Converse Booties - igjen

Nytt par, denne gangen i dobbel Babyull for å få dem litt større. Jeg brukte pinne # 3,5 og 4. De veier 34 gram, så det er ikke akkurat noe stort garnsluk. Men masse pirkearbeid, og mange tråder som skal festes. Ikke det morsomste å strikke.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/converse-booties-2

 

Å ta fine bilder var heller ikke så lett. Det var det lyset, da. Til slutt endte jeg opp på mammas oppvaskbenk! Ryddet unna skittent bestikk og brukte kaffekopper, og knipset i vei. 

 

  

 

Disse fikk en svart kontraststripe. Og så strikket jeg dem rundt. Godt å slippe sømmen bak, men det krevde litt ekstra tankevirksomhet, og noen runder med opprekking. 

 

  

 

Lillafargen er litt varmere enn det ser ut til på de to første bildene. Jeg prøvde meg på appelsintrikset, men det hjalp ikke så veldig.

 

 

 

 

Uansett, skoene er avlevert, og de falt visst i smak. Så da sier vi mission accomplished!  

 

I dag SNØR det her! Dessverre blir den  til sørpe med en gang den treffer bakken. Men det er i alle fall håp om en hvit vinter.

 

 

Ha en flott søndag! 


Lagervare

Jeg fant en ferdigheklet minions-knapp blant alle nøstene mine. Den skulle egentlig vært brukt på en av Freestyle-luene, men så kom jeg i skade for å lage den ytterste kanten gul. Og det funket dårlig på en gul lue. Dermed laget jeg en ny, og denne ble gjemt og glemt.

 

 
 

Da den ble gjenfunnet var det jo en kjapp sak å strikke en ny lue. En tråd Blåfjellgarn + siste rest av "Oleanna-garnet", 88 masker på pinne #4. Denne lagres sammen med den svarte minecraft-luen, og så får vi håpe at en av dem kan brukes neste gang Klumpen skal i bursdagsbesøk. Er jeg riktig heldig er vel neste barn Star Wars-tilhenger, hehe. Kanskje jeg må strikke en sånn lue også, for å være på den sikre siden. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-hat-2

 

 

Da er det lørdag. og freden har senket seg i heimen. Er inne i en god fullføre-prosjekter-periode, så det kommer snart flere morsomme småting.

 

 

Ha en super helg!


Bursdagsgaven i boks!
 

Ferdig strikket, innpakket og godkjent av Klumpen. Da er det helg!!!

 

 

 

 

Her har jeg brukt grå Silja og limefarget Babyull. Pinne # 3 og 3.5. Var litt spent på om det ville bli pent, siden Babyullen er såpass mye tynnere, men det gikk helt fint. Hele luen veier 40 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/creepers-all-around-4

 

 
 

Fin fredag! :o)


Men mamma da!

Det tar visst fortsatt ikke slutt med bursdager i Klumpens klasse. Ny invitasjon til fredag, og dette bursdagsbarnet skulle få minecraft-lue. Den unge mannen har (i likhet med søsteren) meget bestemte meninger om hva han skal gi bort. 

 

 
 

Ett nøste svart Lanett + litt limegrønn Babyull fra loftet, dobbel tråd og pinne # 4. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/creepers-all-around-3

 

 
 

Sikker på at gaven var trygt i boks viste jeg den til avkommet da han kom hjem fra skolen. 

 

- Men mamma da! Den er jo SVART! Den skulle være GRÅ!

 

Ja, da var det bare å legge opp til en ny. I riktig farge. At jeg har strikket minecraft-pannebånd i diverse farger tidligere spilte ingen rolle. Denne skylle være grå. Basta!

 

 

Jaja, den svarte luen får vel en eier etterhvert, den også. Foreløpig ender den i en av kassene mine. 

 

 

Ha en flott torsdag!


Sock Monkey-lue
 

Denne ble til dagen før messen. Nokså bortkastet, for den ble ikke solgt. Tror ikke så mange kjenner til sock monkeys her hjemme på bjerget? De er vel mer et amerikansk fenomen. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sock-monkey-hat

 

 
 

Garnet er ulike rester. Det eneste jeg vet hva er er den røde stripen, som er Tove. Samlet sammen røde smårester til dusken, så den er lett melert. Fant et lite nøste brunt, det brukte jeg helt opp. Holdt bare av litt til ørene. Pinne # 3.5 og 104 masker. Luen passer til både meg og Klumpen.

 

Jeg har ikke brukt noen oppskrift til denne, bare googlet "sock monkey hat" og studert bilder. Tror jeg lager flere, men litt annerledes. Vil gjerne ha munn/snute på dem. 

 

 

 

 

Den ser utrolig morsom ut i bruk, hihi. Dessverre nektet den levende modellen å bli tatt bilde av, så da måtte jeg finne fram en ballong. 

 

Dagens snodigste: Det var hull i ALLE de gule ballongene i denne posen, og på akkurat samme sted. Kanskje et rusk i maskineriet på ballongfabrikken? Det var i alle fall dagens lille mysterium, hihi.

 

 

Ha en god onsdagskveld! 


Frem fra glemselen


 

 

Jeg strikket denne halsen i MARS 2013(!), og så ble den liggende nederst i en bunke med UFO-er. Det manglet bare å feste en tråd, vaske og blokke den. Det er nå gjort, så da flytter den ned i en av lager-kassene mine. 

 

 
 

Halsen er strikket rundt, med økninger og forkortede rekker. I-cord rundt som avslutning. Egentlig en grei modell, den fungerer som et sjal i halsen, bare uten den klumpete knuten bak. 

 

Garnet er Vestlandsgarn + noe flerfarget blått ullgarn fra Kina. Opprekksgarn begge deler. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/katy--kevin-cowl

 

 

Her plasker regnet ned igjen, så det blir nok en rolig inne-søndag. Har en ny Marius-pute på pinnene, og gutta boys har fått seg et nytt leketøy - en 40 tommers TV. Så de kommer nok ikke til å plage meg, hehe. Omtrent som å ha et kinolerret i stuen. Derfor har jeg evakuert til kjøkkenet med pc og spøt. Like greit det, her er det kort avstand til både kjøleskapet og vannkokeren. :o)

 

 

Ha en fin søndag!


Lue-make-over

I min rydde-iver fant jeg en pose med ikke helt vellykkete strikkeprosjekter. Blant dem lå en alt for kort rullelue.

 

 

 

 

Luen var strikket ovenfra og ned, så det var bare å plukke opp igjen avfellingen. Og siden den var strikket med dobbel tråd, splittet jeg dem og strikket den ene sammen med en tråd Sisu i nesten samme nyanse. Det holdt til tre omganger før jeg måtte gå over til bare Sisu. Funket greit det, det ble en myk overgang. Om med ny vrangbord ble luen passe lang. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/redesigned-hat

 

 

 

 

Lyset ble dårligere og dårligere for hver gang jeg knipset bilde, men luen ble helt grei. Litt posete og fin i fasongen. Faktisk ble den nappet rett av pinnene, og forsvant på fotballtrening. Ikke på Klumpens hode, men på pappaens. 

 

  

 

Siden herreluer er sjelden vare i lageret mitt, ble jo dette særdeles vellykket. Tror jeg må strikke opp noen helt enkle, ensfargete luer i nøytrale farger.

 

 

Da er det jammen lørdagskveld igjen. Roen har senket seg i heimen, og jeg planlegger å strikke meg gjennom et TV-program eller to. 

 

Fortsatt god helg! 
 

 

 


Mariuspute

 

 

Mariuspute i sart rosa, hvitt og brunt. Og jeg som klaget over at det var vanskelig å strikke med svart i lampelys, hehe. Prøv hvitt og rosa, det var et mareritt. Måtte rekke opp igjen mange ganger fordi jeg ikke så feil før etter flere omganger. Kontrasten ble for liten. Men puten ble heldigvis ferdig til slutt. Synes det ble fint med en litt mer dempet variant, og håper at den kommer til å kle sofaen den skal bo i.  :o)

 

  

 

Her ligger puten til blokking. Jeg strikket 7 små knapphull, passe store til de brune hjerteknappene. Denne gangen startet jeg med knappestolpen - jeg la opp halvparten av maskene og strikket riller. Etter vask ble puten 45X45 cm, så da måtte jeg på jakt etter en litt større innerpute. Den skulle egentlig måle 40X40 cm, men det er i grunnen greit at den ble litt større. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marius-pute-2

 

  

 

Linse-pusen har blitt erstattet av linse-tuppa. Tippehøne trives riktig så godt i sofaen vår. Og pus er visst ikke interessert i å posere mer. Han har blitt huskatt med egen seng og matskål, så nå gidder han ikke å prøve å innynde seg. Luringen! Han spiser, sover, dreper den stakkars strikkemusen, og tar seg noen korte turer ut for å gå på do i naboens hage. 

 

Da er det jammen fredag igjen, og nesten helg. Ha en fortsatt god dag!  :o)

 

 

 


Maja-mössan

 

 

Denne luen så veldig søt ut, så jeg måtte bare strikke den. Enkel oppskrift, men passformen er rar. Og det var vanskelig å finne et passende sted å feste knyttebåndene. Så egentlig er jeg ikke spesielt fornøyd. Men nå er den i alle fall ferdig, og fotografert. 

 

 

 

 

Det ble litt garn igjen, så da heklet jeg en liten rose som pynt. 

 

 

 

 

Sånn ble den bak. Den rullekanten er litt for klumpete, etter min mening. Noen forkortede rekker hadde nok gjort seg for å gi bedre passform. Men pyttsann, alt kan ikke bli like bra. Og nå har jeg en oppskrift mindre på må-strikke-listen min.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/maja-mossan

 

Holder fortsatt på med å fullføre UFO-er jeg fant da jeg pakket til messen. Så det blir nok flere vellagrede prosjekter å blogge etterhvert. :o)

 

 

Ha en fin torsdag!


Ryddetid

Da var årets marked over. Jeg dro avgårde med velfylte kasser, og kom hjem igjen med det samme. Solgte litt, men må nok bli litt mer selektiv i forhold til hva jeg strikker framover. Der er jeg vel egentlig på rett vei da, det meste jeg produserer for tiden har mottakere som venter.

 

To tippehøner har forlatt redet. Den siste sitter på sofaryggen og sturer, men har heldigvis funnet seg en ny venn i Mulle. Han er litt mer stille av seg, så det er ikke så mye kakling her mer. 

 

 

 

 

Jeg hadde en grundig opprydning på "lageret" før messen. Utrolig hvor mye som blir liggende nesten ferdig, som mangler merkelapp, en knapp, å bli tatt bilde av... Disse tøflene hører til i den siste kategorien. De er fine på foten, men ble for små til Klumpen. Til slutt stappet jeg bare nedi et garnnøste.

 

  

 

Raggegarn på pinne # 3.5. De skulle egentlig bli mye større, så vær obs på det hvis du prøver oppskriften. Minions-knapper på disse også.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/skoleistar

 

 

Neste prosjekt har faktisk ligget ferdig siden mars i fjor! Nå ble den endelig skylt opp og blokket. 

 

 

 

 

Denne er som et halstørkle, bare at den er strikket rundt. Forkortede rekker, og I-cord rundt som avslutning. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/katy--kevin-cowl

 

 
 

Det kommer mer, jeg rakk ikke å få tatt skikkelige bilder av alt før det ble pakket ned. Har noen ting som det ikke ble tid til å fullføre, så de ligger i en haug her nå. Skal ta meg av dem før jeg starter på noe nytt. *glorie*

 

 

Ha en flott onsdag! 

 

 


Travle tider!

To bursdagsbesøk denne uken, og lett panikkstrikking til den ene. Klumpen bestilte nemlig pulsvarmere i fargene til fotball-laget, og slike hadde jeg ikke på lager. Så da var det bare å finne fram garn og pinner. Rubin på pinne # 3.5, og heldigvis hadde jeg gode bilder av forrige par. Så da var det bare å kopiere. 

 

  

Matchende blyant med viskelær. Fotball er seriøse greier!  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fana-pulsvarmere

 

  

Da var den den gaven i boks. Eller i papir. 

 

Det andre bursdagsbarnet fikk Minions-lue, og der hadde jeg heldigvis fortsatt en på lager. Men jeg må visst strikke opp flere. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barley-2

 

 

Søndag 16. november er det julemarked i Kringlebotn, og det gikk nettopp opp for meg at det neimen ikke er lenge til! Så nå sorteres, merkes, prises og pakkes det. Kanskje rekker jeg å strikke noen småting også, selv om all erfaring sier at de siste tingene jeg stresser med å få ferdig vanligvis blir med hjem igjen. 

 

Her ligger info om markedet: http://www.ba.no/vis/kalender/events/9176930

Er du i nærheten så stikk gjerne innom og hils på. :o)

 

 

Fin Fredag!


Flax i vinden 

Tredje variant av dette mønsteret, denne gangen med striper. Egentlig tar jeg bare utgangspunkt i maskeantallet, og øker ut til passe vidde. Superenkelt og greit. Her la jeg opp til den største størrelsen, siden jeg hadde såpass mye tynnere garn og pinner. Mikset og trikset litt underveis, og endte opp med noe jeg tror er en herrestørrelse M. 

 

 
 

Garnet er noen umerkede nøster fra loftet. Et lett og luftig ullgarn, litt melert i to brunfarger. Nougat og kokesjokolade kanskje? Litt varmere i tonen enn på bildene. Pinner # 3.5 og 4. Vekt 369 gram. Genseren ble mykere og tettere etter en vask, og nå dufter det MILO lang vei her. :o)

 

Jeg gikk tom for garn på slutten, så jeg måtte spe på med et nøste navia DUO. Det hadde samme brunfarge, men var mye tynnere. Dobbelt funket det heldigvis greit. Tror ikke noen kan se det med mindre de vet om det. 

 

 

 

 

Det er definitivt ikke verken vær eller lys til gode bloggbilder for tiden. Øs-pøs hele dagen, mørkt og trist. Så da vi fikk 5 minutters oppholdsvær løp jeg ut i hagen med genseren og kameraet. Det gikk ikke direkte knirkefritt, for det blåste veldig. Til slutt seilte hele motivet sin vei. Jeg rakk heldigvis å huke tak i genseren før den fløy over gjerdet og ned på Bybanen.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flax-3

 

 
 

Innendørsbildene ble veldig gule, de ute ble litt for kalde i tonen. Men sånn er det bare. Fornøyd med genseren i alle fall, og da er nok en pose med garn strikket opp. :o)

 

 

Ha en flott torsdag! 


Sitteunderlag i svart og turkis

Det tykke, tovbare garnet mitt får bein å gå på for tiden. Og sitteunderlag er populære gaver. 

 

Her har jeg brukt Cortina Soft i svart og turkis. Slapp opp for turkis, så jeg spedde på med Iglo Soft. Sistnevnte er litt mørkere i fargen, men det ble i grunnen en fin effekt. 

Jeg brukte heklenål 8 mm, og måtte hekle 15 omganger for å få 46 X 46 cm. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo-4

 

 

Det tovet litt mer enn forventet, men etter tøying og strekking endte det opp som 35 X 35 cm. En grei størrelse, og det ble tykt og godt.

 

 

 

 

Denne gangen husket jeg å snu arbeidet for hver omgang. Det ble faktisk veldig synlig. På den ene siden er det turkise dominerende, på den andre siden dominerer svart.

 

  

 

Disse er kjekke å hekle, så det kommer nok flere. Men nå er det en genser på pinnene mine. Ser ut som om 2014 blir det store genser-året, hehe. Ikke det dummeste å strikke, for de forsvinner etterhvert. 

 

  

 

Da ønsker jeg alle som titter innom en fin uke!  :o)


Tippehøne-jubileum

Da har Tippehøne # 20 sett dagens lys! 

 

 

 

 

En tråd koksgrå Safir + en tråd svart Ullteppegarn holdt sammen på pinne #6. 


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-6

 

 
 

Kaklehønene har okkupert sofaen. Må sjekke den for egg hver gang jeg setter meg. Heldigvis flytter de snart. 

 

  

Til tross for at all pynten var laget på forhånd tok det noen dager før tuppa ble ferdig. Men nå er hun klart til å flakse ut i verden, og jeg har en nytt, hønsefritt prosjekt på pinnene. 

 

Ha en god helg! 


Tippehøne #18 og 19

Nå nærmer det seg et jubileum her. Trodde aldri det skulle bli så mange av disse. Men en fjær blir visst fort til 20 høns, hehe. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-4

 

Jeg har brukt dobbel tråd Østlandsgarn på pinne #6, og en mix av min egen og Sandnes sin oppskrift. 

 

 

 

 

 

 Treknapper i ryggen.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-5

 

Her har jeg brukt oransje Fritidsgarn. Stripene er et ukjent arvegarn med korte fargeskift. En rille av hver på kroppen. Syntes det ble for voldsomt med rød kam, så denne tuppa fikk brun hodepryd. 

 

  

Dette garnet tovet kraftigere, så knapphullene ble litt små. Heldigvis finnes det knapper i alle slags størrelser på lager!  :o)

 

 

 

 

Her står de to tuppene nesten ferdigpyntetete og studerer strikketøyet mitt. Tro hva dette skal bli?  ;o)

 

 

Da er neste prosjekt snart ferdig. God onsdag til alle sammen!  

 


Flere flaskeposer

Utrolig hvor mye man får gjort når det bare regner dag etter dag etter dag. Snart ferdig med alle bestillingene mine. 

 

 

 

 

Litt lei av disse nå. Her har jeg brukt bomullsgarn og pinne #3.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-11

 

 

 

 

Nasse er også en gjenganger. Han bruker akkurat ett nøste rosa Safir. En hvit rest til snor og dusk. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-9

 

  

Snømannen er en ny variant. Med motlys fra vinduet syntes plutselig den svarte tråden jeg hadde sydd fast øynene med. Den er fikset på etter at bildene ble tatt, selv om den nok ikke ville ha vært synlig med innhold i flasken. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-12

 

Snømanner er også strikket i Safir. Skjerfet er et ukjent arvegarn, brukte opp hele nøstet. Og snoren i hatten er siste rest av svart Freestyle. Så kom den også til nytte.  :o)

 

 

Ha en fin søndag! 


Tante pose

Disse er et "bestillingsverk", flaskeposer er visst tingen denne sesongen. Heldigvis er de nokså kjappe og greie å strikke. 

 

 

 

 

Sock Monkey'ene er desidert mest populære. Har blitt noen av disse. Safir og pinne #3.5.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-8

 

 

 

 

Det er visst bare jeg selv som ser at dette er et jordbær, sukk. Fasongen ble muligens litt feil. Men den ble jo litt søt likevel. Dobbel Babyull og pinne #4.5.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wine-bottle-cozy-10

 

 

Da var det jammen lørdag igjen. Ute regner det som vanlig, og jeg har funnet fram tykt garn og heklenål 8 mm. Så får vi se hva det blir til slutt. 

 

 

 

God helg!  :o)


hits