Along-innspurt

Her er de to siste novemberbidragene mine.

skerfalong 

Hullete sveitserostskjerf strikket av to nøster Silja på pinne # 3.5. Jeg valgte å strikke det på langs.

ostesjal

Mønsteret ligger på bloggen til Liv Toril: http://torilhblogg.blogspot.com/

Og så var det pulsvarmerne.


puls2  http://www.ravelry.com/patterns/library/cafe-au-lait-mitts#

014

Ett nøste sjøgrønn Safir + litt rester i turkis. Jeg kuttet ut den siste mønsterrepetisjonen og strikket noen ekstra omganger ribb. Fikk bare noen cm garn igjen, fornøyd med det. Pinner # 4. (Fargene blir som vanlig helt feile på bilder, sukk.)

011

Gullklumpen er håndmodell. Likte mønsteret, tror jeg må strikke det om igjen i en annen farge.

Da er det bare desember igjen. :o)

Enda mer uvennlig

Har mange gode uvenner jeg.  :o)

Det var mye morsomt i pakken fra AnitaK, så da var det jo bare å brette opp ermene og sette i gang. Jeg glemte visst å skrive hvem pakken var fra i all begeistringen i forrige innlegg, men her er altså den glade giver:
http://anitakvz.blogspot.com/ Ta gjerne turen innom bloggen hennes og se hva hun lager.

004

Et nøste Cavalèr, ekte akryl av beste kvalitet. Det er ikke BARE tull altså. Garnet er tvunnet på samme måte som Triplex og har omtrent samme tykkelse. En liten rest av noe halvsyntetisk pusegarn fisket ut fra midten av et bomullsnøste, en perle fra Gullklumpens samling og vips! en Victorialue. Den ble skylt opp i gårkveld, føhnet tørr i dagmorges og tatt med på julemesse der perlen ble sydd på. Den ble riktignok med hjem igjen, men her blir den ikke lenge. Vet om en ung dame som nok gjerne vil ha en sånn lue. Det nærmer seg 1. desember!

Jeg er forresten ferdig med messer for i år. Solgte for en drøy tusenlapp på 3 timer i dag og sier meg fornøyd med det. Vi var i kantinen på eldresenteret på Nesttun, og det var veldig koselig. Mange som ville prate og kikke, ikke så mange som kjøpte noe. Men det var god stemning mellom oss som var med, både praten og latteren satt løst. Merker at det går helt forskjellige ting på messene. Her kom stort sett eldre mennesker som kjøpte litt mer "tradisjonelle" strikkeprodukter. Ikke stedet for store halser og baggy luer, hehe. Som vanlig  :o( var det en som solgte  for mindre enn garnkost og ødela litt for oss andre. Raggsokker til 25 kroner og store, mønsterstrikkede ullgensre til 200...

Da kan jeg puste ut og gi meg i kast med andre ting som har vært satt på vent.

Ha en god helg!

Et lite uvennlig prosjekt

Dette har vært ferdig lenge, jeg har bare ikke fått blogget det før.

uvenngarn

Jeg startet friskt med leggvarmere i en tråd Rosários 4 Tentação og en tråd tynn kobber-effekttråd. Garnet kommer (selvsagt) fra min ikke-lenger-så-hemmelige uvenn Felisi.

Første leggvarmer gikk kjapt og greit, og jeg syntes den ble fin. Godkjent av frk. tenåring også! Etter knapt 10 cm på nummer to gikk jeg tom for effektgarn. Krise! Etter litt tankevirksomhet valgte jeg å rekke opp deler av den første og strikke to kortere leggvarmere. Men dermed fikk jeg nesten et helt nøste tilovers.

Ny runde for de små grå. Hmmm.... Det ble til slutt en baggy lue, strikket ovenfra og ned i vaffelribb. Et brunt silkebånd rappet fra en gavepakning med såpe (Jeg hadde FÅTT såpen altså. Jeg rappet det fra MIN pakke.) ble klippet opp og sydd på som sløyfer.  Ble egentlig ganske fornøyd jeg.  :o)

Luen mangler kobber-glittetråd, så helt like ble de jo ikke. Pyttsann. Og leggvarmerne ble jo faktisk fine lange pulsvarmere også. Hurra for superelastisk 2 r, 2vr-ribb. 

Her finner du settet på Ravelry:
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/leggvarmere-og-lue

Da var det tid for loppekassen. Jeg skal stå på messe i morgen også. Siste dagen, håper på litt salg. I dag tjente jeg 425 kroner, hehe. Snart blir jeg nok rik!

Å få det man ønsker seg

Jeg *kremt* kom visst i skade for å klage litt over at jeg fikk for snilt uvenngarn i denne runden. Det er neimen ikke lett å strikke fæle ting av helt streit sokkegarn. Stakkars Felisi ønsker seg en mindre kravstor uvenn neste gang. *flau*

Som man roper i skogen får man svar. Eller noe sånt. Jeg fikk i alle fall flere tilbud om å overta grusomt garn fra andre som gjerne ville kvitte seg med litt. Og plutselig satt jeg med en blytung Norgespakke i fanget. Gemalen hadde hentet den på posten, og vekten må nok ha lurt ham til å tro at dette var noe trygt. Haha.

Straks jeg åpnet klaffen spratt dette midt i synet på meg:

001

Et nøste knallgul Jumbo Mohair vekket minner fra tidlig 80-tall. Jeg strikket gensre av flere sånne.  *mimre*

Straks Pandoraboksen var åpnet var det umulig å stappe garnet nedi igjen. Det presset seg opp og fram i lyset, til Klumpens fryd og gemalens stigende panikk. Det var ikke annet å gjøre enn å tømme ut alt i sengen.

002

Husk størrelsen på det gule nøstet når du estimerer mengden! 

003

Stuffet heklegarn! Det var puttet smånøster inn i alle hulrom! Klumpen koste seg stort med å plukke  dem ut.

004

Hvis du leste slutten på forrige blogginnlegg håper jeg at du har like dårlig hukommelse som meg. For nå strikkes det!

Og Felisi, hvis du leser dette: Du kan godt få være uvennen min neste gang også. Det holder med ETT nøste raggegarn, gjerne i grått. Helt sant. Jeg tror jeg ha så det holder en stund nå.

Dagen derpå

001

Da var julemessen i Kringlebotn ferdig. Ikke den helt store suksessen salgsmessig, det meste ble med hjem igjen. Å selge for 925 kroner på 7 timer er vel ikke noe å rope hurra for, så jeg må jo innrømme at jeg er litt skuffet. Men på den positive siden så har jeg fått ryddet i alle tingene mine og fullført en haug med UFO-er. Utrolig hvor mye som lå nesten ferdig og bare manglet trådfesting, knapper, blokking og annet småplukk. Nå ligger det pent i bokser, merket med garntype og vaskeanvisning. En god del forsvinner nok ut som gaver regner jeg med. Og dessuten skal jeg være med på en messe til:

Fredag 27. og lørdag 28. november er det julemesse i kantinen på Nesttun Eldresenter. (Like bak Nesttunsenteret) Åpent fra 10.00 - 14.00 fredag og fra 11.00 - 14.00 lørdag.

Så da er det bare å stikke innom hvis du er i nærheten.  :o)

Vi fikk besøk av noen hyggelige hobbydamer med barn også, så Kiweke fikk hilse på både små og store. Heldigvis bet hun ikke noen.

002

Gullklumpen, som var kaffidrikkende assistent/kasserer på messen, nektet å la den stakkars kaninen stå framme. Så hun tilbragte mesteparten av tiden under bordet sammen med tomme kasser, klær og vesker. Det gjorde henne absolutt ikke blidere.

Og så var det klart for oppgjørets time. Både fruen selv, gemalen og fjortisen har nå full oversikt over hvor mye ting & tang jeg har strikket. Jeg kunne nok ha fylt halve lokalet alene. Noe måtte bli igjen hjemme, og nesten en full kasse ble det rett og slett ikke plass til å pakke ut. Jeg har nok til flere messer uten å strikke så mye som en pulsvarmer eller en bitteliten lue.

Så hva gjør jeg nå?

Noe blir som tidligere sagt gaver. Sokker, luer, pulsvarmere og slikt pleier å renne ut i en jevn strøm utover vinteren. Økonomiske familiemedlemmer vet at det er billigere å "shoppe" på loftet enn å kjøpe gaver i butikken. Jeg skal strikke klær til et tvillingpar som snart blir født, vovsen til min søster trenger klesskift og både jeg og ungene trenger nye gensre. Så det blir nok å henge fingrene i. Og så har jeg bestemt meg for å kutte ut alonger. For mye av det som ligger i kassene nå er fra disse. To luealonger, pulsvarmeralong, skjerfalong og sokkealong. Alt ganger 12 siden det kommer nytt mønster hver måned. Det blir litt det. Heretter skal jeg bare strikke ting som har en bestemt mottaker. Sokkealongen på Ravelry varer jo ut mai neste år, men akkurat det er greit nok. Sokker forsvinner fort, der har jeg nesten ikke noen på lager. Men ellers blir det harde bud. Og så skal jeg gå løs på alpakkaen og det andre fine garnet som jeg har spart på alt for lenge.

Dette kan jo bli kjekt det. :o)

We are not amused

Og da snakker vi ikke bare om været.

004

Dette skulle egentlig bli et par pulsvarmere av restegarn. Men noen ganger bommer jeg, og dette endte som en og en halv pulsvarmer. Ikke så veldig praktisk, og jeg ble litt småsur. Men det finnes alltid løsninger!

Som vanlig når jeg strikker par av noe med restegarn strikker jeg parallelt med begge endene av nøstet. Så da var det bare å rekke opp igjen den halve og fortsette på den andre. Og vips! hadde Kiweke fått et nytt og anvendelig tilskudd til garderoben.

003

Kronen kan også brukes som kappe. Likevel leet ikke damen på munnvikene engang da den ble presentert. Grinebiteren! Hun ville heller ha hermelinkappe og gullkrone med juveler. Utakk er verdens lønn!

victoria     

Likheten er da slående i profil?

001

Akkurat ja, bare snu halen til meg. Siste gang DU får noe jeg strikker.  *snurt*

Og da fyker fruen (hun med strikkepinnene, altså moa) tilbake til julemesseproduksjonen sin. Kos dere i regnet så lenge!

Lyst til å hilse på?

Jeg skal være med på denne messen med strikkesakene mine. Aktivitetshuset ligger like ved Kringlebotn skole for de som ikke er lokalkjente. Det blir masse annet spennende også, vet i alle fall at de som lager keramikk har veldig flotte ting. Ta turen innom da vel!   :o)

julemarkedplakat

Nå skal jeg bare strikke ferdig ørten prosjekter før søndag...

Man kan jo ikke gjøre forskjell

så matmor måtte også få noe. Nå holder hun hodet varmt når hun lufter vovsen.  :o)

002

Luen er strikket av gjenbruksgarn. Frøken Dings, som skulle ha babydressen, blir 15 år til våren. Dessuten ble den en UFO fordi det var feil i mønsteret. Feilen var jo der fortsatt da Klumpen var baby, så da ble prosjektet lagt til side (eller slengt i veggen) for andre gang. Da tenker jeg at den har fått de sjansen den fortjener. Og dessuten var det relativt dyrt garn også. Så da ble det lue.

001

Jeg tok utgangspunkt i dette mønsteret http://erica-knits.blogspot.com/2008/03/piksi-hat-pattern.html men la opp 96 masker. Jeg måtte legge til noen ekstra runder her & der også for å få den lang nok. Siden det var opprekksgarn fikk den ferdige luen seg en runde med Milo og vann. De dovne skyller ikke opp garnet FØR de strikker. Men det gikk helt fint det. Pinne # 4.5 og dobbel Dale Babyull.

Luen skulle gis bort i dag, og plutselig hadde jeg knapt med tid. Så mamma fikset dusken, selv om hun ristet på hodet over at det skulle være dusk i luen til en trettitiåring. (Jepp, lillesøsteren min er 40. Og jeg som bare er 29 da...)

004

Det ble så som så med bilder, men luen er faktisk fin på. Min faste modell stod fortsatt i dusjen da den ble pakket inn. Norgesglasset med telys i er et samarbeidsprosjekt mellom meg og Gullklumpen. Vi har sydd, limt og dekorert i fellesskap. Men jeg måtte vaske vekk all spindelveven og de døde fluene først. Sånn er det når man finner skatter i kjelleren på gamle hus, hehe.

Neste søndag er det messe. Jeg strikker småting for harde livet selv om jeg sikkert har mer enn nok fra før. Håper på litt salg, det hadde vært deilig å få tømt lageret.( For da kan jeg strikke nytt. rosasmil )


Hot Dog

Min søster og familien har fått seg en dachs.  Og til tross for at hundefrøkna nesten aldri er i ro fryser hun visst. Så da fikk "tante" ønske om en varm genser.

Jeg trålte både Garnstudio og Ravelry og fant massevis av oppskrifter. Men som førstegangs-hundegenserstrikker var jeg rimelig usikker på hva som ville passe. Jeg endte til slutt opp med denne, men jeg forenklet mønsteret til 4 r 2 vr hele veien rundt bortsett fra en smal flette midt på ryggen.

hundegenser

Garnet valgte min søster selv fra lageret mitt. Ikke så dumt det - det machet jo vovsens egne farger. Og så er det varmt og tåler noen runder i vaskemaskinen.

010

Jada, det ER Mor Aase raggegarn. Strikket på pinne # 3 og 4 og lett tovet i maskin.

Genseren var vanskelig å ta bilde av, både av og på hunden. Dårlig lys, dårlig kamera + unghund med lopper i blodet er ikke verdens beste kombinasjon.

005

Dachser er laaange, så størrelse S ble passe i vidden men i korteste laget. Den er likevel alt i bruk, og en ny er under planlegging. En dame trenger jo flere skift! (I alle fall "damer" som ruller seg i sølen...)

Enn så lenge strikker jeg på andre ting, jeg skal være med på messe neste søndag.
Klokken 11.00 til 17.00 i Aktivitetshuset i Kringlebotn for de som er i nærheten. Kjekt med besøk!  :o)

Vinterblomster

Etter mange frostnetter med relativt mange minusgrader holder stemorsblomsten min fortsatt koken. Om morgenen ser den pjusk ut, men etterhvert som solen dukker fram bretter den ut kronbladene sine. Gruer meg nesten litt til den til slutt må gi tapt, det er så koselig å se den.

004

Her kommer en annen blomst, heklet av uvenngarn. Jeg begynte på dette armbåndet helt uten mål og mening, var bare lei av strikkepinnene akkurat da. (det gikk fort over altså, hehe...) Synes det ble søtt om enn litt glorete. Tror jeg skal prøve meg på flere i litt mindre skarpe farger.

003

Knapper fra knappeboksen min og en perle fra et ødelagt perlekjede.

002

15 staver i bredden med heklenål 3 mm. Heklet til det gikk nesten rundt armen min og laget så knapphull ved å erstatte to staver med to luftmasker på den siste raden. Blomsten fant jeg på www.garnstudio.no

001

Tror jeg vil bruke dette jeg. Og Frøken Dings vil ha et som "ikke har så vulgære farger". Det får hun vel få.

005

Supert lite restegarnsprosjekt.  :o)

006

Her har litt av det samme garnet blitt strikket sammen med en rest lilla ullgarn til en Calorimetry. Den blanke bomullen ble en fin kontrast mot det matte ullgarnet. Og jammen hadde jeg en tredje lilla knapp også. Det gråhvite i bakgrunnen er rim!

http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTcalorimetry.html

Jeg er inne i en bruke-opp-små-garnrester-periode akkurat nå. Slikt er gøy! Og så manner kvinner jeg meg opp til å bruk litt av det fine garnet som jeg har ruget på litt for lenge. Herved er alpakka-varsel gitt!  *gulp*

Men først skal smårestene bort. Der er nokså mange, så det tar nok litt tid.


For mye av det gode

kan være fortreffelig. Det stod det i alle fall på kortet som fulgte med i den siste pakken som dumpet ned i postkassen min.

-" Her kommer mer garn!" sa min mor i dagmorges og kastet en pakke i fanget mitt. Ingen av oss hadde orket å hente post i går, så mamma raidet postkassen vår da hun hentet avisen før frokost. Lurer på hvorfor ALLE jeg bor med er så sikre på at myke pakker adressert til meg inneholder garn?

(Nei, du trenger IKKE å svare på det spørsmålet. Ellers takk.)

Det VAR ikke garn i pakken. I alle fall ikke så mye.

002

Jeg har nemlig vunnet igjen!  Felisi hadde heklet disse av uvenngarnet sitt og loddet dem ut på bloggen. At de fleste skrev at de IKKE hadde lyst på dem får være så. Nå er de i alle fall mine. Tror jeg da, for Klumpem anekterte dem straks de var pakket ut. Han ELSKER klare farger, og disse er faktisk mye grellere i RL enn på bilde. Som salt i plaster på såret fikk jeg med restegarnet. Tusen takk!  rosasmil

http://felisistrikker.blogs.no/2009/11/02/title-7295138/#comments

001

Er de ikke lekre? Og jeg vet akkurat hva jeg skal strikke av garnet også, hehe.

Felisi røpet i samme slengen at hun var min hemmelige uvenn. Hun baklaget at garnet jeg fikk ikke var stygt nok, det verste hadde nettopp blitt gitt til SFO. *fnis* Siden jeg har fått mange par ragger av uvenngarnet er jeg i grunnen fornøyd jeg, så det går bra. Har fortsatt litt annet knask igjen som nok skal bli brukt etterhvert det også.

Fortsettelse følger!  :o)

På en snufsete lørdag

Da har vi også blitt invadert av virus. Ikke svineinfluensa men plagsomt nok likevel. Jeg og Klumpen har vært hjemme i halvannen uke alt, han har en stygg hoste men er ellers i full vigør. Det samme kan dessverre ikke sies om opphavet hans, vi hoster og nyser i utakt. Jaja... Størsteklumpen er frisk igjen og borte i helgen. Like greit, vi er nok ikke verdens mest festelige selskap akkurat nå.

Her surrer NRK Super mens strikkepinnene klirrer. Med bomull i hodet går det i relativt enkle prosjekter.

003

To par enkle pulsvarmere. Det sukkertøyfargete er strikket av resten av nøstet jeg brukte til Honeycomb Hat. Jeg la opp 5 masker ekstra på pinne # 3,5 og strikket 15 repetisjoner av mønsteret. Det ble barnestørrelse. De rosa er strikket av den lille resten med pusete uvenngarn som jeg fikk i siste runde. Samme maskeantall og repetisjoner men på pinne # 4. De passer fint til meg.

Mønster finner du her: http://dodergok.blogspot.com/2007/11/muddar-med-spets-i-silkealpaca.html

garnogpuls

Og så var jeg heldig og vant garn inne hos Magiske Pinnarhttp://magiskepinnar.blogspot.com/2009/10/og-vinnarane-er.html#comments Det er noen dager siden pakken dumpet ned i postkassen min, men jeg har ventet på godt fotolys og en sjanse til å komme meg ut uten en syk unge på slep. Jaja, her kommer et innendørsbilde med dårlige farger. Det er to nøster dyp lilla og ett nøste sjokoladebrun Inka Alpakka + to nøster Viking Frøya i blå/turkis/grønnsjatteringer. En søt liten sau med hilsen på magen fulgte også med. Kjempefin premie, tusen takk til Magiske Pinnar!  :o)

Da rigger jeg meg til i sofaen igjen med strikketøy og alt av remedier innen rekkevidde. Vi har hamstret nesespray, halstabletter, papirlommetørklær ++ og gulper i oss varm te med honning og sitron. Og Klumpen utnytter å ha to reduserte foreldre, han snur hele huset på hodet. Vi får ta rydding og oppdragelse senere tenker jeg. Atsjooo!

Fortsatt god helg!


Instant Coffee Mitts

Jeg har vært for mye på Ravelry tror jeg. For jammen har jeg begynt å gi prosjektene mine engelske navn. Hmmm. Pulverkaffevotter høres ikke like bra ut da.

Unnskyldningen får bli at jeg først startet med en engelsk oppskrift som heter Instant Mittens. Kjappe og enkle votter som ble ferdige på noe timer. Men akk så små. De passer vel en 7-8-åring vil jeg tro. Så da måtte jeg lage et nytt par.

Mønster her: http://maryjanemidgemink.blogspot.com/2006/11/instant-mittens.html

014

Dobbelt Mor Aase raggegarn og strømpepinner # 5.5. Jeg brukte samme garn men tykkere pinner (# 6.5) til neste par. Knapt et nøste per vott. Begge parene er tovet lett på 30 grader finvask.

013

Siden glattstrikk ble litt kjedelig puttet jeg på en enkel flette på midten. Med så få masker tok den jo nesten hele plassen. Jeg felte i sidene på tuppen slik at mønsteret kunne fortsette helt opp. Synes det ble fint. Jeg strikket også inn en tråd istedenfor å sette av masker til tommel. Har mixet og trikset med det meste i forhold til det opprinnelige mønsteret, de måtte jo lages som høyre- og en venstrevott også siden det er mønster oppå hånden. Så bortsett fra bråtet er dette min egen variant. "Heavily modified design" heter visst slikt på ravelrysk.  *fnis*

012

Bildene er tatt ute i hagen. Sol og rimfrost gjorde at jeg brått og plutselig fikk lyst på appelsiner. Men jeg kan godt vente en god stund med skiføre altså.

Appelsinen var forresten en skuffelse. De er tørre og smakløse for tiden. Gleder meg til de store, saftige vinterappelsinene kommer.

Ha en god helg! 

Fristelser på en helt vanlig tirsdag

Lyst på is?

Gullkumpen laget fruktsalat her en kveld, og da MÅ man jo ha vaniljeis til. -"Ta en STOR skål!" ropte jeg fra stuen. De små pingle-dessertskålene våre er det jo knapt plass til to iskuler i.

bursdags iskake 004

Jammen fikk jeg en stor skål ja. Suppetallerken med haug på. Men siden jeg er veloppdragen spiste jeg selvsagt opp alt sammen. *glis*

Denne luen minner meg også om søtsaker, skikkelig syntetisk smågodt.

004

Den heter Honeycomb Hat og er novemberlue i luealongen på HobbyBoden. Og som dere kan se er raggegarnjakken i flittig bruk den også.  :o)

007

Her synes strukturmønsteret litt bedre. Synes i grunnen dette ble en morsom barnelue selv om det nok hadde fungert bedre med et ensfarget garn. Jeg brukte pinne # 3 på vrangborden og # 5 på selve luen. Garnet er Labbetuss, det gikk med knapt et nøste. Mønster her: http://www.intheloopknitting.com/hat-honeycomb.php

Til slutt noe som ikke ble fullt så fargerikt. Jeg har brukt opp alle restene av uvenn-raggegarnet til å strikke et nytt par tå-opp-sokker etter dette mønsteret: http://iloapp.spinnstrikk.no/blog/www?ShowFile&doc=1252842547.pdf

001

52 masker på pinne # 3,5 og ca størrelse 38. Jeg fikk 4 par sokker i voksenstørrelse av 9 nøster, ikke verst det vel?

Nå har jeg flere nye prosjekter på pinnene, det går unna med tykt garn.  :o)

hits