smil*

011

Flere bilder på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna

"Felisi-hals"

skerfalong  Ferdig med oktoberhalsen!  :o)

Denne var enkel, søt og praktisk. Jeg brukte opp resten av det andre nøstet med Labbetuss-garn. Pinne # 3 gav en mye penere og mer spenstig vrangbord. Til den glattstrikkete delen kunne jeg godt brukt pinne # 3.5. Det blir nok de tynneste pinnene til eventuelle framtidige sokker i dette garnet, da blir de tettere og forhåpentligvis mer slitesterke.

005

Det ble fine spiralstriper på vrangborden.

002

Klumpen liker ikke å få ting tredd ned over hodet. Men han liker hatter!  *fnis*

003

Dukkeba var en mer samarbeidsvillig modell.

006

Halsen måtte dampes hardt, likevel ruller den seg litt. Tror jeg vil lage noen ekstra riller eller belegg hvis jeg strikker flere. 40% syntet i garnet gjør nok også sitt til at det var vanskelig å dampe flatt.

001

Fin blomst?

004

Etter damping.

Tror kanskje denne skal få følge av en lue, jeg har fortsatt et helt nøste igjen.

Da ønsker jeg alle en god helg! 

Høstsol

Jada, enda mer solsnakk fra meg. ;o)

Jeg trodde egentlig ikke at jeg var værsyk. Født og oppvokst i vestlandets hovedstad har jeg fått regnet inn med morsmelken. Det å ALDRI bevege seg utendørs uten minst en paraply i beredskap sitter i ryggmargen. Og jeg trives i grunnen godt i sofaen med te og strikketøy mens regnet trommer mot vindusrutene.

høst

Men så, etter tre måneder med bortimot sammenhegende nedbør, kom SOLEN. Første dagen var gleden oppblandet med en viss skepsis, og avkommet ble iført regntøy for sikkerhets skyd da vi dro til barneparken. Alt var jo uansett vått, naturen trenger litt tid til å absorbere de mengdene med vann som har bøttet ned i en halv uendelighet. Neste morgen var det overskyet. Akkurat ja, så lenge varte DET finværet.

høst

Men nei, regnet uteble. Og nå har vi våknet til rimfrost på marken og takene, blå himmel og sol i flere dager på rad. Kald, skarp luft river i nesen og biter i kinnene på vei parken, og senere på dagen kjenner man faktisk at solen varmer.  Det er godt å være ute. Jeg kjenner at SJELEN like mye som kroppen suger til seg solstålene. Dette trengte vi! Humøret har steget adskillige grader og energien vender tilbake. Jeg får plutselig lyst til å GJØRE ting, rene vårfornemmelsene! Folk jeg møter ute ser gladere ut de også.

Jeg håper vi får noen flere slike dager så vi kan fylle på batteriene før vinteren. Å gå rett fra regn til snøslaps og sludd er tungt. Kjenner jeg er bittelitt misunnelig på de som har det slik nesten hele høsten. Sol, høstløv i glødende farger, soppturer og bærplukking. Det må være deilig. På dager som i dag forstår jeg de som har høsten som favorittårstid. Naturen er på sitt vakreste like før den går i vinterdvale.

nygardsparkenbergen

(Bildet er lånt herfra: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nygardsparken_Bergen.jpg )

Tror jeg skal ta en dag om gangen framover jeg, prøve å glede meg over det som ER istedenfor å kvi meg til det som nødvendigvis må komme. Det gjelder vel for det meste her i livet, ikke bare for været.

Ha en god høstdag!

Labbetusslabber

004

Jeg fant et nytt garn på EuroPris av alle steder. 100 gramsnøster med raggegarn i lekre farger til kun 15 kroner stykket, det var jo nesten for godt til å være sant. Et par (kremt) av hver farge fikk være med meg hjem. Og så var det tid for teststrikking.

Førsteinntrykket var ikke så bra egentlig. Garnet var tørt og livløst å ta i, nesten som opprekksgarn. Det var uelastisk, og tråden delte seg/flusset seg opp mens jeg strikket. Selv om det stod pinne # 3,5 eller 4 på bandolæret ble det veldig slapt når jeg strikket. på pinne # 3,5. Og jeg strikker stramt!

Prøvekluten min ble et par Kerttu'er. Nydelig mønster som er lett både å memorere og å strikke. Fargebildet ble vel rotete, fargeskiftene er veldig korte. Mønsteret ble litt borte, men det var ikke ikke verre enn at jeg fullførte.

004

Så langt kom jeg med ett nøste.

002

Nå er sokkene testet ut over to dager, og de holder bedre enn forventet. De har blitt brukt både i helsesko inne og i vintersko ute, og de ser fortsatt like fine ut. Ingen toving eller nupping, de holder faktisk bedre enn de jeg strikket i Silja. Ikke de varmeste sokkene jeg har hatt på beina, de inneholder jo 40% syntetfibre. Men de slår klart kjøpe-bomullssokkene mine i både varme og komfort. I tykkelse er de midt mellom de tynne strikkestrømpene og raggsokker. Perfekt i vinterskoene mine - jeg pleier å ha to par tynne sokker i dem fordi de egentlig er litt for store. Så her er absolutt et bruksområde!

015

Jeg er i gang med et nytt prosjekt med samme garn, og da bruker jeg pinne # 3. Det ser ut til å  passe bedre til garnet.

003

Fargene er faktisk veldig fine, de er skarpe og klare. Det er vel bare å innse at kameraet mitt er elendig på fargegjengivelse selv utendørs med godt lys. Sukk.

Liten oppsummering:

Pluss: billig, fine farger, siger ikke, (I alle fall ikke så langt. Vi får se etter mer bruk og vask.) klør ikke (det er nok individuelt da)

Minus: korte fargeskift, mye syntet, (20% nylon, 20% akryl) udrøyt, (det trengs to nøster til et par damesokker) litt vondt å strikke med fordi det er så uelastisk og dessuten deler seg

Fortsettelse følger, skal teste disse skikkelig ut før jeg gir meg.  :o)

Hemmelig uvenn - ny runde

Jeg MÅTTE jo bare være med, hehe. Slem pakke er sendt, ikke fullt så slem pakke mottatt.

Klumpen insisterte på å "hjelpe til" med å dandere nøstene for fotografering.

006

Dyp konsentrasjon, her stables det.

007

Garn og gravemaskin, en helt naturlig kombinasjon.

009

Her var det masse raggegarn, og det er jo forbruksvare i heimen. Ikke yndlingsmerket mitt akkurat, men greit nok. Det blir nok et par sokker til alongen min av dette. Diverse ullgarn var også helt OK. Og de små bomullsnøstene i sterke farger ble straks adoptert av Klumpen. -"DROPS!"

011

Et laaangt brev med (bort)forklaringer på det meste fulgte også med.

Dette var helt brukbart garn det, så jeg sier pent tusen takk til uvennen min. Men jeg må nok grave fram uhumskheter fra forrige runde skal jeg ha noen sjanse i konkurransen. For jammen er det mye ufyselig akryl-, pels- og klumpegarn i grelle farger ute og går. Gleder meg!  *hei og hopp*


Byvandring i sol

Helt utrolig, en dag uten regn! Vi har vært masse ute. Dagens første "utflukt" gikk til REMA. Det hadde etterhvert blitt nokså tynt utvalg i kjøleskapet, jeg har ikke orket å kjempe meg avgårde gjennom regnet med Klumpen på slep. Nå har vi melk igjen!  :o)

host

Bytur ble det også. Der var vi innom Lille Atelier i Lille Øvregate. Spennende utstilling i et koselig lokale, ta gjerne turen innom du også hvis du er i by'n.  :o)

003

(Måtte avfotografere invitasjonen, derav den dårlige billedkvaliteten. Du finner bedre bilder og mer info her: www.skapendeversksted.no )

utstilling

Da ønsker jeg alle en god helg!

Regnbuedager

Jada, det regner fortsatt. 24 timer i døgnet 7 dager i uken. Øs pøs plisk plask. Klumpen saboterer, han synger - "sol, sol, gå din vei!" Ikke så rart kanskje, små barn foretrekker det kjente. Og sol har han ikke sett for mye av denne høsten.
 
Men å deppe over været hjelper jo ikke da. Heldigvis har man garn og LEGO. Og TV og Mariekjeks, hehe. I dag har vi parkert i sofaen, bare vi to hjemme.

001

Regnbuebildet er tatt gjennom stuevinduet, vi ser regnbuer flere ganger daglig for tiden. Vakkert!

Fruen har lekt seg med nytt billedbehandlingsprogram. Tror jeg fortsatt har litt å lære da, men dette er i alle fall første forsøk. Programmet er gratis og finnes her: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php 

regnbue2

Primulaen fant jeg bak soveromsgardinene. Jeg hadde parkert den der etter at den avblomstret i mars en gang, og planen var å plante den ut straks faren for nattefrost var over. Siden ble den glemt (den må visst ha fått en skvett vann i ny og ne da) og til slutt tok den saken i egne hender blader; vårblomster i oktober!

En fuktig dag i skoleferien lette ungene gjennom hele kjøkkenet på jakt etter frø å plante. Et par tørre erter + noen frø fra paprikaen i kjøleskapet spirte, og nå har det sannelig kommet belger med erter i.

Ellers strikkes det på sokker og ny ullbukse til Klumpen. Kjeeedelig med lange spagettibein på strømpepinner, det ser ut som om dert fortsatt mangler en del. Håper denne varer like lenge som den grønne; den er inne i sin tredje sesong nå.

Og til dere som svarte i forrige innlegg: Det VAR sugerør ja!

055

Nå skal vi bygge gravemskin ifølge Sjefen. Så da er vel innlegget slutt da.  :o)

Et lite håp for morgendagen

Regn, regn, gå din vei.

Sol, sol, kom til meg.

Se her sitter jeg

og STRIKKER mens det regner!

064

Såvidt jeg kan huske har vi hatt TO helt regnfrie dager siden midten av juli. Litt vel fuktig selv for en garvet vestlending med andre ord. Nå vurderer jeg snart plastisk operasjon for å få gjeller og svømmeføtter.

034

Jaja, jeg får jo strikket en del da. Og raggsokkene jeg produserer får bokstavelig talt bein å gå på siden alle vasser rundt i gummistøvler.

055

Gullklumpen har tatt bildene. Alle er vannrelaterte denne gangen.
Ser du hva dette er?

Uansett vær, ha en fin ny uke!Oktober alt?

I alle fall har jeg strikket okoberluen fra HobbyBoden. Har vært prøvestrikker igjen, så da er det jo enkelt å være tidlig ute.  :o)

003

Luen heter Foliage og du finner den her: http://knitty.com/ISSUEfall07/PATTfoliage.html 
Jepp, gode gamle Knitty. Du får til og med opp mønsteret uten å være på Ravelry.

Det finnes to versjoner av luen, en på pinne # 6.5 og en på # 4.5. Jeg valgte den første og strikket den av Topp't Tå fra lageret mitt. Det gikk med litt over ett nøste.

Luen strikkes ovenfra og ned. Det var litt knotetet de første omgangen siden jeg hadde tunge metallstrømpepinner, men mønsteret i seg selv er ikke spesielt komplisert. Lurt å kontrolltelle masketallet på rettomgangene.

Helt til jeg felte av var jeg sikker på at dette kom til å bli en barnelue, for den så veldig liten ut. Den ble rikelig stor nok til meg, mønsteret åpner seg veldig opp når man tar den på hodet. Anbefaler å blokke luen.

004

Det som er litt dumt med denne oppskriften er at det er vanskelig å tilpasse størrelsen. Du bør derfor velge garn og pinner som gir riktig strikkefasthet. Topp't Tå var i grunnen et vellykket alternativ til versjon I. Jeg strikker stramt og fikk en romslig lue. Strikker du løst kan det være lurt å gå ned i pinnestørrelse.

001

Fru Ballong er nok litt tykk i hodet, men den kledelig grønnfargen hennes framhevet jo mønsteret bra. :o)

001         002

-"Åh, en BALLONG! "   Vekk med den dumme luen.

To sekunder etter at bildene ble tatt sa det pang. hits