Endelig i mål!

Da var piratvottene ferdige. Disse blir nok mine, selv om jeg ikke akkurat hadde planlagt det slik. De er tykke og varme, greie når man dytter rundt på vogn i snøføyken eller drar på aketur med Klumpen. Har brukt Safir og pinne #3,5, litt under ett nøste av hver farge.

001

Jeg er ikke så glad i tofarget vrangbord, det blir så lite elastisk. Så jeg strikket dem i striper, en omgang i hver farge. Synes  egentlig ikke det ble så fint, men pytt-pytt. Det som VIRKELIG irriterer meg er tomlene. De ble lange og trange, ikke noe behagelige i det hele tatt.  (Jeg fikset litt på dem slik at de passer bedre) Vanligvis strikker jeg tommel med kileøking, det gir mye bedre passform. 

Oppskriften finnes her: www.helloyarn.com

Se her da!

001


Votter på mini-rundpinnen!

Det var faktisk ikke så verst å strikke mønster på denne måten, og det ble jevnere enn på 4 pinner. På den første votten strikket jeg vrangborden på strømpepinner, men  på vott nummer to er alt strikket på rundpinne. Bortsett fra tommelen og fellingen da.

Jeg klarer ikke å strikke lenge slik, så det blir en del pauser. Heldigvis har man flere strikketøy, hehe. Jeg får nesten krampe i hendene etter en stund.

Konklusjonen blir vel at dette IKKE blir yndlingsstrikkeredskapet mitt, men det er OK til sitt bruk. Såvidt.

En klump om foten

Det er ikke alltid like lett å ta bilder av nystrikkete strømper. Akkurat her kan jeg vel ikke skylde på kameraet heller.

image406

Vi prøver igjen.....

image409

Får ikke fram det dumme mønsteret. Grrr!


image410

Og nei, jeg er ikke plaget av ødem. Det er vanskelig å FOTografere egne føtter altså! Sukk.

(Jada, den var dårlig.)

Det går framover

Noen som husker vinduene mine fra noen uker tilbake? Vel, nå ser de slik ut.

image403

Kjøkkenet


image404

Stuen


Da gjenstår det bare å få opp gardiner og ned det hersens stillaset. Føler at vi har bodd i fengsel i aldri så lange tider nå. Og så må det litt flikking til her & der, men det får vente til våren. Det er for vått og kaldt til å male nå.


Her er mitt lille "hobbyprosjekt" i dag:

image405

Verdens styggeste kjøkkenvifte er nå historie. Utstyrt med et solid kubein fikset fruen biffen selv, og i morgen får vi (forhåpentligvis) montert en ny vifte i rustfritt stål. Akkurat det skal noen andre få ordne. Jeg skal nemlig strikke sokk # 4.  :o)

Tre bein

Neida, vi har bare to bein vi også. Den tredje sokken skyldes at det første paret ble for lite.

image401

Egentlig ble de for trange, da. Det oppdaget jeg nokså raskt, men jeg var ikke i opprekksmodus, så da strikket jeg dem like godt ferdige. Det er alltid noen som trenger sokker. Laget bare selve foten litt kortere.

I oppskriften står det at man skal legge opp 60 m på pinne 2,5 mm. Jeg brukte Mor Aase raggegarn og pinne #3,5, så da la jeg bare opp 50 masker. Bruker 48 til vanlig, men her måtte masketallet gå opp med 5.

Vel, 50 masker ble alt for trangt. Det felles jo på  1. omgang i mønsteret; de 3 rette maskene felles  sammen til 2 for så å økes ut igjen til 3 på neste omgang. Dermed blir sokkene snurpet litt sammen, og de er ikke like elastiske som sokker i vanlig ribbestrikk. 60 masker på pinne #3,5 blir akkurat passe, litt greit å vite hvis andre vil strikke disse.

Eyelet cable socks er superraske å strikke, det går like fort som å strikke vanlige raggsokker. Men det ser jo mye mer forseggjort ut da. Blir nok flere slike par!  :o)

image402

Mønsteret synes visst ikke så godt på bildet her. Sjekk heller i selve oppskriften: http://black-dog-knits.blogspot.com/2006/11/donyale-beneath-garter-st-border_27.html


Og så må jeg visst skaffe meg bambuspinner. Får finne et Ullklumpsikkert sted å oppbevare dem på. *noterer på ønskelisten* Mini-rundpinner skal jeg IKKE kjøpe flere av, de STRYKES herved fra samme ønskeliste. Skal prøve å strikke votter på dem og se om det går bedre. Tror flerfarget glattstrikk er enklere å få til enn vrangbord og fletter.

Nederlag

- "Og så du, min sønn Brutus."

Avkommet har vært på bytur uten meg. Og hun fortalte med begeistring om den flotte butikken hun hadde vært i på Bryggen. Der hadde de til og med slike magiske bønner som sveller opp i vann og blir til morsomme figurer. Sånne har vi jaktet på lenge.

Hvor hun hadde vært? Der de selger dorullnissesupplement, vel. *mumle*

Og her kommer nederlag II:

image400Strømpepinner. Jeg gir opp! image398

Eyelet Cable Socks

Gullklumpen min trenger nye sokker. Frøkna bruker plutselig samme skostørrelse som sin mor. Hvordan gikk nå det til???

I alle fall, jeg har fått beskjed om at fargerike sokker IKKE står på ønskelisten. Ullsokker skal være grå, nemlig. Ellers kræsjer de med resten av antrekket, og slikt går jo ikke an.

Tanken på  å masseprodusere ensfargede ragger i 1r, 1vr var lite oppløftende, så lite fristende at jeg faktisk begynte å vurderere å strikke noe med mønster. Så her kommer Donyale fra http://black-dog-knits.blogspot.com/2006/11/donyale-beneath-garter-st-border_27.html

image399

Rundpinne 30 cm er et torturinstrument og ikke et hobbyredskap. Jeg får vondt i hendene av å holde de knøttsmå greiene, og jeg spenner skuldrene slik at jeg får hodepine. Det går seint og blir ujevnt også. Blærk! Vurderer sterkt å bytte tilbake til strømpepinner, men jeg prøver nok litt til. Tror de egner seg bedre til glattstrikk, det er vrangmaskene som er mest plundrete å strikke. Og til flerfarget mønster er de kanskje praktiske. Håper jeg.

En liten avsløring

Jeg har selvsagt strikket et dorullnissesubstitutt. Det er nemlig en TING alle hjem burde ha. *nikker*

 image396


Egentlig hadde jeg tenkt å kalle denne "anden som ble en kalkun". Den ser helt fin ut når den ligger flatt, men den fungerer ikke! Hodet blir hengende å slenge hvis man plasserer hendene i begge nebbdelene. Det ser rimelig teit (og litt grotesk) ut. Men Klumpen liker den nye vaskekluten sin han. Så da så.


image397

Lurer du på hva et dorullnissesubstitutt er? Det er det motsatte av et dorullnissesupplement. Sistnevnte selges visstnok i en butikk nær deg.... 

Ideen  til gakken fikk jeg fra nettet. (Hvor ellers.) Jeg fant en andeklut her: http://brileyknits.blogspot.com/2007/07/little-chick-bath-puppet.html men brukte bare bildet som inspirasjon. Min versjon er altså ikke strikket etter oppskriften. Men jeg tipper designeren av originalen fikk samme problemet. Bra at småbarn ikke er så kritiske. De LIKER hjemmelagde ting de.

Når det regner på presten

drypper det på klokkeren.  image391

Jeg er ikke inne på Ravelry og har ingen planer om det heller. Hadde nok fått magsår av alt det jeg ikke fikk tid til... Men mange andre er der inne, og en del av alt det fine de finner sprer seg videre til oss "på utsiden".

Hos Kate ( http://blogg.hobbyboden.com/kate/index.php ) fant jeg denne luen som hun igjen hadde funnet på Ravelry: http://aliceindilbertland.blogspot.com/2007/11/butterfly-hat.html

Veldig rask & enkel å strikke, men faktisk litt kjedelig! Synd, for resultatet blir jo veldig pent. Tror jeg får strikke opp noen uansett, det blir greie gaver.

image394

Min lue er strikket i lilla Impression, kjøpt hos Marit www.strikkinnom.no Garntykkelsen passet jo perfekt, så det var bare å strikke i vei. Det gikk med ett  og et halvt nøste. Garnet i oppskriften må komme i kjempenøster, for det var oppgitt at det holdt med bare et halvt nøste. Jaja.

Da har jeg visst oppfylt min plikt i Fargealongen også da, for november er lilla!  :o)

image392  Hvis noen har problemer å gjenkjenne fargen fra fargekartet så skyld på kjøkkenlampen, blitzen eller det dumme kameraet. Eller alle sammen.Det ble visst ikke særlig bedre av at jeg prøvde meg på litt redigering....


image395

Minn meg på å kjøpe et isoporhode. Vi er snart tomme for ballonger.

Å ja: På neste lue skal jeg strikke en omgang mellom fellingene i toppen. Den ble litt for "snurpete" etter min smak, jeg liker rundere avfellinger. Ellers var mønsteret helt greit.

Det koker i Hobbyland!

og årsaken er en særdeles teit reklame fra http://www.ting.as/  I løpet av et par setninger klarer de å provosere på seg hovedkundegruppen sin: kvinner i alle aldre, både med og uten barn. Egentlig ganske imponerende å få til da!
Ikke bare rakker de ned på oss som lager eller ønsker oss hjemmelagde gaver, de gjør narr av julepynten og gavene ungene lager i barnehagen og på skolen også. Hvor dumme kan man egentlig bli da?  Og hallo, hvem blir varm om hjertet av en teit overpriset vannkoker?

Vel, konsekvensen av dem "smarte" markesføringen deres gir seg nok utslag i kassaskuffen, men ikke helt slik de hadde tenkt seg.

Hvis du ikke finner noe provoserende i linken over har de nok byttet ut teksten med noe litt mer salgsfremmende. Det bør de.  image393

Mystisk strikkesak

Hva lager jeg nå da?

image389

Min nye rundpinne #3,5 på 30 cm er i alle fall i bruk. Grusom å strikke med, holder meg til strømpepinner heretter.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Var det vanskelig? Kanskje det blir lettere nå da?

image390

Fortsettelse følger!  :o)

Stilleben

image388

Da jeg hadde ryddet opp etter gårsdagen satte jeg meg godt ned i lenestolen. Og fikk øye på denne saken.

Syntes den fortjente et bilde. Mange tolkningsmulighter  her! *fnis*

En tankevekker

Fant dette diktet inne hos Skipskatta. http://hobbyrommet.blogs.no/?paged=2

Det er en sånn "send-videre-til-alle-du-kjenner"-sak, noe jeg i utgangspunktet er skeptisk til. Diktet skal være skrevet av en liten jente som har kreft og kort tid igjen å leve.

Tja, kanskje, og kanskje ikke. Uansett er det en liten tankevekker.


SLOW DANCE

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain

Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's

erratic flight?

Or gazed at the sun

into the fading night?
You better slow down.
Don't dance so fast.

Time is short.
The music won't last.

Do you run through each day

On the fly?

 When you ask

How are you?
 Do you hear the reply?
 When the day is done

 Do you lie in your bed

 With the next hundred chores
 Running through your head?

You'd better slow down
Don't dance so fast.
Time is short.
 The music won't last.

 Ever told your child,
 We'll do it tomorrow?

 And in your haste,
 Not see his sorrow?

 Ever lost touch,
 Let a good friendship die
  Cause you never had time
  To call and say,'Hi'
 You'd better slow down.
Don't dance so fast.

  Time is short.
  The music won't last.

 When you run so fast

to get somewhere

You miss half the fun of
 getting there.
 When you worry

and hurry through your day,

It is like an
  unopened gift....
 Thrown away.

  Life is not a race.
 Do take it slower
  Hear the music
 Before the song is over.


image387

Bildet har Gullklumpen min laget i paint.  :o)

 


Se hva jeg har fått!


image386


image385 Snille Minica HobbyForum bestilte den til meg siden jeg er så pysete. Nå er den skrevet ut, og jeg har lagt hodet i bløt for å finne et garn som passer både til oppskriften og lommeboken. Originalgarnet er i akryl, og det er i alle fall IKKE aktuelt til et slikt stort prosjekt. *nei-nei*  Lurer på om dobbel silkealpakka fra Garnstudio kan være et alternativ? Det er jo på tilbud nå. Men jeg må nok  uansett vente litt, har visst en del andre ting som bør bli ferdige først.....

Tusen TAKK til Minica, dette ble jeg kjempeglad for!!!

Litt fra forum-verden

Pay It Forward-bølgen har visst tatt litt av, og nå sliter mange med å få svar fra 3 stykker som vil ha gave. Dermed stopper det hele litt opp. Har har man lov til å ønske seg noe fra flere personer? I så fall, må man sende ut 3 gaver for hver gave man selv får? Og hva hvis man da ikke finner noen å sende til? Ble visst litt kaotisk dette....

Vel, ideen var jo god i utgangspunket. Og jeg  også har fortsatt noen gaver å dele ut, bare scroll nedover litt hvis du har lyst på.  *smil*

                                      image383

Inne på Hobbyboden var det spørsmål om hva som var gøyest å lage. Jeg kom ikke på noe! Det gøyeste er alltid det neste prosjektet, det å finne en ting man bare MÅ strikke men ikke er helt sikker på om man får til.

Flower Basket I var kjempegøy, FB II var ikke fullt så morsomt, for da visste jeg jo at det ikke var så vanskelig likevel. Nå er det ikke gøy å strikke slike sjal i det hele tatt. Utfordringen og spenningen er oppbrukt. Om en stund kan jeg sikkert ikke begripe og forstå hva som var så fantastisk morsomt med å strikke OPPVASKKLUTER. Men akkurat nå er det det som er gøy!
Tror jeg er litt prosessorientert når det gjelder strikking. image384


At noe så enkelt kan bli så vanskelig

Jeg SLITER med novemberluen. Og nei, jeg strikker ikke Shedir.

Sommerfugl-luen burde være rask og enkel å strikke. Kanskje det var derfor hodet mitt ikke var helt innkoblet da jeg startet.

Første forsøk ble genser. Eller i alle fall stor herrestørrelse. Tviler på om noen velvoksne herrer vil gå med en rød og sort sommerfugl-lue med dusk i. Den ble rekket opp igjen.

Neste forsøk ble med tynnere garn & pinner. Den så fin ut helt til jeg skulle begynne på selve sommerfuglborden. Men jeg hadde altså klart å vri opplegget, ikke bare en men TO ganger!!!! Nybegynnertabbe som jeg trodde jeg hadde sluttet med for sånn ca 30 år siden. Da var det bare å rekke opp igjen.

Forsøk #3 så bra ut en god stund, jeg dobbelsjekket det meste underveis. Likevel klarte jeg å strikke feil i begynnelsen av borden. Pyttsann, det får bare være sånn. Verre var det at jeg strikket hull på pekefingeren. Tofarget mønsterstrikk og plaster på fingeren er ikke noen ideell kombinasjon, det ble ujevnt og stygt fordi tråden satte seg fast.

Nå ligger luen på hold til bedre tider. Denne SKAL bli ferdig, dermed basta!

image382

Finner du feilen?

Sukk.

"The Cable Luxe Tunic".
 
Denne vil jeg ha. Gjerne den laaange varianten. Bare til meg selv.

image381

Mønsteret selges hos Lion Brand Yarn:  http://pages.e-yarn.com/6030/PictPage/1922241718.html
Siden jeg er en pyse når det kommer til netthandel får jeg den nok aldri.

Sukk igjen.

TAKK-gave

Se hva jeg har fått fra Marit: image380

image379

Nyyydelig Merino Stripes-garn, 3 store turkise knapper (tror jeg vet hvor de ender opp) og et skjønt kort med blomst og GARN på.

Tusen, tusen takk, dette var en flott pakke! *glad*

Nok et dypdykk i rollerne

image377

Det finnes ikke ukurant garn, det gjelder bare å finne det rette prosjektet!  *nemlig*

Jeg hadde masse av dette garnet i diverse farger, men det passet liksom aldri til noe jeg ville strikke. Dermed ble det liggende. Og liggende.... Synd, for det er et godt garn, 40% ull, 40% bomull og 20% lin.

Nå har jeg begynt på et enkelt trekantsjal i rillestrikk, og det blir veldig fint. Bruker pinne #5, som er den størrelsen som er anbefalt til garnet. Den litt røffe rillestrikken får fram den fine teksturen,  så dette vil jeg kanskje ha selv.  :o)

Nå må jeg bare finne en fin bord som avslutning.  :o)

 

Nesten-Eva

Jeg tok litt av i forhold til Eva-luene, så slik ble mine siste to:

image376

Rosetten på den svarte luen er heklet fast. Ellers har jeg gjort såpass mange endringer i mønsteret at det ikke er sikkert at Eva vil vedkjenne seg dem uansett, hehe.

Jeg syntes at disse luene var kjempemorsomme å lage, men i følge Gullklumpen var de megateite. Så da ble jeg litt i stuss. Ikke så kjekt å strikke noe som ikke blir brukt, så da gir jeg meg nok med disse foreløpig.

Muligens er ikke målgruppen for slike luer 12-årige småjenter?

Au!

Da blir det en liten pause fra klutstrikkingen. Jeg blir så tørr på hendene av bomullsgarn, og jeg må strikke ekstra stramt for å få det fast og jevnt. Resultatet ble hull på pekefingeren og blodig strikketøy. Au!  :o(

I går festet jeg tråder på en haug kluter og luer, og de siste uglene på Klumpens genser fikk øyne. Hadde bare sydd dem på på forsiden siden det var den som syntes på bildet jeg la inn. *flau* Uglene er kjempemorsomme å strikke, men det er et styr å sy på alle perleøynene. Så det blir nok en liten ugle-pause også. Akkurat nå løper en liten gutt rundt her med genseren på, og den er bare kjempefin til ham. Ikke klør den heller, så dette blir nok begges favoritt framover.  :o)

image374

image375

Pay It Forward

Fant denne inne hos Malin:

image373

Slik er reglene:

"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."

Hvis noen vil ha en gave fra meg så legg igjen en melding!
(Adressen tar vi på pm eller mail.)


You Make Me Smile Award

Denne fikk jeg av Hege.  :o)

http://blogg.hobbyboden.com/hege/


                                image372

Koselig at noen blir i godt humør av bloggen min.

Det er mange blogger som får meg også til å smile, så da sender jeg "awarden" videre til

- MALIN, som fikk meg til å mimre om farmors knapper:
http://knitgirlinorway.blogdrive.com/ 

- RANDI, som strikker de vakreste votter:
http://in-my-mothers-name.blogspot.com/

- LENE, som er en tryllekunstner med heklenålen:
http://www.123hjemmeside.dk/lenes-hjemmeside/2176461

Prøveklut II - nå begynner det å ligne noe!image371

Jada, fargene er helt feile.  Dette skal IKKE være i babypasteller. Men jeg brukte resten av LIDL-garnet mitt fordi det hadde en grei tykkelse og var godt å strikke med. Det var fryktelig slitsomt å strikke med begge ender av det store bomullsnøstet fordi trådene snurret seg hele tiden. Brukte mye tid på å løse opp i floker, og det var rimelig irriterende.  LIDL-garnet på pinne #3,5 ble stødig og godt og passe tykt.

Men uansett, nå begynner jo dette å ligne på avataren min, ikke sant? Har gjort ganske mange endringer, og de fleste fungerte bra. Perlestrikk gav en stabil, uelastisk kant - perfekt. Jeg strikket noen forkortede rekker der fellingen til spissen begynner, og nå ligger det mye finere.

Den kreative prosessen er faktisk det morsomste her, sluttresultatet blir jo bare en vaskeklut i bomull!  :o) Jeg får prøvd ut strikkekunnskapene mine, både  ved å utnytte muligheter og å omgå begrensninger. Spennende å lage det samme motivet i to så totalt ulike materialer som kryssfiner og bomullsgarn. Det krever mye tenking, prøving og feiling. Og så ser det så enkelt og selvfølgelig ut når jeg har funnet den rette løsningen.

Nå skal jeg straks gå i gang med klut III. Det er fortsatt litt småplukk som jeg vil ha annerledes.

Fortsettelse følger!!!

Bob-Bob, Daddy-Daddy, Bob-Bob Sue

image369

I dag er det visning av "fantasi-produktene". Mitt er ikke det mest avanserte da, men Ullklumpen er så glad i historien om de tre små fisk. Inspirert av den har jeg strikket en kjempefisk som skal få bli katteleke. Den er åpen i munnen, slik at den kan fylles med kattemynte og en liten bjelle. Dette ligger i en liten tøypose.

image370

Fisken består av to "teppefisker" heklet sammen på vrangen, brukte pinne # 7 og dobbelt garn. Hvis den faller i smak hos den firbente blir det kanskje flere! :o)

Novemberluen

image378

Her kan vi velge mellom to luer denne måneden:

Shedir, som er en "chemo-cap" med fletter og Randis sommerfugl-lue. Tror det blir sistnevnte for meg! Randis blogg, som du finner her: http://in-my-mothers-name.blogspot.com/ er en av  mine favorittblogger. Hun sitter i Texas og strikker de nydeligste votter med norske motiver. Verd et besøk!

Her er luemønsteret: http://bp2.blogger.com/_C2vuQyFriiw/RwKmuPk6VWI/AAAAAAAAA_Y/nb6v6ps_bx4/s1600-h/Butterfly-hat.gif

Prøveklut I

Da er den første "avatar-kluten" min ferdig.  :o)

image368

Masse småfeil her og en del ting jeg vil endre. Men dette kan bli bra til slutt!

Rillestrikk i kantene var en dårlig ide; den ble slaskete nederst og for stram i sidene. Spissen øverst ble ikke bra, kluten fikk nærmest klokkefasong. (fasongen den har på bildet er et resultat av massiv draing og forming) Jeg heklet en rad fastmasker rundt og heklet 3 m i 1 m i alle hjørnene uten at det hjalp så mye. Neste gang blir det perlestrikk og muligens noen forkortede rekker akkurat der fellingen til spissen starter.

Utskjæringen over takene ble ikke bra. Må prøve noe annet der. Og så var en fransk knute som sol ikke helt vellykket heller. Kanskje noe i hullstrikk blir bedre?

Neste klut blir nok i tykkere garn også, men på samme pinnetykkelse. Og denne kluten ender på kjøkkenet! Nå er det nemlig på tide å prøve ut vaskeegenskapene. *nikker*

hits