Hvitt sett

Hvitt sett

Har strikket lue og pulsvarmere i tykk myk akryl med glittertråd. Alt er i vrangbordstrikk: 1r 1vr i et par omganger nederst og resten i 4r 4vr.

Farget garn og store planer

Garnet mitt

Her er garnet mitt. Fargene er IKKE riktige, det grumsegrå er syrinfarget. Og de andre er mye skarpere og klarere i fargen. Jaja, får ønske meg et bedre kamera til neste år. Sukk.

Min lille konklusjon så langt:
- bleket hvitt garn gir knallfarger
- gyllent/ubleket garn gir dusere farger

- det er vanskelig å få jevn farge når man farger hesper med garn. Men det blir i grunnen en      sjarmerende effekt.
- ferdigstrikkete småplagg er lettere å få jevnt farget

Mitt neste prosjekt:
Å strikke småplagg og farge dem etterpå. Vil eksperimentere med å "male" med flere farger. Kanskje ved hjelp av en sprøyte?

Fortsettelse følger......


Mer Kool-Aid

Har visst fått dilla på Kool-Aid...

Denne ulltrøyen strikket jeg til datteren min da hun var baby. Deilig myk lanolinull fra Nøstebarn. Resten av ulltøyet er forlengst "arvet bort", men denne hadde gulnet litt og fått noen flekker jeg ikke klarte å vaske vekk. Siden jeg ikke liker å kaste ting ble den bare liggende.

                   

Tro om det går an å farge ferdigstrikkete plagg med Kool-Aid? Hmmm.......

                 

Det går an! :o)

Trøyen er nå jevnt og fint bringebærrød. (fillekameraet lyger som vanlig!) Siden utgangspunktet hadde litt gulskjær ble ikke fargen så skarp. Klar til bruk igjen! :o) Og den dufter bringebær!

Saft suse for noen farger!

Kool-Aid

Siden kameraet mitt ikke er verdensmester i korrekt fargegjengivelse så har jeg jukset litt. Bildet er lånt fra www.knitty.com.

Her er noen linker til sider om Kool-Aid-farging:

www.geocites.com/knitter01/koolaid.html
www.knitty.com/ISSUEfall02/FEATdyewool.html
www.handspinning.com/lollipops/dye.htlml
www.julieh.topcites/KoolAid.html


Kool-Aid

I dag har jeg og datteren min farget garn med Kool-Aid. Kjempegøy!

For de som ikke vet hva Kool-Aid er så kan jeg fortelle at det er helsyntetisk amerikansk saftpulver. Intens duft og skikkelige pangfarger! Gullklumpen ville smake og stakk fingeren opp i den ene posen. Nå har hun en knallgul finger. Og moren har nedlagt totalforbud mot videre smakstesting. Dette er streke saker! Lurer på hvordan amerikanere ser ut innvendig.....

Det gikk kjapt & greit å farge garnet i microbølgeovnen. Hele prosessen tok under en halv time. Nå står 4 skåler til avkjøling på kjøkkenet:

Kool-Aid Orange, som ser ut som friske gulrøtter
Kool-Aid Lemon-Lime, som ble skarp vårgrønn
Kool-Aid Grape Berry Splash, som ble syrinfaget
Kool Aid Tropical Punch, som ble bringebærrød

Litt rart å lage hesper av ferdige nøster, men det gikk greit. Det syrinfargete garnet er Europris sitt raggegarn, de andre er ren ull. Ser at raggegarnet tok mindre farge enn de andre, men det ble jevnt og fint farget likevel. Blir gøy med snop-duftende sokker!

Tusen takk til Virtuella som sendte meg Kool-Aid posene!

Robin Hood-tøfler

Robin Hood

Etter en runde på 60 grader hadde ikke sokkene tovet noe særlig. De fikk en tur til i vaskemaskinen, og da ble de bittesmå. Ved hjelp av vold og makt fikk jeg likevel dradd dem på mannen min.

Da de var tørre så man tydelig at det var blitt en høyre- og en venstre-sko. Så nå har jeg fotavstøpninger av mannen! :o) I følge 9-åringen er det Robin Hood-tøfler.


Blåklokelue

Blåklokkelue

Denne strikket jeg i sommer, men jeg fant ikke igjen bildet før nå. Jeg laget to slike luer til to små jenter.

Etter at bildet ble tatt fikk luen øreklaffer og snorer i grønt.

Mohair og chenille

mohair & chenille

Luen og pulsvarmerene er strikket i honninggul mohair og pelsmønstret chenille. De rosa halvvantene er i ull.


Labbelusker

labbelusker

De grå er "vanlige" raggsokker, ca størrelse 40. De grønne er strikket i grønt Polar-garn på pinne #7. De skal få seg en runde i vaskemaskinen i morgen. Så får vi se hvem som får nye tøfler. :o)

På pulsen

Disse har jeg strikket på bestilling.

                            

                              

Alle er i dobbel Babyull, strikket på pinne #4 1/2. Flettemønsteret er det samme som på den hvite knit-along-luen jeg strikket et tid tilbake.

Bamsefar

Bamsefar

...har visst tenkt å gå i hi nå. I alle fall sier han at dette er siste gang han stiller opp som modell for flere luer, sokker eller pulsvarmere.

Sukk.


hits