Galskapen har tatt helt av!Her settes alt annet enn luer på hold for tiden. Må visst snart roe ned luegalskapen og komme i gang med diverse andre prosjekter som ligger halvferdige.

 

Jaja. I morgon, i morgon og ikkje i dag. I dag går det nemlig i Cheese Attac-luen til Arne & Carlos.

 Den som ikke har mønster finner seg et godt bilde på Ravelry å strikker etter, hehe. Gikk som en drøm det, luen ble helt perfekt i størrelsen. Umerket ullgarn fra restekassen og pinne # 4. Hele herligheten veier 75 gram.

 

 

Dårlige blitzbilder, men man kan jo ikke vente på dagslyset i slutten av oktober.  *utålmodig*

Luen er i koboltblått, kritthvitt og klart rødt. Skal prøve å knipse litt utendørs i morgen, helst med hode inni. Luen er nemlig til frøken Dings, og den ble veldig fin på. Så da får vi se om hun stiller som modell. Den ble bittelitt stor og baggy, akkurat som bestilt. :o)

 

 

Jeg har ikke vasket eller dampet den. Det får bli i morgen, hvis den ikke forsvinner før den tid da.

 

Ha en fortsatt skummel aften! 

 

 


Et gyldent skjær

Det er HØST utenfor. Relativt mildt, vind og regn. Masse regn. Egentlig nokså typisk oktobervær. Det som er rart er jo at i forrige uke hadde vi full vinter. Tiden ble liksom skrudd litt tilbake, vi hadde funnet fram kjelke og tykke vinterklær.

 

Jaja. Vi får ta det som det kommer. Ikke så mye annet vi kan gjøre.

 

 

 

Utsikten fra stuevinduet mitt. Løvet er enda gyldnere i RL, det gløder nesten. Ingen tvil om hvilken årstid som har de vakreste fargene.

 

Det meste som blir foreviget gjennom mitt kamera for tiden får visst et gyllent skjær, inkludert dagens lue.

 

 

Den hvite og oransje er den fra i går, den lyseblå og hvite er dagens produksjon. Den er baby-lyseblå og kritthvit faktisk. Inspirasjonen er fortsatt Arne & Carlos, men her har jeg brukt tynnere pinner og garn. 104 masker på pinne # 4 hvis noen skulle lure på det. Den ble litt mindre enn den forrige, så den passer kanskje best til et barn.

 Gøy med disse luene. Noen elsker dem mens andre synes at de er grusomme. For meg vekker de barndomsminner, husker at jeg hadde en svart- og rødstripete en med DIGER dusk. I ekte akryl selvsagt. Lurer på hva designergutta hadde syntes om at jeg bruker opp alle akrylrestene mine til slike luer, hehe. Noe av garnet er trolig nok gammelt nok til å være ekte retro også. Men nå må jeg visst lage noen i ull. Viktig med variert fiberinnhold.  :o)

 

Ha en gylden lørdagsaften!


Fin fredag!

Selv om det regner sidelengs ute. For se på den nye luen min da:

 

 

Inspirert av Arne & Carlos som igjen ble inspirert av en lue de så i Paris. Disse luene er visst populære for tiden. Og de er jo litt morsomme da.

 

 

Lyst på en gulrotmuffins?  ;o) 

 

Sorry, kakeboksen er tom.

 

 

Luen er faktisk strikket i vaskeekte akryl, hehe. Oransje Mam'sell og hvit Scampi fra Patons. Det var det eneste oransje garnet jeg fant i farten. Det hvite skulle egentlig ha vært grått, men jeg synes dette gikk greit også. Lurer på å lage flere med litt knalle fargekombinasjoner.

 

 

-" Kan du ta på deg den fine luen så mamma kan ta bilde?"

-"NEI!!! Den e'kje fin!"

 

Neinei. Han er i alle fall ærlig. Men jeg er glad likevel jeg . For se hva han hadde laget til mammaen sin i barnehagen:

 

Bedre enn diamanter!   :o)

 

 

Ha en fargerik og fin fredag du også!


I nattens mulm og mørke...

Et skremmende syn møtte meg på kjøkkenet tidlig i dagmorges:

 

 

Tre aliens med DIGRE hjerner satt i kjøkkenvinduet.!

 

Jeg rakk såvidt å gripe kameraet og å knipse noen utydelige bilder som bevis. De forsvant kjappere enn kaniner da de så meg.  Bare disse lå igjen:

 

 

Jeg tror de tar over hjernen min og får meg til å strikke mens jeg sover. Skumle greier!

 

 

Må visst legge opp til en ny lue bare for å roe nervene...  *skjelven*

 

 


Dagens Gehry :o)Er man gal så er man gal. Her kommer dagens Gehry.  *fnis*

 

  

Onsdagens utgave er strikket i Mor Aase med lilla magebelte. Og i følge kjøkkenvekten veier både den og forgjengeren 90 gram hver. En grei måte å bli kvitt to nøster på et par timer. Dessuten likte visst fotomodellen min luen, så da lever den utrygt.

 

Fotomodellen i FORRIGE innlegg altså. Denne luen inneholder kun en kakeboks som er så tom at det gir gjenlyd, hehe.

 

 

Vinduskarmen på kjøkkenet er det stedet jeg får best bilder. Her ble jammen fargen nesten riktig også. WOW!

 

Litt morsomt, for jeg satte ny "seer-rekord" på bloggen i går. Godt over 400 treff, det er ganske mye her inne. Så luer er visst tingen. Kanskje flere har lyst til å henge seg på?  Det er jo ingen krise og man ikke klarer å fullføre alle 52, og luer går jo vanligvis kjapt unna.  

 

Bli med da vel!

 

(Det blir IKKE en ny lue hver dag altså. Fullt SÅ gal er jeg ikke. Bare nesten...)


Luegalskapslue I 

Hvorfor vente når man kan - eh - strikke?

  

Ny Gehry, et superraskt og enkelt flettemønstet som attpåtil er gratis. http://www.ravelry.com/patterns/library/gehry

 

Det er NOE med meg, Gehry og fotoapparatet. Vi er liksom bare ikke kompatible, sukk. Dårlig kjemi? I alle fall, dette er fortsatt ett av mine lue-favorittmønstre. Bildene ble tatt i motlys, men de ble jo litt kule når jeg gjorde dem mye lysere? Da kom i alle fall LUEN tydelig fram. (OK, jeg SKAL melde meg på et fotokurs. Og kjøpe nytt kamera. En gang.)

 

 


 

Dobbel tråd Heilo på pinne # 7, ca 100 gram.

 

Da var det klart for neste!  *lue-gal*


Luegalskap!Ny along på HobbyForum: http://hobbyforum.no/tavle/index.php?topic=22316.msg213105#msg213105

 

 

Det hele er nokså uhøytidelig og går ut på å strikke 52 luer i løpet av et år. Det finnes noe lignende på Ravelry: http://www.ravelry.com/groups/52-hat-challenge  Her er det imidlertid om å gjøre å strikke 52 luer i løpet av 2010, så da var det kanskje litt sent å henge seg på i slutten av oktober. Men vi kan ha vår egen greie vi! Og så starter vi her og nå. Høst (eller vinter ser det jammen ut som utenfor her, brrr...) er jo luetid, og luer er supre gaver også. Kjappe og greie å strikke, og man slipper å strikke sokk nummer to også, hehe.

 

 

AnetteK er initiativtaker, og du kan lese mer på bloggen hennes: http://www.annettek.net/?p=1582 Det er ikke så mange regler, dette blir akkurat det du selv gjør det til. Men vi kommer til å ha en visningstråd og skravle/inspirasjonstråd.

 

 

Jeg gikk grundig lei av å strikke sokker etter 52 pair plung'en. Så derfor tok jeg en kjapp opptelling av luer produsert i 2010. Gav meg da jeg kom til noen og søtti.  *kremt*  Dette burde jo gå på skinner da. Siden jeg alt har rikelig med luer på lager tenker jeg å bruke denne alongen til å strikke bidrag til diverse innsamlinger. Det er jo etterspørsel etter både prematurluer og chemo caps til diverse sykehus.

 

 

Lyst til å henge deg på? Bli med da vel!


Sunshine Travel

Nytt Traveling Woman. http://www.ravelry.com/patterns/library/traveling-woman

  

Denne gangen brukte jeg solgul Ulla fra Dale og pinne # 5.5. Det gikk med 150 gram. Sjalet fikk en grei størrelse synes jeg, Originalen, som strikkes på pinne # 4, blir litt liten etter min smak.

  

Ser at dette sjalet kan blokkes på ulike måter. Her har jeg brukt en nål i hver spiss på hullmønsteret. Synes kanskje det ble finere slik jeg gjorde det på det forrige, så vi får se om jeg blokker det om igjen.

 

 

 

Jammen har bakgrunnen i hagen endret seg en smule også, selv om det bare er en måned mellom de to sjalene.  Nå har vi skaresnø og sol!

 

Ny uke, nye muligheter! Ha en fin dag!


Tovavotter

Etter tre tippehøner har jeg fått smaken på toving igjen. Så da jeg snublet over dette mønsteret http://www.ravelry.com/patterns/library/fishermans-mittens---sjvotter fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på et par. (Egentlig så jeg for meg kjappe & lettstrikkete gaver til heile slekten + noen til da, hehe. Men vi får begynne i det små. )

 

Vottene er strikket i Mor Aase ullgarn med lilla magebelte. Det gikk nesten et helt nøste per vott, jeg fikk bare noen meter tilovers. Pinne # 6, og jeg strikket to ekstra riller nederst, 40 omganger glattstrikk før tommelen og 31 omganger etter tommelen. Jeg brukte maskeantallet til damevottene.

 

 

 

DIGRE votter før toving!

 

De fikk to runder på 40 grader og tovet tett og godt.

 

 

 

Her er det fotosession ute i snøen. Vottene ble for store til meg, og tomlene ble gigantiske. De passer nok best til større hender enn mine. Neste par blir med færre masker både på selve votten og på tomlene. Så får vi se hvordan det går. Fargen er forøvring kongeblå.  Det ble som vanlig helt feil på bildene...

 

Takk til Smurfa som reklamerte så overbevisende for "Verdens beste votter" at jeg ble fristet over evne.  :o)

 

Da går jeg tilbake til å strikke Tippehøne IV, som var mitt egentlige prosjekt denne helgen. Hun venter heldigvis tålmodig. Og den nebbete forgjengeren hennes har heldigvis flyttet videre.

 

Ha en super søndag. Her er det snø og sol.  :o)


Rosa perler og slankeoppdatering

 


Jeg vant en rosa perlesløyfe inne hos Pludrehanne http://pludrehanne.blogspot.com/ , og i går kom den i posten. Bittesmå perler og veldig søt. Og brevet var helt gjennomført rosa, til og med konvolutten.  :o)

 


 

 

Tusen takk Hanne!

 

Det er fortsatt okober jenter. Hva har DU gjort denne måneden?

 

 

 Over til noe helt annet.  :o)

 

Kjøkkenvekten min er som tidligere fortalt absolutt ikke til å stole på. Dumt når man skal bake, og minst like dumt når man skal veie opp slankestrikk.

 

Så tok mamma affære. Hun har maken vekt, kjøpt på 50-tallet en gang og i jevnlig bruk. Så da ble min utro kjøkkentjener snudd på hodet og utsatt for diverse kirurgiske inngrep. Det viste seg at en DINGS var løs, men nå er den på plass igjen. Dermed ble det veiing av forlengst ferdige strikkeprosjekter.

 

 

Ett stykk babyteppe, 210 gram

Tre akrylluer, 120 gram

Tre ull-luer, 150 gram

 

Tilsammen med det jeg har strikket før er jeg nå oppe i 2445 gram, hurra! Og jeg har flere prosjekter på pinnene som snart blir ferdige. Gøy!  

 

Jeg er litt sånn smårastløs akkurat nå. Jeg KLØR etter å starte på noe nytt og spennende, men jeg vet ikke helt hva det skal være. Ravelrykøen min er lang som et ondt år, jeg har bestillinger på en halv hønseflokk, Klumpen skulle hatt noen tynne ullsokker +++ (Hvem i all verden tok alle de 52 parene jeg strikket i fjor? De er jo borte-vekk nesten alle sammen. Hulk.) Dessuten burde jeg produsere noen småting til julemessen. Men hva?

 

Sofaen renner over av påbegynte spøt som ikke var så morsomme å strikke likevel. Kanskje jeg rett og slett skal ta en ryddeoperasjon og få oversikten. Det er nok lurt ja. Sukk.

 

Eller kanskje jeg heller skal gå ut og måke snø? Nå laver det ned her altså! Tror jeg finner fram kjelken og henter Klumpen litt tidlig i barnehagen.

 

 

Ha en fin dag i nysnøen du også!

 


Sortering, opprydning og gjemte skatter. Og litt nytt. :o)

Jeg & Gullklumpen gikk nylig gjennom alt jeg hadde på lager av ferdig strikk. Noe ble puttet i kassene som skal være med på messe neste måned, noe skal sendes avgårde til diverse mottakere, noe skal bli gaver og noe er til eget bruk. En relativt stor pose endte også opp som potensielle opprekksprosjekter. Ikke alt jeg har laget har blitt like vellykket. Men pyttsann, litt feilmargin må man jo ha.

 

Gullklumpen fant en lue hun bare MÅTTE ha dypt nede i en roller. Den var jo MEGAKUL! Både form og farge var helt perfekt.

 

 

 

Hehe. Denne har jeg hatt liggende siden januar 2005. Den har vært med på diverse messer også. Men værsågod og slit'an med ny lue! *fnis*

 

(Mønster her hvis du også bare MÅ strikke en sånn en eller fem: http://www.redlipstick.net/knit/obobbles.html )

 

 

Det jeg fant lite av var gutte- og herreluer. Gutteluene ender stort sett opp på Klumpens hode, og far i heimen deler i tillegg rundhåndet ut til sine venner. Så nøstene fra forrige innlegg + litt til har blitt strikket opp. Nå skal jeg finne fram tykkere garn, for dette var langdrygt. Har produsert gensre med færre masker, sukk. Men de ble såpass myke og tynne at de poset seg fint på toppen (de er litt lange) istedenfor å stå rett opp. Så jeg burde vel holde meg til denne modellen. (Eller kanskje ikke. Det blir nok bra med tykkere luer også. Jada...)

 

 

 

Pinne # 3, 128 masker og egen oppskrift. Den i bruntoner er i "vanlig" ullgarn, de to andre i superwash. De brune nøstene er de bittesmå som ligger ytterst på bordet her: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1282492566_auda_slankekatastrofe.html

 

 

Til slutt en liten gladmelding: Mamma har BODD i denne siden jeg festet siste tråden. Hun er av den varmblodige typen som både renner vekk og klør seg ihjel av ullskjerf. Men denne (bomull/viscose/akryl) er helt perfekt! Må visst strikke en ekstra så hun har bytte.

 

 

 

 

Rart hvor tilfeldig det er hvilke ting som blir en kjempesuksess og hvilke som ender opp bakerst i et skap. Det er neimen ikke lett å forutsi. Men det er veldig kjekt når noe blir godt mottatt og mye brukt. :o)

 

 

Ha en god dag videre! 


Skomaker bli ved din lest

Jeg falt pladask for et nydelig heklet sjal på Ravelry: http://www.lionbrand.com/patterns/80205AD.html

(Du må melde deg inn hos LionBrand for å laste ned oppskriften, men det er gratis.)

 Dette bildet er lånt herfra: http://www.ravelry.com/projects/Emanon/bridal-shawl-2  Bildet i mønsteret viser et mye tykkere og litt klumpete sjal, men i tynt garn blir det lekkert! Så da måtte strikkemadammen finne fram heklenålen.

 

 

En halvtime med tungen i munnviken resulterte i dette:

 

 

 

Lekkert? Tja... Det er fullt på høyde med originalen i klumpethet i alle fall. Helt feil garn og sikkert også feil heklenål. Og i alle fall feil person. MEN det var så enkelt å lage at selv jeg fikk det til, så mønsteret anbefales. Men ikke bruk - skal vi se - Ulla-garn og krok # 5.5 er du snill. Det blir IKKE pent.

 

Da strikkes det igjen, og Ulla skal få en ny sjanse som noe helt annet. En liten smakebit på garnet jeg nå har kastet meg over:

 

 

 

Årgangs-Daletta og Diana, et utgått superwashgarn fra PATONS med samme tvinning og tykkelse. Begge deler er arvegarn.  :o)

 

Dette skal bli herreluer på pinne # 3. *gjesp*  Herrelue-lageret mitt er helt tomt. Så da må det vel til.

 

 

Ha en fin mandagskveld!


Jeg - en rosa blogger-"Mamma, kor mange treff har du egentli' på blåggen din"  undret Gullklumpen.

 

Tja, sånn ca 7500 den siste måneden i følge statistikken. Ikke verst det vel? Det blir en nokså anstendig mengde treff fordelt over 30 dager.

 

ALT for lite, mente avkommet. Her må noe gjøres!

 

 -"Skal eg fikse layouten din? Den e' HÅPLØS!" ROOOSA!!  INGEN har sånn blågg no mer."

 

Jo, for tenk at jeg vil ha det sånn jeg. Har hatt samme blogg med samme oppsett siden august 2004, så bare ligg unna! Jeg er nesten antikvarisk og verneverdig. Og hver oktober blir jeg til og med helt tidsriktig. Man SKAL ha rosa blogg i oktober tenk!

 

Men det er litt rart det der med hvor viktig det er å ha et stort antall treff. Nå har nettopp en ny en blitt tatt for å jukse med telleren her på blogg.no. Utrolig hva folk finner på for å bli "populære". Så da måtte jeg tenke litt over hva jeg egentlig vil oppnå med min blogg.

 

 

*tenkepause*

 

 

Vel, jeg har i alle fall ingen ambisjoner om å konkurrere med Voe & co. Tror jeg hadde fått skrivesperre de luxe av mer enn 5000 treff per dag. Man bør nok være fjortis for å takle noe slikt. (og ikke førtis, hehe...) Synes det er veldig kjekt å få kommentarer, både fra kjente og mindre kjente. Og responsen her inne er det egentlig akkurat passe til at jeg rekker å lese alt og gjerne gå på gjenbesøk til de som har egne blogger også. Det synes jeg er fint. Så jeg er faktisk godt fornøyd jeg. Og bloggen min er akkurat like "kul" som meg selv. Passe nittitalls og litt sidrumpa tante med strikkepinner. Jeg blir vel retro eller vintage eller noe slikt bare jeg holder ut lenge nok tenker jeg.

 

Men så til noe annet rosa som er viktigere enn mine småtullete søndagskveldsfunderinger: HOBBYROSA

  

 http://hobbyrosa.blogspot.com/  Det er mye spennende og fint som ligger til salgs der nå, så løp og kjøp! Eller tips andre om bloggen. Det hadde vært supert om vi fikk solgt ut alt. Fine julegaver som i tillegg støtter en god og viktig sak.

 

Ha en rosa aften! 


Tullenor!

 Dagens lille oppdatering på telefon- og nettfronten:

 

Onsdag kveld var vi plutselig uten nettforbindelse. Slett ikke uvanlig, og svaret på feilsøkingen ble "serveren er nede". Absolutt ikke uvanlig det heller.  :o(

 

Tidlig torsdag morgen skulle jeg ringe til tannlegen. Ingen summetone.  Full fart ned til mamma i etasjen under for å sjekke. Hennes telefon virket den. Og vi har samme telefonledning inn til huset.

 

Ringte 05000 og tastet meg gjennom mange valg før jeg kom til en kvinnelig kundebehandler.

 

Jeg: -"Jeg ringer fordi telefonlinjen min er død. Jeg har ikke internettforbindelse eller summetone på fasttelefonen min."

 

Damen: -"Er det den telefonen du ringer fra?"

 

Jeg: -"Nei."

 

stille et par sekunder

 

Damen: -"Eh, et øyeblikk...."

 

Klikk. Opptattsignal. Jeg venter noen minutter. Ingenting skjer, og til slutt legger jeg på og ringer på nytt igjen. Denne gangen ender jeg hos en mann med trønderdialekt. Jeg forteller om mitt første forsøk på å få hjelp, og han ler litt beklemt. En smule pinlig med Tullenor-ansatte som tror man kan ringe fra telefoner uten summetone og som ikke klarer å sette over uten å bryte forbindelsen. For sikkerhets skyld forklarer jeg at jeg ringer fra min mors telefon i samme hus.

 

Denne kundebehandlerer viser seg å være rimelig oppegående, og jeg får en liste over ting jeg kan prøve selv. Full fart opp for å trekke ut og bytte om på ledninger og kontakter. Ingenting hjelper, så da ringer jeg for tredje gang. Ny mann, denne gangen en jovial nordlending. Jeg ramser opp det jeg har gjort, og han mener at da har jeg jo prøvd alt. Men linjen vår er helt i orden så dette var jo rart. Hmmm. Han skal gjøre noen tester.

 

Mens han driver og venter på testresultatene oppdager han at vi har internettabonnement fra en annen leverandør. Har jeg ikke lyst til å bytte til Tullenor, de har MYE bedre hastighet. Jeg minner ham på at for tiden har jeg ikke engang har summetone, så det er muligens ikke rette tidspunktet å selge meg noen som helst ekstratjenester. Han slår øyeblikkelig over til et meget formelt bokmål, konstaterer at det visst er noe galt med linjen likevel og at det i følge en eller annen Tullenor-garanti skal bli utbedret innen klokken 20.00 påfølgende dag. Jeg skal få et referansenummer tilsendt på mobilen min for framtidige henvendelser om saken.

 

Jeg får selvsagt ingen SMS. Men sent torsdag kveld virker plutselig alt igjen. Vi var forberedt på nok et døgn uten forbindelse, så gleden er stor. Tenk at de klarte det såpass raskt!

 

Fredag morgen klokken 8.00: En mann ringer og presenterer seg som mumle-mumle. (eller noe lignende) Omsider kommer det fram at han ringer fra Tullenor og har fått beskjed om at telefonen vår ikke virker.

 

-"Jammen - eh - fikset ikke dere den i går da?"

 

Nei, det kan han ikke se at de har gjort. Han fikk nettopp beskjed om at det var noe galt med linjen han.

 

-"Den virker i alle fall nå", kan jeg opplyse om. (Det burde han vel faktisk klare å finne ut selv da. ) Mannen benekter at de har gjort noe som helst for å reparere forbindelesen, og han ANER ikke hva som kan ha skjedd.

 

Nuvel. Alt virker sånn noenlunde nå, selv om nettforbindelsen fortsatt er treg. Og å bytte til Tullenors MYE raskere versjon frister i grunnen ikke så veldig. Så da får vi vel se hva som skjer videre da. Enn så lenge er jeg her i alle fall. :o)

 

God helg!

 

 

 


Tippehøne III og dataproblemer

Jeg sliter med dårlig telefonlinje, og dermed også med internettforbindelsen, for tiden. Det går så treeegt at det tar vinter og vår å laste opp sider med mange bilder, og vi har vært helt uten forbindelse i omtrent et døgn nå. Fikk akkurat linjen tilbake, og gjett hva som var førsteprioritet da?  ;o)

 

MEN jeg har jo fått gjort litt annet da. *kremt* Ulldottene under sofaen er så godt som utryddet, jeg har tørket støv på steder der ingen skulle tru at nokon hybelkanin kunne bu, middagen stod på bordet da den skulle og jeg har sett på TV(!) midt på dagen i desperasjon. Fikk jo ikke med meg siste nytt om gruvearbederne i Chile en gang, litt uvant at mamma, som kun leser avisen, plutselig var bedre oppdatert enn meg. Jaja.

 

Jeg har strikket litt også altså. Tippehøne III er klar til å forlate redet!

 Denne damen er nok av det nebbete, høyrøstede slaget. Hun kvitrer i vilden sky i tide og i utide, så det blir i grunnen greit når hun flytter, hehe.

 

 

Her bedrives det flaksetrening i plommetreet.

 

 

Og jammen kom hun seg halvveis opp brannstigen før jeg fikk kloen i henne igjen. Nå er hun buret inne i påvente av henting. Min søster skal nok få det gøy med denne tuppa her!

 

Jeg hadde begynt å få dreisen på de egendesignede hønene, men denne gangen fikk jeg jammen både Fritidsgarn og mønster. Synes faktisk de to første ble finest jeg, denne ble så spiss liksom. Og enda har jeg rundet av hodet mer enn jeg skulle.

 

Skal prøve å knote ned min egen versjon samtidig som jeg strikker neste høne. Den i Mor Aase med grått magebelte ble veldig stødig og fin, denne her ble litt blaut i fisken synes jeg. Vi får vente og se hvilken tilbakemelding hun får, det er jo ikke jeg som skal ha dem.

 

Da skal jeg rigge meg til med strikketøyet og en kopp te mens jeg surfer nettet i sirupsfart.

 

Ha en super kveld!

 


Tippehøne II

Tippehøne II er litt mindre enn forgjengeren. Og så er hun brun da.  :o)

  

Strikket uten oppskrifte denne også. Dumme meg glemte å notere sist, så da var det bare å telle og måle om igjen. Men det gikk rimelig greit heldigvis.

 

 

Garnet er fortsatt dobbel Mor Aase, men denne gangen med grått magebelte. Det jeg brukte forrige gang var lilla. Det grå hadde bare 93 meter på nøstet mot 105 på det lilla. Det tovet litt ulikt også faktisk. Denne måtte jeg dra og slite i for å få den stor nok etter èn runde på 40 grader, mens den forrige trengte to omganger i vaskemaskinen. Pinne # 8 og ca 5 nøster brun og 1/2 nøste hvitt. 

 

 

4 knapper i ryggen. Hun er støffet med vrengte plastposer. (så de ikke farger av)

 

Tippehøne III er alt under produksjon. Min søster henter èn høne og kommer samtidig med garn til den neste, hehe.  Men nå går det rimelig kjapt å strikke dem heldigvis, autopiloten har slått inn så de blir det TV-strikk. Vi får se hvor mange jeg rekker før jeg går lei.

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Baby Bloom og mere til

Det strikkes ikke BARE tippehøner her for tiden. Jeg driver jo faktisk på med luemaraton fortsatt, bortsett fra at jeg stadig roter meg inn på sidespor når jeg snubler over andre spennende prosjekter...

 

Denne luen er tilegnet hus-skalden min.  ;o)

  

Mønsteret heter Bloom, men min variant ble visst Baby Bloom siden jeg brukte tynnere pinner. Tviler på om noen over 4 år ville falt for fargen uansett, hehe.  Den satt som et skudd på Klumpen, i alle fall i ca to sekunder til han oppdaget hva han hadde fått på hodet. Da fløy den veggimellom.

  

Det fine blomstermønsteret var overraskende enkelt å strikke. Og båndet i dobbelstrikk gjør luen tett og varm over ørene. Her har jeg puttet et fat inni. Luen hadde nok blitt finere med blokking, men det er ikke så lett når man har strikket den i akryl. Jeg brukte dobbel tråd Bambino fra Sandes, 100% orlon. Pinne # 5.  Noen drar kanskje kjensel på garnet?  ;o)

 

Når jeg først hadde akryl-rolleren framme kunne jeg jo like godt bli kvitt litt mer. Jeg skal være med på i alle fall èn messe i år, og da er det alltid noen som vil ha "noe lettstelt som ikke klør." 

 Det lå et påbegynt nøste tykt akrylgarn i Norgespakken min med uformelt garn. Nydelig farge, og vips! var det på pinnene. Det var for lite til en lue, men jeg spedde på med noen rester dobbel Mams'ell.  Synes luen ble OK den, men jeg fikk jammen litt garn tilovers. Så da startet jeg like godt på en ny lue. Måtte finne fram enda en rest, denne gangen i rosa, for å få nok. Pinne # 4.5 til begge to.

   

Jeg synes akryl er greit til sitt bruk jeg. Det varmer, om ikke like godt som ull. Det klør ikke når det blir varmt, det utløser sjelden allergier, og grovstrikkete luer blir i grunnen ikke så klamme heller. Det er jo nok av luftehuller til å slippe ut dampen gjennom. 

 Da har jeg funnet fram litt ullgarn, variert fiberinnhold er viktig. Og man skal ikke overdrive heller. *fnis*

 

Ha en flott søndag!


Tippehøne

-"En SÅNN vil jeg ha!" sa min søster og dro en slunken tovet vinhøne opp fra en pose. Hun hadde lånt den av en venninne som hadde kjøpt den på julemesse i fjor.

  

Jeg googlet "vinhøne" og forkynte at da trengte jeg Sandnes temahefte 19 toving og 200 gram Fritidsgarn.

 

-"KA??? DU trenger vel ikke oppskrift?

 

Gjør jeg ikke? Nei, det går vel kanskje bra uten. Og vips satt jeg der med en lånt høne og en pose Mor Aase ullgarn.  Kjekt at noen har høye tanker om strikke- og toveferdighetene mine - trur eg...

 Rund bunn i glattstrikk og en kjegle i rillestrikk. Bortsett fra at jeg slapp opp for garn to ganger (Tippehøne trakk 4,5 nøster blått og 1/2 nøste hvitt) var det et kjapt og enkelt prosjekt. Tuppa ble tovet to ganger på 40 grader og tørket med tallerken i bunnen, tennisball i hodet og masse platposer i magen. Synes fasongen ble bra til slutt. Og så fikk hun pyntet seg med hvite knapper og rød heklet kam. Øynene er sydd på, det samme er nebbet i filt. Jeg er ikke så glad i limpistol. Siden hun skal bo på hytten var ønsket en tuppe i maritim stil. Tror kanskje hun må få et lite skjerf i halsen, men det får de nye eierne fikse selv. Rødt med hvite små prikker kanskje?  Hun mangler knapper bak også, men det fikser de selv. Sølvknapper med anker  på var det dårlig utvalg av i knappeskuffen min.

  

Jeg brukte dobbel tråd, pinne # 7 til bunnen og # 8 til kroppen. Vingene er strikket i enkel tråd på pinne # 4.5. Vanlig tåfelling gjorde susen. Jeg strikket flere par vinger i riller med dobbelt garn først, men det ble ikke pent uansett hvordan jeg gjorde det. Så da fikk jeg dra nytte av sokkestrikkekunnskapene mine, hehe.

  

Tippehøne forlot oss før hun var helt tørr bak ørene, hennes nye mamma ble visst litt forelsket. *fnis* Men jeg har hørt rykter om at noen flere ønsker seg slike, så da blir det vel ikke lenge til neste høne flytter inn.

 

Ha en fin fredag i godværet!


Little Shells babyteppe

Sånn helt tilfeldig snublet jeg over denne oppskriften: http://www.ravelry.com/patterns/library/little-shells-carseat-blanket  Et særdeles kjent mønster kan man vel trygt si.

 

 

Jeg hadde noen nøster Tukan fra Dale liggende på loftet. 130 meter/50 gram, 90% bomull og 10% alpakka. En litt snodig sammensetning i grunnen, men garnet er greit å strikke med.  I alle fall går det greit på tykke pinner, ellers deler det seg lett. Her har jeg brukt pinne # 4. Jeg gamblet på at et lite nøste brun Tukan holdt til picotkant rundt, og det gikk heldigvis bra. Hadde tenkt å hekle noen blomster, men jeg fikk ikke lov av tenåringen. Så da ble det uten mer pynt.

 

 

Plisk-plask-regn ute betyr bilder med blitz inne.  :o( 

 

 

Teppet er ikke vasket og blokket. Fant ut at det kankje var greit å samle opp noen prosjekter først, det går med en del MILO for tiden... Ublokket måler det sånn ca 80X80 cm. Ganske bra beregning å få det kvadratisk, ikke sant?(Egentlig var det flaks da, men det vet jo ingen. ) 

 

 

Dukkeba er forsøkskanin. Ser ut som hun sover godt. Skulle bare mangle, hun har ligger på lammeskinnet fra Nøstebarn også. Det har blitt kastet ut av Klumpens nye stor-gutt-seng og er litt eierløst akkurat nå.

 

La opp 129 masker, en god del mer enn i oppskriften. Så dette ble et "ordentlig" babyteppe, ikke bare til bilstolen. 4,5 nøster rosa og en liten rest brunt er borte-vekk, og teppet ble jo bra det. Ikke ble det UFO heller :o)

 

I morgen er det meldt SOL, og jeg håper at Klumpen er klar for barnehagen igjen. Da blir det Holden Shawlette II med god samvittighet.

 

Ha en fin onsdagskveld.


Æsj!

Jeg var SÅÅÅ klar til å starte på Holden Shawlette # 2, denne gangen i tynnere garn. Og så er rundpinne # 4 opptatt i et rosa babyteppe. Trippel-æsj!

 


 

Jeg kjenner ingen som har eller venter jentebaby, så det haster ikke å få teppet ferdig. Men så var det selvinnsikten da. Hvis jeg "låner" pinnen blir det ALDRI ferdig. Og jeg har vel nok UFO-er gjemt bort rundt omkring fra før. Dessuten tror jeg faktisk at teppet blir fint. Hmmm...

 

- JEG KAN JEG VIL JEG SKAL JEG MÅ! sa Fantorangen. Så da kan jo ikke jeg være noe dårligere. Hvis du ser et nytt sjal på denne bloggen UTEN at jeg har blogget et babyteppe først så fortjener jeg altså en klaps på lanken.  

 

 

Da blir det babyteppestrikk i dag da. Men babyen får noen andre produsere. Ett sted går grensen!

 

Ha en snabelgod mandag!

 


Holden Shawlette

Dette sjalet falt jeg pladask for: http://www.ravelry.com/patterns/library/holden-shawlette 

Så da måttet jeg jo strikke det da.  :o)

 

 

Det regner kattunger ute i dag, så det ble ikke noe tørkesnorbilde. Dere får ta til takke med kjøkkenstolen og de ikke alt for fancy gardinene mine.

 

 

Sjalet ble blokket i full fart, noe det bærer preg av. Dessuten ser jeg at de andre som har strikket det har fulgt buene mens jeg laget små spisser. Pyttsann, det fungerer greit slik som det er. Dessuten fikk det ikke tørke helt før jeg måtte fjerne nålene. Noen ville visst sove på blokkebrettet mitt -eh - i sengen. Hmpf... Tenker jeg blokker det på nytt neste gang det trenger en vask. Dette blir nok pledd-erstatning i sofaen, varmt og godt å tulle seg inn i.

 

Jeg brukte nesten 5 nøster burgunder Heilo og pinne # 6. Pinnetykkelsen var perfekt til garnet, men sjalet ble jo DIGERT da. Vingespennet er på over to meter. Det skulle egentlig strikkes på pinne # 4 med strømpegarn. Jeg liker best store sjal, men dette ble kanskje bittelitt i største laget.

 Dette var et enkelt mønster å strikke, nesten litt kjedelig. Men absolutt et fint første-sjal-prosjekt. Picotavfellingen var drøy, den tok meg over en time. Men den "gjør" sjalet, så da var det bare å holde ut.

 

Garnet er vellagret. Jeg har nemlig en tendens til å spare på nøster som kan "bli til noe."  Tror jeg hadde 6 nøster av dette, og det hadde jo vært nok til et lite plagg. Men Klumpen har mer enn nok strikkeplagg, og tenåringen hater burgunder. Nå er garnet brukt og jeg kan slutte å gruble over hva jeg kan lage av det. Det siste nøstet blir kanskje en lue?

 

Kaken fra i går smakte foresten helt utmerket. Ungene likte den (heldigvis) ikke, men den forsvant visst likevel. *mett*

 

Ha en fin søndag! 


Årets siste og litt mimring

Nattefrosten kom like etter at vi hadde plukket plommene vi syltet. Et par dager senere høstet jeg de siste, men de var litt rare i konsistenesen. Tipper de hadde hatt det for kaldt. Jeg plukket ut de som så noenlunde OK ut, og nå har de blitt til en dessert.  :o)

 

 

Opp-ned kaken fant jeg her: http://www.matnyttig.no/oppskrifter/plommekake-020902.html  Enkel og grei å lage.  Men jeg forstod hvorfor det ikke var bilde i oppskriften da jeg skulle snu den. Pyttsann, den smaker godt likevel. 

 

Vi har hatt Victoriaplommer i hagen så lenge jeg kan huske. De første trærne ble nok plantet lenge før jeg ble født. Og de vi har nå er rotskudd fra de gamle.

 

 

Alle familier har noen historier som stadig blir dradd fram og fortalt i muntert lag. Hos oss er pappa som rotveltet en av klassikerne. Så her kommer den:

 

Mamma satt i telefonen, og like utenfor vinduet plukket pappa plommer. Han satt helt i toppen av treet og hadde nesten bøtten full. Mamma snudde seg bort et øyeblikk, og da hun kikket ut igjen var både treet og pappa borte. Ojda!

 

Mamma tror ikke på UFO-bortføringer, så hun løp ut i hagen for å finne ut hvor de hadde blitt av. Plommetreeet hadde rotveltet, og pappa hadde landet i bøkehekken med hele treet over seg. Bare beina stakk ut. Han satt så bom fast at hun måtte inn etter sagen for å få ham løs.

 

Sånne historier er jo bare morsomme hvis de har en happy end. Og det har heldigvis denne også. Pappa ble befridd, plastret og lappet sammen. Og så gikk mamma ut igjen for å plukke plommene. For de kunne jo ikke gå til spille. Det ble plommetre-kubber i kaminen den vinteren, og syltetøyet måtte vare ekstra lenge. For det tok flere år før neste tre ble stort nok til å bære frukt.

 

Og sånn var den historien. Ha en fin lørdag!  :o)

 

 


1. oktober

                   

 

Da har den rosa måneden startet!

 

Minner igjen om HobbyRosa, det kommer stadig inn nye produkter i salgsbloggen.  http://hobbyrosa.blogspot.com/

Det er fortsatt mulig å bidra med noe, så hiv deg med du også!

  

Det skjer mye annet i forbindelse med Rosa Sløyfe-aksjonen også. Blant annet kan du være med på et rosa blogglotteri hos Hanne: http://pludrehanne.blogspot.com/2010/10/rosa-blogglotteri.html

 

 

Ha en fin fredag!                                

 

 


hits