Blæh!

Susan Ashcroft/Stitchnerd er min absolutte favoritt-sjaldesigner for tiden. Men nå strikker jeg jo ikke sjal mer. *snufs*

http://www.ravelry.com/designers/susan-ashcroft-2

 

Heldigvis kan de fleste forbud omgås. Damen designer nemlig fine halser også. Så jeg kastet meg over denne: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/im-the-boss-of-my-stitches-at-least

 

Det gikk unna i en fei - enkelt mønster som er pent på begge sider. 

 

 


 

 

 

Bare noen cm fra avfellingen kom jeg til å se litt nærmere på vrangen. Og der fant jeg selvfølgelig en superirriterende og veldig synlig feil. Utrolig at jeg ikke oppdaget den tidligere. Grrrr!

 

 


 

 

Så nå ligger halsen i sofaen og venter på bedre tider. Det går ikke å bare slippe ned masker og fikse feilen pga av alle økingene/fellingene i bølgemønsteret. Så mer enn halve halsen må rekkes opp igjen. 

 

I morgon, i morgon, men ikke i dag. Sukk. 

 

 

Eller kanskje likevel.....

 

 
 

Ferdig arbeid! Inspirert av denne tråden: 

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=18705

 

 

 

Litt stolt nå. :o)

 

 

 

 

 

Hvis du liker oppskriftene til Stitchnerd så anbefaler jeg å følge med på Ravelry-gruppen hennes. Hun legger ofte ut nye mønstre gratis i en kort periode, og det er også mulig å melde seg på som prøvestrikker. 

http://www.ravelry.com/groups/stitchnerds


Omatt og omatt og omatt og omatt att

Da kan jeg skryte på meg 13 (TRETTEN!) sinte fugle-pannebånd. 10 er gitt bort i bursdagsgaver, ett bruker Klumpen, ett solgte jeg på messen, og ett ligger og venter på ny eier. Siden jeg kjøpte 5 pakker à 3 strykemerker, og ett endte opp som lapp på Klumpens bukse, må jeg visst ut på leting etter det siste. For jeg har en følelse av at det blir behov for flere. Tror aldri jeg har truffet så godt med en hjemmelaget gave før, til og med Klumpen synes det er stas å gi bort disse. For de gjør visst stor lykke. Lurer på om jeg klarer å finne på noe nytt og like populært til neste bursdagsrunde? For nå er nesten alle kompisene ferdig med å feire 7-årsdager. 

 

  

LEGO-posen er obligatorisk tilbehør. Og egenprodusert kort med minions. De er det Klumpen selv som produserer.  :o)

 

 

 

 

Ferdig innpakket.

 

  

Dette er også gitt bort.   

 

 
 

Så da er det bare ett igjen. Spennende hvor lenge det blir liggende.

 

Legger inn link til pannebånd-oppskriften igjen jeg: http://www.ravelry.com/patterns/library/ahimsa-cabeza-band

Den fungerer med nær sagt alle slags garn, det er bare å justere masketallet. Mens alle pannebånd jeg har strikket med "vanlig" vrangbord bretter seg opp, ligger dette flatt og fint. 7 omganger med *1 vridd rett, 1 vrang* er tingen. Jeg har brukt pinne #3.5 og 104 masker til de fleste av mine. 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Multitasking for viderekommende

Jeg er her altså, selv om jeg ikke har blogget på en stund. Plutselig skjedde det så mye annet.

 

Vi har blitt stolte eiere av en nesten antikk ergometersykkel. Funnet under "gis bort" på finn.no, nå trygt installert midt på stuegulvet. Den har nok vært tørkestativ i noen tiår i sitt forrige hjem, hehe. Men så langt har den blitt forskånet for våte klesplagg hos oss, for her SYKLES det! Vi har hatt et par tilløp til slosskamp om den faktisk. Så de smartere av oss holder seg unna når Klumpen er hjemme. Og husker å skru ned igjen setet etter endt dyst. 

 

Så var det multitaskingen jeg skrøt av:

 

 
  

Foyle's War på pc-en og garnnøste på sykkelstyret. Den observante leser ser nok hvilken strikkebok jeg bruker også. 

 

  

 

25 km/t UTEN hendene på styret. De trenger jeg jo til spøtet. Det er ikke bare tenåringer som kan multitaske, og denne varianten er jeg nok rimelig alene om tipper jeg. *fnis*

Greit med underholdning til ensfarget glattstrikk på rundpinne. Og så får jeg trimmet samtidig som jeg ser film. Det er meldt ny nedbørsrekord igjen, så å sykle innomhus er absoluttt å anbefale for tiden. 

 

 

Ha en fin uke!  :o)

 

 

 

 

 

 


Flere votter :o)

Votter er gøy! Spesielt når de blir som de skal. Og når det er toving med i bildet er det jo ekstra spennende. 

 

Måtte til slutt prøve meg på et par i Lett-Lopi, siden det er det som er originalgarnet til oppskriften jeg bruker. Det gikk jo som en drøm det. Fiiine vottene! 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-8

 

Jeg strikket den største størrelsen, og så puttet jeg dem i vaskemaskinen på syntetisk finvask. Garnet er løst spunnet, og jeg tippet at det ville tove veldig. Men der tok jeg jammen feil! Vottene kom ut igjen akkurat like store. Det måtte to runder vanlig 40 graders finvask til før de ble passe, og da er de fortsatt bare lett tovet. Men de ble veldig tette og varme, selv om garnet nok fortsatt ikke er av det mykeste slaget. Elsker fargespillet i Lett-Lopi

 

 

 

 

Alle vottene har fått nye hjem nå, så da måtte jeg jo lage noen flere. Denne gangen falt valget på Nissegarn fra Nille. Har *kremt* noen nøster siden jeg gikk bananas da det var på tilbud. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens-9

 

Jeg brukte 60 gram, og da strikket jeg største størrelse med 5 ekstra runder på votten og 2 ekstra på tomlene. Eller, jeg må ha rotet litt, for da de var ferdige var bråtet på den ene votten litt kortere enn på den andre. Orket ikke å rekke opp, så jeg satset på at det ikke syntes etter tovingen.

 

Bom igjen. Uansett hvor mye jeg tøyde og dro trakk den seg sammen igjen. Forskjellen er ca 1/2 cm, super-irriterende. Det er nok bare jeg selv som ser det, og vottene ble kjempegode, akkurat passe store. Men jeg får meg ikke til å gi bort votter med en feil. Så disse har blitt mine nye til-og-fra-skolen-votter. Deilige og varme. 

 

 


 

 

Garnet tover veldig bra, her har jeg brukt syntetisk finvask og Klumpens allværsjakke. Han har nok den reneste ytterjakken på hele skolen for tiden, hihi. Den bader nesten oftere enn han selv gjør. 

 

 

 

 

Har et nytt par i samme garn på pinnene. Og nå måles og telles det grundig, skal ikke ha noe mer tull. Lurer på om jeg skal prøve meg på en barnevariant også, må regne litt på masketall da. 

 

 

Nå SNØR det tett utenfor vinduet mitt, brrrr! Men det er jo votte-vær da, så kanskje det ikke er så ille likevel?  ;o)

 

Ha en fin tirsdag! 

 

 


På en regnfull søndag

Ikke noe fristende å gå ut for tiden. Selv om vi er heldige som "bare" har regn og ikke monster-storm. Bra vi har garn, dataspill og tegnesaker i alle fall.  :o)

 

Innendørs er det ikke helt fritt for monstre da. Her er siste tilskudd til banden:

 

  

En mini-minion. Bestilt av Klumpen, selvsagt. Litt plundrete å strikke og montere, men han ble ikke så verst til slutt. :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tiny-minion

 

 

Det han lener seg mot er et nytt par raggsokker:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-5

 

  

Her har jeg brukt opp det som var igjen av det blå garnet fra vaffelsokkene. Måtte spe på med røde striper for å få nok. Og den lille resten som ble igjen holdt akkurat til et par bukser. Satser på at jeg ikke får bruk for stoppegarn, hehe. Disse skal min søster få. 

 

 

 

 

Ikke store karen, men jeg stoler ikke helt på ham uansett. Vi får håpe det ikke dukker opp flere. 

 

Han fikk blå buksebein istedenfor bare sko. Ellers er han strikket helt etter oppskriften. 

 

 

Da må jeg finne på noe gøy å lage, to par sokker på rad får holde for en stund. Noen gode forslag? *smiler pent*

 

 

Ha en fin søndagskveld!  


Bare blåbær!

Så det så! 

 

For å vise at jeg klarer meg fint uten luestrikking så har jeg startet masseproduksjon av raggsokker. Frøken Dings er førstemann ut, og hun har fått Blåbærvafler i yndlingsfargen.

 

  

Her ble de fryktelig blitz-blå da. Neste bilde er nok riktigere.

 

 

 

 

De passer jammen til meg også!  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/blueberry-waffle-socks-6

 

 

 

 

113 gram på pinne #3.5, passe til størrelse 38. Og neste par er alt på pinnene.

 

 

Sokker er i grunnen avslappende og greit å strikke, spesielt når ingenting haster. De går på autopilot, og jeg blir ikke sittende oppe for lenge fordi jeg bare MÅ strikke en omgang til for å se hvordan det blir. Men jeg må nok finne på noe litt mer spennende også etterhvert. 

 

 

Ha en god søndag! 

 

 


Gamle synder

To luer fra leeenge før jeg sluttet med slikt: (= forrige uke, hehe...)

 

 
 

Jeg har jukset igjen. *beskjemmet* Denne luen var så fin, og det var ikke spesielt vanskelig å kopiere den uten å kjøpe mønsteret. 

 

 


 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/zam-hat

 

Restegarn fra Hobbyvenn (takk! :o)  og pinne #3.5 + 4. 104 masker på bråtet, 112 på selve luen. Hele herligheten veier 81 gram. 

 

 
 

Her har jeg brukt samme garn, men siden det skulle strikkes på pinne #5 plusset jeg på en tråd lace. Dermed ble det lyseblå melert. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/elvar

 

 

 

 

Ikke så formøyd med meleringen da, mønsteret forsvant litt. Det synes faktisk bedre på bildene enn i virkeligheten. 

 

 

Drømmer om oppholdsvær og et skikkelig modellhode, får aldri gode luebilder. Eller forresten, jeg strikker jo ikke luer mer. Kremt...Men nå er i alle fall disse foreviget. 

 

Jeg har diverse UFO-er liggende, blant annet noen sjal. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre med dem. Noen blir nok rekket opp igjen, andre tror jeg at jeg har lyst til å fullføre. Men først blir det sokker, votter og kanskje et monster eller to. Egentlig litt gøy å tenke i andre baner, har i alle fall ikke fått lueabstinenser helt ennå. Men jeg må strikke flere Angry Birds-pannebånd. Jammen forsvant det siste avgårde i bursdagsgave det også, så nå er lageret mitt tomt. (Jeg solgte ett på messen også.) Jaja, de er kjappe å strikke. Må bare øve meg på å ikke stikke hull på pekefingeren når jeg syr på merkene, for de er skikkelig harde å få nålen gjennom. Det har blitt noen plastrete fingertupper, og faktisk en brukket synål. Men nå tror jeg at jeg begynner å bli rimelig rutinert da.  :o)

 

 

Ha en fin fredag i alt regnet! 

 


Monster!

Hvem skulle tro at et lite heklet monster nesten kunnle utløse 3. verdenskrig? Jeg laget to monstre for snart et år siden, og ungene fikk hvert sitt. Men plutselig hevdet BEGGE å være rettmessig eier av det ene. Hyl og skrik, snørr og tårer. 

 

Da var det bare å finne fram garn og lage et nytt. HELT makent til det første. Klumpen fulgte hele prosessen med argusøyne. 

 

Her er husets nye monster, det "gamle" er på skjermen i bakgrunnen.

 

  

Ikke 100% like, men i alle fall tvillinger. Og husfreden er gjenopprettet. 

 

Tro om vi har plass til flere slike småtasser? Vi får se om det popper opp noen nye, monstre er i grunnen kjekke de. :o)

 

 

 

 

Han her er visst av det freidige slaget, han måtte plukkes ned fra speilskapet mitt på stueveggen. Heldigvis har han ikke tenner, 

 

 

Ha en fin torsdagskveld!  

 

 


Dette er jo litt flaut

Men jeg strikket altså alt i dette innlegget FØR messen, og jeg solgte faktisk det ene pannebåndet. Resten går nok som gaver.

 

 

To smårester i ren ull. Det hvite er opprekksgarn. Strykemerke fra H&M. 100 masker på pinne #3.5.

For en tid tilbake hadde jeg dilla på å hekle blomster. Noen av dem ble gjenfunnet i en kurv på loftet. Da var det jo bare å strikke noen enkle pannebånd i restegarn.  :o)

 

 
 

Dobbel tråd Babyull og pinne #4. 96 masker. Malt treknapp fra den gangen jeg syntes det var kjempesmart å kjøpe en overraskelsespose på nettet. Masse fine knapper, men nesten ingen like. Ikke direkte superpraktisk til annet enn pynt. Men jeg har lager for resten av livet, hihi. 

 

 
 

Dette tror jeg er Silja/Senja eller noe slikt. Dobbel tråd og samme pinne/maskeantall som det forrige.

 

 

 

Rød blomst og brun treperle. Her har jeg brukt et ukjent blandingsgarn, det kjennes ut som ull med litt akryl i. Pinne #3.5 og 100 masker. 

 

Og til slutt en lue. 

 

 

 

 

Tynt, litt hardt ullgarn. Pinne #3 og 3.5. 112 masker. Denne fikk også full Milo-pakke, og den ble både mykere og tettere. (Bildet er tatt før vask.) En enslig knapp passet perfekt. Det lønner seg å ha lager! 

 

Jeg har faktisk noen *kremt* flere luer som ikke er blogget. Men nå strikker jeg bare sokker, æresord. *snill*

 

 

God kveld til alle som titter innom. :o)


Ups...

Messen er over, og jeg var egentlig ganske fornøyd med salget. Helt til jeg skulle pakke sammen. For både kofferter og kasser så jo like fulle ut, det merkes knapt at noe er borte. Spesielt luer har jeg vanvittige mengder av. Så nå er det tid for en liten evaluering. Og her er strikkeplanene mine for neste år:

 

- Roe ned lueproduksjonen!

 

- Strikke sokker. Jeg fant ETT par i en kasse, og de tok gemalen. Folk trenger åpenbart påfyll. (Ingen planer om å strikke sokker for salg da, der er konkurransen for stor. Luer, pulsvarmere og sjal er mine nisjeprodukter" på messene. )

 

- Strikke nye gensre til Klumpen. Han VOKSER!

 

- Ikke strikke så mange luer.

 

- Strikke flere pulsvarmere. Jeg har faste kunder, og i år hadde jeg faktisk ikke nok par til å fylle hele stativet mitt.

 

- Strikke tynne ullvotter. (Og utstyre gemalens par med microchips for sporing. Hvis han i det hele tatt får flere da. Knurr.)

 

- Strikke færre luer.

 

- Lage småleker og figurer. Det kommer mange barn på messene, så en kurv med smådill-dall til rundt 50-lappen hadde vært greit å ha. (Problemet her er vel at Klumpen tar alle slike småting før de rekker å komme med på noen messe. Hmmm...)

 

- Slutte å strikke sjal. Alle beundrer dem, ingen kjøper. (Det blir vanskelig å gjennomføre. Jeg ELSKER sjal, hulk!)

 

- Strikke en ny ladning tippehøner.

 

- Strikke større ting istedenfor bare småplagg. Kanskje jeg skal prøve meg på et teppe igjen?

 

- Ikke kjøpe mer garn. Bruke det jeg alt har. (Det er jeg i grunnen flink til. Men så har jeg vel en middels stor garnbutikk på loftet da, hehe.)

 

- Nevnte jeg å bremse lueproduksjonen? Jeg gjorde det, ja?

 

 

 

Og for å bevise mine gode intensjoner har jeg alt produsert et par votter i Blånissegarn. Strikket på messen og klare til toving. Må bare vente til Klumpens ytterjakke er skitten nok til å gå i vaskemasinen, den er perfekt å tove sammen med.

 

 
 

Jeg har til og med begynt på nye raggsokker til frøken Dings, i favorittfargen kongeblå. Dette skal nok gå bra! Hei og hopp! (Helt til desembermønsterne i luealongene kommer, hihi.)

 

 

 

 

Ha en fin ny uke! 

 

 

 

 

 


Gråværsstrikk

Kunstnerer lar seg jo ofte inspirere av himmelen og lyset. Det har visst jeg også gjort. *fnis*

 

 

 

 

Værvarslinga for Vestlandet: Grått, grått og grått.

 

To ulike nøster pusegarn fra loftet, og grunnformen fra Susan Ashcroft sine boomerangsjal. Pinne #7 og rillestrikk. 

 

 
 

Gikk tom for det ene garnet og måtte spe på med noe annet. Halvsyntetisk, langhåret og sølvgrått med innslag av brunt og svart. Ble i grunnen ikke så ille. 

 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fluff-

 

Sjalet ble stort og godt, og jeg synes formen er så flott på disse. 126 gram tilsammen, og jeg har bare noen småstumper igjen av garnet. 

 

 

 

En luftig grå sky. :o)

 

 

 

 

Sjalet fikk også en vask + Milo tøymykner. (Tror jeg snart må be om sponsormidler, hehe.)

 

 

 

 

Her henger det til tørk sammen med diverse annet. Det ligger sjelden noe i håndvask-rommet i skittentøyskurven min, så det er i alle fall en fin bi-effekt av all strikkingen. Skittent ulltøy får bade når det nye er ferdigvasket. 

 

God kveld og god helg!  :o)

 

 

 


Superenkle pulsvarmere

Jeg har strikket nye pulsvarmere! Og de er så enkle å lage at jeg like godt deler framgangsmåten. :o)

 

 


 

 

Her kan du få brukt opp rester av pusegarn og tynt ullgarn. i tillegg trenger du litt vanlig ullgarn type 100 meter/50 gram i en matchende farge. Jeg brukte en rest Nölands Grace, (78% mohair, 13% ull, 9% nylon, 100 meter/50 gram) et lite nøste umerket lilla lacegarn + noen meter burgunder Heilo. (De to første garnene er restene fra vottene. Det ble for lite til et nytt par, men jeg liker å få brukt opp alt. :o)

 

 


 

 

Legg opp 36 masker på pinne #4, fordel dem på 3 strømpepinner. En tråd pusegarn + en tråd tynt ullgarn. Strikk glattstrikk rundt og rundt til ønsket lengde, eller til garnet tar slutt. (Jeg hadde mest av pusegarnet, så da brukte jeg den digitale kjøkkenvekten og veide lace-nøstet før start. Strikket til halvparten var brukt opp. ) Fell løst av med det tykke ullgarnet. Hekle en runde staver i bakre maskeledd. Deretter hekler du en runde picoter i annenhver maske, fortsatt i bakre maskeledd. Pass på at kanten ikke strammer. Klipp av tråder, fest dem og FERDIG! Pulsvarmerne kan brukes med enten rullekanten eller heklekanten ned mot hånden. 

 

 
 

Bruker du tykkere pusegarn kan du droppe den ekstra tråden. Ellers er det enkelt å regulere størrelsen med flere/færre masker og/eller tykkere/tynnere pinner. Pass bare på tilpasse heklekanten tilsvarende. 

 

  

 

Både vottene og pulsvarmerne er skylt opp med Milo + at de har fått seg en runde med Milo tøymykner. Da ble de mykere og enda mer pusete. Deilig! 

 

 

Det regner jammen i dag også, bombe! Men jeg har det travelt med siste finpussen til messen på søndag, så det er kanskje like greit med "innendørs-vær", hehe.

 

 

Fin fredag! 


Messe på søndag!

 

 

Jeg skal som vanlig være med. Kjekt hvis noen stikker innom.  :o)


Burgunder pusevotter

Falt egentlig for den flotte, gule fargen i oppskriften. Litt solskinn i november hadde ikke vært så dumt. Men mine votter ble i burgunder da. 

 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/soft-yellow-sunshine-mittens

 

Pinne #4, en tråd Nölands Grace (78% mohair, 13% ull, 9% nylon, 100 meter/50 gram) + en tråd umerket lace-garn. 65 gram tilsammen. 

 

 

 

 

Når jeg for en gangs skyld følger en oppskrift til punkt og prikke, og til og med bruker målebånd + sjekker strikkefastheten, må det jo gå bra?

 

Så visst ikke! Magefølelsen er nok bedre. "Damevottene" passer bedre til Klumpen på 7 år enn til meg.

 

  

Det står pinne #4 i oppskriften, men jeg ser at designeren har brukt #4.5 på sine egne votter. Det hadde nok blitt bedre, + noen ekstra cm i lengden på både mansjetten og selve votten. Tommelen er DIGER, men det er en annen sak. Tror ikke det blir flere av disse.

 

Mulle ser i alle fall ut til å kose seg.  :o)

 

Øs-pøs og HAGL i dag. Heldigvis fikk jeg tatt masse bilder den dagen vi så solen.  :o)

 

 

God torsdag!


Glad i vafler?

Disse er helt fri for kalorier og rike på fiber.  ;o)

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/little-waffles

 

Pinne #4, og akkurat ett nøste TOFUtsies. (425 meter/100 gram) Garnet består av 50% ull, 25% soyasilk-fibre, 22,5 % bomull og 2.5% chitin. Sistnevnte utvinnes av reke- og krabbeskall og er visstnok antibakterielt. Spennende! Akkurat den egenskapen er vel viktigere hvis man strikker sokker da, men likevel. 

 

 
 

Dette var det første vaffel-sjalet jeg startet på. Men siden jeg var teststrikker ønsket designeren seg et garn som framhevet vaffelmønsteret bedre. Så da ble det liggende. Jeg hadde egentlig tenkt å rekke det opp igjen, men fikk meg ikke helt til å gjøre det. Så jeg fortsatte å strikke, en rad nå og en rad da. Og til slutt ble det ferdig. Synes det ble fint jeg, selv om jeg er enig i at mønsteret nok forsvinner litt i alle fargene. Sjalet er mykt og superlett å ha på seg. 

 

 

 

 

Det er langt, så det kan surres mange ganger rundt halsen. Likevel er det så tynt at det ikke blir klumpete.

 

 

 

 

Akkurat mine farger.  :o)

 

 

 

I dag er det antydning til sol her, herlig. Vi trenger litt avbrekk fra alt gråværet.

 

Ha en flott onsdag! 


Linus i Svingen

Nå går det unna her, fruen har fått tatt bilder. *fnis* Så da kommer ferdigstilte småprosjekter på samlebånd.

 

 

Et av alternativene i luealongen på Uformelt denne måneden var luene fra Jul i Svingen. Jeg gikk på jakt i garnlageret, og fant ut at jeg hadde lace-garn i riktige fager til Linus-luen. Da var det bare å nøste opp, for jeg måtte strikke med 4-dobbel tråd. Det ble passe til pinne #4. Jeg la opp 104 masker og strikket etter bilder jeg fant på nettet. Luen min ligner nok mest på varianten i Rauma sitt oppskriftshefte. Der brukes det blått, hvitt og grønt. 

 

 
 

Du ser tydelig hvor tynt garnet er hvis du studerer dusken. Synes det ble en litt artig effekt. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/linus-lue

 

 
 

Du finner denne, og flere andre luer fra Jul i Svingen, et stykke nede på siden her: http://www.liv-toril.no/Luer.html Må innrømme at Liv-Toril sine luer ligner mer på originalene enn de i oppskriftsheftet fra Rauma. Så de anbefales! 

 

Ha en fortsatt fin dag! 


Reprise

Disse er identiske med et par jeg strikket for en måneds tid siden. Det blir dessverre siste prosjekt i denne fargen, for den er gått ut.  :o(  Safir lages ikke i knall oransje mer, og det er ingen andre lett tilgjengelige garntyper i tilsvarende farge. Bare duse, kjedelige nyanser å oppdrive, sukk. Men disse lyser i alle fall opp i tilværelsen. 

 

 

 


 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cafe-au-lait-mitts-4

 

Det kom et solgløtt midt i alt regnet, så jeg fylte en bærepose(!) med ferdige strikkesaker og løp ut i hagen. Naboene er nok overbevist om at jeg er sprø nå, hehe. Henger opp votter, sjal og dilldall i trær og alle veier. Måtte bare ta bilde av disse glødende høstfargene:

 

  

 

De første regndråpene traff meg i bakhodet mens jeg fotograferte pulsvarmerne. Så da var det bare å samle alt sammen igjen og komme seg inn. Mission accomplished!  :o)

 

Noen innendørsbilder:

 

  

 

Et eple om dagen...

 

  

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


En hel fuglekoloni

Tre nye pannebånd har sett dagens lys:

 

 
 

Ymse restegarn, pinne #3.5 og 104 masker. 

 

  

Den røde fuglen er alt gitt bort. :o)

 

 

Da er vi beredt til to nye bursdagsbesøk, hehe. Disse pannebåndene går jammen unna! Og det er litt greit å slippe å feste tråder en halvtime før vi skal gå. 

 

 


Nattstrikk-vafler

Vi ble brått og plutselig uten internett i nesten en uke. Og dermed kom jeg helt ut av rytmen med blogging. Men nå er jeg visst tilbake igjen.  :o)

 

Jeg  fikk i alle fall strikket masse i løpet av dagene borte fra verdensveven. Lest en bok også faktisk. Så da er det vel bare å begynne å vise fram. Først ut er en av novemberluene i alongen på Uformelt. Luen ble til mens jeg så på Nasjonal strikkekveld/strikkenatt. Derav navnet.  :o)

 

http://tv.nrk.no/program/dvnr30004113/nasjonal-strikkenatt

 

 

 

 

 

Ekte LIDL-garn, som jeg har vist fram tidligere. Ikke mye ull her, bare 20%. Så da må man jo ha litt motvekt, hehe:

 

  

 

Sauen Guri, strikkenattens hovedperson. Her fortsatt iført lekker 100% ull.  :o)

 

 
 

Luen min er strikket på pinne #3.5 og 4, og den veier 73 gram. Bildene ble tatt innendørs med blitz i øs-pøs-regnvær, men fargen er vel omtrent akkurat så lekker som den ser ut til her. Ikke det prosjektet jeg er mest stolt av kanskje, men mønsteret er enkelt og greit, og luen kan fint brukes.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/violet-waffles

 

 

Må bare ha en ekstra ulldose som motvekt til slutt: Norgesrekord-genseren! 

 

  

Herlig gjeng, koste meg med å se på jeg. Selv om siste del ble sett i reprise dagen etter. Øyenlokkene ble veeeldig tunge i totiden om natten, hehe...

 

Bildene er lånt fra NRK sine nett-TV-sider. 

 

 

Ha en fin ny uke! 


hits