Spikervotter, og en liten gi-bort

Jeg har teststrikket votter for Lunamon. Samme mønster som de to luene jeg har vist fram tidligere.

 

Kan jo starte med gi-borten da: Jeg har nemlig fått lov til å gi bort et eksemplar av mønsteret på spikerluen Nails. Har du lyst å strikke en slik lue, gi et pip i kommentarfeltet. Så trekker jeg en vinner onsdag kveld. 

 

(Her kan du se luen: http://www.ravelry.com/patterns/library/nails-by-lunamon-design )

  

  

Jeg begynner å få rikelig med votter selv. Men Klumpen vokser ut av sine. Eller så tover ham dem så de blir for små. Derfor valgte jeg å strikke en barneversjon av mønsteret. Det gjorde jeg enkelt og greit med å bruke tynnere garn og pinner. Vottene veier 58 gram, og er strikket i Safir på pinne #3 og 3.5. I Minecraft-farger, siden lure mammaer vet hva som slår an for tiden. 

 

 
 

Vottene har ulikt mønster på over- og undersiden. Og jeg liker så godt fellingen, den blir veldig pen. 

 

 


 

 

Så var det å få prøvd dem på Klumpen. Det var ikke så lett. For han var midt i et spill på mobilen. Og mammaer som vil ta bilder er det mest irriterende i hele verden. Jaja. Her har han i alle fall på seg den ene votten. :o)

 

 

 

 

 

Vottene er litt store, så hvis han ikke roter dem bort passer de nok neste år også.  Man kan jo håpe, hehe.

 

 

Ha en fin ny uke! 

 

 


Dobbel suksess 

Ny dobbelbursdag i dag, det er visst den nye trenden i Klumpens klasse. Så da ble det to nye luer. Strikker snart disse i søvne, hihi. Men alle er litt ulike, siden jeg bruker garn fra lageret. Denne gangen ble det Smart i henholdvis koksgrått og svart, pluss litt lysere grå Smart og en rest grønn Perfect. Sistnevnte hadde jeg bare bittelitt av, så det var spennende. Nesten et lite antiklimaks da det ble bortimot to meter igjen da luene var ferdige. *fnis*

 

 

 

Klar til innpakking.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-hat---again 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-hat-6 

 

  

25 gutter var invitert på skøyte-bursdag. Været kunne nesten ikke ha vært verre - det veklslet mellom sludd og hagl. Klumpen ble sendt avgårde med ull innerst og regntøy ytterst. Og kom hjem igjen strålende fornøyd. Det hadde vært den GØYESTE bursdagen han hadde vært i! Ungene hadde gått på skøyter i to timer, bare avbrutt av pizzaboller og kake. Lykke å få hjem en sliten og fornøyd gutt. Så dette var en ide å ta med seg videre. 

 

Nå er det knapt plass til å bevege seg på badet, det ligger våte skøyter, en dryppvåt hjelm, våte klær og regntøy overalt. Til og med sekken han hadde skøytene i var gjennomvåt. Og ullvottene hadde tovet minst en størrelse. Bra mammaen kan strikke nye. 

 

Da senker freden seg i heimen, og jeg har et lite håp om at poden sovner kjapt.  

 

 

God søndagskveld! 


Nytt håp

Fruen har nemlig investert i en pologenser. Så da er forhåpentligvis klø-problematikken eliminert. 

 

Jeg begynte på en stripete lue av restegarnet. Det ble nøyaktig 1 1/2 stripe av det grå .På jakt etter noe som kunne brukes på loftet, fant jeg en liten rest Mor Aase. Og det var nøyaktig samme garn! Til og med samme innfarging, ser det ut som. Nesten litt skummelt. Men luen ble ferdig, og det går ikke å se hvor jeg skjøtet tråden.

  

Hvis ikke Klumpen vil ha den, ser det ut som om luen er skreddersydd for Arne. :o)

 

Travel lørdag, mamma skal feire 80-årsdagen sin i dag. Jeg har bakt eplekake, og fikk strenge formaninger om å IKKE finne på noe rart denne gangen. Ikke noe Cottage Cheese, takk! Så da ble det hvetemel, smør og sukker. Det dufter i alle fall godt!

 

 

Ha en fin lørdag!


Islandsgener til Klumpen

Lykken var stor da jeg fant 12 nøster ullgarn på bruktbutikken. De var uten magebelte, men jeg tror det er årgangs-Mor Aase. I alle fall er det ubehandlet ull type 100 meter/50 gram.

6 grå, 2 grønne, 3 turkise og 1 rød.

 

Klumpen har mistet (snufs) den ene strikkegenseren sin på skolen. Og Vimpelgenseren begynner å bli kort på ermene. Så da trengte han en ny. Dermed startet jakten på et passende mønster. Det røde nøstet ble luket bort, og jeg satt igjen med tre farger. 

 

Jeg lette lenge og vel, både i strikkebøkene mine og på Ravelry. Så for meg en top down-raglan med striper. Enkelt og greit. Men så fant jeg en fin islandsk genser med rundt bærestykke. Den skulle strikkes nedenfra og opp, og i tykkere garn enn mitt. Men den var jo fin, da. Hmmm...

 

Genseren så ut til å være vid i passformen. Og Klumpen er lang og tynn. Derfor tok jeg sjansen på å strikke størrelse 10-12 år på pinne #3.5 og 4 istedenfor #4 og 4.5. Brukte Vimpelgenseren som mal, og strikket både bol og ermer lenger. Jeg måtte sjonglere litt med fargene for å få det til, og endte opp med en rest på 8 gram av det grå. Det sier jeg meg fornøyd med.  :o)

 

  

427 gram tilsammen. Og denne passer nok neste vinter også. 

 

  

Her gikk noe feil da jeg redigerte bildet, for plutselig var fargene borte. Men det ble jo litt fint slik også. 

 

  

Jeg la genseren fra meg et øyeblikk, og vips hadde Pus funnet seg noe mykt å ligge på. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/afmli---20-year-anniversary-sweater 

 

  

- Flytte meg? Mjaaaau, tror ikke det! Er jo midt i kattevasken!

 

Genseren ble reddet, og er vasket og blokket. Men den ble ikke helt den suksessen jeg

håpet på. 

 

-Den KLØØØR!!!  Og så er det jo BLOMSTER på den! 

 

Så da får vi se hva det blir til. Sukk. 

 

 

Uansett - FIN FREDAG!  


En klut! 

Ble veldig fornøyd med garn- og mønster-kombinasjonen forrige gang. Disse klutene er gode i bruk, akkurat passe store og tykke. Og garnet har bra oppsugingsevne. Så da ble det Goat Willow nummer to. Eller Selje, som den heter på norsk. :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/goat-willow-selje-2 

 

  

Pinne #3 og dobbel tråd arvet ubleket Solberg-garn. 

 

  

Her våknet vi til speilglatte veier, Klumpen forsvant nedover bakken med beina i været. Heldigvis slo han seg ikke, sekken tok av for det verste. Tror jeg holder meg innendørs til det tiner. 

 

 

Ha en fin dag, opg gå forsiktig! 


Frøken-pannebånd

I november var pannebånd et av alternativene i luealongen på Ravelry. Så da måtte jeg grave i rollerne med pusegarn. Det skjer ikke ofte!

 

  

Her har jeg brukt en tråd svart Sisu og en tråd av et umerket mohairgarn. Hadde nesten glemt hvor trått det er å strikke med slikt garn, det går seint selv på pinne #7. Men resultatet ble jeg fornøyd med. Tykt, mykt og fluffy. Tror ikke det er noe syntet i dette pusegarnet. 

 

  

Ikke helt Huldas farge, men hun klager aldri uansett hva jeg trer på henne. En samarbeidsvillig modell!  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/missy-headband---frkenpanneband 

 

  

Det ble ett i blått også. Til dette brukte jeg en tråd Sisu og to tråder Angorina Lyx. Sistnevnte har relativ høy syntetfaktor, men det ble ikke så verst likevel. 

 

  

Pannebåndene er 13 cm brede, og blir nesten som en turban. Liker formen på dem. Og så luner de godt. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/missy-headband---frkenpanneband-2

 

 

Klumpen sin genser er ferdig, nå er den vasket og ligger til tørk. Tror den ble bra, satser på at mottakeren også blir fornøyd. Akkurat det er alltid spennende. Men vi får håpe på det beste!

 

 

Ha en fin torsdag!  


Syn II 

Samme lue som i forrige innlegg, men her har jeg brukt to farger. Det gav en helt annen effekt. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/syn-ii 

 

  

Et veldig uvant mønster å strikke, men alltid artig å prøve noe nytt. Nå roer jeg meg litt med prøvestrikk, har andre ting på pinnene som bør bli ferdige. Men jeg titter innom trådene på Ravelry hver dag likevel. For det kan jo dukke opp noe jeg bare MÅ strikke.  :o)

 

 

Grå og kald start på uken, det ser ut som minusgradene biter seg fast. Så da kommer kanskje snøen snart?

 

 

Ha en fin mandag! 


Syn 

Ny teststrikk-lue. Denne har vært ferdig en stund, men mønsteret ble først publisert i går. 

www.ravelry.com/patterns/library/syn 

 

  

Litt spesiell måte å strikke på, siden det blir lange tråder på utsiden. Artig effekt! Her er luen før blokking.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/syn 

 

  

Og her er den på en ballong. Størrelsen er "toddler". så den passer verket Hulda eller Dukkeba. 

 

Jeg brukte noe umerket arvegarn i bomull/ull. Det er litt stivt og tørt å strikke med, men blir mykt og deilig etter vask. Pinne # 5, og 48 gram. Det går relativt mye garn på grunn av alle rundene med masker som tas løst av.

 

Håper dere har like fint vær som oss, med sol og minusgrader. 

 

 

Ha en herlig søndag! 


Smeltet snømann 

Den stakkars snømannen smeltet!  :o(

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/melted-snowman-toiletpaper-cozy 

 

  

Bare hatten, gulroten, øynene og en snøklatt igjen. Triste greier. 

 

  

Dette er selvsagt et nytt teststrkk. Jeg brukte nokså nøyaktig ett nøste svart Gullgarn til hatten. Gulroten og snøen er strikket av smårester i superwash-ull og akryl. For en gangs skyld var knitre-akryl akkurat det jeg trengte, det ble perfekt snø. 

 

  

Og her ser du hvorfor man trenger teststrikkere. Første forsøk på dorullholder ble dette mindre kledelige hodeplagget. En smule for stort, kanskje, hehe. Da var det bare å rekke opp og prøve på nytt med tynnere gan og pinner.

 

Her våknet vi til rimfrost og naboer som skrapte bilene sine. Rått og kaldt. Så da er det fram med de varme ullplaggene! Ny genser er alt på pinnene, og denne gangen tror jeg det blir bra. 

 

 

Fin fredag! 


Montagna Hat II 

Jeg har visst en liten strikke-krise på gang. Genseren til Klumpen ble ikke helt slik jeg ville, så den blir nok til nøster igjen. Prøvde med dobbelt garn, men det ble for tykt. Så da får jeg finne (eller lage) en annen oppskrift. Det eneste jeg har produsert siden lørdag er en liten klut. Men heldigvis har jeg jo en stabel med prøvestrikk-prosjekter liggende.  :o)

 

Her er Montagna Hat II. Ingen forbytting av farger denne gangen. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/montagna-hat 

 

  

Det blå er Vestlandsgarn, de andre fargene er Safir. Bruker det som ligger i sofaen, så det blir gjerne flere ting i samme farger da. Restene etter denne endre opp i Minions-luene, det blå holdt akkurat til to vrangborder. Og det grønne ble til creepere på Minecraft-luene. 

 

Luen er i damestørrelse, og denne gangen synes jeg den ble passe stor. 

 

 

Ha en fin torsdag! 


Beowulf II 

Det viste seg at stakkars Beowulf hadde fått fjes i feil ende, hehe. Så da ble det en ny bie. Her kommer Beowulf II summende.

 

  

Litt andre farger, siden jeg gikk tom for svart. Det grå er rester etter Stones on the Beach Hat

 

  

Knappenålene var kun til fotograferingen. For han her flyttet også inn hos Klumpen. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/beowulf-ii 

 

  

Denne gangen var jeg flink og veide garnet på forhånd. Ikke så lett å finne ut hvor mye man har brukt når bien er ferdig stuffet. Så da veier jeg nøstene før og etter, og ser hvor mye de har slanket seg.

 

  

Mamma lurte på hvorfor jeg hadde strikket en babyhval med gule striper. Ja, ja. 

 

 

Ha en fin tirsdag! 


Dagen derpå

Dagen etter en messe er alltid et lite antiklimaks. Stuen er full av kasser og kofferter med ting som må brettes og sorteres på nytt. Nedpakkingen går gjerne litt i full fart når messen er over. Men nå skal det bare ordnes for å bæres på loftet. 

 

I år ble det kun en messe, og jeg solgte veldig lite. "Bestselgerne", om man kan kalle dem det, var Minions- og Minecraft-luene. De ble til helt på tampen, og er ikke blogget en gang. Så her kommer noen full fart-bilder tatt i dårlig lys:

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-hat-5

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minecraft-hat-4

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-hat-3 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minions-hat-ii 

 

Jeg solgte den største Minecraft-luen og begge Minions-luene. Og siden to Minecraft-luer gikk som bursdagsgaver også, må det vel kunne sies at de var dagens største suksess. 

 

Men så var det alt det andre, da. Jeg har rett og slett alt for mye. Så nå blir det sortering med hard hånd. Får fylle litt mer i posene som skal gis bort. Og så får jeg prøve å begrense produksjonen av nye ting. ( Det klarer jeg nok helt sikkert akkurat like godt som i fjor og året før, og året før det igjen. ;o)

 

Men nå har jeg først tenkt å strikke en genser til Klumpen, og kanskje noen sokker. Får prøve å være flink en stund, i alle fall. BARE strikke ting med mottaker, ikke til lageret. Dere får passe på meg litt, hehe. 

 

 

Jeg fikk en koselig "nabo" på messen, og det var veldig hyggelig. *vinker til Blåfugl*

Alltid spennende å treffe mennesker man bare kjenner fra nettet. Men strikkere er jo nesten alltid bra folk, da!  :o)

 

 

Her startet den nye uke med skikkelig plaskregn, og snart skal visst snøen komme også. Det er nok best å rigge seg til med en kopp te og litt varmt og godt garn.

 

Ha en fin mandag! 


Montagna Hat

 

Ny lue. Trenger vel ikke fortelle at det er prøvestrikk?  ;)

  

 

Garnet er Sisik fra Dale, og jeg brukte bare 37 gram. Størrelsen heter "teen", men jeg tenker dette ble mer en barnelue. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/montagna-hat-ii  

 

  

Jeg klarte å rote det til med bunnfargen og den første mønsterfargen, derfor fikk luen rød ribb og blå topp. Men det ble greit slik også, synes jeg. 

 

 

En litt hektisk dag i dag, siden jeg skal pakke alt til i morgen. Har vært flink til å IKKE styre med all verdens nye prosjekter i siste liten, så det meste er under kontroll. Har til og med husket å pakke poser og vekslepenger. 

 

Hvis noe er i nærheten i morgen, er messen på Grendahuset i Kringlebotn, fra klokken 11.00 til 17.00. Ta gjerne turen innom!


Beowulf 

Mitt minste teststrikkeprosjekt så langt. Jeg MÅTTE jo bare strikke bien Beowulf, hihi. 

 

  

Han er liten og søt, og strikket i dobbel Babyull på pinne #4. Her ble jeg kvitt flere gram restegarn. Følehornene er bare til ære for fotografen, de ble fjernet etterpå. Beowulf er nemlig siste tilskudd til gjengen som bor i Klumpens seng, og da er spisse knappenåler ikke så lurt. 

 

  

Jeg likte ikke helt øynene hans, så de fikk to knallblå franske knuter i midten. Nå ser han straks litt bedre ut. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/beowulf 

  

En liten skøyer som liker å gjemme seg.

 

  

 - Bzzzzzz! Honning!

 

 

Da nærmer det seg messen i Kringlebotn (på søndag) så jeg bør vel sette i gang med å sortere og pakke. Blir spennende å se om jeg selger noe. Og som vanlig blir det litt panikk-strikk i innspurten. Akkurat nå går det i Minions- og Minecraft-luer, De kan bli bursdagsgaver hvis jeg ikke selger dem, så det er relativt "trygge" ting å strikke. Man vil jo ikke at lageret vokser alt for mye. 

 

 

Ha en fin fredag!   :o)

 

 

 

 


Nails II 

Samme mønster, men denne gangen i dobbel Sisu på pinne #4 og 4.5. Luen veier 64 gram.

 

  

Dette ble en grei damestørrelse. Hulda er i alle fall fornøyd.  :o)

 

  

Luen er enkel å brette sammen etter blokking. Ser nesten ut som en vott. Og kanskje kommer det votter i samme mønster snart også? Ikke godt å vite.  ;o)

 

  

Teststrikking er gøy! Akkurat nå er jeg (gisp!) ferdig med alle prosjektene, men jeg må daglig inn på Ravelry for å se om der har dukket opp noe nytt og spennende. Egentlig har jeg ikke tid akkurat nå, men så lenge det bare er luer og andre småting så klarer jeg vel å putte det innim alt det andre. 

 

 

Ha en fin torsdag! 

 


Kinder-egg

I alle fall tre ting på en gang.  :o)

 

  

Far i huset rotet bort den ene votten sin. Siden dette votteparet ble strikket som erstatning for det FORRIGE paret, som han mistet etter to dager, ble jeg en smule sur. Faktisk så sur at han ble svartelistet og måtte kjøpe seg Thermovotter på Nille. 

 

Da jeg ryddet i kurven i gangen, ble den enslige votten gjenfunnet. Og siden det ifølge Ravelry er tre år siden den uheldige episoden, fant jeg ut at det kanskje var på tide å gi ham en ny sjanse. Så et nøste Sportsragg ble skaffet til veie, og så var det bare å lete opp oppskriften. Som jeg selvfølgelig ikke hadde fulgt. Men etter litt telling og måling ble vottene like. 

 

  

Noen grader klarere i fargene enn partneren, men det jevner seg vel ut i bruk. 

 

 

Så var det sitteunderlaget vottene ligger på. Det er heller ikke nytt, men jeg har irritert meg over en stygg klump. Jeg skjøtet tråden med spit felting, og det funker jo vanligvis greit. Men ikke på noe som skal toves etterpå. For garnet som er spit-felted tover ikke mer, og blir dermed en klump i det ferdige prosjektet. Ikke noen stor klump, men som sagt irriterende. 

 

Så fant jeg oppskrift på fine, heklete høstblader. Og fikk en idè. 

 

  

Jeg, som egentlig ikke kan hekle, heklet jammen et blad etter en amerikansk oppskrift. Og det ser til og med ut som det skal! Det var ikke vanskelig en gang. Så dette må jeg prøve om igjen.

 

  

Klumpen (nei, ikke DEN Klumpen ;o) er kamuflert, og sitteunderlaget har fått litt pynt. Lykke!

 

 

Ha en fin onsdag!  


Nails 

Teststrikk for Lunamon Design. Jeg strikket barneutgaven i Smart på pinne #3.5 Da gikk det med 48.5 gram. 

 

Mønsteret er ferdig-testet, og kan kjøpes på Ravelry

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nails-by-lunamon-design-2 

 

  

Det er brukt "votte-felling", og det gir en veldig fin topp. Her er det en ballong inni, så det drar mønsteret litt ut. Jeg blokker alltid luer med firkantet felling, da blir de rundere og finere. 

 

Luen fikk navnet sitt fordi inspirasjonen er en spiker. Hver rute har samme mønster som spikerhodet. Litt morsomt. :o)

 

Jeg ønsker meg fortsatt modellhode i barnestørrelse. Og finner bare skumle, malte hoder i plast på Ebay. Noen som vet om et sted det finnes noen fine? Hulda og Arne er klare for å stifte familie, hihi. 

 

 

Her plisk-plask-regner det i dag igjen. Men etter en filott høst skal man vel ikke klage. Det blir nok en god dag likevel.  :o)


Høvringen 

Dette er en av novemberoppskriftene i luealongen på HobbyBoden. Jeg brukte Smart i tre farger. Men det mellomgrå garnet var tykkere og grovere enn de to andre. Hadde et lite håp om at det skulle jevne seg litt i vask, men nei. Det kjennes fortsatt ut som stikkete raggegarn. Heldigvis er det hvite, som vel er det som kommer i kontakt med huden, akkurat slik det skal være. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hvringen

 

  

Både Arne og Hulda ville prøve denne luen også. Jeg heller vel mest mot at det er en Arne-lue, siden den er såpass stor. Og med dobbel vrangbord + tre farger på omgangen er den tykk og varm også. 

 

 

Da var det en ny uke med nye muligheter. Jeg skal være med på messe i helgen, så nå sorteres og pakkes det. Alltid spennende å se hva som selger og hva som blir med hjem igjen.

 

 

Ha en god mandag!  


En herre med bart
 

Min venn Arne har fått bart! Det skal man(n) jo ha i november. :o)

 

  

Arne har fått ny lue også. Trippel tråd Sisu-rester på pinne #4.5 og 6. Måtte spe på med litt Silja og Ida på toppen, for denne spiste garn! 104 gram endte den opp på. 

 

  

I oppskriften står det at man skal kutte tråden og trekke den gjennom alle 90 maskene. Det hadde blitt litt av et hull å snurpe sammen! Jeg strikket to omganger med 3 og 3 sammen, da ble det litt enklere å få lukket toppen. Men jeg syntes ikke det var noen smart løsning på en så tykk og vid lue, en "ordentlig" felling hadde gjort seg bedre. Dessuten blir jeg litt sur når oppskrift og bilder ikke stemmer. Luen i oppskriften har ribbekant med vanlige rettmasker, og den ser mye lenger ut enn 5 cm. Den smale vrangborden med vridde masker klarer ikke å holde luen på plass, så den sklir ned i øynene. 

 

Jaja. Luen er varm og god, i alle fall. Får se om noen adopterer den etterhvert. 

 

 

Da har jeg trukket en vinner av luemønsteret. (Brukte som vanlig https://www.random.org ) Oddbjørg får mønster på Norwegian Summer, gratulerer! :)

 

 

Og så vil jeg ønske alle en god søndag! 


Kjapp lue 

Her har jeg brukt siste rest av et litt tykt arvegarn i ull/bomull. Vet ikke hva det heter. Det endte opp som en enkel, glattstrikket barnelue. Luen ble pyntet med en liten heklet glassbrikke og en blomstret treknapp. Jeg har en haug slike små brikker liggende, så det var greit å finne noe å bruke dem tll. Sydde den fast med små, usynlige sting og hvit sytråd. 

 

  

Garnet er tørt og litt stivt å strikke med, men det ble overraskende mykt og deilig etter vask.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kjapp-lue 

 

  

Og så vil Harry gjerne fortelle at mønsteret på babyteppet er publisert: http://www.ravelry.com/patterns/library/alouette-baby-blanket

 

Han er veldig stolt over at det er flere bilder av ham på forsiden.  :o)

 

 

Ha en fin lørdagskveld! 

 

 


Norwegian Summer 

Ny teststrikket lue. Denne gangen er designeren norsk, men oppskriften er på engelsk. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/norwegian-summer 

 

  

Både Arne og Hulda fikk prøve luen. Man kan jo ikke gjøre forskjell! Og begge kledde den like godt.  :o)

 

  

Her ligger den før vask og blokking. Flettemønsteret er veldig enkelt, men det gjør mye ut av seg.  Jeg brukte Safir i tre farger, og pinne #4. Det gikk med noen meter av nøste nummer to av det svarte, men bare 28 gram grått og 9 gram grønt. Duskene kommer i tillegg. 

 

 

Som takk for testrikkingen får jeg lov til å gi bort et eksemplar av mønsteret. Så har du lyst til å strikke en slik lue, kan du legge igjen en melding i kommentarfeltet. Er det flere som har lyst på det, trekker jeg lodd om noen dager.

 

 

 

Da ønsker jeg alle en FIN FREDAG!

 

 


Secret Beach Scarf

Teststrikk igjen.  :o)

 

Dette prosjektet var litt annerledes, for all kommunikasjon mellom designeren og oss prøvestrikkere foregikk på mail. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/secret-beach-scarf 

 

  

Pinne #4.5, og Mandarin Naturell i sart rosa, turkis og hvitt. Litt uvant, både fargevalget og det å strikke med bomullsgarn. Men man tager hvad man haver. Og det er litt gøy å å bevege seg utenfor komfortsonen innimellom. 

 

  

Mønsteret er lett å strikke, og ble veldig pent når det ble blokket. Det som ikke var fullt så kjekt, var at det hvite nøstet mitt hadde masse flekker. Og reservenøstet var feil sort. Etikettene på Mandarin Classic og Mandarin Naturell er så godt som identiske. Men både løpelengde og utseende på garnene er helt forskjellige. Grrr! Og når førstnevnte er gått ut av produksjon, var rådyra gode. Dobbel tråd tynn bomull reddet skjerfet, men det irriterer meg at det synes at det ikke er samme garn. 

 

Jaj, ja.

 

  

Det var ønske om bilder med modell, så da måtte mamma trå til igjen. Fikk lov å poste et "usensurert" bilde etter at hun hadde forsikret seg om at hun ikke var bustete på håret.  :o)

 

Mamma blir 80 om noen uker. Klarer ikke helt å tro det.

 

 

Nå skinner solen her, og snart skal jeg ut en tur. 

 

Ha en fin onsdag! 

 

 


Mimounas matblogg

Eller rettere sagt, hvorfor jeg IKKE matblogger. ;o)

 

  

Her i huset er eplekake populært. Men det er mye smør, hvetemel og sukker i slik mat. Så da jeg fant oppskrift på en "SUNN og mager eplekake" måtte jeg jo bare slå til. 

http://www.melk.no/oppskrifter/sunne-oppskrifter/desserter_-kaker-og-bakst/enkel-eplekake-med-cottage-cheese/ Cottage chesese ble kjøpt inn, og snart duftet det deilig på kjøkkenet. Men o skuffelse. Det smakte omelett med oppklippete viskelærbiter i. 

 

Det gikk bare med en boks hytteost til den sørgelige kaken, og boks nummer to ble stående i kjøleskapet til den gikk ut på dato. Den luktet fortsatt helt greit. Og lykken står

som kjent den kjekke bi, jeg fant en ny oppskrift: http://www.nrk.no/mat/supersunne-pannekaker-1.12073816 Her skulle det brukes stavmikser, og jeg sørget for at det ikke fantes så mye som en eneste liten bit "viskelær" igjen i røren. 

 

Forventningsfulle familiemedlemmer stimlet sammen rundt fatet med hver sin tallerken. Men akk o ve, dette smakte om mulig VERRE enn kaken.  Mixen av banan, ost og alt for mye egg var ubeskrivelig kvalmende. 

 

  

Småfuglene får kose seg i morgen, ikke engang mamma, hvis mantra er MAN KASTER IKKE MAT! klarte å få dem ned. Jeg hadde nok dødd på lavkarbo, hehe 

 

Da går jeg tilbake til det jeg kan - strikking. Og eplekake med smør og sukker og hvitt mel. 

 

For ordens skyld - langpannekaken øverst er en ORDENTLIG eplekake, den er kjempegod! Så god at da jeg skulle style den og ta noen skikkelig lekre bilder, var nesten alt borte. Sånn kan det gå. Matblogging er nok ikke ment for meg.

 

 

 

Nå er jeg sulten! Tro hva som finnes i kjøleskapet?  


Hulda goes hipster! 

I alle fall har hun fått stor lue og 50-tallssolbriller, hehe. 

 

  

Å ta bilder utendørs er ikke alltid like enkelt. 

 

- Åh, hun satte seg på huk! Da vil hun nok at jeg skal komme, så hun kan klappe meg! 

 

  

- Flytt deg! Fillekatt!  Slutt å dytte!

 

  

- Høh. Jeg går min vei! *snurt*

 

 

 

 

- Og luen din er teit, bare så du vet det! Mjau! 

 

Luen er (selvfølgelig) teststrikket: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wall-deco-hat 

Jeg brukte 86 gram Østlandsgarn på pinne #4. Nøyaktig 50 gram grått, jeg hadde ca 10 cm igjen. Og 36 gram lilla, inkludert dusken. 

 

 

Ha en fin ny uke! 


Når det regner

må man finne på noe innendørs. 

 

Klumpen trøstet seg med kokosboller og I-paden. Og han fant et greit sted å parkere lesebrillene. 

 

  

Det bebrillede gresskaret endte i grønnsaksuppen like etterpå. 

 

  

Mor i huset heklet flasketrekk av smårester i Babyull. Jeg får alltid en skrå "søm" når jeg hekler rundt, så jeg kamuflerte den med en brodert blomst. 

 

  

Lurer på hva jeg skal bruke den til? 

 

 

 

Ha en fin søndag! 


hits