Nyttår-saften

Klumpen elsker alt som er søtt. Derfor prøver vi å ha minst mulig slikt i huset. Har vi ikke søtsaker er det ikke noe å snike etter eller å mase om heller.

 

I går kom femåringen hjem fra barnehagen og lurte på om vi hadde kjøpt saft. Men nei, det har vi ikke. Det er faktisk lenge siden vi hadde noe slikt i hus. Tålmodige *kremt* mamma forklarte nok en gang hvorfor det ikke er bra med for mye sukker.

 

- Jammen hva med NYTTÅR-SAFTEN da mamma???

 

 

Han tullet ikke, det er nesten det verste. Utrolig hvor kreativt unger kan misoppfatte ord og begreper. Kanskje han rett og slett må få en bitteliten flaske nyttår-saft i morgen, hihi.

 

 

 

 

Hjemmelaget hylleblomstsaft fra et år da vi hadde skikkelig sommer. *mimre*

 

 

Ønsker deg som titter innom en flott avslutning på året og takker for følget i 2011.

 

 

 
Uglelue i Falk

Skikkelig rovfugl-lue dette her, hehe.

 

 


 

 

Luen som ikke ble gave likevel endte i en pose på soverommet. Det er nemlig slik vi rydder her i huset. *flau* Men når det blir vanskelig å bevege seg på gulvet der inne må alt sorteres og legges på plass. Og da dukket den opp igjen. Nå har luen fått dusk også, og er på vei opp på loftet. Der får den bo sammen med andre foreløpig eierløse kollegaer.

 

 

 

 

Dusken er ensfarget rød, syntes det ble for voldsomt å lage den i det flerfargete garnet. Og luen er litt lang og posete.

 

 

 

 

Her ble det jammen ugler i mosen. *fnis*

 

Jeg oppdaget plutselig at det ikke regnet, så da løp jeg ut og fikk tatt noen bilder i dagslys. Luksus på årets nest siste dag.


Kjelkeføre

Et par minusgrader, og det evinnelige regnet blir forvandlet til SNØ. Da er det bare å finne fram kjelken. Og når vi først er ute så må vi jo ta bilder også.

 

 

 

 

Hitchhiker på aketur.  :o)

 

 

 

 

Eller utstrakt i snøen.

 

 

 

 

Ikke akkurat noe høyteknoloigisk framkomstmiddel for denne Star Wars-luen.

 

 
 

 

Og så ble det en Gehry også, helt på tampen. Denne er også gave til en av Gullklumpens venninner. Det gikk med ca 2.5 nøster Cortina Soft fra Gjestal. Ugle-luen venter på dusk. Den blir nok boende hos oss, så da haster det ikke.

 

 

Kjelken var min da jeg var liten. Ikke sikker på om den var ny eller arvet den gangen. Veldig mye av det vi hadde kom fra eldre fetre og kusiner. Så den er i alle fall velbrukt. Nå går den i fast rute mellom huset vårt og barnehagen. :o)

 

 

 

 

 

Noen som vet hvor lenge tomatsesongen varer? Planten på kjøkkenet bærer 5 tomater nå, 3 røde, en halvmoden og en grønn. Og den blomstrer fortsatt, så det virker ikke som om den har tenkt å gi seg med det første. Ser ut som om vindusplass med lysrørslampe i taket rett over og panelovn rett under er akkurat det den liker. Tror kanskje jeg må begynne å gjødsle snart, for det kan ikke være mye næring igjen i den lille jordklumpen den står i.

 

 

 

 

 

Ikke helt samsvar her liksom. Men tomatene smaker bra de, selv om de har valgt feil årstid.

 

 

Da får vi håpe at snøen blir liggende en stund. Ha en fin onsdagskveld.  :o)

 

  


I mørket er alle nøster grå

Det tror i alle fall kameraet mitt, hehe. Dagslys er sjelden vare for tiden. Og ting som produseres nå forsvinner fort, så det går ikke å utsette fotograferingen heller. Så da blir det grumsete bilder tatt med nattinnstilling og kraftig redigert.

 

 

 

 

To nystrikkete og nyvaskete luer + Hitchhiker-sjalet mitt har fått plass på tørkestattivet. Med ovnen strategisk plassert midt under tørket de på et blunk. Og huset har ikke brent ned heldigvis.

 

 

 

 

 

Den sorte luen har Star Wars-diagrammer + teksten "MAY THE FORCE BE WITH YOU". Strikket i Smart.

 

Den beige luen har uglediagram lånt fra et sokkemønster på Ravelry. Tenåringen, som bestilte luene, satt med ruteblokk og tegnet det av mens jeg strikket den første luen. Her har jeg brukt Falk som bunnfarge og Juvel til mønsteret. Fletter på vrangborden. Mulig denne skal få dusk også.

 

Hitchhiker er det første bidraget mitt til EGO-alongen. Brukte akkurat ett nøste ONline Supersocke 4 ply, pinne # 3.5. Tilsvarer vel pinne # 3 med "normal" strikkefasthet. Det ble akkurat passe stort til skjerf, og mykt og deilig etter en runde med MILO.  

 

 

 

 

Ballonger er geniale lue-blokkere. Jeg blåser dem opp slik at de ikke vider ut vrangborden men bare runder toppen av luen. Merker at dusker i superwash ikke blir like fine som de i ubehandlet ull. De fluffer seg ikke opp etter vask på samme måte. Men superwash er nok tryggest når de skal gis bort til tenåringer.

 

 

Etter å ha strikket etter mønsterdiagram til øyet ble stort og vått var det litt morsomt at tenåringen var mest imponert over sjalet. Hun lurte på hvordan jeg hadde laget de flotte stripene.

 

 

Hah. Yrkeshemmelighet.  *fnis*

 

 

Da strikker jeg videre, har merkelig nok alltid flere prosjekter på pinnene. Og kanskje - KANSKJE - kommer det bedre bilder av luer & sjal i morgen før jeg pakker dem inn.

 

 

Ha en fortsatt fin mandagskveld.  :o)Effektiv utnyttelse

Jeg er veldig flink til å grave til meg på opphørssalg. Ja, i garnbutikker altså. Det er jo der de har spennende varer. *ivrig*

 

Litt av fangsten fra Donna Design ligger fortsatt trygt på loftet. Det begynner visst å *kremt* bli noen år siden den butikken ble nedlagt. Og jeg rakk innom flere ganger før de stengte dørene for godt.

 

Eller nei, det er ikke sant at jeg bare har LITT igjen. MYE av garnet ligger fortsatt i rollerne sine. For jeg forsynte meg grovt av alpakkaen. Og alpakka har jeg jo ikke råd til å bruke...

 

Skjerpings. Så nå har jeg begynt å lete etter prosjekter til de små myke skattene. Jeg startet pent og forsiktig med to bunter Balder fra Vikinggarn. Ikke noe alpakka i dem. Men et sted må man jo begynne.

 

 

Jeg var litt usikker på om tykt, flerfarget garn i nokså friske farger egentlig var helt meg. Men det var mykt og godt, og jeg har fått meg en ny runde *sukk* med vond hals. Og til innendørs bruk var det vel greit nok. Dermed ble denne til i løpet av noe timer:

 

 

 

 

Utrooolig deilig på, kjente at halsen ble litt bedre med en gang.

 

Den elektriske tannbørsten i bakgrunnen avslører vel hvor jeg befinner meg, hehe.

 

 

Mønsteret fant jeg her: http://urbangypsy.typepad.com/simple_suggestion/2011/08/lving-today.html

 

Og her ligger den på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/grey-love

 

Siden jeg hadde tykkere garn & pinner holdt det med 56 masker. Og så avsluttet jeg med en rille for å hindre kanten fra å rulle så voldsomt. Men jeg hadde fortsatt sånn ca 3/4 igjen av bunt to. Så da ble det en liten barnelue også. Og en akkurat lang nok trådstump igjen til at det gikk an å få festet den.

 

 

 

 

Dette var et av de flerfargete garnene som ser bedre ut strikket opp enn i hespen. Fargene smeltet fint sammen. Og her har jeg prøvd gult-objekt-trikset for å få fram lillafargen. Det funket faktisk ikke så verst denne gangen.

 

 
 

Luen måtte jo få dusk, og jeg har "arvet" mange bittesmå garnnøster fra Greta. Ett av dem passet perfekt i fargen. Og så var det også borte-vekk.

 

 

Mandarin, dagslys og hvit bakgrunn. Nå begynner jeg å bli proff snart, hihi.

 

 

 

 

Så da måtte jo halsen også få en ny sjanse.

 

 

Etter to dager i bruk har den seget ut litt, og garnet nupper en del. Men ikke verre enn at jeg kan leve med det. Den er fortsatt mitt nye yndlings-tilbehør.

 

 

Da er det på tide å gjøre noe litt mer huslig her, oppvasken kaller. Og så skal jeg strikke videre på genseren min. EGO-along er jammen gøy. At jeg ikke kom på det tidligere, hihi.

 

 

Ha en flott onsdag.  :o)

 


EGO-along

Jeg har meldt meg på en strikke/hekle TIL DEG SELV-along, men  den ble visst raskt omdøpt til EGO-along "på folkemunne", hihi.

http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=75037

 

Egentlig starter vi i januar, men det er mange andre også som har tjustartet.  ;o)

 

Reglene for alongen er enkle: Å til en hver tid ha et prosjekt til seg selv på pinnene. Eller på heklekroken. Alle prosjekter skal dokumenteres og legges ut i visningstråden, og man må starte på noe nytt innen 24 timer etter at et prosjekt er ferdig. Ingen tidsfrist på hvor lang tid man kan bruke på et prosjekt, og ingen føringer på størrelsen på prosjektene eller hvor mange ting man må lage. Alongen varer ut 2012. UFO-er kan også meldes på.

 

Jeg har startet på et nytt Hitchhiker-sjal. De er så fine i formen, og dessuten passer de perfekt til flerfarget strømpegarn. Denne gangen bruker jeg ONline Supersocke 4 ply som jeg har fått fra snille Greta. Pinne # 3.5. Falt helt for denne fargekombinasjonen.

 

 


 

Og så blir det endelig genser til meg også. Valget falt på denne fra DROPS: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=122&d_id=2&lang=no 

 

 

 


 

 

Den skal egentlig strikkes i KARISMA, men jeg bruker Smart, som har samme strikkefasthet og løpelengde. Men møsteret forvirret meg litt. Genseren har lik form som Marius'en jeg nettopp har strikket to av i samme garn og på samme pinner. Men masketallene er totalt ulike. For det er 184 masker på bolen i størrelse M på DROPS-genseren og 188 i størrelse XS hos Sandnes. Jeg må opp i LARGE for å få omtrent samme størrelse som det jeg hadde på Marius i SMALL. Dessuten er ermene like lange i alle størrelser fra XS til XXL. Det er jo rimelig sprøtt. Størrelse L har dessuten bare 328 masker på bærestykket mot 336 på Marius størrelse S. Så den er faktisk MINDRE.

 

Ble du forvirret du også? Da anbefaler jeg å velge mønster fra andre enn Garnstudio. Etter en rask forum-spørrerunde kom det fram at jeg absolutt ikke er alene om å bli frustrert av oppskriftene deres. Det er mange dårlige og direkte feile forklaringer, og masketall/strikkefasthet er stort sett helt på bærtur. Veldig synd, for de har mye fint, og så er det jo supert at alt ligger gratis på nett. Mange hadde prøvd å ta kontakt for å opplyse om feil og mangler, men de ble møtt med avvisning og arroganse. De var ikke interesserte i tilbakemeldinger eller i å endre på oppskriftene.

 

Neivel da, greit det. Heldigvis finnes det andre garn- og mønsterprodusenter som er mer interesserte i fornøyde kunder og som lager gjennomarbeidede mønstre. Så nå strikker jeg i størrelse L, men jeg bruker oppskriften på Mariusgenseren for å justere lengdemålene. Svinger den inn i livet på samme måte også. Nokså tragikomisk å måtte strikke LARGE når jeg bruker størrelse 36 til vanlig. Men hadde jeg valgt "riktig" størrelse hadde jeg nok endt opp med lyktestolpe-genser.

 

 

Kjenner jeg blir nokså provosert jeg. For det er MYE arbeid på en slik genser, og ikke alle har nok strikkeerfaring til å se at dette blir helt feil. Å bruke mange timer og dyrt garn for så å ende opp med et ubrukelig plagg kan jo ta både motet og strikkelysten fra de fleste. *sur*

 

 

MEN - jeg tror dette skal bli bra til slutt. Mønsteret er nydelig, og med noen endringer hist og her kommer jeg nok i mål. Droppet "rysjene" på vrangbordene, og så har jeg tenkt å strikke helt enkel ribbekant i halsen også. Skal bare få strikket den nederste borden, så kan jeg parkere spøtet i godstolen foran TV-en. Mange timer med tankeløs strikk opp til bærestykket. Så da må jeg nok finne noe mer utfordrende til avveksling, hmmm... Har "bare" 19 sider kø på Ravelry, så NOE må jeg vel finne, hihi. 

 

 

Ha en fin tirsdag.  :o)

 


Marius II

Gullklumpens hvite Marius-genser størrelse M har bodd et halvt år i klesskapet hennes uten å bli brukt.

 

 

 

 

- For stor og for lang på armene, hevdet den unge damen. - Den ser ut som en sekk på.

 

 

Jaja. nå er genseren omplassert hos min søster, og tenåringen har fått en ny rød Marius.

 

 

 

 

 

Denne er i størrelse S, og jeg svinget den ekstra inn i livet. Jeg plusset på 10 cm i lengden også.

 

Rød Smart, hvitt Superwash Ullgarn fra Trysil Garn og blå KARISMA. Her brukes lagergarn. Og kombinasjonen ser ut til å fungere greit den. Pinne # 3.5 til bol og ermer og

# 4 til bærestykket. 112 masker på halsen, og alle kanter er strikket i to rette, to vrange. Synes det er både penere og mer praktisk enn perlestrikk.

 

Så var det å få tatt fine bilder, helst med en modell inni. Noen frivillige?

 

 

 

 

Hmmmm, vel, vel...

 

 

 

 

 

Det var litt bedre. Genseren er godkjent, så da kan jeg strikke noe annet. Kanskje et plagg til meg? Har meldt meg på en ny along inne på HobbyBoden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=75037 

Skikkelig EGO-along, her skal vi bare strikke ting til oss selv.

 

 

 

 

Lurer på om jeg også vil ha en sånn? Får tenke litt på det. Nå skal jeg først fullføre noen

UFO-er. Det var i alle fall planen.

 

 

Fortsatt god helg.  :o)

 

 

 


 


Retroskatt

En god venninne hadde opprydning etter moren sin og kom til meg med en pose full av bøker.

 

- Tenkte jeg skulle høre med deg før jeg gav dem til Fretex. Er dette noe å samle på?

 

 

 

 

FREEETEX???   *pustebesvær*

 

   

 

Komplett håndarbeidsbibliotek i åtte bind fra 1978.  *hyper*

 

 

 

 

 

MINE. BARE MINE.

 

 

 

 

Trenger du ideer til hva du kan lage med en Strikkelise?

 

 

 

 

 

Eller hva med en rask innføring i frihekling?

 

 

Serien bugner av hysterisk ville 70-tallshåndarbeider, ikke mye jeg ville finne på å lage her nei. Men du og du så GØY det er å bla i de bøkene. Og så mange teknikker som er beskrevet da. Hekling med råull for eksempel. Her tror jeg det kan bli mange timer med underholdning og inspirasjon. Selv om det nok ikke blir produsert noen fotsid kjole i lappeteknikk med bærestykke i frihekling med det første.

 

 

Hobby-bokhyllen min er forlengst sprengt. Så da var det bare å tømme ut alt, tørke støv *atchoooo* og omorganisere. Sånn ble det til slutt:

 

 

 
Nyervervelsene har fått plass på nederste hylle.

 

Vi har riktignok skeive gulv og vegger her i huset, men ikke fullt så ille som det ser ut til her da. Heldigvis.

 

Og så fikk jeg endelig dokumentert hus-spøkelset vårt:

 

 

 

 

Eller kanskje det bare er tenåringen på vei til badet med en skjorte i hånden. For hvordan kunne nå hun vite at mamma lå på gulvet bak spisebordet og prøvde å ta bilde av bokhyllen? Og at kameraet var på nattinnstilling siden det bare ble svarte bilder ellers?

 

Jaja. Nå snør det tett ute, jeg dro Klumpen til barnehagen på kjelke i dag. Håper vi får ordentlig vinter og ikke bare slaps og søle.

 

 

God tirsdag.  :o)

 

 

 


Mousseux 

 

Ny along og nytt sjal, denne gangen på FRANSK. Du finner den på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/mousseux  

eller her på denne bloggen: http://organdibidouille.canalblog.com/

 

 

Bloggen er skrevet på fransk, det samme er oppskriften. Så om du ikke er språkmektig eller vant til å strikke sjal er det litt knotete å forstå alt, selv om mønsteret i seg selv er enkelt. Leter du godt finner du en setning eller tre på engelsk innimellom med de viktigste opplysningene. Ellers er det god hjelp i alongtråden inne på HobbyBoden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=74608

 

 

 

 

Tynt stålgrått ullgarn, vet ikke hvilken type. Men etter blokking ble sjalet luftig og fint. Det er strikket på pinne # 5. 5. Etter hard blokking ble det akseptabelt stort, men det passer nok fortsatt best som et lite skjerf i halsen. Heldigvis er det enkelt å lage det større. Eller rettere sagt å lage neste sjal større. For dette er ferdig og blir som det ble.

 

 

Fotolyset har gått i dvale. Og å våge seg utendørs med et fnugglett sjal mens Berit raser er ikke så lurt tror jeg. Sjalet hadde nok flydd avgårde lenge før jeg fikk opp kameraet. I et forsøk på å få fram hvor spindelvevsaktig det faktisk er prøvde jeg motlys-trikset.

 

 

 

 

Nuvel. Innendørsbilder blir visst flate og harde uansett. Men nå har jeg i alle fall dokumentert kjøkkengardinene. Nok en gang.

 

 

Har ikke helt bestemt meg for om det blir flere. For det tok litt tid å produsere, rillestrikk vokser laaangsomt. Og så er det irriterende lett å strikke feil når for- og baksiden ser lik ut. Jeg foretrekker mønstre der man ser feilene med en gang, da blir det mindre å rekke opp igjen. Dessuten var garnet så tynt i forhold til pinnene at jeg måtte følge med hele tiden for ikke å stikke pinnen inn feil sted. Men det kan jo enkelt fikses med å velge et annet garn neste gang.

 

 

                  **************************************************

 

 

Å skrive innlegg ferdig om kvelden for å publisere neste morgen kan gi uventede endringer. For vi la oss med Berit, plaskregn og ca 10 plussgrader. Og våknet til sol, snø og bortimot vindstille. Måtte titte to ganger ut vinduet før jeg trodde det jeg så.

 

Snøen hadde begynt å smelte før jeg kom meg ut, men sjalet fikk seg en liten luftetur bak huset.

 

 

 

 

Kjent utsikt.  *fnis*

 

 

 

 

 

Pelsbrosje fra lageret mitt.

 

 

 

 

Og en trapp som må fikses til våren ein gong. Når Bybanen er ferdig og de slutter å sprenge så murpussen drysser. Foreløpig får vi kalle stilen "rustikk", da høres det litt finere ut.

 

 

Jeg tror det nesten ikke, men folk rundt meg påstår at det er FREDAG. igjen. Så da er det vel det da.

 

 

God helg.  :o)

 

 

 

 

 

 

 


Småstrikk

Rolige tider i heimen. Nå ser det ut som om det er nestemann i køen sin tur med sykdom, har en feberhet tenåring liggende på sofaen og en halvdårlig mann som gikk på jobb i dag. Så da får jeg være "sykepleier" istedenfor pasient. Greit med rollebytte, selv om det hadde vært bedre at alle holdt seg friske.

 

Det er rolig på strikkefronten også. Har laget noen småting, en liten dame ønsket seg strikketøfler. Og det har hun fått.  :o)

 

 


 

 

Siden hun bruker omtrent samme størrelse som Klumpen fikk han være modell.

 

Dobbel tråd Labbetuss på pinne # 5. og jeg tok utgangspunkt i dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/updated-parkspin-slippers

Jeg brukte strømpepinner på vrangborden, strikket sammen første og siste maske så antallet gikk opp. Og så felte jeg en ekstra gang på tåen, syntes det ble litt mange masker å snurpe sammen. 15 riller og 20 omganger vrangbord. Jeg fortsatte med riller på sålen helt til tåfellingen.

 

 

 

 

Vottene i blå og oransje Safir blir gave i morgen sammen med gakk-gakk-nøkkelringen. Jeg satt i nærmere en time og lette etter et nytt og spennende vottemønster på Ravelry. Og kom fram til at ingen er bedre enn dette:
http://www.ravelry.com/patterns/library/no-swatch-no-gauge-mittens-for-kids  Har strikket haugevis av dem, og de er både enkle å lage og har super passform.

 

 

Og så ble det jammen et par sokker også, i rosa Mor Aase Raggegarn.

 

  

 

Vanligvis bruker jeg 2 1/2 nøste til et par i størrelse 38. Her la jeg opp 52 masker på pinne

# 3.5 og strikket i vei. Da de var ca størrelse 39 hadde jeg fortsatt garn igjen på det andre nøstet. Jeg brukte altså mindre enn to nøster på dette paret. Med 90 meter/50 gram burde det ikke gå an. Men det gjorde det altså.

 

Garnet kjennes litt tynnere ut enn vanlig, så kanskje det er der det ligger. Jaja. Nye sokker ble det i alle fall.

 

 

Da får jeg se til pasienten min og henge opp klesvasken.

 

Ha en god torsdag.  :o)


hits