Min venn reven

Vi hadde som nevnt en liten PC-kræsj i helgen. Og nå har vi Mozilla Firefox på maskinen. Vi har prøvd det før også men har altid gått tilbake til Internet Explorer. Men så oppdaget jeg plutselig at jeg kommer  rett inn på www.hobbyforum.no via reven, mens jeg tidligere måtte logge inn to ganger og hele tiden datt ut igjen.  Neste overaskelse kom nå nettopp: Jeg kan legge ut så store bilder jeg bare vil igjen jo!

         Image Hosted by ImageShack.us

Min venn reven er nok kommet for å bli denne gangen!  :o)

Oppgradering

Denne  trioen har fått nye heklekanter.  I utgangspunktet var de litt kjedelige strikkeskjerf.

Image Hosted by ImageShack.us

Bildet ble visst ikke helt vellykket, men skjerfene ble bra. Det blå har fått små silkeblomster i tillegg.

Det var egentlig litt gøy å gå gjennom sekkene mine og gjenoppdage hva jeg har strikket og heklet. Hadde faktisk glemt en del.

Nr PC-en krsjer

og man blir uten internett, hva gjør man da?

Image Hosted by ImageShack.us

Dumt spørsmål! *flau*

Jeg klarer liksom ikke helt å slutte å produsere disse her....

Nattlige sysler

Dette ble ferdig halv to om natten før messen.  Gjett om det ble solgt? 

Image Hosted by ImageShack.us

NIX!

Ansiktslftning

Disse to luene fikk litt ekstra pynt før  messen.  Den brune fikk  heklekant i tillegg til blomstene.

 Image Hosted by ImageShack.us

Nå er det bare Odessaen som fortsatt bor hos oss!  :o)

Fra en litt annen vinkel

Image Hosted by ImageShack.us

Støvlene under bordet sitter fast på en som ikke ville være med på bildet!

Bilder fra messen

Her stod jeg & Gullklumpen og solgte. Vi hadde  god  plass og enda  bedre  utsikt!   :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Da var det over

Messen er ferdig, og jeg er egentlig godt fornøyd. Solgte for ca 1000 kroner mer enn i fjor!  :o)

PC-en har streiket i helgen, og jeg får fortsatt ikke lagt inn bilder. Men de kommer!

Jeg er litt overrasket over HVA som solgte; halsene og pulsvarmerne med heklekanter ligger igjen trygt i sekker på loftet. Jeg solgte bare en eneste en. Det samme gjelder alle de brune hekleluene med store blomster på. Derimot solgte jeg omtrent rubbel og bit av det som var igjen fra messen i fjor. De sloss nesten om Fru Espelid-pulsvarmerne og blomsterluene fra Krymp. Pelskanter, som jeg trodde var helt ut, var visst også populært. Og så selvfølgelig jordbær-og blåbærluer da.

Lurer på om årets produksjon selger til neste år? Hvis det blir trenden trenger jeg visst større lagerplass....

Litt flaut: Jeg hadde to bord + et stort stativ med tingene mine på. Flere lurte på hvem som solgte fra nabobordet?
 - Eh, jo det er mitt det også. *smile pent*
-  Å, har du virkelig strikket ALT DET DER? *store øyne*

-Nei se, det er visst strikketing på stativet der borte også. Men det er ingen som selger der?
-Hehe, det også er mitt. *litt flau*
- ALT SAMMEN??!!!

Min lille assistent proklamerte stolt at mamma hadde MASSE mer hjemme, hun strikker hele tiden!

Trenger jeg et nytt liv tro?

For mye av det gode

Her var det jammen en hals til likevel. *flau*

Image Hosted by ImageShack.us

Det gikk plutselig opp for meg at ikke alle liker ull, spesielt ikke unger. Så da fant jeg fram dette enslige nøstet KOOL KIDS chunky fra Sirdar. Ekte akryl med en snev av polyester, men mykt og godt. Det ble akkurat nok til en hals og pulsvarmere.

Halsen ble påbegynt på strikkekafeen, og jeg oppdaget etter en stund at jeg satt og sukket mens jeg strikket. (Det var visst noen som lo av meg. Trippelsukk!)

Til en forandring har jeg latt de glattstrikete partiene være rettside, og jeg droppet heklekanter. Garnet gjorde nok ut av seg alene. Vurderer litt å hekle blomster til pulsvarmerene ala de lyseblå, vi får se.

En UFO har landet

Den halve pulsvarmeren min har blitt hel og har i tillegg fått en partner!  :o)

Jeg har fått litt dilla på denne rosen, her er det brukt et effektgarn med blank viscose i til pynten. Pelsgarnet mitt ligger trygt i bedrolleren sin for tiden, nå går det i heklekanter.

Image Hosted by ImageShack.us

Da skal de få være med på messen i helgen.

Da gir jeg meg!

Dette settet ligger til tørk nå etter en tur i vaskemaskinen.

Image Hosted by ImageShack.us

Det er nesten helt likt det turkise, bortsett fra at blomsten er rød og litt mindre i størrelse.

Nå får det være nok halser for en stund!!!!

Et ullent sett

Tykt brunt ullgarn + en tynn tråd turkis kid mohair gav dette resultatet. Halsen er strikket og luen heklet, og begge deler er lett tovet.

Image Hosted by ImageShack.us

Nå er jeg fryktelig lei av disse modellene, men jeg skal lage noen til. Har funnet ut at det det blir disse + pulsvarmere og sjal jeg kommer til å satse på til messen.

Ullhalser

Disse to er strikket i tykt ullgarn på pinne # 7. Jeg legger opp 60 masker øverst. Rosene er en Eskimo-oppskrift fra www.garnstudio.no

Image Hosted by ImageShack.us

Den lyse halsen er lett tovet, den brune skal snart ut på svømmetur også. Etter en runde på 30 grader med skyllemiddel blir de myke og gode.

P pulsen

Denne gjengen skal være med på messe.

Image Hosted by ImageShack.us

Her er det litt ymse, to med pelskanter og to med heklekanter. Det synes ikke så godt på bildet, men de to multifargede parene har fletter.

Ikke s fett likevel

Da går disse to tilbake til biblioteket.

Image Hosted by ImageShack.us

Dette minnet mest om de kreasjonene jeg strikket og heklet til dukkene av restegarn da jeg var liten, bare blåst opp i kjempeformat. Passform og design holder vel omtrent samme standard.

Jeg ser ikke helt målgruppen for disse bøkene; har man LITT håndarbeidserfaring kan man fint lage de fleste modellene uten oppskrift. Og forklaringene er passe dårlige til å ta motet fra en nybegynner. Å håndtere tynt, loddent umulig-å-rekke-opp-igjen-garn sammen med flaggstangtykke pinner er heller ikke noen enkel oppgave  for en håndarbeidsnovise.

Nå var jeg visst veldig negativ. Men det er så mange flotte, inspirerende danske bøker på markedet at jeg hadde forventet noe bedre.

Kravstor, jeg????

Nye impulser

I bokhyllen min finnes det mye rart. Dette er nok en glemte-å-avbestille-i-bokklubben-bok som har stått ubrukt lenge.  Men så plutselig fikk jeg det for meg at fletter og struktur var gøy. Så nå ligger den framme i påvente av roligere tider med tid til konsentrasjonsarbeid.

Image Hosted by ImageShack.us

Vi får se hvor mye støv den rekker å samle før jeg kommer så langt!  :o)

Litt panikk, men ogs nye planer

Jeg hadde visst en uke mer enn jeg trodde til å bli ferdig til messen. Men det er mye som skal gjøres uansett da! Image Hosted by ImageShack.us

Vel, vel, jeg er nesten ferdig med å ferdigstille UFO-prosjektene mine. Mye manglet bare småting som å feste tråder, sette i knapper osv. Så da går det radig unna! Og så kommer jeg jo stadig på nye ting det kunne være kjekt å ha med....

Jeg skulle oppdatere bloggen min i går, men alle bildene var borte-vekk!
Det verste er at jeg tror det er petit moa selv som har klart å slette dem. *ups!* Så da var det bare å dra fram kameraet igjen. Det ble nok litt mindre inspirerte oppsett enn forrige gang, men det få bare være. Nå er i alle fall alt dokumenter, bortsett fra raggsokkene som er gitt bort. Pytsann!

Og så har jeg framtidsplaner: Skjerf til min kjære, nye gensre til Ullklumpen, noe morsomt til veskealongen +++. Det skal bli kjekt å strikke noe uten å regne på arbeidstimer, garnkostnader og mulig utsalgspris en stund. Selv om det er gøy å være med på messe begrenser det jo hva jeg kan lage. Orker ikke å strikke noe kjempekompliser på tynne pinner akkurat, det blir mye "masseproduksjon" av pulsvarmere, halser osv.

Så den 27. november er jeg klar for nye utfordringer. Hurra!!!

En liten avslring

for dem som ikke alt har funnet det ut:

Image Hosted by ImageShack.us

Her er det hemmelige prosjektet mitt. (Nei, ikke mannen!)
Jeg strikker "Twister" fra www.magknits.com
Min variant blir jo ikke fullt så fargerik, men det er kanskje like greit, i alle fall hvis jeg skal klare å få min verre halvdel til å bruke det.  :o)

Siden det snart er messe (Jeg bommet med en uke, det er ikke før den 26. november.) så er alle andre prosjekter lagt på is. Men dette skal ikke bli noen UFO altså!

Kusinen til Anne Britt

må vel dette være.  *fnis*

Image Hosted by ImageShack.us

Bortsett fra fargen og framgangsmåten er nok sjalet ikke så veldig likt originalen. Men jeg liker formen sjalene får når de strikkes slik, de ligger godt rundt skuldrene.

Jeg droppet pompongene og heklet tungekant rundt.

Sjalet ble ikke så verst stort; merkelappen oppe i hjørnet er på størrelse med en fyrstikkeske. Det gikk med ca 3 1/2 nøste Kid Mohair à 120 meter, men det røde kjempenøstet mitt er nesten like stort fortsatt! Det blir nok ett til sjal av det, tipper jeg.

Flere mobilsokker

Jeg har funnet ut at mobilsokker er veldig greie prøvelapper. En fin måte å teste ut både strikkefasthet og nye mønstre på, og så kan jo faktisk resultatet brukes til noe etterpå. :o)

 Image Hosted by ImageShack.us

Den røde og hvite er i vrangbordstrikk, den gule har heklet bunn med "blondekant"  rundt og vrangbord med fletter øverst. Den røde har "baby-cables" over det hele.

Sesongens siste jordbr

hadde endt på loftet uten å bli fotografert. Denne luen er i voksenstørrelse og et resultat av min ivrige eksperimentering med forkortede rekke en tid tilbake. Jeg hadde "spart på" den fordi jeg hadde tenkt å skrive ned mønsteret og legge det ut samtidig. Men nå husker jeg ikke hva jeg gjorde, så da får den forbli one of a kind.
 
Image Hosted by ImageShack.us

Det røde garnet er en tykk viscose/akrylblanding, men stilken er i Babyull. Helt "kløfri" lue!  :o)

Dette var gy!

Tykt ullgarn og staver med heklekrok # 7 resulterte i 4 luer på 2 dager! 

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg har eksperimentert litt med to forskjellige oppskrifter fra Garnstudio, men som vanlig med min egen vri. Etter en runde på 30 grader i vaskemaskinen ble luene lett tovet og litt lodne. De er pyntet med hekleblomster og knapper.

Disse skal også få være med på messen.

Utholdenhetstest!

Pixie-hatt strikket i Kid Mohair på pinne # 2 1/2. Grusomt! Det lugget slik at jeg brukte en evighet på hver pinne.  :o(

Image Hosted by ImageShack.us

Denne strikket jeg da Klumpen var i magen, helt uaktuelt med slike prosjekter nå. Den endte opp i en UFO-pose på loftet og ble gjenoppdaget nylig. Siden den bare manglet knyttebånd er den endelig ferdig og klar til å bli med på messe.

Den ble jo søt da, og veldig myk og pusete. Men den passer nok bedre til en søt liten jente enn til bøllefrøet mitt. *fnis*

Raske sokker

Rema 1000 har et veldig OK sokkegarn: Mor Aase raggegarn fra Sandnes. I det siste har det dukket opp i spreke farger også.  :o)  Jeg har gått til innkjøp av sort/lime og sort/turkis.

Image Hosted by ImageShack.us

Disse sokkene er strikket med dobbelt garn på pinne # 7. Kjapt og greit!

Barn, garn og messeproduksjon

Det er bare EN uke igjen til jeg skal være med på en messe, og egentlig er tiden inne til å få panikk. Jeg har en hel bærepose full av nesten-ferdige Sachen & Dinge som skal monteres, festes tråder på ++. Sånt tar tid, og det er mangelvare  akkurat nå. Dvs TID er det jo nok av, men Ullklumpen okkuperer mesteparten av den. Her er det full rulle hele tiden, han kryper, klatrer, stabber rundt bordet og får tak i alt han ikke skal ha tak i. Livretten er ledninger og potteblomster...

Jeg trodde at jeg hadde ryddet unna alt som ikke var beregnet på små klåfingre og hadde strødd fristende leker rundt omkring på gulvet i håp om at Klumpen skulle leke litt på egenhånd. Og jammen krøp han under bordet og ble sittende der såpass lenge at jeg fikk heklet ferdig et pyntesjal. O lykke! 

Image Hosted by ImageShack.us

Så oppdaget jeg at det stakk en tråd ut fra under bordet. Det var nok ikke de morsomme lekene han koste seg sånn med. Han hadde rekket opp og nesten spist hekleblomstene mine!  

Jaja, da var det bare å tørke garnet og prøve igjen. Det var jo nesten  ferdig tovet alt. *fnis*
Utrolig hvor stille barn kan være når de vet at de gjør noe galt. 
  

Da var det kanskje ikke s vanskelig mer!

Det lure prosjektet mitt vokser sakte men sikkert. Jeg ligger på alle 4 på gulvet for å  lage "snurringene", og slikt går bare an når Ullklumpen sover. Han hjelper nemlig gjerne til!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Nå ser dere kanskje hva det skal bli?

Som vanlig har jeg gjort min egen vri på mønsteret, men noen har visst likevel gjenkjent det. Flinke detektiver!

Neste prosjekt

Mens mamma strikker alt mulig annet vokser lillegutt ut av ullundertøyet sitt. Trøyene ble plutselig navlekorte topper.

 Image Hosted by ImageShack.us

Så da får vi finne fram Nøstebarngarnet igjen. (Eller ta en tur på SparKjøp og kjøpe ullbodyer.....)

Anne Britts sjal

Kjenner ikke noen Anne Britt jeg. Men oppskriften heter atså "Anne Brits sjal". Så da så.

Image Hosted by ImageShack.us

Mønsteret komer fra boken "Vinterstrikk", og jeg er alt godt i gang på pinne # 7 med "symbiose-garnet" mitt. Det går helt supert det, selv om jeg egentlig skulle bruke pinne # 3 eller  3 1/2. Med små Ullklumper i hus har man ikke tid til slikt.

Uten kid mohairtråden hadde nok ullgarnet passet til den oppgitte pinnestørelsen. Men nå fyller det godt og blir loddent og fint selv på dobbelt så tykke pinner. Nesten helt utrolig!

Symbiose

Man tager et kjempenøste helt ordinært glatt ullgarn og strikker det sammen med en tråd spindelvevstynn, florlett kid mohair. Og vips blir den kjedelige ulltråden transformert til noe tykt, mykt og fluffy. Perfekt til sjal på tykke pinner.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg skulle bare

en tur på biblioteket for å hente denne boken. Og vips hadde jeg fått med meg noen nøster garn. Visste ikke at de solgte garn på biblioteket jeg.......

Image Hosted by ImageShack.us

Neida, de kommer nok fra butikken over gaten. Har siklet etter Mega lenge, og disse har jeg alt en plan for.

Boken var OK, men den inneholdt ikke noe revolusjonerende nytt akkurat. Lurer på om jeg kan lage pinner # 25 av kosteskaftet?

Da har det merkelige strikkeprosjeket mitt vokst litt til...

Image Hosted by ImageShack.us

Dette gikk tregt, selv på tykke pinner. Men det skal nok bli ferdig!

Tea-time

Gullklumpen har gått på keramikk-kurs i høst, og dene koppen hadde hun laget til sin tedrikkende mor.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg er helt imponert! Selv fikk jeg aldri helt dreisen på dreiing da jeg holdt på med keramikk, men denne er jo perfekt, både rund og  jevn i tykkelsen.

En hjertelig overraskelse

i posen med poteteter.  *fnis*

Image Hosted by ImageShack.us

Karriæren som fotomodell ble imidlertid kort, en sulten Gullklump spiste den før jeg fikk sukk for meg.  Den endte opp stekt sammen med frityrorsken.

hits