Småstrikk

Haugen med teststrikk som ikke kan blogges ennå vokser. Men noen ting kan heldigvis fortsatt vises fram.

 

 

Hva er nå dette, da?

  

Nytt rede til Klumpens flaggermus, så klart!

 

  

Eller en ny kjøkkenklut til meg. Fritt valg. :o)

 

  

Tørre fakta: En liten rest Paris fra arveposen + litt tynt blått bomullsgarn til heklekant. 38 gram tilsammen. 

 

 

En grå dag med vind og plaskregn, da får vi finne på noe kjekt inne. God lørdag!  :o)


Dobbel-bursdag!

 


 

Selvsagt måtte bursdagsbarn nummer to også få Minecraft-lue. Og siden det alt er en del slike luer i garderoben på skolen, lager jeg alle litt ulike. Da blir det forhåpentligvis ikke forbytting og krangling. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-steve-creeper-charts-2 

 

 


 

 

61 gram Safir på pinne #4. Det finnes mange greie Minecraft-border på Ravelry, så det er bare å plukke & mixe.  :o)

 

 

Fin fredag, alle sammen! 


Måtte bare dele:

NEMI!  *fnis*

 


 

Da er det vel bare å finne fram garn og pinner.  :o)

 

 

Ha en herlig torsdag! 


Villblomst-votter

Nytt teststrikk for Sylke/Lysstreif. Disse vottene er så nydelige! Jeg liker vanligvis ikke å strikke mønster på tynne strømpepinner, og her er det for sikkerhets skyld hele 5 farger å sjonglere. Men jeg har kost meg! 

 

  

Vottene er strikket på pinne #3 i Sjølingstadgarn. Elsker fargene, men slet litt med at garnet kjentes så grovt og ujevnt ut. Ikke helt lett å få det så pent som jeg ville. Men jeg har slått meg til ro med at det er litt av sjarmen med slikt garn. Og vasking og blokking gjør forhåpentligvis underverker! :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/villblomst-votter 

 

  

Her er første vott ferdig. Bare en igjen, hehe. 

 

  

Og vips var de to. :o)

 

 

Bunnfargen er sjøgrønn, ikke blå. Skal vaske og blokke dem, så er de helt ferdige. Oppskriften finner du på Sylkes blogg: http://lysstreif.blogspot.no/2015/10/wildflower-mitts-english-translation.html 

 

  

 

Her er det kaldt, men sol. Blir nok en flott dag!  :o)


Heldige meg - igjen!

For jeg har jammen vunnet noe, jeg også!

 

Siw deler raust ut premier i luealongen hos Anonyme Garnoholikere, og jeg var heldig igjen Bare se:

 

  

To nøster Sjølingstadgarn, og oppskrift på fine votter med fuglemotiv. Og ikke nok med det:

 

  

Lekkert garn fra Madelinetosh også! Nydelig lilla lacegarn, og et hespe tynn merino i grønn-nyanser. Litt sur på kameraet mitt, det drepte fargene. Det er varme lillatoner, og det grønne går fra gressgrønt mot smaragdgrønt, ikke turkis. 

 

Og jammen har jeg strikket opp mer eksklusivt arve-restegarn enn jeg var klar over: 

 

  

Jeg har faktisk en lue i samme garn! Kanskje den må få følge av et sjal, da. Eller hals, eller kanskje votter! Valgets kval, hehe.

 

 

Ha en fin tirsdag!


Nomino

Tusen takk for mange flotte, morsomme og kreative navneforslag! Det ble en vanskelig avgjørelse, men nå er vinneren kåret. De to vennene mine tok saken svært alvorlig, og studerte listen både lenge og vel. (Pussig nok var ikke resten av familen like engasjert. ;o)

 

  

Mine to venner heter nå HULDA og ARNE! Som forhenværende bokhandler og evig bokorm falt jeg for de navnene.

 

Premien går til resirkulert, gratulerer! 

 

 

 

Hvis noen lurer på overskriften, så spør Gøril! https://tv.nrk.no/serie/nomino Jeg har i alle fall kost meg med denne programserien.  

 

Og da har jeg jammen fått gjort ferdig noen strikkeprosjekter også, så det blir flere blogginnlegg framover. Stay tuned!  :o)


Navnekonkurranse! Med premie. :o) 

Mine to venner er stadig på bloggen, men de har ikke navn! Det må de jo få. Så derfor utlyser jeg en liten navnekonkurranse. 

 

Har DU et godt forslag til hva de skal hete? Skriv det i kommentarfeltet, så er du med i trekningen av *trommevirvel* en LUE!

 

  

Det MÅ jo bli en lue som premie, ikke sant? Scroll nedover i bloggen, eller sjekk prosjektsiden min på Ravelryhttp://www.ravelry.com/projects/mimouna  Alle luer som et av hodene har hatt på seg, er med. De fleste har jeg fortsatt, men noen har alt fått nye eiere. De jeg kommer på i farten som er borte er Dalius, (den med hestene) den grønne på bildet øverst her, den brune A Tisket a Tasket, Star Wars-luene og to av luene jeg strikket av det tyske strømpegarnet. Ellers er det bare å velge og vrake. Men for sikkerhets skyld, sett opp et andrevalg også. Og legg igjen mailadresse (den synes ikke på bloggen) eller annen kontaktinfo i tilfelle du vinner. 

 

Akkurat nå er jeg med på flere teststrikkeprosjekter, og mange designere vil ikke ha publisert bilder før oppskriften er klar. Dermed ligger mye på vent. Så istedenfor å blogge flere raggsokker på rad og rekke, (de kommer nok etterhvert likevel, hihi) lar jeg denne konkurransen gå til over helgen. Velger en vinner på mandag 26. oktober. Tenker Klumpen skal få hjelpe med å bestemme de beste navneforslagene.  

 

 

Spent på hva mine to venner skal hete! Ha en fin torsdag!  :o)

 


Høsten er her!

Vi våknet til plaskregn og vindkast som rister i huset. Så da var det fine høstværet definitivt over. Og verre skal det bli, i følge de som har greie på slikt. 

 

Jaja. Hagemøblene er reddet, og vi har det jo tørt og varmt innendørs. Og ingen trenger å fryse på føttene heller. For nå er jeg i siget med raggsokkene. Cluet er å styre langt unna myk og deilig merino og andre "snille" garn, så venner hendene seg raskt til det grove raggegarnet igjen. Par nummer to er ferdig, og jeg registrerer at jeg har strikket tennis-sokker! *fnis* 

 

  

Det passer jo bra i dag, siden det er 25 år siden Michael Fox ble sendt tilbake til framtiden. *mimre*

 

  

Tilbake til sokkene: Jeg bruker opp alle restene mine, derfor ble det bare noen tynne striper med rosa Mor Aase. Sokkene er litt større enn de forrige, ca størrelse 38. Fortsatt pinne #3.5 og 48 masker. Og de veier 93 gram. Det var da et fryktelig drøyt garn jeg hadde fått tak i?  

 

  

Dagen i dag ble kanskje ikke HELT slik disse to så for seg. Men den kan jo bli bra likevel. Men det er litt skummelt at det er SÅ lenge siden vi så disse filmene. 25 år, hjelp!

 

 

Ha en god dag, og hold på hatten i vindkastene. :o)


Nøtteliten 

Atter en alonglue. Denne gangen med høstlig motiv og farge. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hatdings 

 

 


 

 

Nøtte-luen er strikket i Safir på pinne #4, og veier 73 gram, inkludert to dusker. 

 

  

Lang vrangbord i 2 rette, 2 vrange. Det er mange ulike diagammer til denne luen, så det er bare å velge og vrake. Det eneste jeg er litt skeptisk til, er de lange trådsprangene. Det blir mye tvinning, og man skal ha tungen beint i munnen for å få det passe stramt og unngå at det synes gjennom. Akkurat det siste er en smule utfordrende med sterke kontrastfarger. 

 

Etter vask og blokking ble ikke luen så verst. Så nå skal den få bo i lageret mitt en stund, så finner den seg forhåpentligvis et nytt hjem etterhvert. 

 

 

God tirsdag! 


Litt variasjon i lue-skogen :o)

Tadaaaa! Et par raggsokker!  

 

 

 
 

 

Lageret mitt av ferdigstrikkete raggsokker er tomt. Kassen med raggegarn var bunnskrapt, bare noen halve nøster i ulike farger igjen. Så fikk vi en ny bruktbutikk i nabolaget, og der hadde de jammen 17 nøster Mor Aase raggegarn til 5 kroner stykket. De måtte jo få bli med hjem. Jeg fant fram strømpepinner #3.5 og satte i gang.

 

  

Å ta spennende bilder av er par sokker er en kunst jeg ikke helt behersker. Men jeg fikk uventet hjelp.  

 

  

Takk for innsatsen, Mulle! Skal strikke noen litt mindre sokker til deg senere.  :o)

 

 

Jeg hadde glemt hvor kjedelig det er å strikke raggsokker. Tungt er det også, med grovt garn som glir trått over pinnene. Siden jeg bruker restene mine til striper, har jeg nok til ca 10 par. Heldige meg! Dette paret i størrelse 37 veier "hele" 90 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna 

 

 

 

Ny uke, og det flotte høstværet har visst takket for seg. I dag er det grått og overskyet, men heldigvis opplett. Satser på fine dager likevel!


Minecraft-lue 

Dette blir visst standard-gaven til alle bursdager Klumpen blir invitert i for tiden. Bare Minecraft som står i hodet på dem. Jaja, det finnes verre ting å strikke.

 

  

Jeg la opp 96 masker og strikket 10 omganger ribbestrikk. (2 rette, 2 vrange) Økte til 100 masker, og strikket mønsterbordene. Grei størrelse til en niåring. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-steve-creeper-charts 

 

 

Ha en fin søndag! 

 

 


Hals med heklede blondekanter

Da er oppskriften publisert: http://www.ravelry.com/patterns/library/hals-med-heklede-blondekanter 

 

  

Jeg teststrikket to halser, denne er i DROPS merino extra fine. Litt færre masker, så den ble tettere. Her synes picotkanten bedre. Liker den veldig godt!

 

  

Blondekantene gjør vel helst dette til en damehals, men herr Isoporhode protesterer ikke.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hals-med-heklede-blondekanter-2 

 

 
 

Den levende modellen protesterte litt mer. Men jeg ville gjerne vise halsen på noen som hadde skuldre. Jeg måtte love at ingen kom til å kjenne ham igjen på bildet. Så altså: Dette er en helt ukjent person som jeg (nesten) ikke aner hvem er. *fnis*

 

Lørdag morgen, og helg igjen. Vi får se hva dagen bringer.  :o)

 

 

God helg!

 

 


Strikket hals med heklet opplegg og blondekanter 

Prøvestrikk for Sylke/Lysstreif dette også.  :o)

 

Halsen har en litt spesiell måte å legge opp masker på, man bruker heklenål. Det blir veldig elastisk og fint. Og spennende å prøve for meg, som egentlig ikke er noen heklemester. Jeg fikk det til!  *stolt*

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/strikket-hals-med-heklet-opplegg-og-blondekanter 

 

  

Tilsammen 76 gram Safir på pinne #3.5. Halsen går godt oppunder ørene, og ligger fint rundt skuldrene. På bildene er den fortsatt ublokket, den ligger bedre etter vask.

 

  

Picotavfellingen nederst er også laget med heklenål. Den er elastisk uten å bli slaskete, helt super. Den kommer jeg nok til å bruke på andre ting også. Kjekt å lære noe nytt!

 

Oppskriften er fortsatt ikke ferdig, men den kommer etterhvert. Skal gi beskjed når den er klar. 

 

 

Fredag igjen, og barfrost. Brrrr! Det er jo spådd en ekstremt kald vinter, så da er det bare å strikke videre.  ;o)

 

 

 

Fin fredag!


Babyteppet Alouette

 

 

 Nytt teststrikk-prosjekt, denne gangen et babyteppe. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/alouette-baby-blanket 

  

Teppet er strikket rundt, og jeg startet med strømpepinner.

 

  

Det ble etterhvert mange masker på en stor rundpinne. Mønsteret er lett å lære utenatt, så dette endte som TV-strikk!

 

Teppet er et kjapt prosjekt på pinne #4.5. Jeg brukte 190 gram pt4. Det er enkelt å strikke det større hvis man vil. 

 

  

Før blokking.

 

  

Og her ligger det utspent. Jeg brukte en tommestokk for å få rette mål. (76 X 76 cm.)

 

  

Det er dårlig med babyer i huset. Heldigvis har jeg Harry! 

 

  

Han ER jo søt, da! *smelt*

 

  

Takk, det klarer seg nå, Harry. Jeg har nok bilder. 

 

  

OK, ett til, da. Men nå holder det! Gå og lek med Mulle, du. 

 

 

Nyt den fine høste, og ha en flott torsdag! 

 

 

 

 


Stones on the Beach Hat 

Ny alonglue fra Anonyme Garnoholikere. Denne heter Stones on the Beach, og er en gratisoppskrift. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/stones-on-the-beach-hat 

 

  

Pinne #3, og arvet strømpegarn i mellomgrått. Litt usikker på fargevalget, for grått spiser opp mye av mønsteret. 

 

Jeg la opp 136 masker, og økte til 140. Strikket 10 repetisjoner av mønster 2 før fellingen. 

 

  

Jeg likte ikke fellingen, den ser ut som den spisse enden på et egg. Så jeg kuttet ut runde 8-14, og fikk en rundere topp. Luen er forstsatt stor og posete, selv uten blokking. Så jeg lar den være som den er. 

 

Det er nydelig høstvær her, deilig med sol. Selv om det er kaldt, da. Vi er tross alt midt i oktober. 

 

 

Ha en fin onsdag! 


Fingerløse vanter «Fjelltur» 

Teststrikking for Sylke/Lysstreif. Disse ble tykke og varme! Jeg brukte Safir og Vestlandsgarn på pinne #3. 73 gram tilsammen.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fingerlse-vanter-fjelltur 

 

  

Mamma er håndmodell denne gangen også. :o)

 

  

Jeg hadde store problemer med å velge kontrastfarge, men endte opp med oransje.  

 

  

Disse er supre til restegarn. Jeg brukte nesten et helt nøste av bunnfargen, men de andre fargene trekker ikke stort. 

 

  

Mønsteret blir tilgjengelig når det er ferdigtestet, så da kan flere prøve seg på en fjelltur eller to. (Tro om fargevalget ble inspirert av multene dine, Greta? Det slo meg plutselig da jeg drev og lastet opp bilder, hihi!)

 

 

Ha en fin tirsdag! 


Merry Berry II 

Når mor fryser, kler hun på ungene. Jeg har visst kledd på isoporhodet også, hihi. Sjalet er gammelt, strikket av "Oleanna-garn" fra langt tilbake. Luen er en ny utgave av Merry Berry. Jeg strikket barnestørrelsen, og synes den er mer enn stor nok til en voksen også.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/merry-berry-2 

 

  

 

Selve luen veier 43 gram. Dusken er laget av 6 gram Free Style. Har nok til en til dusk av garnet, så er det oppbrukt. I grunnen er Free Style supert til dusker i superwash-luer, for det blir fluffy og fint. 

 

Her er garnet jeg startet med: (restene fra forrige lue)

 

  

Og her er det som ble igjen. Det går tilbake i posen med Silja-rester. 

 

  

 Småtrådene blir snorer i merkelapper, eller de kan få være med i en melert dusk. 

 

  

I dag er det luevær, det kjennes ut som om det har vært minusgrader i natt, brrr! En ikke helt fornøyd Klumpen er sendt på skolen. Høstferien gikk alt for fort! Men sånn er det. 

 

Ha en fin ny uke! 


Northward 

Ny alonglue. Denne er superkjapp på pinne #5.5 og 6.5. Med dusk veier den akkurat 50 gram, og jeg brukte opp rubb og stubb av et arvenøste uten merkelapp.

 

  

Mønsteret er gratis, og kommer i alle størrelser fra nyfødt til herre. Jeg strikket den nest minste, som vel passer til en ettåring. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/northward 

 

  

Noen som kjenner igjen garnet? Det veide 51 gram da jeg startet, og jeg tror det opprinnelig har vært et 100-gramsnøste. Fargen er riktigst på de to øverste bildene, det er beige, ikke grått.

 

Her er det en rolig søndag, med fotballtrening og middagsbesøk på programmet. Og sikkert litt strikking.  :o)

 

Ha en fin dag, du også! 


Merry Berry 

Det  popper stadig opp nye alongluer. Denne er fra Anonyme GarnoholikereRavelry. 

 

  

Mønsteret heter Merry Berry, og originalen er strikket i et rødspraglet garn. Jeg laget min egen mix av Silja-rester i rød- og rosa-nyanser. 

 

  

En omgang av hver farge, med mellomrød som bunnfarge. Strikket til nøstet tok slutt, og begynte på et nytt. 

 

  

Luen har firkantet felling. Dusken er en rest Freestyle.

 

 

God helg til deg som titter innom!  :o)


Rinessa-Pippo 

 

Jeg er i full fart med å strikke oktoberluer i alongen på Hobbyboden. (Ja, jeg vet. TO alonger pluss teststrikking, det blir mange luer. )

 

Denne luen er strikket av en rest arvet Kauni. Tror garnet er spleiset midt i den lilla stripen, for der var det et tykt parti. Og så begynte fargene å gå motsatt, vei så det ble veldig mye grønt. I grunnen ikke så dum effekt.  Og jeg fikk brukt opp nesten alt garnet. Luen veier 42 gram. 

 

  

Den passer fint på herre-modellhodet mitt.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rinsessa-pipo 

 

 

Nok en uke nærmer seg slutten. Fin fredag!  :o)


Langstrømper 

Det passer jo bra etter Pippi-luene, da. *fnis* (Pippi-mønsteret ble publisert i dag, så nå ligger det til salgs på Ravelry.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/norske-sokker 

  

Fikk bestilling fra Studenten på et par i norske farger. Størrelse 46, og 135 gram Perfect fra Sandnes

 

  

Litt greit å strikke sokker igjen, etter en strund på lue-kjøret. Får se om det ikke blir flere snart. 

 

 

Ha en fin torsdag! 

 

 


Pippi III 

Det ble noen endringer i oppskriften, så da ble det nok en Pippi- lue. 

 

  

Ny pynt igjen, denne fikk dusk. Jeg brukte opp resten av det rosa, pluss en liten rest hvitt.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pippi-3 

 

  

Tok et ute-bilde av den forrige luen også, siden jeg først var i gang. Vi har jo hatt nydelig høstvær med sol, så da må man benytte sjansen. I dag våknet vi til regn igjen. 

 

Mønsteret er snart ferdig-testet, så da blir det lagt ut på Ravelry. 

  

Pus i farten! Denne gangen var JEG kjappest, jeg fikk verken verken katterumpe eller værhår med på bldene. Kanskje derfor han ser litt mellomfornøyd ut, hehe. Etter mange måneder på slankekost er pus større enn noensinne, så jeg tror han lurer oss og skaffer seg mat andre steder også. Han er ingen jeger, det er han for tung og klossete til. Men det finnes nok mange katteluker i nabolaget, så kanskje han tar seg en runde og plyndrer matskåler når eierene er borte? Ikke godt å si, og Pus røper ingenting. 

 

 

Ny dag, nye muligheter. Ha en fin onsdag!  :o)


Pippi II 

Da prøver vi igjen.  :o)

 

Nummer to er strikket i årgangs-Juvel. Mamma strikket genser til niesen min før hun begynte på skolen, nå nærmer hun seg 30. Og restegarnet har byttet eier. Det vil si, nå er det brukt opp.  :o)

 

  

Luen veier 58 gram, inkludert pynten. Jeg måtte felle litt kjappere på toppen for å få nok garn. De siste meterene av hvitt ble knyttebånd til et annet prosjekt. (det blå pannebåndet) Så da er alle juvelene borte-vekk.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pippi-2 

 

  

Luen er søt uten pynt også. Men litt for stor til Dukkeba. 

 

Da er det jammen ny uke igjen. Nyt høstferien, dere som har fri. Og god mandag til alle som titter innom! 


Pippi 

Nytt teststrikk-prosjekt, for samme designer som A tisket A Tasket. Denne heter Pippi. Luen starter med en flette som strikkes på tvers, og så plukkes det opp masker og strikkes rundt videre oppover. Jeg brukte pinne #3 og Trysil Superwashgarn, så luen min ble tett og god. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pippi 

 

  

Enkel flette istedenfor vrangbord. Pippi må selvsagt ha ORANSJE flette.  :o)

 

  

Og så plukkes det opp masker og strikkes videre oppover.

 

  

Bittelitt stor til Dukkeba. kanskje?

 

  

Litt trang til modellhodet, men det synes ikke på bildet. Jeg presterte forøvrig det kunststykket å strikke luen i feil størrelse! Jeg skulle teststrikket "toddler",

men endte opp  med "child". Så da var det på 'an igjen. 

 

  

Fortsettelse følger. Ha en fin søndag!

 


En liten barnejakke

Studenten er flink til å aktivisere sin mor, og denne gangen fikk jeg i oppdrag å strikke en liten jakke i størrelse 2 år. Fant garn på loftet, og satset på at fire hele nøster + en liten rest lilla Vestlandsgarn skulle holde. 

 

Brukte pinne #4.5, og strikket den største størrelsen i oppskriften. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/eyelet-yoke-baby-cardigan 

 

Jeg gjorde noen små endringer, som å plukke opp en ekstra maske under ermene, (jeg liker partall) og å felle hver 10. omgang for å få smalere ermer. Droppet hullborden nederst, og strikket så langt garnet rakk. 

 

Sånn gikk det:

 

  

Jakken veier 111 gram, og garnet som ble igjen ligger ved siden av sammen med knappene.

 

  

Utrolig nok stemmer jakken på centimeteren i forhold til størrelsen. Måtte sjekke flere oppskrifter med rundfelling for å finne målene, siden denne oppskriften er av typen "strikk til 1 1/2 cm fra ønsket lengde". Jeg strikket ferdig ermene først, og brukte så resten av garnet til bolen. (Jakken er strikket ovenfra og ned) Her hadde jeg vel nesten mer flaks enn lovlig, for lengden på bolen ble akkurat passe. Og det ble igjen en trådstump til å sy i knappene også. :o)

 

  

Oppskriften anbefales, den er enkel og grei å strikke. Lett å tilpasse i størrelse også, og når du feller av gjenstår det bare å feste tråder og sy i knapper. Knappestolpene strikkes i ett med selve jakken. 

 

  

Jeg prøvde virkelig hardt å fange fargen, den er nærmere aubergine enn lilla. Men med regnvær og blitz var det ikke så enkelt. Tragikomisk nok ble den best på bildet av trådstumpen og knappene. 

 

  

Ja, ja. Jakken er avlevert, og jeg er klar for nye utfordringer. 

 

 

Ha en fin torsdag!


hits