Palett

pulsvarmeralong2008  http://stickfrossa.blogspot.com/2008/06/presentmuddar.html

Da ble det endelig presentmuddar her i huset også. Og jammen ble det en hel del av dem da jeg først kom i gang.

003

Mønsteret er veldig enkelt og raskt å memorere, så dette var grei TV-strikk. Jeg strikket det første paret i Safir på pinne # 3, men de ble litt trange. De andre er derfor strikket på pinne # 3,5. De hvite og burgunder er også strikket i Safir, de brune er i et litt tynnere ullgarn som jeg ikke aner hva er. Et nøste på ca 100 meter er akkurat passe, da blir det et par meter igjen.

001

Gullklumpen sikret seg raskt et av parene. Gjett hvilket?

004

Selvsagt, alt skal visst være svart for tiden. Jaja, det går vel over.

Da takker jeg for følget i 2008 og håper at 2009 blir et godt år på alle måter.  :o)

Flora II

luer2008119919033512177705591223376553

Da har jeg strikket 24 luer innen fristen for luealongen i år. Fornøyd med det.  :o)

Hadde alle turn-a-square-luene blitt strikket i riktig måned hadde nok antallet blitt enda høyere, men pytt-pytt.

002

Her har jeg brukt Safir og pinne # 3,5. Jeg la opp 112 masker til vrangborden, det er samme versjon som på forrige Flora-lue. Synes den blir fin. Strikket litt strammere denne gangen, likevel synes jeg luen blir stor. Fargene er sort og dyp rød, mye finerere enn på bildet.

Og til min store overraskelse: Frøken Trettenåring nappet den rett fra pinnene, så luen har alt hatt sin første luftetur. Ikke lett å forutse hva som slår an her i gården nei.Jeg har visst meldt meg på neste års -along også jeg.....  *fnis*


Milk & Honey, eller Karius & Baktus om du vil

fargekartmilkhoney    Dette garnet hadde jeg plutselig MYE av. Og jeg som egentlig ikke liker bomullsgarn noe særlig og som helst styrer helt unna bomullsblandinger som skal vaskes på lav temperatur. (30 grader for dette garnet)

Til mitt forsvar må jeg si at garnet var på tilbud, hele 70% avslag. Fargene var så flotte, og garnet kjentes mykt og godt ut. Det var faktisk behagelig å strikke med også, og relativt drøyt. (130 m/50 g og pinne # 3,5) Siden nesten alle Bryggen-damene på HobbyBoden valfartet til opphørssalget hos Donna Design ble jeg en smule revet med av stemningen og erklærer meg derfor som delvis utilregnelig i innkjøpsøyeblikket. *kremt*

Så var det å finne ut hva garnet skulle bli da. Foreløpig har to nøster + litt av det tredje blitt et tanntroll-skjerf. (Det var et forsøk på å dekke over at jeg ikke er helt sikker på om det er Karius eller Baktus jeg har strikket. Men det vet kanskje du?) Avkommet trodde jeg strikket et pizzastykke. Jaja......

006

Skjerfet er ikke så stort, bare akkurat passe til å knytte rundt halsen. Har en mistanke om at dette garnet siger, så da vokser det vel kanskje i bruk. Ser at mer enn sjalet siger, sukk. Er begge hakene mine tro?

004

Resten av nøstene får modne litt mens jeg venter på det rette prosjektet. Garnet består av mange tynne tråder som lett deler seg, så hekling tror jeg blir uaktuelt. Og til barneklær er det uegnet, det blir ikke skikkelig rent på 30 grader. Kanskje det ender opp som et sjal ellet tre?

008

Her ble visst fargene sånn noenlunde riktige, under over alle undre!

Jeg heklet en smal kant rundt, en fm + en lm i hver rille. Egentlig ville jeg ikke ha heklekant, men det var umulig å feste trådene pent og usynlig ellers. Nå er sjalet like fint på begge sider, og det fikk litt snurr på seg. Det er kjempedeilig å ha på seg, og fargene er bare sååå fine. Så får jeg heller leve med at enkelte synes det ligner på pizza med spinat.

Fargerapportene var foresten litt rare: Jeg strikket med den innerste tråden på det første nøstet og med den ytterste på det andre. Dermed ble det like farger på hver side av midten. Dvs fargene kom i samme rekkefølge, men det var ikke like lange rapporter. Dessuten var det ene nøstet mer melert enn det andre. Snodig, men helt OK. Det gjorde det jo bare ekstra spennende.

                                          #############

En liten dagen derpå-rapport: Garnet siger veldig ja, og det krøller! Dessuten arbeider trådendene seg ut selv om jeg hadde festet dem veldig godt. Det er små "koster" med oppflussete ender som stikker ut av heklekanten. Men på den positive siden er det supermykt og behagelig rundt halsen. Dette garnet egner seg IKKE til plagg som skal holde formen. Tror ikke jeg vil strikke sjal som skal blokkes av det heller, men til "tanntroll" var det bortimot perfekt.


Award

awardii

Denne har jeg fått fra 2 bloggvenner:
Ruth@ : http://www.ruthsletta.com/
Vibbedille: http://vibbedille.blogdrive.com/


"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forholderne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner.
De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet,vil enda flere vennskap ha forplantet seg.Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!"

Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere,som igjen må velge seg åtte nye.Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.


Tusen takk til begge to, returnerer utmerkelsen til dere. :o)
Ellers finns det så mange fine blogger der ute at det er vanskelig å velge. Gir denne videre til alle dere "faste" som er flinke til å legge igjen kommentarer og hilsener i bloggen min.

Farger og annet som kræsjer

Det har vært stille fra min kant en stund, men nå begynner vi å kvikne til igjen. Takk for koselige hilsener, skal snart ta en bloggrunde og besøke dere alle sammen.  :o)

Som kombinert sykepleier/pasient ble det lite av både tid og overskudd til strikking og blogging. Når nettet velger å forsvinne sånn innimellom også blir det ekstra lite gjort. Men noe har jeg jo blitt ferdig med.

001

Raggsokker av Mor Aase raggegarn + Babyull, kjapt og greit bruke-opp-restegarn-prosjekt. Og så ble det en kjøkkenklut av et nøste LIDL-bomullsgarn. Jeg oppdaget nemlig at REMA1000 solgte LIDL-varer på non-food-utsalget sitt, så da sikret jeg meg noen nøster. Grei og tankeløs strikking begge deler. Kluten er i "juksepatent" med heklet picotkant.

Siden fargene passet så utrolig godt sammen puttet jeg like godt på noen mandariner. Skal det være kræsj så skal det være kræsj. Dessuten har mandarinskrelling også vært en av hovedaktivitetene mine i det siste. Merkelig nok skrelte jeg mange flere enn jeg spiste. De bare forsvant liksom....


Sukker og kanel

pulsvarmeralong2008  http://slumberland.org/patterns/warm_cable_armwarmers.pdf

Årets siste pulsvarmere - kanskje. I alle fall er de desemberbidraget i pulsvarmeralongen.

001

Mønsteret er Warm Cable Armwarmers, selv om de ikke akkurat varmer så langt oppover armene da. Syntes faktisk de var litt korte. Men varme ble de i alle fall, strikket i dobbel Mini Butterfly på pinne #5,5. Fargen minner om sukker og kanel blandet sammen, derav navnet.

Som vanlig har jeg jukset, mine pulsvarmere har fått tommelkiler. Og så irriterer jeg meg over at mønsteret ikke stemmer overens mellom vrangborden oppe og nede og selve fletten. Det er jo enkelt å få det til å passe sammen, tror nesten jeg må strikke et nytt par bare for å for å få akkurat den overgangen pen.

002

Uansett, dette var et kjapt og enkelt mønster å strikke. At jeg måtte rekke opp igjen masse på begge pulsvarmerne tilskrives bomullen i hodet. Feber og flettestrikk er i grunnen ingen god kombinasjon, i alle fall ikke når man i tillegg har en syk og sutrete unge delvis på fanget.

Her finner du alle pulsvarmerne som er strikket i år + linker til oppskriften: http://pulsvarmeralong.blogspot.com/
Jeg har strikket minst ett par hver måned, så da er jeg i mål for i år!  :o)

En ufrivillig pause

Klumpen har vært syk i en uke nå, og resten av  husstanden har hengt seg på i tur og orden. En herlig mix av forkjølelse og omgangssyke kan slå knock out på de fleste, i alle fall er nesten hele denne familien nede for telling.

Klumpen er ikke den som lider i stillhet eller sløver foran TV-en, han blir sint! Tett nese, sår hals og vondt i magen må jo være NOEN sin skyld, så da lar han frustrasjonen gå ut over dem som er i nærheten. Han er en betraktelig bedre skokaster enn en viss irakisk journalist, og han treffer bra med lekebiler, puslespillbiter og saftflasker også.....

Jaja, det går vel snart over. Tett nese er egentlig bare en fordel når man til stadighet må vaske opp og bort både det ene og det andre. Og siden ingen har matlyst  trenger jeg verken å kokkelere  eller å handle inn. Eller foresten, vi begynner visst å gå tom for diverse typer tørkepapir, hehe.

LITT strikking har det blitt likevel, selv om kreativiteten ikke er helt på topp. Mulig det er autopiloten som slår inn?

Kameraet mitt er visst heller ikke i storform, for dette utydelige bildet var det eneste jeg fikk fram. Men da kan dere jo gjette hva det skal bli så lenge.  :o)   

001

Kommer sterkere tilbake!

Varme sokker

Tidligere masseproduserte jeg raggsokker. Nå er det så mye annet spennende å strikke at folk rundt meg begynner å få kalde føtter, hihi!

001

Disse er delvis strikket på bussen til og fra Donna Design. Man utnytter da tiden!

Til dette paret i størrelse 42/43 brukte jeg knapt to nøster  Mor Aase raggegarn + litt mer enn ett nøste Babyull. På pinne # 5,5 gikk de raskt å strikke og ble tykke og gode.

002

Sokkene var en gave, og for å gjøre den litt mer spennende puttet jeg med "Et lite stykke Norge". :o)

Snufs

I går hadde vi besøk, Klumpen var i storform og holdt høyt tempo hele kvelden. Litt før klokken ni sluknet han som et lys, nybadet og fornøyd. Jeg ryddet litt før jeg sank ned i sofaen, klar for kvalitetstid med strikketøyet og pc-en.

Halv ti hørte jeg at han gråt. Det ble starten på en lang, søvnløs natt med pottetett nese, sår hals og feber. Det kom helt brått og uten noe forvarsel. Nesespray virker ikke, han er nesten helt tett til vanlig pga store polypper, så når han blir forkjølet blir det bom tett. Gleder meg til de polyppene skal vekk, selv om det er skummelt med operasjoner på så små barn.

Nå har vi rigget oss til med en stabel filmer og kamillete med honning. Føler meg litt uggen jeg også, håper der bare er pga søvnmangel. Klumpen er hes som en kråke, har feberroser i kinnene og blasse øyne. Stakkars liten, det føles ekstra ille når små barn er syke.

Jaja, vi får bare ta tiden til hjelp. En forkjølelse eller tre er vel obligatorisk i løpet av en vinter.

002

Her  var den lille luringen i full vigør. Han er betraktelig roligere i dag.

001

Det blir vel litt sofastrikking i dag da, må jo ha noe å gjøre mens vi ser på Ole Brumm & co. På den positive siden får jeg ikke flere blåmerker, det er fortsatt klink is utenfor. Nå går jeg for å lage mer te med honning i. Det passer jo til filmen også, hehe....

Da var det slutt, og godt er det

Jeg har vært på opphørssalget til Donna Design for 4. gang på en uke. Fruen stod pent utenfor døren da de åpnet klokken 10 i dag. I natt drømte jeg om garn og la opp slagplan for hvordan jeg skulle jobbe meg gjennom lokalet. *flau* Tror min verre halvdel begynner å bli litt bekymret. I dag var heldigvis siste dagen de holdt åpent.

Det er såpeglatt ute, og selvfølgelig seilte jeg nedover bakken på akterspeilet da jeg løp til bussen. Ryggen og albuen fikk juling denne gangen. Tror ikke jeg liker NORO mer, snufs. Men garn med 70% avslag liker jeg nok til å risikere liv og lemmer for det tydeligvis. (Jada, jeg SKAL kjøpe brodder. Snart.)

Jeg fant faktisk flere godbiter i dag også, det var ikke så kaotisk og uoversiktlig som sist. (Ingen Klump på slep utgjorde nok den største forskjellen) En stor haug med garn kostet svimlende 206,50. Men de var tom for bæreposer! Gjett hvem som forlot åstedet med en hardt stappet gjennomsiktig plastpose full av garn? -"Du har jammen fått med deg MYE!" sa hun i kassen. Hun husket meg visst fra i går og dagen før og dagen før..... Bare LITT pinlig, hehe.

004

Nuvel. Fruen satte kursen  hjemover uten å stikke innom SparKjøp denne gangen. Fant ut at garnet der ble for dyrt, det koster jo over 10 kroner nøstet....*glis*

Den kvinnelige sjåføren sendte meg et stort og konspiratorisk smil da jeg entret bussen med fangsten godt synlig. Først da jeg gikk videre innover forstod jeg hvorfor. Bak seg hadde hun en stor, åpen veske, og øverst lå det selvfølgelig et strikketøy. Medsammensvorne, hihi!

På Kiwi investerte jeg i en ekstra bærepose, og garnet forsvant diskret mellom melk og brød. Nå skal jeg bare få ryddet alt på plass i diverse rollere, og så kan freden senke seg. God helg!

It's hard to be a strikkemamma

 Lykkelig og opprømt mamma: -"Se hva jeg har kjøpt, nesten en hel pose med garn i yndlingsfargen din!"

Silencio. Deretter et oppgitt sukk.

-"Mamma da, det var jo I FJOR jeg likte grønt. Hadde de ikke noe svart?"

Mer taushet. Mammaen studerer garnet sitt litt forvirret. Til slutt kommer det trøstende:

-"Det ER jo en fin grønnfarge mamma. Hvis jeg fortsatt hadde likt grønt hadde det nok vært yndlingsfargen min.

003

Hvis du befinner deg i faresonen for å få noe strikket fra meg kan du studere fageutvalget her. Noe svart får du neppe. Det er reservert.

005

Her Mus er heldigvis ikke så sær, han liker det meste. Det gjør sauene også. Bare de ikke spiser det da....

006


Morgengry

Jeg er veldig klar over at verken jeg eller kameraet mitt stiller i samme klasse som de mange dyktige fotobloggerne som poster himmelbilder. Ofte blir fantastisk vakre motiver helt flate og tragiske sett gjennom min kameralinse, drept av blitz eller grumsete zoom.

Men noen ganger må man bare prøve uansett. I dagmorges var en av de gangene.

001

Jeg har vært på loftet igjen, det takvinduet er bare helt supert. :o)

002

Litt av taket og parabolen kom visst med også. Jaja. Er man amatør så er man amatør hihi!

De små gule prikkene er vinduer med lys i. Lett å se hvem om er oppe tidlig en lørdagsmorgen. Tipper det er alle småbarnsfamiliene.  :o)

Hvis jeg var et garnnøste

¡ıɥıɥ 'ǝʇsøu-oɹou ʇǝ ɹǝ ƃǝɾ ɯo ɯos ǝʇɐl oɾ ƃǝɾ uɐʞ ǝƃɹɐɟpǝʌoɥ ɯos ɐsoɹʞǝlq pǝɯ ˙ǝɹpuɐ uǝp åd ɐllılålq sʎl ƃo uǝpıs ǝuǝ uǝp åd uuøɹƃlnƃ ƃǝɾ ɹǝ åu ˙uǝƃuɐƃ ǝuuǝp uǝpıs ǝɹpuɐ uǝp åd ʇǝpuɐl ƃo ɹɐʌ ƃǝɾ ƃuɐl ås ʇʇɐp )o:  ˙uǝɾƃı ƃɐp ı uǝʞɹɐdǝuɹɐq ɐɹɟ ɯǝɾɥ ıǝʌ åd ǝʞʞı ƃǝɾ ʇlɐɟ uǝɯɯɐɾ ɹoɟ ˙ʇǝƃɹɐɟɹǝlɟ ʇɹæʌ ʞou ƃǝɾ ǝppɐɥ ås

 ˙uıp uǝuıʞsɐɯ åd snɹıʌ ʇlǝɯɯnʞs ʇǝ ʇʇåɟ ʞou np ɹɐɥ ɐp ¿np ɹǝıs pǝu-ddo uǝʇɟıɹʞs ɹǝ

 :ɹǝdlǝɾɥ ʇǝp ǝɾʞsuɐʞ 'uǝʞuıl ǝuuǝp ʌøɹd
http://www.revfad.com/flip.html


noroblog

Baskerlue III

Jada, ny utgave igjen.  :o)

001

Nå har jeg snart vært innom de fleste garntykkelsene, veldig greit å kunne bruke av garnet jeg har liggende. Her har jeg  strikket med dobbel tråd Fjellflora fra Gjesdal Spinneri, 300 m/100g. Garnet er utgått, men det burde gå like bra med dobbel tråd av for eks Drops Alpakka. (som jeg tilfeldigvis har noen få nøster av, fnis!)

Jeg har brukt samme pinnetykkelser som på baskerlue II, men siden dette garnet er tynnere gjorde jeg noen endringer i maskeantallet.

Legg opp 90 m på pinne # 4 og strikk 4 omg ribb 1 r 1 vr. Neste omg strikkes også i ribb, men der økes det 1 m for hver 10. m hele veien rundt. (= 100 m) Bytt til pinne # 5,5 og strikk glattstrikk. Øk 10 m på hver 5.omg slik: *10 r, øk 1*. På neste økeomg strikkes *11 r, øk 1* ut omg, deretter 12 r osv. Når du har kommet til 13 m mellom økingene (130 m på pinnen) strikkes det 10 omg uten å øke.

Nå skal det felles på annenhver omg. Strikk *12 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Strikk *11 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Fortsett slik med 1 m mindre mellom fellingene til du har 30 m igjen. Deretter dropper du den rette omg mellom felleomg. Siste omg er bare *2 r sm* ut hele omg. Bytt til strømpepinner når det blir for få masker til rundpinnen. Klipp over tråden og trekk den gjennom de siste m. Snurp sammen og fest godt.

Denne luen ble mykere og fikk finere fall enn den forrige.

003


Sipusa, kjenner du igjen garnet?  ;o)

Vareopptelling :o)

luer2008119919033512177705591223376553

Jeg har vært med på Luer for huer 2008, og nå er alle mine bidrag ferdige. Det ser ut som om vi er 12 stykker som ligger an til å ha strikket alle modellene. Noen mangler desemberluen, men det er jo fortsatt litt tid igjen.

Ryktene vil ha det til at jeg er den som har strikket flest luer, så da får vi ta en liten uhøytidelig opptelling.

Januar: http://www.knitrowan.com/images/freepattern/gemma.pdf 1 lue.

Februar: http://www.marniemaclean.com/patterns/lakepark/lphat.html 1 lue.

Mars: http://racheliufer.blogspot.com/2007/10/robins-egg-blue-hat.html og
http://www.knitonthenet.com/issue2/patterns/handmadehat/ 1 av hver = 2 luer.

Aprilhttp://leethal.coloredlights.net/zine/?p=38  1 lue.

Mai: http://www.innerchildcrochet.com/patterns/nottingham.html 1 lue + 1 pannebånd.

Juni: http://www.headhuggers.org/patterns/kpatt18.htm 1 lue.

Juli: http://pixiefarts.blogspot.com/2007/10/cherry-blossom-beanie.html og
http://newtonsknitting.blogspot.com/2007/09/snowflake-hat-pattern.html og
http://emilysaid.blogspot.com/2007/09/new-pattern-sheep-wool-hat.html 1 av hver = 3 luer.

August: http://tilkku.blogspot.com/2008/03/lina-yarn-bbb-new-master-82-merino-wool.html 2 luer.

September: http://brooklyntweed.blogspot.com/2008/07/turn-square-pattern-now-available.html 6 luer (Har strikket veldig mange av denne, men resten kom etter fristen så de teller ikke.)

Oktober: http://www.kittyville.com/knit/devil_hat.html og
http://knitty.com/ISSUEwinter07/PATTtoasty.html  1 av hver = 2 luer.

November: http://strandsofme.blogspot.com/ 2 luer.

Desember:
http://margauxelena.typepad.com/tentenknits/2008/10/for-the-people.html 1 lue.

Skal vi se, det blir 23 luer. Ikke SÅ fryktelig mange da, noen som har flere tro? Gi et pip i så fall! (Si gjerne ifra hvis jeg har regnet feil eller glemt noen også)

Litt rart å sitte og lese seg gjennom et års blogging. Juni og juli var ikke spesielt gode måneder i år, så det var ikke helt  bare kjekt å gjenoppfriske den perioden. Underlig hvordan en blogg som egentlig bare handler om hobby faktisk gjenspeiler hele livet.

Det ble visst oppsummering av mer enn luer dette her, både på godt og vondt.....


Når en pepperkakehusbaker baker pepperkakehuskaker

Ullklumpen har vært med på å bake til pepperkakebyen i Bergen. http://www.bergensentrum.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=128&bergensentrum=0df9aa3328de53c24d71b0cf5ef768b6


007

Alle ungene i parken hans har fått lage pepperkaker, de ble delt opp i småpuljer slik at alle fikk bake hver sin dag. Kjempegøy! Synes de er flinke til å finne på kjekke ting i parken, ungene trives veldig godt der.


En vakker dag med dramatisk start

Dagen STARTET ikke så bra, det er nemlig superglatt ute. Jeg kom meg helskinnet ned den bratte bakken vår, inn på bussen og ut av bussen. Til og med turen over veien og ned på parkeringsplassen ved barneparken gikk tålelig greit, jeg stavret meg avgårde som en åttiåring med gåstol. Men så var det den siste lille bakken da. Bratt og steinete og ingen mulighet til å gå ut på sidene. Men den var dekket av et tynt lag snø og så egentlig ikke spesielt glatt ut. Jeg satset på at alle de store steinene ville gi litt fotefeste, så da satte jeg utfor.

Megatabbe, det var såpeglatt! Jeg seilte nedover på slep etter vognen og farten akselererte for hver meter. Dette kom ikke til å gå bra! Slippe vognen kunne jeg jo heller ikke.

Det er fantastisk hvor mye man rekker å tenke på en brøkdel av et sekund. "Klumpen må ikke slå seg!" og "Hvilken kroppsdel er det best å lande på tro?" suste gjennom hodet mitt. Jeg valgte å slenge meg ned på siden og ble dradd etter vognen noen meter før den stoppet. Utsiden av leggen, låret og den ene hånden fikk juling, men ikke verre enn at jeg klarte å stable meg på beina igjen.  Fikk meg et skrubbsår gjennom de tykke vottene, men utrolig nok var selve votten like hel. Klumpen klarte seg uten skader heldigvis.

Jeg var nok heldig, dette kunne ha gått mye verre. Tror brodder til vinterstøvlene mine blir neste investering.

Men så var det det vakre da. (Dere skal få slippe å se blåmerkene mine, hehe...) Det er nydelig sol ute, og jeg gikk opp på loftet for å ta bilder gjennom takvinduet. Så langt kom jeg ikke, for se på disse isrosene da:

003

004

Da jeg var liten hadde vi ettlags smårutete vinduer i huset, og om morgenene var det nydelige isroser på innsiden av stuevinduene. Husker at vi pustet på femøringer og brukte dem til å smelte små runde kikkhull mens mamma fyrte i ovnen. (Nå kan du gjette hvor gammel jeg er, hehe!)

Må bare legge inn ett bilde til:

005

Og her er endelig utsikten jeg skulle ta bilde av:

006

007

Nydelig sol og snø på fjelltoppene.

Ha en vakker dag du også!  Og gå forsiktig.  *auau*

Baskerlue II

Denne er strikket i tykkere garn, jeg brukte en tråd Safir + en tråd effektgarn på tykkelse med Babyull. Liten rundpinne # 4 og # 5,5 + strømpepinner # 5,5.

(Her er den første baskerluen: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1228513358_baskerlue.html#comment )

001

Legg opp 80 m på pinne # 4 og strikk 4 omg ribb 1 r 1 vr. Neste omg strikkes også i ribb, men der økes det 1 m for hver 10. m hele veien rundt. (= 90 m) Bytt til pinne # 5,5 og strikk glattstrikk. Øk 10 m på hver 4.omg slik: *9 r, øk 1*. På neste økeomg strikkes *10 r, øk 1* ut omg, deretter 11 r osv. Når du har kommet til 12 m mellom økingene (130 m på pinnen) strikkes det 10 omg uten å øke.

Nå skal det felles på annenhver omg. Strikk *11 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Strikk *10 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Fortsett slik med 1 m mindre mellom fellingene til du har 30 m igjen. Deretter dropper du den rette omg mellom felleomg. Siste omg er bare *2 r sm* ut hele omg. Bytt til strømpepinner når det blir for få masker til rundpinnen. Klipp over tråden og trekk den gjennom de siste m. Snurp sammen og fest godt.

002

Jeg holder på med enda en lue, prøver ut ulike garntykkelser. Følg med!  :o)

Lykken kan kjøpes

Jeg har nemlig vært på opphørssalg. (Huff, det her ble vist litt den enes død, den andres brød....)

I alle fall - JEG er nokså lykkelig over fangsten min til halv pris.  :o)

001

Lyst til å se det som er oppi posen?Tadaaa:

002

Hvis noen lurer på hva de to nøstene med SAFIR gjør i et slikt celebert selskap så fikk jeg altså et lite snev av panikk da det gikk opp for meg hvor mye penger jeg faktisk hadde brukt. Mange nøster dyrt garn til halv pris er fortsatt dyrt ... *kremt*  Dermed måtte jeg innom SparKjøp etter 5 nøster som jeg kunne strikke av. (To av dem har alt blitt til baskerlue.) Halvpris-garnet skal ruges på LENGE før det blir strikket av. Lurer på om jeg trenger en safe å oppbevare det i, hehe.

Fiskeluer

Ser du ikke fiskene?

002

Det er fordi det ikke er noen fisker der. Men luene er strikket av "fiskegarn": Da teppet mitt ble omgjort til skjerf satt jeg nemlig igjen med en halv bærepose full av smånøster som skulle bli fisker.

Det ser ut som jeg aldri får strikket nok gutte- og herreluer, de forsvinner etterhvert som de blir ferdige. Disse to har også fått nye eiere.

Baskerlue - gratis oppskrift

Gullklumpen ville ha baskerlue, så da måtte mammaen finne fram garn og pinner.
(Det var ikke så langt unna da, hehe...)

008

Skrev ned hvordan jeg gjorde det, greit hvis jeg skal strikke flere. Og da kan jeg jo like godt dele med dere.  :o)

Dette er en helt klassisk baskerlue, så du finner sikkert andre oppskrifter som ligner. Det fant jeg også, men ingen som passet til garnet jeg hadde. Dermed ble det utregninger og litt prøving og feiling. Første utkast ble for liten, men det gikk bra til slutt. Safir er heldigvis et greit garn å rekke opp igjen.  

009

Mimounas basker
Jeg brukte to nøster Safir og liten rundpinne # 3,5 og 4 + strømpepinner # 4.

Legg opp 100 m på pinne # 3,5 og strikk 5 omg ribb 1 r 1 vr. Neste omg strikkes også i ribb, men der økes det 1 m for hver 10. m hele veien rundt. (= 110 m) Bytt til pinne #4 og strikk glattstrikk. Øk 10 m på hver 5.omg slik: *11 r, øk 1*. På neste økeomg strikkes *12 r, øk 1* ut omg, deretter 13 r osv. Når du har kommet til 15 m mellom økingene (160 m på pinnen) strikkes det 12 omg uten å øke.

Nå skal det felles på annenhver omg. Strikk *14 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Strikk *13 r, 2 r sm* ut omg, strikk en omg rett. Fortsett slik med 1 m mindre mellom fellingene til du har 30 m igjen. Deretter dropper du den rette omg mellom fellomg. Siste omg er bare *2 r sm* ut hele omg. Bytt til strømpepinner når det blir for få masker til rundpinnen.  Klipp over tråden og trekk den gjennom de siste m. Snurp sammen og fest godt.

003

Finner du feil i oppskriften er det fint hvis du sier ifra så jeg kan rette det. Og jeg blir glad for link eller bilde hvis du bruker mønsteret mitt. 


Dagens utfordring 05.12.

Kan vi få se utsikten fra stuevinduet ditt nå kanskje? Det kan godt ligge et prosjekt i vindusposten, selvfølgelig...  grin

005

Orkideen min er full av knopper igjen, den blomstrer og blomstrer nesten hele året. Koselig!

006

Frøken Dings måtte også ha pannebånd, så hennes er heklet i mellomgrått pusete ullgarn. Kanskje får det knappepynt etterhvert, hun må bare bestemme seg først. Alle de fineste knappene ligger nemlig pent i en skål inne på rommet hennes, og det er visst veldig vanskelig å bruke noen av dem. Hun ruger verre enn det jeg gjør på garnnøstene mine, hehe....

Det var slutt på knappe-posesalget, påfyllingsturen min ble bomtur. :o(  De hadde byttet knappene ut med julepynt. Etter at Gullklumpen hadde forsynt seg med de hun ville ha og Minsteklumpen hadde lekt med resten var fangsten min betydelig redusert. Jaja, jeg har nok så jeg klarer meg likeve.

Nytt hodeplagg

Ny restegarnslue, strikket uten oppskrift.

004

Pinne # 4, glattstrikk med hvite striper i rillestrikk. Heklekant nederst. Luen blir litt posete på hodet.

002

Den brune spolen fant jeg på Fretex til den nette sum av 5 kroner. Det er masse garn på den, tror kanskje resten skal få bli et sjal.  :o)

Foreløpig skal denne få bo i luekassen min, men forhåpentligvis finner den seg snart et passende hode.

Drømmen om sommer

Dagens utfordring 03./12:

På tide med bilder igjen: Valgfritt bilde, faktisk. Bare noe du har lyst til å dele. Julestemning, stearinlys, kaffekopp og strikketøy, katter og hunder og snø og sol... Smiley Er så koselig å se hvordan dere andre har det. Smiley

001

Denne margeritten var stor, frodig grønn og full av knopper. Derfor ble den reddet inn like før nattefrosten satte inn. Nå står den i det lille vinduet i trappen og lengter ut. En trassig blomst strekker hals mot en blek vintersol og drømmer om sommer og varme. Den friske grønnfargen har gått over til blass gulgrønn, men det kommer stadig nye knopper.

Så får vi se om den holder ut helt til våren.

Den grønne votten

Vi har vært på Langegården med barneparken i dag. Kaldt og tørt vær, så vi kledde oss godt. Klumpen hadde på seg sine heimespøta grønne votter. En stund i alle fall.

Først gikk turen til sauefjøset der vi fikk se en sau bli klippet. Noen av de modigste ungene var framme og sikret seg "nisseskjegg" etterpå.  Klumpen var mest interessert i å fore bæ-ene med høy. Og plutselig oppdaget mammaen at han var uten votter. Den ene fant jeg igjen, men han hadde da virkelig to.

- "Bæ fått!"  forkynte avkommet da jeg spurte etter den savnede votten.  

Akkurat ja. Sauene tygget for harde livet de, og det var umulig å si om en liten grønn vott også hadde endt i en sulten mage. Borte var den i alle fall til tross for grundig leting. Litt morsomt at ullen fra disse sauene leveres til Dale. Vottene er strikket av Dale Babyull, så her er det i såfall snakk om skikkelig resirkulering, hehe!

004


Vel, vel. Når vi først skulle miste en vott var ikke dette den verste. Ensfarget, kjapp å strikke og jeg har mer av samme garnet. Den får seg nok snart en ny partner. Og så får vi kanskje finne fram boken av Prøysen og lese historien om den grønne votten.  :o)

Vi hadde heldigvis reservevotter i sekken, så Klumpen slapp å fryse på hendene.

Det var flere spennende dyr å se på på gården, blant annet disse:

002

Fine, men litt skumle. De stanget!

003

Her venter en liten kar på dagens høydepunkt: tur med hest og vogn. Det står altså en diger Dølahest inne i skyggene her.  Gjett hvem som klarte å snike seg til TO turer?

Morsomt å se hvor forskjellig unger reagerer på dyr. En av småjentene brakk seg i både sauefjøset og hønsehuset og måtte ut igjen i frisk luft. Flere klaget på lukten. Og noen tøffe gutter tok til tårene og var redde alt fra hest til høner. Min lille bajas er visst ikke redd noe, han var helt i 100 hele tiden. Det var en sliten og hes mamma som vendte nesen hjemover etter endt gårdsbesøk. Stemmen kunne jeg visst spart på, den unge mannen løper bare fortere når noen roper....

langeskogen200712a

Alt i alt; alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Desemberlue

luer2008119919033512177705591223376553

Desemberluen ble FLORA: http://margauxelena.typepad.com/tentenknits/2008/10/for-the-people.html

Denne var fin, og jeg hadde faktisk ikke sett mønsteret før. 

005


Luen ble strikket i løpet av kvelden i går, men jeg fant ut at jeg skulle vente til  dag med å ta bilde slik at det var dagslys. Vel, det ble blitzbilde uansett, for det var jo mørkt alt da vi kom hjem nå nettopp.

Fargene ble ikke så verst likevel heldigvis; koksgrå Heilo fra Dale og mosegrønn ettellerannet fra posen med restegarn. Jeg brukte pinne # 3,5 på hele luen, og den ble mer enn stor nok til meg.


006
Jeg er ikke så glad i rillestrikkete kanter, de blir så lett slafsete i tillegg til at de bretter seg oppover. Derfor valgte jeg å strikke en liten Blueberry Waffles-vrangbord i stedenfor. Fornøyd med den løsningen.  :o)

Tekanne-pulsvarmere

pulsvarmeralong20081199190369

2. forsøk på disse: http://www.woolflowers.net/patterns.html

001

Denne gangen fikk de litt mindre tekannefasong, men navnet ble liksom hengende ved dem, hehe.

Dobbelt garn - en tråd Ullteppegarn + en tråd Finull (tror jeg) og strømpepinner # 3,5. Jeg la opp 40 masker til perlestrikk-kanten og økte til 44 da jeg gikk over til glattstrikk. Dessuten puttet jeg på noen ekstra omganger her og der siden de forrige ble så korte. Øverst og på tommelen strikket jeg Blueberry Waffles-mønster (to omg ribb, to omg glattstrikk) slik at de ikke trakk seg så mye sammen. Jeg heklet en rad fm nederst på mansjetten til slutt.

003

Tror disse blir bra til mottakeren, men det blir nok ikke flere par. Egentlig var det en kjempedårlig oppskrift, ser at de andre som har strikket dem også har gjort mange endringer for å få dem brukbare.


004

Men nå er det 1. desember og nytt mønster!  :o)

(Fargene ble ikke helt riktige, men de stemmer nok best på det midterste bildet. To dype lillafarger, ikke noe blått.)

hits