Laugardag

Det er lørdagskveld, og freden er i ferd med å senke seg i heimen.

En ung mann har hatt seg et deilig bad

004


og gyldne korketrekkere får lov til å lufftørke. Han trenger nok en klipp snart, men jeg er har en liten mistanke om at krøllene blir borte da.  Luggen har blitt temmelig glatt etter et par runder med saksen nemlig. Tror vi venter litt med det frisørbesøket.

003

Da mangler bare barne-TV og litt kveldsmat,  og så tenker jeg noen tar turen til drømmeland. Forhåpentligvis blir det minsten som sovner først, for jeg har en avtale med noen garnnøster.

I morgen skulle jeg egentlig ha vært på julemesse. Da hadde nok ikke kvelden blitt like rolig. Men der ser ut som beholdningen min minker litt likevel, det er stadig noen som forsyner seg i kassene på loftet. Både mann og barn går på "shopping" der oppe når de trenger gaver. Greit for alle parter egentlig. Da kan de i alle fall ikke klage på strikkingen min, eller hva?

God lørdsagskveld til deg også!  :o)

En liten bestilling

Frøken Dings skal gi bort disse pannebåndene som venninnegaver. Hun har selv plukket ut garn og knapper, men jeg fikk æren av å hekle dem.  :o)

001

Siden jeg ikke regner med at noen av mottakerne leser bloggen min legger jeg dem ut med navnelapper og det hele. Alle er heklet i staver med ullgarn av diverse typer på krok # 4,5.

002

Det ble ingen julemesse på meg i år. Først fikk jeg litt hetta, for jeg har jo veldig mye ting & tang liggende klart. Men egentlig er det godt å kunne ta det rolig også. For uansett hvor mye jeg har kommer jeg alltid på noe som mangler, og så blir det en voldsom produksjon dagene før. Nå kan jeg lage akkurat det jeg har lyst til, eller kanskje ikke strikke noe i det hele tatt. Fikk spørsmål om jeg stort sett produserer til messer, og nei, det gjør jeg ikke. Men det er en veldig grei måte å redusere overskuddslageret på siden jeg strikker veldig mye.

Vel, nå skal jeg avgårde på foreldrekaffe i barneparken, utendørs i regnværet. Får finne fram bergensbunaden tenker jeg.....


God helg til deg som titter innom!   :o)

Awarder

Jeg gar fått to nye awarder!  :o)


iloveyourblog Fra Henrikke http://www.skrytekroken.blogspot.com/ award Fra Unni http://unnisscrappeverden.blogspot.com/

Tusen takk til begge to!  *klem* Veldig kjekt at noen liker bloggen min.

Må tenke litt på hvem jeg skal sende dem videre til. Kommer tilbake til det.  :o)

Novemberlue II

luer2008119919033512177705591223376553    http://strandsofme.blogspot.com/

Nummer to ble bedre! Her har jeg brukt dobbel tråd og pinne #5,5 på bråtet og tredobbel tråd og pinne #8 på selve luen. Garnet er brun Mini Butterfly.

008

Luen ble posete og fin, og jeg synes bølgemønsteret er så flott. Nesten så jeg har lyst til å strikke flere, men det er vel lurt å ha en mottaker først. Julemessen jeg pleier å være med på ble avlyst i år, så da får jeg roe ned produksjonen litt. Det står alt 5 fulle kasser med ferdigstrikkete saker på loftet, huff og huff......

006    007

010

Mohair Mittens

pulsvarmeralong20081199190369   http://www.woolflowers.net/patterns.html

Uten et snev av mohair.  :o)

004

Det ble bare en av disse. Men den ble så komisk i fasongen at jeg måtte ta bilde før den ble rekket opp igjen. Ser ut som jeg har strikket en tekanne jo! 

Alt for kort og vidt bråt, selve hånden ble også kort og vrangborden for trang. Da får vi prøve en av de andre novemberoppskriftene. Dette mønsteret var ikke mye å skryte av nei.

Åremössan

Denne luen poppet plutselig opp på mange blogger rundt omkring, og da kunne jo ikke jeg være dårligere.  :o)
Link til oppskrift: http://supermamsen.blogspot.com/2008/01/re-mssan.html

002

Jeg har brukt dobbel tråd Moskus og bare 28 masker. Strikket til den hadde de rette målene og sydde sammen. Med 38 masker ble den enorm, rene nisseluen.

001


Hva synes dere om det nye utstillingshodet mitt da? Man trenger  nemlig ikke være rådløs selv om man er hodeløs, hehe...

Jeg og Gullklumpen var på bytur på lørdag. Vi fant isoporhoder på den nye Pandurobutiken i sentrum. I min iver glemte jeg helt at jeg ikke utstår isopor. Følelsen og ikke minst LYDEN (grøssegrøss) når man tar på det får nakkehårene til å reise seg og tærne til å krølle seg.  Frøken tenåring fikk jobben med å sette hodet tilbake i hyllen mens mor fjernet seg langt unna.

003

Dermed måtte jeg finne noe annet lurt å putte inni de nystrikkete luene mine da. Syntes jeg var smart jeg.  :o)

Fisk i snø

eller noe slikt......

Det forhatte fisketeppet er ferdig blokket nå. Og det ble et helt OK skjerf.

001

Her synes i alle fall snøen, men motlyset var ikke så snilt med hovedmotivet.

002

Godstolen i stuen fungerte visst bedre.

004

De lyseblå-grå fiskene er knall turkise i virkeligheten. Veldig rart det der, den fargen er umulig å fotografere med mitt kamera.

Herr Mus ønsker alle en god helg!

Dagslyset som aldri kom

Nå er det lenge siden dette innlegget: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1226689773_da_var_det_helg.html#comment

Og fortsatt venter jeg på dagslys så jeg kan få tatt et skikkelig bilde. Helst skulle det vært utendørs også. Det er visst bare å gi opp,  vi har gråvær og regn dag ut og dag inn. Og nå skal sjalet i tillegg avleveres til sin nye eier.

Her er i alle fall et bilde sammen med min nye regnkåpe. Særdeles passende, hehe. (selv om ullsjal UTENPÅ regntøyet nok ikke er særlig lurt)

003


002

Garnet er Merino Stripes og jeg fikk det i TAKK-gave fra Marit for lenge siden. http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.updated&ar_id=6620362&isdraft=1 Fargene er kjempefine, og garnet er mykt og godt. Jeg brukte opp begge nøstene, økte på hver 4. omgang i den ene siden med det første nøstet og felte tilsvarende med det andre. Heklet picotkant rundt med et nøste pusegarn fra lageret mitt.

Shaun & Shauleene

(Sjååån & Sjåååliiin, for de som måtte ha uttaleproblemer, hehe..)

Husker dere denne? Ikke det? Kanskje ikke så rart, kremt.

bilde0441203799971
 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1203799648_en_sau_blir_fdt.html 
Her står det mer om ham, begynner å bli en stund siden dette visst. Og planen var at han skulle få både genser og selskap av en søt sauedame også. Men han ble bare liggende, helt til Klumpen tok over styringen. Dessuten passet han bra til dagens oppdrag. (Det kan du lese om i forrige innlegg.)

Vel, endelig er det lykkelige paret ferdig. Shauleene er strikket etter den engelske oppskriften, Shaun er fra SparKjøp-kit'et. Og jammen ble de ulike! Faktisk synes jeg Shaun ble finest. Venninnen hans fikk veldig lite hode og liten hale. Ørene hennes ble helt håpløse, så der valgte jeg å bruke de fra den andre oppskriften.

005


Nå har damen fått sjal og alle tråder festet. Så da anser jeg min jobb som avsluttet. Spent på om det blir små sorte og hvite lam til våren?

006

TO ufoer ferdige på en dag, dette går veien! Hei og hopp!  :o)

Dagens utfordring 19.11.

Ta bilde av prosjektet ditt på det stedet der du sitter (eller står?? Lurer på...)
og koser deg med det. Smiley  Lese avis  SyJeg holder faktisk på med et skikkelig koseprosjekt i dag. Stakkars Shaun har ventet lenge på å få øyne og genser, det er endelig på plass nå. Og snart får han en liten venninne også. Det vil si, de har visst alt funnet hverandre.  :o)

004

Ullklumpen min fant disse i UFO-kurven på soverommet (ups, jeg har visst flere slike kurver rundt omkring, hehe...) og kom drassende med begge to. -"Øye bæ, mamma? Fotene bæ?"

Vel, jeg har visst skrevet tidligere at jeg arbeider best under press. Føtter og øyne ble sydd på under streng overvåkning av Klumpen,  og han gav klar beskjed når det ikke gikk kjapt nok. Skikkelig slavedriver!

Sauefrøkna skal få seg noen klesplagg hun også, så det tar nok resten av dagen.


Og her er grunnen til at avkommet et hjemme i dag:

001

Øs-pøs-plisk-plask-regn og hutretemperatur. Siden han vanligvis er klissvåt 5 minutter etter at vi har ankommet barneparken valgte vi å ta en fridag. Både han og jeg er litt småforkjølet i tillegg. Vinduet med regndråper på er rett over sofaen der vi sitter.

Dagens utfordring 17.11. og 18.11.

DAGENS UTFORDING 17.11:
Hva er dine prosjektplaner for denne uken? Gjerne bilder!
   Foto grin
 
Jeg skal legge opp en haug med bukser til både mannen og tenåringen. Verste jobben jeg vet om. *mumle*

Ellers har jeg planer om videre UFO-rydding. Har muligens noen flere på lur..... FlauDAGENS UTFORDRING 18/11:

Finn det webkameraet som er nærmest deg, og legg ut lenke til det. Altså, da tenker jeg ikke på ditt eget, men for eksempel lokalavisens sitt, eller noe sånt... Smiley Psst...
Her er en nyttig lenke. Wink

Her er det nærmest meg: http://www.bt.no/kamera/article206.ece

Koselig vær, ikke sant?

Novemberluen

luer2008119919033512177705591223376553  Star Crossed Slouchy Beret  http://strandsofme.blogspot.com/

Endelig ferdig! Og jeg lurer på hvorfor det tok så lang tid, for selve strikkingen var unnagjort på et par timer. Mønsteret var kjempeenkelt, og jeg som syntes det så så avansert ut.

Luen min er strikket i dobbel tråd Mini Butterfly (= "forgjengeren" til Kitten Mohair,  det er samme garn og produsent, bare at mitt er fra 80-tallet) Jeg brukte litt over 50 gram.

004

Siden flere skrev at luene deres ble for store strikket jeg bråtet på pinne #5,5 og selve luen på pinne #7. Jeg strikker veldig stramt, men jeg var likevel forberedt på en posete lue. Denne ble ikke posete i det hele tatt. Luen satt som et skudd på mamma, mulig den ender opp hos henne.

Jeg fikk litt for lite garn, det var jeg i grunnen forberedt på. Derfor ble det en kreativ løsning på slutten av fellingen. Synes det fungerte bra jeg. 

003

Nå har jeg startet på ny lue i samme garn men i en annen farge. Jeg har tenkt å bruke tredobbel tråd og pinne #8etter bråtet, får se hvordan det fungerer. Blir det bra har jeg en gave i boks.  :o) 

Luen er mørk gråblå, ikke så skarp i fargen som det ser ut som her. Håpløst å fotografere slikt pusegarn i lampelys. Men dagslys UTEN regn er visst en utopi her i byen. Kanskje jeg skal kjøpe meg et undervannskamera?

Helgens utfordring 14.11.- 16.11.

Her har dere litt å bryne dere på i helga 14-16/11: 

  • Gjør ferdig én eller flere UFO-er! 
  • Ta bilde av himmelen hos deg og/eller helgens prosjekt(er)


Ojda, da må det jobbes! *bretter opp ermene*


Jeg var en av de første som meldte meg på Fisketeppe-alongenHobbyBoden. Faktisk har det vært to slike alonger til etter at den første var ferdig. Har jeg så strikket ferdig teppet mitt? Å jada!

Å neida. Det har ligget pent i posen sin og vært min dårlige samvittighet alt for lenge. Fisk #1 var gøy å strikke, #2 også. Men så var det #27 da, for ikke å snakke om #85...

Å rekke opp igjen og bruke garnet til noe annet var ikke aktuelt. Det hadde blitt veldig mange smånøster. Dessuten hadde jeg montert og festet tråder etterhvert i den naive tro at det var løse tråder som var problemet. Men inspirert av helgens utfordring hentet jeg posen ned fra loftet. Oppi den var det masse garn også. Synd å bare la det ligge.

Fargene på teppet var en av grunnene til at jeg mistet motet. Jeg hadde sett for meg et slags kystlandskap med hav, svaberg, strandblomster og himmel med sol og skyer, alt bygget opp som en mosaikk med fisker. Havet var ferdig, og halve svaberget. Og det ble IKKE noe fint.  :o( 

Etter litt tankevirksomhet begynte jeg å sprette teppet fra hverandre. Jeg oppdaget kjapt at jeg hadde gjort en god jobb med montering og trådfesting, det var nesten umulig å demontere. Noen steder måtte jeg bare gjette og klippe over en tråd. En fisk raknet, men resten overlevde.

006

Etter en hel dags arbeid satt jeg igjen med et langt og bulkete fiskeskjerf. Vet ikke om jeg hadde orket hvis jeg hadde visst hvor mye plukk det egentlig var. Men nå ligger det i alle fall i vaskemaskinen. Heklet en rad fm og en rad picoter rundt det hele, måtte gjøre litt tilpasninger for å få det til å følge kurvene i fiskene. Nå skal det blokkes og muligens også dampes litt, så får vi se.Himmelbilde bød også på utfordringer; kameraet mitt liker ikke vann. Og jeg bor i Bergen og det er november..... Men plutselig fikk vi et solgløtt, og da var det opp med vinduet! Her er utsikten fra stuen min:

008

Da anses oppdraget som fullført!  *glad*


En kvinne for sin hatt

eller kanskje heller en tenåring for sin lue.

Storeklumpen har begynt på ungdomsskolen, noe som betyr ny klasse og nye potensielle mottakere for mine strikkesaker. De fleste i gamleklassen hadde visst fått nok av både luer, puslvarmere og diverse annet opp gjennom årene, hehe.

I går skulle  frøkna i bursdagsbesøk og  hadde bestilt en lue som gave. Den skulle være stripetete og IKKE baggy fikk jeg beskjed om. Mottakeren kjørte nemlig en klassisk stil....

Javel da. Siden det var torsdag og bare to dager til besøket fant mor fram garn og pinner og satte i gang. Lilla ullgarn i to  nyanser burde jo bli bra? Luen er forøvring skamløst kopiert fra et hode som satt foran meg på bussen hjem fra barneparken. Bortsett fra at den var brun og rosa da, og det var visst ikke ønsket her.

005

Men neida. Lilla var også helt feil. Og tupp øverst skulle det i alle fall ikke være.

-"Tenk engelsk kostskole, mamma." var beskjeden jeg fikk. "Smale striper, litt sånn skoleuniformpreg. Lysegrått og hvitt blir bra"

Hm. Lysegrått garn var det heller dårlig utvalg av i heimen. Det eneste jeg fant var en liten rest Babyull. Etter litt diskusjon ble sort som hovedfarge godtatt, og dermed ble denne kreasjonen til. Dobbel tråd og pinne #4 gjorde den heldigvis til et kjapt prosjekt. Og nå er det lysegrå garnlageret mitt redusert til ca 20 cm.

002

Tre knapper fra 20-kronersposen fikk også være med. Syntes den ble litt kjedelig uten noe pynt eller farge.

Luen ble forøvrig godt mottatt den. Men de andre jentene var ikke helt overbeviste om at de trodde på at den var hjemmelaget. Ingen andre hadde mammaer som strikket slikt.

De venner seg nok til det!  :o)

Da var det helg!

Tre nye strikkeprosjekter er ferdige. To ligger i vaskemaskinen, ett henger her over stolryggen.

003

Så fantastiske bilder får jeg altså med lampelys og blitz. Tenker vi prøver på nytt igjen i morgen jeg. Da blir det uten joggesko øverst i hjørnet også.  :o)

God helg til dere som titter innom!


Verdien av en ting

Noen husker kanskje hanskene jeg "reddet"  for noen dager siden? http://mimounashobby.sprayblogg.no/1226396945_redningsopreasjon.html#comment  Reaksjonene jeg fikk har fått meg til å filsosofere litt - hva avgjør egentlig verdien til slike ting?

Hanskene er håndstrikket. De kommer ikke fra noen "proff" votteprodusent, til det er de for ujevnt strikket. Så det er nok en glad amatør som har produsert dem. Det er (mest sansynlig) Rauma-garn og oppskrift, det kjennes ut som finull. Mye arbeid på tynne pinner. En venninne har et lignende par, omtrent det eneste hun har strikket i hele sitt liv. De er tilsvarende ujevne, men hun er superstolt over å ha laget dem helt alene.

Hvis venninnen min hadde mistet  hanskene sine hadde hun blitt kjempelei seg og sikkert lett både høyt og lavt etter dem. "Mine" hansker lå slengt midt i en mye brukt gangvei i dagesvis uten at noen kom og lette. De lå godt synlige, mange har sikkert sett dem, kanskje plukket dem opp og studert dem også. Hadde noen tatt dem med seg hvis de var hele tro? Noen la dem til slutt inn i hagen vår, kanskje de trodde det var der de hørte til. Selv henger jeg noen ganger opp votter/luer/andre plagg jeg finner på et godt synlig sted i tilfelle noen leter etter dem. Det meste blir bare hengende....

Hva er verdien til et par våte og sølete hansker med ødelagt tommel? Hadde det vært de venninnen min strikket hadde hun nok blitt overlykkelig over å finne dem igjen, de hadde blitt vasket og reparert og sikkert satt enda mer pris på siden de nesten ble borte. Men disse hanskene er strikket av en fremmed jeg ikke vet noe om. Siden jeg fusker i faget selv har jeg en viss peilig på både materialkostnader og arbeidsinnsats, men likevel. Hvorfor skulle jeg bry meg?  Noen synes til og med at det er litt ekkelt å plukke opp slike ting. Hvor på veien mistet hanskene verdien sin? Der de lå var de bare våt og skitten ull, uten verken affeksjons- bruks- eller økonomisk verdi. Kan de bli "verdifulle" igjen tro? Er det noen som savner dem, eller er eieren likeglad?

På vei til barneparken går jeg forbi en idrettsplass. Der ligger det alltid luer, votter, sokker, jakker, sko osv strødd utover. Mye ser ut som dyre ting, ADIDAS, HellyHansen og diverse andre kjente merker. Vanligvis ligger det der dag etter dag etter dag til det bli trakket ned i sølen og ødelagt. Skal jeg plukke det opp, og hva gjør jeg i så tilfelle med det? Det er jo ikke mitt. Og tenk om noe leter etter akkurat den tingen? 

Jeg brukte en drøy time på å lete etter Klumpens restegarnsvott som han hadde kastet av seg da vi var på tur. Og luen hans som var borte i nesten 3 uker ble like god etter en vask. Den ble gjenfunnet våt og skitten da de raket sammen visne blader i barneparken. Disse tingene hadde fortsatt en verdi, for de var savnet.

Men hva avgjør egentlig verdien på en ting? Er det som er verdifullt for meg verdiløst for deg og omvendt? Har egentlig ingen konklusjon klar, bare mange tanker. Hva mener du?

008

 

Dagens utfordring 12.11. og 13.11.

12.11.
Ta bilde av ditt nåværende prosjekt og et (kjæle)dyr. Hvis du ikke har et kjæledyr, kan det jo hende en edderkopp løper over strikketøyet eller kanskje du kan ta med en hånd eller en fot eller noe annet rart..... Bruk fantasien!  :o)

001

Det MÅTTE jo bare bli et bilde av Herr Mus det! Her poserer han iført historiens mest mislykka baggy-lue.

002

Luen passer til en middels elefant, og fellingen bak ble ikke noe fin. Sånn går det når jeg for en gangs skyld skal være flink og følge mønsteret. Mumle.....

Denne luen er det jeg har strikket: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=233059.0 Den så så fin ut på bildet, men min blir nok gjenvunnet til nøster snart.

Ellers er dette tingen for de som liker litt mindre, kravlende "kjæledyr": http://www.wermland.nu/Stickning/13.11.
Hvilke hobbyblader abonnerer du på og/eller anbefaler du. Gjerne linker og kommentarer.. Smiley

Ups, abonnerer ikke på noe jeg. Men jeg følger med på en del online strikkemagasiner, slik som www.knitty.com og  www.knitonthenet.com Finner så mye inspirasjon på nettet at jeg ikke føler behov for å kjøpe blader. Og dukker det opp et mønster jeg bare MÅ ha så kan jeg jo kjøpe akkurat det bladet i løssalg.

Dagens utfordring 11.11.

Hva savner du oppskrift/fremgangsmåte på?/Hva skulle du gjerne ha laget om du hadde funnet en oppskrift på det?

Denne måtte jeg tenke hardt og lenge på. Med internet og ikke minst Ravelry finner man jo oppskrifter på det utroligste.

Det jeg tror hadde gjort mange overlykkelige er en TRÅDFESTER, en dingsedups som fester alle de dumme trådendene når strikkeplagget er ferdig. Den må selvsagt være helautomatisk og feste pent og ordentlig. Man stapper plagget inn på ene siden og får det ut igjen fix ferdig på den andre siden.

Gi meg en arbeidstegning noen, så skal jeg mekke den egenhendig!

wallaceandgromitrabbit


Wallace & Gromit? 

Redningsopreasjon

Siden barnevottene ble så fort ferdige strikket jeg like godt et par hansker også jeg.  :o)

006

Trodde du på det? Kan garnantere at noe slikt får du ALDRI se meg strikke. Flerfarget mønster på pinne #synål, nei takk!  Faktisk aner jeg ikke hvem som har strikket disse. De lå i bakken utenfor huset vårt lenge. Mamma så dem hver gang hun hentet avisen, men hun lot dem ligge i tilfelle noen lette etter dem. Til slutt kastet noen dem inn i hagen vår. Og med det været vi har hatt i det siste ble de jo stadig mer våte og skitne. Dermed var det duket for en redningsoperasjon.

Hanskene ser helt nye ut, og bortsett fra en frynsete tommel er de like fine. De ser ut som om de knapt er brukt. De er nok dampet, men det virker ikke som om de har vært vasket. (Himmel for en garndetektiv jeg har blitt,  men det er utrolig hva man kan finne ut bare ved å se på og ta i et strikkeplagg.)

007

Lurer på hva som har skjedd her? Hele tuppen på tommelen ser ut til å ha blitt revet av. Vel, det burde la seg reparere. Og jeg vet om noen som har masse restegarn på loftet, hehe. Jeg skal nok finne noe som ligner.

008

Tadaaaa, pinne #2,5 ser ut til å passe akkurat. Jeg har fjernet "frynsene" og rekket opp ned til der garnet er helt. Nå gjenstår det bare å studere mønsteret og fellingen på den andre tommelen så de blir like. Og så må jeg gå gjennom nøstene mine i dagslys så jeg finner tilnærmet riktige nyanser. Tror Gammelserien fra Rauma burde passe, har noen rester liggende. 

Venter med å vaske dem til de er ferdig reparerte, håper flekkene går bort. Hvis ikke får de få en sprek ny farge med Kool Aid . Lurer på om noen savner disse? Hadde blitt lei meg hvis jeg hadde mistet dem. Men nå får de i alle fall en ny sjanse.

Godt opplært

Gjett hvilken lue som har vært i daglig bruk siden den ble ferdig?

Jepp, Mam'sell-luen. Mannen kom hjem fra jobb og fortalte at en kollega hadde spurt hvor han hadde fått den stilige luen fra. Hvorpå han svarte at han kunne skaffe ham en maken for 150 kroner. Det er veloppdradd mann det!  Så gjenstår det å se om det kommer en bestilling. :o)

I mellomtiden har det blitt en ny lue:

005

Nesten kasjmir dette også.    *fnis*   Eller "akryl med ekte kasjmirfølelse" som det stod i postordrekatalogen. Favoritten min er dog "en ullen blanding av akryl og syntetiske fibre" , sakset fra samme katalog.

Syntes denne ble helt grei jeg, men både Gullklumpen og gemalen var for en gangs skyld enige: Fargene passet ikke sammen. Jaja. Den ender i luehaugen min, så får vi se om noen vil ha den.

Dagens utfordring 10.11.

Tør du ta frem alle UFO-ene dine og samle på ett bilde? Wink
 
Auda, det var litt skummelt!

Siden det egentlig er over leggetid nå gjør jeg det litt enkelt, her er en skittentøyskurv full av UFO-er. Hva som er oppi får du kanskje se etterhvert.  :o)

004

Her er i alle fall et sjal, en lue, en enslig tøffel +++.
 

Kreativ stafett

Fikk jammen en ny utfordring jeg.  :o) Åse utfordret meg til å strikke votter til Klumpen.

Unge herr dyppe-hendene-i-søledammer trenger absolutt nye votter. Han HATER stive kjøpevotter, de dyre REIMA-vottene river han av seg fortere enn vi får dem på, samme med regnvottene. Så da er det godt å ha flere (eller mange) par med tynne ullvotter å bytte mellom.

Da Klumpen startet i barnepark i mars strikket jeg opp diverse vottemodeller for å se hvilken som var best. Den desiderte vinneren ble Child's Sideway Mittens. De sitter kjempegodt på hånden og gir god bevegelighet. Bråtet er kanskje litt kort, men det er jo en smal sak å forlenge det. Men skrekk og gru, linken virker ikke mer. Og jeg har ikke lagret oppskriften.

Vel, da går vi videre til #2 på listen, No Swatch Mittens.  De har jeg i alle fall lagret. Disse er også gode i bruk, paret jeg strikket i Babyull passer akkurat nå. Med litt tykkere garn og 1/2 nummer tykkere pinner burde de holde ut vinteren.

002

Disse falt i smak, jeg fikk ikke festet alle trådene før de ble tatt i bruk.  :o)

003

Jeg har brukt restegarn i ull og pinner #3,5. Er ikke 100% fornøyd med fargene, men pytt-pytt. Bokstavelig talt, de ender nok i en sølepytt alt i morgen, hehe.

001

Klumpen er ulastelig påkledd: bleie, genser og votter. Hans elskede gummistøvler er forviste fra stuen, de har et halvt kilo sand hver i rillene under sålen. Så da ble det bare tær.  :o)

Klar for nye utfordringer! 

Dagens utfordring 08.11. og en litt sår dag

Jammen tok mannen pc-en under armen og forsvant i går. Så da satt jeg igjen uten nettforbindelse.

Jaja, nå er begge to på plass igjen. (Gjett hvem jeg savnet mest, hehe...) Dermed kommer lørdagens utfordring på søndag. Bedre sent enn aldri!

Jeg har flere prosjekter på gang, men det går ikke så raskt akkurat nå. Høyre skulder har begynt å protestere, håper det går over snart. Men jeg prøver å ta det litt rolig selv om akkurat det ikke er så lett, sukk.

Her er i alle fall strikketøyet mitt, hva det skal bli får dere se senere.  :o)

004

Jeg og Gullklumpen var på handletur i går, begge ungene trengte litt nytt tøy. Synes ikke jeg gjør annet enn å kjøpe klær til dem, men det er visst stadig noe de mangler. Vel, vi fant i alle fall mesteparten av det vi skulle ha + litt til, så den biten var grei. Men samtlige butikker vi var innom hadde store plakater med FARSDAG. Vi har egentlig ikke pleid å gjøre noe stort ut av den dagen bortsett fra kaffebesøk med kake. Men i år har jeg ingen pappa å lage kake til. Det ble pluselig veldig følbart der jeg gikk,  syntes alle andre bar på pakker og kakeesker. Rart hvordan noe man tror man har kontroll over plutselig innhenter en igjen når man minst venter det. Savnet kommer nok alltid til å være der.

Nå står det kake i ovnen likevel, ungene har i alle fall en å bake til. Og så skal Klumpen ha boller med i parken i morgen, det blir sikkert et par ekstra som vi kan prøvesmake.Dagens utfordring 07.11

Gjør et Google-søk (gjerne fra søkeruten midt på hovedsiden under "Nettsider der ute", så støtter du forumet i same slengen... Wink) på noe helt annet enn du vanligvis søker på, og se om du finner en artig blogg du kan dele med oss. Smiley

Jeg googlet "Gullklumpen" og kom inn på denne bloggen: http://noten.wordpress.com/2007/03/07/ford-sierra-gullklumpen-min/  
Denne "gullklumpen" var altså en bil!

Utrolig nok, bil-damen hadde link til en hobby-dame jeg kjenner i det  siste innlegget sitt. Verden er ikke stor!

Så googlet jeg videre for å finne bilde av en gullbil som passende illustrasjon. Og endte opp med dette bildet og denne bloggen med tøffe vesker: http://images.google.no/imgres?imgurl=http://bp2.blogger.com/_AI_d20hD54A/SDyccR2Xv0I/AAAAAAAABU0/33hm6opK3ew/s400/car%2Bgold.jpg&imgrefurl=http://rossyrossy.blogspot.com/&h=399&w=400&sz=25&hl=no&start=34&usg=__8HsqEGp3qzeaS5eLc7MaTdgKmj0=&tbnid=cua3uk4S3ERWCM:&tbnh=124&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dgold%2Bcar%26start%3D21%26gbv%3D2%26ndsp%3D21%26hl%3Dno%26sa%3DN


r6rcaa4xvo1cabsfgmkcalvw92qcabstnkccac159w1capfajm  Dette var jo gøy jo!

Dagens utfordring 06.11.

productthumb 

Marit har laget en fin oppskrift på pannebånd i hullstrikk, men det mangler navn. Dagens utfordring ble derfor å finne ut hva det skal hete.  Her ligger mønsteret: 
http://www.strikkinnom.no/ds_product_info.php?products_id=3615   
Liv http://livs.hobbyblog.net ) har laget en kjempeflott versjon av det, som kan sees her  Smiley

Noen gode forslag? Da får du ta turen innom www.hobbyforum.no

Gullklumpen mente å se svømmende flyndrer, men hun fant ut at det lignet på kolibrier også. Så hennes forslag er KOLIBRI.

Alle fargene + det regelmessige mønsteret som gjentas fikk meg til å tenke på KALEIDOSKOP. Så det er mitt forslag.   smiley

Dagens utfordring 05.11.

Hvilket prosjekt som du har laget er du mest stolt av? Foto

Ojda, litt vanskelig dette her. Jeg har jo laget en del Sachen & Dinge da....

Hmmmm, tror kanskje denne?

001

Denne laget jeg på lærerhøgskolen, oppgaven var "speil" og materialet tre. Jeg startet helt fra scratch med å lage skisser, det var en både spennende og lærerik prosess. Her fikk jeg prøvd meg med saging, liming, treskjæring, utfresning og ulike maleteknikker. Å få hengslene til å fungere var litt plundrete, men det gikk det også.

Speilet er ikke skittent, de små "flekkene" er speilbildet av de småblomstrete stuegardinene mine. *fnis*

003

Solen øverst er frest ut og malt gul. Det er logoen for Kulturbyen Bergen, og mynten i midten er en minnemynt som ble gitt ut i forbindelse med at Bergen var kulturby. Motivet på den er Bryggen.

Noe som ser symbolikken i speilet mitt?  :o)

002

Ups, her syntes visst alt rotet i bokhyllen også. Jaja...

Jeg har brukt både dekkende og transparent maling, og jeg malte noe før og noe etter at jeg skar ut motivene. Det var spennende å prøve ut hvordan jeg kunne utnytte overflaten i treet. Dette må vel være Bergen by night, hehe...

Lukkemekanismen ses helt nederst; to magnetlåser.

Siden tresløyd absolutt ikke er min spesialtiet er jeg veldig fornøyd med akkurat dette speilskapet. Har fått mye skryt for det, noen ville faktisk kjøpe det også. Men nei, det skal få henge pent på veggen der det henger. Og så har det jo blitt logoen min, jeg bruker det som avatar på nettet + på merkelappene på tingene jeg lager.

Dagens utfordring 04.11. og litt bloggtanker

Ditt beste tips om å lage noe i julepresang? Helst lenke til en oppskrift/fremgangsmåte eller et illustrerende bilde kanskje?

DENNE må jo være perfekt!  grin

http://www.santaspostbag.co.uk/christmas-wellington-boot-rudolf.shtml  Visste dere at Rudolf egentlig kommer fra Bergen? I alle fall denne Rudolf'en.Det har vært en del tråder inne på HB i det siste om kommentarer i blogger. Noen har fått negative kommentarer om ting de har laget, andre har fått mindre hyggelige pm-er eller mailer der folk nærmest krever at de skal dele mønstre. Tror jeg er heldig jeg, for i løpet av min -skal vi se - snart 5-årige bloggerkarriære har jeg vært forskånet for slikt. Synes jeg får mange koselige tilbakemeldinger, det er en av de viktigste grunnene til at jeg faktisk har lyst til å fortsette med bloggen.

rosenew2007m

Så disse er til alle dere som besøker bloggen min og legger igjen hilsener.  Prøver å kikke innom hos alle som legger igjen adresse til egen blogg, finner kjempemasse inspirasjon på bloggrundene mine. Tusen takk!

Kreativ stafett

004

Da har jeg hengt meg på en ny aktivitet på www.hobbyforum.no   :o)

Sakset fra påmeldingstråden:

Bruk opp garnrester i en morsom stafett med litt "kreativt press"!

Vi skal utfordre hverandre til å lage noe av garnrester vi har liggende, for eksempel pannebånd, luer, pulsvanter, babysokker osv.

Kanskje du trenger et forslag til noe å bruke garnet på, eller kanskje du har en idé allerede?

REGLER:
- Oppstart: 1. november

- Meld deg på i denne tråden. Legg ut bilde/beskrivelse av garn du vil utfordres med, hvordan du vil utfordres, og hvor mange ganger. Styr dette selv. Eks: Vil du ha forslag om en spesiell oppskrift eller bare type ting. Vil du bli utfordret til å designe en ny oppskrift, eller vil du bare ha det helt åpent?

- Én person starter - kanskje med en litt kollektiv utfordring?

- I stafettråden sender du utfordringen videre til 1-2 personer (avhengig av antall påmeldte) fra påmeldingstråden som ikke er blitt utfordret før, så må den som blir utfordret lage noe innen en uke (gjerne fortere).

- Når du er ferdig med din utfordring, legger du ut bilde i stafettråden og sender stafettpinnen videre til nestemann (vi behøver ikke å følge rekkefølgen, bare pass på at alle blir utfordret minst én gang)

- Når du er blitt utfordret, kan du endre meldingen din i påmeldingstråden og skrive f.eks. Utfordret 15/11, sånn at det er lettere å se hvem som er blitt utfordret allerede.

- Hvis du ikke kan delta i en periode, skriv det i ditt innlegg i stafettråden.

Om vi synes dette er gøy, kan vi jo bare fortsette og utfordre hverandre flere ganger, så klart. Blir vi mange med, kan vi utfordre flere av gangen med flere stafettråder.
 


Jeg har alt blitt utfordret av jogusi, så nå må jeg strikke et barneskjerf innen lørdag. Hun kom med et mønsterforslag også: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=109&d_id=20&lang=no
Jeg har ikke Puddel i lageret mitt, men jammen fant jeg ikke et nøste Parma som gjorde samme nytten. Arvegarn selvsagt, reddet fra en som hadde begynt å strikke av det og gitt opp. Kan til en viss grad forstå det, for dette var IKKE godt å jobbe med. Men med rillestrikk på pinne #8 ble det skjerf likevel. Strikket til garnet tok slutt, sydde på noen  silkeblomster og FERDIG! 

001Dette burde jeg vel ha strikket i oktober ser jeg, men men....  Rosa er fint i november også det.

mam'sell for monsieur

Far i huset liker litt korte luer, ikke sånne som går langt nedover ørene. Og så skal de ikke være for varme, ikke klø og helst være så nøytrale i fargene som mulig. Her har jeg visst truffet blink for en gangs skyld.

001

Klumpen poserer uvitende som luemodell mens han droodler på den nyeste IKEA-reklamen. Luen passet jammen til ham også, men han har jo en kvart  trillion hodeplagg fra før da.

Garnet? Tør nesten ikke skrive det, hehe. Det er helt vaskeekte ...øh.....cashmere?  *lygekryss*

Dagens utfordring 03.11. og en award

Hvilke(n) blogg(er) inspirere deg?

Ingen tvil etter å ha lest dette innlegget: http://sipusa.neuro.no/blog/2008/11/02/jeg-har-omm%c3%b8blert-men-hvor-ble-det-av-garnet/#comment-2074

Tror jeg dør på meg!  Ler

Hvorfor får du finne ut selv. 29681750014c22a2ceddm   Og så har jeg fått en award fra AnetteK, tusen takk! http://www.annettek.net/

Hun skriver at det hun liker i min blogg er at jeg bruker helt vanlig garn, ofte restegarn, og at jeg oppdaterer ofte. Kjekt å høre, for jeg tenker noen ganger at både bloggen og det jeg lager er litt traust og kjedelig. Det er ikke mye luksusgarn eller fancy tilbehør hos meg akkurat. Klem til deg, Anette! 

Tror jammen jeg sender denne videre til Sipusa jeg,  for jeg ler fortsatt etter å ha lest dagens innlegg. Hadde jeg bare vært halvparten så kreativ og modig!  http://sipusa.neuro.no/

Dagens utfordring 02.11.

Hvilken designer er din favoritt/største inspirasjon? Gjerne lenke til hjemmsiden og/eller en ting som du synes er spesielt fin.


Jeg grublet så lenge på denne at det visst ble neste dag, hehe!  cheesy

Tenkte på Kaffe Fassett, Jared Flood, Unn Søiland Dale, Ellinor Flor ++, men landet på en helt ny designer som jeg nettopp har oppdaget. Her er bloggen hennes:  http://reliquaryarts.blogspot.com

Hun har en helt annen stil enn meg, men hun liker å eksperimentere med mange teknikker og tåler å tabbe seg ut innimellom også. Jeg har nok blitt temmelig ensporet på strikking og litt hekling de siste årene, savner å jobbe med helt andre teknikker og materialer. Får lese litt mer i denne bloggen og kanskje så smått prøve meg på nye og spennende prosjekter jeg også.    smiley

Nyt denne da:

deathflake


Noe for neste Selbuvottepar?  

Siste ladning

for en stund i alle fall, hehe...

005

004  

003

002

Noen som kjenner igjen "rosetten" fra den første utfordringen vi fikk? http://mimounashobby.sprayblogg.no/1225147221_dagens_utfordring_p_h.html#comment

Det VAR luer ja, flere Turn-a-Square.
Nå er de vasket & formet, de to øverste er pakket inn i pent gavepapir og på vei til nye eiere.

Dette var det siste jeg hadde igjen av restegarn i ull, og alle fargene passet ikke sammen slik at det kunne bli et nytt skjerf. Men det var nok til 4 nye luer når jeg sorterte nøstene i småhauger.

Den beige er strikket av opprekksgarn, og den er jeg ikke helt fornøyd med. Garnet er fortsatt ujevnt etter en runde med "snill" ullvask, så nå skal den få litt tøffere behandling. Satser på å tove den lett, den er såpass stor at det bør gå bra.

Den siste luen ble til av bittesmå rester, her brukte jeg opp rubbel & bit. Fikk et lite problem på toppen, for da hadde jeg bare svart igjen. Prøvde med lyseblått, men det passet ikke. Til slutt knyttet jeg sammen alle trådendene fra fargene jeg hadde brukt, det som hadde blitt for lite til en hel omgang. Synes det fungerte bra, selv om det ble mange råder å feste.

007   007

Da er jeg klar for alle novembermønstrene!  :o)

Gone Batty

pulsvarmeralong20081199190369

http://reliquaryarts.blogspot.com/2007/11/gone-batty-simple-fair-isle.html


Da har jeg strikket bonusmønsteret. Jeg brukte strømpepinner til vrangbordene og rundpinne 30 cm #3,5 til mønsterborden. Tenkte at dette var et kjapt lite prosjekt, men etter 1. pulsvarmer hadde jeg dundrende hodepine så jeg måtte legge fra meg hele spøtet og ta en paracet. Gikk til sengs samtidig med Klumpen i går og sovnet klokken ni....

I dag strikket jeg pulsvarmer #2, og etter en runde med mini-rundpinnen kjente jeg at hodepinen kom tilbake for fullt. Jeg var stiv og hadde vondt i armen, skulderen og oppover nakken. Nå rydder jeg vekk alle de korte rundpinnene, selv om resultatert blir mye jevnere og penere med dem enn på strømpepinner. De får bli brukt i veldig spesielle tilfeller heretter, for dette var ikke noe kjekt.  :o(

006

Vel, pulsvarmerne ble jo ferdige de, selv om det ble en dag for sent.  Jeg syntes de ble finest motsatt vei av de på bildet i oppskriften, da kommer flaggermusen riktig vei når armene henger ned også.

008

Først da jeg skulle ta bilde oppdaget jeg at flaggermusene mine ikke var like. Den ene ble visst en Batman-mus, hehe. To maskesting ordner nok den saken. Er neimen ikke helt sikker på hvilken jeg skal endre, synes begge var tøffe. Kanskje de rett og slett skal få lov til å være sånn?

Det var faktisk flere tøffe  gratismønstre på denne siden, sjekk åttebladsrosen med hodeskalle i midten da!

deathflake   


001

Frøken Dings har også vært kreativ. Hun har tegnet & klippet på frihånd.  :o)

Turn-a-Square-mamma

-"MAMMA!!! Hode LEGO-mannen!"

-"Beklager lille venn, mamma vet ikke hvor hodene til LEGO-mennene har blitt av. Støvsugeren er dog sterkt mistenkt."

Slike svar blir IKKE godtatt her i huset. Og sinte toåringer kan skrike høyt og leeeenge. Til slutt misunte mammaen nesten de hodeløse mennene.....

Men det finnes alltid en løsning. Tro hvor jeg fant inspirasjonen til denne?  :o)

004  003

002


Sprittusj til ansikt, og freden var gjenopprettet.

Ha en festelig lørdag!

hits