Klyp meg i armen!

Jeg klarer ikke å la være å melde meg på Hemmelig Uvenn. Så da da datt jeg utpå igjen: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=80110&highlight=uvenn

 

Tidligere har det gått riktig ille et par ganger, jeg har fått enorme uvennlige kasser fulle av akryl og andre uhumskheter levert på døren. Og så har jeg fått middels store pakker med helt streit restegarn. Til og med "luksusgarn" som alpakka og angora har funnet veien hit. Det meste har blitt strikket opp. Uvenngarn er gøy! Alltid spennende å lete etter mulighetene i et nøste "håpløst" garn.

 

I dag var det jammen HUV-pakke i postkassen. At den faktisk fikk plass oppi der var jo et godt utgangspunkt. Uansett hva den inneholdt kunne det ikke være så alt for mye av det. 

 

Av med gråpapiret. Og så åpenbarte dette seg: 

 

 

 

Gavepapir med strikkemønster! Men det betyr jo ikke at det ikke kan være noe fælt inni...

 

Begge ungene hadde tatt oppstilling for å se og for å sikre seg eventuelle godbiter.

 

 

 

Hmmm, hva er uvennlig her da? Det brune garnet har perler og blader på seg, men de var enkle å knytte av. Så da kan de kanskje omplasseres litt. Det eneste jeg er en smule skeptisk til er"bomullsgarnet" i plastposen. Det ser veldig syntetisk ut, og så er det grovt og hardt å ta i. Men det kan jo bli skrubbevotter til dusjen, vil tro det må være et greit bruksområde. Må testes.  :o)

 

 

 

 

Det var umulig å ta bilde uten Klumpen sine hender, hehe. Han elsker knapper. 

 

 

 

 

Dette var gøy, og jammen slapp jeg billig denne gangen. Nesten så jeg må klype meg i armen.

 

Lurer på om den som får pakke av meg blir like glad?  *glis*


Fletteluer med og uten

Klar for flere luer? Her kommer en med striper og dusk, en ensfarget med dusk, og en med bare fletter.  :o)

 

http://murekkeen.blogspot.com/2011/12/raitaa-ja-palmikkoa.html

 

Finsk mønster på barnelue. Men den er elastisk og passer like godt til en voksen. Eventuelt er det bare å bruke litt tykkere garn og pinner. 

 

 

 

 

Rester av Safir på pinne # 3,5 og 4. 70 gram.

 

 
Vestlandsgarn, 72 gram. Dette var et eldgammelt nøste fra loftet, og jeg fant denne etiketten inni:

 

 

 

 

Dette er fra FØR Garnhusets tid, fra den gangen de hadde garnutssalg i kjelleren hjemme. *mimre*

 

 

 

 

Og mer Safir. 65 gram uten dusk. 

 

Der kommer flere luer, så stay tuned!  :)


Christian's Hat

Her er det visst enten flo eller fjære med bloggingen, hehe. I dag kommer det like godt to innlegg. Solgløtt og opplett bød på en gylden sjanse til å ta utendørsbilder, så jeg tok med meg en hel haug ferdige prosjekter ut i hagen. Knips, knips, masse fine bilder, og jeg var strålende fornøyd. I alle fall helt til jeg skulle laste dem inn på pc-en. For det gikk jo ikke. Fikk bare varseltrekant og hissig "plinging" hver gang jeg prøvde. Etter litt panisk aktivitet fant jeg ut at det var minnekortet som hadde tatt kvelden. Kameraet er i orden, men jeg må altså kjøpe nytt minnekort. Heldigvis har jeg lastet opp alle bildene på pc-en etterhvert, så det eneste jeg mistet var dagens foto. Puh! Uten minnekort får jeg tatt nøyaktig fire bilder. Det første viser taket og gemalens bihuler, og det tror jeg at jeg skal spare dere (og ham) for. Så da blir det blitzbilder fra forrige uke denne gangen også. Ny favoritt-lue!

 

Dette var det ene mønsteret i luealongen på HobbyBodenhttp://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79957&highlight=christian%27s

 

Jeg syntes egentlig at denne luen så litt kjedelig ut, men jeg strikket den nå likevel. Fikk knapt festet trådene før frøken tenåring nappet den til seg. Den forsvant ut døren så fort at man nesten ser fartsstripene på bildet, og den er fortsatt i daglig bruk. Visstnok verdens fiiineste grønnfarge. 

 

 

 

 

Rauma Tretråds og pinne # 3,5 og 4. Oppleggskanten er i Freestyle, og jeg blandet inn en rest Freestyle i dusken også. Det var visst særdeles vellykket. 

Litt fortumlet la jeg opp til en ny, denne gangen i Istra fra Rauma. Brukte pinne # 3.5 på hele denne gangen siden garnet er tynnere.

 

  

Luen sitter veldig godt på hodet, og strukturmønsteret gir den det lille ekstra. Flere har prøvd å forsyne seg med denne, men de fleste her i huset har i grunnen alt for mange luer fra før. Så den ligger fortsatt og venter på den rette.  :o)

 

 
 

Og jammen måtte jeg strikke en til. Regner med at disse blir greie gaver, alltid kjekt å ha noen liggende på lur. Her har jeg brukt et arvenøste, og innerst fant jeg denne etiketten. Lurer på hvor lenge det er siden Heilo kom i 100 grams-hesper?

 

Den eneste endringen jeg har gjort på disse luene er å strikke noen cm ekstra, jeg syntes de ble litt korte. Et godt mønster, og fellingen i toppen blir veldig pen. Skal ikke se bort i  fra at det kommer flere!

 

Å ja, jeg strikket dem visst fra vrangen også, når jeg tenker meg litt om. Byttet bare om på rett og vrang, da slapp jeg alle rundene med vrangmasker. Vrengte luen til slutt. 

 

 

Nå er det vel litt sent å si god kveld, så jeg får heller ønske alle en god natt!  :o)

 

 

 

 

 

 

 


Digre luer

I dag er det kaldt her, så vi har byttet ut regntøyet med varme støvler og dynejakker. Og da trengs det jo luer også. Så her kommer en ny ladning. 

 

 
 

Denne Fanaluen er strikket av dobbelt Mor Aase Ullgarn på pinne # 6 og 7. Skikkelig diger, og veldig varm. 

 

Og så ble det jammen en kjapp poselue til: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/so-quick-i-cord-edged-beret

 

 
 

Jeg strikket den ovenfra og ned, og så laget jeg en vrangbord før I-cordavfellingen. Da satt den bedre på hodet. Her gikk det med mange rester i ulike lilla nyanser. Pinne # 8.

 

 

 

 

Stripelue i Easy. 79 gram og pinne # 7. Klumpen poserer for to pepperkaker, men luen var for stor for ham. Den ble raskt adoptert av pappaen, han mangler visst alltid luer. Lurer på hvor de blir av?

 

Og så var det potetsekken i Mor Aase. Den krympet ikke så mye, men den ble myk og lodden. 

 

 

 

 

Den er fortsatt posete og ligner i grunnen på luen på bildet i oppskriften nå. Jeg vurderte å tove den en gang til, men da hadde nok mønsteret blitt mer utvisket. Så jeg lar den bli som den ble. 

 

 

 

 

Flere luer kommer, jeg er visst inne i en stim nå. Ha en fin dag!  :o)


Tomatnytt

Tomatplanten min lever fortsatt, om ikke akkurat i beste velgående.

 

 

 

 

Den lille grønne fra forrige innlegg fikk såvidt bli rød før Klumpen spiste den. Heldigvis rakk jeg å ta bilde.  :o)

 

 

 

Ny arvtaker.

 

 

 

 

Og en miniatyrisk babytomat ytterst på en naken grein.

 

 

Nå begynner jeg å lurer på om denne planten har tenkt å overvintre nok en gang. Skal i alle fall gjøre mitt beste for å holde liv i den. *noterer gjødsel på huskelisten*

 

 

***************

 

 

Ups...

 

 

 

 

- Det va'kje meg mamma, den falt av HELT ALEINE!

 

Akkurat ja.

 

 

MEN - en kald dag i slutten av november fikk jeg se dette:

 

 

 

 

- Du VET at tomater er ettårige, ikke sant? spurte tenåringen.

 

Jada, jeg vet det. Men tomatplanten min kan jo ikke lese. Og til våren fyller den to år. Blir spennende å se hvor lenge den fortsetter å produsere. Ser ut som om det blir avling denne vinteren også.  :o)


Småplukk

Jammen tok regnet seg en liten pause. I dag har vi til og med sett et glimt av solen. Og jeg som trodde jeg hadde glemt å slå av taklampen, helt til jeg oppdaget at lyset faktisk kom inn vinduet. *fnis*

 

To små restegarnsprosjekter:

 

Her har jeg brukt hvitt Viking Sportsgarn + et lite nøste umerket rosa ullgarn. Det rosa er bittelitt tykkere enn det hvite.

 

 
 

Pinne # 3.5 og vottemønsteret mitt ble greie pulsvarmere til en liten jente. 

 

Og så måtte jeg prøve meg på en krage. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/peter-pan-collar

 

 
 

Siden den heter Peter Pan Collar måtte vi grave fram en gammel video til fotograferingen. Klumpen visste akkurat hvor den var. 

 

Ikke helt imponert over passformen på denne. Jeg heklet en rad fastmasker rundt for å få finere og jevnere kanter. Det gikk med 35 gram hvit Safir på pinne # 4.5.

 

Det ligger mange prosjeketer ublogget i en haug på kommoden her, så jeg skal prøve å bli litt flinkere til å skrive innlegg mer regelmessig. Får se om jeg kan finne på noe lurt med fotograferingen da, nå som lyset glimrer med sitt fravær. Kanskje får vi snø snart, det hadde vært kjekt. Klumpen er i alle fall klar.  :o)

 

Ha en fin tirsdagskveld! 

 

 


Jeg strikker, altså er jeg

Bittelitt slått ut av været, og så holder jeg på å utvikle gjeller og svømmehud mellom tærne. Slikt tar på. ;o)

 

Strikkingen går mest på autopilot, og det er ikke noe gøy å blogge når man ikke får gode bilder. Ikke halvgode engang. Det er mørkt inne og vått ute. Og selv ting jeg er kjempefornøyd med  ser tragiske ut, uansett hvordan jeg styler dem. Drept av blitzen, og med LEGO, tørkestativ eller oppvask i bakgrunnen. Æsj.  :o(  Jeg ser faktisk på antall hjerter jeg får på Ravelry hvordan været har vært. Regnværsbilder = 0 hjerter. 

 

Her er dagens ferdigstilte prosjekt: 

 

 

 

 

Novemberluen i Øverst og nederst-alongenUformelt

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15651

 

Direktelink til luen: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=116&d_id=45&lang=no

  

Jeg brukte Mor Aase ullgarn (109 meter/50 gram) og strikker i tillegg stramt. Syntes luen i oppskriften så stor ut, så jeg la opp 108 masker og økte til 132. Likevel ble det en potetsekk. Nå er jo DROPS kjent for strikkefasthet på bærtur og fellinger som ødelegger mønsteret, og denne luen lever virkelig opp til begge deler. 

 

MEN - man får ikke mer moro enn man lager selv. Og for en gangs skyld stiller jeg selv som modell. MED hode!  *fnis* 

 

Nå ligger luen i vaskemaskinen. Mor Aase-garnet tover veldig fint og blir mykt, loddent og deilig. Og så blir det spennende hva jeg fisker ut igjen av trommelen. Damelue, barnelue, eller kanskje en eggvarmer? Fortsettelse følger!

 

Nå plasker regnet sånn at det nesten overdøver gravemaskinen rett utenfor hagemuren. Tror jeg legger opp til et nytt spøt jeg. 

 

Fin fredag! 


Travle tider!

Jeg skal nemlig være med på marked i morgen.  :o)

 

 

 

 

Her strikkes det i enda høyere tempo enn vanlig, for det er jo FARSDAG, og jeg har nesten ingen herreluer igjen. Krise!!! 

 

Herre- og gutteluer forsvinner uansett fort, for både far i huset og Klumpen har funnet ut at det er greie gaver. Begynner å bli en del kjente hodeplagg å se på skolen, så det er enkelt å holde rede på hvem Klumpen har vært i bursdagsbesøk til, hihi. 

 

Stikk innom da vel, hvis du er i nærheten. I år er det mange deltakere og mye spennende!

 

God lørdagskveld! 


Monstre!

Jeg liker monstre. I alle fall de som er strikket. Og så er de supre til restegarns-slanking.

 

Denne lille hodefotingen har flyttet inn hos Klumpen: 

 

 

Her har jeg rett og slett plukket garn fra posen min med bittesmå rester. Det går ikke mange meterne til en sånn liten lue med dusk.

 

 

I grunnen ikke det skumleste monsteret jeg har sett. Og noen bør visst finne fram boksen med skjermrens, hehe...

 

Jeg strikket ham etter bildene i denne oppskriften: http://www.ravelry.com/patterns/library/minions

 

   

Denne lille saken heter Felted Bunny. Synes han ser skummel ut jeg! http://www.ravelry.com/patterns/library/felted-bunny

 

Jeg strikket ham på pinne # 3, og han er ikke tovet. Mønsteret var enkelt å følge, men jeg ble ikke helt fornøyd med fasongen. Han burde ha vært flatere og bredere i bunnen slik at han kunne stå. Jeg laget en hempe istedenfor. 

 

 

 

Duskehale!  

 

Har planer om flere slike, men akkurat nå har jeg noen andre prosjekter som må bli ferdige først. Utrolig hvor mye tid sånne smågreier tar, det er så mye dill-dall med dem. Men de er jo morsomme å lage da.

 

Her har de tatt seg en tur ut.  :o)

 

 

 

Ikke verdens mest fornøyde kanin det der. En temmelig mutt type.

 

 

 

Ha en fin ny uke!  

 

 

 


En enkel løsning

Halsene jeg har strikket tidligere ble VELDIG vide nederst for å få et passe maskeantall øverst. Men det finnes alltid løsninger. Og plutselig snublet jeg over dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/the-hedgehog-hats Nesten identisk, bare det at det starter med 4 rette og 1 vrang istedenfor 5 rette. Simple as that. 

 

 
 

Denne halsen skal ha "vrangen" ut, dvs at det strikkes 1 rett, 4 vrange. Jeg gjorde omvendt og vrengte den til slutt. Ingen grunn til å strikke unødvendige vrangmasker. Dessuten kan halsen brukes begge veier. Ingen forskjell på foran/bak eller rettside/vrangside. Perfekt for barn som kler på seg selv.  :o)

 

 
 

Jeg strikket to riller som en liten kant både oppe og nede. Synes det er en pen detalj. Garnet er Soft Mohair fra idena. 85 meter/50 gram g 49% ull, 18% mohair, 18% nylon og 15% akryl. Jeg hadde et påbegynt nøste + en halv opprekket UFO. Brukte opp alt, 84 gram tilsammen.

 

 
 

Den oransje halsen er strikket i en tråd Salsa DK fra Sirdar og en tråd Fabel. Liker den kombinasjonen, og halsen ble myk og deilig. Pinne # 4.5 og 80 gram tilsammen. Da har jeg litt igjen av Salsaen, som har en løpelengde på 148 meter/50 gram. 

 

 

 

 

Da får det holde med halser for en stund. For jeg har *iiiik!* oppdaget at jeg er helt tom for herre- og gutteluer. Bittelitt krise med en messe neste helg. 

 

Ha en super lørdag! 

 

 


Til en prinsesse

Jeg kjenner en ung dame som kler gult veldig godt. Og noen ganger er det nydelig med prinsesser som ikke på død og liv må være rosa. 

 

 

 

http://www.klikk.no/foreldre/article561058.ece

 

Alle prinsesser trenger en krone. Denne er strikket med to tråder Babyull og en tråd Angorina Lyx. Det gjør den tykk og stødig. 8 tagger og pinne # 4.

 

 

 

 

Samme mønster som halsene i forrige innlegg, men her la jeg opp 180 masker. En tråd Babyull og en tråd Angorina Lyx på pinne # 4.5. Og jeg har brukt to gulfarger, en lys og en mørk. 

Dette ble vel en stor krage mer enn en hals, den ligger godt ut over skuldrene. 

 

 

 

 

Snodig vær her for tiden, sånn ca annenhver dag med regn og annenhver med opplett. Så da blir det en dag med strikking og en med fotografering, hihi.

 

Fortsatt god fredagskveld! Her myser gamlemor over en marineblå lue i strukturstrikk. Lurer på om jeg kommer til å angre i morgen når jeg ser hva jeg har gjort. Savner mørkesynet mitt, hulk.

 

 

 

 


Halser

Kastet meg med på denne inne på HobbyBoden

http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79729&highlight=barnehalser

 

Mine to første halser ble slik: 

 

 
 

77 gram Trysil Superwash Ullgarn på pinne # 4. (Fargen er mørk turkis, ikke blå.) Størrelse 4-6 år.

 

 
 

Nummer to er strikket i en tråd Babyull og en tråd av noe tynt ullgarn/strømpegarn uten magebelte. 78 gram på pinne # 4,5, og strørrelse 2-4 år. 

 

Begge ble litt trange i halsen synes jeg, det ble henholdsvis 62 og 66 masker øverst på 1 r, 1 vr-delen. Så jeg vil kanskje tro at de passer bedre til yngre barn enn det mønsteret tilsier. (Du finner mønsteret i tråden på HobbyBoden.)

 

Mer kommer snart, er visst inne i en stim nå.  ;o)

 

Fin fredag! 


Ola-Ola Heia

Kjenner du Ola-Ola Heia? Han var i alle fall en del av min barndom. Thorbjørn Egners lesebøker var noe for seg selv. *mimre*

 

 

 

 

Så da jeg kom hjem med disse to nøstene... vel, noen ting er bare ment to be. Tror du ikke?

 

 

  

 

Relativt mykt raggegarn, kjøpt på Coop Extra til 10 kroner nøstet. 80% ull og 20% nylon, 100 meter/50 gram. Det måtte jo bare prøves ut.

 

Først strikket jeg oktoberluen i luealongen på HobbyBodenhttp://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79615

 

 

 

 

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle få dette modelloppdraget.  *fnis*

 

Jeg la opp 104 masker på pinne # 3.5 til vrangbord. Økte til 112 masker og pinne # 4. Det ble 4 pinnsvin. Kuttet ut bordene ovrr og under, da hadde luen blitt for lang.

Oppskriften finner du gratis her: http://www.ravelry.com/patterns/library/the-hedgehog-hats

 

 
 

Resten av det grå ble til pulsvarmere etter barnevott-mønsteret mitt. Og alle smårestene som ble igjen holdt akkurat til en dusk. Vekten viste nøyaktig 100 gram på hele settet. Ikke en cm som gikk til spille. Wow!

 

Klumpen elsket både luen og pulsvarmerne, og jeg har ikke hørt et pip om at de klør. Så kanskje jeg må hamstre mer av dette garnet. Utrolig nok er kassen med raggegarn snart bunnskrapt. 

 

Ha en fin dag!  :o)

 

 

 


hits