Gjesp!

Har hatt noen temmelig søvnløse netter i det siste. Og siden jeg strikker på et deilig mykt babyteppe for tiden kan det vel hende at jeg må teste det ut underveis.

Må bare passe på at jeg ikke lander på strikkepinnen......

Image Hosted by ImageShack.us    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.................

Lykken ble kortvarig

for pulsvarmerne fikk følge av et freidig nytt skjerf med blanke kanter.

Image Hosted by ImageShack.us


Tro hvordan dette skal gå?

Det var en gang

en liten Flora som følte seg litt ensom.

Image Hosted by ImageShack.us


Men så dukket det opp et par pulsvarmere, og sammen var de et perfekt par!  :o)

Hvorfor gjre det enkelt

når man med små grep kan gjøre det MYE mer arbeidskrevende for seg selv?

Image Hosted by ImageShack.us

En i utgangspunktet helt enkel ensfarget veske i glattstrikk, nesten klar til å hives til toving. Men neida.
Flettet skulderreim er tingen. Da får man jo strikke meter på meter med kjempefestelig I-cord som skal flettes og sys eller strikkes sammen på midten. Og så pynter vi med en Flora-blomst, de er jo så raske å strikke.

Hei, hvorfor finner jeg ikke mer grått garn tro?

Å ja, det brukte jeg jo opp på forrige tove-veske......


Sa noen UFO????

Nammenam!

Dette nesten-til-å-spise-opp-garnet dalte ned i postkassen min fra  www.strikkinnom.no
Ren ull i en myk og deilig kvalitet.

Og på Europris hadde de lysmasjetter med glassperler til 10 kroner stykket. Masse lekre farger! Det tok bare noen minutter å slakte dem, og nå har jeg en fin samling perler til ymse bruk.  :o)


Image Hosted by ImageShack.us

Ikke HELT i mine fotspor, men.....

Det ser ut som om strikking er en sånn hobby som hopper over annenhver generasjon. "Strikke-barn" vil ikke lære å strikke. Sikkert det samme med andre håndarbeid også. Gullklumpen min er totalt uinteressert i garn & pinner. Snufs.

Image Hosted by ImageShack.us


Men hun er så absolutt kreativ på andre områder: Hun tegner, maler, perler, modellerer, broderer....
Her er litt av gårsdagens produksjon.

Jeg er veldig glad for at ingen regel er uten unntak: Mamma er en racer med strikkepinnene, mens mormor sydde. Så egentlig skulle jeg vel sitte bøyd over symaskinen. Det gjør jeg IKKE. Den er faktisk bortlånt!  :o)

Jukse-Flora

Jeg ser at flere har gitt opp Flora-strikkingen pga støvbærerne. De er ikke så vanskelige å lage, men de tar tid og er litt putlete.  Jeg har planer om å lage flere slike blomster, men jeg er litt makelig anlagt. Så da har jeg selvsagt klekket ut et tid- og arbeidsbesparende alternativ:

Når du kommer til der støvbærerne skal være byttes garnet ut med pelsgarn i en matchende farge. Strikk bare rett fram og tilbake, og fell på de omg der det skal felles. Det blir færre m å felle underveis siden masketallet da ikke blir fordoblet på de to "støvbæreromgangene". Bare pass på at du får riktig masketall til slutt. Sy sammen og montér som i oppskriften.

Et annet lurt triks er å sy fast blomsten på skjerfet. Da slipper du de ekstra småknappene og risikerer ikke at blomsten faller av. Jeg synes uansett ikke at skjerfet er fint uten blomst, det ser litt ribbet ut. Sy sammen knapphullet i skjerfet og åpningen i midten av blomsten med små løse kastesting gjennom ytre ledd av avfellingen. Bruk de løse trådene på kronbladene til å feste dem til skjerfet med et par sting.

Nattarbeid og sofarydding

Plutselig fløt sofaen over av påbegynte strikketøy igjen. Skjønner ikke hvordan det gikk til?

Image Hosted by ImageShack.us


I alle fall, da Gullkumpen endelig var kommet i seng i gårkveld fant jeg ut at jeg skulle fullføre Floraene mine. Den rosa trengte bare å få sydd på knappen, den gule manglet fortsatt blomst. Så da satte jeg i gang.

Da siste tråd var festet var klokken nesten ett!  *sjokk* Hvor ble tiden av???

Blomsten + montering & trådfesting tar faktisk omtrent like lang tid som å strikke selve skjerfet. Mye pirk og mange løse tråder! Jeg klarte jammen å knekke strikkepinnen min også.  :o(

Den gule Floraen er større enn den rosa pga ulik pinnetykkelse. Er ikke helt sikker på hvilken variant jeg er mest fornøyd med. Dessuten ble de litt ulike i kantene: På den første (rosa) strikket jeg kastene vridd. Først på slutten gikk det opp for meg at det kanskje faktisk var meningen at det skulle bli hull, så på den neste vridde jeg dem ikke. Egentlig ble begge varianter OK, hullene synes uansett ikke så veldig godt. Men den med huller var vanskeligere å dampe så den ikke brettet seg i hullraden.Oppskriften er publisert!

Da ligger oppskriften på ammegenseren min ute på www.strikkinnom.no
Du finner den under gratisoppskrifter. :o)

Garnet som jeg har brukt kan også kjøpes hos strikkinnom. Det finnes i mange flotte farger, så du kan jo lage din egen kombinasjon. 

Har veldig lyst til å se bilde hvis noen lager genseren!  

Bedre sent enn aldri!

Tenk at jeg ikke hadde oppdaget denne boken før da! For den er faktisk fra 2002.

Image Hosted by ImageShack.us

En helt genial bok for den som vil lage sine egne modeller. Her finnes grunnmønstre som kan varieres i det uendelige.

Da jeg skulle sette meg ned i ro og mak for å studere boken nærmere i gårkveld kunne jeg ikke finne den. Den hadde flyttet inn på Gullklumpens rom, hun er alt i god gang med å perle alle dyremotivene med Hama-perler.  :o)

Og her endte ferden

Fruen har nemlig deltatt på sin første messe!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Ikke verdens største bord, og det var ikke lov å henge opp noe på veggene. En improvisert "klessnor" i ventilasjonsanlegget ble løsningen. Så ikke så proft ut, men-men...

Det ble ikke så mye salg; vi var veldig mange deltakere, og mange hadde strikkeprodukter. Dessuten fikk jeg ikke stilt ut tingene mine skikkelig. Men det var en artig erfaring likevel. Tror jeg skal melde meg på flere messer etterhvert. Men toget har vel gått for denne sesongen.

Pakket & klar

Ryggsekk, IKEA-pose og trillebag. Hvor går ferden mon tro?

Image Hosted by ImageShack.us

Detalj

Vi er ikke ferdige med genseren altså!  :o)

Her kommer et detaljbilde av hekleblomstene. Det avslører vel også at trykk-knappene fortsatt mangler....

Image Hosted by ImageShack.us

Da var plutselig det store "strikke-i-sofaen-mens-jeg-ser-på-TV-strikketøyet" mitt ferdig. Får LITT panikkfølelse av slikt. Hva skal jeg gjøre nå da?


Finner nok på noe.


Ammegenser

Ammegensere er fryktelig dyre! Og utvalget er ikke så overvettes godt heller.
Men det trenger jo ikke å være noe stort problem. Man kan da strikke!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Her har jeg brukt Rosarios 4 Impression fra www.strikkinnom.no Mykt og godt ullgarn som finnes i mange fine farger. Genseren ble både vid og lang, helt utmerket til en stor gravid mage. Så kan den toves litt etterpå. Flerbruk er tingen!

Det er åpning med trykk-knapper under kanten med hekleblomster på. Greit å slippe å sitte med magen bar midt på vinteren.  :o)

B

Hva gjør man når man er småsyk og uansett ikke rekker å gjøre halvparten av det man skulle?Which flock do you follow?
this quiz was made by alanna

Jo, da svarer man på saklige quiz-er.......

Bææææææ! Jeg er en unik sau!  *stolt*

Paraplysokkene

Her kommer mønsteret på paraplysokkene mine!  :o)  (Bilde finner du i et innlegg litt nedover på bloggen)

Image Hosted by ImageShack.us


Raggsokker med paraply


Tykt ullgarn som passer til pinner # 5. Ca 50 gram av hver av fargene lys grønn og mørk grønn.

Strømpepinner # 5


Legg opp 48 med mørkegrønt garn. Strikk 3 omg vrangbord 1 r 1 vr. Skift til lysegrønt og strikk videre i ribbestrikk til arb måler 12 cm.


Deretter strikkes det hæl over de midterste 24 m slik: Strikk 24 pinner glattstrikk, ta 1. m på hver pinne løst av. Strikk inn paraplymønsteret på hælen, pass på at det kommer midt på. La den mørkegrønne mønsterfargen følge med helt ut i kanten, siste m på hver pinne strikkes med begge tråder = dobbelt garn. Tvinn tråden på baksiden der det er nødvendig for å unngå lange trådsprang. Deretter felles det slik: Strikk 13 m, 2 m sammen, 1 m, snu. Ta 1. m løs av, 3 m, strikk 2 m sammen, 1 m, snu. *Ta 1. m løs av, strikk til 1 m før hullet, strikk m før og etter hullet sammen, 1 m. Snu.* Gjenta fra * til * til alle m er strikket med. Klipp av tråden.


Deretter strikkes selve foten slik: Strikk m som står igjen fra bråtet videre med 1 r, 1 vr. Maskene fra hælen strikkes i glattstrikk. Begynn med de to ribbestrikkete pinnene, deretter plukker du opp 12 m i siden av hælen. Strikk så halvparten av maskene som er igjen etter hælfellingen. På neste pinne starter du med resten av disse maskene og plukker så opp 12 m på den andre siden av hælen.

Deretter skal det felles til det igjen er 12 m på alle pinnene. På annenhver omg strikkes derfor 2 m sammen henholdsvis i begynnelsen og slutten på hælpinnene.


Når masketallet er redusert til 48 m begynner du å strikke lus på hver 4. omg slik: 1 m mørkegrønn, 3 m lysegrønn. Pass på at lusene kommer på rettmasker der det er ribbestrikk. På neste luseomg strikkes lusene midt mellom de på foregående omg. Etter tre luseomg skifter du bunnfarge slik: Strikk 3 omg lysegrønn, 1 omg med annenhver lysegrønn/mørkegrønn og 3 omg mørkegrønn. Fortsett så med lus, nå med omvendte farger.


Når sokken når ytterste ledd på lilletåen til den som skal bruke den felles det slik: (Fellingen strikkes i glattstrikk) *2 m sammen, 4 r* ut omg. Strikk 4 omg uten å felle. Strikk så *2 m sammen, 3r* ut omg og 3 omg uten å felle. Deretter 2r/2 omg og 1 r/1 omg. Strikk så 2 og 2 m sammen og bryt tråden. Trekk trådenden gjennom de resterende m og stram godt til. Fest alle tråder.


Dette blir damestørrelse. Til barnesokker kan du bruke tynnere garn og pinner.

Gi en lyd dersom du finner feil i oppskriften!


Skal bare....

Image Hosted by ImageShack.usJeg skal bare strikke ferdig genseren min og skrive ut en forståelig oppskrift og telle ut mønster & masketall på paraplysokkene så jeg kan dele mønsteret og strikke ferdig et hentesett og se over at alt er priset og klart til messen på søndag og så er det visst fredag og huset flyter....

Har ikke tid til å være her. Snakkes!

Lettlurt?

Datteren min skal i besøk til en klassevenninne i dag. Og trengte en presang. Så da ble det bestilling på et par lange pulsvarmere.

Image Hosted by ImageShack.us


Da de var ferdige (de lilla med hvit dekor) fikk jeg beskjed om at de var ALT for små.
- "Hun har MYE større hender enn meg, mamma!"
Så da var det bare å lage et nytt par. De rosa/beige passer til meg og kan umulig være for små til en 10-åring. Nå ligger de pent innpakket og klare.

Men gjett hvem som sprader rundt med de "for små" pulsvarmerne og et fornøyd glis? Hmmmm, kan jeg ha blitt lurt tro?

Lokal vrmelding

....bare en dag for sent ute. For i dag SNØR det faktisk i Bergen!

Image Hosted by ImageShack.us


Disse paraplysokkene designet jeg som del av en oppgave i kunst & håndverk da jeg gikk på lærerhøgskolen. Hadde litt problemer med å få tatt bilde, for det var en med frosne tær som ville låne dem.
Skal telle ut masklantall & mønster når de blir ledige igjen, tror jeg må strikke et nytt par før disse blir utslitte.

Gave fra Gullklumpen

Dette fikk jeg i gave fra datteren min. Hun hadde kjøpt det, men man skulle nesten tro at hun hadde full kontroll på hva som lages inne på Hobbyboden/Hobbyforum. Hun traff i alle fall stilen bra!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Klar for montering

Her er Flora 1 # klar til montering. Den må bare dampes litt først.

Det blanke garnet synes ikke så godt på bildet, men selve skjerfdelen er altså strikket med en tråd effektgarn og en tråd Rosarios 4 Impression (100 % ull) fra www.strikkinnom.no

Blomsten er i Impression, og jeg brukte pinne # 5 så den ble litt mer "barnevennlig" i størrelsen. Satser på å sy den fast slik at den ikke kan falle av. Ikke valgfritt med blomst på mine skjerf!  :o)

Blomstene var ikke så vanskelige å lage, men alle snurringene tok veldig lang tid. Og så ble det fryktelig mange løst tråder. Bra at jeg begynte på  Flora # 2 før jeg laget blomsten, ellers hadde jeg kanskje nøyd meg med det ene.....


 Image Hosted by ImageShack.us

Flora

Nytt prosjekt fra www.knitty.com 

(bildet kommer derfra, jeg har ikke sånn proff  "utstillingshals" til mine produkter. Tro om herr Mus stiller opp igjen?)


Image Hosted by ImageShack.us


Dvs nytt og nytt, alle har visst strikket dette før meg. Men nå er det altså min tur!  :o)

Dette var jammen et kjapt & greit prosjekt, jeg strikket 1 1/2 skjerf i gårkveld. Riktignok uten blomster da, men det får jeg ta i dag. Og restegarnslageret mitt minket enda mer!

Skjerf # 1 ble litt kort, så det blir nok et barneskjerf. Gikk tom for det ene garnet ca 5 cm før full lengde. Pyttsann, det er fullt brukbart likevel. Og siden det er rosa med en blank effektttråd i passer det vel best til en liten jente.

Skjerf # 2 blir lysegult og loddent med en tråd gul kid mohair og en tråd blank gul viscose. På jakt etter en passende tredje tråd fant jeg et nøste tynt ubleket ullgarn i en pose. Perfekt! Først etter en halvtimes strikking begynte jeg å få en mistanke som ble bekreftet at belegget på fingrene: Det ublekete nøstet var det dyrebare Nøstebarngarnet mitt! Dermed ble restegarnsprosjektet straks litt mer eksklusivt enn planlagt. Jaja, jeg er ikke i opprekksmodus for tiden.

Bilder kommer etterhvert.

Frem fra glemselen

Når Mannen ikke vil være modell så får herr Mus ta seg en tur ut fra boden.


Image Hosted by ImageShack.us


Han er jammen like blid som sist jeg så ham. Selv er jeg derimot ikke like fornøyd med resultatet av to dagers strikking & toving. Skjerfet ble bare 8 cm bredt, alt for lite synes jeg. Og Mor Aasegarnet egner seg nok bedre til tøfler. Det blir veldig tykt og stivt etter toving.

Selve hodeskallene ble jo bra, og det gikk greit å klippe bort trådene. Får tygge litt på om jeg prøver igjen med et annet garn. Men da endrer jeg nok i så fall litt på maskeantallet på selve skjerfdelen.

Ikke fornyd

Hodeskalleskjerfet er ferdig. Og jeg er ikke fornøyd. Image Hosted by ImageShack.us

For det første hadde kantene rullet seg inn og tovet fast. Mye slit for å dra dem løs igjen. Dessuten ble skjerfet alt for smalt. Det var umulig å trekke det noe særlig ut, da ble det bare bølgete og stygt.

Nå henger elendigheten til tørk. Får vel heller ta bilde av det i morgen.

Da blir det vel alien-skjerf i skyggestrikk likevel. For dette kan jeg ikke gi bort.  *sutre*

Klapperslange?

Neida, det er bare hodeskalleskjerfet mitt.

Image Hosted by ImageShack.us


Da var skjerfet ferdig. Akkurat så festelig å strikke som jeg fryktet. Og rosinen i pølsen var selvsagt å sy sammen de to delene med maskesting. Jeg elsker jo å sy.....

Jeg er litt skeptisk i forhold til bredden på selve skjerfet; det skulle bare være 4 inches FØR toving. Mitt ble litt bredere siden jeg brukte Mor Aasegarn som er tykkere enn garnet i oppskriften. Synes det ble litt smalt  likevel jeg. Men jeg får dra det ut etter toving. Det går nok bra.

Nå svømmer hodeskallene i vaskemaskinen på 60 grader. Jeg håndtovet hodene litt først slik at de løse trådene feste seg. Da gjenstår det vel bare å vente.

Ferdig!

Her er endelig vesken ferdig.


Image Hosted by ImageShack.us

Maskene synes fortsatt, men den ble fin og lodden. Har lyst til å beholde den, men den er vel egentlig ikke helt min stil. Vi får se.

Hmmmm...

Da er dødningeskalle # 1 ferdigstrikket. Artig å strikke, nå skal jeg begynne på # 2.

Men så er det slutt på moroen. For deretter skal det strikkes noen meter glattstrikket skjerf fram og tilbake i  midten.

Lurer på om dette var en så god ide likevel?  :o(

Et godt tips

www.hobbyboden.com har fått en flott portal med mange linker til norske og utenlandske hobbyblogger, garnprodusernter, gratisoppskrifter mm.

Ta turen innom og kikk!                                 Image Hosted by ImageShack.us

Aldri s galt....

Min kjære husbond klarte å slette alle oppskriftene jeg hadde lagret på PC-en. Han var ikke så populær den dagen......

(Nei det er IKKE ham på bildet. Ikke hodeskallen heller.....)


Image Hosted by ImageShack.us


Flere kommende prosjekter ble plutselig borte. Jeg hadde store planer om å strikke alien-skjerf i skyggestrikk i gave til en ung mann. Men nå har jeg ikke mønsteret mer.

Egentlig er det ganske kjedelig å strikke skyggestrikk. Så jeg sørger ikke så voldsomt. Og dette var jo et glimrende alternativ!

Mønsteret fant jeg på www.knitty.com  En side med mange spennende gratisoppskrifter, anbefales!  :o)

Jippi!

Da har vesken min fått to runder i vaskemasinen. Første gang gikk ikke så bra - etter en 40-gradersvask sammen med Gullklumpens dynejakke var den bare våt. Tror den endte opp inni jakken, for ikke engang rosen(som jeg VET er i ren ull) tovet. Så da ble det en ny runde alene på 60 grader.

Det ble andre boller! Nå er vesken lodden og lekker, samtidig som den ble stødig og "fast i fisken". Størrelsen er omtrent uendret, men vesken har fått en fin tovet overflate. Denne beholder jeg nok selv!  :o)

Vesken står til blokking nå, bilde kommer når den er tørr og har fått hanker.

Og så en liten bonus: Det grå garnet loet nokså mye, så da måtte jeg rengjøre trommelen på vaskeaskinen. Der fant jeg mange skatter! Pinsetten min var rustet, men knappen til matroskjolen var like fin. Sistnevnte var dypt savnet, for kjolen skulle "arves bort" og det var umulig å finne en lik knapp. Nå blir en liten dame fin i nyarvet kjole med alle knappene på plass! Rosen har sltt rot

Rosen fra Frodig strikk  har slått seg ned på en nystrikket veske.


                   Image Hosted by ImageShack.us

Her fortsvant alt restegarnet mitt i grått & svart. I alle fall det jeg regner med at er ren ull.

Vesken er strikket såpass fast at den kan brukes selv om den ikke tover. Tror det skal gå bra dersom det har sneket seg med litt superwash også. Jeg har strikket vesken med dobbel tråd hele veien, så jeg skal vel være ekstra uheldig dersom jeg har klart å bruke to superwash-tråder samtidig. Satser på at fingerfølelsen er til å stole på.  :0)

Håpet er at overflaten skal få et tovet preg men at størrelsen blir noenlunde uendret. Og så kan rosen og de grønne "bladdduskene" få tovet seg skikkelig.

Spent på hvordan denne blir, det er lenge siden forrige toveprosjekt nå.

Siste innspurt

Nå er det nok!  Nix mer skjerf eller pulsvarmere på lange tider!

Image Hosted by ImageShack.us


Tror jeg kan strikke disse i søvne nå. Eller kanskje det er det jeg alt har gjort......

Det positive er at restegarnet mitt nesten er utryddet.  :o)
Et halvt nøste holder fint til et par barnepulsvarmere med pels.

Frodig rose

Jeg fikk purring fra biblioteket i dag. På Frodig strikk.....Image Hosted by ImageShack.us

Her er det jeg rakk å lage fra boken: En heklet rose. Må visst låne den en gang til, for jeg hadde jo store planer.

Bananene? De BaRe snek seg med. Litt rovdyraktige med de flekkene synes jeg.

Detalj

Her synes mønsteret på skjerfene bedre. De ble veldig ulike til tross for samme mønster og pinnestørrelse!

Image Hosted by ImageShack.us

Sistemann ut

i denne omgangen.

                                   Image Hosted by ImageShack.us

Her har jeg brukt 2 nøster Sara pelsgarn. Mykt og deilig! Og garnantert kløfritt.  :o)

Alle skjerfene er strikket på samme måte, i et enkelt nettmønster på pinner # 10.

Legg opp 20 m, første og siste m på hver pinne er kantmasker og strikkes r. Deretter strikkes 1 kast, 2 m vr sammen ut pinnen på alle pinner.

Gult skjerf

Skjerf # 2 er i et lysegult pusete garn med en ujevnt spunnet tråd i duse rosanyanser. Nokså likt det sjøgrønne, bortsett fra at det ikke har den blanke effekten.

                                  Image Hosted by ImageShack.us

Skjerfet har fått påsydde hekleblomster i to rosanyanser med gule perler i midten. Det framhevet det rosa innslaget i garnet. Jeg brukte 2 nøster 50 gram.

Skjerf

Jeg strikker ikke så ofte skjerf. Men i det siste har det blitt noen likevel.

                    Image Hosted by ImageShack.us


Dette skjerfet er i samme garn som det ene pulsvarmerparet, Phildar Geolite. Det er ull og mohair med glittertråder og blanke "bomber" i viscose.

Ddssttet

for videre gartnersysler:

            Image Hosted by ImageShack.us


Dette monsteret kostet 11,90 på LIDL. Og  det veier ca 2,5 kg......

Ny hobby søkes!

Gjenkjennelse

Dette er egentlig et  broderimønster i korssting. De som har fulgt med på bloggen min har kanskje registrert det totale fraværet av broderier....

                       Image Hosted by ImageShack.us


Men jeg bare MÅTTE samle på disse søte fjærkreene. Tro om det er plass til flere på den vaglepinnen?

Storproduksjon

Jeg skal stå på en messe i slutten av november. Og da må jeg jo ha noe å selge!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us


Her er en bukett nystrikkete pulsvarmere i ribbestrikk. Alle bortsett fra paret i midten har tommelhull. Og så har jeg visst fått dilla på hekleblomster, selv om noen av dem ble nesten usynlige på bildet. Har pyntet dem med knapper & perler.

Pulsvarmerne er litt ulike i størrelsene, og de er strikket på alt fra pinne # 4 til pinne # 8. Fikk brukt opp mange odde-nøster på dette prosjektet, det gikk med ca et 50-gramsnøste per par.

Norgeskart

- "SE, det er et Norgeskart!" utbrøt Gullklumpen mens vi ventet ute i regnet.

          Image Hosted by ImageShack.us

Og jammen hadde hun rett.
Kartet ble litt redusert mens mor lette etter kameraet, men mesteparten av landet er fortsatt intakt.  :o)

Tvillinger

Den brune luen med hvite striper har fått en tvilling. Eller kanskje det er det som kalles speiltvilling?

Image Hosted by ImageShack.us


I alle fall fikk jeg brukt opp resten av garnet!  :o)

Lange pulsvarmere

Disse to parene skal bli gaver, så jeg håper det ikke er noen som sniker her inne i kveld.....

Image Hosted by ImageShack.us

Pulsvarmerne var raske å strikke med dobbelt garn & tykke pinner. De har hull til tommelen og heklet picotkant nederst. Og så har de fått en stor heklet blomst med knapp i midten til pynt.

Håper de faller i smak!

hits