Normalisering

Årets julemesser er over og roen senker seg i heimen. To dager gav en drøy tusenlapp i utbytte når deltakeravgiften er trukket fra. Og kassene mine ser like velfylte ut. Hvert år på denne tiden tenker jeg at NÅ er det på tide å roe ned. Mye styr og liten fortjeneste. Men neste år er nok det meste glemt kjenner jeg meg selv rett, hehe.

 

Messen på eldresenteret er i grunnen veldig hyggelig. Det er god tone mellom deltakerne, og det blir mye prat og latter mens vi venter på den store strømmen av kunder. Kjekt å dele erfaringer, se på hva de andre lager og samle litt ny inspirasjon. Så det sosiale teller også en god del. Og strikkepinnene klirret som bakgrunnsmusikk hele tiden, i dag fikk jeg nesten ferdig en hel lue. Det ble som en strikkekafe med litt salg som bonus.

 

To tippehøner fikk bli med, mest for å se hva som skjedde. De satt strategisk plassert på et bord rett ved inngangen, og der satt de trygt. Rart det der, hvordan enkelte ting er kjempepopulære i noen miljøer og total flopp andre steder. Nå er de to tuppene trygt i havn hos min søster. I grunnen var vi begge fornøyd med at de fikk bli med hjem igjen, da slipper jeg unna å strikke så mange nye til henne.

 

På fredag var det en ung dame som hadde fryktelig lyst på jordbærlue, men jeg hadde bare en liten blåbærlue igjen. Så da ble det jordbærstrikking fredag kveld. En liten ulempe med å ikke bruke mønster er at det er nærmest umulig å lage to like når man ikke har den første for hånden. Luen ble nokså forskjellig fra den som lå igjen på bordet på messen. Dermed ble lue nummer to strikket i dag. Så nå kan hun velge.  :o)

 

 

 

 

For mye grønt på den ene, mente Gullklumpen. Vel, vi får se hva hun som skal ha luen foretrekker.

 

  

Her ble fargene riktigere enn på det første bildet.

 

 

Pinne # 3 og 3,5 på begge, og garnet er grønn Mor Aase og rødt Svanedalsgarn på den skarpeste røde. Den andre rødfargen er Viking Sportsgarn. Det hvite er en eller annen rest.

 

 

Da gjenstår et par høner og noen luer, og så er jeg "arbeidsledig". Deretter står Ravelry-køen min for tur. Spennende å kunne  velge fritt igjen. Jeg ser nokså tydelig hva som selger best på messer, og jeg innser også at jeg rett og slett ikke gidder å masseprodusere billige raggsokker og selbuvotter. For spesielt det gikk som hakka møkk. Jeg må ha variasjon og stadig prøve noe nytt.

 

Jaja, jeg har i alle fall tjent nok til nytt garn. Og så lenge hobbyen min er selvfinansierende så kan jeg vel ikke klage. Jeg går ikke tom for gaver med der første heller, hihi!

 

Ha en fredelig søndag!

 

 


Da var det på'an igjen! ;o)

Prøver meg på nok en messe jeg. Denne var jeg med på i fjor også.

 

 

 

 

Måtte ta bilde av plakaten, håper det ble noenlunde leselig. Det var veldig glans i den svarte trykksverten.

 

 

Messen er altså FREDAG og LØRDAG formiddag, i fjor var det lørdag og søndag. Grunnen er nok at det er veldig få som oppsøker Nesttun sentrum om søndagene når alt annet er stengt.

 


"alt til rimelige priser" står det, og det stemte i alle fall forrige gang. Noen solgte strikkeplagg til under garnprisen og ødela dermed litt for oss andre. Håper ikke det skjer i år også. Ellers var det mye ulikt og en del artig til salgs.

 

Kjekt hvis noen er i nærheten og vil ta turen innom. Ikke nødvendig å kjøpe noe altså! De fleste som leser bloggen min produserer vel det meste de trenger av strikkeplagg selv. Men det er koselig med litt besøk.

 

 Da ønsker jeg alle en god helg!  :o)


Pål sine høner...

Traller litt mens jeg strikker nå jeg. For Tippehøne VI er på pinnene. Og jeg som er så dårlig på romertall, blir snart problematisk dette her, gulp.

 

Men, la meg først presentere Tippehøne V. Nå er hun nemlig fiks ferdig og klar til å erobre verden.

 

 

 

 

 

En langbeint og snerten tuppe.  Hønseføttene ble faktisk LITT mer eksklusive enn planlagt, jeg hadde nappet med meg et nøste Askeladden-garn i farten. Jaja...

 

 

 

 

 

Frøkna er strikket i Monty, et utgått Dale-garn. Og hun blir det siste jeg tover i garn fra Dale.  De tover rett og slett ikke fint. I likhet med Ulla krympet det en masse, men maskene er fortsatt godt synlige. Jeg vil mye heller ha en jevn og lodden overflate. Og det får jeg med billiggarn som Safir og Mor Aase. Så da vet jeg hva jeg kommer til å velge heretter.

 

 

 

 

Alle knappene hennes er gjenbruk. De i ryggen er av skinn.

 

 

 
Her er hun før svømmeturen. Rart hvordan de får personlighet straks de blir pyntet litt etterpå.

 

 

 

Da skal jeg fortsette å jobbe her, skal på ny messe i helgen. Mer info om den senere.

 

 

Ha en fin torsdag! 


Luene som dro på cruise

Fjord Steamers er verdens minste cruiseskip. I januar 2011 kommer det en serie på 6 episoder på NRK med  kjente og ukjente skiløpere som flytter ombord og blir med skipet innover Sognefjorden på jakt etter nye opplevelser og høye topper å stå på ski fra. (http://madsb.net/)  

 

 

 

http://www.fjordsteamers.no/ 

Ethvert cruiseskip med respekt for seg selv har sin egen kleskolleksjon. Og på Fjord Steamers har mannskapet fargerike duskeluer. Noen av dem har jeg strikket.  :o)

 

 

 

 

 

Utsikten begynner vel å bli kjent etterhvert, hihi!

 

 

 

 

 

Mamma ble kapret som modell. 

 

Dette er nok de største duskene jeg noen gang har laget!

 

 

 

 

 

Garnet er tretråds strikkegarn fra Rauma, og jeg har brukt pinne # 3.5.

 

 

Holder på å teststrikke noen andre modeller også, artig å prøve seg på design og utforming. TV-serien starter 6. januar 2011, så da får dere kanskje se luene mine på TV?  

 

 

Nå parallellstrikkes tippehøner, luer og enda flere luer, så da gjelder det å holde tungen beint i munnen. Ellers kan det bli noen interessante krysninger, hehe.

 

Ha en fin tirsdag!


Og vinneren ble...

Torunn!

 

 

 

 

Send meg adressen din så kommer muffinsluen i posten.  :o)

 

 


Da er det vel på tide å bysse-lalle, det har vært en travel dag i dag. *gjesp*

 

God natt! 


Høne-pøne

Denne har ventet lenge på å bli gjort ferdig. Men her kommer altså Tippehøne IV. 

 

  

 

Hun ligner på sine forgjengere, og faren er stor for at hun ender opp samme sted som dem også. I alle fall for en stund.

 

Garnet er en mix av Safir, Ullteppegarn og Squiggle Print. Pinne # 5.5. Effektgarnet lignet mest på tobakksrusk, og jeg har lurt på hva i all verden jeg skulle bruke det til. Men det ble perfekt som fjær! Jeg strikket det sammen med en tråd Safir.

 

 

 

 

 

En fugl i hånden...

 

 

 

 

 

Her orienterer hun seg litt i verden før avreise.

 

 

Da er middagsbesøk neste post på programmet. Ha en fin lørdagskveld du også! 


En kake til dere! 

Luegalskapen min har resultert i ny rekord i antall treff på bloggen. Og jeg har fått kommentarer fra flere som har lest her lenge uten å legge igjen spor før. Det er veldig kjekt! (Kjempehyggelig med kommentarer fra dere "gjengangere" også, altså.  ;o) 

 

Siden flere er anynyme eller ikke har link til noe sted der jeg kan gå på gjenvisitt så sier jeg tusen takk! her på bloggen. Blir glad når noen liker det jeg strikker og skriver. Og jeg får mange koselige hilsener, tips og gode råd. Synes faktisk det er litt greit når noen kommenterer at de IKKE helt falt for den siste kreasjonen min også, for da vet jeg at de mener det neste gang de skriver at noe er fint. (Du må nok bare venne deg til å se voksenluer med dusk Greta, hihi!)

 

 

 

 

 

Kaken jeg serverer i dag er av det kalorifattige slaget. Den er strikket av diverse ullrester fra kassene mine, og størrelsen på restene bestemte størrelsen på luen. Jeg har ca 10 cm brunt og kanskje to meter flerfarget garn igjen. Det siste irrtiterer meg bittelitt da, jeg kunne fått to ekstra omganger før fellingen. Jaja... 

 

Jeg trodde jeg hadde brukt opp alt av brunt garn, men så fant jeg et lite nøste da jeg lette etter noe helt annet. Og dermed var det på'n igjen. Sjokolademuffins er vanedannende! Men nå er jeg HELT tom for brunt garn altså - trur eg. Det dukker stadig opp nøster fra ukjente steder rundtomforbi.

 

 

  

  

Luen er veldig elastisk og passer til en liten frøken på knapt året vil jeg tro. Det er en mørk sjokolademuffins med krem, marmorert med kirsebærsyltetøy og sjokoladesaus. Kirsebær på toppen. Og ja, den er faktisk HELT kalorifri. Jammen inneholder den 100% fiber også.  ;o)

 

 

Har du lyst på luen, eller kanskje heller hvis du kjenner en litt mindre person som kunne ha lyst på den, så legg igjen en kommentar under her. Trekker en vinner på mandag hvis flere vil ha den.

 

 

 

 

 

Og siden flere har spurt etter oppskriften: Jeg har endret en god del på luen i forhold til originalen, men utgangspunktet er denne: http://www.madebycecilia.com/2010/10/en-sockersot-mossa.html  Den er skrevet på svensk, men det burde ikke være vanskelig å forstå likevel. Hvis du scroller nedover noen innlegg her på min blogg så finner du forklaring på hvordan jeg har STRIKKET kremkanten. Greit for de som ikke hekler.

 

 

Da gjenstår det bare å ønske alle en fantastisk helg! 


Glitter og stas

 

Ny Gehry!  http://www.amandaruzin.com/2010/02/gehry-pattern-available-for-download/

 

 

 

 

 

Denne startet tilværelsen som en alt for stor trekkspill-lue.

 

 

             

 

 

For stor til Herr Mus til og med. Hva tenkte jeg på? Eller med?

 

 

Nuvel. Det som kan strikkes kan også rekkes opp.

 

 

 

 

Her ligger Gehry sammen med det som ble igjen av potetsekken.

 

 

Luen er strikket av to tråder Mam'sell Effekt (akryl + viscoseglitter) og en tråd Babyull. Jeg funderte et lite øyeblikk på om jeg skulle kalle den for Gehry Glitter, men så dukket bildet av en avdanket, pedofilidømt popsviske opp på netthinnene. Trur'kje det nei.

 

 

 

 

Denne er til ære for alle de kreative luemodellene jeg har sett rundt omkring på min bloggvandring.

 

To be or not to be...

 

 

Ha en glitrende torsdag! 

 

(Den MÅTTE komme, hihi!)

 

 

 

 
Nesten til å spise opp!

Lyst på en deilig mørk sjokolademuffins med rosa glasur og et saftig kirsebær?

 

 

 

 

Det var i alle fall like før JEG slapp strikketøyet og løp ut på kjøkkenet for å bake istedenfor.

 

Inspirasjonen er fortsatt Cecilias fantastiske Cupcake Hat, men jeg har gjort en del tilpasninger både når det gjelder maskeantallet, lengden og krempynten. Det eneste jeg IKKE tuller med er fellingen. Den er perfekt, luen ser jo ut som om den er dekket av lekker rosa glasur. Fellingen legger seg i veldig fine folder.

 

Begge luene er strikket for å passe til to småfrøkner på ca et år.

 

 
 

Denne er strikket i diverse ullrester på pinne # 4. Her er det brun Safir, hvit Peer Gynt og rosa Østlandsgarn. Det går greit å blande ulike garnkvaliteter siden feltene på luen er såpass klart adskilte.

 

Jeg har STRIKKET kremkanten: Jeg strikket en hvit rille (1 omg rett + 1 omg vrang mellom det brune og det rosa. (Pass på at den hvite tråden henger på UTSIDEN av arbeidet når du strikker videre! ) Når luen er ferdig plukker du opp masker i rillekanten og strikker rundt. Jeg strikket kanten i riller så den ikke skulle rulle seg.

1. omgang: *1 vrang, kast* ut omg

2. omgang: *1 rett, strikk kastet vridd rett* ut omg

3. omgang: *2 vrange, kast* ut omg

4. omg: Fell av med rettmasker. Vri kastene på felleomgangen også.

 

 

Denne kanten blir mykere enn den som er heklet. Men begge versjoner trekker en del garn, så pass på at du har nok!  (Skriver hun som alltid bruker restegarn, hihi...)

 

 

 

 

Lue nummer to er strikket i superwashgarn, også på pinne # 4. Her har jeg brukt brun Extra Merino, hvit Rubin og rosa Juvel. Plutselig var jeg tom for brunt garn, huffda!  Her er kanten heklet, men jeg laget et hvit rille på denne også. Da er det veldig lett å plukke opp masker etterpå.

 

Det er flere ting på pinnene mine, så da strikker jeg videre.  :o)

 

 

Ha en super tirsdag! 


Ravelry-jubileum og medisin for strikkegale

 

Ravelry har rundet 1000000 medlemmer! EN MILLION mennesker er medlemmer der. Det er MANGE det...  Oj... *midlertidig målbundet*

 

 

Livet før og etter Ravelry - ikke la meg begynne. Men man kan vel kanskje si at avhengigheten kjapt slo inn, hehe.

 

 

Ellers har jeg visst sagt et par ganger at strikking er min Valium. Finner alltid roen med garn og pinner mellom hendene. Og bieffektene er jo positive også, når man ser bort i fra alle hybelkaninene det skaper. (Heldigvis har ingen i familien koblet udyrene under sofaen med strikkingen min. Jeg er rask med å utrydde lodotter med avslørende farger. ) Men altså, denne fant jeg på Ravelry::

 

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/amigurumi-prozac-family

 

 

Strikkepiller!  Jepp! Ikke staveleif for stikkpiller eller strikkepinner, det ER strikkepiller!  *fnis* Ekte strikka Prozac. Søte var de jo også. Tenk å lage noe slikt da, og vips er mønsteret ute hos en millon mennesker over hele kloden.

 

 

Disse endte ikke i køen min. Det finnes NOEN grenser. Og siden mange jo faktisk er avhengige av den ekte varianten er det sikkert noen som ikke synes at dette var noe festelig i det hele tatt. Jaja. Jeg er visst lett å more.

 

 

Da parkerer jeg strikkepinnene for i kveld og finner loppekassen.

 

Ha en god natt!  :o)

 


 

 

 


Dagen derpå

Da er årets julemarked over. Og konklusjonen er vel den vanlige: Man blir IKKE rik av å selge strikkeplagg! Men litt omsetning ble det jo, i alle fall nok til å betale deltakeravgiften + kjøregodtgjørelse til sjåføren min. Det ble heldigvis noen kroner igjen til nytt garn også.  Syntes litt synd på noen av "naboene" mine, hun ene solgte ikke noe i det hele tatt. De med hjemmelaget godteri og småkaker var nok de som tok inn mest klingende mynt. 

 

Overraskende mange ville ha akrylluer. En liten jente stod og hoppet med en stripete ull-lue i hånden, en sånn ville hun ha!  Men neida; -"Uff, nei, DEN kan vi ikke kjøpe. Det er jo ULL, og ull KLØR jo vet du!" forklarte mammaen. Jaja...

 

Alpakka-luene mine forsvant fort. Så kanskje jeg får finne fram noen flere slike nøster fra "ruge-kassen" og faktisk bruke dem. Litt artig å se hvor forskjellig folk tenker. Noen er veldig opptatt av garnkvalitet, andre ser kun på prisen. Akryllulene og alpakkaluene er jo i hver sin ende av prisskalaen. Og dusker er absolutt tingen! Samtlige luer jeg solgte var med dusk. Jeg har kjøpt en fiks liten "duskelager" på EuroPris til den nette sum av 9.90. Den funker helt supert den, og jeg kan lage dusker i ulike størrelse på no time. Anbefales!

 

 

 

Tror jammen jeg skal sette dusker i flere luer, må sjekke hvilke det kan passe på.

 

 

Veldig mange kommenterte sjalene mine. Men jeg solgte bare ett. For "folk flest" er nok dette et plagg forbeholdt grandtanter og bestemødre,  vi lever visst litt i vår egen lille verden vi nettstrikkere. Halser derimot kunne jeg ha solgt en del av. Den ene jeg hadde forsvant rimelig kjapt. Artig å se hva som selger på julemarked anno 2010 kontra hva som strikkes på Ravelry og andre nettsamfunn. I virkelighetense verden lever både musetøfler og pelsgarn fortsatt i beste velgående, hehe.

 

Jeg føler meg alltid utladet etter en slik dag. Får litt klump i magen av kassene mine som ser like velfylte ut som før jeg dro. Men pyttsann. Jeg har vanligvis like mye på lager hvert år på denne tiden, men det meste forsvinner jo ut etterhvert. Noe blir gaver, og en haug med luer ender opp som chemo caps eller til andre innsamlinger. Det greie er jo at alt ligger pent sortert med merkelapper på nå, og haugen med halvferdige prosjekter er redusert til et minimum.

 

 

Da er jeg klar for nye utfordringer. Har noen bestillinger, og det er jo greit. Da blir det i alle fall ikke påfyll i kassene. Frøkna skal ha luer til diverse venninner, og min søster har visst planer om å starte egen hønsegård, hehe...

 

  

Tippehøne IV har vært i vaskemaskinen en tur, men hun kom ut igjen like stor. Det må visst hardere lut til for å tove Safir + langhåret effektgarn. Så da får hun få seg en runde til.

 

 

 

 

Mitt siste vottepar gikk i maskinen sammen med hønemor, og DE tovet som bare det. Ulla-garnet krympet masse, men alle maskene er fortsatt godt synlige. Så jeg vet ikke helt om jeg er så fornøyd. Nå har jeg tovet votter fra samme oppskrift med tre ulike garntyper, og Mor Aase med lilla magebelte er en klar favoritt. Det tover helt perfekt og får en veldig fin overflate. De to Dale-garnene (Heilo og Ulla) tover mye mer og gir veldig ulikt resultat. Heilo blir bouclè-aktig og litt hardt mens Ulla altså bare krymper uten å se spesielt tovet ut. Denne gangen puttet jeg foresten litt sammenrullet plast inni tomlene, og det var nok lurt.

 

 

  

 

Da er det mandag igjen og starten på en ny uke. Ha en fin dag!  :o)


Da drar vi!

Fire store kasser er pakket, Kiweke (hun skal selvsagt være med) har fått "ikke til salgs!"-skiltet sitt rundt halsen, vekslepenger, poser ++ er pakket ned. Så da drar vi! Håper det er mer i pengeskrinet og mindre i kassene når vi kommer hjem igjen.

 

Her finner dere oss altså i dag:

 

 

 

 

 

Ha en herlig søndag!  :o)

 

 

 

 


Oliven-luen som ble til et gresskar

Jeg måtte jo prøve meg på en ny av disse: http://www.redlipstick.net/knit/obobbles.html

 

Garnet er to tråder oransje Mam'sell og en tråd tynt bomullsgarn, samme som i Gehry-luen. Pinne # 7.

 

  

Vel, jeg oppdaget raskt hvorfor det ble med den ene luen i forrige omgang. Prøv å ta to masker løst av, strikke tre masker sammen og så trekke de to løse over på PINNE # 7. Og så gjentar du hele operasjonen 51 ganger til.

 

 

 

Morsomt?

 

Ikke det?

 

 

 

Vondt i armen?

 

Jeg også!

 

 

 

Flere slike luer? 

 

GLEM DET!!!

 

 

 

Jeg kunne ha strikket flere Gehry'er på tiden denne ene luen tok. Dessuten måtte jeg ta pauser fordi jeg fikk krampe i armen. At jeg brukte uelastisk bomullsgarn gjorde selvsagt ikke noen ting bedre. Og da jeg oppdaget at jeg hadde strikket feil på begynnelsen av boblerad nummer 3 og måtte rekke opp igjen en masse....  Gaaah!!!

 

Luen har ligget halvferdig i en pose i snart en måned nå. Men i gårkveld ble den fullført mens jeg så på tause vitner. Snodig kombinasjon kanskje hehe.

 

  

 

Uansett, nå er den ferdig. Og det ble jo en litt kul gresskarlue da. Min siste!

 

 

Da kaster jeg meg over resten av de halvferdige prosjektene mine. Veldig greit å bli ferdig!

 

 

Ha en super lørdag!


Votter, votter, votter...

Jeg har strikket flere tovavotter basert på dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/fishermans-mittens---sjvotter  Her kommer en liste over endringene jeg har gjort:

 

Par to, damestørelse: 36 masker, 3 riller, 35 omganger før tommel, 7 tommelmasker, 32 omganger før felling. 15 omganger på tommelen.

 

Garnet er Mor Aase med lilla magebelte, pinne # 6. Det gikk med i underkant av to nøster per par. Neste par ble i Heilo med kontraststriper i et flerfarget, ukjent restegarn.

 

  

Etter en runde på 40 grader var de blå perfekt tovet. Men Heilo-vottene var redusert til to små klumper. Ikke bare var de bittesmå, de var helt sammentovet inni også.  :o(

 

  

 

Et lite øyeblikk vurderte jeg å bare la dem forsvinne i bosset. Men man er da sta, så jeg begynte å slite og dra i dem. Nix, helt sammenfiltret.

 

Siden de likevel var ødelagte fant jeg fram broderisaksen og begynte å KLIPPE dem opp. Jeg dro litt, klippet litt, dro litt mer, klippet.... Til slutt fikk jeg faktisk åpnet begge, uten å klippe hull. Men så var det tomlene da. De var helt kompakte. Pisket jeg bare en død hest?  Votter uten tomler er liksom ikke så stor stas.

 

Redningen ble denne:

 

  

 

Jepp, is-skjeen min!  Skaftet laget vei i vellingen, og resten tok jeg med saksen. Etter litt mer tøying og sliting satt jeg igjen med et par kjempetykke, bouqlè-aktige votter i størrelse 10-12 år. (Jeg får dem på meg, men de er trange.) At prosessen tok bortimot en time og at hendene mine verket lenge etterpå snakker vi ikke mer om. Jeg fikk reddet dem, og nå er de klare til bruk. Dette blir vinterens varmeste votter, og de er nok nærmest vind- og vanntette også.

 

 

 

 

Jeg har visst en dårlig foto-dag. De blå er pusete og deilige, og de burgunderrøde er absolutt ikke så lurvete som de ser ut til her. Jaja...

 

Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg bare tovet to par. Jeg hadde store planer om masseproduksjon, men så datt jeg utpå med luegalskapen. Hadde det ramlet en hel haug sammenfiltrede votter ut av vaskemaskinen så hadde jeg nok bare satt meg ned og hylt.

 

 

Nå kaster jeg meg over neste halvfedige prosjekt i sofaen. Fortsatt litt å ta av! 

 

 

Ha en fin fredag!


Regnbuer i snøen

Vi ser ofte regnbuer vi, akkurat det er jo forsåvidt en hyggelig del av det å bo i regnby(g)en Bergen. Men akkurat nå har vi snø. Lurer på om vinteren blir lik den i fjor? Da kan vi kanskje parkere paraplyen og gummistøvlene for en stund. Men jeg pakker dem ikke ALT for godt vekk altså, det er tross alt ikke så lenge siden jeg postet dette: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1288946661_du_vet_at_du_bor_i_be.html#comment

 

  

 

Gullklumpen kom med disse tegningene og lurte på om jeg kunne strikke regnbuelue?

 

Tjo, det kunne jeg vel kanskje. Så jeg fant fram min kjære restegarnskasse og begynte å grave. Mange smånøster, noen bare på et par meter, fikk et nytt liv som striper. Og ett svart nøste holdt akkurat til bunnfarge. Siste rest ble flettete knyttebånd. Pinne # 3,5 og 4. Luen er strikket ovenfra og ned med 6 økninger på annenhver runde slik at den ble litt spiss. Rillekant nederst, og så plukket jeg opp 20 masker til hver øreklaff. De er strikket rundt for å unngå en kvart million løse tråder å feste. Det ble rikelig med trådfesting uansett, hehe. Jeg heklet en rad fm og en rad krepsemasker rundt det hele til slutt. Lilla dusk, akkurat som bestilt.  :o)

 

Jeg hadde ikke oransje, men pyttsann. Luen ble fargerik nok likevel.

 

 

 

 

Så var det fotograferingen. Jeg ble SUR da jeg så bildene. Lilla, turkis og mitt kamera er ikke noen god kombinasjon, sukk.

 

 

 

 

Nytt forsøk, denne gangen i vindusposten. Og -  oh lykke!  Nesten korrekte farger!

 

Luen ble veldig fin på, så da måtte jeg prøve å lage meg en hodemodell.

 

 

 

 

Kakeboksen er fortsatt noe lavpannet, sukk.

 

 

 

 

Men hvis vi låner en ball fra Klumpens lekekasse...

 

Eureka!

 

Glad og fornøyd leverte jeg luen til tenåringen. Oppdrag fullført. Trodde jeg. Men neida.

 

- "Åh, den ble fin! Akkurat sånn som Marie ville ha den. Strikker du den til Trude nå da?

 

Det jeg trodde var forslag til en ny lue var altså ønskelisten til diverse skolevenninner. Frøkna har tatt opp bestillinger, og jeg får visst gleden av å produsere dem. Fiks måte å ordne seg med gaver på!  Tegn og fortell, så strikker mamma det.

 

Jaja, kanskje like greit at ialle fall NOEN av luene mine har kjente mottakere. Det begynner å bli trangt i kassen på loftet, hehe.

 

 

Ha en fargerik torsdag!


Redesign à la mimouna - et interiørinnlegg

Ja, tenk DET du! Et interiørinnlegg fra meg.  *fnis*

 

  

Min velbrukte burgunderrøde skinnstol står strategisk plassert foran TV-en. Mang en kamp har blitt utkjempet om den, og jeg lukker vanligvis ørene for -"MAAAAMMA! EG hadde stolen først!" De får ordne opp selv. LITT har jeg i all fall lært av å bo sammen med Kiweke. Men for noen dager siden ble kamphylene avbrutt av et voldsomt brak. Begge ungene lå strødd på gulvet og stolen lå kvelvet.

 

Vel, vel. Alle ble stablet på beina igjen, men stolen var blitt halt. Og da far i huset kom sliten hjem fra jobb og slengte seg ned for en pust i bakken kom brak nummer to. Han endte på gulvet med stolen over seg, og nå knakk stolbeinet helt av.

 

  

Jaja, takk for lang og god tjeneste, det var vel det, tenkte jeg. Stolen fikk ligge som den lå, det var for farlig å sitte i den. Planen var å få den ned i kjelleren, første stoppested på vei til De Evige Stolmarker. Så langt kom den aldri. For plutselig hadde BEGGE ungene rigget seg til med tepper og puter. SÅ godt hadde de aldri sittet før, og jeg kunne bare våge meg å fjerne stolen!  

 

Så her kommer altså dagens lille gjenbruks-interiørips fra Mimouna-heimen:

 

  

Herr Mus låner stolen mens de søte små er henholdsvis på skolen og i barnehagen. Ser ut som om han også trives!

 

Akk ja. Jeg har nok ikke byens mest stilsikre interiør i utgangspunktet, så litt fra eller til... pyttsann! Stolen får leve en stund til den. Og en venninne tok med seg løsbeinet, de hadde en maken stol på loftet mente hun. Den var for slitt til å brukes, men jeg kunne få overta et bein hvis de var like. Så kanskje stolen får en protese da, hihi.

 

Da har jeg tenkt å tigge litt sjokolade fra Herr Mus og kanskje finne fram spøtet.

 

Ha en morsom onsdag!


From Norway with Love

 

Min 15. lue i galskapen. Dette er også novembermønsteret i Lille Rosins Hobbykalender 2010. Jeg har nemlig hoppet på igjen etter noen måneders fravær.

 

   

Månedens prosjekt ble litt spesielt. Klipper fra alongtråden på Hobbyboden:

 

Vi har lest i tråden for Oktober at Airin har mistet sin mann. Dette har nok påvirket oss alle og lese hva hun nå må igjennom en lang periode.

Jeg syntes derfor at November skal være en måned som vi strikker noe som er en støtteerklæring til Airin og som kan brukes som julegavesett til noen vi er glade i.

Jeg har derfor plukket ut luen og skjerfet fra Pickles, hjertelig hilsen vintersett, from Norway with love.

Mønsteret er her: Og jeg døper det om denne måneden til en hjertelig støtte til Airin og hennes nærmeste i denne vanskelige perioden.

Mange hilsner Lille Rosin

 

 

Synes dette var en fin tanke. Det er godt å kjenne på det samholdet som finnes både på HB og på andre slike hobbyforum. Vi kjenner ikke nødvendigvis alle i RL, men vi bryr oss om hverandre likevel. Og det føles bra. Mange gode tanker til Airin i en vond og vanskelig tid.

 

 

 

Litt om selve luen:

 

Jeg brukte pinne # 3,5 og diverse ullgarn type 100meter/50gram. Har mange påbegynte og halve nøster, og da er slike prosjekter supre. Det hvite og røde er rester fra forrige lue. Jeg la opp110 masker og strikket 4 rader med hjerter. Da fikk jeg en "vanlig" lue som verken er lang eller baggy.

 

 

 

Her er det som ble igjen av det svarte nøstet.  :o)  Resten av det røde garnet ble dusk.

 

 

Ønsker alle en fin dag. Og gi en god klem til noen du er glad i!

 

 


Julemarked

Her finner du meg på søndag:

 

 

 

Ta gjerne turen innom hvis du er i nærheten! 

 

"Keramikkdamene" kommer dessverre ikke i år, men de holder visstnok til i Galleri Skjold (ved Fana Blikk) for de som måtte ha lyst på flere av produktene deres.

 

 

Kanskje vi sees? 


Der satt den! 

Cheese Attack Hat II er ferdig. Denne gangen la jeg opp 108 masker og strikket hele luen på pinne # 3.5.

 

  

 

Luen sitter perfekt på hodet uten den "skorsteinsfasongen" som den har i oppskriften. Akkurat passe både i lengden og bredden. Så NÅ er jeg fornøyd.  :o)

 

Garnet er fra roteloftet. Det røde er Safir, det hvite er Peer Gynt og det sorte er et eller annet ullgarn i samme tykkelse. Akkurat det nøstet manglet magebelte.

 

Nå fikk jeg lyst til å strikke en ordentlig Marius-lue også. Vi får se. Jeg har fortsatt noen luer igjen før jeg er i mål, hehe. Denne er "bare" nummer 14.

 

Ny uke og nye luer. Eller var det nye muligheter...


Candy Floss

Jeg får det bare ikke til å hekle englemasker/kjærlighetsknuter. Fryktelig frustrerende faktisk.  :o(  Så da Hobbyugla hadde give-away på bloggen sin og gaven var nettopp et englemaskesjal så måtte jeg jo bare henge meg på. Og gjett hvem som vant?  :o)

 

 http://hobbyugla.blogspot.com/2010/10/tada-trommevirvel.html#links

 

 

I dag kom en veldig lett pakke i posten. Tror ikke dette veier mange grammene nei! Luftig, fluffy og mykt.

 

 

-"Kan du være modell for det fine sjalet jeg vant? spurte jeg, dum som jeg var.

 

 

 

 

 

Legg merke til gliset.

 

Bildene ble dårlige, ikke akkurat fotolys for tiden. Men sjalet matchet blusen hennes, og det var det. Neste gang jeg ser det blir vel hvis det tar en tur innom skittentøyskurven, sukk. Så da har jeg fortsatt ikke noe englemaskesjal.

 

Fargen er er noe midt mellom de to bildene. Ikke så lyst som på Hobbyuglas eget bilde, men heller ikke så gammelrosa som på mitt. Fotografisk gjengivelse skal visst ikke være enkelt!

 

 

Tusen takk, Hobbyugla! Sjalet er nydelig!

 


Sukkersøtt!

Denne er så søt at man nesten får vondt i tennene, hehe.

 

 

 

 

Og for en gangs skyld var en kakeboks den pefekte modellen. Lyst på en muffins med rosa glasur?

 

Mønsteret fant jeg her: http://www.madebycecilia.com/2010/10/en-sockersot-mossa.html Og da måtte jeg bare strikke en. Siden jeg uansett skal strikke 52 luer tillater jeg meg å leke meg litt. Her ble jeg kvitt mange små akrylrester også.

 

  

Luen er strikket på pinne # 4 med dobbelt garn, så den ble litt større enn originalen. Det beige er Mam'sell og det rosa Bambino Orlon fra Sandnes. Krempynten og kirsebæret er heklet av noe akrylgarn fra LIDL med heklenål # 3.5. Jeg fikk akkurat en trådstump lang nok til å festes igjen av det hvite, så det ble litt spenning på en søndagsmorgen også. Siste stumpen av det beige garnet ble fyll i kirsebæret. Nå ser jeg bunnen i akryl-rolleren min!

 

 

 

 

For de som husker bildet mitt med glødende høstløv: Her er dagens utsikt fra samme vindu. Det SNØR!

 

Vi hadde besøk i går, så huset er ryddet og det er massevis av rester av både salt og søtt på kjøkkenet. Så da blir det nok en doven dag med tegnefilm, LEGO og strikkepinner.

 

Ha en deilig søndag!


Dove II

Jeg hadde et blått nøste Mystic Alpaca også, så jeg fant ut at jeg skulle prøve meg på en tofarget Dove. Det var mindre enn halvparten igjen av det beige garnet, så jeg var klar over at lue nummer to kom til å bli mindre enn den andre. Men det kunne jo bli bra likevel, så jeg satte i gang.

 

 

 

 

Fargen er ikke så skarp i virkeligheten, den er mer gråblå. Jeg fikk garnet av snille Dyveke, tusen takk! Litt stolt over at jeg har brukt det og ikke puttet det i "rugekassen" på loftet, hehe.

 

Først laget jeg dusken, og så strikket jeg opp resten av det beige garnet som vrangbord. Selve luen ble blå. Har ca 10 cm igjen nå, så alt ble brukt.  På denne utgaven gikk jeg rett over på pinne # 5 etter bråtet.

 

 

 

 

Denne kan kanskje passe til en gutt også?

 

Da ønsker jeg alle en fin lørdag! 


Så heldig jeg er!

Se hva jeg fikk i posten i dag !

 

 

 

 

Flott strømpegarn og vakre blomsterknapper fra snille Guri ( http://hjertego.blogspot.com/ ) og det bare fordi jeg hadde kommet med forslag til alternativt raggegarn.

 

Knappene har jeg sett på før, de er så fine! Hun selger forresten slike i nettbutikken sin: www.hjertegohbutikk.blogspot.com

 

 

 

 

Gjett hvor denne endte opp? ;o)

 

 

 

 

Prikken over i'en på den nye luen min!  *glad*


DA blir det ikke flere bloggoppdateringer fra meg i dag. Tror jeg...

 

Ha en flott helg!


Kjerringa mot strømmen

Arne & Carlos er flinke til å "låne" inspirasjon rundt omkring. Men siden de ikke akkurat er verdensmestre på passform og finish har jeg funnet ut at det er like greit å gå den andre veien og heller bruke mønstre som er gjennomtenkte og velutprøvde. Tilbake til inspirasjonskildene med andre ord!

 

Jeg startet på "Lue med fletter" II men rekket den opp igjen. For jeg fant nemlig denne som er MYE finere: http://www.ravelry.com/patterns/library/dove-3 Skikkelig duskelue med "juksefletter" og god fasong. Det byttes mellom tre pinnetykkelser for å få den til å sitte godt på hodet og å bli passe posete bak. Se og lær gutter!

 

  

Garnet jeg har brukt heter Mystic Alpaca og er superwash-behandlet. Mitt andre alpakka-prosjekt faktisk. Resten av nøstene mine ligger trygt i en roller på loftet. Men nå skal de til pers!

 

  

Luen veier ca 85 gram. I følge Ravelry er det ca 107 meter på nøstet. Det må være feil, for garnet er på tykkelse med Babyull og veldig lett. Jeg brukte det dobbelt. Dessuten stod det at det visst var tvil om det var ekte alpakka. Dermed måtte mor fram med lighteren, hehe.

 

Om det ikke er ren alpakka så er det i alle fall mixet med andre animalske fibre. Det luktet svidd hår og asken hadde både farge og konistens som brent ull. (Jepp, dette kan jeg! Kan ta doktorgraden på svidd garn snart, hehe!)

 

Garnet var glatt, mykt og manglet den spensten som saueull har. Men det var helt greit å strikke med. Å lage dusk var derimot IKKE like enkelt, den ble veldig pjuskete synes jeg siden garnet var så slapt og livløst. Men den ble nå brukbar i alle fall.

 

 

 

 

Kakeboksen stiller trofast opp. Bare synd at den har så flatt bakhode...

Uten hode inni er det nemlig vanskelig å vise luen skikkelig. Så da tillater jeg meg å låne et bilde fra oppskriften:

 

 

 

 

Synes denne er skikkelig fin jeg!

 

Tilbake til A&C: Den hvite luen deres med "knopper" ligner da veldig på Lille Rosin sin "Look Alike"? Satser på å strikke sistnevnte jeg, for det er i alle fall en gjennomarbeidet oppskrift. http://lillerosinquilt.blogspot.com/2009/02/look-like-lua-fra-vm-i-alpin-2009-det.html

 

Ha en god helg alle som titter innom!


Du vet at du bor i Bergen

 

 

- Når der svømmer ENDER i søledammene utenfor skoleporten.

 

- Når du såvidt rekker å lure på om det er en speedbåt eller en semi-trailer som kommer mot deg før du blir truffet  av en to meter høy massiv vegg av vann som slår av deg hetten og spyler øregangene dine.

 

- Når avkommet har fire par gummistøvler og alle er våte nedi.

 

 

            

   

 

 Ha en festelig dag. Og se opp for båter. Eller var det biler...
 

 


Hode, skulder, kne og tå

Eller i alle fall diverse kroppsdeler.  ;o)

 

Dette settet en strikket av garn jeg fikk i posten fra en snill uformell og anonym venn. Det heter Sommergarn og består av  akryl, bomull og lin. Etter en runde på ullvask ble det veldig mykt og godt, men jeg pillet ut de groveste linfibrene. Ikke noe kjekt å få flis!

 

 

 

 

Halsen er strikket uten mønster mens pulsvarmerne er en gammel favoritt:
http://dodergok.blogspot.com/2007/11/muddar-med-spets-i-silkealpaca.html

 

 

 

 

Jeg begynte på en lue også, men den ble litt rar. Så da ble den bare liggende helt til jeg gjorde kort prosess og rekket den opp igjen. Strikket en ny fra toppen og ned slik at jeg fikk utnyttet alt garnet.

 

  

Blomstene er superenkle og krever veldig lite garn.

 

  

Legg opp 4 lm og fest dem i en ring med en lm i første lm. Hekle *5 lm, 1 lm i ringen* til du synes det holder. På neste blomst bruker du for eks 9 lm, slik at "kronbladene" blir større enn på den første. Legg blomstene oppå hverandre og sy dem fast. Her har jeg trukket alle trådendene opp gjennom midten av blomsten, knyttet en knute tett inntil og klippet "støvdragerne" jevne.  Og vips var det ingen tråder å feste på baksiden.  :o)

 

Ha en fortreffelig torsdag!


Freden har senket seg og fruen filosoferer igjen

Til og med Kiweke & co gikk tidlig til ro i gårkveld. Og jeg fikk strikket masse. Verdens beste avkobling etter slike prøvelser.

  

Min lue # 9 i galskapen er en Arne & Carlos-modell som  har det klingende navnet Lue med fletter. 23407. Jaja, navnet skjemmer ingen, og kjedelige navn er jo en god gammel norsk tradisjon. Ikke noe Multnomah eller Turn a Square her nei. Rett på sak med et nummer etter er jo praktisk og greit.

 

 

 

 

Kakeboksen i vinduskarmen er fortsatt min venn.  :o)

 

 

 

 

Luen ble helt OK den. Men etter å ha strikket flere Arne & Carlos-modeller har jeg gjort meg noen tanker:

 

Alle luene i heftet har visst 96 masker som utgangspunkt. Det er like mange masker på bråtet som på selve luen, og det brukes samme pinnetykkelse hele veien. Siden luene skal strikkes i Freestyle, som jo er superwash, er dette ensbetydende med slappe, dvaske bråt som siger ut etter kort tids bruk. Så gå ned i pinnestørrelse på vrangborden! Pinne # 3,5 eller 4 blir bra.

 

  

Fletter trekker arbeidet veldig sammen, og derfor er det vanlig å øke ut etter bråtet. Det er ikke gjort her, og det ville heller ikke fungert med mønsteret siden rett- og vrangmaskene fortsetter opp i flettene. På denne luen brukte jeg pinne # 3.5 for å få det strammere. Ikke pent når vrangborden blir videre enn selve luen. Jeg la også opp 8 ekstra masker siden jeg regnet med at den ville bli litt trang ellers. Jeg kunne nok godt ha lagt til enda en mønsterrepetisjon, for luen sitter tett inntil hodet. Jeg forkortet den med en fletting også. Syntes ikke det ble pent med en ettersittende lue som har en liten tupp som står rett opp på toppen.

 

Arne & Carlos er superflinke til å treffe midt i motebildet. De er dyktige på markedsføring også, og jeg liker konseptet deres. De har imidlertid fortsatt et stykke å gå når det gjelder detaljene som kunne gjøre mønsterne deres perfekte. Det er irriterende med en lue som siger ned i øynene fordi vrangborden ble for slapp, i alle fall når man har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Og ikke alle har strikkerefaring nok til å se hvilke små endringer som løser akkurat det problemet.

 

Gjenkjennelsefaktoren er stor i mønsterheftet deres, de er flinke til å bygge på tradisjonsmønstre, gjerne med en liten vri. Space Invadors-Marius er jo genial! Samtidig er oppskriftene såpass enkle at de fleste finner noe de klarer å strikke. Det er også et stort pluss at de bruker norsk garn som er lett tilgjengelig og i en helt grei prisklasse. På pinne # 5 går det raskt unna selv om du ikke er en racer med strikkepinnene. Da blir det fristende å strikke èn til. Og enda en...

 

Jeg har brukt dobbel Mor Aase Baby til min lue. Freestyle kan godt byttes ut med dobbel babyull, og billigvariantene fungerer helt fint de også. Så da er det mange muligheter til å finne passende garn.

 

Her kan du se alle modellene i lueheftet: http://www.dalegarn.com/catalog_list.php?hType=new

 

 

Jeg liker Arne & Carlos jeg!  Gjett hva jeg har på pinnene nå da?  ;o)


Untakstilstand

Jeg måte til slutt krype til køys, men jeg sov dårlig. Masse bråk fra stuen! Heldigvis har jeg vær forutseende nok til å montere overvåkningskameraer på strategiske punkter i huset. Man har da vært ute i hardt vær før!

 

Her kommer et lite utvalg av bilder tatt av kameraene mine. Jeg fikk kjøpt dem billig hos POT, måtte bare slette masse bilder av kofferter med dollarsedler i, så var de gode som nye. Et røverkjøp!

 

 Sybordet mitt har blitt gjort om til provisorisk meklingskontor, og det har pågått høyrøstede diskusjoner hele natten. Dywa har visst tatt ledelsen, iført en noe pussig utseende dommerhatt med matchende kappe. Bolla Pinnsvin har trukket seg tilbake i en krok og stritter med piggene mens Snømus visst har tenkt å sove seg gjennom det hele.

 

 

 

Frekke kaninen spise opp alle Klumpens vitaminbjørner!  Og nå er hun borte, sammen med det fine armbåndet mitt og Dywas nye svanedunsboa. Bare en krøllete papirlapp med en beskjed lå igjen på kjøkkenbordet:

 

Dumme mamma!

 

Jeg har reist og kommer aldri tilbake. Nå drar jeg for å bo med to kule fyrer jeg traff på nettet.

 

Kiwette

 

 

Jaja. Tenåringsdøtre er ikke enkle. Men Kiweke får ordne opp i dette selv.

 

Spent på om det var det siste vi så av Kiwtette? Time will tell...

 

 

Trenger jeg å nevne at jeg har mørke ringer under øynene grunnet lite søvn?


Det blir en søvnløs natt!

Jeg har visst vært så fordypet i luegalskapen at jeg ikke har registrert hva som skjer rundt meg.

 

Skulle bare ut på kjøkkenet etter noe å drikke før jeg stupte i seng. På vei inn igjen i stuen satte jeg appelsinjusen i vrangstrupen.

 

 

TO skumle duskehalekaniner i vindusposten!

 

 

Og der fikk DE øye på meg også. TO PAR slike øyne er mer enn en stakkar kan makte. De er jo kliss like! Trodde det var i går jeg måtte se opp for nifse vesener jeg.

 

For å gjøre en lang kaninhale kort: Kiwekes opprørske tenåringsdatter Kiwette (Hvorfor fortalte ingen MEG at hun hadde en datter???) har omsider vendt snuten hjemover for å skvære opp med sin mor. Men slik som de krangler høres det ikke ut som gjenforeningen går særlig bra. Og nå begynnere både tante Dywa, sauene Shaun & Shauleene, Albinopeanøtt og Lillebamse å blande seg inn også. Dette blir nok en søvnløs natt ja.

 

Oppdatering i morgen. Håper jeg...


Brannslukking!

Hmmm, hva foregår her da?

 

 

Denne var jammen rykende fersk! Best å skumme den ned for sikkerhets skyld. Fffffffffsssssttttt!

 

 Sånn! Da skulle faren være over. Galne kvinnfolk med glødende strikkepinner. Tsjk,tsjk!

 

 

 

 

 

 

OK da. Når jeg blir angrepet av små roboter med brannslukningsapparat er det kanskje på tide å roe ned. Tror jeg går og tar oppvasken jeg.  :o)

 

Luen er forresten laget av nesten alle de blå mini-ullnøstene mine. En stripe = ett nøste. Den veier 60 gram, er strikket på pinne # 4 og har firkantet felling i toppen. Må visst blokke den litt. Baggy og stor, her har jeg puttet en fotball(!) inni.

 

 

Jada, jeg vet. Oppvasken! 

 


Luer - galskap og faktaMorgenstemning utenfor mimounaheimen:

 

-"Stå i ro litt, eg skal bare ta itt bilde..."

-"Ha'kkje tid!!!

 

 

Og vekk var hun. Uansett var det nok  for mørkt, selv om vi har stilt klokken.

 

Luen er i alle fall tatt i bruk. Men frøkna klaget over at den ble litt for høy. Ser at de som er strikket i originalgarnet (Freestyle) er enda høyere, så de skal vel være slik? Vi sier det.

 

 

Så litt oppdatering om galskapen. Det skjer stadig noe nytt, og vi har fått ferdig en del luer nå: http://hobbyforum.no/tavle/index.php?topic=22321.0

 

Her finner du noen flere luestrikkere:

AnetteK: http://annettek.net/

Torill: http://honehuset.blogspot.com/

Sativa: http://knitrocks.wordpress.com/

thyro: http://www.froydisn.com/

 

Vi har som mål å strikke eller hekle 52 luer på like mange uker. Alle har litt ulike startdatoer. Dette blir litt sånn som månedskort på bussen - det varer et år fra det blir "aktivert", dvs fra man starter på den første luen. Så det er fortsatt mulig å henge seg på!

 

Det jeg synes er gøy med en slik along er å se hva andre lager. Mye inspirasjon, og så er det kjekt å dele erfaringer også. Noen mønstre er uoppdagete perler (Gehry!) mens andre ikke frister til gjentakelse.  Håper ikke jeg skremmer noen med tempoet mitt da. Jeg roer meg nok ned etterhvert, hehe. Det ligger en stabel tommelløse votter og skuler på meg i sofaen...

 

Jeg har forresten "oppdaget" Arne & Carlos. Jeg og de fleste andre strikkerne i Norge, hehe. Hører at både lueheftet deres og Freestyle-garnet er utsolgt omtrent overalt. Og det er jo litt gøy da! (Såframt de snart får det inn igjen selvsagt.) Luestrikkinge er KULT, og disse to har visst truffet markdet helt med kolleksjonen sin.

 

 De har fått sin egen Ravelry-gruppe også: http://www.ravelry.com/groups/arne--carlos

 

 

En som ikke er med på Luegalskapen men som slår oss alle ned i støvlene når det gjelder luestrikking er Wims. Hun har strikket 120 luer hittil i år, og av dem har 100 gått til kreftlueinnsamlingene. Det er flott det!  Her finner du henne: http://truddedu.blogspot.com/

 

 

Ha en kreativ ny uke!  :o)

 

 


hits