Garnslanking

Veldig mange bedriver garnslanking nå ved inngangen til det nye året.  Her veies og telles det, og enkelte har  garn tilsvarende sin egen vekt og vel så det.  Imponerende og nesten litt skremmende!

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg driver mitt eget lille slankeprosjekt: 2 nøster KIDO LAME fra Løve garn. 25 gram og 210 meter per stykk.
Slankere garn enn det finner man knapt.

Hehe..... *rødme*

Utfordring # 2

"Svart rastalue"

Image Hosted by ImageShack.us

Siden jeg ikke hadde noen oppskrift og heller ikke snakket direkte med mottakeren ble dette en liten utfordring. Men etter en del prøving og feiling ble dette resultatet. Luen er heklet i staver med tykt sort ullgarn. Det gikk med ca 200 gram!

Her er Gullklumpen modell, den ble visst ekstra stor til henne. Og så fikk hun skjøten midt på siden.

Håper den falt i smak der den endte opp!  :o)

En liten utfordring # 1

"Et par sorte pulsvarmere uten noe dill" var ønsket.

Image Hosted by ImageShack.us

Jaha ja.

Resultatet ble 3 par: Ett med fletter og rullekanter, ett i rillestrikk med heklekanter og blomster og ett i ribbestrikk med pels.

Nå er de med pels borte-vekk.  :o)  De andre får nok nye hjem etterhvert de også.


En god gammel venn

har funnet veien ned fra loftet. Etter påkledningen å dømme har han nok lagt i dvale.

 Image Hosted by ImageShack.us

Det er ikke så lett å være luemodell med ører i jumbostørrelse. Men pannebånd går bra!
Her har han fått på seg garnstudio-varianten i blått. Kanskje må han få et slikt et til odel og eie etterhvert, men dette er alt lovet bort.


Jeg ler meg i hjel!

Image Hosted by ImageShack.usJeg har nettopp lest tidenes morsomste avisartikkel på bloggen til Bente B:            
www.bentemor.com/blogg/

Malen til disse artiklene finnes her: www.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp

Og så har jeg oppdaget at linkene mine ikke funker når jeg skriver i Firefox.  :o(   Så da må alle nysgjerrige klippe & lime for å få sett dem. Jaja, man kan jo ikke få alt her i verden.


Litt separasjonsangst og mange nye ideer!

Image Hosted by ImageShack.usDet begynner å tømmes i strikkelageret mitt. Pulsvarmere og ullsjal er det bare noen få igjen av. Nesten litt trist å skille seg av med noen av dem. Men jeg har jo ikke plass, og jeg kan ikke bruke alt selv. Dessuten har jeg fått MASSE blanke kroner til nye garnkjøp! $$$$$

Jeg er nok litt rar: Jeg klarer ikke å skille meg av med et eneste lite garnnøste, men når garnet har blitt til noe er det greit. Da er jeg liksom ferdig med det. Og så er det veldig gøy å se at noen faktisk vil betale for det jeg lager. (De som får det som gaver har jo ikke noe valg, hehe!) Et par bestillinger har jeg fått også. Spennende når jeg bare har en muntlig beskrivelse å gå etter og ikke noe mønster. Men vi får prøve!

Jeg har mange prosjekter på gang, og enda flere i hodet. Lageret må jo fylles opp igjen! Først skal jeg prøve å bruke opp litt mer restegarn, det blir nok noen nye pulsvarmere. Og så har jeg hørt rykter om 20 % avslag på alt garnet hosSparKjøp i januar. Det må man jo ta med.
Populr modell

Disse pannebåndene ser jo nokså unnseelige ut når de bare ligger der, men de er utrolig fine  på.  Akkurat nå forsvinner de nesten fortere enn jeg klarer å produsere dem.

Image Hosted by ImageShack.us

Disse to har alt fått nye hjem, dvs det sorte blir bursdagspresang i morgen. Jeg er bare lykkelig over å ha fått en pause fra halsene, de er jeg litt lei av akkurat nå.

Sjelden vare for tiden!

Hjemmebakt kake!   :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg måtte teste ut den nye silikon-kakeformen min, og den virket jo perfekt!  Kaken løsnet uten at så mye som en smule hang igjen, og så var det bare å skylle opp formen i litt såpevann.

Dekoren på fatet ble til av seg selv; glasuren rente nedover rillene i kaken og dryppet ned i et pent mønster. Veldig kjekt!

Nå er hele herligheten borte-vekk! 

Langstrmper

...men det skulle vel kanskje ha vært ulik farge på dem?

Image Hosted by ImageShack.us

Vel, mottakeren setter forhåpentligvis pris på at begge er like. For Pippi fikk bare låne dem lit.

Bedre sent enn aldri

så da har jeg også strikket pannebåndet  fra Garnstudio.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Det ble jo skikkelig fint jo og satt perfekt på hodet. Gullklumpen adopterte det umiddelbart, og nummer to er alt under produksjon.

Lace Cap

Image Hosted by ImageShack.us

Her har Gullklumpen fått på seg luen fra Headhuggers. Jeg syntes den ble litt spiss i toppen, men hun likte den slik.

S langt kom jeg

Jeg  har kjøpt sølvtråd i to  tykkelser, og nå ligger alt klart.  Ullklumpen har vært megasur i hele dag, han har bokstavelig talt hengt i skjørtene mine og sutret siden klokken 8 i morges.  Så da ble det ikke  store mulighetene til å få gjort noe. Men nå er det bysselalletid, og etterpå........  :o)

 Image Hosted by ImageShack.us

INSPIRASJON!!!

Etter et par dager med større nedbørsmengder innomhus og en ufrivillig flytur (jeg datt ned loftstrappen) begynner jeg så smått å komme til hektene igjen.  Jeg vet veldig godt hvor halebenet befinner seg akkurat nå, og den ene albuen er bra forslått. Men  jeg  er  klar  for  nye utfordringer! 

Det har kommet ut en ny utgave av www.knitty.com  JIPPI! Jeg har ikke fått studert alt så nøye, for jeg rotet meg inn på bloggen til en av månedens designere. Og ble der.

Det var ikke strikkingen jeg falt for denne gangen. Bare ser her:

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg har lenge vært på jakt etter noe å lukke sjalene mine med. Disse er jo perfekte! Så enkle og så nydelige. Det er sjelden jeg blir betatt, men det er jeg altså nå.

En gang for lenge siden begynte en ung og håpefull 18-åring på gullsmedlinjen. Hun er LITT  *kremt* eldre nå, men noe må vel fortsatt sitte i fingrene. Det er fryktelig lenge siden jeg jobbet med metall, men nå må jeg bare rote fram rundtang og kobbertråd og skrutvinge og ......

Tror første forsøk blir en kopi av disse hjertene, til eget bruk vel å merke. Damen selger jo sakene, så det må respekteres. Så får jeg prøve å uttvikle mine egne varianter. Kanskje blir det total fiasko, men det blir uansett gøy å prøve!

Hvilken blogg? Å ja, her er den:

www.rosamarygoround.blogspot.com

Hun er visst flink til å strikke også......  hehe......

Det regner, det regner

Image Hosted by ImageShack.us  Her regner det INNENDØRS også!

Loftstaket har lekket en stund, og i dag kom endelig arbeidsfolkene for å reparere det. Selvsagt plaskregner det, så gjett hva som skjedde da de begynte å ta ned takskiferen?

Joda, vannet strømmer inn. Loftsgulvet er fullt av  bøtter & baljer & aviser som blir gjennomtrukket på et blunk. Og nå regner det på kjøkkenet også. Drypp, drypp fra taklampen....

Dette blir nok noen kjekke dager. Sukk.


Farvell til en trofast venn

Etter å ha strikket to sjal  er dette alt jeg har igjen av kjempenøstet mitt.

Image Hosted by ImageShack.us

Nå har det blitt nøstet opp til en pen lite rund ball. Kanskje den også blir noe til slutt.

Dagens lille prosjekt

er en lue fra  www.headhuggers.org

Image Hosted by ImageShack.us

Det startet jo bra, men etter borden nederst er resten kjedelig glattstrikk. Da blir det TV-strikk i kveld!

Topp og t

eller nesten i alle fall.  *knis*

Image Hosted by ImageShack.us

Her har det turkise Mor Aase-garnet fått eksklusivt følge av to tråde Kid Mohair. Det ble loddent og mykt, og fargene smeltet fint sammen.

En dyd av ndvendighet

Raggsokker størrelse ett år under  produksjon.

Image Hosted by ImageShack.us

Fargen er jo fin da.

Mor Aase

kan brukes til mye mer enn raggsokker!

Image Hosted by ImageShack.us

Her er det brukt to tråder Kid Mohair sammen med raggegarnet. Det ble et loddent og mykt sjal til en liten jente. Jeg har heklet en sort kant runt og tvunnet knyttebånd til hullraden øverst.

Ny inspirasjon

Image Hosted by ImageShack.us Da er jeg klar til å strikke akkurat det jeg har lyst til!  :o)

Jeg var veldig flink til å fullføre UFO-er til messen. Så da er belønningen min å begynne på noe helt nytt. (Et par påbegynte prosjekter blir dermed liggende, men pyttsann! Deres tid kommer nok også.)

Jeg har meldt meg på en veskealong, så det krever jo litt planlegging og eksperimentering. Men egentlig er jeg tilbake i LUEMODUS. Det blir ny luealong på www.hobbyboden.com over nyttår, men først rekker jeg å kose meg litt på egenhånd. Jeg fant en spennende link med masse inspirasjon: www.headhuggers.org  Mange fine mønstre, perfekte til litt bearbeiding og "mimouna-isering". *hihi*

hits