Winter Wonderland Hat


 

Å teststrikke er gøy! Men det lønner seg ikke alltid å være førstemann ferdig. For det er jo en GRUNN til at mønstre blir testet før de blir publisert. Og noen ganger får man ikke helt det resultatet man hadde tenkt seg. 

 

  

 

Denne luen ble veldig stor! Så nå blir oppskriften skrevet om. Jeg likte mønsteret, så da blir det nok et nytt forsøk senere. Og Arne kler jo posete luer, eller hva?  ;o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/winter-wonderland-hat

 

Jeg brukte 72 gram blått Østlandsgarn og 28 gram hvitt på pinne #3.5 og 4. 

 

 

Ny uke, nye muligheter. :o)


Wooly Sheep Hat

 

 

Bladene blåser av trærne, så nå ser hagen vår ut som et fargerikt lappeteppe. Lurer på om jeg skal prøve å presse noen av de røde?

 

Uansett - jeg måtte ut og ta bilder mellom to regnbyger. Ny sauelue! Synes disse ser skikkelig sinna ut, selv om det ikke er det ekte sinnsau-mønsteret.

 

 
 

 

Fortsatt litt "pynt" igjen på nabo-treet. Men jeg tror favoritt-bakgrunnen min snart sier takk for seg. 

 

Luen er strikket av koksgrått og hvitt Østlandsgarn på pinne # 3,5 og 4. Og oppskriften er gratis!  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/woolly-sheep-hat

 

  

 

Sol + regn = regnbue! Denne oppdaget jeg plutselig utenfor kjøkkenvinduet. Den var dobbel, men begynte å falme mens jeg løp etter kameraet. To minutter senere var den helt borte, himmelen var grå, og regnet bøttet ned igjen. Det skifter fort!

 

 

God søndag! 


Molly Mae

Og da var jeg her igjen! Lett panikk i går, da jeg ikke fikk logget inn, og fikk melding om at bloggen min ikke eksisterte. IIIIIK! 

 

Heldigvis var det "bare" blogg.no som hadde problemer pga strømbrudd, men det varte jammen lenge. Godt å våkne til en fungerende blogg igjen i dag, selv om hele statistikken min er borte. Ikke verdens undergang for meg, som har drøyt 100 treff i døgnet. Men sikkert litt surt for de som tjener penger på bloggingen sin. For flere av "de store" bloggerne ble jo også rammet. 

 

Ja, ja. Her er jeg altså. (Har visst sagt det alt, hehe.) Og jeg fikk i alle fall bekreftet at jeg fortsatt trives med å blogge. For det var ingen god følelse å se at alt var borte-vekk. Så da kommer det nok flere innlegg fra meg framover. Vi begynner med en lue.  :o)

 

 


 

 

Valgte nok feilt garn til dette mønsteret, for det flerfargete garnet fikk "bølgene" til å forsvinne litt. Hadde tenkt å rekke opp igjen, men så fikk mannen se luen. Og ville ha den. Så da så.

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/molly-mae

Fotografering i hagen. Det er barnåler overalt! Har raket opp og kastet flere trillebårlass, men det kommer stadig påfyll, sukk. En time med den furuen og en motorsag, grrr...

 

  

 

Georginene stortrives i det flotte høstværet. Det er til og med små nye stemorsblomster i pottene, de har sådd seg selv av frø fra de som blomstret i mai og juni. Og de glupske brunsneglene ser ut til å ha forsvunnet. Akkurat det er jeg ikke lei meg for. 


 

Og ja, solen er tilbake! Det veksler mellom plaskregn, haglbyger, lyn og torden, stormkast, og nydelig høstsol. Mange ganger om dagen, faktisk. Så jeg og Arne løper ut i hagen når solen titter inn gjennom vinduene. I går rakk vi akkurat inn igjen før det kom en skikkelig regnskur. (Arne er, av åpenbare grunner, ikke så flink til å løpe. Men han er en tålmodig luemodell. ;)

 

 

Da ønsker jeg alle som titter innom en god helg! 


Lovecats Hat II

 

 

Det ble jammen to av katteluen også.  :o)

 

Oppskriften er publisert nå, så den er tilgjengelig på Ravelry. Puser er tydeligvis populære, for testen var full i løpet av en times tid. Og halsen som hører til, ble lagt ut til testing mens jeg var ute en tur. Da jeg kom tilbake var jammen den også fulltegnet. (Tror nok jeg skal klare å lage en hals uten oppskrift også, da. Har jukset til ting før, hehe.)

 

  

 

Her har jeg brukt pinne #3 og 3.5, og kuttet ut de to stripene under kattemotivet. Mye bedre passform og størrelse. Men jeg skulle nok ha lagt opp flere masker til vrangborden, den ble litt stram. 

 

  

 

Prøve å lage katter i solnedgangen. To rødfarger, to oransje, og en gul. 

 

 
 

 

 

Naboen har et tre som er "vanlig" grønt  om sommeren. Men når høsten kommer - WOW! I år gløder bladene ekstra mye, sikkert på grunn av det fine. tørre været. Har brukt det som bakgrunn på mange prosjekter gjennom årene, og det er mye flottere i virkeligheten enn på bilde. Når solen skinner på bladene, ser det ut som om hele treet står i brann. Det skinner i alle nynser fra oransje til dyprødt. Vakkert!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lovecats-hat-ii

 

 

(Det regner fortsatt, hvis noen lurer. Men luen har vært ferdig i noen dager. Så da ble det solskinnsbilder.  :o)

 

 

 

God torsdag!


Raggsokker

Det REGNER i Bergen! *gisp*

 

Jeg stoler ikke helt på værmeldinger, men denne stemte visst. I går hadde vi nydelig sol, i dag plasker det ned. Så da var det slutt på ute-fotograferingen i denne omgangen. Heldigvis har jeg fått knipset litt mens godværet varte. Så her kommer raggsokker i høstsol. :o)

 


 

 

Siste par på en stund, for jeg er tom for garn. Har bare tynt strømpegarn igjen. Dette brune Mor Aase-garnet strikket jeg barnehagesett til Klumpen i for mange år siden: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1255862342_fornyd.html

 

 

IM000323.JPG

 

 

Se så liten og søt, sukk. Nå er han nesten like høy som meg. Og bruker IKKE ullbukser mer. 

 

Lille My fikk også genser i samme garn: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1258273384_hot_dog.html

 

 

IM000438.JPG

 

 

Men nå ble altså siste rest til raggsokker. Drøyt garn, får man si, hihi. Innkjøpt på REMA1000 i 2009, til 5 kroner nøstet. Det er lenge siden de hadde tilbud på garn der, savner de kampanjene. For jeg liker Mor Aase-garnet. 

  

 

Sokkene er (som vanlig) strikket på pinne #3.5 med 52 masker. Tipper de er sånn ca størrelse 40.   

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-21

 

 

 

 

Ble visst et lang innlegg, dette her. 

 


 

 

Så da lar vi pus avslutte. Han har forskanset seg i Klumpens seng, og nekter å gå ut. Der drømmer han nok om sol og tørt gress. 

 

 
 

 

- Mjaaaauuu! God onsdag!


Garden of Zinn Cowl II 

 

Det blir visst dobbelt opp av det meste jeg strikker for tiden. Så her kommer hals nummer to. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garden-of-zinn-cowl-ii

 

Samme bunnfarge, men restegarn til mønsterfarge. Jeg strikket størrelse L med en liten endring: Jeg la opp alle maskene, istedenfor å øke etter vrangborden. Da ble den videre/mer elastisk nede, noe jeg synes gir bedre passform. 

 

 

 

 

Noe sier meg at modellen min ikke tar oppgaven helt på alvor, hmpf. 

 
 

 

Jeg blokket ut den nederste ribbekanten, men droppet å blokke den øverste. 

 

 

Siste dagen med sol, sies det. I kveld synker temperaturen, og fra i morgen skal det bøtte ned. Høres i grunnen kjent ut, hehe. Men da får vi utnytte denne dagen godt. 

 

God tirsdag!


Plumettes II

 

Her bedrives det UFO-jakt!

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/im-the-boss-of-my-stitches-at-least

 

Denne halsen begynte jeg på i november 2013. Var nesten ferdig da jeg oppdaget en veldig synlig feil helt i begynnelsen. Dermed ble den liggende. Men nå har garnet fått en ny sjanse.

 

 
 

Garnet er Viking Sportsragg, og jeg hadde nesten to nøster. Den ferdige halsen veier 93 gram, da var det bare noen småstumper igjen. Pinne #5. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/plumettes-2

 

  

 

Denne gangen hadde jeg to felleomganger, men det synes overraskende lite. Kanskje jeg kunne ha blokket den nedre kanten mer ut, men den får være som den er. I alle fall til den må vaskes igjen. 

 

 

Ha en fin ny uke!


Hvem kom først? 

 

Hilda

 

  

 

eller eggene?

 

Akkurat det kan jeg faktisk svare på. Jeg strikket nemlig først...

 

  

 

kyllingen! Så vet du det!  :o) 

 

(H*n overlevde heldigvis møtet med katten.)

 

  

 

Den klukkende familien er (jada!) teststrikket for Stana. Dette var faktisk gøy! Jeg koste meg med å se hønseflokken vokse. Og hele gjengen er strikket av smårester fra akryl-rolleren min. Må visst snart få fylt på den, hehe. For nå ser jeg bunnen. 

 

  

 

Den største utfordringen var faktisk redet. Jeg måtte finne et garn som var litt stødig, og som hadde rett farge og tekstur. Endte til slutt opp med 4 tråder ull-bouclè i lace-tykkelse, + en liten rest av noe halvsyntetisk pusegarn. Sammen ble de den perfekte symbiose. Og tuppene virker fornøyde, så da er jo alt som det skal være. (Noen kjenner kanskje igjen dagens rett fra i går? ;o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hilda

 

  

 

Den stolte hønemor med avkommet. Hun har heldigvis god kustus på dem, så alle kom trygt inn igjen fra turen ut i hagen.

 

 

 


 

Pus var nemlig VELDIG interessert!

 

 

  

 

 

- En matskål? Sikkert til meg! 

 

 

Heldigvis foretrekker han tørrfôr, så kyllingene slapp fra det hele med skrekken. 

 

 

Dette er noe av det morsomste jeg har strikket på lenge! Oppskriften blir publisert når alle teststrikkerne er ferdige, så hvis du vil ha din egen hønseflokk, følg med! Det greie med disse er at de er luktfrie, og du blir neppe vekket i grålysningen av hanegal heller. Anbefales!  :o)

 

 

God søndag!


Dagens rett 

Veganske kjøttboller med...eh...salat?

 

  

 

Eller har jeg oppdaget en ny, og til nå helt ukjent, underart av familien Medusozoa? Underlige eksemplarer har jo blitt observert snikende rundt hushjørnene her tidligere. 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1465046866_se_opp_for_brennmanet.html

 

  

 

Den som følger med får se!  ;o)

 

 

 


Lovecats Hat

 

 

Og så var det puseluen, da. Den er (som det meste for tiden) teststrikket. Mønsteret, pluss mønster på matchende hals, blir snart publisert på Ravelry

  

 

Den observante leser ser kanskje at luen ble "litt" stor. Stakkars Hulda forsvinner helt. Men den ser heldigvis bedre ut poset litt opp bak. 

 

Jeg hadde litt rester av Rosendahl, et helt nøste brunt + et påbegynt nøste hvitt. I følge oppskriften var det 5 meter for lite brunt, så da fant jeg fram siste rest av det rosa. Et par strategisk plasserte kontrast-striper, og det gikk akkurat opp. 10 cm igjen av det rosa, under ett gram igjen av det brune. Iskald beregning, hihi.

 

Luen veier 87 gram, og er strikket på pinne #4.

 
 

 

Synes fellingen ble fin, det er en litt annen variant enn jeg vanligvis bruker. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lovecats-hat

 

  

 

Pus er uansett skeptisk. Katter med hjerter, liksom. Pøh! Gi meg heller noe godt å spise. 

 

 

Ny dag, nye muligheter. Og nytt strikketøy!  :o)


Garden of Zinn Cowl

 

 

Hals i samme mønster som luene jeg strikket for en stund siden. Jeg brukte opp resten av det rosa, og måtte spe på med litt hvitt. Det synes jeg egentlig at gjorde seg godt. Det gikk med 69 gram på pinne #4.

 
 

 

Mamma stilte (nesten) frivillig som modell. Denne syntes hun var litt trang. Men den matchet i alle fall genseren, hihi. 

 

Tenker vi sier dette er en grei barnestørrelse.

 

 

 

 

Noen bilder fra før luen ble vasket og blokket. Jeg strakk bare den nederste ribbekanten, den øverste lot jeg være.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garden-of-zinn-cowl

 

 
 

 

Hulda likte visst settet.  :o)

 

  

 

Dette blir godt til vinteren. Men vi har fortsatt nydelig høstvær. Det varer og varer, helt fantastisk. 

 

 

Ha en herlig torsdag!

 


Indian Summer

To dager med fislete små regnbyger, så var solen tilbake. 

 

 

 

 

Klesvasken er hengt ut, og på vei inn igjen fikk jeg øye på en nyutsprunget rose. Disse blomstrer vanligvis i juni, og busken er full av nyper. (Jada, jeg vet at de burde vært klippet av.) Men jammen har det kommet nye knopper!

 

 

 

 

Måtte bare forevige det lille mirakelet. Spent på hvordan det blir til våren igjen, siden busken har startet på nytt nå i oktober.

 

 

 

Det strikkes også. Her inspiseres mitt nyeste teststrikk-prosjekt av pus. Skeptisk!

 

 

Mer om katteluen senere. Ha en fin onsdag! 

 

 


Flynn 

 

Årets siste mysteriestrikk fra Stana's Critters. Og jeg er med! Mysteriene hennes er kjappe og greie å strikke, og jeg er vel litt over gjennomsnittet glad i å strikke snodige dyr.  :o)

 

Her ligger del 1. Det ligner på et jordbær, eller kroppen til et insekt, kanskje?

 

 

 

 

Det ble en flamingo! Var heldig med fargen da, for Flynn er ferskenrosa og fin. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flynn


 

 

Her har han tatt seg en tur ut i hagen. Mye å utforske når man er ny i verden.

  

 

Og heldigvis fant han raskt nye venner. Gjengen i sofaen vokser, hihi.

 

 

Tirsdag og regn, perfekt strikkevær. Og jeg har flere ting på pinnene, så de passer bra. 

 

 

Ha en fin dag du også!


Badland Mitts II 

 

Disse passer! Jeg brukte 43 gram Viking Frøyagarn og pinner #2.5 og 3. Burde nok ha brukt #3 på hele pulsvarmeren, for tomlene ble litt trange. 

 

 

 

 

Vevstrikken bryter opp det meste av pooling, selv om noen farger samlet seg i flekker. Fikk et litt irriterende rødt felt på den ene, men pyttsann.


  

 

Fargene går fra burgunder via mosegrønt/brunt til dyp turkis. Det ser visst blått ut på bildene, selv om det nesten ikke er blått i garnet i det hele tatt. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/badland-mitts

 

 

Ny uke, nye muligheter. Ha en fin mandag!


KATTastrofe 

 

Noen som husker katten i blomsterpotten?  http://mimounashobby.sprayblogg.no/1474196395_den_som_bare_visste.html

 

Nattefrosten har gjort sitt inntog, så pottene med kiwi-planter har flyttet innendørs. Og en av dem stod midlertidig midt på kjøkkengulvet. Det oppdaget pus!

 

  

 

- Mjaaau! Lykke!

 

Snakk om gjensynsglede! Kattekreket var oppi potten før jeg rakk å reagere, og det lød høylydt maling mens han knasket og rev plantene i filler. Iiik!

 

  

 

Han var helt vill, så til slutt måtte jeg dra ham løs og hive ham ut av kjøkkenet. Han fikk med seg noen løse blader, og dem rullet han rundt på stuegulvet med. Dagens underholdning, hihi.

 

Plante-eieren ble IKKE like fornøyd da han våknet og så ødeleggelsene, Vel, sånn kan det gå. 

 

 

I dag er det, for første gang på lenge, overskyet. Det er meldt stor skogbrannfare i Bergen, helt surrealistisk. I oktober, liksom. Men vi trengte en fin høst etter nedbørsrekord-sommeren.

 

 

God søndag til alle som titter innom!  :o)

 


Badland Mitts 

 

Knall oransje - og alt for store - pulsvarmere. Dette er et nytt teststrikk-prosjekt, og jeg bommet nok litt med garnvalget. For pulsvarmerne i størrelse S består på ingen måte vinketesten, da måtte det i såfall være den beherskede kongelige varianten. Ellers faller de rett av. 

 

  

 

Konstruksjonen er artig, de strikkes ovenfra og ned. Da er det bare å strikke bråtet så langt man vil, eller til garnet tar slutt. Supert til restegarn, med andre ord. En av de andre teststrikkerne beskrev det som å strikke en mini-genser med ett erme. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/badlands-mitts

 

 

 

 

Mamma er håndmodell. De var for store til henne også. Garnet har nok mesteparten av skylden, for det er ikke særlig elastisk. Ikke engang vrangborden trekker seg sammen. Men jeg fikk i alle fall brukt opp noe gammel restegarn, det ble bare igjen en liten trådstump til å feste i banderolen. Pinne #3.5 og 4, og paret veier 39 gram. 

 

 

 

Mønsteret er fint, og man kan jo ikke gi seg SÅ lett. Nytt par kom kjapt på pinnene. Fortsettelse følger!  :o)

 

 

 

Fin fredag!!!


Inkognito

Wilhelm Tell uten en eneste pil. Mer inkognito kan det vel ikke bli, hihi.

 

  

 

Da er endelig Klumpens genser ferdig. Det gikk med 383 gram koksgrått Østlandsgarn. Pinne #3.5 og 4.

 

Kjedelig å strikke, men rett skal være rett: Den sitter som et skudd! En veldig god oppskrift på ovenfra-og-ned-genser, og perfekt under ytterjakken, siden den er nokså tettsittende. I alle fall ble den det på Klumpen. Den største størrelsen er akkurat passe til en lang og tynn 10-åring. 

 

  

 

Jeg er veldig fornøyd med at det er forkortede rekker i halsen, slik at den blir høyere bak enn foran. Mye mer behagelig i bruk.
 

://www.ravelry.com/projects/mimouna/wilhelm-tell-icelandic-yoke-sweater

 

Dette er nok en oppskrift som passer best for de som har strikket en del fra før. For den er ikke spesielt detaljert. Mer type "Fell med jevne mellomrom nedover ermene til du har igjen et passe maskeantall til bråtet." Helt greit for meg, for det gjør jeg stort sett uansett. Men har du ikke strikket ermer før, eller mangler noen å prøve genseren på, så kan det bli litt utfordrende. 

 

  

 

Siden dette først er litt fargeløst innlegg, måtte jeg knipse noen bilder fra urskogen blomsterbedet bak tørkestativet. Resten av hagen gløder i rødt, gult og oransje nå. Men disse bladene blekner bare. Litt fascinerende, det også. Begynner å forstå litt av begeistringen for denne årstiden. Når det går an å bevege seg utendørs uten å bli klissvåt/blåse bort, er høsten jammen ganske flott!

 

 

God torsdag!


Plumettes


 

På jakt etter noe spennende å strikke av, fant jeg to nøster av dette garnet. Det er vellagret "arve-garn", og har bodd hos meg i flere år også. På tide at det ble brukt!

 

  

 

To kvelder, så hadde jeg en ny hals.Brukte pinne #4, og alt garnet. Det var ca 1/2 meter igjen etter avfelling. Da veide halsen 101 gram.

 

 

 

 

Det er så kjekt å kunne ta bilder ute! Fargene blir mye finere, og så er der mange flere bakgrunner å velge mellom. 

 


 

 

En halvråtten hoggestabbe. Og et mosegrodd blomsterbed. Må visst ta et skippertak i hagen.

 

(Til våren ein gong. Ikke nå. ;o)

 
 

 

Akkurat passe vid og lang. Jeg liker best halser som sitter litt tett inntil. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/plumettes

 

 

Fortsatt nydelig høstvær, solen titter inn gjennom vinduet her jeg sitter. Men det er kaldt! Antreket i solveggen er tykk ullgenser og raggsokker, men jeg har i alle fall fått en solid dose D-vitaminer, og antydning til farge (gisp!) i fjeset.

 

 

Ha en fin tirsdag!


Zippertooth Mitts

Lenge siden jeg strikket pulsvarmere, men så plutselig dukket det opp et par kjempefine i the Testing Pool Ravelry. 

 

 


 

Valget falt på Finull. Rester fra Bøvertun-koften jeg visst aldri blir ferdig med. Nå kan jeg få dårlig samvittighet hver gang jeg ser på dem, hehe.

 

  

Og her er de ferdige. 

 

  

 

51 gram, pinne #2.5 og 3. Og som vanlig med Finull, ble de alt for store. Jeg burde ha fortsatt med de tynneste pinnene.

 

 


 

Min faste modell stiller alltid opp. De passer bedre til henne. 

 

  

 

Vanskelig å få fargene riktig gjengitt. De er best på bildet med portstolpen. Her ble det for mye(!) sol.

 

 


 

Høst! I år kan vi i alle fall ikke klage på været, det er fortsatt flott. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/zippertooth-mitts

 

 

God søndag!


Garden of Zinn 2 

 

Jeg ble ikke helt fornøyd med den forrige luen, mønsteret forsvant litt pga dårlig kontrast. Så da strikket jeg en ny. Denne gangen brukte jeg rosa Rosendahl som mønsterfarge.

 

  

 

Mye bedre, selv om garnet kanskje var litt vel spraglete. Denne luen ble litt større enn den forrige.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garden-of-zinn-2

 

 

Fortsatt sol, selv om det er bikkjekaldt om morgenen. Sånn høst kan man like!

 

 

Fin fredag!


Varme føtter

Det føles nesten litt feil med raggsokker nå, for det er jo VARMT ute. I alle fall midt på dagen. Men det varer nok uansett ikke lenge før vi trenger tykke ullsokker igjen. 

 

  

 

Her har jeg brukt opp noen rester av grå Mor Ase, Måtte spe på med en liten rest grønt også. Herrstrørrelse, ca 40/41.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-19

 

  

 

Disse er mine! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-20

 

Siste rest av både grått og blå/rosa. Her gikk masse smårester med til tåpartiet, Endte opp med 22 tråder å feste på den ene sokken, og noe tilsvarende på den andre.

 

 


 

Da er kassen med raggegarn nesten bunnskrapt. På tide å finne en ny dille, kanskje?


Hva skjer nå, da? 

 

4. oktober. Tid for å krølle seg sammen i sofaen med fyr i ovnen og te i kruset, mens regnet øser ned utenfor vinduene.

 

 

Eller?

 

  

 

Tydeligvis ikke. Istedenfor har fruen tatt med seg bok og strikketøy ut i solveggen. (Og en pute. Eldre damer liker å sitte litt behagelig, hihi.)

 

Førtst måtte jeg flekke av meg strikkejakken. Etter en stund måtte jeg inn for å kjøle meg litt ned. Uten så mye som et vindpust ble det faktisk nesten ubehagelig varmt! Men på baksiden av huset, i skyggen, er det kaldt. Derfor leker jeg og tørkestativet nomader, og flytter rundt med solen. Og Stephen King får også være med på lasset.  :o)

 

 

Global oppvarming? Vet ikke. Men vi får uansett nyte disse fine dagene mens de er her.

 

God tirsdag! 

 


hits