Sjå sauen Shaun, sjå sauen Shaun....

008

Som de fleste raskt avslørte  skulle de løse delene bli til sauen Shaun. Verdens  herligste sau!

005
 
Her lurer han på hva som har skjedd. sauHvis Ullklumpen (som er på kronisk jakt) får tak i ham blir han nok raskt seende slik ut igjen. - "Bæææææ! " var Klumpens første  begeistrede kommentar da de to møttes.

007

Shaun er strikket etter mønsteret som var i  forrige utgave av magasinet  "Simply Knitting", men han ble jo knøttliten da. Og han er ikke egnet som leke siden diverse deler skal limes på. Den ferdige garnpakken, som blant annet selges på SparKjøp, blir visst en mye større sau.

Oppskriften var kjempeenkel å strikke, det var sammensyingen som var litt pirkearbeid. Strikkepinnene hans er to fyrstikker med pålimte Hama-perler.

006

Originalgarnet er syntetisk, min sau er strikket i ull! Jeg brukte Safir-garn og pinner # 3,5, litt tykkere enn i oppskriften. Lurer på å strikke en ny med enda tykkere garn & pinner. Dropper jeg strikketøyet og syr fast øynene kan han kanskje lekes med.

Gullklumpen jakter også på Shaun, men hun vil ha ham til pynt da. Det er kanskje det tryggeste, rommet hennes er forbudt sone for minsteklumpen. Og så har hun ytret ønske om å få resten av saueflokken også. Kan bli travelt dette her....

009   Bææææ!

Puslerier

001

Jeg har strikket. Det gikk kjapt og greit. Så var det sammensyingen da......

Noen som ser hva det er?

Nøstebarntrøye

Ny trøye til en liten prinsesse som hadde vokst siden sist!  :o)

002

Dobbel Babyull  fra Dale og pinne # 5,5, det tilsvarer vel omtrent størrelse 4 år. Jeg brukte 100 gram til selve trøyen + litt  ekstra til heklekanten rundt. Lilla perlemorsknapper med gull på.

Må visst strikke en ny til min store lille klump også, hans siste trøye er navlekort nå.


Halvvanter til gutter

Jeg oppdaget plutselig at det ikke fantes særlig mye "gutte-ting" blant strikkeriene mine. Og så trengte jeg gaver til tre brødre. Dermed måtte strikkepinnene fram igjen.

Bildet  jeg knipset i full fart ble totalt misslykket, så dere får nøye dere med restegarnet, hihi!  Det ble ett par i grått/hvitt, et par i sort/hvitt og ett i sort/grått med sorte striper.

002

De to parene på bildet er til tanteungene mine. De grå er i ullgarn og har eyelet cables på bråtet. De med "pelskant" er strikket av Fancy Bouckle og Alpe Sportsgarn. Sistnevnte  par er til en jente da....


Her er nok et par. Nå tar jeg en liten pause fra vantestrikk. Alle disse er gitt bort.

001

Gullklumpen stakk av med mine Serpentine Mitts, så da må jeg nok strikke et nytt par hvis jeg vil ha noen selv.

Det får bli neste år.

Serpentine mitts

Disse er mine! (Nei, der er ikke ferdige.....)

002

De er strikket på pinne #2,5 i et tynt tysk strømpegarn som jeg ikke fant bandolæret til. Kjempedeilige å ha på!

Mønsteret fant jeg her: http://mimknits.com/wordpress/?p=277

Jeg strikket den mellomste størrelsen, men jeg kunne godt ha strikket den største. I oppskriften brukes pinne 2,25 mm, jeg brukte 2,5. Satset på at det ble passe siden jeg strikker stramt, men de ble faktisk litt trange. Og jeg har små hender. Mulig originalgarnet er tykkere enn mitt garn da, kanskje det er grunnen.

Jeg strikket etter diagrammet, og det gikk helt knirkefritt. Men plasseringen av tomlene var ikke god. For det første kommer fletten litt på siden av midten, og for det andre blir ikke vottene like. Det er større avstand mellom fletten og tommelen på den høyre votten enn på den venstre. Det oppdaget jeg selvsagt etter å ha strikket den venstre votten først. Men jeg fikset det sånn at de i alle fall ble like (skeive).  Anbefaler å flytte tomlene slik at flettemønsteret kommen midt oppå håndbaken, det blir finere. Og så går ikke masketallet på tommelen opp med 4, så det stemmer ikke når det skal strikkes  2r, 2vr-vrangord øverst. Jeg plukket opp en ekstra maske istedenfor å strikke to sammen, men det hadde nok blitt finere med en ekstra økning. (Du skjønner hva jeg mener når du leser oppskrifen.)

Det er separate oppskrifter for hver størrelse, det kan jo hende at de andre er mer gjennomarbeidet og dermed inneholder flærre feil.  

Jeg "jukset" også og felte av i vanlig vrangbordstrikk. Det fungete helt greit. Og så strikket jeg vottedelen over tommelhullet litt lenger, syntes den ble litt snau.

001

Obs, jeg har visst slaktet hele oppskriften. Men den er faktisk grei bare man gjør noen små justeringer. Jeg skal i alle fall ha flere par. Til meg de også!  :o)  Men først må jeg bli kvitt plasterlappen på pekefingeren. Tørr, sprukken hud og tynne pinner kan være en smertefull opplevelse, au!

Ny inspirasjon

Her fant jeg en morsom side med tutorials til alt mulig rart:  http://whipup.net/

Trenger du julekaker i filt, strikket eplevarmer (ja, nemlig!) eller andre nyttige småting er dette stedet!

Se her da:
agurk 
Sjarmerende agurker du kan sy helt selv.


Eller hva med et utstoppet vannklosett med tilhørende bossbøtte:

do

Kanskje du heller vil ha en krans av tovete vrangborder?

krans

Mulighetene er mange! Har var det mye rart, men også en del fint og nyttig. Anbefaler siden til damen som laget kransen, hun er virkelig kreativ!

Criss Cross Scarf

Min gode venn stiler opp igjen.  :o)

004

Han har nok tyrenakke heller enn svanehals, sjalet blir ikke så sprikende på meg. Men armene mine er for korte til å ta bilde av meg selv med sjalet på, jeg har prøvd.

003

Fra en litt annen vinkel. Og tenk TURKIS nå, ikke gråblått!

Skjerfet tok lengre tid å strikke enn jeg hadde tenkt, og det var veldig lett å telle feil på rillestrikk/perlestrikk-partiene. Dermed ble det en del opprekking også. Og så var det ørten tråder å feste til slutt.

Skjefet fungerer i praksis som et smetteskjerf, og det var tett og godt rundt halsen. Deilig å slippe den tykke knuten som skjerf vanligvis har. Det var lett å få over hodet også., siden flettepartiet er veldig fleksibelt.

Har faktisk fortsatt litt lyst til å strikke flere......  Vi får se. Har noen ideer til endringer da. Selvsagt. 


OK, da, her kommer kortarmversjonen med meg inni:

001 

Jeg brukte 2 1/2 nøste Safir fra Gjesdal Spinneri og pinne #4.

I god tro

Må bare si dette først: Kameraet mitt HATER turkis. Jeg la spøtet i vinduet for å få mest mulig dagslys, men nei. Det blir gråblått uansett. *sur*

001

Vel, det var uansett ikke poenget. Jeg prøver jo å leve opp til mine nypålagte bestemmelser, og da passet det bra å strikke dette skjerfet ( http://yarnivation.blogspot.com/2007/03/criss-cross-scarf.html ) i nevnte ufotograferbare farge. Vi trenger nemlig en liten gave til en som elsker turkis.

Godt i gang kastet Gullklumpen et blikk på prosjektet og erklærte at fargen var HELT feil. Hun rotet litt i minsteklumpens lekekasse og fant fram en mintgrønn plastkloss. SÅNN  turkisfarge var det det skulle være!

Stønn! Mintgrønt garn har jeg ikke eid siden 80-tallet en gang. Men jeg rekker ikke opp igjen, så da får vi finne en annen som liker fargen jeg bruker da. Det går nok bra. *nikker overbevisende*

Jeg tror skjerfet blir fint, men det var ubegripelig kjeeedelig å strikke. Like greit kanskje, da frister det ikke å lage flere. Selv om jeg kanskje må prøve det i bomullsgarn også. Originalen er nemlig i bomull, og den er veldig ulik min ull-utgave. Mønsteret blir mer framtredende liksom.

Litt snodig: Jeg var innom Gjesdal Spinneri sine sider på jakt etter et fargekart med riktig turkisfarge. Men den så jammen gråblå ut der også. Dette var det nærmeste jeg kom men fortsatt ikke helt riktig: http://www.gjestal.no/tekstsider.cfm?c_subid=28871


Helt i tråd med forskriftene

Raggsokkene  er ferdige, nå skal de bare overleveres. Det gjøres en trapp ned herfra.  :o)

001

Samme mønster som de forrige; eyelet cable socks.

Det er kaldt i Bergen for tiden, og kombinert med tørr inneluft gir det knusktørre, ru hender. Da er ikke hardt raggegarn det beste å jobbe med. Jeg sprekker og blør på fingrene, snufs. Må visst finne noe mykere, men samtidig noe som jeg ikke nupper opp med sandpapirhuden min.

Jeg prøver å få i gang en -along på cable lux tunic, så den avventer jeg litt da. Starter nok ikke opp før i januar. Da må jeg finne et annet "lovlig" prosjekt så lenge. hmmmm.....

Et vedtak er fattet

Husets nye strikkeregler:

- ingenting nytt skal strikkes uten at det har en klar mottaker. Det skal brukes, selges eller gis bort umiddelbart, IKKE lagres.

- garn kjøpes inn til konkrete prosjekter. At noe er på tilbud er IKKE god nok grunn til å kjøpe det. (Denne blir vanskelig.)  Unntak er garn i basisfarger av samme type som det jeg har massevis av fra før. Det blir nok noen nøster sort og hvitt garn fra salget på SparKjøp i januar. Og så er jeg helt tom for rødt garn, merkelig nok....

- garnlageret skal til en hver tid være ryddig og oversiktlig. UFO-er får sterkt redusert liggetid før de blir nøstet opp igjen.

- ungene trenger sokker og ullundertøy. Det er prioritert, selv om det ikke er det morsomste å strikke. De trenger IKKE flere luer og skjerf. (sukk)


Sånn, da var retningslinjene på plass, og jeg kan forlate den trange tenkeboksen. Jeg skal bare felle av tåen på den siste raggsokken min, (som mamma venter på, den skal sendes i posten nemlig!) så skal jeg finne fram posen med teppefiskene. Jeg må visst lete opp igjen oppskriften, den har gått i glemmeboken siden sist. Det har rent mye vann i havet siden forrige fisk....

Jeg har funnet en som har strikket cable lux tunic, nemlig tina123. Må visst inn og studere nærmere i bloggen hennes. Hun fant en feil i mønsteret, det var jo greit å vite om. Og garnvalget hennes  var spennende, mye finere enn originalen. Nydelig farge også. Bare se her:  http://www.maskerneflyver.blogspot.com/   Jeg gleder meg til å starte på denne! Tinas blogg er spennende lesning, sjekk bare dette skjerfet hun har strikket: http://www.redlipstick.net/webshop/rhb/spitcurl_pattern.html  *klapser meg selv på fingrene og leser innlegget mitt over her en gang til*

                                           hearts

I tenkeboksen

Da er strikkeriene mine på loftet igjen. Nix flere messer i år og et helt år til neste runde. Hm.

Jeg, Herr Mus & alle pakkenellikene ble hentet hjem fra messen av en mann som mente at NÅ måtte jeg gi meg med all strikkingen. Vi har jo huset fullt!

Han har faktisk rett. Jeg har nok til opptil flere messer uten å strikke en eneste liten sokk eller lue. Rikelig nok. Så hva gjør jeg nå da?

Et par ideer har jeg  alle fall. Familiens raggsokkutvalg er rimelig tynnslitt, så med mindre jeg setter i gang med et gigantisk stoppeprosjekt trengs det mange nye par. Og så har jeg fisketeppet som skal være ferdig til 10. januar, og så var det tunikaen med flettemønster....  Joda, jeg skal nok klare å aktivisere meg. Men luften gikk litt ut av ballongen.

Men, man kan jo ikke bare legge inn årene. Neste år må jeg prøve å snuse opp flere messer eller finne andre måter å få solgt tingene mine på. Tror egentlig utvalget mitt var helt greit, det kom bare veldig få som ville kjøpe. En god del av salget på messen bestod av utstillere som kjøpte av hverandre. NOE måtte vi jo gjøre på der vi satt og ventet, hehe.

Jeg registrerte i alle fall at det er de "trauste" tingene som selger, sikkert fordi det helst er godt voksne damer som går på slike messer. Selvsagt med unntak av Bryggen-gjengen fra HB da. :o)

Håper det blir messe neste år også, men kanskje litt tidligere enn 9. desember. Og så får vi kanskje invitere Kurt!  *fnis*


                                      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~EGENTLIG er jo dette en fin anledning til å strikke noe til meg selv da. Ingen deadline på noen ting, bare masse tid til å eksperimentere og til å prøve ut nye og spennende teknikker. Jeg har jo meldt meg på en designalong, og så var det "logo-kluten" som jeg holdt på med å finpusse. Tror jeg må avslutte nå jeg!  

stjerneskudd

Da var messen over

Det var mye fint og variert på messen denne gangen, så det så lovende ut. Og den første timen kom det en del folk, blant annet noen kjekke Hobbybod-damer.  :o)  Hyggelig å hilse på!

001

Herr Mus satt pent på en stol og ventet på innrykket. Det kom aldri. Søndagsåpent på diverse (de fleste?) kjøpesentre og Kurt som signerte CD-er på Lagunen ble visst for tøff konkurranse, for de siste timene var det knapt et menneske innom. Jeg solgte for en tusenlapp, noen solgte nesten ingenting.

Jaja, sånn er det. Nå er alt pakket pent sammen og på vei opp på loftet igjen. Hvis noen trenger flere håndstrikkede julegaver enn de rekker å produsere selv så gi en lyd. Her finnes det meste! Tror jeg har relativt greie priser også.

002

Min store lille venn passer på "flyttelasset" i gangen hjemme. Han har lånt Ullklumpens genser for anledningen.

Dagen før dagen

går ikke alt etter planen. Ullklumpen er forkjølet og sutrete, og jeg er heller ikke helt i form. Satser på at morgendagen går noenlunde greit uansett.

004

De to sjalene mine blir ikke ferdige. Uansett hadde jeg ikke fått tid til å vaske & blokke dem. Men det kommer vel flere sjanser.  Disse to var ferdige fra før, men det store sjalet har fått heklekant (Lurer på hvordan jeg kom på å hekle med Babyull rundt et sjal på flere meter, stønn!) og skjerfet har fått en blomst.


003

Luen er en gammel oppskrift fra www.knitty.com  Plutselig dukket den opp igjen inne på Hobbyboden, og da måtte jeg jo bare prøve en jeg også. Har strikket mange luer med forkortede rekker før, men jeg har ikke fulgt noe mønster. Uansett er det en veldig morsom teknikk!

Jeg ser at de som har fulgt oppskriften har fått kjempeluer, noen har tovet dem og andre har droppet den siste rapporten. Jeg valgte å strikke min lue på pinne #4 med Safirgarn, og den ble akkurat passe vid. Laget en liten kant nederst, syntes det ble finere enn oppbrett. Hvis man vil brette den opp er det bare å legge opp litt flere masker.

direktelink til luen: http://knitty.com/ISSUEsummer05/PATTtychus.html

Vottene er strikket av resten av garnet. Hvis de ikke blir solgt i morgen skal jeg tove dem til Klumpen.

Da gir jeg meg for i kveld og finner loppekassen. Alt er klart til messen i morgen, så da er det greit med litt søvn først. Rapport følger!  :o)

Dagen før dagen før dagen

ferdigstilles prosjekter i superfart.

001

Denne gjengen ble ferdig i natt en gang. *gjesp*

Alle er strikket eller heklet  i rødt ullgarn og tovet. Og flesteparten har fått perle- og paljettpynt. Utrolig hvor lang tid det tar å sy på slikt  småplukk.

002

Jeg tenkte å strikke opp en haug med votter. Det ble to par.

Jaja. De har i alle fall ordentlig tommel med kile.


I dag skal jeg bare strikke ferdig to sjal og et par votter, hehe. Og så må jeg vaske noen luer som inneholder ca 20% kjekssmuler. Ullklumpen har nemlig "hjulpet til" med dekoren.....

Så mye nytt!

www.knitty.com er ute med ny utgave. Flere ting der jeg nok må strikke.

www.magknits.com er også ute med desemberutgave. Flere spennende saker der også.

Og nå fikk jeg nettopp mail om at http://www.knitonthenet.com/issue4/  er klar. Masse der også, har ikke fått tid til å studere alt.

Dessuten falt jeg pladask for dette skjerfet: http://yarnivation.blogspot.com/2007/03/criss-cross-scarf.html

På søndag er messen jeg skal være med på. Etter den blir det bare "kosestrikk". Men det ser ut til å kunne bli travelt nok det......

                                              knitsmile

Raskt ute til en forandring :o)

luealong


Desemberluen min er ferdig! TO desemberluer til og med!!!

002

OK, så er de knapt 10 cm høye da. Men de er jo nisseluer likevel. Skal strikke en stor lue når julemessen er ferdig, men disse skal få være med i en kurv med småsaker på messen. Holder på med noen hjerter også.

Den ene luen har fått påsydd stjernepaljetter festet med  små gullperler. Tror jeg skal kjøpe flere slike stjerner, de var veldig dekorative.

Her er linken til den "ordentlige" desemberluen: http://pic6.piczo.com/Luer2007/?g=48310439

Det nærmer seg julemesse

Neste søndag, dvs 9. desember, skal det være julemesse i Aktivitetshuset i Kringlebotn. Det er 3. året jeg er med, så det blir jo spennende hvordan det går denne gangen. :o)  Messen varer fra 13.00 til 17.00, og det er mye forskjellig til salgs. Det blir verksted for barna, kafe og underholdning også. Kjekt hvis noen vil stikke innom!  smiley

Som vanlig trodde jeg at jeg har alt for lite å selge. Men etter å ha gått gjennom beholdningen var vel konklusjonen at jeg heller har alt for mye.....  (Jeg som strikker så liiiite? Det var da rart? )   shocked

Samtidig som jeg lette fram alle strikkesakene mine fikk jeg ryddet og ordnet på rommet på loftet, så nå kan man faktisk oppholde seg der igjen. Deilig med et slikt fredelig sted å stikke seg vekk. Og så fant jeg en stor pose med luer, boleroer ++ under sengen. De hadde jeg jammen glemt, men nå er de priset og klare til å være med. Ser ut som om jeg har pakket flyttelasset.

Jeg orker ikke å stresse den siste uken, så jeg nøyer meg med å gjøre ferdig et par prosjekter som alt er påbegynt. Greit å få litt motivasjon til å fullføre dem.

                                        strikkejente

Dette er ikke det du tror

Med mindre du gjettet at det var sirupssnipper da.  :o)

002

Panikken var stor da vi oppdaget at posen med malt nellik lå igjen i kassen på REMA 1000. Å finne en pepperkakeoppskrift ute nevnte kryddder var nemlig ikke lett. Vanlige kakemenn er ikke favoritten her i huset, så da så det stygt ut for helgens bakeplaner.

Løsningen ble altså sirupssnipper. Sirupssnipp-deig, i alle fall. *fnis* Den trengte bare ingefær og - ja, nettopp - pepper! Ingen av pepperkakeoppskriftene vi fant inneholdt pepper. Snodig.

Kakene ble gode de!

Novemberluen

luealong

Da er denne endelig ferdig. Den passer Ullklumpen i størrelse, men den er nok litt for jentete for ham.  :o)


001


Jeg droppet dusken og festet en stor plastperle i snoren. Den sitter godt fast slik at den ikke blir spist!

Luen er kjempesøt, så kanskje jeg må strikke flere. Må bare finne et passende garn. Babyull, som jeg har brukt her, ble litt i tynneste laget.

Link til oppskriften: http://bp2.blogger.com/_C2vuQyFriiw/RwKmuPk6VWI/AAAAAAAAA_Y/nb6v6ps_bx4/s1600-h/Butterfly-hat.gif

hits