Da snakkes vi neste år!

-"Eg VIL ikkje vere syk mamma!" klaget Klumpen. Han pleier i grunnen aldri å sutre. Men nå er vi ganske leie hele gjengen. Kort oppsummering: Storesøster er på bedringens vei og har våget seg ut en liten tur i dag. Klumpen har feber, rennende nese og røde øyne. Og jeg våknet med dundrende hodepine og tette bihuler.

 

Før dette bare blir en syke/syte-blogg så tror jeg at jeg tar meg en liten pause nå. Sånn ca til neste år, hehe. Men dere kan i alle fall få se vottene mine. De er håndtovet ferdig og dufter av grønnsåpe med furunål.

 

 

 

 

 

Jeg klarte å få dem like store til slutt, selv om det fortsatt synes hvor jeg byttet nøste. Den ene oppbretten er lysere og ble mer lodden enn den andre. Jeg har børstet dem litt opp med neglebørsten. De er i alle fall varme og gode, og jeg skal bare ha dem selv uansett.

 

Jeg gir ikke opp Mor Aase-garnet til toving på grunn av dette. Hvitt er vel den "skumleste" fargen, det grå garnet tover veldig fint. Så kanskje det blir flere par i andre farger senere.

 

 

 

 

Mandariner er gode C-vitaminkilder og fine fargeklatter.

 

 
 

Selv om DETTE vel er dagens mest realistiske bilde. Og da har jeg redigert bort nesesprayen og esken med snytepapir. *snufs*

 

 

Da ønsker jeg alle som er innom en flott avslutning på 2010. Takk for følget gjennom dette året og for mange koselige tilbakemeldinger og hilsener. Vi snakkes neste år!  :o)


Evighetsprosjekt

 

 

Dette fine nøstet fikk jeg av Guri. http://mimounashobby.sprayblogg.no/1288967630_s_heldig_jeg_er.html

 

Jeg startet på et enkelt rillesjal omtrent med en gang, men det ble et langdrygt prosjekt. Tynt garn og tynne pinner er ikke helt meg. Så jeg strikket litt på det innimellom, hadde det med meg i vesken eller fant det fram når jeg trengte noe enkelt foran TV-en.

 

 

 

 

 

Til slutt strikket jeg en enkel babylue med den innerste trådenden. Den tok ikke mange grammene, men nøstet minket i alle fall litt. Og i går tok jeg meg sammen og fikk sjalet helt ferdig.

 

 

 

 

 

Liker veldig godt fargene!

 

 

 

 

 

 

Å strikke med Addi-pinnen min på 3,5 mm er en ren nytelse. Ingen andre pinner kan måle seg med den.

 

 

 

 

 

Og en heklenål gjør underverker for ujevne kanter.  :o)

 

 

 

 

 

Dukkeba ble i alle fall fornøyd med nytt antrekk, hihi.

 

Da ender dette i en av kassene mine, en grei barselgave neste gang jeg trenger noe slikt. Mannen min dro avgårde med KJØPT presang sist, det har ikke skjedd ofte. Så det blir nok flere småplagg etterhvert.

 

Det ble dårlig med både håndarbeid og bloggrunder disse dagene. Hadde store planer, men de inkluderte IKKE syke unger. Her har vi fått influensa i huset, sukk. Og Klumpen vil helst sitte på fanget hele tiden. Da begrenser det meste seg. Heldigvis er jeg frisk selv enn så lenge.

 

Ha en fin onsdag! 

 

 


Snufs 

Siste innspurt i Lille Rosins Hobbykalender 2010.

 

 

 

 

 

STOOORE votter strikket i Mor Aase med grått magebelte. (93 meter/50 gram) Dette så jo lovende ut. Har tovet såpass mye med dette garnet (tippehøner ja) at jeg regnet med at det skulle gå bra.

 

 

 

 

 

 

Klumpen måtte prøve de digre vottene før de endte i vaskemaskinen. Vanlig vaskeprogram på 40 grader. Ut igjen av maskinen kom èn perfekt tovet vott og en som var halvtovet. :o(

 

 

Begge nøstene var fra samme parti. Men det syntes tydelig hvor jeg hadde skjøtet tråden. Den ene halve votten var bare bittelitt tovet, og det var også stor fargeforskjell. De så helt like ut FØR toving.

 

 

Nå er jeg ikke den som gir meg SÅ lett. Skal prøve å håndtove den halve votten. Dessuten har jeg et hemmelig våpen på lur. Vi får se hvordan det ender. Denne gangen også. *sta*

 

 

Ha en fin dag!  :o)May the Force be with you

Et lite innlegg sånn i full fart før jeg finner loppekassen.  :o)

 

 

Klumpen elsker Star Wars. Aner ikke hvorfor, for han har ikke engang sett filmene. Han er vel i grunnen alt for liten også. Like fullt, "Staj Wajsj" er STORT!

 

Ravelry fant jeg en side med gratis Star Wars-diagrammer. Det er ikke noe oppskrifter der, bare diagrammer som du selv setter sammen og bruker til det du vil. Du trenger ikke verken å være Ravelry-medlem eller å kunne engelsk for å ha glede av disse. http://www.knitting-and.com/knitting/patterns/charts/starwars.htm

 

Jeg brukte de siste restene av det svarte Safir-garnet mitt + diverse fra restekassen. Dermed ble denne luen til:

 

 

  

 

Det var visst noe inni den også? Snodig...

 

 

 

 

 

 

Akkurat ja.  *ler*

 

 

 

-"Se hva mamma har strikket til deg. Vil du ha den?"

 

-"Jaaa!!!!"

 

-"Kan mamma få ta bilde?"

 

-Neeeeiiii!"

 

 

Hmmm...

 

 

 -"Vil du ha på deg den fine nye luen mens du ser barne-TV?"

 

-"Jaaaa!"

 

 

 

Knips.

 

 

 

 

 

Gutter er i grunnen veldig enkle. Han merket ikke blitzen en gang. *slem mamma*

 

 

 

 

 

Luen er passe vid men litt lang. På grunn av mønsteret kunne jeg ikke starte fellingen tidligere, så det ble litt sammensnurping på toppen.

 

Jeg la opp 96 masker på pinne # 3.5 og strikket en kort vrangbord med 2 r, 2 vr. Økte til 108 masker og strikket diagrammet. Ser i ettertid at flere har byttet om slik at sverdene kommer øverst, det hadde nok fungert bedre. Da kunne jeg ha felt mellom dem. Jaja, neste gang.

 

Hadde ikke grått garn i riktig tykkelse, så jeg brukte Mor Aase med grått magebelte (Tippehøne-rest) Det var nok litt for tykt og loddent, så akkurat det ble jeg ikke fornøyd med.

 

 

 

 

 

Her snek jammen tørkestativet seg med også. Fortsatt ingen reaksjon på blitzen. *fnis*


Det gjenstår å vaske og blokke luen. Tvilsomt om det skjer noen gang, men den ender nok uansett på vask snart. Spiderman-luen er nettopp ribbet for lyng og mose og ligger pent til tørk på stativet bak ham.

 

Jeg er litt stolt over alle maskestingene mine. For jeg pleier å strikke med opptil 4 farger på omgangen for å slippe å brodere etterpå. Men dette gikk jo som lasersverd i smør, hehe.

 

 

Og så vil jeg bare si takk for mange koselige hilsener og kommentarer. Skal ta meg en lang bloggrunde snart, nå dukker det vel opp mange hemmelige julegaver rundt omkring. :o)

 

 


Kunsten å avslutte

hører visst ikke til mine spesialiteter. Jeg er nok mer en skal-bare-type.  *selvinnsikt*

Det er dermed ikke umulig at det kommer flere innlegg her på bloggen i løpet av dagen(e). For det popper stadig opp nye prosjekter jeg bare MÅ strikke.

 

 

  

 

Backup-luen min er ferdig. Superrask, til og med strikket i svart. Jeg parkerte ved kjøkkenbordet, da klarte jeg å se maskene. Ingen spøk å bli gammel, sukk.

 

 

 

 

 

For tiden er det faktisk best fotolys innendørs. Det er helt grått ute. Og jeg har lært meg å lure kameraet: Overeksponering + litt redigering får fram teksturen rimelig bra. Selv om den svarte luen blir koksgrå da.

 

 

 

 

 

Kameravinkel er jo også mosomt. Samme lue kan se både kort og bred eller lang og smal ut. Og det helt uten Photoshop. Det er jammen enkelt å jukse!

 

Luen er forøvrig helt passe i både lengde og bredde. Den er tvangsprøvd på samtlige hoder i husholdningen. Jeg brukte dobbel tråd Safir og pinne # 5.5. Fulgte for en gangs skyld oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg forkortet den med noen cm. Fellingen ble bra syntes jeg.

 

-"Var denne fin?" spurte jeg Gullklumpen og holdt opp luen forran henne.

 

-"Fin? Hva skal liksom være fint på den der da? Den er jo bare helt....SVART. Kjeeedelig!"

 

 

Hurra! Da er vi nok i mål. Svart og kjedelig er tydeligvis de rette stikkordene for mottakeren. En anonym, mønster- og fargeløs lue som holder ørene varme. Just as ordered.

 

 

Men NÅ vil jeg strikke noe morsommere.

 

 

Ha en fortsatt fin dag!  I'll be back!

 

 

 

 

 

 


Å snuble på målstreken

 

 

Pacman-luen har fått følge av et par sorte votter i samme garn. Fant et veldig greit gratismønster her: http://www.hjsstudio.com/rc2hand.html (Mye annet spennende på den siden, og du trenger for en gang skyld ikke å være medlem på Ravelry.)

 

Vips - gave til min 18 år gamle nevø som aldri ønsker seg noe men som visstnok FRYSER for tiden.

 

 

  

 

Utendørsfotografering i våt snø krever en tur innom tørkestativet før innpakking. Veldig merkelig lys ute i dag forresten. Jeg nistrikket for å bli ferdig så jeg kunne ta bilder før solen gikk ned, men tørkestativbildet etterpå ble faktisk best i fargene.  I den mørkeste kroken av stuen. Jaja...

 

 

  


-"Lue til Robin? Ja det trenger han faktisk." sa min søster og knep på pakken.

-"Men det er vel ikke FARGER på den?"

 

Øh, hehe...

 

 

Hvis noen lurer på hva jeg bedriver i kveld så strikker jeg altså DENNE:

 

 http://haveknits.blogspot.com/2010/11/hunting-widowpoor.html 

 

 I svart. HELT svart.( Og uten en tørket blomsterbukett på toppen, hihi.)

 

 

Jaja. Han ønsket seg i alle fall ikke en tippehøne. Eller egentlig ønsket han seg jo ikke noe i det hele tatt. Men sånn blir det med strikkende tanter som liker å gjøre det vanskelig for seg selv.

 

Ha en fortsatt god kveld!

 


Bare til meg!

Dette innlegget handler altså IKKE om fjærkre. Er du lei av dem er det bare å scrolle forbi. Det kommer mer spennende saker etterpå. ;o)

 

  

Tippehønene er FERDIGE! *danser av lykke*

 

 

  

 

Tippehøne XIII (det betyr 13 ja!) har sluttet seg til venninnene sine. De kakler muntert i flokk, men ikke hos meg. Noen får det nok travelt framover.

 

 

Yr av lykke kastet jeg meg over Ravelry-køen min. Først Pacman-luen, så fulgte en tykk hals med bladmønster. Jeg brukte opp resten av Fritidsgarnet fra Tippehøne ett-eller-annet (Utrolig at de fortsatt sniker seg med i alt jeg skriver. Nuvel...)  Brukte liten rundpinne # 5.5 og la derfor opp 60 masker. Det ble bra, men jeg kunne nok ha klart meg med 55. 5 masker ekstra på ribben øverst betyr MANGE masker ekstra nederst.

 

 

 

Kakeboksen er som vanlig med.  :o)

 

 

Halsen ble litt kort siden jeg brukte tynnere garn & pinner enn det som stod i oppskriften. Og jeg hadde fortsatt mer garn igjen. Derfor strikket jeg 2 riller + en picotavfelling. Synes det ble fint. Originalen slutter liksom litt brått med å bare felle rett av etter bladmønsteret. Å ja, her finner du den: http://www.ravelry.com/patterns/library/a-buddy-cowl Gratis og all ting!

 

 

  

 

Jeg lurte på om den ble for vid nederst da den kom av pinnen, for den så litt bølgete ut. Men den la seg perfekt rundt skuldrene. Og den ble myk, varm og deilig. Var litt usikker på om garnet ville klø, men jeg tåler det i alle fall fint. Jippi!

 

  

Dette var balsam for en sår og vond hals, så jeg tror jeg beholder den på jeg.  :o)

 

Fin kamuflasje for dobbelthaker også, tjihi. Og ja, jeg BOR i den koften. Striket av mamma for sånn ca 30 år siden. Den gangen ville jeg IKKE ha den.

 

Da var det neste prosjekt!  *hopp og sprett*

 

 

Ha en fin dag du også! 


Nunnuns Marius-nerdelue

http://blog.nunnun.net/mt/archives/2010/12/moster-pa-nerde.html

 

Anna/Nunnun la ut dette mønsteret i går, og da sprakk selvsagt damen med lueabstinenser, hihi.

 

  

 

Etter å ha forsikret meg om at Tippehøne XIII fortsatt var fuktig og ikke ferdigstillbar løp jeg på loftet etter garn og pinner. Aaaaah!  *lykke*

 

Pacman-luen ble ferdig i løpet av noen kveldstimer i går, men da var det selvsagt ikke fotolys. Da dagslyset endelig kom i dagmorges var alle tilgjengelige hodemodeller svusj vekk. Men man finner alltid en løsning!

 

  

 

Han her er jo GUL til og med!

 

 

  

 

Dette bildet kan jeg da ikke huske å ha tatt???  Hmmm...

 

 

 

 

 

Garnet er Safir, og jeg brukte pinne # 3,5 og 4. Jeg måtte legge opp 10 masker ekstra for å få den stor nok, og den er fortsatt tettsittende. Lengden ble helt grei. Jeg jukset litt med fellingen siden masketallet mitt ikke stemte: Jeg felte 5 steder på hver omgang. Da blir det en litt morsom (synes i alle fall jeg) spiral på topen.

 

 

 

 

 

Tusen takk til Anna for et supert mønster!  :o)


Rapport fra galehuset

Jeg DRØMMER om tippehøner. Og når jeg endelig våkner så ligger det jammen en halvferdig tuppe i sofaen og venter på meg. Eller så står det en på tørkestativet og venter på å bli pyntet. Eller begge deler...  *rivermegihåret*

 

Nå ser jeg tupper overalt og ved høylys dag. Denne her er da ny?

 

 

 

 

Eller er det Tippehøne XI som har rotet i knappeskuffen min?

Og hva gjør hun bak TV-en???

 

 

 

 

 

NEINEINEI! Og hvor er alle eggene som lå i eggholderen i døren blitt av?

 

Tror jeg må legge meg nedpå litt...

 

 

 

 

 

SKRIIIIIK!!!!  Sånn så da ikke Klumpen ut da jeg la ham i gårkveld!

 

Her trengs det en kopp te, og det fort!

 

 

 

 

 

*bryter sammen i krampegråt og avslutter blogginnlegget*

 

 

 
WE RULE! CHICKENPOWER!
Travel lørdag 

 

I dag er det storrengjøring her. Tippehøne XI stikker bare innom for å ønske god lørdag!  :o)


Mimounas zoo

Er det ikke høner så er det bikkjer. Rene dyrehagen her for tiden.

 

 

 http://mimounashobby.sprayblogg.no/1258273384_hot_dog.html

 

  

I fjor strikket jeg en hundegenser til min søsters dachs. Tok utgangspunkt i denne oppskriften fra DROPS: http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=43&lang=us  Men jeg strikket den med 4 rette, 2 vrange + en enslig hestesko-flette midt på ryggen. Enkelt og greit. Brukte bare mål og maskeantall fra mønsteret.

 

Lille My ble gjenstand for stor misunnelse, det var en kald vinter forrige år. Og det blir visst like kaldt denne gangen også, brrr! Så nå skal i alle fall EN av de firbeinte vennene hennes slippe å fryse. Genseren er prikk lik My sin, og like umulig å ta bilde av. Så den blir overlevert med ønske om actionfoto m/innhold. Vi får vente og se.

 

 

 
 

 Det gikk med 120 gram Mor Aase raggegarn. Da tåler den både vask og bruk, og garnet blir mye mykere etter en runde med MILO. Pinne # 3 og 4.

 

Brunsvart garn og fletter var en liten utfordring uten skikkelig dagslys. Ikke bare å ta bilde av, men også å strikke. Mørkesynet mitt er ikke det det en gang var, det ble mye mysing under lysrørlampen på kjøkkenet.

 

 

 

 

  

 

Og så var det slankekuren min da.  :o)

 

 

 

 

 

 

Hundegenseren er med på bildet her også altså, men Tippehøne dekker den nesten helt til. Jeg må jo veie det jeg produserer. 240 gram fjærkre + 120 gram genser + 5390 gram slanket bort fra før = 5750 gram siden august. Ikke dårlig!  *fornøyd*

 

Cortina-tuppen er bare med for å kontrollere at alt går ordentlig for seg. Hun er strikket av nyinnkjøpt garn og teller dermed ikke i slankesammenheng. Litt synd, for hun ble tung og god. Jaja...

  

Ellers er formen litt bedre. Så da må jeg vel snart endre på sofastrikking & tedrikking-rutinene mine, hehe. Det er visst en del andre ting som sårt trenger å bli ordnet også.

 

På en måte er det greit med slike sykdager. Man blir tvunget til å stoppe opp litt og kjenne på kroppens grenser. Og jeg er så priviligert at etter en ukes tid er jeg like frisk igjen.  Jeg forstår jo at en del ting jeg tar for gitt, slik som sammenhengende nattesøvn og en god helse, er en uoppnåelig luksus for mange. Har ingen "vondter" eller plager til vanlig, så jeg er jammen heldig!  Man glemmer nok litt for lett å være takknemlig for slike ting. Og jeg registrerer at de som har mange plager selv ofte er de første til å vise sympati når andre blir syke eller skader seg.

 

Sender en stor klem til dere alle i dag jeg. Og virtuelle klemmer er bakterie- og virusfrie.  ;o)

 

God helg!


Morgenfugler

Jeg satt oppe til over midnatt i gårkveld i håp om å bli så trøtt at jeg skulle klare å sovne. Det virket det - en stund. I tretiden kom Klumpen krypende, og dermed var løpet kjørt. I sekstiden var både jeg og de jeg deler rom med så slitne av hostingen min at jeg like godt stod opp.

 

En kopp solbærte og en stille, fredelig stue var et mye bedre alternativ. Så nå er to tippehøner ferdigpyntet. Jippi!

 

 

  

 

Influensa-tuppen ble bra hun. Synes JEG i alle fall. Gullklumpen hater fargene, hun likte mye bedre den andre. Jaja, de får vel nye hjem snart begge to.

 

 

 


 

 

 

Vi måtte faktisk vente flere timer før det ble dagslys så vi kunne ta bilder. Ut i snøen, brrr!

 

 

 

 

 

 

To kalde tupper deler varmen. Vi kom oss kjapt inn igjen. Mer varm te takk!

  

 

 

 

 

Frøken Freidig har erobret utsiktsplassen. Kiweke har nok ikke stått opp ennå...


 

 

Da strikker jeg lystig i vei på Tippehøne XI. Bare tre igjen nå, så er jeg i mål.

 

 

Ha en influensafri tordag!

  

  


Et snev av fugleinfluensa

Takk for god bedring-ønsker. :o)

 

Det må nok være et snev av fugleinfluensa ja, for se hvordan denne tippehønen ble seende ut. Helt prikkete!

 

 

 

 

 

Får håpe prikkene ikke er smittsomme da, det holder med rød nese og sår hals. Nå skal hun få seg en runde i vaskemaskinen, så får vi se om prikkene overlever.

 

 

 

 

 

Nærbilde av utslettet. Stakkars Tippehøne er nok hardt angrepet. Huff og huff!

 

De "grå" prikkene er forøvrig mosegrønne. Bare sånn for ordens skyld.

 

 

 

 

 

 

Enhver likhet med dette nøstet med klumpete uvenngarn er helt tilfeldig og utilsiktet. Helt sant altså! Men mindre tuppen har SPIST av det da. Men nei, hun har jo ikke fått nebb engang.

 

Forrige tippehøne står til tørk nå, stuffet med en tallerken, en tennisball og massevis av plastposer. Hun nekter å bli tatt flere bilder av før hun er ferdig stylet, en liten primadonna dette. Så i dag har jeg faktisk ikke noe ferdig å vise fram. Men pinnene går fortsatt. Heldigvis har jeg installert autopilot, veldig praktisk når hodet er fullt av bomull. Her går det i enkel ribbestrikk nå, mye som skal bli ferdig.

 

Egentlig har jeg vel ikke så mye å klage over da. Og jeg får jo unna mye uten å tenke, hehe. Ikke så dumt det.

 

 

Ha en fortsatt super onsdag!


Skippertak

Da svømmer Tippehøne X i vaskemaskinen. Og nei, du har ikke gått glipp av Tippehøne IX. Hun er fortsatt under produksjon. Men jeg holdt på å klikke av klumpete effektgarn som i tillegg surret seg inn i alt mulig. Så da ble det et litt kjappere prosjekt på pinne # 8. Tykkere garn, færre masker og mindre komplisert.

 

 

 

 

 

Garnet er Cortina Soft, og de som følger med her inne kjenner kanskje igjen fargene. Jeg kjøpte alt for mye garn til Hello Kitty-sitteunderlagene, men nå er overskuddet borte-vekk. Trodde jeg hadde rikelig med 3 nøster grått, 1 rosa og 1 turkis. Men jeg brukte opp rubbel & bit, måtte faktisk spe på med litt Ullteppegarn til detaljene.

 

 

 

 

 

Jeg har strikket nebb, den røde filten min passet ikke så godt til disse fargene. Og så heklet jeg kammen FØR toving. Spent på hvordan det blir.

 

I dag går jeg for halv motor, er pottetett i brystet og nesten uten stemme. Tredje natten omtrent uten søvn begynner å ta på. Får finne meg et enkelt spøt og parkere foran TV-en tenker jeg. Klumpen er heldigvis i barnehagen, så da blir det litt roligere her.

 

Ha en god tirsdag!


Ny ladning duskeluer 

 

Tre nye duskeluer til Fjord Steamers

 

 

 

 

 

Man tar det man har av hodemodeller.  :o)

 

 

 

 

 

 

En fin bukett!

 

Dette er TRE dusker da, men de er jammen store nok hver for seg også.

 

 

 

 

 

 

Jeg har fått strikkesperre på tippehøner, så da var det greit å få gjort ferdig noe annet. Men det ligger fortsatt en halvferdig tuppe i sofaen. Sukk.

 

 

Ellers er nesten hele familien nede for telling, det har vært en natt med mye hosting. Så i dag er det greit å kunne uttrykke seg SKRIFTLIG, stemmen min er det ikke mye igjen av. 

Klumpen er bare litt småsnufsete og skikkelig turbo her, men jeg var ikke i form til å gå til barnehagen. Det er ca en halv times spasertur hver vei, og det ligger en fin, tynn ishinne over asfalten. Hurra for NRK Super og gamle Disneyfilmer på video, hehe.

 

Ha en god ny uke, og ta deg tid til å kose deg litt innimellom også.

 

 


Perler og gull. Eller knapper og tull.

Vi har visst til stadighet "gode samtaler" her i heimen. Og denne gangen var det JEG som var på offensiven. Hehe...

 

Jeg har alt vist fram garnet far i huset kjøpte til meg da han var ute og reiste. Men han lurte på om jeg BARE ønsket meg garn?  Neida, tar gjerne noen fine knapper også jeg.  *blid*

 

Mumle, mumle...

 

Men han skal da bare være glad for å ha en kone som ønsker seg knapper & ull og ikke perler & gull. Eller, et sted på veien ble visst noe mixet opp.

 

 

-"Det ER knapper, de har jo TO hull!" insisterte min verre halvdel.

 

-"Og hvor mange hull har en PERLE da?"

 

Taushet.

 

 

Jaja. Perler er ikke så dumt det heller. Ungene hentet tanntråd på badet og laget seg perlebånd. Ikke nødvendig med nål engang da. Og senere laget jeg og Klumpen armbånd.

 

 

 

 

 

 

Jeg kjøpte inn tykk, forsølvet kobbertråd for å lage sjalnåler en gang i tiden. Det ble visst aldri noe av. Men tråden fungerte fint til annet bruk også. Klumpen tredde på perler og jeg bøyde til endene.

 

 

 

 

 

Ett til hver.   :o)

 

 

 

 

 

 

Kjappe små fingre i arbeid. Nattfunksjonen på kameraet mitt gav en litt uventet effekt. Men jeg syntes dette bildet sa det meste likevel jeg.

 

(REMA-posen i sofaen er full av garn. Selvsagt.)

 

 

 

 

 

 

Og da var jeg ferdig pyntet.

 

 

Ha en fortsatt fin søndagskveld!
I alle dager!!!?

-"Hva ER dette??? lurte min søster på og holdt opp gjestetøflane frå fillehaugen. Hun lå på kne og lette etter noe interessant i en av kassene mine på loftet.

 

 

  

 

-"Å, det er tøfler", forklarte jeg og ville vise hvordan de fungerte.

 

-"Jammen hvorfor i alle dager har du strikket CANNABISBLADER på dem?"

 

-"HÆ??? Nei, det er et gammelt mønster fra en bok."

 

-"Ja, særlig! De har jo til og med riktig farge."

 

-"Åååååh....."        *midlertidig målbundet*

 

 

Fy skam Annemor Sundbø, hva ER det du lurer oss til å strikke?

http://www.annemor.com/boker/strikkekunsten.htm 

Snakk om mønsterinspirasjon som sprer seg som ugress, hehe. Og jeg som hadde disse med på julemesse i lokalene til menighetshuset og all ting. Kanskje like greit at de ble med hjem igjen etterpå.  *flau*  Gjett hvem som strikket siklesmekke til Klumpen med samme mønster? Heldigvis i andre farger da.

 

 

  

 

Jeg kastet meg selvsagt over Google, og likheten var jo absolutt til stede:

 

 

 

    

 

 

 

Litt pinlig dette ja. Huffda!

 

 

Er det ikke noe som heter å røyke sokkene sine tro? Akkurat her er jeg (heldigvis) på tynn is, langt utenfor mitt vanlige kompetanseområde.

 

 

Jaja. Strikker videre på Tippehøne jeg, og putter tøflene nederst i kassen igjen.

 

 

Ha en fin søndag!

 

 

 

 

 

 

 

 


Majas superenkle hals

Ny hals strikket etter mønster herfra: http://hobbykrok.blogspot.com/2010/12/oppskrift-pa-superenkel-hals.html#comments

 

 

  

 

Nå er halsen til Klumpen da, ikke til Maja. Men det er hun som har laget oppskriften.  :o)

 

Jeg fant 1 1/2 nøste Topp't Tå i en kasse på loftet, og det holdt akkurat til den mellomste størrelsen. Han har flere halser som han nekter å bruke fordi de etter sigende kløøøøøøør! Men den forrige jeg strikket i dette garnet er godt brukt og en smule sliten etter flere ublide møter med borrelåser. Dermed tenkte jeg at dette måtte bli en innertier, den har jo til og med ORANSJE striper!

 

Haha.

 

-"EG skal IKKJE gå me' han!" forkynte det utakknemlige avkommet og rev den av seg.

 

Neinei. Vi får nå se på DET da. Den blir i alle fall lagt i hyllen hans i barnehagen, så får vi se hvordan det går. De har "lurt" på ham plagg der før som han nekter å ta på seg her hjemme. Dessuten poserte han villig for en bit sjokolade. Så da kan den vel ikke være SÅ ille.

 

 

 

 

 

Jeg hadde kanskje igjen to meter garn tilsammen, fornøyd med det. Kjekt å få utnyttet alt. Måtte måle og beregne litt for å få like striper oppe og nede, og det funket perfekt det. Fikk akkurat nok oransje til en rille før jeg felte av.

 

 

 

 

 

 

Fargene ble *sjokkert* nesten helt korrekt gjengitt her. Mørk mosegrønn og brent oransje.

 

 

Det var DEILIG å strikke noe som ikke klukket for en gangs skyld. Men Tippehøne IX ligger pent i sofaen og venter på meg. Trøsten blir at når ALLE får slike tupper i år slipper jeg i alle fall å strikke noen til neste år, hehe.

 

Ha en fin lørdagskveld!


Rett fra rugekassen

Tippehøne VIII rakk ikke engang å bli skikkelig tørr bak vingene før hun ble dradd ut av redet. -"Jeg syr i knappene i ryggen selv," sa min søster og stappet henne ned i en pose. Det pakkes visst inn gaver i heimen hos dem. Jaja...

 

 

 

 

 

En litt fortumlet, nyklekket tuppe før avreise.

 

 

 

 

 


Familielikheten er der i alle fall.  :o)

 

 

Og så har jeg en plan. Fruen har nemlig surfet på Ravelry igjen.

Og se hva jeg fant:

 

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/53-la-basse-cour---coq

 

 

Var ikke denne søt?

 

  

Eller denne?

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/spring-chickenJepp, jeg har planer om å lage en hanekylling. Vi får se om ikke det kan gjøre vei i vellingen, hehe.

 

 

Da ønsker jeg alle en riktig god helg!


Beskjemmet

Jeg har visst misset en bitteliten detalj. Kremt... Rugehøne UTEN en hane. Jaja...   *flau*

 

  

 

Da var det vel bare å strikke videre da. Omelett til lunch i dag tenker jeg. Sukk.


Feilslått ruging 

 

Den lure planen min for hønseoppdrett slo feil. Det var plutselig ikke et eneste egg igjen i skålen. Og noen har tydeligvis hatt en bedre frokost. Søren og!  :o(

 

 

 

 

 

Vel, vi gir oss ikker så lett. Ny rugehøne er anskaffet, forhåpentligvis mer pålitelig enn den forrige. Så får vi se hva som hender videre.

 

 

 

 

 

Rød i kammen og ivrig etter å komme i gang med rugingen. DETTE blir nok bra!   *optimist*

 

Ha en fin onsdag!   :o)


Den snilleste på skolen

Noen ganger skjer ting vi bare ikke kan fatte. Det HAR skjedd, og det må vi jo bare akseptere. Men det er så utenkelig og uforståelig at det synker veldig langsomt inn.

http://www.ba.no/nyheter/article5407562.ece

 

Veldig godt at skolen har håndtert saken som de har gjort. Og takk til BA, som er den eneste avisen som har sett at ting også har en annen side. For dette berører mange. Han VAR den snilleste på skolen. Det endrer seg ikke, uansett hva som skjedde på Kyrkjetangen den kvelden. Men det er mange vonde tanker å fordøye for ungene våre nå. Har vi lov til å gråte? Kan vi savne ham selv om han kanskje drepte noen? Kan vi fortsatt smile og le av minnene om det han fant på på, alle turene, fortellingene, vindmøllene og alt det morsomme han laget...

 

To familier har det fryktelig vondt nå. Og mange barn går med tanker som er så vanskelige at vi voksne heller ikke klarer å sortere dem. Litt av tryggheten falt bort, verden ble med ett mer skremmende og uforutsigbar. Kulden utenfra kom krypende alt for tett innpå oss.

 

Jeg har ikke noen kloke ord som avslutning på dette. Jeg skulle ønske at jeg hadde det.

 

 

 
Hellooooo Kitty!

 

 

 

Jeg rakk jammen akkurat å få tatt bilder før dagslyset forsvant. :o)

 

 

 

 

 

 

To søte kattefrøkner med sløyfer på snei.

 

 

 

 

 

 

Den tykke filten brukte mer enn et døgn på å tørke, selv om jeg hadde sentrifugert den og lagt Kitty'ene til tørk like over ovnen. Og så måtte jeg strikke og tove ny sløyfe. Prøvde å være lur og hive den sammen med klesvasken, men det gikk ikke så bra. Den må ha endt opp inni noe, for den tovet bare bittelitt. Dermed ble det en ny runde sammen med håndklærne på 60 grader.

 

 

  

 

Jeg "kan" egentlig ikke verken hekle eller brodere. Og her måtte jeg gjøre begge deler. Men jammen gikk det også etter litt prøving og feiling. Det kjennes i grunnen veldig bra å ha fått til noe jeg ikke helt føler at jeg mestrer. Utfordringer er jo det man vokser på, eller hva? Jeg er nok til tider litt for flink til å "mimouna-fisere" ting slik at de passer bedre til min måte å jobbe på. Men det går ikke alltid når man lager noe for andre. Jeg syntes det var rimelig skummelt da den første tippehønen gikk i vaskemaskinen. Nå strikker jeg dem på autopilot. Og jeg har lært en god del nytt om toving og mønsterkonstruksjon. Samme med duskeluene jeg strikker. Jeg hadde flere ideer til hvordan de kunne lages, men nei. Han som skulle ha dem hadde sine egne veldig bestemte meninger om både dusker, farger og mønster. Så da måtte jeg prøve å gjenskape en ide fra en annen persons hode. En lærerik og spennende prosess. Og luene ble bra de!  Holder på med en ny ladning nå faktisk.

 

 

Da skal Kitty'ene ut og reise, og jeg strikker videre på neste prosjekt. Nesten litt trist å sende dem avgårde, men de får det nok bra der de skal også.

 

 

Ha en god søndag. Her kom endelig snøen i natt.  :o)


Den enkleste løsningen

Hvorfor strikke haugevis av tippehøner når alt man trenger er EN verpehøne?

 

 


 

 

 

At jeg ikke tenkte på dette før da! Om noen dager yrer det nok av søte små kyllinger her.

 

 

 


 

 

 

Da var det bare å få tuppen til å ruge. Vi får håpe hun er av det moderlige slaget.

 

 

Tippehøne VI trengte forøvrig to runder på 60 grader for å bli nok tovet. Hun er laget av spelsaugarn, og det var temmelig glatt og hardt. Men det fungerte greit til dette formålet.

 

 

  

  

Det gikk litt kjapt i svingene her, så Fru Svimesen klarte å hive den stakkars tuppen i maskinen med BIOTEX HVITT. *dåne* Greit for sengetøyet hun badet sammen med, ikke like greit for den stakkars klukk-klukken. Hun kom ut igjen en smule grå i fjærdrakten. Første runde på 60 grader tålte hun fint. Men da brukte jeg MILO, som jeg altid tover med. Så nå er dagens advarsel avlevert til de som måtte tenke at det går like greit å bruke vanlig vaskepulver:  Det KAN ta fargen!

 

Angående garn til slike høner så har jeg fått et par tilbakemeldinger fra "eksperten", nemlig min søster. Alle tuppene har endt opp hos henne, og de fleste er brukt som gaver. De i dobbel Mor Aase fungerer fint, den i Fritidsgarn ble for myk. Den sèg ut av fasong da hun puttet vinposen inni. Så nå har hun vært her og hentet resten av Fritidsgarnet for å bytte det. En tråd Safir + en tråd Ullteppegarn ble også stødig og fint, det fungerte bra som erstatning.( Dobbel Mor Aase må strikkes med færre masker og på tykkere pinner enn i oppskriften, jeg brukte # 8. )

 

Ha en produktiv lørdag!  :o)


Puh!

To veldig tykke og tette kattehoder kom ut igjen av vaskemaskinen.

 

 

 

 

Cortina var perfekt til sitteunderlag, disse tror jeg blir varme og gode. De så litt skeive ut på bildet, men det er de altså ikke. Jeg har dradd og formet, så nå skal de være bra. Størrelsen ble grei også. Disse er til to småjenter, men jeg kunne fint fått plass til min bakstuss på et slikt.

 

Tror IKKE det blir votter av resten av dette garnet likevel. Det blir for tykt og stivt. Men det må være supert til vesker og tøfler. Artig det der med toving. To ting kan se helt like ut i utgangspunktert og så tove totalt forskjellig. Den observante leser legger kanskje merke til sløyfene? De ene er strikket i dobbel tråd Ullteppegarn på pinne # 7, den ble bra. Til den andre brukte jeg noe jeg trodde var Safir. Men det må ha vært superwash, for den vokste. Jaja, da går en ny sløyfe med i neste vask. Det tar vel litt tid før hodene tørker også tenker jeg. Og så gjenstår det morsomste jeg vet - broderingen. Hehe...

 

 


Liker katter vann?

Ja, det blir nok det store spørsmålet i dag, hihi.

 

 

 

 

To Hello Kitty-er fyller hele kjøkkenbordet mitt. Forhåpentligvis kommer de ut igjen av vaskemaskinen som to tykke, gode sitteunderlag.

 

 

 

 

 

Det siste jeg gjorde i gårkveld var å sy på sløyfene. Og det første jeg gjorde i dagmorges var å sprette dem av igjen. Tror det er tryggere å montere detaljene etter toving.

 

Sløyfene er skarp rosa og turkis. Bare sånn for ordens skyld.  ;o)

 

Garnet er Cortina fra Gjestal, det gikk med akkurat 7 nøster til to sitteunderlag. Har kanskje to meter igjen. (Men jeg laget ørene litt større enn i oppskriften da, 9 riller istedenfor 6. )  Pynten skal lages i tynnere garn, det oppdaget jeg litt for seint. Så nå har jeg garn til to par votter også. Jaja, ikke det verste som kunne skje.

 

Mønster her: http://www.bloglovin.com/m/1865833/118683220/s/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnJhbmRpc2xpbGxlaG9iYnl2ZXJkZW4uYmxvZ3Nwb3QuY29tJTJGMjAxMCUyRjA4JTJGaGVsbG8ta2l0dHktc2l0dGV1bmRlcmxhZy5odG1s

 

 

Da strikker jeg litt luer mens jeg venter og biter negler. Alltid spennende å tove noe nytt. Og jeg har ikke brukt Cortina før. Det var mykt og godt å strikke med, men jeg ville nok ikke ha brukt det til noe som ikke skulle toves. Gjennomsnittlig to knuter per nøste er litt vel mye når de bare er på 55 meter hver. Mulig jeg var uheldig, men likevel...

 

 

Fortsettelse følger!   :o)


Småmums

Far i huset har vært ute på langtur, og som vanlig ønsket jeg meg garn. Hadde ikke de store forventningene, men se hva jeg fikk:

 

 

 

 

Garn fra Kina, hermetisk forseglet i tykk plast. Og siden jeg ikke forstår et kvidder av kinesiske tegn lever jeg fortsatt i håpet om at dette en ull og ikke akryl.  *fnis* 

Får vel snart åpne en pakke og sjekke.

 

 

 

 

Sjokoladen ble derimot åpnet ganske så kjapt. En mix av dadler og pistasjenøtter hørtes ikke egentlig så veldig godt ut. Men det var det! De er alt mumset opp.  Deilig konsistens og ikke så søte. Og jeg får nok aldri tak i flere, snufs. Hvis ikke jeg har flaks i en eller annen innvandrerbutikk da.

 

Tro om han tenkte på pistasjer da han kjøpte det grønne garnet? Fargen matcht i alle fall, hehe. Får spare dette til jeg er ferdig med alt jeg skal rekke de neste ukene. *strikkestrikkestrikke*

 

 

                                              *************************

 

 

 

Fru Garnpyroman bare MÅTTE. Og nå har jeg fått en ny liten nøtt å tygge på. Garnet smeltet midt i lighterflammen, men det var umulig å få fyr på det. Flammesbestandig akryl? Eller noe annet mystisk syntetisk? Det var i alle fall mykt og godt, vi får se hvordan det blir å strikke med.

 

Men altså, først alt det andre. *setterigang*


Produktutvikling!

Her strikkes det enda kjappere enn vanlig for tiden, har jo nesten ikke tid til verken å blogge eller å ta inspirasjons-surferundene mine. Men det meste er jo gøy da.

 

Akkurat nå strikker jeg duskeluer i høyt tempo. Noen husker kanskje at jeg strikket slike til et lite cruiseskip. Disse luene skal til samme sted, men vi prøver å lage en litt annerledes modell uten innstrikkete bokstaver. De nye luene skal få påsydd logo foran.

 

 

 

 

Klumpen kan overtales til det meste for en bit sjokolade. Og han begynner jo å bli en erfaren luemodell, hihi.

 

 

 

 

 

Jeg skriver ned oppskriften etterhvert som jeg strikker, så da blir det lettere å lage flere senere. På den forrige ladningen satt jeg og telte på en gammel lue, det var litt slitsomt. Nå har jeg laget meg mønsterdiagram, veldig mye enklere.

 

 

 

 

 

 

En stor og en liten. Og de ligner nokså mye på originalen, litt av vitsen er jo at de skal være gjenkjennelige. Begynner å like de store duskene! De gir assosiasjoner til både 50- og 70-tallet synes jeg. Og så er jo både form og farger veldig norske. Skikkelige gode, gammeldagse toppluer er faktisk ganske kult!

 

Holder på med en annen modell også, men der er vi nok ikke helt i havn ennå. Får se hvordan den utvikler seg.

 

 

 

 

 

Mamma stiller opp UTEN å få sjokolade.  *fnis*

 

 

 

 

Jeg skrev tidligere at det kommer en TV-serie på NRK som er filmet ombord på denne båten. Serien skal presenteres på NRK1 under ski-VM i februar 2011, og da skal mannskapet på Fjord Steamers være med med luene på hodet. Det blir jo gøy da! De ønsker seg gensre i samme stil som luene, men akurat det kjenner jeg at blir litt for tungt for meg å strikke. Hvis noen andre føler seg kallet så kan jeg formidle kontakt. De kan være håndstrikket eller maskinstrikket.

 

Da spøter jeg videre. Det hjelper i alle fall til å holde varmen, brrrr!

 

 

Ha en flott onsdag!  

 

 


hits