Krager

Flere restegarnsprosjekter når jeg først er i siget.  :o)

  

Et enslig nøste Cortina Soft sammen med en tråd av det forhatte Regia Hand-dye Effect-garnet ble til denne kragen: http://www.ravelry.com/patterns/library/basic-neckie-recipe

 

Den tok ca en time å strikke på pinne # 9. Og - under over alle undre - den ble godtatt av tenåringen. Krager er visst KULT for tiden. 

 

 

Frøkna mente den var finest slik, jeg likte den nok best med knappen i siden. Men smak og behag osv...

 

 

 

Fort gjort å bli ivrig, hihi.

 

 

 

En tråd brunmelert Morella og en tråd beige Mini Butterfly. Deilig lagergarn som funket fint sammen. To tråder av hver for å få det tykt nok. 

 

(Blitzen avslørte visst den rød- og hvitstripete T-skjorten under strikkegenseren, huff og huff. Ikke så pent. Heldigvis er ikke dette noen moteblogg da. ;o)

 

 

 

Et påbegynt nøste Naturgarn. Denne kragen ble litt kort, så jeg spedde på med noen striper. Tror det koksgrå er Cortina Soft. Brukte i alle fall opp alt av begge sortene. *fornøyd* Den veier 48 gram uten knapp. 

 

Da får vi se om disse blir adopterte. De var morsomme å strikke, og den glattstrikkete stripen i midten gjør at de legger seg fint rundt halsen. Har sansen for sånne enkle og smarte løsninger. 

 

Da gir jeg meg for i dag. ;o)


På tykke pinner

Prøver å få unna noen restenøster, spesielt de i garntyper jeg ikke bruker så mye. Så da gjelder det å være kreativ.  :o)

 

Smårester av tykt garn er ikke det enkleste å finne prosjekter til. Så da strikket jeg bare i vei uten noen oppskrift. Her har et påbegynt nøste Cortina Soft blitt til pulsvarmere. Jeg delte nøstet i to og strikket ribb til garnet tok slutt. Heklet kant + blomst av noe annet restegarn. Syntes blomstene lignet på krystantemum, så da ble det navnet på dette paret. 

 

 
Pinne # 6.5 og totalvekt 45 gram. 

 

Fritidsgarn er greit å tove, men jeg synes det er litt stivt og hardt til luer og andre plagg. Til votter funker det imidlertid greit.  Her prøvde jeg meg på et par pulsvarmere i herrestørrelse. De ble litt korte, så da måtte jeg avslutte med en rest brunt som jeg fant. For å plukke opp igjen det brune broderte jeg spiraler. De er i et annet garn fra restekurven, jeg hadde ikke så mye som en stump igjen av Fritidsgarnet. 

 

  

Pinne # 5 og 66 gram. 

 

To kjappe prosjekter, og grov strikk er jo populært for tiden. Så da er der bare å grave fram flere rester og leke seg videre.

 

God onsdag!  

 

 

 


Prematurstrikk

Det er flere som samler inn strikkeplagg og små tepper til prematuravdelingene rundt omkring i landet. Amanda-prosjektet er vel kanskje mest kjent. Og noen steder har givergleden vært så stor at sykehusene har fulle lagre og ikke kan ta imot mer på en stund.  

 

Akkurat nå planlegger Prematurforeningen Hordaland en markering av prematurdagen. De har lyst til å gjøre noe kjekt for foreldrene som har sine små liggende på på nyfødt i Bergen. Og derfor ønsker de små luer, sokker og tepper som de kan overlevere på den internasjonale prematurdagen. Her kan du lese mer om det: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15144&highlight=prematur

 

I linken over finner du info om oppskrifter, størrelser og hvor tingene kan sendes. Garnet som brukes må være mykt, kløfritt og ikke loe. Det må også være maskinvaskbart/superwash. Babyull, Merino Extra Fine +++ er greie garnsorter. Mer info: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15197&highlight=prematur

 

Her er mine bidrag. Har brukt strømpepinner # 3 til alle.

 

 

Rester av strømpegarn, strikket uten oppskrift. 72 masker, 17 gram.

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/lace-baby-beanie-2  Babyull, 14 gram, 72 masker.

 
http://www.ravelry.com/patterns/library/cpap-hat-upwards  Babyull, 14 gram. 80 masker.

 
Strikket uten oppskrift. Strømpegarn, 12 gram. 72 masker. 

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/preemie-hat-with-open-top Strømpegarn, 64 masker, 18 gram.

 

 

Samme oppskrift som den over, men med 72 masker. Vekt 17 gram. Strømpegarn.

 

 

Akkurat passe som pulsvarmer til meg. Et raskt lite prosjekt. 

 

De tre siste luene var for små til dukken. Og de er fortsatt ikke strikket i de minste størrelsene. Veldig rart å tenke på at noen skal bruke disse. 

 

Da går pakken min i posten i morgen. Har du litt garn og noen timer til overs så er dette ikke det dummeste du kan bruke dem til.  

 

Ha en god tirsdagskveld!

 

 

 

 


Høstmarked lørdag 20. oktober

Her skal jeg være med:

 

 

Så i dag står jeg på hodet, pakker, sorterer og ergrer meg over alle de halvferdige tingene jeg gjerne skulle hatt med. Jaja, neste gang. Man rekker ikke alt, og jeg har vel nok uansett. 

 

Stikk innom da vel! 


Geografi og kjærlighet

Eller i alle fall geografi og tøfler, hihi. Merkelig hvor mange slike oppskrifter som har geografiske navn. 

 

Jeg fikkt blod på tann etter tovatøflene. Men det kan jo være greit å slippe spenningen før de kommer ut av vaskemaskinen. Så da er det tryggere med utovede varianter. 

 

Himalaya-tøflene har jeg strikket mange par av:  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dzonba---the-himalayan-slipper-5

  

Her har jeg brukt et raggegarn av ukjent merke fra en av "arve-posene".  Tykke og gode på pinne # 4. Og hvis du har tenkt å prøve mønsteret så anbefaler jeg å bruke garn og pinner av samme type. Bruker du tynt strømpegarn, som er det som er oppgitt, får du barnetøfler. Jeg har i tillegg strikket kastene vridd for å unngå hull, men det er en smakssak. 

 

 

 

 

Her er det mine størrelse 38-føtter som er avbildet, men de passet i grunnen bedre til mannen som bruker størrelse 40. Tøflene er elastiske, og de skal strekkes en del for å sitte godt på. Så de første parene jeg strikket ble alt for store. De SKAL se for små ut når de er ferdige.  :o)

 

 

Da går turen videre til Bosnia. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bosnian-slippers

  

Slike har jeg også strikket for lenge siden, faktisk FØR jeg meldte meg inn på Ravelry. (2008) Så jeg finner ikke igjen bilder av dem. Men her kommer i alle fall mitt nyeste par.

  

Samme type raggegarn som Himalaya-tøflene, og  pinne # 3.5. De tok nokså lang tid å få ferdige fordi grovt raggegarn og tørre, sprukne fingre er en dårlig kombo. Jeg begynte rett og slett å blø, så jeg måtte strikke med "snillere" garn innimellom. Det samme skjer hver høst når jeg må sette på ovnene i huset. Blir kjempetørr i huden, og det sprekker og flasser. Har fortsatt ikke funnet noen god håndkrem som mykgjør uten å klisse. Det er ikke noe kjekt når strikkerøyet blir seigt og fettete heller. 

 

Lurer på om jeg må strikke noen japanske tøfler også? http://www.ravelry.com/projects/mimouna/mountain-form-slippers Dette er faktisk de jeg har strikket som har hatt best passform. Dessuten har jeg, merkelig nok, ikke et eneste par selv. De bare forsvinner. 

 

Har DU er favoritt-tøffelmønster fra et spenende sted? i så fall hadde det vært gøy å se det! 

 

 


Travel helg

Det er lenge siden sist jeg tovet noe. Men plutselig endte jeg opp med to prosjekter på èn helg. Og begge ble litt mer spennende enn jeg hadde tenkt. 

 

Svogeren min hadde bursdag for noen uker siden, og han ønsket seg selvsagt ingenting. Så da ble det sitteunderlag og tovatøfler. Jeg startet på torsdagen og skulle i besøk om søndagen. Goood tid med andre ord. *kremt*

 

Sitteunderlaget er strikket i stivt spelsaugarn på pinne # 4. Har brukt dette garnet til Tippehøner, så jeg vet at det tover bra. Men etter første runde i maskinen var det like stort. Sikkert fordi det var såpass fast strikket i utgangspunktet. Så da ble det en runde til på 60 grader, og endelig tovet det. Plukket det ut av maskinen langt over leggetid fredag kveld og la det til tørk på badegulvet. 

 

 

Her er det utovet. Jeg startet med en stor dominorute. Den strikkes som et sjal, men bare med økinger midt på. Da blir det et litt vindskjevt kvadrat til slutt.  ;o)

Plukket opp masker langs de to siste sidene og fortsatte med økinger i alle hjørnene. Dermed ble det jo mange vrangomganger, med det gjør meg i grunnen ikke noe. I-cord-avfelling rundt det hele. ( http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=86&sort=2&thumbnails=on )

 

 

 

Og sånn ble det til slutt. Litt bouclè-aktig og veldig tykt. Og de klare, varme høstfargene overlevde tovingen, men ikke fotograferingen. Dermed måtte gamle-kameraet lades opp.

 

 

Selvsagt begynte det å regne akkurat da. Men fargene er altså knall oransje, to nyanser mosegrønn, rødbrun, varm sjokoladebrun og varm nøttebrun. Ikke tid til å vente på opplett når gavepapiret ligger klart på kjøkkenbordet. 

 

Så var det tøflene. Vi som liker å leve farlig vet at det er når tiden er knapp det er morsomst å prøve ut noe nytt. Haha...

 

 

 

Fikk for lite Fritidsgarn, så jeg brukte noe jeg trodde/håpet var Cortina til sålen. Ett lite nøste ble luket bort fordi jeg mistenkte det for å være superwash. Spennende med arvegarn uten magebelte!

 

 

Etter to runder i maskinen satt jeg igjen med noen uformelige klumper. Heldigvis vet jeg at det da moroa starter. Strekk, slit og dra, og støff det hele hardt med sammenrullet avispapir. Og vips! -  fine, varme tøfler størrelse 43. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marsh-felted-slippers

 

 

Alternativ måte å krympe tøflene på: Kameravinkel! Her er Klumpen på 6 år fot(o)modell, og tøflene ser jo bittesmå ut. Jeg er fortsatt barnslig nok til å synes at slikt er morsomt. Og så fikk vi jammen fotografert yndlingsgenseren en gang til. 

 
Gavene er overlevert og falt heldigvis i smak. Puh! 

 

Og hvis noen lurer; dette skjedde altså FORRIGE helg. Bare litt treg med blogging for tiden, hehe...

 

Ha en super ny uke! 

 

 

 


God morgen!

Her kom høstforkjølelsen samtidig med finværet. Ble vekket natt til lørdag av en varm gutt med dett dese og sår hals. Og etter noen timer med urolig samsoving våknet JEG med et gjenklistret øye og grugg i halsen. Jippi, vi som skulle ut i høstsolen og ta igjen det tapte etter månedsvis med regn, regn som ikke ville gå sin vei.  :o(

 

Men ting går seg jo til. Varm te med honning, en stor kopp kakao og frokost i sofaen. Og hurra for NRK sitt nye nett-TV der man kan spole tilbake. Dyne og pute fra sengen og en fornøyd gutt som fikk se frokost-barne-TV helt fra starten. Litt kjedelig ut på dagen, men så laget vi pizza og koste oss med den. Og solskinn hjelper faktisk på humøret, selv om vi må nyte det gjennom doble lag med vindusglass. Uansett er det jo VARMERE på denne siden av vinduene, for nattefrosten har kommet. Brrr!!!

 

 
 

Det blir nok innedag i dag også. Men nå er vi i alle fall forberedt på det. Og med en pappa som har jobbehelg og en storesøster som er på konferanse hele dagen blir det rolig i huset. Så får vi pasientene ta ting i vårt eget tempo og bare slappe av. Det finnes jo absolutt verre ting enn en liten forkjølelse. Og det kan være godt å ta det litt rolig før mandag og skolehverdag også. Høstferien har vært begivenhetsrik, det har vært gøye aktiviteter på SFO hver dag: Kanopadling, rebusløp og bueskyting på Fløyen, tur til skøytehallen, besøk til en nyopusset naboskole som visstnok skal være byens fineste, lek i gymsalen, vaffelsteking... Og så har vi gått tur etterpå de dagene været har vært fint. Fin oppladning av slitne batterier! 

 

Jeg kom over en kjempefin og inspirerende blogg i dag: http://customaid.blogspot.no/ 

Dagens innlegg passet jo akkurat helt perfekt: Hva skal jeg glede meg til i dag? Og hvis du scroller ned til forrige innlegg så er det et flott prosjekt som kanskje du også kan henge deg med på? Jeg har i alle fall noen rester av ullgarn som kan bli til et par lapper. 

 

 
 

Nå tror jeg det er tid for neste kopp med te. Og kanskje et ekstra ullsjal til å surre rundt halsen. Og pulsvarmere. Akkurat slikt har jeg heldigvis rikelig av, hihi. 

 

Ha en super søndag du også!  :o)


Drittgarn!

Jeg har fått meg et nytt hat-objekt. Et tilsynelatende uskyldig garnnøste i fine farger fikk blodtrykket mitt til å gå rett til værs en helt vanlig onsdagskveld: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15085&highlight=drittgarn

 

       

 

Jeg finnes ikke kresen når det gjelder garn og strikker med det meste. Men dette fikk det til å dampe ut ørene her. 

Regia Hand-dye Effect er det verste drittgarnet jeg har vært borti. Syntetisk følelse, en tynn svart tråd som setter seg fast i alt, og nøstet bare detter fra hverandre hele tiden. Det er umulig å løse opp i flokene, for garnet tover seg sammen og går i stykker. Jeg måtte ryke tråden flere ganger. Og luen jeg strikket så ut som om den har vært i krigen FØR den var ferdig.
 

Vurderte faktisk å bare trekke ut pinnen, kaste garnet og legge opp igjen med noe nytt. Og ja, dette er skrevet av damen som ELSKER uvenngarn og bruker opp hver minste tråd. Nå får jeg vel tonnevis av dette garnet i neste runde.
 
 
Men man kan ikke la et garnnøste vinne, så da var det bare å omstille seg til kampmodus. Puste dypt og sette meg i yogastilling med nøstet pent på gulvet ved siden av meg. Filmen jeg så på ble slått av, og jeg trakk ut tråd med rolige, beherskete bevegelser. Her skulle det ikke bli flere floker nei, selv om det nesten gikk galt da jeg kom i skade for å snakke med tenåringen som kom forbi. Kontroll! *puste dypt med magen* En og en maske i rooolig tempo, slik at den "#&%(€#"! svarte bindetråden ikke fikk lurt seg på steder der den ikke skal være.

Det ble en lue til slutt ja. Men ALDRI mer det garnet!
  
Ikke la deg lure av Dukkebas uskyldsblå blikk. Dette er slikt mareritt lages av. 

 Luen er forøvrig oktoberlue i alongen på Hobbybodenhttp://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79615


 
Her finner du hele elendigheten: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lauren-hat-2 
Og det verste er at jeg fortsatt har 43 gram igjen. I et nøste som er innhult og holder på å kollapse. *angst*

 
Ha en god kveld!  
 
 
******
 
Hvis noen synes lay-out-en på dette innlegget er litt rar så er det fordi jeg har byttet nettleser. Og det funket ikke så bra for bloggens del. Både bilder og tekst får hvit bakgrunn, og all tekst kommer som EN kompakt masse uansett hvor mange avsnitt jeg lager. Har prøvd å fikse det i (ikke så) gode, gamle IE, men jeg fikk det bare sånn delvis til. Uansett passer det jo til temaet da, hehe...

 

 


Fotball-mamma

Fotball-frue ble jeg visst aldri. Men nå har i alle fall Klumpen blitt fotballspiller. Han har egentlig aldri vært noen fotball-gutt. Er det fortsatt ikke. Men han ville gjerne være med siden de andre kompisene skulle begynne. Og så langt er det visst veldig gøy. Så nå er jeg fotball-mamma hver onsdag mellom fem og seks. I alle fall de gangene pappaen er på jobb, og det er han som oftest.

 

 

Spillerne har fått hver sin ryggsekk med fotball, drikkeflaske, pannebånd og T-skjorte. Stor stas. Og så har vi kjøpt nye fotballsko, leggbeskyttere, (sinnsykt dyre) fotballstrømper og treningsdrakt. Selv om regntøy og støvler oftest hadde vært å foretrekke, sukk. Men i alle fall, nå er han fullt utstyrt. Og jeg ser at jeg har stor påvirkningskraft - far & sønn kom hjem med fotballstrømper i ULL. *fnis*

  

Så var det mammaen da. Hos henne går det i ull, så mange lag som det er plass til under regntøyet.  Sitteunderlag i plastpose, pulsvarmere og STRIKKETØY.  Forrige gang rasket jeg bare med meg et restenøste og liten rundpinne # 3.5. Det ble en lang vrangbord med 2 rette, 2 vrange. Vel hjemme igjen lette jeg opp et passende luemønster, fant et ensfarget nøste på loftet og strikket ferdig luen. Sånn kan det også gjøres, hihi. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/aston 

 

Jeg fryyyser fortsatt etter dagens treningsøkt, selv iført to Dorther og et tykt ullsjal. Så nå er det tid for strikketøy og te ved ovnen. Brrr!!!

 

Fortsatt god kveld!  :o)


Merino!

Jeg kjøper skjelden merinogarn, men etterhvert hadde jeg akkumulert en liten haug rester, "arvet" fra diverse andre snille strikkedamer. Masse smånøster, noen få hele og en del opprekksgarn. Assorterte merker og tykkelser. Så da var det bare å sortere og finne prosjekter. Jeg ELSKER Ravelry sin søkefunksjon og den nye digitale vekten min!

 

Først ut ble oktobervottene i VÅTT-alongen på Uformelt

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15012&highlight=v%E5tt

 
Jeg strikket tre par, to i Drops Merino Extra Fine og ett i Pickles Extra Fine Merino. De to første veide 21 og 22 gram, det siste bare 18. Jeg droppet å lage snorer. Her finner du mer om vottene: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/striped-baby-mittens

 

Tre smånøster av DROPS-merinoen i samme farge ble et par barnevotter: 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/purple-mitts

 

Disse veier 51 gram. Jukse-fletter på vrangbordene, ellers har jeg brukt den vanlige oppskriften min: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1326477746_mimounas_votter.html#comment

 

Fortsatt mer DROPS-garn igjen. Så da laget jeg en stripete lue i diverse farger. Hadde mest brunt, så da startet jeg med det. 

 

 

Striper på bare en runde, da fikk jeg brukt opp alt. Bare noen småstumper igjen. Denne veier 70 gram og er litt posete til meg.

 

Så var det to nøster Schachenmayr Nomotta Extra Merino. Litt tynnere enn DROPS sin. Først strikket jeg denne til Klumpen: 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vegamot-2

 

Der er samme garn og farge som hodeskalle-halsen som kan skimtes under jakken. Men det var fortsatt 25 gram igjen. Hmmm...

 

Gjett hvem som søkte gjennom 41 sider med gratismønstre på Ravelry for å finne noe å bruke dem til???

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15080&highlight=gram

 

Luen veide 24 gram da den var ferdig. Ingen grunn til høy puls en gang. *tøff* Og restegarnet, sammen med stumpene fra de andre prosjektene, ble en liten dusk. 

 

 

4 gram dusk helt nøyaktig.  ;o)

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hat-to-match-seamless-yoked-baby-sweater

 

Og snipp, snapp, snute, så var DET garnet ute. Ikke en eneste cm igjen, jeg måtte finne en annen liten restetråd til å knytte rundt dusken. Det kan nok hende at det dukker opp mer senere, for jeg likte godt å strikke med det. Men først skal X kg annet vellagret garn strikkes opp. 

 

Ha en fin onsdag! 

 

 

 

 

 

 

 


Plisk plask pladask

Vi har hatt rikelig med plisk-plask-regn i det siste. Men denne gangen var det et nytt mønster på Ravelry jeg falt pladask for: http://www.ravelry.com/patterns/library/simple-sprinkle

Kjøpemønster, men slikt pleier ikke å stoppe meg. Da er det bare å studere prosjektbilder, regne og fundere litt. Og så ble dette til:

 Vel eh...

 

- Mamma, EG vil ta bilde!

 

- Fint det Klumpen. Men prøv å få med strikketøyet også.

 - Seeee, en DINOSAUR!

 

Ikke så enkelt dette her, sukk.

 Men sånn ble det til slutt. Dobbel Babyull og pinne #5. Fikk unna mange smårester som har ligger lenge. *fornøyd* Brukte litt strømpegarn også der jeg manglet farger. Og to smårester i ulike nyanser ble melerte striper. Gøy!

 

Fant ut at jeg skulle strikke en I-cord rundt kantene, så jeg plukket opp masker og satte i gang. Ble nesten ferdig med den ene siden før leggetid, da var det slutt på det sorte nøstet. Heldigvis hadde jeg ett til på lur. Trodde jeg. For neste morgen viste det seg at det slett kke var sort men koksgrått. Krise! Heldigvis lot mannen seg overtale til å kjøpe mer garn på vei hjem, så da fikk jeg fullført likevel.

 

 

Her snek jammen Dorthe-genseren seg med også. :o)

 

 

En tur ut i hagen.

 

 

 

Og der dukket jammen mamma opp også...

 

 

Den går akkurat to ganger rundt halsen.

 

 

 

Likte kontrasten mellom det sorte og de klare fargene. Men det hadde vært gøy å lage et i ton-i-ton-høstfarger også. Vi får se.

 

Ha en god ny uke!  :o)
 

 

 


hits