Snart i mål!

Votte-maratonet mitt fortsetter. :o)

 

De brune fra forrige innlegg har fått seg en runde på 40 grader finvask. Det ble en grei damestørrelse, men maskene synes altså fortsatt.

 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-4

 

 

Jeg prøvde meg på et stripete par i Rauma spælsaugarn også:

 

 
 

Strikket disse i herrestørrelsen, og gav dem en runde sammen med klesvasken på 40 grader. Det var nok litt for mye klær, for de tovet bare litt. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-5

 

  

 

Jeg fikk endelig tak i mer svart Mor Aase, og dessuten strikket jeg et par i brun-oransje Safir. Begge parene er i herrestørrelse, men med henholdsvis 5 og 2 ekstra omganger på votten og på tommelen. De fikk en runde på syntetisk fonvask sammen med Klumpens allværsjakke. De stripete fikk også være med. 

 

 

Spennende å åpne vaskemaskinen med tre par inni. Forrige gang gikk jo ikke så bra.

 

 

Resultatet?

 

  

 

De svarte ble jo riktig fine damevotter. De tovet tett og nesten uten synlige masker. Men jammen tover dette garnet godt! Her må man være forsiktig. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-7

 

 

 

 

 

De stripete tovet også bra denne gangen. Litt overraskende, siden de ikke tovet noe særlig på et mye "tøffere" program. Men de endte opp i en romslig herrestørrelse. De er såpass tykke og stive nå at de ikke får flere runder. Så da går de i gavekisten. 

 

 
 

Disse har en farge som er håpløs både å beskrive og å fotografere. Et sted mellom oker, brunt og oransje. De tovet seg ned til en grei damestørrelse, men man ser fortsatt alle maskene. Så nå får disse + de lysebrune med mørkere striper seg en runde til. Kaldvask og mammas nylongardiner. Forhåpentligvis fikser det teksturen, og så får vi bare håpe at jeg ikke ender opp med to nye par barnevotter.

 

Fem vottepar har alt fått nye eiere, så det er  heldigvis håp for dem som ender opp i feil størrelse også. Og så er det tydelig at det er et stort votte-behov rundt meg. Mens de fleste takker pent nei til flere luer. Så kanskje det ikke var så dumt å endre litt på produksjonen, hehe.  

 

 

Fortsettelse følger! Ha en fin fredag!  :o)


Autopilot

Tror ungene i Klumpens klasse må ha bursdag minst to ganger i året. Men nå har jeg i alle fall hamstret LEGO-figurer og Angry Birds-strykemerker, hehe. 

 

  

Marineblå Mor Aaase denne gangen. 96 masker og pinne #4. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ahimsa-cabeza-band-9

 

  

Ferdig til avlevering.  :o)

 

 

Og så var det vottene da. Jeg prøvde meg på et nytt par i noe jeg tror er PT2. Strikket 35 omganger før fellingen på selve votten og 22 på tomlene. Pinne #4. Brukte kun 50 gram.

 

  

Så var det inn i vaskemaskinen.

 

Resultatet? Et par kjempefine, myke og deilige HERREVOTTER. Sukk. De ender i gavekassen min. 

 

 

 

 

Disse likte jeg veldig godt. Så jeg prøvde meg på et nytt par i samme garn:

 

 

 

 

Her er de fortsatt ikke tovet. Etter en runde i vaskemaskinen kom de ut i en grei damestørrelse. Men - de ser ikke tovet ut! Hyyyyl! Man ser fortsatt tydelig alle maskene, selv om overflaten er lodden og pusete. 

 

Nå er det krig! Vottene vant kanskje dette slaget, og de forrige også. Men jeg skal nok få has på dem til slutt. Mitt hemmelige våpen er mammas kjøkkengardiner fra 60-tallet. Stiv og fin nylon med rysjer, gjenfunnet da vi ryddet på loftet. Tenker de skal lage nok friksjon til at overflaten tover seg. Og på syntetvask krymper forhåpentligvis ikke vottene noe særlig mer. 

 

Har tre (!) nye par på pinnene, så da venter jeg til jeg kan tove alle samtidig. Starter med lav temperatur og tover heller flere ganger. Dette blir nok bra til slutt. *overbevist* Jeg har til og med fått tak i mer svart Mor Aase

 

Dagens kontrollspørsmål: Hvor mange vottepar har jeg strikket i oktober?  ;o)


Småstein

Eller Pebble hvis du vil ha det på ytenlandsk: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pebble--cliff-hat

 

 

 

 

Garnet kommer fra Hobbyvenn, tre koner med akryl/ull-mix (40/60%) Det var veldig tynt, så jeg brukte det dobbelt. Likevel ble luen liten. Passer bedre til Klumpen enn til meg. 

 

Jeg strikket bare 3 mønsterrepetisjoner, ellers hadde luen blitt alt for høy og spiss. Liker veldig godt mønsteret, men er ikke fullt så begeistret for passformen. Lager jeg flere kommer jeg til å strikke den rett opp uten fellinger etter hver farge, og så bare felle vanlig på toppen.

 

 

 

 

 Ha en fortsatt god tirsdagskveld!  :o)


Vitamintilskudd

Man trenger jo litt  vitamintilskudd om høsten, ikke sant? Jeg foretrekker typen med ekstra mye fiber.  ;o)

 

 

Gubben og Katten Klumpen var i Frankrike i høstferien. Og som vanlig ønsket jeg meg garn og te. Jeg fikk sjokolade og akrylgarn fra LIDL.  Søtt begge deler. *fnis* 

 

 

 

 

Skal nok finne på noe med dette garnet. Og det inneholder faktisk 20% ull, så det er jo ikke så verst bare det. 

 

 

 

Det kom jammen en myk pakke i posten også. Dette flotte Kauni-nøstet vant jeg i Ztrikkeriets bloggutlodning. Tusen takk!  :o)

 

 
 

Og så har jeg fått en ny sekk med garn fra Hobbyvenn. Det er alt pent pakket ned i kasser, men det dukker nok opp i prosjekter her etterhvert. Har hatt en skikkelig ryddeøkt i høstferien, så nå er både stuebordet og sofaen (nesten) frie for garn. Enn så lenge. (Det varer vel like lenge som stuegulvet er fritt for LEGO, hihi.)

 

 

God tirsdag!

 

 

 


Fortsettelsen :)

Vel, i alle fall neste kapittel. Klar for mer votte-drama?  ;o)

 

 

Det var en forblåst og regnfull høstkveld, og jeg hadde funnet mange gamle episoder av Inspector Lynley's Mysteries på youtube. Dermed ble det hele tre nye par votter i spælsaugarnet. De gikk samtidig i vaskemaskinen. Og jeg fikk igjen bekreftet at toving ER en risikosport! Samme garn og oppskrift som forrige gang, samme program på vaskemaskinen. Omtrent samme mengde klesvask sammen med vottene. Samme temperatur ute = like varmt/kaldt skyllevann. Det burde jo gå som en drøm?

De nøttebrune vottene i forrige innlegg tovet perfekt. Disse ble små, harde klumper. Etter masse draing og sliting (der fikk jeg heldigvis utløp for mesteparten av frustrasjonen) sitter jeg igjen med to par i Klumpen-størrelse + et par i liten damestørrelse. Klumpen trenger alltid nye votter, og jeg har en venninne med små hender som sikkert kan bruke det siste paret. Men det var jo ikke dem jeg strikket votter til denne gangen.  

 

 

 

 

Rødbrune med nøttebrune striper på oppbretten. Klumpen har alt adoptert disse.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tovede-votter-3

 

 

 

 

Samme mønster som de nøttebrune med lange mansjetter. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/votter---igjen

 

 

 

 

Samme som de grå, men disse ble mindre. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-2

 

Skrev jeg at fortsettelse følger? Siste ord er nok ikke sagt ennå. Eller var det siste vott som ikke var strikket? Uansett, stay tuned!  *fnis*


Mor Aases død

Jeg får visst et pussig behov for litterære referanser når jeg tover votter, hehe. Men ellers er ikke dagens innlegg av de morsomste.

 

De svarte vottene mine tovet for lite, og jeg valgte å strikke nye framfor å ta sjansen på 60 grader. Bedre med to par brukbare votter enn fire harde klumper. Mor Aase fra SandnesGarn har alltid vært "tovegarnet" mitt. Det har blitt brukt til flesteparten av tippehønene, men også til mange par votter. Det tover lett og blir mykt og loddent. Eller, det gjør det ikke mer. :(

 

Jeg sendte gemalen ut på jakt etter Mor Aase, som for tiden bare selges på en eneste REMA1000-butikk i nærheten. Da garnet kom i hus reagerte jeg på at det kjentes helt annerledes ut enn tidligere "årganger". Det var mye mykere og glattere, og det føltes tynnere også. Tidligere har jo dette vært et litt grovt "kløgarn", hovedgrunnen til at jeg kun brukte det til toving. Men, men. Votter skulle det uansett bli. To nøster svart ble forvandlet til et par med mansjett etter samme Rauma-mønster som jeg har strikket og tovet tidligere. Svusj inn i vaskemaskinen på 40 grader kortprogram sammen med litt klesvask.

 

Ut igjen kom to svarte klumper. Hyyyl!

 

Etter grundig bearbeidelse ble klumpene til tykke og gode votter med lett bouclè-struktur. De passer mine relativt små hender, men hadde nok passet bedre til en 12-åring. Nok et par brukbare votter i feil størrelse. Jippi!

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tovede-votter-2

 

  

 

 

Jeg klaget min nød på Hobbyboden, og fant ut at flere hadde reagert på store forskjeller på nytt og gammelt garn fra Sandnes. Sendte en mail til produsenten, og fikk svar om at garnet var akkurat som det alltid hadde vært. Vel, det stemmer IKKE! Jeg fant fram noen gamle nøster fra loftet, og det er ikke i nærheten av å være likt. Knurr!

 

Sammen med Mor Aase-vottene tovet jeg et par i Rauma spælsaugarn. De tovet heldigvis fint og ble akkurat passe store. En annen oppskrift, men jeg liker de lange, smale bråtene som går godt oppunder jakkeermet. Varmt og godt.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/damevotter

 

 
  

Men hva gjør man så? Jeg hadde fortsatt ingen passelige svarte votter. Så da var det jo bare å prøve ingen. Jeg fant ut at jeg skulle gi Mor Aase en sjanse til. Svart garn kan noen ganger være lunefullt, og jeg hadde to nøster grått også. Så da ble disse til: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens

 

 
 

Strikket herrestørrelsen på pinne #4 istedenfor på #3.5. Jeg var en smule skeptisk da de var ferdige, for passformen så litt rart ut. Men etter en runde på syntetisk finvask passer de meg som hånd i hanske votte. Så disse blir mine. De tovet kraftig disse også, så lett toving med dette garnet er altså nokså umulig. Synd. Dessuten vet jeg fra tidligere at ubehandlet garn (naturhvitt, sauegrått) ofte tover penere enn farget. Så da er valgets kval: skal jeg strikke et svart par i samme mønster og håpe at det går bra?

 

 

 
 

Fortsettelse følger, for mannen (sjåføren) kommer ikke hjem før på lørdag, og jeg trenger mer garn fra den akk så fjerne REMA-en.

 

 

God torsdagskveld!  

 

 


Oppskrift på dD Eisbar Micha Hat

Flere har spurt etter norsk utgave av dD Eisbar Micha-luen. Jeg har fått lov av designeren til å oversette oppskriften. Så her kommer den!  :o)

 

 

 

 

dD Eisbar Micha Hat 

Luen strikkes på pinne #4.5. Modellene i oppskriften er strikket i  Lion Brand Vannas choicehttp://www.ravelry.com/yarns/library/lion-brand-vannas-choice Dette garnet har en oppgitt strikkefasthet på 16 masker/10 cm på pinne #6. Altså et relativt tykt garn. Bruker du tynnere garn og pinner, legg opp flere masker og strikk eventuelt flere mønsterrepetisjoner. 

Du trenger en bunnfarge + en eller to mønsterfarger. Bunnfargen kalles A, mønsterfargen kalles B. (Du kan bytte farge B på den andre mønsterrepetisjonen hvis du vil.)

 

Legg opp 80 masker med farge A.

Omgang 1-13: *1 rett, 1 vrang* med farge A ut omgangen.

Omgang 14: Strikk rett med farge A.

Omgang 15: *1 rett med farge A, 1 rett med farge B* ut omgangen.

Omgang 16: *1 rett med farge A, 1 vrang med farge B* ut omgangen.

Omgang 17: Strikk rett med farge A.

Omgang 18: Strikk vrang med farge A.

Omgang 19: *1 rett med farge A, 1 rett med farge B* ut omgangen. 

Omgang 20: *1 rett med farge A, 1 vrang med farge B* ut omgangen.

Omgang 21 - 22: Strikk rett med farge A.

Omgang 23 - 26: Strikk vrang med farge A.

Omgang 27: Strikk rett med farge A.

 

Gjenta omgang 15 til 27.

Gjenta omgang 15 til 20. 

 

Felling:

Fellingen strikkes i farge A.

 

Omgang 1 - 6:  Strikk rett. 

Omgang 7 - 10: *1 rett, 1 vrang* ut omgangen.

Omgang 11: *2 rett sammen* ut omgangen.

Omgang 12: * 2 rett sammen 3 ganger, ta 1 maske løst av* ut omgangen.

 

Klipp av tråden, tre den gjennom de resterende maskene. Stram til og fest godt. Lag en stor dusk i ønsket farge og sy fast i toppen. 

 

 

 

 

 

Originaloppskriften finner du her: http://www.ravelry.com/patterns/library/dd-eisbar-micha-hat

 

Copyright: For personal, non-commercial use only. Without my expressed permission you may not distribute or sell electronic or paper copies of this pattern. Please feel free to contact me regarding questions or errors you may find. danidzie@hotmail.com

 

Tusen takk til Danielle for at hun deler oppskriften sin med oss!  :o)


En ny venn

Klumpen har fått en ny venn!

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-creeper-2

 

 

 

 

Mulle er visst også begeistret for nykommeren. Her guider han sin nye kompis rundt i stuen. 

 

Ullteppegarn, litt svart Safir og en halv stolpute, pluss overraskende mange timers arbeid og flere plastrete fingre. Damen som ikke liker å sy prøvde nemlig å plukke opp masker og strikke mest mulig rundt på strømpepinner. 

 

 

 

 

Dobbelt garn og pinne #3.5. Og hvor mye jeg brukte vet jeg ikke, for jeg støffet delene ettehvert. Drøyt to nøster, tipper jeg. Han ble relativt stor. Det vanskeligste var å få delene firkantet. Jeg brukte enkel tråd og heklet "hjørner" for å markere dem tydeligere. 

 

 

 

 

Han her er visstnok både hissig og eksplosiv. Men jeg synes han ser myk og snill ut jeg.  :o)

 

 

 

 

Svart under beina. Bunnene er sydd på til slutt, mens resten er strikket rundt. 

 

Klumpen ELSKER denne figuren, og det gjør det verdt alt arbeidet. Men da han bestilte en til kompisen også satte jeg foten ned. Det holder med en gang, dette var pirkearbeid. Selv om jeg tror det ville gått greiere nå som jeg vet hvordan alle utfordringene underveis kan løses. Jeg valgte nok noen litt tungvindte løsninger, og alt ble ikke like pent. 

 

 

Her øs-pøser det døgnet rundt nå. Grå himmel og lampelys midt på dagen. (Noen dager siden bildene av creeper-en ble tatt. ;)  Flere ting er ferdige, men jeg tror jeg venter på litt bedre fotoforhold før jeg viser dem fram.

 

Ha en fin uke! 


Guttelue! 

Ny lue fra alongen på Uformelthttp://www.ravelry.com/projects/mimouna/night-vision-hat-and-wristers (Bildet over er fra OPPSKRIFTEN.)

 

Jeg strikket den minste størrelsen i Safir. Måtte spe på med litt dobbelt Ullteppegarn (det grønne) og noe hvitt uten magebelte. Brukte pinne #3.5 på bråtet og #4 på resten. Den ble mer enn stor nok med 120 masker. Så jeg lurer litt på hvilket strikkefasthert designer har, for det står oppgitt pinne #5 til mønsterborden. Det hadde blitt gigantisk. Og luen på bildet er jo tettsittende.

 

 

 

 

Jaja. Luen ble grei den. Jeg droppet å bruke flere farger på fellingen, syntes det ble for voldsomt. Og så har jeg ikke brodert "øynene" i refleksgarn. Prøvde meg på masketing med hvitt, men bunnfargen skinte igjennom. Så da lot jeg den være som den var.

 

 
 

Spurte tenåringen pent om hun ville stille hodet sitt til disposisjon, men nei.

 

- Det der e jo en GUTTELUE!!! 


Så da ble det ballong igjen da. Knipset i full fart mens himmelen mørknet og de første tunge regndråpene traff meg i nakken.

 

 


 

 

Hvis jeg strikker flere slike luer kommer jeg til å bruke pinne #3.5 hele veien. Og så starter jeg mønsterborden rett etter vrangborden uten 4 omganger ensfarget først. Da forsvinner ikke toppen av mønsteret inn i fellingen. Lurer faktisk på om jeg MÅ ha en slik lue til. For gutteluer er det stadig spørsmål etter. Og det er vel fortsatt noen bursdager i vente. 

 

 

 

 

Fargene er skikkelig knall, så luen lyser opp uten refleks. Selv om det nok ikke hjelper i mørket da. Tror jeg heller ville ha strikket det tynne refleksgarnet sammen med den fargen som ligner mest, så hadde det blitt en artig (og nyttig) overraskelse når det fikk lys på seg om kvelden.

 

 

Ha en fin søndag!  :o)

 

 

 


If at first you don't succeed...

'Tis a lesson you should heed:

Try, try, try again.

If at first you don't succeed,

Try, try, try again.

 


William Edward Hickson


 

 

Tovavotter i en tråd Ullteppegarn og en tråd umerket arvegarn. Pinne #5 og masketall fra en gammel Rauma-oppskrift. 

 

 
 

Det er alltid spennende å putte noe i vaskemaskinen for å tove det. Og på votter har man ikke så mye slingringsmonn. Dessuten skal de jo ikke bli alt for tykke og klumpete heller. Disse fikk en omgang på 40 grader finvask sammen med en dongeribukse. De kom ut igjen lodne og fine, men ikke særlig mye mindre. Hmf.

 

 

Hva gjør man så?  Tror garnet er av samme type som det jeg brukte til tippehønene. Det ble også mykt og loddent på 40 grader, og tykt og stivt på 60. Tykt og stivt passer supert til tuppene, men ikke fullt så godt til votter. Så da led jeg valgets kvaler. La dem være som de var - stor damestørrelse/liten herrestørrelse - eller tove dem på høyere temperatur og kanskje ende opp med to harde klumper. 

 

Vottene fikk bli som de var. Og så strikket jeg et nytt og mindre par som gikk på 40 grader. Garnet holdt akkurat, bedre kunne det vel ikke bli. Det første paret fikk være med en runde til i maskinen.

 

 

 

 

Tja. Helt greie votter, men ikke nok tovet etter min mening. Så da tror jeg at det blir et nytt forsøk med et annet garn. 

 

 

 

 

Det minste paret passer akkurat til meg.  :)

 

 

Siden jeg først siterer Hickson så måtte jeg mimre litt: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/felted-mittens

 

Sånn gikk det til slutt: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1261263210_votter_for_liten_og_v.html *fnis* Musen sover fortsatt trygt i votten sin han. Så det gjelder å ikke gi seg! 

 

 

Og så har jeg vært heldig og vunnet i en gi-bortSolines blogg: http://solinesverden.blogspot.no/

 

  

Svart Wollmeise og en strikket klut. Helt supert, begge deler skal nok bli brukt. Tusen takk til Soline! 

 

 

Her er det jammen snart helg igjen. Og høstferie-været er på plass - svart himmel, tunge regndråper og tordenskrall i det fjerne. Blir nok en strikkehelg dette her.  ;)

 

 

Fin fredag! 

 


Norwegian Memories

Da er jammen sjalet mitt ferdig også. Det er et nytt mønster fra Stitchnerdhttp://www.ravelry.com/projects/mimouna/norwegian-memories

 

 
 

Jeg brukte resten av den rosa-beige Kaunien (som pussig nok fortsatt hang rundt spisestuestolen, host...) pluss brun Navia DUO. Pinne #4, og det gikk med 124 gram tilsammen.

 

 
 

Sjalet rullet litt, derfor blokket jeg det lett. Mønsteret er ikke spesielt tøyelig, så jeg bare la det flatt uten å strekke det ut. Det trakk mye mer garn enn de andre boomerang-sjalene jeg har strikket. På siste pinne hadde jeg 191 masker. Mønsteret gjør at det trekker seg sammen heller enn å strekke seg, så derfor ble det også bredere enn de andre. 

 

 

 

 

Mønsteret ser komplisert ute, men det var overraskende enkelt å strikke. Og det blir pent på begge sider synes jeg. Kjekt!  

 

  

Ekstra gøy at flere av bildene mine ligger på mønstersiden: http://www.ravelry.com/patterns/library/norwegian-memories

 

Jeg har hyret inn frøken Dings til å ta noen bedre bilder, så kanskje dere får se dette sjalet flere ganger.  :)

 

 

 

Her skinner høstsolen i dag. (Selv om det er lue- og votte-vær. )

 

 

Ha en fin tirsdag!


hits