Resteluer i Freestyle

Da har jeg faktisk brukt opp alt av Freestyle, bortsett fra to smårester på tilsammen 4 gram i svart og ecru. Fikk noen helt greie luer av de siste restene: 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/white-and-yellow-hat

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/red--white-hat

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/frogged-hat-2

 

Alle knappene kommer fra ebay. Har fått de fleste nå, selv om noen aldri dukket opp. Vet ikke om jeg gidder å styre så mye med det, de var ikke spesielt dyre. Men jeg har i alle fall sendt melding til selgerne, så får vi se. Kjempefornøyd med de jeg har fått, selv om ventetiden ble lang. 

 

 

Ha en fin fredag!

 

 

 


Hjelp, en MUS!!!

Pus kjeeeder seg i alt regnværet. Han vil ikke ut og bli våt, så mamma har fått seg en svart "sofapute" på mer eller mindre permanent basis. Bortsett fra et par kjappe turer ut i naturens ærend (vi har ikke kattedo) er han en skikkelig innepus. Faktisk sier det klikk-klakk når han går over gulvet, akkurat som en hund. Lurer på om det er mulig å klippe katteklør uten å ende opp på legevakten selv? Tror ikke jeg tør å prøve. 

 

For å aktivisere pus strikket jeg en liten venn til ham:

 

 
 

Babyull på pinne #3, og bare polyesterfyll inni. Har ikke fått tak i kattemynte så langt. Pus er ikke overbegeistret, men musen har blitt filleristet og tygget på likevel. Den er morsom i ca 2 minutter, så går han lei. Edderkoppene som bor under fryseren er MYE mer spennende. De løper jo for livet, og lager en "morsom" knaselyd når man får tak i dem. *grøss*

 

 

 

 

Oppskriften heter 20-minute-mouse, og det stemmer nokså bra. Den er kjapp å strikke, og bruker lite garn. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/20-minute-mouse

 

Musen har mistet litt av halen sin, stakkar. Og fyllet tyter ut her og der etter ublide møter med sylskarpe tenner og klør. Men han gjør vel nytten en stund til. Og jeg gleder meg til jeg får tak i den kattemyntet, morsomt å se om pus virkelig blir helt vill og gal. Oppdatering følger! 

 

 

Ha en god torsdag. :o)


Boblevotter

Frk. tenåring hadde funnet noen votter på etsy som hun ville at jeg skulle lage et makent par til. 

 

 

 

 

Akkurat, ja. Heklevotter, og et kunstferdig, men lite informativt bilde. Har de vrangbord? Tomler?

 

Frøkna ville ha dem svarte, og gjerne strikket. Uten de store knappene. Så da var det bare å gå i gang, da. Jeg lette opp mønstre på "convertible mittens" på Ravelry, men ingen var helt slik som hun ønsket. Endte med å "låne" litt fra flere oppskrifter, og mikse det til selv. Boblene kommer fra Malsens boblehuen

http://www.ravelry.com/projects/incorporate/boblehuen

 

  

De ble i alle fall boblete nok! Det ble ikke pent med tommelkile i midt i boblene, så jeg strikket inn en tråd til tommelmaskene. Ikke favoritt-metoden min, men det funket heldigvis relativt greit. Hun ville ha åpne "taste-tomler", derfor dekker de mesteparten av tomlene, men er uten tupp. 

 

  

 

40 masker på pinne #3.5, og det gikk med nesten et helt nøste Rubin per vott. Jeg startet å skrive ned en oppskrift, men gav meg da jeg innså at dette var et super-knotete prosjekt jeg aldri kommer til å gjenta. Fryktelig mye pirk og tilpasning for å få det til å stemme med boblene. Og å plukke opp masker fra vrangen i BOBLESTRIKK i SVART garn i LAMPELYS var et mareritt. Aldri mer! Det er vel bare å innse at jeg ikke har syn til å strikke mønster i svart. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/boblevotter

 

 

 

 

Klaffen fungerer bra, heldigvis. Jeg strikket en nokså lang vrangbord inni votten for å unngå en glipe som slipper inn kald luft i åpningen. 

 

Det blir kanskje flere slike votter, men da kommer jeg til å gjøre mye annerledes. En "snillere" farge, og en litt mindre knotete måte å plukke opp masker til den indre vrangborden på. Men nå er det luer på pinnene mine. 

 

 

Ha en fin torsdag i alt regnet!

 

 


Minions - igjen

 

 

Denne luen er strikket etter samme lest som de to i Labbetuss/Oleanna-garn. Brukte opp siste rest av blå Freestyle + et påbegynt nøste i gult. Nå nærmer jeg meg målet mitt - å "utrydde" Freestyle fra lageret. Det er et garn jeg ikke er så veldig glad i, kjenner at jeg liker superwash-garn mindre og mindre. Men til barneluer er det praktisk, siden det går rett i vaskemaskinen. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-hat

 

  

 

Noen skikkelige luringer, de der minions'ene. Og veldig populære, ser der ut som. Denne ble bursdagsgave i går. 

 

 

 

Ha en fin søndagskveld! 


Augusta
 

Nytt par med pulsvarmere, denne gangen ble det Augusta av Frøken Badegakk. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/augusta-2

 

 

Avocado-planten vår når nesten i taket nå! Den måtte flytte fordi det ikke var plass i vinduet mer, toppen bøyde seg. 

 

 

 

 

Pulsvarmerne er strikket i arvet opprekksgarn, to små nøster merino-ett-eller-annet på 49 gram tilsammen. Jeg brukte 46 gram. Pinne #3.5.

 

  

 

De skulle egentlig ha tomler, men jeg synes ikke at de ble så fine. Så da rekket jeg dem opp igjen og strikket uten. Heklet en skjellkant på toppen: *1 lm midt i de to vrange maskene, 5 staver i kastet*. (Jeg felte først av på omgangen etter *1  rett, kast, 1 rett*)

 

Nydelig, varm purpurfarge på disse, synes ikke så godt på bildene. Og de er myke og deilige. 

 

 

 

Regnet kom til slutt, og pus har flyttet inn i sofaen. Var vel litt optimistisk å tro at vi skulle bli de første som lykkes med å oppdra en katt, hehe. Katter er suverene små sjefer. Ingen tvil om det. 

 

 

Ha en god helg! 


Barley

Flere minions-luer, denne gangen brukte jeg et luemønster fra Ravelry. Luen er i samme "serie" som Flax-gensereren, og er glattstrikket med et ribbestrikket felt. 

 

 


 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barley

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barley-2

 

 

Jeg synes disse luene blir litt lange, så jeg anbefaler å måle dem før du starter fellingen. Jeg strikket "child"-størrelsen, og den blir skorstein på mitt nokså normalt store voksne hode. Så den blå strikket jeg litt kortere. Den får fortsatt en liten tupp, og med 6 fellingspunkter blir den spissere enn luene jeg pleier å strikke. (Jeg feller vanligvis 8 steder.) På slutten felte jeg hver omgang, selv om det står at man skal felle annenhver hele veien. 

 

Merkene fikk litt ulike farger. De er heklet på krok 3mm i Babyull-rester. 

 

 

Endelig på nett igjen etter en knapp uke med veldig ustabil forbindelse. Vi har fått nytt modem, synes ikke det er så lenge siden forrige gang. Men nå virker det i alle fall. Klumpen fant fram tegnesakene sine, og jeg leste to bøker de dagene vi var ufrivillig nett-løse. Kanskje ikke så dumt med en liten pause av og til?

 

Her er det sol, men skikkelig kaldt i dag. 18 grader i stuen, brrr! "Ute-katten" sover søtt i mammas sofa. Han har visst funnet ut at det er kjekkest innendørs. Så sånn gikk det. Ingen tvil om hvem det er som setter grenser, og hvem det er som oppdrar hvem. 1-0 til pus så langt. 

 

 

Ha en flott ny uke! 

 


Pus har flyttet inn

Linse-pusen fra i sommer er her fortsatt. 

 

 

 

 

Etter mange forsøk på å finne eierne (legge ut bilder på Facebook, følge med på savnetmeldinger i avisen/på nett) gav vi omsider opp. Det finnes åpenbart MANGE svarte katter med hvitt bryst der ute, for vi fant to etterlysninger etter katter som lignet. Men dessverre var det feil pus begge gangene. "Vår" pus er tante, men er ikke chippet. Så der brast det siste håpet. 

 

Å levere en katt til omplassering om sommeren er rimelig håpløst, så vi fant ut at han fikk bli her til skolen startet igjen. Men så var høsten så mild, og beslutning(svegring)en ble endret til at han kunne bli her så lenge det var varmt nok til at han kunne sove ute. Pus hadde nemlig forlengst flyttet inn i sykkelskuret. 

 

Så kom den første frostnatten. Pus endte opp på et teppe i yttergangen, og sovnet søtt. Nå måtte vi bestemme oss. Skulle pus få bli her eller ikke? Fordi to (eller egentlig en og en halv, siden tenåringen har blitt student) i huset har pelsdyrallergi er en innekatt uaktuelt. Og det virket litt slemt å bare la pus være i gangen eller ute. Så vi bestemte oss for å låne et kattebur og levere ham til dyrebeskyttelsen. 

 

Etter en realitetssjekk med en katteglad venninne endte vi likevel opp som katte-eiere. Pus er en utpreget utekatt som trives best når han kan komme og gå fritt. Her har han en stor hage som han "eier", flere steder å gå inn når været blir for ille, og matskål + teppe innendørs. Store, voksne hankatter er ikke lette å få omplassert, så sjansen er relativt stor for at han hadde fått noen uker/måneder i bur og så blitt avlivet. At han er småsær og klorer/biter når han blir skremt gjør det ikke bedre. En kort rådslagning endte opp med at vi ikke klarte å sende ham avgårde til en såpass usikker framtid. Så nå står kattseng og ormekur på handlelisten. Sånn kan det gå. 

 

Klumpen er overlykkelig, det har vært noen kvelder med snørr og tårer fordi pus ikke skulle få bli boende her. Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro. Han har vært her siden påske, og har nok aldri vært i tvil om hvor han hørte til. 

 

 
 

Klumpen (tju)lånte kameraet mitt, så han er fotograf i dette innlegget. Motivene er tak, vegger, fryktelig nære nærbilder av nesebor mm. Og noen relativt greie kattebilder. Her kommer et lite utvalg:

 

 

 

 

Vi har ikke stoler eller bokhylle i gangen altså, pus jobber seg stadig innover i huset. Med det resultat at støvsugeren har fått svingt seg, og tenåringen har gått med rennende nese. Vi må nok bli litt strengere (og flinkere til å lukke dører) hvis dette samboerskapet skal fungere. Dessuten liker pus garn! Jeg kan ikke strikke når han er i nærheten, for da stikker han av med nøstet. Ikke bra! 

 

Nå tror jeg at jeg får lese meg opp på kattepsykologi, for der er der temmelig blankt. Har vokst opp med hund, og katter er jo helt annerledes. Bare det å tyde kroppsspråket er litt gresk for øyeblikket. Men vi finner vel ut av ting etterhvert.

 

 

Ha en fin ny uke!


Mon petit gilet rayé II 

 

Samme jakke som den forrige, men i mye tykkere garn. Her har jeg brukt Falk fra Dale, og jakken veier 508 gram, mot 193 på den første. Samme pinner, og samme endringer i mønsteret. 

 

 

 

 

Knapper fra knappeskuffen på denne også. Kina-knappene blir arbeidsløse hvis de noen gang dukker opp. Eller så får jeg strikke enda flere jakker. Vi får se.

 

 

 

 

Denne er også et restegarnsprosjekt - jeg samlet sammen alt jeg fant av Falk. 7 nøster koksgrått, fra 4 ulike innfargninger. Ser ikke forskjell på dem heldigvis. Og så hadde jeg to mellomgrå, ett hvitt, et gråbrunt og ett lysegrått nøste. Utfordringen var å få like mange striper på bolen og begge ermene uten å måtte kutte tråden alt for mange ganger, samtidig som jeg fikk brukt opp mest mulig av garnet. Og så hadde jeg et mål om å få jakken til å se planlagt ut, og ikke som et reste-prosjekt. Dermed prøvde jeg å lage mest mulig myke overganger mellom fargefeltene. 

 

 
 

Det ble bare smårester igjen av garnet, så jeg er superfornøyd. Tror jeg har nok Falk i diverse farger til et stort stripe-prosjekt til, og så blir det luer, pulsvarmere og andre småsaker til slutt. Dette er et superwash-garn jeg liker, så det blir nok værende i lageret mitt framover også. 

 

 
 

Denne jakken satt ikke like pent på tenåringen, så den endte opp i mitt klesskap. Da har vi fått en genser og en jakke hver, grei fordeling det.  :o)

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/mon-petit-gilet-raye-2

 

 

 

Ha en fin søndag! 


Mon petit gilet rayé

 

 

Jakken ble strikket for flere uker siden, men den ble liggende i påvente av knapper fra E-bay. Ny lærdom: Det TAR TID å få tilsendt noe fra Kina, spesielt når man bestiller med "free shipping". Så selv om knappene var billige gikk boksen med tålmodighetskrem tom. 

 

 

 

 

Frøken Student ville uansett ikke ha treknapper, så da falt valget på noen lette kofteknapper fra eget lager. De passet supert, og vips var jakken klar til bruk. 

 

  

 

Jakken er strikket i enkel tråd New Zealand Lammeuld på pinne #3 og 3.5. Den veier bare 193 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/mon-petit-gilet-raye

 

  

 

Jeg gjorde noen små endringer, de har jeg skrevet om på Ravelry. Syntes den var litt vid i halsen, så jeg startet med færre masker. Økte også litt ekstra, siden garnet mitt var såpass tynt. Heldigvis ble den akkurat passe stor. Lykke!

 

 

Her er det øs-pøs regnvær dag ut og dag inn for tiden. Vi betaler nok for de fine dagene i september. Jaja. Sånn er det. Strikkevær er heller ikke så dumt. 

 

 

Ha en fin lørdag!  


Flax

Genseren er strikket i samme garnkombinasjon som minions-jakken; en tråd Nissegarn + en tråd "Oleanna-garn". Pinne # 4 og 4.5.

 

 

 
 

Mønsteret er det samme som på marihøne-genseren. Men her har jeg faktisk  fulgt oppskriften.  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flax

 

  

Jeg la opp til størrelse M, og strikket 3 ekstra øke-omganger for å kompensere for tynnere garn og pinner. 

 

 


 

 

Jeg svinget genseren litt inn i livet for å få mer fasong på den. Dette er en enkel og grei gratisoppskrift som kommer i mange størrelser. Den er lett å tilpasse siden den strikkes ovenfra og ned. Anbefales!  :o)

 

 


 

 

Den brede stripen med rillestrikk på ermene gjør at genseren må blokkes. Ellers ser den temmelig snodig ut. Jeg bare skylte den opp og tørket den flatt med noen knappenåler øverst. 

 

  

 

Det ser ut som om jeg har kommet inn i en stim med jakker og gensere, det kommer mer!  :o)

 

 

Fin fredag! 

 


Bursdagsgave

 

 

Det ble minions-lue på bursdagsbarnet også.  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-beanie-ii

 

 
 

Resten av Labbetuss-nøstet (det var på 100 gram) + en tråd hvitt Oleanna-garn. Litt andre farger på "medaljen", ellers lik Klumpens lue. 

 

 

 

 

Da gjenstår bare innpakkingen.

 

  

Ferdig!  :o)

 

 

 

Ha en god torsdag! 


Dagene flyr!

Aner ikke hvor timene blir av, men jammen fyker de unna! Må sette meg ned og lese litt blogger i kveld, tror jeg. Her går det i skippertak!

 

Det produseres ikke så mye strikkesaker for tiden, kanskje mest fordi jeg strikker store ting. Sist ut er en genser i Freestyle. Jeg tok utgangspunkt i en gratisoppskrift på Ravelry, men gjorde en del endringer underveis. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flax-2

 

  

 

Jeg samlet sammen alt jeg fant av Freestyle i en pose. Mest rødt og svart, så jeg satset på at det holdt til en genser. Og det gjorde det heldigvis. Har ca 25 gram rødt igjen.

 

 


 

 

 

Siden garnet var fra ulike innfargninger gikk jeg for striper. Bolen og halvermene er fra ett parti, resten av ermene + vrangborden nederst på bolen er fra et annet. Jeg strikket halvermene først, og felte av etter ribbekanten. Så strikket jeg så langt garnet holdt på bolen. Plukket opp masker og strikket ermer med neste rødfarge, og brukte siste rest til vrangborden nederst på genserbolen. Klarer ikke å se at det er forskjell på rødfargene, så det tror jeg gikk bra. 

 

 
 

Marihøne-knappene kommer fra Ebay. De knappene jeg EGENTLIG venter på kommer visst aldri, sukk. Så jeg har fortsatt en jakke som venter på å bli fullført. Men vi får tro at de dukker opp til slutt. 

 

Ikke verdens beste bilder i dag, det plaskregner ute. Men genseren ble tykk og god, og kommer nok til å varme bra i vinter.  :o)

 

 

Ha en fin onsdag! 


hits