469 kroner

ble omsatt i 26 garnnøster, 96 knapper, 3 pakker selvklebende regntøy-reparasjonsark og 1 rull hattestrikk. Fin fangst.  :o)

 

  

 

Det som IKKE er like fint er at Knappehuset på Ole Bullsplass har opphørssalg. Det er neimen ikke mange ordentlige garnbutikker igjen i sentrum nå. Og jeg liker fysiske butikker, det blir ikke det samme å handle på nettet. Jeg vil ta i og lukte på. Og så ønsker jeg meg et litt sprekere utvalg enn det SparKjøp, Nille og EuroPris kan tilby.

 

 


 

 

 

Salget har pågått en stund, og det er andre gangen jeg er innom. Forrige gang var det så mye folk at jeg bare ble stresset og gikk igjen. I dag var det lite kunder, sikkert en kombinasjon av Berit, som nesten fikk meg til å lette på vei over Torgallmenningen, og at hyllene som vendte ut mot gaten var tomme.

 

  

Det som var igjen nå var mange ruller silkebånd og annet sytilbehør, massevis av trådsneller og glidelåser, haugevis av knapper og en god del bomullsgarn. Noe bambus- og akrylgarn også. Heklegarn i underetasjen.

 

Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte flere knapper. Det var så mye å velge mellom at jeg ble helt satt ut, så da plukket jeg bare med meg noen rør. Men når jeg kommer hjem og ser at den dyrerste perlemorsknappen kostet 9 kroner blir jeg litt hyper og vil ha MER. 70% avslag er tross alt litt. Vi får se om jeg rekker det, de slutter av i løpet av uken.

 

Nå må jeg bare strikke noe som jeg kan sy knappene fast i, hihi. Og det bør skje fort, for flere andre har alt snust på fangsten og vil gjerne forsyne seg. Tenåringen samler på perlemor, hun har en stor skål på rommet. Og Klumpen samler generelt på alt han får tak i. De andre sakene forsvinner nok raskt, jeg har en stabel med hullete regntøy å reparere. Og strikken ender vel i noen bomullsluer så de ikke vokser.

 

  

Godteskål.  :o)

 

 

Ha en fin onsdag.


Bloggsurfing på ukjente stier

Jeg svippet innom en amerikansk blogg pga DETTE bildet fra Sheep and Wool Festivalen:

 

http://twistedstrands.blogspot.com/2011/05/my-finds-from-md-sheep-and-wool.html

 

 

 

 

En veldig fristende byttehandel, må innrømme det. Lurer på om alpakkaer er ryddige av seg? De slenger i alle fall ikke klær på gulvet eller tømmer kjøleskapet og lar oppvasken stå igjen på kjøkkenbordet.

 

Men som jeg ofte gjør når jeg er innom nye blogger begynte jeg å snuse på linkene i margen. Og vips hadde jeg lest om både Jonah og Tripp og Bella, og fulgt linker videre fra deres sider igjen. En liten time glemte jeg både strikking og middagen jeg visst skulle ha laget. Sterke historier, og fantastisk hvordan både barn og foreldre klarer å kjempe og å holde optimismen oppe med en slik grusom sykdom. Det trillet en tåre eller to, og jeg kjente på hvor lite JEG egentlig har å klage over. For mine to masete, til tider slitsomme og irriterende rotekopper er friske og fine og har alle muligheter åpne her i livet. Ikke alle er like heldige, og noen ganger er det godt å bli minnet på akkurat det. God og vondt, for det var tøft å lese om hvordan disse barna og foreldrene deres led.

 

 

Fant et fint sitat som passet bra her idag:

 

 

 

 

 

 

Det er sant. Og la oss være glade for hver dag vi slipper å erfare akkurat det.

 

 

Ønsker deg en god onsdag videre.

 

 

 

Og ja, jeg strikker, selv om det visst ble litt andre ting i fokus i de siste innleggene. Er nok snart tilbake til normalen.  ;o)

 

 


 

 

 


Hjertegod tirsdag

Tomatplantene tror at det er vår og har satt i gang med avling nummer to. Men det blir bare bittesmå tomater da. Og noen av dem har personlighet:

 

  

 

Med kjærlig hilsen.  :o)

 

 

 

 

Eller som her, med hjertet i hånden. Nesten litt vanskelig å spise denne.

 

 

 

 

Fotoapparatet samarbeider, og alt er bare lykke.

 

 

 

 

Men så dukker dette lille vesenet opp. Og han er plagsomt interessert i tomaten min.

 

 

 

 

Har sett ham før, sammen med en viss monsterkanin, og da er han neppe til å stole på. Det er SULT i det blikket.

 

 

 

 

Her kan min lille søte - øh - grønnsak? - hvile trygt. Eller kanskje ikke.

 

 

 

 

Der var han jammen igjen. Med de STORE øynene sine.

 

- Smake?  

 

 

 

 

- HVA, får jeg LOV til å spise den???

 

 

Jaja. Tomat er mat, og den fyller vel mer i hans mage enn i min.

 

 

Ha en hjertegod tirsdagskveld du også.  :o)

 

 

                         ************************************************************

 

 

Bare sånn til info: Det er Klumpen som har laget konglemannen. Og det var den samme Klumpen som slukte det stakkars hjertet til slutt.

 

 

 
 

 

 


 


Morgenstund har ull i munn

hehe...

 

Tidlig oppe, Klumpen skulle på dagstur med barnehagen. Både greit og litt slitsomt å gå i friluftsgruppe, for vi MÅ være i barnehagen før klokken åtte de fleste dagene. I dag skulle de egentlig på ski, men med 10 plussgrader om morgenen ble ikke det så veldig aktuelt. Rart vær vi har for tiden. På lørdag fikk vi en illsint VEPS inn i stuen. Og tomatplanten på kjøkkenet har fått tre nye små tomater. Jaja, skal ikke klage når det er mildt ute og ikke regner.

 

 

Her kommer noen flere av "redesign-prosjektene" mine:

 

  

 

Den hvite luen har fått blomst og tungekant i rosaflammet heklegarn. Den var med på messen i går, og det var faktisk flere som kommenterte den. Men den ble med hjem igjen likevel. Ender nok som gave til en liten niese neste sommer tenker jeg. Nå er det ull som gjelder.

 

 

 

 

Det rosa sjalet skal få en heklet blomsternål. De er faktisk småjenter som "kjøper" de fleste trekantsjalene mine på messene. Og da er de små med brosje mest praktiske. Har stadig jenter i 9-10-årsalderen med mammaer eller bestemødre på slep som absolutt vil ha et slikt sjal. Så da er det jo bare å tilpasse seg brukergruppen, hihi.

 

De rosa pulsvarmerne er messe-veteraner som trenger litt oppdatering.

 

 

 

 

Og så langt kom jeg. Brune picot-kanter, siste rest av garnet jeg brukte ytterst på det lille sjalet mitt. Disse kom også hjem igjen fra messen, men denne gangen var det faktisk flere som kikket på dem.

 

 

Har noen slike småprosjekter til, jeg rakk ikke å få gjort alt. Ikke var jeg i form til noe særlig heller. Men jeg skal fikse det før jeg pakker alt vekk. Det blir deilig å ha alt klart til neste runde. Som visst blir neste ÅR. Og da er nok det meste fra denne sesongen glemt.  ;o)

 

 

Og så må jeg bare vise fram sjalet som jeg egentlig trodde ble en fiasko siden jeg slapp opp for garn. Nå er det blokket og klart, og jeg liker det bedre og bedre.

 

 

 

 

Iskrem, mmmm......

 

 

 

 

Det ble overraskende stort etter blokking, men det ble mykt og luftig også. Og kantene fikk en fin sikk-sakk-effekt. Nå skal dette pakkes pent inn sammen med et par pulsvarmere som samme unge dame ønsket seg. Gøy når noen faktisk bruker tingene og stadig ønsker seg nye.

 

 

Jeg har visst - til og med skriftlig - sagt at dagens posjekt er å få alle strikkegreiene mine på på plass. Så da er det RYDDETID.  :o)

 

 

Ha en super ny uke. 

 

  


Blek men fattet

Da er årets siste messe overstått. Stuegulvet er fullt av poser, kasser og kofferter. De skal ryddes unna og på plass i løpet av morgendagen.

 

Jeg fikk EN "frisk" dag. Fredag ettemiddag kom feberen, og min gamle venn, han lille mannen med den glødende hammeren, flyttet inn i bihulene mine. Natten ble rimelig søvnløs, og utpå lørdagen tenkte jeg at dett var dett. Jeg får vel bare ringe og melde avbud. Men jeg er visst sta, så jeg utsatte det litt til og litt til. Og samtidig pakket jeg alt klart bare sånn i tilfelle...

 

I dagmorges følte jeg meg bittelitt bedre, så bevæpnet med Paracet, nesespray og store mengder papirlommetørklær våget jeg meg avgårde. Og når jeg først hadde rigget meg til var det jo like greit å sitte bak et bord på messen som i sofaen hjemme. Nesten i alle fall. Hadde med et spøt også, så da gikk timene litt raskere.

 

Etter tre messer har jeg fortsatt *kremt* masse igjen. Og jeg konkluderer med at det er umulig å forutsi hva som selger. Ting jeg har har hatt med og pakket opp og pakket ned igjen i flere år forsvant plutselig, mens mesteparten av det nye som jeg trodde skulle gå er med hjem igjen. Jaja, kanskje jeg bare er forut for min tid? *fnis*

 

Nå er jeg sliten men fornøyd. Jeg stod løpet ut og kom i mål. Ingenting som haster mer, så nå skal jeg finne meg noen kjekke kose-prosjekter. Og i morgen tenker jeg å sløve på soaen. Må bare rydde den først så det blir plass til meg, hehe. Og så skal jeg bruke energien på å bli helt frisk igjen. Selv om jeg akkurat nå lurer på hva det neste blir. Blindtarmen kanskje? Eller podagra, det har jeg aldri prøvd. Jeg må i alle fall ha brukt opp kvoten min på virussykdommer for en stund.

 

Da finner jeg loppekassen, god natt til deg også.  :o)

 


Bedre og bedre dag for dag

syntes jeg at var en grei tittel på dagens innlegg. Det tenkte jeg i alle fall i går. For jeg hoster nesten ikke mer. Jubel og glede, etter mer enn 4 uker er jeg så godt som frisk igjen.

 

Så våknet jeg i dag med sår hals og dett dese. Virus-bronkitten som avløste ørebetennelsen har igjen blitt avløst av en forkjølelse. Men pyttsann. Om en uks tid er jeg sikkert HELT frisk, hvis jeg ikke detter på glatten og brekker noe da. Uansett virker hodet mitt igjen, og det er deilig. For en som foretrekker ull er det ikke noe gøy å ha toppetasjen full av våt bomull. Uff, den var dårlig. Men du tar tegningen, ikke sant?

 

Jeg har jobbet meg nedover i haugene av skittentøy som har hopet seg opp, blomstene har fått vann, familien har fått middag og jeg har jammen meg fått vasket over noen gulv også. Deilig å få litt orden rundt seg igjen. LEGO-prosjektet mitt fikk riktignok et lite tilbakeslag da Klumpen kom hjem i går og oppdaget at stuebordet var kjemisk rent for små fargerike plastklosser. De lå nemlig pent sortert i kasser: en med figurer, en med basic-klosser og en med spesialklosser. Hyl og skrik, hvordan KUNNE jeg ødelegge byggverkene hans. Dermed ble en god del tømt utover igjen. Men i MORGEN skal jeg nok gjenerobre stuegulvet. Har funnet noen fine brett som han kan bygge på, og som kan flyttes unna når andre også vil ha litt plass.

 

  

 

Litt strikking blir det også tid til innimellom. Jeg har laget et nytt Little Shells-sjal i ubleket SMART. Det gikk med 3 nøster på pinne # 6. Det vandret ut døren nesten før jeg rakk å ta bilde.

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/little-shells

 

  

 

Men jeg holder på med et til i Ullteppegarn. Hadde to hvite nøster i lampelys om kvelden og ett kritthvitt og ett ubleket i dagslys neste morgen. Så nå har jeg et lite sjal i ubleket hvitt med brun og rosa kant. Skal hekle en stor blomst og sette en nål bakpå, håper det blir bra til slutt.

 

 

 

 

Dette blir gave til en ung dame som ønsket seg et nytt trekantsjal. Og hun har alt fått Nonstop-trøye i det rosa garnet, så her matches det faktisk. Ikke dårlig.

 

Og så er jeg i gang med rehablilitering av saker & ting fra de to bortsorterte kassene. Denne luen er den første som får seg en liten make over: '

 

 

 

 

Bomullslue i tynt garn og med hullmønster. Ikke akkurat tingen for slutten av november, men det kommer vel varmere tider. Vi får se hva som kan gjøres så den blir litt fiksere. Det er så lenge siden jeg strikket denne at jeg ikke husker hvilket mønster det er. Men det er i alle fall en barnelue, den er liten til meg.

 

 

Det er jammen fredag igjen, synes de kommer tettere og tettere. Men ha en fin fredag og en super helg.  :o)

 

 


Handy Mommy

Hvem trenger en handy man når man kan fikse det selv. *kjepphøy*

 

- La meg ordne dette, det er JEG som har gått på yrkesskolen, pleier jeg å si til min verre halvdel når noe praktisk skal fikses. Dataproblemer klarer han stort sett å finne ut av, men alt som skal skrus, bankes, sages eller spikres gjør jeg helst selv. Det blir minst skader på den måten. Og jeg HAR faktisk gått på yrkesskole. Blant annet.

 

  

Dagen startet ikke så bra. Først forsov vi oss, og i dag var det fotografering i barnehagen. Å forhandle om påkledning når man i utgangspunktet har dårlig tid gir ikke akkurat gode kort på hånden. Jeg tapte. Avkommet dro triumferende avgårde i irrgrønn T-skjorte under en slaskete mosegrønn bomullsgenser Og i bukse med hull på kneet. Jaja.

 

Trygt tilbake i heimen hev jeg på klesvasken og trakk meg en stor kopp te. En liten pause før dagens mange gjøremål. Og så virket ikke internett. Summetonen var også borte. Da var det bare å stille seg i køen hos Tullenor. Prøv sånn og sånn, og hvis det ikke virker så ring tilbake. Og still deg bakerst i køen igjen. Blæh. Etter en times Tullenor-tull ble vi enige om at de nok måtte sende en montør. I morgen.

 

Så var det klesvasken. Full fart ned i kjelleren for å hente opp den som var ferdig og sette på en ny maskin. Og jippi nok en gang. Hele gulvet i vaskekjelleren var forvandlet til et svømmebasseng. Og ikke kubb om det ville renne ned uansett hvor mye jeg staket opp i avløpet. Da var det bare å finne fram gummistøvler, bøtte og øsekar. Og så måtte jeg brekke løs en fastrustet rist som nok er original fra da huset stod nytt i 1927. Skal spare dere for detaljer om hva jeg spadde ut av vannlåsen, men det duftet ikke akkurat roser. Urk.

 

 

 

 


 

Et par timers skittjobb, og nå renner det unna som en drøm. Satser på at det blir lenge til neste gang.  Og da jeg kom opp igjen hadde både summetonen og nettforbindelsen kommet tilbake helt av seg selv. Ny telefon til Tullenor. Og vi ble enige om at det var de dumme Bybane-folkene som hadde skylden. De sprenger i ett sett så huset blir filleristet mange ganger daglig. Og da blir nok både det ene og det andre ristet løst og tydeligvis også på plass igjen. Greit å ha noen i skylde på i alle fall.

 

Det var minusgrader og sol i dag, og det hjalp litt på humøret. Dessuten kjennes det godt å få ordnet opp. Har faktisk hostet litt mindre i dag også, selv om jeg har løpt mye  i trapper. Det lover bra.

 

Og så har jeg fått tatt bilder. Ingen ting nytt i dag, men ting som har ligget på vent til det dukket opp en frivillig modell og godt fotolys.

 

 

 

 

Duskelue med stor oppbrett. Helt enkelt to rette, to vrange til garnet tok slutt. Og garnet her er Opal 6-ply.

 

 

 


http://www.ravelry.com/patterns/library/zelda-cloche

 

Jeg har jukset og strikket etter bildene. Denne skal jeg vaske og blokke, for toppen med vrangsiden ut vil bare brette seg innover slik at luen får en bulk øverst. Ellers synes jeg at dette var et veldig fint mønster. Hempen med knapp gav det lille ekstra.

 

 

 

 

 

Pulsvarmere etter dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/camp-out-fingerless-mitts

 

Jeg hadde tynnere garn, så jeg strikket noen ekstra riller og plukket opp flere masker. La til noen ekstra vrangomganger her & der også.

 

  

Det er IKKE blått i disse, det går i lillatoner, rødt og gult. Veldig fine farger.

 

 

Tror kanskje dagen ikke ble så verst likevel. :o)

 


Rehabilitering

Markedshelgen er over og jammen er det tirsdag ettermiddag alt. Luften gikk visst grundig ut av ballongen her i huset.

 

Godt hjulpet av både astmaspray og små hvite piller klarte jeg meg gjennom begge messene. Alle tilløp til hoste ble raskt kvalt med store mengde vann og Fisherman's Friend med salmiakk. Og å være med på messe er heldigvis en nokså rolig aktivitet, man sitter stort sett på stumpen bak bordet sitt hele tiden. Men søndagen lå jeg som et slakt her hjemme, orket ingenting. Og jeg hoster som en gal igjen. Nå NEKTER jeg å ta mer Kodein, damen på apoteket var også svært skeptisk da jeg kom med resept nummer to. Bedre å få hostet opp driten og la kroppen ordne opp selv. Satser jeg på i alle fall. Så får jeg heller leve med at aktivitetsnivået er rimelig lavt og at hodet ikke henger helt med i svingene.

 

Det greie med messer er at de tvinger meg til å rydde opp i lageret av strikkesaker. Alt blir sortert, merkert og pakket pent ned. Og hver gang blir jeg like sjokkert over hvor mye jeg har.  *kremt* Alt for mye å ta med, så her må det velges ut med hard hånd. Og Gullklumpen hjelper gjerne til. I alle fall når hun blir lei av masingen min.

 

 


 

 

Resultatet ble to fulle kasser med ting som ikke gikk gjenom tenårings-kontrollen. Noe tok jeg med likevel, ikke alle har samme smak som en sekstenåring heldigvis. Men mye må jeg nok finne på noe lurt med hvis det skal kunne selges. Kjedelige luer og skjerf får blomster og heklekanter, noe må skylles opp og blokkes på nytt etter å ha fått stygge brettekanter nederst i en kasse, og noe tror jeg rett og slett at jeg rekker opp igjen. Og så ender kanskje noe i utkledningskassen i barnehagen.

 

Neste messe er søndag 20. november, så da blir nok resten av ukens prosjekt rehabilitering. Av både meg og strikkeproduksjonen, hihi.

 

 

Jeg lovet visst å vise fram vårt nye familiemedlem. Så hils på Den Svarte Katten:

 

  

 

Støvlekatt fra Midtun Industrier, en vernet bedrift for psykisk utviklingshemmede.  Synes den er kjempeflott jeg, og tenåringens høye støvletter ligger og slenger overalt i gangen. Så dette burde være en perfekt gave tenkte jeg og hengte den på døren til rommet hennes.

 

Nuja. Frøkna kom hjem relativt sent fredag kveld, og da hadde jeg glemt hele katten. Helt til en lettere panisk ung dame nektet å gå inn i stuen fordi det var noe skummelt der inne.

 

Katt og tenåring ble omsider presentert for hverandre, men det var ikke kjærlighet ved første blikk for å si det sånn. Og den får i alle fall ikke komme inn på rommet hennes.

 

 

 

 

Synes fortsatt den er søt jeg. Men den må visst omskoleres da, kanskje den får ta et kurs hos Kiweke & co. Eller, det kan jo bli mye VERRE...

 

Uansett, da får jeg kaste meg over dagens oppgaver, det meste går stort sett greit bare jeg skynder meg langsomt.

 

 

Ha en super tirsdag.  :o)


Ikke i men på

Paradis altså. Her er jeg i dag:

 

 

 

 

Blir spennende, første gang det arrangeres marked der. Og brukt/byttemarked der man selv tar ansvar for egne ting tror jeg kan bli et godt alternativ til loppemarked. Ingenting som skal ryddes bort etterpå, alle tar med igjen sitt eget. Kanskje vi kommer hjem med nye skøyter til Klumpen også? De fra i fjor har visst krympet...

 

Vi fikk et nytt "familiemedlem" i går, muligens har jeg fått med en ny modell også. Vi får se hvor samarbeidsvillig h*n er. Sånn går det når man får god tid til å snuse rundt og se hva de andre selger. Har du ikke vært innom SESAM så har du fortsatt mulighet i dag. Mye fint, jeg likte spesielt retro-barneklærne og noen litt artige og spesielle smykker.

 

 

Da må jeg løpe, fortsettelse følger.  :o)


Fin fredag

Her var jeg i dag:

 

 

 

 

 

Ikke det travleste jeg har vært med på, men det er alltid koselig og god stemning der. Så nå gjenstår det bare å pakke om resten av tingene mine og gjøre meg klar til i morgen og nytt marked.

 

Ha en fin fredagskveld.  :o)


Verre enn tørkestativ

Nytt Hitchhiker, elsker det sjalmønsteret.  *hjerter*

 

Men så var det fotograferingen da. Første forsøk var i stuen i lampelys, med nattinnstilling på kameraet og en utålmodig mann som lurte på hvilken knapp han skulle trykke på.

 

 

 

 

Absolutt ikke bra, selv etter klipping og redigering. Her må man finne på noe annet.

 

På badet er det godt lys, vi prøver der.

 

 

 

 

Se det ja. *fornøyd smil* Helt til jeg så DORULLEN i bakgrunnen. Lekkert. Not.

 

  

Av en hel bildeserie var ETT dorullfritt. Tøkestativ i bakgrunnen på skrytebilder har blitt grundig utkonkurrert. Dorull er det nye tørkestativet, og JEG var først ute. Mohaha.

 

Lurer på om jeg må strikke dorulltrekk, for jammen ble det skarpe og klare bilder her ute. Hmmm....

 

 

 

 

Liker så godt formen på disse sjalene. Lange og smale, fine å surre rundt halsen mange ganger.

 

 

Mønster til Hitchhiker finner du her: http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker

 

  

 

Jeg strikket mitt i Opal 6-fach farge 1253 og 1254. Oppdaget underveis at nøstene ikke var like, men det funket greit likevel. Pinne # 4.5 og 38 "tenner".

 

 

 

 

Utendørs tørkesnorer er i grunnen greie de. Disse er vel grundig dokumenterte gjennom fire årstider nå.

  

Da har mørket senket seg, og jeg tror jeg finner roen nå. Har pakket ned masse, og det som ikke ble klart får være med neste gang.

 

Ha en fin kveld.  :o)

 

 

 


 


Lykke mellom to permer

Jeg er veldig glad i bøker. Men jeg har en liten bokhylle og en slank lommebok.  Derfor er jeg flittig bruker av biblioteket mitt. De fleste strikkebøkene deres har vært hjemme hos meg minst èn gang. Og fjernlån er en super ordning. Det finnes mange spennende skatter rundt omkring i landets bibliotekshyller.

 

Etter noen ukers venting fikk jeg endelig Arne & Carlos' bok med strikkedukker. Gøy å kikke i, og jeg fikk - heldigvis - bekreftet mistanken om at dette ikke var min kopp te. Så boken er bladd i, jeg har smilt og kost meg, og nå går den videre til nestemann i køen. Fin og artig bok, flotte dukker og morsomt skrevet. Men jeg falt liksom ikke for konseptet likevel.

 

 


 

Jeg er passivt medlem av Hobbyklubben. Det ble noe kluss med medlemsnummeret mitt da to bokklubber ble slått sammen for noen år siden. Resultatet ble at ingen av avbestillingene mine ble registrert, og hver gang de sa at det var fikset så var det ikke det likevel. Det ble mange frustrerte telefonsamtaler og bøker som måtte sendes i retur, og til slutt fikk jeg nok. Men en kreativ kundebehandler fant ut at jeg kunne bli passivt medlem. Så nå får jeg medlemsbladet, men jeg må selv bestille bøkene hvis jeg vil ha dem. Å BESTILLE går nemlig greit, det var avbestilling som ikke funket. Spør ikke meg hvordan det går an, men jeg kan uansett fint leve med en slik ordning. Greit å holde seg oppdatert på nye bøker, og vanligvis tar jeg med meg medlemsbladet på biblioteket og ber dem kjøpe inn boken hvis jeg finner noe jeg har lyst på.

  

Men så datt dette tilbudet inn: Ta 3 betal for 2!  Og bøkene var i utgangspunktet nedsatt til 79 kroner stykket.

 

  

 

Nå er jeg lykkelig eier av Varmekilder og Dikt i masker, og Krymp!  er på vei. O lykke. Disse skal jeg nok finne plass til i bokhyllen min ja.

 

  

 

Ny lue har det også blitt. Dette skulle bli en Dove, men det ble visst en mini-utgave. Pyttann, den passer nok til noens hode den også.

 

 

 

 

 

Jeg har brukt Opal 6-ply, et kjempegodt garn å strikke med. Og jammen snek A&C seg med på dette bildet også. De er flinke til å stikke seg fram, hihi.

 

Her finner du oppskriften på Dove: http://www.ravelry.com/patterns/library/dove-3

 

Veldig fint luemønster, men jeg skulle nok valgt et annet garn.

 

Da er det storopprydning i kassene mine, jeg skal på marked i morgen. Og alt går i sakte kino, føler meg som en 80-åring med KOLS, urk. Men det får gå som det går, får jeg ikke alt ferdig så får jeg ta med det som er. Jeg har nok *kremt* nokså rikelig uansett.

 

 

Ha en fin torsdag.  :o)


Uvenngarn igjen. Og planer for helgen.

Da er nok et nøste av uvenngarnet mitt brukt opp. "Klumpe-garnet" er helt OK å strikke med nå som jeg har lært teknikken. Men det er umulig å felle pent av. Og det ødelegger dessverre mye av inntrykket. Så har noen gode ideer til løsning på avfellingsproblematikken så blir jeg glad for tips. For jeg er så "heldig" at jeg fortsatt har 200 gram igjen... Men når det siste oransje nøstet  er oppstrikket så er jeg i mål. Restene av angoragarnet har fått et nytt hjem. Jeg ble rett og slett syk av å strikke med det, og der går grensen også for en som vanligvis tviholder på selv det mest knirkete akrylnøstet. Har ikke fryktelig lyst til å provosere fram en allergi.

 

 

 

 

Gjett hva som skjuler seg midt inne i snurren? *grem* Man kan da kunsten å dandere og jukse litt heldigvis.

 

 

Er ikke blomsten flott forresten? Vi fikk den over for tre uker siden, og den må ha vært gitt av et oppriktig godt hjerte. For den blomstrer og blomstrer og blomstrer. Nå er det så mange blomster på den at de står i kø, og fortsatt springer det ut nye knopper.

 

Ellers blir det en travel messehelg i Fanaområdet. Fredag og lørdag er det messe i SESAM sine lokaler på Nesttun. Og på lørdag er det også marked på Paradis skole.

 

 

  

 

  

 

Optimisten satser på å få med seg begge to.  :o)

 

 

 

 


 


Når elektronikken svikter

Vi blir dynget ned av reklameaviser fra diverse elektrokjeder, masse fristende tilbud på alt fra laptoper til støvsugere. Så da vår trofaste, hardtarbeidende vaskemaskin trakk sitt siste sukk lette jeg fram en bunke slike aviser fra toppen av returpapir-kassen i gangen. Og siden jeg VET av erfaring at selgerne i disse butikkene er superflinke til å forvirre folk satte jeg meg ned med pc-en og sjekket ut hvilke modeller som fikk bra eller mindre bra omtale. Valget falt på en nokså billig utgave type "mye for pengene". Den passet fint til budsjettet vårt og virket som en helt grei maskin. Og så fikk gemalen i oppdrag å kjøre innom forhandleren på vei til jobb.

 

 


Bilde lånt fra http://www.vannkunnskap.no


 

 

Som forventet tok det ikke lang tid før mobilen ringte.

 

 

- De har ikke den vaskemaskinen du vil ha. Men han sier at de har en som er MYE bedre. Men den er litt dyrere..."

 

- Nix. Vi skal ha den vaskemaskinen som står i tilbudsavisen. De får skaffe en til oss da.

 

- Jammen....  *frustrert*  - Vent litt...

 

 

Noe minutter senere ringer han igjen.

 

 

- Det tar TI DAGER å bestille den. Og han sier at vi kan få den andre litt billigere.

 

- Bestill den du. Vi skal IKKE ha den andre.

 

 

Tilfeldigvis hadde jeg lest om akkurat den modellen på min nettleting, og den fikk dårligere omtale enn den jeg hadde valgt ut.

 

 

Maskinen ble bestilt, og det tok jammen 10 dager å få den ja. Heldigvis har vi rikelig med klær, så jeg slapp å grave fram vaskebrettet. Forøvrig oppdaget jeg at kjedens største "konkurrent" hadde akkurat samme maskin til nøyaktig samme pris samtidig. Og der var den IKKE på tilbud. Men skitt au, maskinen var billig, og den tok unna kleshaugen uten å protestere.

 

 

 

 

Etter litt leting i arkivet fant jeg jammen et gammelt bilde av klesvasken min også. Klumpen "hjalp til" med opphengingen.


 

MEN jeg sitter igjen med spørsmålet om hva som har skjedd med fagkunnskapene og seriøsiteten i elektrobransjen. Jeg begynner å bli litt lei av eplekjekke unge menn som prøver å prakke på meg noe helt annet enn det jeg i utgangspunktet har tenkt å kjøpe. At de får provisjon for salget og at det er null fortjeneste på tilbuds-maskinen er ikke mitt problem. Det finnes sikkert  seriøse og ærlige forhandlere også, men dem virker det som om det er langt mellom. Jeg våger meg ALDRI inn i en slik butikk uten å ha gjort grundige forberedelser. Jeg har nemlig både kombiskap, støvsuger, DVD-spiller +++ som er "mye bedre" enn de jeg egentlig hadde tenkt å kjøpe. Eller er de nå det? De er i alle fall dyrere.

 

  

 

På leting etter et illustrasjonsbilde fant jeg DENNE linken. Den sier vel det meste... http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/sommerfest-og-festival-i-elektrobransjen-3240877.html

 

 

DA går jeg og rydder. Og setter på klesvasken. For det husket jeg plutselig at jeg hadde glemt. ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forglemmelser

Jeg har visst GLEMT å blogge et par prosjekter, det fant jeg ut da jeg sjekket Ravelry-siden min. Slikt kan vi ikke ha noe av. Så her kommer en lett-tovet utgave av sjiraffhalsen min:

 

 

 

 

Jeg har smale skuldre, og den ligger veldig fint når jeg ikke prøver å få armene mine til å bli lengre enn de egentlig er. Sånn er det å ta bilde av seg selv.

 

 

Lurer på om jeg skal gi den en runde til i maskinen, for jeg ser at de andre har tovet sine mer slik at de ligger tettere inntil halsen. Men den er i grunnen god slik den er, og jeg er litt skeptisk til hvordan den kan ende opp. De ulike fargenyansene i garnet tovet nemlig ulikt. Det rosa er like glatt, der ser man tydelig maskene fortsatt. Det brune ble mykt og fint, mens det burgunderrøde ble veldig pusete. Og selvsagt er bladmønsteret strikket i burgunder, slik at det nesten ble utvisket. Snodig at det ble såpass store ulikheter når alt er strikket av en sammenhengende tråd uten en eneste knute. Kanskje de ulike fargstoffene har noe å si? Nå prøver jeg å strikke noe annet av resten av nøstet, så får vi se om det oppfører seg på samme måten da. Og så finner jeg et ensfarget garn til neste hals. For det blir nok flere, det er et supert mønster.

 

 

Hils på Smitt og Smule. I alle fall fikk jeg en kommentar inne på Ravelry om at de lignet på dem, hihi.

 

 

 

 

Ser ut som de har sultne munner og knappeøyne der de ligger. Men de er EGENTLIG restegarns-pulsvarmere da.

 

 

 

 

Pynten er hentet fra mammas syskrin. Det begynner å bli utplukket der, snodig...

 

 

Snille piker tar medisinen sin, så nå har jeg hevet innpå både Kodein og astmaspray. Og da er jeg sikkert litt bedre. Det har jeg i alle fall bestemt, for nå er jeg lei av å være syk. Så da blir det ryddedag i heimen. Klumpen får nok sjokk når han kommer hjem og oppdager at vegg-til-vegg-LEGO-teppet hans er borte, hehe. Bittelitt lei av å trakke på de skarpe klossene uansett hvor jeg går, men jeg har ikke orket å ta opp kampen.

 

 

Kanskje blomstene skal få litt vann når jeg først er i farten. Og så var det hybelkaninene da...

 

 

Nei, nå har jeg ikke tid til å skrive mer. Ha en frisk, effektiv og god tirsdag.  :)

 


 


Nesten på moten

"Høstmoten kan bli lungebetennelse" leste jeg og tenkte at det var jo temmelig ille da. Men så var det visst høstHOSTEN...

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Obs-i-r-kan-hsthosten-bli-lungebetennelse-6691095.html?xtor=RSS-2

 

 

Nuvel. Om jeg ikke er helt oppdatert på høstmoten så er jeg i alle fall med på høsthosten. På tredje uken faktisk. Og i dag har jeg fått astmamedisin. Så nå både innhalerer jeg og tar morfin, hehe... Legen min har pasienter som har hostet i over en måned og ennå ikke er friske, så jeg har visst fortsatt mye å glede meg til.

 

Hodet et tungt av søvnmangel, halsen hoven og sår og brystmuskulaturen mørbanket. Og jeg kjenner at jeg får mer og mer respekt for de som sliter med alvorlige kroniske sykdommer. For jeg blir jo forhåpentligvis frisk igjen snart, dette er småplager som går over. Men jeg har i alle fall fått testet ut hvordan det er å måtte planlegge og ta forhåndsregler i alle mulige situasjoner. Det er lenge siden jeg våget meg utendørs uten Fisherman's Friend, vannflaske, spypose og papirlommetørklær i vesken. Og jeg blir forbigått av damer med rullator, hehe. Jeg som pleier å løpe fra de fleste til vanlig. Men det er liksom ikke så gøy å hoste til jeg spyr framfor alle ungdommene som venter på bussen.

 

Det var dagens sykdoms-snakk, da får vi gå over til ukens produksjon. Utrolig hvor mye man kan strikke om natten. Og det er veldig godt å ha noe å holde på med når man likevel ikke får sove. Hurra for Ravelry og NRK sitt arkiv, har sett mange artige programmer på nett. Og noen ikke fullt så artige, kvalitetskravene senkes utover i de små timene.

 

Nuvel. Da er det tid for luekavalkade.

 

 

 

 

Først ut er en litt skeptisk modell iført lue med picotkant.

Gratis mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/slouchy-hat-with-picot-edge

 

Jeg brukte ca 1 1/2 nøste Merino Ektra Fine og pinner # 4 og 4.5. Strikket en ekstra mønsterrapport siden jeg syntes luen ble litt kort.

 

 

 

 

Posete og fin bak, den ser bedre ut på en levende modell enn på ballonger med pæreform. Men man får ta det man finner, modellmarkedet er litt dårlig for tiden.

 

 

 

 

Restegarnsprosjekt strikket uten oppskrift. Det holdt akkurat til en liten gresskarlue.

 

Pinne # 4 og Sandnes Fiesta. Alltid noen som vil ha luer som "ikke klør". Dukkeba er grei og klager ikke, selv om hun mistet gangsynet i denne.

 

 

 

 

Og så var det påfugl-luen. Jeg falt for en kjøpe-oppskrift igjen. Men siden jeg er prinsippfast nøyde jeg meg med å *kremt* låne mønsterborden. Gode bilder på Ravelry gjør det enkelt for luringer som meg å telle masker.

 

  

 

Forenklet mønster og dusk i toppen. Garnet er Beach fra Jakobsdal, og jeg brukte pinne

# 3,5 og 5.

 

 

 

 

Her finner du originalen: http://www.ravelry.com/patterns/library/peacock-5

 

 

Og så var det Lollipop-luen fra Arne & Carlos sitt siste hefte. Den ble ikke helt vellykket. Som du kan se passer denne faktisk til Dukkeba, og det var jo slett ikke meningen. Jeg strikker nok litt stramt på slike mønstre.

 

 

 

 

Den ble litt kort også fordi jeg slapp opp for hvitt garn. Men det ble i alle fall en varm og fargerik barnelue da.

 

 

 

 

Garnet er dobbel babyull fra diverse produsenter, mest Dale og Gjestal.

 

 

Ny Arne & Carlos-lue, denne gangen fletteluen fra forrige hefte. Siden jeg har strikket den samme modellen tidligere la jeg opp ekstra masker. Ellers blir den både lang og trang på en gang. Droppet en mønsterrepetisjon også, ikke fint med tettsittende luer som står rett opp i en tupp.

 

 

 

 

Samme garn & pinner som påfugl-luen. Synes dette var et godt garn å strikke med, og plaggene fikk en fin glans. Luen har alt fått en ny eier.  :o)

 

Og så var det den siste i denne omgang, Belugah Slouch Hat. Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/belugah-slouch-hat-and-beanie

 

 

 

 

Jeg brukte en tråd Labbtuss sammen med en tråd rødoransje Silja. Ikke helt sikker på om jeg likte denne. Jaja.

 

 

 

 

Ups, glemte en. Restegarnslue i bomull.

 

 

 

 

DA er vi i mål. For denne gangen. Det er stor gjentakelsesfare, hihi. Men jeg er veldig klar for å strikke noe annet enn luer nå, så vi får se hva det blir til.

 

Ha en fin uke, og se opp for høsthosten. 

 

   
 

 

 

 


hits